FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 augustus 2007

Kabouterpenis vast in stofzuiger

Het had zo een scène uit de American Pie-reeks kunnen zijn. Een dwerg uit Groot-Brittannië belandde vandaag namelijk in het ziekenhuis, nadat hij zijn piemeltje niet meer uit een stofzuiger kreeg. Hij had namelijk extra sterke lijm gebruikt om de zuiger aan zijn jongeheer te plakken.

Tijdens een optreden op een theaterfestival in Edinburgh had Daniel Blackner, beter bekend als Captain Dan the Demon Dwarf willen optreden met een stofzuiger die dankzij een speciale constructie aan zijn kleine vriend was vastgemaakt. Helaas ging die constructie net voor de voorstelling kapot. Om de kindertjes in de zaal niet teleur te stellen, had hij de stofzuiger met lijm vastgeplakt.

Op de planken bleek de lijm beter te plakken dan hij had gedacht. Wat een tijdelijke verbinding had moeten zijn, leek een definitieve te worden. Volgens Captain Dan was het moment dat hij met de stofzuiger aan zijn penis bij de EHBO werd binnengebracht "het pijnlijkste moment van mijn leven".


De lelijke kabouter, ditmaal zonder stofzuiger


Met dank aan yosander voor de submit.

Belgische paaldanseressen met elkaar op de vuist

Tijdens een paaldansles begonnen de bekende Belgische vrouwen Els De Schepper en ex-miss België Tanja Dexters opeens met elkaar te vechten. Tijdens een bijzondere manoeuvre werd Els niet opgevangen door Tanja, en viel hard met haar snufferd op de grond. Dit zinde Els niet, en ze viel Tanja aan. Dit ontketende een complete bitchfight.

Niet geheel per ongeluk is het filmpje op YouTube beland. Dexters is niet gecharmeerd van de actie, maar voor De Schepper komt de gratis publiciteit goed uit. Ze staat aan de vooravond van de première van haar nieuwe theatershow Supervrouw.

De dertigjarige Dexters was Miss België in 1998. In dat jaar was ze nog volop bezig met haar opleiding tot kleuterjuf. In 2003 bleek ze plotseling te kunnen zingen, ze trok toen volle kerken als gospelzangeres. Onlangs was ze nog te zien op Marco Borsato 's DVD 'Zien'.


Hoe een uurtje paaldansen kan uitdraaien op een bitchfight

Sarkozy wil behandelcentra voor seksdelinquenten

Icoon MisdaadDe Franse president Sarkozy heeft verklaard dat hij wil dat misdadigers van seksuele vergrijpen niet meer de samenleving ingaan zonder voor een commissie van experts te komen die zich erover buigt of het verantwoord zal zijn de persoon te laten gaan. Deze uitspraak komt naar aanleiding van de pedofilie zaak van vorige week, waar een jongen van 5 jaar in Roubaix werd verkracht door een recidivist.

De seksdelinquenten zullen een beoordeling krijgen als zij hun straf hebben uitgezeten waaruit moet blijken of ze al dan niet zonder gevaar weer de samenleving in kunnen. Als dat niet het geval blijkt te zijn, zullen zij worden opgenomen in een kliniek waar ze zullen worden behandeld. Het gaat Sarkozy met name om veiligheidsoverwegingen.

Als men van mening is dat terugkeren niet verantwoord is, zullen zij in de kliniek moeten blijven totdat men het wel verantwoord acht. Zij die behandeling accepteren kunnen toestemming krijgen de kliniek te verlaten door middel van een elektronische band, terwijl zij een hormonale behandeling volgen. Een behandelcentrum zal in 2009 worden geopend in Lyon. Om dit te realiseren zal er een aanpassing van het strafrecht moeten plaatsvinden, wat waarschijnlijk in november zal gaan gebeuren.

Vijf jaar cel voor overval met vibrator

Icoon OpmerkelijkEen drugsverslaafde man moet van de Britse rechtbank vijf jaar de cel in vanwege een overval op een bookmaker met een vibrator. De 27-jarige Nicki Jex pleegde de overval in december, net voor het sluiten van het gokkantoor in Leicester. Hij dwong de vrouw achter de balie zeshonderd pond af te staan.

Hij bedreigde haar met iets dat op een wapen leek, verborgen in een plastic zak. Het was echter geen wapen, maar de vibrator van zijn vriendin die hij had geleend. De overvaller werd opgepakt dankzij bewakingsbeelden. De man pleitte schuldig voor de rechter. De verdediging wees op de psychologische kwetsbaarheid van de vibratorovervaller. Vanwege zijn drugsverslaving zou hij 'breekbaar' zijn. Jex werd eerder al veroordeeld voor meerdere diefstallen.

Man in café Breda neergeschoten

Icoon MisdaadDe politie heeft vannacht om 01.00 uur een vrouw uit Breda aangehouden, omdat ze betrokken zou zijn geweest bij een schietpartij in een café in haar woonplaats. Het schietincident gebeurde in een kroeg aan de Haagweg. De precieze rol van de vrouw blijft nog onduidelijk.

Op basis van verklaringen van getuigen gaat de politie ervan uit de verdachte verhaal heeft willen halen bij een kroegbezoekster vanwege een conflict in de relationele sfeer. Daarbij werd een schot gelost dat per ongeluk een 38-jarige Bredanaar die toevallig in het café aanwezig was trof. De man liep naar buiten en staat onder doktersbehandeling. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. De verdachte vrouw zit vast.

Met dank aan Benn076, Exyge-II en lindabalieu voor de submit.

Moslimraad teleurgesteld in Wilders

Icoon PolitiekDe Nederlandse Moslim Raad (NMR) vindt het onbegrijpelijk dat Wilders niet met hen in gesprek wil over zijn kritiek op de Koran. De raad nodigde Wilders uit te komen praten, maar de PVV-leider liet weten een ontmoeting met de NMR zinloos te vinden. Een debat met hen zou volgens hem onmogelijk zijn.

Voorzitter A. Khairoun van de NMR wil graag horen wat Wilders precies dwars zit. "Hij komt telkens met scherpe uitspraken over de koran, maar de koran is geen simpel boek. Dat boek kun je niet even lezen en zeggen: zie je wel, daar staat dat alle ongelovigen gedood moeten worden."

Khairoun wil nog steeds in debat met Wilders. Hij heeft echter wel begrip voor de opstelling van de blonde politicus. "We willen er graag op reageren, met alleen radicale uitspraken schieten we niets op in Nederland." Wilders haalde van het weekend opnieuw uit naar de koran. "Ik zaai geen haat, dat doet de koran."

SP strijdt tegen vieze luxaflex

Icoon PolitiekDe SP in Den Haag is ten strijde getrokken tegen de vieze luxaflex in het stadhuis. Om precies te zijn: de luxaflex die bij de koffiehoek in de foyer hangt. SP-gemeenteraadslid Gyömörei zat er zelfs zo mee omhoog dat ze vorige maand schriftelijke vragen stelde aan het college van Burgemeester & Wethouders.

De vraag luidde precies: Klopt het dat de schoonmakers deze luxaflex niet mogen reinigen? En klopt het bericht dat dat er niet wordt schoongemaakt vanwege een beperkt budget? Gelukkig is er goed nieuws voor Gyömörei. Loco-burgemeester Bert van Alphen liet het gemeenteraadslid weten dat de luxaflex in het stadhuis regelmatig wordt gepoetst. Van Alphen had ook nog een tip voor de SP'er. "Toekomstige soortgelijke klachten over facilitaire zaken kunnen ook neergelegd worden bij de Klantenservice van de gemeente." De smerige luxaflex bij de koffiehoek is inmiddels gereinigd.

Nederland niet voorbereid op grote rampen

Icoon RampOns land is onvoldoende voorbereid op grote rampen. Uit een dossier dat de NOS in handen heeft gekregen blijkt dat Nederland kampt met groot achterstallig onderhoud. Het gaat om eventuele aanslagen, epidemieën, overstromingen en het uitvallen van computer gestuurde systemen. Ook zou Nederland volgens verschillende bronnen het risico lopen om te overstromen op de lange termijn, is er een competitiestrijd op het gebied van terreurbestrijding en wordt er weinig gedaan om digitale verlamming te voorkomen.

Uit onderzoek van de Wageningse hoogleraar klimaatverandering Vellinga blijkt dat het achterstallig onderhoud van de dijken één van de grootste problemen is. Zo zou de afsluitdijk een meter te laag zijn en voldoen ook andere dijken niet aan de wettelijke voorschriften. Volgens Vellinga kost het 20 miljard euro om het achterstallig onderhoud te verhelpen en de dijken gereed te maken voor de verandering van het klimaat. Per gezin kost dit tweehonderd euro per jaar. Op dit moment trekt Nederland maar 100 miljoen euro per jaar uit voor het dijkonderhoud.

Met dank aan gerrit098 voor de submit.

Muurtje in de hal

Kantoorhumor, het aantal manieren om je collega's het leven zuur te maken is ontelbaar, toetsenbordjes verwisselen, muiswieltje uit de muis halen of bij een moderne muis het laser dingetje afplakken, geheid succes. Alleen is er een probleempje. Het is allemaal zo kinderachtig. Een echte vent bouwt met een paar vrienden een muurtje op de plek waar eerst geen muurtje was.... 

'Handen af van de Antillen en Aruba'

Icoon PolitiekDe Venezolaanse president Hugo Chávez mag niet aan de Antillen en Aruba komen. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) moet hem duidelijk maken dat hij niet eenzijdig zeegrenzen kan verleggen en Koninkrijksgebied kan inlijven.

Mocht Chavez militairen inzetten, dan moet Verhagen ook bereid zijn militair in te grijpen. Dat stelt Tweede Kamerlid Hans van Baalen (VVD) vandaag. Hij wil daar bij de minister via Kamervragen op aandringen. Van Baalen benadrukte dat Chavez met zijn handen af moet blijven van "onze Falklands".

Verhagen gaat er echter van uit dat Venezuela de territoriale integriteit en soevereiniteit van het Koninkrijk blijft respecteren als een goede buur, zo liet hij maandag weten. Hij heeft wel de Nederlandse ambassadeur opdracht gegeven de Venezolaanse autoriteiten om een toelichting te vragen.

Aanleiding voor de commotie is een toespraak waarin Chávez zou hebben aangekondigd de noordgrens van Venezuela te willen onderzoeken. Alles binnen de 200 zeemijl hoort bij Venezuela, zou hij gezegd hebben. De Nederlandse Antillen en Aruba liggen nog geen 40 zeemijlen ten noorden van Venzuela en daar ontstond ophef. Vorige week liet Verhagen echter al weten dat uit niets bleek dat er een Venezolaanse claim zou zijn op Antilliaans gebied, ook niet in de toespraak van Chávez.

Van Baalen: 'Handen af van onze Falklands.'

Emanuelson, Melchiot twijfelgeval

Marco van Basten, bondscoach van Oranje, heeft tot nu toe twee verdedigers binnen de gelederen die niet helemaal fit zijn. Tijdens de eerste training in Noordwijk verliet Mario Melchiot na een kwartier het veld en trainde Urby Emanuelson apart.

Eerder vandaag werd ook al bekend dat Ibrahim Afellay zich had afgemeld. De speler van PSV heeft nog teveel last van een kwetsuur aan zijn enkel. De jonge middenvelder wordt overigens vervangen door Denny Landzaat. Deze laatste trainde overigens nog niet mee met de selectie.

Komende woensdag speelt het Nederlands Elftal een oefenwedstrijd tegen Zwitserland. Morgenochtend reist de selectie van Van Basten naar Genève.

De Kersthit van 2007...

Er is iemand die jullie hulp nodig heeft! Sébastiaan wil graag dit jaar de Kersthit van 2007 scoren. En wij kunnen hem daar bij helpen: Luister naar de compilatie van het geweldige Kerstnummer. Stuur het door naar zoveel mogelijk kennissen, vrienden, collega's, buren... Misschien, heel misschien wordt het dan wel opgepakt door één of ander radiostation en heeft hij zijn Kersthit te pakken.

Luister en geniet van het prachtige Home Alone, en help mee om dit tot een hit te maken! Spread the music...!

