Redknapp: "Engels talent wordt schaars"

De trainer van Tottenham Hotspur, Harry Redknapp, is van mening dat de Engelse talenten geen kans krijgen om te schitteren. Onder leiding van Martin Jol stonden de Spurs bekend als toevluchtsoord voor meest talentvolle Engelse spelers. Aaron Lennon, Tom Huddlestone, Jermaine Jenas en Michael Dawson kwamen allemaal naar Londen, toen de Nederlander aan het roer was.

Juande Ramos heeft deze ontwikkeling stopgezet. De Spanjaard, tegenwoordig trainer van Real Madrid, haalde vele spelers binnen die uiteindelijk weinig lieten zien. Redknapp is op dit moment op zoek naar nieuw Engels talent. "Als ik goed, jong Engels talent kon vinden, zou ik ze aan proberen te trekken. Maar het is moeilijk, heel moeilijk."

De voormalige trainer van onder meer Portsmouth denkt dat de talenten die nu het Engels elftal gehaald hebben, beter zijn dan eerdere lichtingen. "Maar...", voegde hij eraan toe: "Ik vrees ook dat na deze groep talenten, er niet meer zoveel talent op de velden rondloopt. Het zal weer even duren voordat er nieuwe grote talenten opstaan."