Laatste vermiste ramp Keulen geïdentificeerd

Het stoffelijk overschot van de laatste persoon die na de instorting van het Historische Stadsarchief van Keulen werd vermist, is teruggevonden en geïdentificeerd. De vader van Khalil G. (24) identificeerde vrijdag het lijk van zijn zoon.

Dit heeft de regionale krant Kölner Stadt-Anzeiger gemeld. Het lijk van de Marokkaanse student was gisterenavond in de puinhopen gevonden, negen dagen na de ramp die waarschijnlijk is veroorzaakt door de bouw van de Noord-Zuidlijn van de metro.

Zondag was het lichaam van een 17-jarige bakkersleerling gevonden. Naast het Stadsarchief waren ook twee aanpalende huizen deels ingestort. De twee doden die bij de ramp zijn gevallen, woonden in een van die huizen.

Reddingswerkers hebben inmiddels het complete persoonlijke archief van Konrad Adenauer ongedeerd teruggevonden in de puinhopen. De christendemocraat was van 1917 tot 1933 burgemeester van Keulen en van 1949 tot 1963 de eerste bondskanselier van West-Duitsland. Volgens een archivaris is de redding "een echte sensatie".

Laatste vermiste ramp Keulen geïdentificeerd  (foto: ANP)
Submitter:  Bron: ANP