Nederlandse drugskoerierster (64) loopt tegen lamp

Icoon MisdaadEen 64-jarige Nederlandse vrouw is gisteren op het vliegveld van Bogotá aangehouden wegens de smokkel van 13,5 kilo cocaïne. Dat heeft de Colombiaanse politie vandaag gemeld. Ze is overgedragen aan de Colombiaanse justitie.

De vrouw wilde naar de Spaanse hoofdstad Madrid vliegen. Haar illegale lading had ze in een dubbele bodem in haar koffer verborgen. Ze kwam echter niet door een controle in de vertrekhal heen.

De drugsmaffia zet volgens de politie in het Zuid-Amerikaanse land steeds vaker Europeanen in als drugskoeriers. Dit omdat Colombianen een slechte reputatie hebben.

Makélélé langer bij Chelsea

Claude Makélélé heeft zijn contract verlengd bij Chelsea. Het nieuwe contract van de Franse middenvelder loopt nu tot 2009. De 34-jarige speler is bezig aan zijn vijfde jaar bij de Blues.

Makélélé speelde in totaal 126 competitiewedstrijden voor Chelsea waarin hij tweemaal wist te scoren. Hij werd met Chelsea tweemaal landkampioen, won eenmaal de FA Cup en tweemaal de League Cup.

FOK!radio: Terugblikken met de Joker

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

We gaan uitgebreid met de joker praten, wie was die vent en wat deed hij. En natuurlijk behandelen wij nog even de modveiling een jaar later kijken we er met een glimlach op terug!
En onze knuffelafghaan komt natuurlijk ook aan bod:Sala-adin.
Het afgelopen jaar gebeurde er weer vanalles in FOK!radio. In de maand augustus kijken we daar in een speciale zomereditie op terug! Vanavond deel 3, live vanaf 20:00 uur!

We zijn ook benieuwd wat jij de leukste momenten vond van het afgelopen jaar. Laat het ons weten op radio@fok.nl. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

9 Miljoen verslaafden

WoW, World of Warcraft. Het spel is helemaal hot, met ongeveer negen miljoen spelers mag je dat wel stellen. Cannibal Corpse frontman George 'Corpsegrinder' Fisher speelt ook WoW, met maar liefst 4 accounts. In het volgende interview laat hij zijn woede tegenover de Alliance van WoW *speciaal de Night Elfs*, hij behoort dus duidelijk tot de Horde met z'n Orc en Undead characters.
-FUCK THE ALLIANCE-

Met dank aan Fliepke voor de submit

'Jol rekent op ontslag bij Tottenham Hotspur'

Martin Jol heeft toegegeven dat hij bang is dat zijn huidige werkgever, Tottenham Hotspur, hem binnenkort zal ontslaan. Daarom wil de oefenmeester uitsluitsel krijgen van Daniel Levy, preses van de club uit Londen.

Afgelopen weekend wisten The Spurs ruim van Derby County (4-0) te winnen. Hiermee pakte Jol zijn eerste punten van het nieuwe seizoen. Toch was de trainer ook op de hoogte van een gerucht dat hij zijn congé een dezer dagen zou kunnen krijgen.

Jol is er namelijk achter gekomen dat een aantal mensen van de club afgelopen week in Spanje waren. Daar sprak het selecte gezelschap met Juande Ramos, trainer van Sevilla. Hij wordt namelijk als mogelijke opvolger van de Scheveninger genoemd. Tijdens het verblijf van John Alexander en Paul Kemsy, twee bestuursleden van de Londenaren, is er ook een foto van dit duo mét Ramos gemaakt.

Tottenham Hotspur heeft zich als doel gesteld om minimaal plaatsing voor de voorrondes van de Champions League binnen te halen. Volgens de Engelse krant The Guardian heeft Levy zich publiekelijk afgevraagd of Jol dit voornemen kan realiseren.

"Vorig jaar ging ook al het gerucht dat ik moest vertrekken", liet Jol weten. "Dat soort geruchten zullen er altijd bij elke club zijn. Alleen begint het nu wel erg vroeg. Als buitenlander moet je jezelf hier bewijzen. Alle clubs van de top vijf hebben buitenlandse managers in dienst, ik moet het net zo als zij doen."

Toch is de oefenmeester van mening dat hij meer tijd moet krijgen. "Ik moet met rust worden gelaten. Hoeveel spelers zou Arsenal of Liverpool van ons overnemen? Als dat er meer dan zes, zeven zijn moeten we vierde worden. Maar als het er maar één of twee zouden zijn, is een vijfde plaats al te veel gevraagd."

Arsenal drie weken zonder Gallas

Arsenal moet het de komende weken zonder William Gallas stellen. De aanvoerder van de Engelse ploeg is namelijk geblesseerd aan zijn lies. De verwachting is dat de speler ongeveer drie weken niet kan spelen. Dit maakte Arsène Wenger maandag bekend.

Door deze kwetsuur zal Gallas de return in de derde voorronde van de Champions League, tegen Sparta Praag, aan zich voorbij moeten laten gaan. De club uit Londen hoopt dat Fransman op 15 september weer inzetbaar is. Arsenal speelt dan namelijk de wedstrijd tegen stadsgenoot Tottenham Hotspur.

Valencia verhoogt bod op Van der Vaart

Valencia is nog altijd van plan om Rafael van der Vaart in te lijven. De Spaanse club heeft daarom een nieuw bod van 22 miljoen euro bij Hamburger SV, de club van de Nederlands international, neergelegd.

Toch blijven de Duiters erbij dat ze hun aanvoerder niet willen verkopen. In eerste instantie bood Valencia veertien miljoen euro, maar dit bod werd toen van de hand gewezen.

Van der Vaart heeft inmiddels laten weten dat de clubs voor volgende week donderdag een beslissing hebben genomen. Op die dag speelt Hamburger SV namelijk een wedstrijd in het kader van de UEFA Cup. Mocht de Nederlander in actie komen, dan mag hij tot de winterstop geen enkele wedstrijd in Europees verband voor de Spanjaarden spelen.

Khomeini wenste Amerika niet langer dood

De Iraanse ayatollah Ruhollah Khomeini, de leider van de Islamitische Revolutie in 1979, zou de spreuk 'Dood aan Amerika' hebben willen intrekken. Dit staat in nieuwe memoires van de Iraanse ex-president Akbar Hashemi Rafsanjani.

De ayatollah zou Rafsanjani in juli 1984, tijdens de Golfoorlog tegen Saddam Hussein, van zijn wens op de hoogte hebben gesteld. Het mantra symboliseert Irans vijandigheid ten opzichte van de Verenigde Staten.

Moslims herhalen de met goddelijke kracht geladen spreuk vaak na het vrijdaggebed en Iraanse leiders gebruiken hem vaak in speeches. De onthulling van Rafsanjani heeft in Iran dan ook veel opschudding veroorzaakt.

Klose mist interland tegen Engeland

Miroslav Klose kan komend weekend, tijdens het duel van zijn club Bayern München tegen Hannover 96, niet meespelen. De aanvaller heeft namelijk een blessure aan zijn knie. Hij liep de kwetsuur op tijdens het treffen met Werder Bremen.

Hierdoor zal Klose de komende tien dagen rust moeten houden. Daardoor zal de aanvaller van de Duitse nationale ploeg, naast het duel in de Bundesliga, de vriendschappelijke interland tegen Engeland aan zich voorbij moeten laten gaan.

[EK] Hockeyvrouwen naar halve finale

Na twee wedstrijden zijn de Nederlandse hockeydames al zeker van een plaats in de halve finale op het Europees kampioenschap in Manchester. De Europees en wereldkampioen won met 6-0 van Ierland.

Na tien minuten stond het 1-0. Uit de eerste drie strafcorners werd nog niet gescoord, maar bij de vierde was Lammers wel trefzeker. Twintig minuten later had de spits de score al opgeschroefd naar 4-0.

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Van As, die de bal hard in de kruising sloeg. Na rust liep het iets stroever. Verdedigend stond het nog steeds als een huis, maar aanvallend ging het minder goed. Van As zorgde nog wel voor 6-0 en dat was tevens de eindstand.

Top of Flop: Hyper Nation United Future

De Top of Flop van vorige week vonden jullie niet zo geslaagd. Ik heb schijt van Appa was een flop,  dus. flowerdje wist jullie mening het beste te verwoorden: "Geef die lui een buisje Norit."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Hiko Suzuki, een Japanse zangeres/songwriter. Hiko is veelzijdig talent. Ze is namelijk ook actrice en fotomodel (Haar profiel op glamourfaces: 1.66m, 83-60-90, zwart haar, bruine ogen). Ze is geboren en opgegroeid in Tokio en afgestudeerd in de Engelse taal- en letterkunde. Haar vervolgstudie (wiskunde en literatuur) is nu tijdelijk even 'on hold' zodat ze zich volledig kan concentreren op haar muziekcarrière. Ze is druk bezig met de opnames voor haar eerste CD. Haar laatste video heet "Hyper Nation United Future".

Vraagtekens bij mishandeling Jami

Een vrouwelijke getuige van de mishandeling van PvdA-raadslid en ex-moslim Ehsan Jami is woedend op diverse media waaronder Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer die openlijk twijfelen of Jami wel ernstig in elkaar is geslagen. Toch komt ook vandaag IKON Kerknieuws met een bericht dat er grote twijfels zijn over de mishandeling van de ex-moslim.

IKON Kerknieuws zegt een e-mail te hebben gekregen van twee voorbijgangers, die hun getuigenis inmiddels ook bij de politie hebben afgelegd. Zij zeggen dat Jami en een vrouw werden belaagd door een groep 'jolige' jongeren van Oost-Afrikaanse of Antilliaanse afkomst. Maar ze zeggen geen enkele verwonding of wat dan ook te hebben opgemerkt aan Jami en de vrouw. Volgen hen werden de twee daarna geholpen door zes personen. ''Op ons kwam het over alsof het bekenden van het stel waren. Wij zeiden dan ook opgelucht tegen elkaar dat dit zeker vrienden waren van het stel.''

Volgens onder meer Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer zijn er grote verschillen in de lezingen die Jami in interviews geeft van de gebeurtenis. De opiniebladen sommen op hoe de mishandeling van Jami steeds ernstiger werd. Eerst verklaarde hij 'een beetje in elkaar geslagen' te zijn (NOVA), vervolgens zei hij twee keer tegen de grond te zijn geslagen (De Volkskrant) en in NRC Handelsblad verklaarde Jami een trap in het gezicht te hebben gekregen.

Elsevier
In weekblad Elsevier zegt de 19-jarige vrouw die naast Jami stond ten tijde van de mishandeling van 4 augustus jongstleden, dat het haar boos maakt dat ze moet bewijzen dat Jami in elkaar is gebeukt.

De jonge vrouw vertelt: ''We hadden net boodschappen gedaan en waren onderweg met de tram. Toen we uitgestapt waren, na een paar meter, nog op de tramhalte, rende er een Somalische jongen op ons af. Hij riep: Wat zeg je allemaal over de islam? Opeens was hij vlakbij en gaf hij Ehsan een vuistslag in zijn gezicht. Ik sprong er tussen om ze uit elkaar te houden. Die jongen pakte mijn arm en tegelijkertijd trok hij aan mijn haren om mij weg te trekken. Hij schudde me heen en weer.''

Daarna kwamen nog een Somalische en een Marokkaanse jongen op Jami af. ''Het ging niet om twee Marokkanen, zoals in de krant stond. Toen gaf één van de jongens een soort karateschop tegen Ehsans kin. Ehsan viel op de grond. Ik werd bij Ehsan vandaan gesleurd. Ze spuugden op me en scholden me uit. 'Kanker op, kankerhomo en kankerjood!' Over de islam zeiden ze ook een paar dingen. Je gaat eraan!. Toen de Somaliërs wegrenden, riepen ze: We maken deze kankerlijer wel 'n andere keer dood.''

Naast Jami en de 19-jarige vrouw heeft ook een groep andere getuigen aangifte gedaan van het gebeuren. Tot nog toe heeft de politie geen verdachten kunnen traceren, ondanks een uitgebreid onderzoek. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) liet vandaag weten dat het onderzoek naar de mishandeling van Jami in volle gang is en dat het OM zich van verder commentaar onthoudt.

Pyromane slapend aangetroffen

De Drentse politie heeft gisteren bij toeval een brandstichtster in de kraag gevat. Bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in het Drentse Hooghalen troffen agenten een vrouw aan, die in haar auto lag te slapen. Haar voertuig stond geparkeerd op het parkeerterrein bij het voormalige doorvoerkamp.

Toen de agenten voor de zekerheid even keken in het opsporingsregister, bleek de vrouw te worden gezocht in verband met brandstichting in Noord-Holland. De Drentse agenten hebben de vrouw uitgeleverd aan de politie van Noord-Holland.

Geen bewijs voor kinderarbeid straatmuzikantjes

Icoon BinnenlandsDe Roemeense zigeunerkinderen die sinds mei in Den Bosch geld proberen te verdienen als straatmuzikanten zijn geen slachtoffer van kinderarbeid. Dat heeft een woordvoerder van de Arbeidsinspectie vandaag gezegd. De arbeidsinspectie had onderzoek gedaan middels gesprekken met de kinderen en de politie, maar kon niet hard maken dat de muzikantjes de opbrengst aan anderen af moeten staan.

De uitslag van het onderzoek staat haaks op de verdenking van de Kinderbescherming. Zij denkt dat de kinderen er met name door hun ouders op uitgestuurd worden om in de Brabantse hoofdstad als straatmuzikant brood op de plank te brengen. De Kinderbescherming, die eveneens onderzoek doet, overweegt de zaak voor de rechter brengen.

Man verplaatst ambulance

Icoon Domme criminelenHet blijkt dat het woord naastenliefde niet bij iedereen in het woordenboek voorkomt. Zo klom zaterdag een man uit Sittard in een ambulance en reed deze twintig meter verder omdat hij vond dat de wagen in de weg stond.

Het ambulancepersoneel was ondertussen bezig om in Geleen een slachtoffer van een steekpartij eerste hulp te verlenen.
Pech voor de Sittardenaar, want de politie was ter plaatse en arresteerde de man. De man heeft nu een proces verbaal aan de broek wegens joyriding.

Met dank aan Klonk voor de submit.

Opnieuw beslag op bezittingen Roelvink

Omdat Dries Roelvink afspraken met evenementenbureau KAZ niet is nagekomen heeft de eigenaar van het bureau beslag laten leggen op het huis en het inkomen van de zanger. Dat zegt Roelvink vandaag zelf in De Telegraaf.

Al eerder werd er beslag gelegd, maar dan uit naam van het bureau. Dat werd eerder deze maand echter opgeheven omdat de rechter de identiteit van het in Duitsland geregistreerde bureau te onduidelijk achtte. Daarom liet de eigenaar nu op persoonlijke titel beslag leggen. Daardoor kan Roelvink niet over zijn geld beschikken. Ook mag hij zijn huis niet verkopen.

"Ik baal hier echt enorm van", aldus de ster, bekend van een reclamespotje van de ANWB, de hit Ik Kom Eraan (Route Du Soleil) en vooral van vele jammerlijk mislukte pogingen om de hitparade in te komen. "Maar ik denk dat het goed afloopt", zo hoopt Roelvink. Hij heeft een kort geding aangespannen dat op 29 augustus dient.Met dank aan KameelTeen voor de submit.

Website interviewt 'baas van Holleeder'

MisdaadDe voortvluchtige topcrimineel Dino S., die door verschillende media wordt omschreven als de baas van Willem Holleeder, heeft een interview gegeven aan een medewerker van de website Crimesite.nl. Justitie zoekt S. op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel en diverse liquidaties in Amsterdam.

De vermeende baas van Holleeder zegt in het vraaggesprek dat hij zich door zowel justitie als de media aangevallen voelt. Het contract dat het Openbaar Ministerie heeft afgesloten met kroongetuige Peter la Serpe (bijgenaamd Viestand) noemt hij ''een lachertje''. Ook de deal die het OM sloot met Jesse (Jessy) Remmers die in Marokko vastzit, slaat volgens S. nergens op. ''Ik vind het belachelijk dat justitie figuren zoals Viestand en Jessy serieus neemt. Het gaat om de dreiging die het OM creëert door in zee te gaan met deze gasten. (...) Ik een dodenlijst bijhouden? Laat me niet lachen.''

Zowel La Serpe als Remmers beweren in opdracht van Dino S. hash- en onroerendgoedhandelaar Kees Houtman te hebben geliquideerd. Ook zeggen ze dat S. de opdrachtgever is voor de moord op de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl, die voor zijn dood leeg liep bij de politie over Holleeder.

De advocate van Dino S., Bénédicte Ficq, zegt dat ze niet op de hoogte was van enig interview. Ze heeft nog niet kunnen nagaan of het een authentiek interview betreft, maar gaat daar vooralsnog wel van uit. Verder geeft ze geen commentaar.

S. suggereert in het interview overigens dat hij is ondergedoken nadat hij vanuit het opsporingsapparaat was getipt over zijn op handen zijnde arrestatie. Hoewel hij zegt onschuldig te zijn, vluchtte hij omdat hij niet wil meemaken wat Holleeder nu overkomt (behandeld te worden als een uiterst gevaarlijk crimineel).

Link: Het interview op Crimesite.nl

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Gegevens van banensite Monster gestolen

Icoon InternetMet behulp van een Trojaans paard zijn hackers erin geslaagd om de persoonlijke gegevens van enkele honderdduizenden gebruikers van vacaturesite Monster.com te stelen. Er werd verbinding gemaakt met enkele besloten servers van Monster, aldus de onderzoekers van Symantec. Volgens Security.nl zijn gegevens als naam, telefoonnummer en e-mailadres gestolen door in te loggen met gestolen wachtwoorden van recruiters.

Spammers of cybercriminelen kunnen de gegevens misbruiken, en dat zou inmiddels ook al gebeurd zijn. Volgens Computerworld werd er een nagemaakte Monster.com-mail verzonden waardoor tienduizenden mensen geïnfecteerd zijn geraakt met een Trojaans paard. Het Nederlandse Monsterboard kon niet zeggen of het ook de dupe is geworden van de hackers.

Politie houdt witwasser bij toeval aan

Icoon OpmerkelijkEen 44-jarige man met zowel de Nederlandse als Franse nationaliteit baalt er flink van dat hij zijn camper zondagavond op de verkeerde plek parkeerde. Toen de politie de man controleerde, bleek dat hij in België gezocht wordt vanwege witwaspraktijken.

De man liep tegen de lamp tijdens een routinecontrole van zijn camper. Die stond op een plek in Utrecht waar niet gekampeerd mag worden. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, kregen ze "een vreemd gevoel bij het gesprek”, aldus een woordvoerster van de politie.

Toen de gegevens van de man werdere gecontroleerd, bleek dat hij in België gezocht wordt omdat hij 13 miljoen euro aan drugsgeld heeft witgewassen. De man heeft nog een straf van vijf jaar cel tegoed.

Ook gif in kinderkleding uit China

Icoon Buitenlands

Het consumentenprogramma Target in Nieuw-Zeeland, heeft bij een test op wollen kinderkleding tot negenhonderd maal de toegestane hoeveelheid formaldehyde aangetroffen. Vanwege de gezondheidsrisico's heeft de Nieuw-Zeelandse overheid een onderzoek gelast.

Formaldehyde wordt gebruikt om kleding kreukvrij te maken. De stof kan zorgen voor gezondheidsproblemen als huiduitslag en kanker. Een warenhuis haalt alle uit China afkomstige kinderpyjama's terug, nadat bij twee kinderen het kledingstuk in brand was gevlogen met brandwonden tot gevolg.

Eerder werden er al gifmatrassen en kinderspeelgoed afkomstig uit China teruggeroepen vanwege te hoge concentraties giftige stoffen in de producten. De fabrikant van het speelgoed pleegde een week geleden zelfmoord.

Met dank aan mcwops voor de submit.

Politie Zaandam waarschuwt voor slangen

Icoon PolitieIn Zaandam zijn er 48 gifslangen gevonden in een noodgebouw aan de Parkstraat. De slangen zijn ontdekt door de politie nadat er eerder twee kleine gifslangen waren aangetroffen op straat. De politie betrad op last van de officier van justitie het pand. Er werd ook contact opgenomen met slangen experts en de 66-jarige eigenaar, die in het buitenland zat. Negen van de 48 slangen waren al dood en negen andere slangen waren in zeer slechte conditie. Ook waren de terraria van de slangen slecht afgesloten.

Ondanks dat de politie denkt alle slangen gevonden te hebben, waarschuwen ze voor nog meer slangen. "We kunnen niet uitsluiten dat enkele jonge gifslangen nog ergens rondkruipen", aldus de politie. Wanneer er nog een slang op straat aangetroffen wordt, dient het publiek uiterst voorzichtig te zijn en contact op te nemen met de politie.

Drie duels schorsing voor Mtiliga

Patrick Mtiliga van NAC Breda is door de KNVB-tuchtcommissie voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Afgelopen zaterdag kreeg de verdediger in de wedstrijd tegen FC Groningen rood na een grove overtreding.

De trainer van NAC, Ernie Brandts, heeft Mtiliga daarnaast nog een boete opgelegd. Brandts is van mening dat Mtiliga met de "domme overtreding" niet alleen zichzelf maar ook het hele team heeft benadeeld.

Minder dak- en thuislozen in Nederland

Icoon BinnenlandsVolgens het Leger des Heils telde Nederland vorig jaar minder dak- en thuislozen. Ruim 16 duizend mensen deden vorig jaar een beroep op de opvang van het korps. Dat aantal lag in 2003 met 21 duizend een stuk hoger. Het Leger des Heils schat op basis van deze cijfers dat er ongeveer 50 duizend dak- en thuislozen zijn. Dat was drie jaar geleden nog 65 duizend.

De daling is vooral te danken aan de toename van het aantal woonvoorzieningen voor daklozen, aldus directeur Ine Voorham. Hulpverleners kunnen daklozen ook eerder helpen doordat er volgens Voorham extra geld is vrijgemaakt door de rijksoverheid, gemeenten en zorginstellingen. Een kwart van het aantal thuisvoorzieningen voor dak- en thuislozen wordt verzorgd door het Leger des Heils.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Oorlogstentoonstelling in reizende bunker

Icoon OpmerkelijkDe eerste reizende bunker van Nederland opent in Arnhem de deuren. In de bunker is een tentoonstelling ingericht over het dagelijks leven van mensen in de Tweede Wereldoorlog. De bunker blijft een maand staan en reist in de drie jaar daarna nog langs minimaal zeven andere plekken.

De reizende bunker is een idee van Anno, het promotiebureau voor de Nederlandse geschiedenis. Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS en Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem, openen de tentoonstelling.

De bunker is volgens Anno ontwikkeld om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. In de multimediale expositie staan niet de verzetsdaden of heldenmoed centraal, maar dilemma's waarmee elke inwoner van bezet Nederland geconfronteerd kon worden. Met projecties, geluidseffecten en lichtdecors krijgen bezoekers de vraag voorgelegd wat zij gedaan zouden hebben onder die omstandigheden.

Een deel van de tentoonstelling is telkens aangepast aan de regionale gebeurtenissen in de stad waar de bunker staat. Arnhem vormde het strijdtoneel van de mislukte Slag om Arnhem in september 1944. De stad werd kapot geschoten en de inwoners moesten evacueren. De jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem in aanwezigheid van honderden oudstrijders heeft enkele dagen na de opening van de bunker plaats.

'Vermiste mijnwerkers Utah voor eeuwig begraven'

Icoon BuitenlandsDe zes mijnwerkers, die in de staat Utah (VS) al sinds begin augustus vastzitten in een ingestorte kolenmijn, zullen waarschijnlijk nooit gevonden worden. Dit stellen enkele mijnbouwexperts na een hernieuwde poging om de vermiste mannen te bereiken. Het aantal mislukte pogingen kwam hiermee al op vier.

Op 6 augustus stortte deze mijn plotseling in toen Utah getroffen werd door een lichte aardbeving. Tot op de dag van vandaag had men nog geen teken van leven opgevangen al hield men hoop toen men enkele 'luchtkamers' ontdekte, toen men enkele gaten had geboord en met videocamera’s de ingestorte mijn werd verkend.

De mijnwerkers moeten zich op ongeveer 450 meter diepte bevinden, maar elke reddingspoging tot nu toe leverde niets op. Afgelopen week kwamen zelfs 3 reddingswerkers om het leven toen ze een poging deden de vermiste mannen te redden. Zij baanden zich een weg naar de mannen, via een zelf gegraven tunnel. De tunnel begaf het echter plotseling en stortte in.

Afgelopen zondag liepen de emoties hoog op toen familieleden van de vermiste mannen merkten dat het reddingswerk was stopgezet en dat de mijndirectie aarzelde om opnieuw te gaan zoeken. Zij hebben het gevoel dat de zes vermiste mannen simpelweg aan hun lot worden overgelaten en dat de hoop al is opgegeven. Zij willen dat het mijnbouwbedrijf met spoed een groot gat in de mijn gaat boren zodat een reddingscapsule naar beneden kan worden gelaten.

Rob Moore, vice-president van het mijnbouwbedrijf Murray Energy benadrukte dat dat absoluut niet het geval was, maar dat het risico simpelweg te groot werd. "Kleine instortingen, nieuwe graafwerkzaamheden hebben de wanden aanzienlijk verzwakt en zeker na het drama van afgelopen week met de drie omgekomen reddingswerkers, moeten we ook denken aan de veiligheid van deze mensen Het is simpelweg te gevaarlijk om door te gaan", aldus Moore . Ook blijkt uit onderzoek dat er nog te weinig zuurstof in de mijn zit om te kunnen overleven.

Vermisten mijnramp mogelijk dood

Met dank aan frutsel voor het herschrijven en de submit.

Nieuwe PvdA-voorzitter 25 september bekend

Icoon PolitiekDe PvdA-leden kunnen tussen 16 en 23 september schriftelijk, telefonisch of via internet aangeven wie volgens hen partijvoorzitter moet worden. Naar verwachting maakt het partijbestuur 25 september de winnaar bekend, aldus een PvdA-woordvoerster vandaag.

Het PvdA-congres moet de benoeming daarna op 6 oktober bekrachtigen. Wie kandidaat zijn om de in april afgetreden Michiel van Hulten op te volgen als voorzitter, wordt 31 augustus of 1 september bekendgemaakt, zegt de woordvoerster. Het PvdA-bestuur doet tot dat moment geen mededelingen, ook niet over het aantal kandidaten dat zich heeft gemeld.

Voormalig PvdA-minister Jan Pronk heeft zijn kandidatuur vrijdag zelf in de publiciteit gebracht. Dat geldt ook voor de Dordtse jurist Bart Bouman. De Nijmeegse wethouder Paul Depla, die voorzitter was van de commissie die het PvdA-verkiezingsprogramma heeft opgesteld, toonde eerder ambitie om in deeltijd voorzitter te worden. Het is onduidelijk of hij zich officieel kandidaat heeft gesteld. Andere kandidaten zouden zijn de Friese afdelingsvoorzitter Bertus Mulder, Ad Voerman uit Lelystad en Tjeerd van Dekken uit Groningen.

Algemeen wordt aangenomen dat Pronk van de tot dusver bekende kandidaten verreweg de meest kansrijke is. Hij heeft een lange staat van dienst in de PvdA. Hij was onder meer minister in vier kabinetten en Tweede Kamerlid.

Bij de presentatie van zijn kandidatuur, vrijdag in het tv-programma NOVA, profileerde Pronk zich nadrukkelijk als een vertegenwoordiger van de linkervleugel van de partij. Zo pleitte hij voor een parlementair onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak, terwijl de PvdA in de kabinetsformatie heeft afgesproken daarvan te zullen afzien.

KPN koopt Belgische Tele2

Icoon TelecomKPN heeft het Belgische telecombedrijf Tele2/Versatel Belgium gekocht van branchegenoot Versatel voor een bedrag van ongeveer 95 miljoen euro. Dat heeft Versatel vanochtend bekendgemaakt.

KPN zei vorige week al interesse te hebben in de Belgische operator, dat vorig jaar een omzet draaide van 162 miljoen euro en 180 werknemers telt. Het Nederlandse concern ging toen uit van een overnamebedrag van rond de 100 miljoen euro.

Met de overname van Tele2/Versatel Belgium versterkt KPN zijn positie op de Belgische markt. KPN is in België al actief via het mobieletelefoniebedrijf BASE, dat vooral stevig in het zadel zit in Vlaanderen. BASE heeft immiddels een marktaandeel van meer dan 22 procent in België.

KPN wil in België gestaag groeien en mikt daarbij vooral op Wallonië. Tele2/Versatel is interessant omdat het opereert vanuit dit Franstalige deel van België, zaken doet met het midden- en kleinbedrijf en kansen biedt om combinaties van mobiel en breedband op de markt te zetten. Het bedriijf heeft 134.000 breedbandklanten en 177.000 telefoonklanten.

KPN kocht eerder de winkelketen Allo Telecom, ook met het doel BASE beter in staat te stellen zijn producten in Wallonië aan de man te brengen. De huidige transactie behoeft nog de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten. De verkoop levert Versatel naar eigen zeggen een eenmalige bate op van 5 tot 10 miljoen euro.

School mocht moslimstagiair wegsturen

Icoon OnderwijsHet Leidsche Rijn College in Utrecht mocht het stagecontract met de islamitische student Ismaël Ait Takassit verbreken, omdat de jongen te actief zijn geloof uitdroeg. Dat is het oordeel van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) vandaag.

Volgens de CGB maakt de school geen verboden onderscheid op grond van godsdienst. De student van Marokkaanse komaf diende in juli bij de CGB een klacht in tegen de school, omdat het college zijn stagecontract beëindigde. De jongen liep stage als onderwijsassistent op het openbare Leidsche Rijn College en was tevens als invalimam actief bij een moskee. De school stelde dat hij afspraken over het slechts beperkt uitdragen van zijn geloof niet nakwam.

De middelbare school had voorafgaand aan de stage een gesprek met Ait Takassit  over het openbare karakter van de school en hem verzocht met terughoudendheid te spreken over zijn geloof. De middelbare school kreeg ongeveer tien klachten over de jongen.

Zo zou Ismaël Ait Takassit folders hebben uitgedeeld over een serie moskeelezingen en verteld hebben wat de juiste versie van de islam is. De school heeft hem daarop aangesproken. Aangezien geen verbetering optrad, beëindigde de school na enkele maanden de stagebetrekking met hem.

Met dank aan Aka-Zigor en MiesMouse voor de submit.

Kind aangezien voor terrorist op vliegveld

Icoon OpmerkelijkEen 7-jarige jongen uit Blackburn zal raar hebben opgekeken toen hij dit weekend tot drie keer toe werd aangezien voor terrorist. Op het vliegveld van Philadelphia wilde Javaid Iqbal met zijn ouders doorreizen naar Florida, maar dat ging niet door. Een Pakistaanse man met dezelfde naam blijkt uit de Verenigde Staten gezet te zijn, waardoor de jongen niet verder mocht reizen. The Sun meldt dat de tickets van Javaid en zijn ouders geannuleerd zijn.

Javaid's moeder, Naushaba Nadeem, is erg geschrokken op het vliegveld. "Ik moest huilen. Natuurlijk heb ik begrip voor de strenge veiligheidsmaatregelen, maar we hebben hier te maken met een kind van nog maar zeven jaar." De ouders zijn misschien van plan om hun kind een andere naam te geven.

Sonck naar Club Brugge

Wesley Sonck keert terug naar zijn vaderland. De oud-aanvaller van Ajax heeft vandaag een contract voor twee jaar getekend bij Club Brugge.

Sonck komt over van Borussia Mönchengladbach, waar hij in januari 2005 door toenmalig coach Dick Advocaat werd aangetrokken van Ajax. Hij kampte bij Mönchengladbach met blessures en paste niet meer in de plannen van Jos Luhukay, de huidige trainer van de Duitsers.

"Ik zit al vijf maanden op een zijspoor, dus de honger om me te bewijzen is bijzonder groot", aldus Sonck. "En ik ben er van overtuigd dat ik met Club Brugge de best mogelijke keuze heb gemaakt. Dit is de top in België, een club met uitstraling, met een massa supporters, een club die voor de prijzen speelt."

Rentree Astana in september

Het wielerteam van Astana heeft vandaag bekend gemaakt dat het begin september weer zal meedoen aan wedstrijden. Na het dopingschandaal rond Alexandre Vinokourov laste het Kazachstaans/Zwitserse team een maand pauze in, maar het team heeft zich nu ingeschreven voor de Grote Prijs van Plouay op 2 september.

Vorige maand trok de ploeg zich uit de Tour de France terug nadat kopman Alexandre Vinokourov betrapt was op bloeddoping. De Kazak werd meteen ontslagen. Dat gold ook voor de Duitser Matthias Kessler die in april van dit jaar positief testte op testosteron.

Andrej Kasjetsjkin, die op 1 augustus betrapt werd op bloeddoping, is door Astana voorlopig alleen nog geschorst.

Afellay haakt af voor Oranje

Het Nederlands elftal zal in de oefeninterland tegen Zwitserland geen beroep kunnen doen op Ibrahim Afellay. De middenvelder van PSV raakte geblesseerd aan zijn enkel tijdens de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. De oefenwedstrijd tegen de Zwitsers wordt woensdag gespeeld in Genève.

PSV won mede dankzij een prima optreden van de jonge middenvelder met 2-0 van Heracles. Afellay maakte zelf een doelpunt en gaf een assist. Als vervanger van de 21-jarige middenvelder is Denny Landzaat opgeroepen. Dinsdagmorgen zal de Wigan Athletic-speler zich aansluiten bij de groep om naar Zwitserland af te reizen. Eerder moest Joris Mathijsen al afhaken wegens een teenblessure. Er is geen vervanger voor de HSV-verdediger opgeroepen door Marco van Basten.

'Nederland moet zetels Europarlement behouden'

Icoon EuropaCDA, VVD, ChristenUnie en GroenLinks houden vast aan de 27 zetels die Nederland momenteel in het Europees Parlement bezet. De partijen vinden dat het Verdrag van Nice uit 2000 niet mag betekenen dat Nederland er in 2009 nog verder bij inschiet qua zetels.

Door de uitbreidng naar 27 lidstaten verloor Nederland al vier zetels. In het Verdrag van Nice is besloten om het aantal europarlementariërs over twee jaar terug te brengen van 785 naar 732. Dit om de zich steeds verder uitbreidende EU bestuurbaar te houden. Door het verdrag zou Nederland nog eens twee zetels kwijtraken.

In de nieuwe situatie zou de invloed van Nederland verslechteren ten opzichte van bijvoorbeeld België. Dat land zou slechts drie zetels minder hebben, hoewel het maar tweederde van het aantal inwoners van Nederland telt.
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Vliegtuig explodeert op luchthaven

SubheaderEen Boeing 737 van China Airlines is maandag na landing in het Japanse Okinawa geëxplodeerd. Alle 165 inzittenden wisten zich via glijbanen in veiligheid te brengen. Volgens de politie gaat het niet om een terroristische aanslag. Oorzaak zou een brand zijn die ontstond nadat het toestel onderweg van de landingsbaan naar de gate slipte.

Volgens passagiers waren zij al bezig hun spullen bij elkaar te zoeken, toen zij opeens te horen kregen dat zij het vliegtuig via de nooduitgangen dienden te verlaten. Minuten nadat zij het vliegtuig hadden verlaten hoorden zij verschillende explosies. Twee passagiers, een zevenjarig meisje en een oudere man, werden voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht omdat ze zich niet goed voelden. Na een uur was de brand onder controle.

Tijd teveel

Tijd teveel, het is een vloek die een hoop mensen in hun leven meemaken. Wat moet je doen, wat doe je om jezelf bezig te houden. Niet nerds gaan lekker de stad in en vermaken zich met het een of het andere, vrouwen, maar dan geen  jpeg, geen gif. Nee. Gewoon vrouwen van HTML die op je favoriete manga figuurtje lijken...
 

Gans pijl door kop geschoten

Auw!Medewerkers van de dierenambulance Zuidoost Friesland hebben zaterdag in Gorredijk een gans aangetroffen met een 20 centimeter lange pijl door zijn kop. Het dier was beschoten met een kruisboog en kon op het nippertje worden gered.

Het was een opgave om de gans te pakken te krijgen. ''Na anderhalf uur moesten we de eerste actie even staken omdat we andere spoedmeldingen kregen. Maar toen er later weer gebeld werd zijn we uitgerukt voor een herkansing'', zegt Jan Boonstra. Door het strooien van brood wisten ze het beest te lokken.
Lees ook het topic op het forum.

Benfica ontslaat trainer Santos

De trainer van Benfica, Fernando Santos, is al na één competitiewedstrijd op straat gezet. Het 1-1 gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen het gepromoveerde Leixões SC kostte hem de kop.

Na het seizoen 2005/2006 nam Santos het roer bij de club uit Lissabon over van Ronald Koeman. De naam van José Antonio Camacho, die Benfica in 2004 naar de tweede plaats leidde, wordt als opvolger genoemd.

Elf gewonden bij opname film Valkyrie

Icoon FilmElf figuranten van de film Valkyrie zijn gisteravond in Berlijn gewond geraakt toen zij uit een vrachtwagen vielen. Oorzaak was het openvallen van een zijpaneel toen het voertuig een scherpe bocht nam. Eén van de figuranten raakte ernstig gewond.

In de film, een internationale produktie, wordt het verhaal verteld rond de mislukte aanslag op Adolf Hitler van 20 juli 1944. De Amerikaanse acteur Tom Cruise speelt de hoofdrol, terwijl ook de Nederlandse actrices Carice van Houten en Halina Reijn te zien zijn.
Met dank aan KlappernootatWork voor de submit.

Spookrijder knalt op politiewagen

Icoon OngelukEen frontale botsing met een politieauto heeft vanochtend een spookrijder het leven gekost. De bestuurder van de politieauto van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij liep een gecompliceerde beenbreuk op. Zijn collega liep geen kwetsuren op. Het ongeval gebeurde rond half vier 's nachts op de rijksweg A17, even ten noorden van knooppunt De Stok.

Volgens politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek is de spookrijder ter plaatse overleden. Het betreft een 78-jarige inwoner van Sint Willebrord. Door het ongeval is de snelweg enkele uren afgezet geweest. Bij het KLPD was overigens nog geen melding bekend van een spookrijder. De eerste melding, afkomstig van een automobilist die de spookrijder wist te ontwijken, kwam pas na het ongeval binnen.Met dank aan MiesMouse en The_Order voor de submit.

Uwe Boll reageert fel op recensie [grof taalgebruik]

Regisseur Uwe Boll is weer eens lekker op dreef. De mannen bij Wired waren naar de premiere van Postal geweest en lieten in een recensie weten dat we hier niet met een meesterwerk te maken hebben. Boll is blijkbaar gevoelig voor recensies en internet bashing in het algemeen want hij nam de kritiek nogal persoonlijk op. Hij stuurde namelijk een nogal felle E-mail naar Wired waarin hij laat blijken dat hij niet blij is met de kritiek op zijn nieuwste film.

chris
your review shows me only that you dont understand anything about movies and that you are a untalented wanna bee filmmaker with no balls and no understanding what POSTAL is. you dont see courage because you are nothing. and no go to your mum and fuck her ...because she cooks for you now since 30 years ..so she deserves it.
people like you are the reason that independent movies have no chance anymore.
uwe boll
PS: POSTAL is R RATED . The MPAA understood the satire -- you not -- you dumb fuck

Wired nodigde op hun beurt de regisseur uit voor een telefonisch interview. Hierin vertelt Uwe dat hij het zat is dat er constant op hem wordt neergekeken en suggereert hij dat hij degene is die cinema van Hollywood-commercie kan redden. Het gehele telefonische interview kun je hier lezen. Entertainment is trouwens verzekert gezien Uwe zich tot de raarste beschuldigingen wendt om gelijk te krijgen.

Federer passeert Becker

Afgelopen weekend won Roger Federer voor de vijftigste maal een tennistoernooi. Door deze overwinning is de Zwitser Boris Becker gepasseerd als het gaat om de meeste toernooioverwinningen. Federer won het Masters Series-toernooi in Cincinatti. Hij versloeg in de finale James Blake met 6-1 en 6-4.

Nog steeds bovenaan de ranglijst staat Jimmy Conners. De Amerikaan won maarliefst 109 toernooien. Federer staat met 50 zeges negende. Boven de nummer één van de wereld staan nog Ivan Lendl (94 zeges), John McEnroe (77 zeges), Pete Sampras (64 zeges), Björn Borg (62 zeges), Guillermo Vilas (62 zeges), Andre Agassi (60 zeges) en Ilie Nastase (57 zeges).

Shields: 'Ouders Lohan verantwoordelijk'

Icoon ShowbizzActrice Brooke Shields denkt dat de ouders van Paris Hilton en Linsday Lohan verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kinderen. De twee zouden een slechte opvoeding hebben gehad.

''Soms wilde ik dat ik ook wat meer plezier kon hebben. Maar dan hoef ik alleen maar naar deze jonge beroemdheden te kijken'', zegt Shields. ''Ik heb geen advies voor ze. Ik wil niets tegen ze zeggen. Maar ik wil best eens met hun ouders praten'', aldus de actrice.

Lohan is al meerdere keren in het ziekenhuis opgenomen. Onder andere door gewichtsproblemen en cocaïnegebruik. Hilton werd veroordeeld voor rijden onder invloed en moest al enkele weken in de gevangenis doorbrengen.

Dean richting Mexico na veroorzaken schade Jamaica

Icoon RampNadat hij grote schade op Jamaica had veroorzaakt, heeft de orkaan Dean maandag koers richting het Mexicaanse schiereiland Yucatán gezet. Het Amerikaanse Orkanen Centrum in Miami liet weten dat Dean bij het passeren van Jamaica windsnelheden tot bijna 240 kilometer per uur bereikte.

Het oog van de orkaan ging enkele kilometers uit de kust langs het zuiden van Jamaica. Delen van de hoofdstad Kingston kwamen door het noodweer onder water te staan. De straten lagen vol met geknakte bomen en resten van daken die van huizen waren gewaaid.

Premier Portia Simpson Miller heeft naar aanleiding van de orkaan de noodtoestand afgekondigd. Voor 27 augustus staan er parlementsverkiezingen op de agenda. Het is onduidelijk of die doorgang vinden.

Politiemensen zijn de straat opgegaan om plunderingen te voorkomen. In Kingston schoot de politie op twee mensen die in een bedrijf wilden inbreken. De twee raakten gewond.

Volgens de Verenigde Naties heeft Dean tot dusver in het Caraïbisch gebied negen levens geëist. Alleen in Haïti vonden al vier mensen de dood na aardverschuivingen door zware regenval.

Het Orkanen Centrum heeft voor de komende 36 uur gewaarschuwd voor gevaren door Dean in onder meer Belize, het oosten van Yucatán en het oosten van Cuba.

Meer dan 150.000 mensen op Cuba zijn geëvacueerd met het oog op de naderende orkaan. De autoriteiten in zes oostelijke Cubaanse provincies hebben de bewoners elders ondergebracht uit angst voor overstromingen. Ook ruim achthonderd toeristen op het eiland Largo del Sur zijn geëvacueerd.

Voor de kust van Mexico zijn ruim 13.000 medewerkers van 140 olieboorplatforms in veiligheid gebracht.

Lees ook op het forum

Volleybaldames beginnen tegen China

De Nederlandse volleybalvrouwen beginnen woensdag om 13:30 uur Nederlandse tijd de finale van de World Grand Prix in het Chinese Ningbo tegen China. Afgelopen weekend wisten de vrouwen nog met 3-2 te winnen van de regerend Olympisch kampioen.

Op donderdag zullen de dames spelen tegen Italië waarna vrijdag de ontmoeting met Brazilië op het programma staat. De Brazilianen wonnen het toernooi vorig jaar. In het weekend spelen de vrouwen nog tegen Polen en Rusland.

Belgische formatie blijft vastzitten

Icoon BuitenlandsDe spanningen rondom de formatie van een nieuwe Belgische regering lopen opnieuw op. Vandaag gaf de leider van de Franstalige liberalen, Didier Reynders, aan formateur Yves Leterme te verstaan dat hij op korte termijn "concrete en evenwichtige voorstellen" op tafel wil zien.

"We kunnen geen week wachten", zei Reynders na een partijvergadering. Hij meent dat Leterme anders "zijn conclusies moet trekken".

De formatie loopt al weken stroef door diepe meningsverschillen tussen de Frans- en Nederlandstalige onderhandelaars. Afgelopen weekeinde moest de Belgische koning tussenbeide komen, wat geen concreet resultaat opleverde.

Riis bekritiseert Rabobank

In een gesprek met de Deense krant B.T. zet Bjarne Riis zijn vraagtekens bij de beslissing van Rabobank om Michael Rasmussen tijdens de afgelopen Tour de France naar huis te sturen. Volgens de ploegleider van CSC is het een zaak van vertrouwen hebben in een renner door de ploegleiding.

"Ik vind dat Rabobank iets uit te leggen heeft. Als je een renner selecteert voor de Tour heb je vertrouwen in hem. Het heeft geen zin om dat opeens halverwege een wedstrijd op te zeggen. De ploegleiding had Rasmussen gewoon al vanaf het begin thuis moeten laten als die waarschuwingen die hij had gekregen vanwege het missen van onverwachte dopingcontroles zo serieus waren," aldus Riis.

Na de laatste zware bergetappe in de Ronde van Frankrijk werd Rasmussen ontslagen door de Rabobank omdat hij zou hebben gelogen tegen de ploegleiding over zijn verblijfplaats in juni van dit jaar.

Riis, die in mei van dit jaar toegaf dat hij in 1996 de Tour won met behulp van doping, is zeer actief in de strijd tegen doping. Hij lanceerde met zijn team CSC een rigoureus anti-doping programma.

Via internet meepraten over nieuwe wetten

Icoon PolitiekBurgers, bedrijven en belangengroepen moeten bij wijze van proef via internet hun zegje kunnen doen over nieuwe regels van de rijksoverheid. Dat bepleit minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Hij reageert daarin op een rapport van een werkgroep die heeft bekeken hoe het Rijk internetconsultatie zo kan organiseren dat belangstellenden snel en makkelijk kunnen reageren op voorgenomen plannen. Door hen meer te betrekken bij de voorbereiding van wetten zullen nieuwe regels makkelijker worden geaccepteerd, is het idee.

De werkgroep, waarin alle ministeries zijn vertegenwoordigd, adviseert om de consultatie via internet in fases in te voeren. De eerste stap is een rijksbrede proef, waarbij alle departementen deze mogelijkheid bieden bij 10 procent van hun wetten, 10 procent van hun algemene maatregelen van bestuur en 10 procent van hun ministeriële regelingen.

Het ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor de kwaliteit van wetgeving en zou een proef daarom moeten coördineren en faciliteren. Het kabinet komt later met een standpunt over het rapport. Nu is echter al duidelijk dat Hirsch Ballin voorstander van een proef is.
Wil jij ook meepraten of boeit het je weinig? Laat je horen in de poll!

Europese beurzen houden zich staande

Icoon BeursHet herstel van de meest toonaangevende Europese aandelenbeurzen lijkt stand te houden. De koerswinsten eerder vandaag op de Aziatische effectenmarkten en vrijdag op Wall Street zorgden voor een goede stemming, ook al blijven beleggers de ontwikkelingen op de kredietmarkt nauwlettend in de gaten in de gaten houden.

In het weekend werd bekend dat de Duitse bank, Sachsen LB, door de situatie op de Amerikaanse subprime-markt in de problemen is gekomen. "Het is te vroeg om te zeggen dat de problemen op de kredietmarkt zijn opgelost," zei René Bastiaenen van Eureffect. "Het is afwachten geblazen hoe de handelsdag zich gaat ontwikkelen."

De AEX-index stond aan het begin van de middaguur op 506,29 punten. Dat betekent een stijging van 7,29 punten ofwel 1,5 procent. De MidKap-index van middelgrote fondsen steeg 1,9 procent tot 692,25 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs noteerden 0,4 tot 1,1 procent hoger.

Het stelsel van Amerikaanse centrale banken wist vrijdag een ommezwaai teweeg te brengen op de negatief gestemde beurzen. De Federal Reserve verlaagde onverwacht het rentetarief voor noodkredieten. De maatregel leidde op Wall Street en de Europese beurzen meteen tot oplopende koersen.

De euro noteerde maandag 1,3490 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen vrijdag stond de Europese munt op 1,3490 dollar.

Weer rumble SIXAXIS geruchten

De geruchten worden steeds hardnekkiger, maar het begint er nu echt op te lijken dat Sony een nieuwe SIXAXIS controller uit zal gaan brengen met rumble functies, maar ook met 'touch sensitivity' in de analoge sticks.

Enige tijd geleden zei Immersion's CEO Victor Viegas nog het volgende over de rumble technologie: "We are pleased to have put this litigation behind us. Our new business agreement with Sony Computer Entertainment is specifically intended to enable advanced vibration capability for the benefit of the PlayStation gaming community. We are happy to provide our technology in this regard and hope to make technical proposals very soon with respect to use of our technology in the PlayStation products."

Het lijkt er dus op alsof er een nieuwe SIXAXIS controller gaat komen met niet alleen de rumble zoals we bekend zijn uit het PlayStation 1 tijdperk, maar ook met subtiele rumble die gevoeld kan worden door de analoge sticks. De verwachting is dat deze nieuwe controller niet veel meer dan de oude controller zal gaan kosten; het motortje in de controller is goedkoper om te bouwen dan eerdere rumble motortjes in controllers.

Skate demo morgen te downloaden

Op het Skate-forum is vandaag bekend gemaakt dat de demo van Skate dinsdag (morgen) op de Xbox Live Marketplace zal staan. Dit had eigenlijk vorige week moeten gebeuren, maar dit werd vertraagd door een aantal problemen met het Skate Reel systeem.

In de demo zal het mogelijk zijn om voor een half uur in de 'Community Center' te spelen. Als deze dertig minuten verlopen zijn kan je natuurlijk wel gewoon weer opnieuw spelen.

Skate zal op 20 september in de winkels liggen voor de Xbox 360. De PS3-versie laat iets langer op zich wachten: 11 oktober. Wél zal er een PS3 demo uitkomen, maar wanneer is nog niet bekend.

'Paris Hilton in Big Brother'

Icoon ShowbizzGoed nieuws voor alle Paris Hilton-fans die de Britse tv-zender Channel 4 kunnen ontvangen: verschillende media melden dat de deal met Paris Hilton rond is en dat ze in januari drie weken in het Britse Big Brother-huis zal wonen.

De belangrijkste reden dat miljonairsdochter toestemde, was - naar eigen zeggen - dat ze wil laten zien dat ze helemaal niet de domme doos is die veel mensen onterecht in haar zien. Een 'insider' zei over haar: "Ze is eigenlijk slim en grappig en heeft heel veel interessante dingen te melden." Over de normen die deze bron hanteert, is overigens niets bekend.

Opvallend is dat Hilton zegt dat ze deze actie doet om te laten zien hoe fatsoenlijk ze eigenlijk is, maar tegelijkertijd alleen met de deal in wilde stemmen als ze er genoeg geld voor kreeg. Dat zit inmiddels wel snor: voor de drie weken Big Brother krijgt ze meer dan 300.000 Britse pond (grofweg zo'n 450.000 euro). Dat is een record.


Paris is eigenlijk een heel braaf en intelligent meisje.

[update]Space Giraffe woensdag te downloaden

Space Giraffe, een vage psychedelische shooter voor XBLA, is klaar en gecertificeerd. Dit betekent dat de game klaar is om vrijgelaten te worden op Xbox Live Arcade en wij hem binnenkort kunnen downloaden.

James Cope, Microsoft Game Studio release manager, over de game:

Space Giraffe is different again, it purposefully overwhelms you. It is a new type of game and it will scare people. Learning to see, listen and feel the game a player is rewarded with a very beautiful and special experience that we haven't experienced in videogames for a long time; the whole of Space Giraffe is more than the sum of its parts

Woensdag komt de game uit en de game gaat 400 MS punten kosten (zo'n 5 euro). Wil je meer lezen over Space Giraffe en wat FOK! van de game vindt? Lees dan de review.

Kentucky Fried Mario

Kentucky Fried Chicken is slecht, tenminste dat stelt de organisatie Kentucky Fried Cruelty. Om hun actie te ondersteunen hebben ze een platformspelletje gemaakt dat erg veel weg heeft van Super Mario Bros, alleen met deze keer kuikens in de hoofdrol die het opnemen tegen de grote Kentucky baas. Ben je dus niet vies van een beetje propaganda dan kun je hier het spelletje spelen.

Vier in één voor Dragon Quest IV

Vandaag hebben we voor jullie vier screenshots van Dragon Quest IV, samengesmolten tot één plaatje:

Dragon Quest IV voor de Nintendo DS is een remake van de oude Dragon Quest IV welke op de Super Nintendo verscheen in de jaren '90. De Dragon Quest serie (in Amerika ook wel bekend onder Dragon Warrior) is een klassieke RPG-serie zoals Final Fantasy dat ook is. In Japan is DQ zelfs groter dan FF.

Charisteas kampt met enkelblessure

Angelos Charisteas heeft zich afgemeld voor de oefeninterland tussen Griekenland en Spanje van aankomende woensdag.

De Griekse aanvaller heeft afgelopen weekend tijdens het competitieduel tussen 1.FC Nürnberg en Hansa Rostock een enkelband verrekt. Onderzoek in het ziekenhuis moet vandaag of morgen duidelijk maken hoe lang de voormalig Feyenoorder uit de roulatie is.

Charisteas stond tijdens de afgelopen twee competitiewedstrijden in de basis bij 1.FC Nürnberg, de ploeg waar ook oud-Ajacied Tomas Galasek speelt.

'Rodríguez volgend seizoen racecoureur Spyker'

Volgens een artikel in het AD maakt Roldán Rodríguez grote kans om volgend seizoen naast Adrian Sutil te mogen racen bij het team van Spyker F1.

Rodríguez testte al eens in de Formule 1, de Spaanse coureur kwam in 2005 tijdens een test in actie in een Minardi. De teamleiding van Spyker wil nog niets kwijt over de rijdersbezetting van volgend jaar, maar met een geldbedrag van vijftien miljoen euro lijkt de GP2-coureur grote kans te maken. Rodríguez rijdt dit seizoen GP2 en heeft vooralsnog slechts veertien punten weten te scoren, waarmee hij elfde in het klassement staat.

"We hebben op dit moment nog geen definiteif besluit genomen over onze rijders voor 2008. We zijn momenteel erg tevreden over de prestaties van Adrian en Sakon en concentreren ons eerst op de Grand Prix van Turkije en de rest van het seizoen", vertelt Colin Kolles.

Ferguson: "Titel wordt moeilijk"

Alex Ferguson, de manager van Manchester United, vreest voor de titelkansen na de 1-0 nederlaag gisteren bij stadsgenoot Manchester City.

Met twee punten uit drie wedstrijden beleven The Red Devils hun slechtste start in de Premier League-historie. Ze hebben nu al een achterstand van vijf punten op Chelsea. "Er wacht ons een enorm gevecht, dat is wel duidelijk. We moeten een overwinning meepikken. Zondag krijgen we Tottenham, dat wordt een zeer belangrijk duel," aldus Ferguson die de magere resultaten niet wijt aan blessures of schorsingen van aanvallers Wayne Rooney en Ronaldo, maar aan de aanvallende impotentie. “We laten fantastisch voetbal zien. Over ons optreden kan ik niets zeggen, we domineerden de hele wedstrijd. We misten alleen de kansen.”

Been zet Snoyl uit selectie

Mario Been, de trainer van NEC, heeft Ferne Snoyl uit de selectie gezet.

Been is onduidelijk over de exacte redenen om Snoyl uit de groep te zetten. "Onprofessioneel gedrag. Afspraken niet nakomen. Gewoon een houding die niet bij een profvoetballer past. En al helemaal niet bij een van zijn leeftijd".

De middenvelder zelf maakte zich weinig zorgen. "Het klopt dat ik nu niet bij de selectie zit. Dat begrijp ik niet. Ik heb vrijdag volgens mij normaal getraind. Disciplinaire redenen? Ik zou het niet weten. Maar het komt allemaal weer goed hoor. Geen probleem."

Haase en Sluiter stijgen op wereldranglijst

Robin Haase en Raemon Sluiter zijn allebei weer gestegen op de wereldranglijst. De 20-jarige Haase steeg vandaag twee plaatsen naar de 94e plaats. Sluiter steeg één plek en staat nu op plaats 111.

Bij de vrouwen bleef Michaëlla Krajicek op de 34e plaats staan. Afgelopen week verloor de 18-jarige Nederlandse bij het toernooi in Toronto in de eerste ronde, maar is met afstand de beste Nederlandse. Elise Tamaëla staat op plaats 182 en Brenda Schultz-McCarthy is nummer 198.

Marianne Vos gaat baanwielrennen

Marianne vos gaat de komende winter niet de modder in. De wereldkampioene op de weg gaat in plaats van veldrijden zich bezighouden met het baanwielrennen.
Vos’ sponsor DSB heeft een ploeg voor op de baan in het leven geroepen waardoor Vos meteen verzekerd is van deelname aan de wereldbekerwedstrijden in Bejing, Los Angeles en Kopenhagen. Vos gaat zich vooral toeleggen op de individuele achtervolging. Tests afgelopen winter hebben er haar van overtuigd dat ze kansen heeft. De wereldbekerwedstrijden zullen uitwijzen of ze een plek af kan dwingen voor de Wereldkampioenschappen of niet. Ook wil ze kijken of ze op één of meerdere onderdelen mee kan doen op de Olympische Spelen.

De voormalige wereld- en Europees kampioen veldrijden zegt het veldrijden op een laag pitje te zetten omdat dit te vermoeiend is voor haar. Met het baanwielrennen hoopt ze zich beter voor te bereiden op het wegseizoen met als hoogtepunt de Olympische Spelen.

Uitslagen Turkije speelronde 2

In Turkije werd afgelopen weekend de tweede speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen tweede speeldag:

ThuisUit:Eindstand
OftassporTrabzonspor0-2
FenerbahceGaziantepspor2-1
AnkaragücüDenizlispor3-2
BursasporGalatasaray0-1
Caykur RizesporGençlerbirligi0-2
KasimpasaBesiktas1-2
KonyasporKayserispor1-1
ManisasporAnkaraspor2-1
SivassporBüyüksehir 2-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Galatasaray265 - 0
2Ankaragücü265 - 3
3Besiktas263 - 1
4Kayserispor244 - 2
5Trabzonspor132 - 0
6Büyüksehir233 - 2
7Sivasspor132 - 1
8Fenerbahce232 - 3
9Oftasspor232 - 3
10Manisaspor233 - 4
11Gaziantepspor233 - 2
12Gençlerbirligi233 - 2
13Denizlispor212 - 3
14Bursaspor210 - 1
15Konyaspor211 - 2
16Ankaraspor202 - 4
17Kasimpasa201 - 4
18Rizespor200 - 6


Topscorers:

NaamAantal
Sükür (Galatasaray)2
Cakir (Gençlerbirligi)2
Unal (Kayserispor)2

Programma:

DatumThuisUit
25/8FenerbahceSivasspor
25/8GaziantepsporBesiktas
25/8GençlerbirligiBursaspor
25/8BüyüksehirOftasspor
26/8AnkarasporKonyaspor
26/8 DenizlisporManisaspor
26/8GalatasarayAnkaragücü
26/8KayserisporKasimpasa
26/8TrabzonsporCaykur Rizespor

Kubica niet blij met verbod TC

BMW-coureur Robert Kubica heeft zich negatief uitgelaten over het verbod op traction control. Vanaf het volgend Formule 1-seizoen mogen de auto's niet meer voorzien zijn van traction control.

De Poolse coureur is geen voorstander van wijzigingen waarmee de snelheid van de F1-bolides naar beneden wordt gebracht. "Wij gingen qua banden van mooie slicks naar de gegroefde banden. Wij gingen van de V10-motoren naar de V8-motoren, en nu gaan we afstappen van de traction control", klaagt Kubica.

De FIA verbiedt traction control om meer spanning terug te brengen in de wedstrijden. Daarnaast is de FIA van mening dat op deze manier de coureur zijn echte kunnen kan laten zien, zonder op de traction control te vertrouwen. Kubica ziet het allemaal met lede ogen aan. "Ik hou van het racen, maar ik wil wel dat wij in de snelste auto's ter wereld rijden", aldus Kubica. "Ik ben van mening dat het verbieden van de traction control de snelheid zal gaan verlagen. Maar aan de andere kant is het ook een uitdaging om de pk's meer in toom te houden met mijn rechtervoet en het traction control los te laten".

Mourinho en Benítez opnieuw in de clinch

Zoals gewoonlijk is er na het duel tussen Liverpool en Chelsea weer eens een oorlog ontstaan tussen de beide trainers. Ditmaal was Rafael Benítez de gebeten hond, hij voelt zich benadeeld door de arbitrage.

Liverpool was licht de betere in de topper, en kon een 1-0 voorsprong lange tijd verdedigen. Dat was ook gebeurd, als scheidsrechter Rob Styles niet een strafschop aan de Londense club zou hebben gegeven, waarbij er geen overtreding werd gemaakt. Florent Malouda liet zich opvangen door Steve Finnan, en de Engelsman wees naar de stip. Frank Lampard stapte daarop naar voren, en stuurde Pepe Reina de verkeerde hoek in.

Volgens Benítez is de onterechte penalty de enige reden van het puntverlies van The Reds. "Dit was natuurlijk geen strafschop", aldus de Spanjaard. Mourinho zag het anders. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik zag het van de zijkant. Malouda wil de bal laten lopen en wordt van achteren neergehaald, en dat is een penalty", vertelt de Portugese succescoach. "Wij hebben geen spelers die opzettelijk gaan liggen of nare overtredingen maken. Ook gaan ze niet bij de scheidsrechter smeken om penalty's of kaarten."

"Als dat zo is ben ik roodkapje", reageerde Benítez. "Ga maar na hoevaak spelers van Chelsea al het tegendeel van Mourinho's woorden hebben bewezen." De wedstrijd op Anfield eindigde in 1-1, en resulteerde voor beide teams in het eerste puntverlies van het seizoen.

Film: Planet Terror

Na Quentin Tarantino’s Death Proof is nu ook het tweede deel van Grindhouse te zien in de bioscoop. Het was eigenlijk de bedoeling dat de twee delen als één werden uitgebracht, maar dit plan werd in Europa vrij snel veranderd door de tegenvallende resultaten in Amerika. Of het zou aanslaan in Europa is te betwijfelen, maar het is toch jammer dat zo een opzet weer eens bruut wordt verstoord. Gelukkig zijn de beide delen ook los van elkaar de moeite waard en nu is het de beurt aan Robert Rodriguez’s Planet Terror om dit te laten zien.

Klöden: 'Ik blijf bij Astana'

Andreas Klöden blijft toch bij de wielerploeg Astana. Tony Rominger, manager bij het team van Astana, wist vrijdag nog te vertellen dat de Duitser vertrekt bij de Kazachse ploeg.

Op zijn website vertelt Klöden dat hij zijn contract tot eind 2008 zal respecteren. Klöden wil niet overhaast beslissingen gaan nemen na een seizoen vol teleurstellingen. "Ik wil eerst de ontwikkelingen van de komende tijd afwachten. Ik weet zeker dat de teamleiding heeft geleerd van de afgelopen periode en dat ze met een harde antidopingaanpak voor de dag zullen komen", aldus Klöden. "Ik zou het net als de andere mensen binnen onze ploeg toejuichen als Astana een tweede kans krijgt".

Schumacher wordt teambaas

Michael Schumacher zal volgend seizoen zijn eerste ervaring als teambaas gaan opdoen. Niet bij een groot Formule 1-team, maar bij het Duitse kartteam KSM Official Racing Team.

De zevenvoudig wereldkampioen wil zich in zijn functie als adviseur van het Formule 1-team van Ferrari gaan richten op het scouten van jong talent. "Ik heb mijn liefde voor de kartsport in al die jaren nog niet verloren. Het lijkt me enorm leuk om met dit team samen te gaan werken. Dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan de begeleiding van jong talent, maakt het voor mij nog eens dubbel de moeite waard om dit te gaan doen" , aldus de voormalig-Formule 1-coureur.

AS Roma wint Italiaanse Supercup

Associazione Sportiva Roma (AS Roma) heeft zondag ten koste van Internazionale de landelijke Supercup weten te winnen. In de strijd tussen de landskampioen (Inter) en bekerwinnaar Roma bleek één doelpunt genoeg. Het werd 1-0.

De Italiaanse middenvelder Daniele de Rossi benutte een strafschop in de 78e minuut en zette daarmee de eindstand op het scorebord. Beide ploegen hadden daarvoor kansen genoeg gezien om van de gehate nul af te komen, maar slaagden daar wonderwel niet in.

Opvallend genoeg was de Braziliaanse spits Adriano niet opgenomen in het elftal van Inter. Hij moest het duel zelfs, in opdracht van trainer Mancini, van de tribune bekijken, die aangaf dat zijn beslissing 'puur tactisch van aard was.'
De meest vreemde gebeurtenis was wel de beoogde wissel van Simone Perrotta, middenvelder van AS Roma. Tijdens het warmlopen beledigde hij de grensrechter, waardoor hij nog voor hij een stap binnen de lijnen had gezet al met rood naar de kleedkamers werd gestuurd.

Ninja Gaiden 2 zal te zien zijn op de Tokyo Game Show

Volgens website Gamespot Korea zal Ninja Gaiden 2 onthuld worden tijdens de Tokyo Game Show. Ninja Gaiden op de Xbox was een kritisch en commercieel succes. Inmiddels zijn er al twee remakes verschenen; Black en Sigma, maar over een vervolg zwijgt ontwikkelaar Team Ninja.

Gamespot Korea kreeg de informatie van een insider uit de Japanse gamesindustrie. Volgens deze insider komt er waarschijnlijk ook een versie van de game voor de PlayStation 3, maar zal de 360-versie tijdens de TGS worden getoond. Dit vanwege de nauwe relatie tussen Microsoft en ontwikkelaar Team Ninja.

De Tokyo Game Show wordt van 21 tot 23 september gehouden.

Europese prijsverlaging Xbox 360 en introductie Elite

Microsoft heeft aangekondigd dat per 24 augustus de prijzen van zowel het Premium- als het Core-pakket verlaagd zullen worden. Bovendien zal op die datum het nieuwe Elite-pakket in de winkels liggen.

Chris Lewis van Microsoft Europe had het volgende over de prijsverlaging te zeggen:

“We zijn verheugd dat we Xbox 360 voor een nieuwe, lagere adviesprijs aan kunnen bieden. We zijn voorlopers met het succesvolle concept van meervoudige producten voor verschillende consumentencategorieën. Beginners zullen dol zijn op het Xbox 360 Core systeem die een betaalbare instap in high-definition gaming biedt. De Xbox 360, met zijn grote harddisk en draadloze controller, zal zowel de gemiddelde als ervaren gamers aanspreken. Xbox 360 Elite opent nieuwe entertainmentmogelijkheden voor mensen die de ultieme game- en entertainmentbeleving zoeken.”

De nieuwe adviesprijzen van het Core-pakket zal 279,99 euro bedragen, terwijl het Premium-pakket voor 349,99 euro over de toonbank zal. Het Elite-pakket zal een retailprijs van 449,99 euro kennen en onder meer een 120GB harde schijf en een HDMI-poort voor digitale beeld- en geluidskwaliteit bevatten.

Opgewonden kameel verstikt vrouw

Icoon OpmerkelijkEen Australische vrouw is overleden nadat een kameel geprobeerd had seks met haar te hebben, hetgeen gebeurde op haar boerderij 600 kilometer ten westen van Brisbane. Dat meldt de politie van de Australische stad Brisbane Zaterdag.

De 10 maanden oude en 150 kilogram wegende kameel beukte de vrouw tegen de grond en ging op haar liggen. Vervolgens zou hij iets gedaan hebben dat leek op een 'paringsritueel'.

"Ik zou zeggen dat hij aan het spelen was maar het zou ook iets seksueels geweest kunnen zijn", zei State police detective Craig Gregory. Ook een geit die ze als huisdier hielden, moest er al een paar keer aan geloven, deze was bijna gestikt.

Kamelenexpert Chris Hill, die al ruim 20 jaar toeristen rondrijdt op kamelen, twijfelt er niet aan dat het seksgerelateerd was. "Jonge kamelen zijn niet agressief, maar kunnen gevaarlijk worden als je ze behandelt als huisdieren zonder de nodige discipline.

De kameel was een cadeautje van haar man en dochter toen de vrouw afgelopen maart 60 werd. Ze had een voorliefde voor exotische dieren. Wat er met de kameel gaat gebeuren is niet bekend.

Met dank aan de submitter voor de submit.

Turks parlement kiest nieuwe president

Het Turkse parlement begint vandaag aan de verkiezingen van een nieuwe president. De verkiezingen door het parlement zijn nodig, omdat de oppositie de verkiezingen eerder jaar boycotte.

De huidige minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Gül, die door zijn AK-partij kandidaat is gesteld, lijkt op een meerderheid in het parlement te kunnen rekenen. Zijn Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) behaalde vorige maand tijdens de parlementsverkiezingen een ruime meerderheid.

Gül was vier maanden geleden ook kandidaat, maar trok zijn kandidatuur in toen de oppositie de verkiezingen boycotte en honderdduizenden mensen tegen zijn kandidaatstelling protesteerden. Het leger, dat voorstanders is van een strikte scheiding tussen religie en staat, zei de oppositie te steunen.

Gül is omstreden, omdat tegenstanders vrezen dat hij een islamitische staat wil vestigen. Na de verkiezingsoverwinning vorige maand stelde de AKP hem opnieuw kandidaat. Gül zei vorige week dat hij de scheiding van moskee en staat zal handhaven.

De tegenkandidaat van de oppositionele MHP, de 77-jarige voormalig minister van defensie Sabahattin Cakmakoglu, lijkt weinig of geen kans te hebben. Zijn kandidaatstelling lijkt er echter op te wijzen dat de oppositie ditmaal de verkiezingen niet gaat boycotten.

In de eerste en tweede ronde van de presidentsverkiezingen moet een meerderheid van 367 stemmen worden behaald in het in totaal 550 zetels tellende parlement.

Talloze overlijdensadvertenties voor Jos Brink

Icoon ShowbizzIn de maandagkranten hebben organisaties en vrienden talloze overlijdensadvertenties geplaatst voor de vrijdag overleden Jos Brink. In de Trouw, de Volkskrant en de Telegraaf neemt Frank Sanders met mooie woorden afscheid van zijn echtgenoot.

Verder bewijzen onder meer Albert Verlinde, Karin Bloemen, Frans Mulder, cabaretgroep Purper en de Cordaid Bond Zonder Naam in de kranten hun laatste eer aan Brink. Van deze instantie was de overleden entertainer ambassadeur.

Ook op internet hebben het afgelopen weekend al tienduizenden mensen een blijk van medeleven achtergelaten voor de nabestaanden van de entertainer. Brink overleed vrijdag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Het Nederlands publiek kan donderdag in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam afscheid nemen van Jos Brink. Hij zal daar tussen 09.00 uur en 11.00 uur worden opgebaard. Later die dag zal Brink worden begraven op de Nieuwe Ooster Begraafplaats in Amsterdam.

Na de opbaring vertrekt de auto met kist naar de kerk De Duif aan de Prinsengracht, gevolgd door intimi en belangstellenden. In de Duif vindt een afscheidsviering plaats. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet naar de Nieuwe Ooster, waar in de aula tussen 15.00 en 16.00 uur een herdenking wordt gehouden, waarna Brink wordt begraven. De begrafenis is voor iedereen toegankelijk. Vanaf vandaag ligt in de hal van Carré tussen 12.00 en 22.00 uur een condoleanceregister. Op de overige dagen is het register om 10.00 uur geopend.

School Indonesië schrapt maagdelijkheidstest

Icoon OpmerkelijkEen middelbare school op het Indonesische eiland Java heeft het voornemen om alle vrouwelijke studenten te laten testen op hun maagdelijkheid laten varen, nadat hierop veel kritiek was gekomen. Dat hebben de Indonesische media vandaag bericht.

Het hoofd van de school in het district Indramayu had het plan geopperd, nadat via mobiele telefoons opnames in omloop waren gebracht van twee studenten die seks met elkaar hebben.

Volgens de Jakarta Post vinden scholieren, ouders en activisten dat het plan voor de maagdelijkheidstesten in strijd is met de mensenrechten. De school zint nu op andere manieren om te voorkomen dat de scholieren voor het huwelijk seks hebben. In het overwegend islamitische Indonesië geldt maagdelijkheid als een grote deugd.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Middlesbrough doet bod op Afonso Alves

Afonso Alves staat in de belangstelling van het Engelse Middlesbrough. De club uit de Premier League zal een bod uitbrengen van negen miljoen euro op de speler van Heerenveen.

De topscorer van het vorig seizoen ziet een overgang naar Middlesbrough, dat vorig jaar als 12e eindigde, wel zitten. "Voor zo'n grote club en voor de Premier League sta ik altijd open en de eerste contacten en besprekingen zijn zeker hoopvol. Daar zal het probleem niet liggen", aldus Alves. "Ze zijn serieus in me geïnteresseerd en laten dit ook blijken met hun miljoenenbod".

Een vervanger heeft SC Heerenveen al in huis: vandaag werd bekend dat de Braziliaanse spits Paulo Henrique een overstap maakt naar Heerenveen.

Boek: Neil Gaiman - Alles is breekbaar

Neil Gaiman is in Nederland helemaal niet zo'n bekende auteur, maar hij heeft enorm veel grote publicaties op zijn naam staan. Zijn unieke stijl en fantasiewereld zet hij om in verschillende soorten amusement. Zo schrijft hij uiteraard boeken, maar ook korte verhalen, gedichten en graphic novels. De Sandman-reeks is één van zijn bekendste en beste graphic novels. Daarnaast worden veel van zijn boeken verfilmd, met Stardust, dat in oktober in de Nederlandse bioscopen is te vinden, als meest recente voorbeeld. De nieuwste verfilming van Beowulf (met Angelina Jolie in één van de stemhoofdrollen) heeft Gaiman op de loonlijst als scriptschrijver. En ergens in 2008 verschijnt de verfilming van Gaimans jeugdboek Coraline.

Henin wint toernooi Toronto

Justine Henin heeft voor de tweede maal in haar loopbaan de Rogers Cup gewonnen. De nummer één van de WTA-wereldranglijst won in de finale van de Servische Jelina Jankovic met de setstanden 7-6 en 7-5.


Jankovic pakte in de eerste set een 1-4 voorsprong. Nadat Henin terugkwam tot 6-5 wist ze de set niet uit te serveren. De tiebreak won ze daarna ruim met 7-3. In de tweede set begon Jankovic weer met een break en hield de voorsprong zeven games vast. De Belgische pakte daarna een break terug. In de tiende en twaalfde game werkte Jankovic nog diverse matchpoints weg, maar op 6-5 pakte Henin wel de set en uiteindelijk ook de titel. Het toernooi in Toronto was het eerste toernooi dat Henin speelde na haar verlies op Wimbledon.

CD: Van Morrison - The best of, volume 3

'Best of'-cd's zijn niet altijd een goede keuze. Soms wordt er gewoon even iets uitgebracht, om het gat tussen twee reguliere albums op te vullen of omdat er weer wat geld verdiend moet worden. Een derde volume van een 'best of'-reeks is op zijn minst twijfelachtig, tenzij het natuurlijk een artiest betreft die zo enorm veel nummers heeft geproduceerd en zo'n lange carrière heeft als Van Morrison. Daarbij zijn de vorige twee cd's in Morrisons 'best of'-reeks verschenen in 1990 en 1993, dus het werd wel weer een keertje tijd.

Vijftigste toernooizege Federer

Roger Federer heeft zijn vijftigste toernooizege geboekt. De Zwitserse nummer één van de wereld won het Masters Series- toernooi in Cincinatti door in de finale James Blake met 6-1 en 6-4 te verslaan.

Nadat hij eerder in het toernooi moeizame overwinningen boekte op Marcos Baghdatis, Nicolá Almagro en Lleyton Hewitt, had Federer het met Blake een stuk makkelijker. Na de eerste set in een ijltempo te hebben gewonnen, was een break in de zevende game van de tweede set genoeg voor de winst. Federer speelde niet op zijn best, maar Blake verzuimde daarvan te profiteren. De Amerikaan wist geen van de vijf breakpoints die hij kreeg te verzilveren.

Van Marwijk tevreden na eerste overwinning

De trainer van Feyenoord, Bert van Marwijk, was gisteren na afloop van de overwinning van de Rotterdammers op FC Utrecht tevreden.

"Het was nog niet perfect, maar een eerste wedstrijd is altijd lastig. Utrecht liet het initiatief aan ons. Daar zijn we in grote delen van de wedstrijd goed mee omgegaan," aldus Van Marwijk.

De assistent-trainer van Utecht, John van Loen, zei na afloop dat er was besloten om keeper Franck Grandel te wisselen wegens een blessure en dus niet uit tactisch oogpunt zoals werd gedacht. "Grandel kon niet meer goed uittrappen".

De Mos: "Ik had niet meer gerekend op winst"

Vitesse is er nog lang niet, maar de 2-1 overwinning gisteren tegen Sparta is een opsteker voor de ploeg, die speelde met voetballers die net terug zijn na lang blessureleed. Aad de Mos was dan ook tevreden na afloop.

Door blessures kwamen Abubakari Yakubu, Remco van der Schaaf en invaller Gill Swerts een half jaar of langer niet in actie. "Dus neem je wel een risico door ze op stellen of in te brengen, zeker in een elftal dat nog lang niet in vorm is. Het eerste half uur waren we dolende tegen Sparta, daarna ging het beter. Maar dat we in de slotfase nog tot winst kwamen, daarop had ik niet meer gerekend. Een prima opsteker met de topper tegen AZ voor de boeg", aldus de trainer van de Arnhemmers.

Uitslagen Frankrijk speelronde 4

Afgelopen weekend werd de vierde competitieronde in Frankrijk gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen vierde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
AuxerreCaen1-0
Le MansOSC Lille1-1
LorientOl. Lyon2-1
FC MetzPSG0-0
SochauxMonaco0-3
St. EtienneBordeaux0-0
ToulouseRC Strasbourg1-3
LensValenciennes0-0
Ol. MarseilleAS Nancy2-2
Ol. NiceStade Rennes1-1


Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1AS Nancy4107 - 3
2FC Lorient4107 - 3
3Le Mans4107 - 3
4AS Monaco477 -3
5Strasbourg476 - 2
6Gir. Bordeaux474 - 2
7Valenciennes476 - 5
8Lille OSC464 - 3
9St. Etienne454 - 3
10Stade Rennes452 - 3
11Ol. Nice443 - 4
12Ol. Lyon333 – 3
13Ol. Marseille433 - 4
14Caen331 - 2
15PSG431 - 3
16Toulouse333 - 6
17AJ Auxerre431 - 7
18RC Lens320 - 1
19FC Sochaux422 - 7
20FC Metz411 – 5

Topscorers:

NaamAantal
Vahirua (FC Lorient)4
Túlio (Le Mans)4
Audel (Valenciennes)4

Programma vijfde speeldag:

DatumThuis:Uit:
25-08AS NancyAuxerre
25-08BordeauxLorient
25-08CaenOl. Marseille
25-08MonacoLe Mans
25-08Ol. NiceToulouse
25-08Stade RennesFC Metz
25-08StrasbourgLens
25-08ValenciennesSochaux
26-08Ol. LyonSt. Etienne
26-08PSGOSC Lille

Afellay: "Knap hoe we het geduld bewaren"

Na afloop van de 0-2 overwinning gisteren in Almelo op Heracles was PSV-er Ibrahim Afellay bescheiden over zijn eigen aandeel.

"Het belangrijkste is het resultaat, wie er dan scoort is niet zo heel belangrijk", aldus de middenvelder. "Heracles is een hele stugge ploeg, we wisten dat we weinig ruimte zouden krijgen. We kregen twee goede kansen in de eerste helft en speelden redelijk goed voetbal. Het is knap hoe we als team het geduld bewaren en uiteindelijk toeslaan."

Trainer keert terug na ontslag vier spelers

Na de derde nederlaag op rij stapte Florin Ciorioanu zaterdag op als trainer van Universitatae Craiova. Een dag later was hij alweer terug.

Een drastische maatregel van voorzitter Adrina Mititelu deed de opgestapte coach van gedachten veranderen. "Ik heb hem overtuigd niet op te stappen door vier spelers uit de selectie te verwijderen en twee anderen een zware waarschuwing te geven met een boete van tienduizend dollar", aldus Mititelu die tevens zei dat de verbannen Dorel Stoica, Mihai Dina, Constantin Gargalie en Robert Saceanu niet hoeven te rekenen op eerherstel. Het viertal traint nu met de beloftes van de club mee totdat hun contracten zijn afgelopen.

In Cuba 150.000 mensen geëvacueerd

Icoon RampMeer dan 150.000 mensen in Cuba zijn geëvacueerd met het oog op de naderende orkaan Dean, die het Caribisch gebied geselt en gepaard gaat met zware regenbuien.

De autoriteiten in zes oostelijke Cubaanse provincies hebben de bewoners elders ondergebracht uit angst voor overstromingen. Ook ruim achthonderd toeristen op het eiland Largo del Sur zijn geëvacueerd.

Voor de kust van Mexico zijn ruim 13.000 medewerkers van 140 olieboorplatformen in veiligheid gebracht. De autoriteiten in de Mexicaanse provincie hebben ook 90.000 toeristen geëvacueerd.

De orkaan Dean die zondag over Jamaica trok, heeft in totaal aan zeker zes mensen het leven gekost.

Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center passeerde het oog van de orkaan zondagdavond de zuidkust van Jamaica op slechts enkele kilometers afstand. De orkaan gaat gepaard met zware windstoten met snelheden van soms 230 kilometer per uur. Wegen zijn geblokkeerd door omgevallen bomen en op veel plaatsen is de stroom uitgevallen. In veel gebieden zijn overstromingen.

De regering had de bevolking in de lager gelegen gebieden opgeroepen te evacueren, maar veel mensen blijven in hun woningen. Ze zijn bang dat hun huizen worden geplunderd tijdens hun afwezigheid.

Lees meer op het forum

Bevrijdingsactie ontvoerde Duitse geslaagd

Christina MeierDe Duitse Christina Meier, die dit weekend in de Afghaanse plaats Kabul werd gekidnapt, is bevrijd. De politie viel een pand binnen in een buitenwijk van de stad. Vier gijzelnemers werden gearresteerd.

Het huis stond sinds zaterdag, de dag dat Meier ontvoerd werd, al onder observatie. Het zou niet om Talibanleden gaan, maar om een criminele bende. Zij eisten de vrijlating van 'onschuldige gevangenen' uit Afghaanse cellen.

Dokter schrijft pedofiel Viagra voor

Icoon MisdaadEen 61-jarige Franse pedoseksueel heeft vlak na zijn vrijlating uit de gevangenis een 5-jarig jongetje misbruikt. Dat gebeurde nadat een gevangenisdokter hem Viagra had voorgeschreven.

''Ze hebben hem de wapens gegeven om opnieuw te misbruiken'', aldus de advocaat van de familie van het slachtoffer. De dader werd opgepakt bij de Franse plaats Lille. Hij heeft sinds 1975 drie keer vastgezeten voor het misbruiken van jongetjes.

Sevilla wint Supercopa

Sevilla heeft de Spaanse Supercopa op zijn naam geschreven. Na de 1-0 winst in eigen huis werd Real Madrid in een zinderende return met 3-5 aan de kant geschoven.

De Madrilenen, met Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij allen in de basis, wilden te graag te snel de achterstand wegpoetsen. Daardoor vielen er direct gaten achterin, en al na zeventien minuten profiteerde Renato daarvan. Drenthe wist met een prachtknal de stand nog wel gelijk te trekken, maar opnieuw Renato zette Sevilla weer op voorsprong. De Koninklijke werd bij vlagen compleet weggetikt door de sterke bezoekers. Frédéric Kanouté zette na een dik halfuur de stand op 1-3 vanaf elf meter. Een kansloze missie voor Real, zo leek het. Nog voor rust deed Fabio Cannavaro namens de Madrilenen echter nog iets terug. De Italiaan stond volledig ongedekt, en kopte simpel binnen.

Na rust gooide Real alles op de aanval. Sevilla verdedigde goed, en gaf weinig weg. Na het doelpuntrijke eerste bedrijf duurde het tot een klein kwartier voor tijd tot er weer gescoord werd. Sergio Ramos kopte een vrije trap van de ingevallen Guti in het doel van Los Sevillistas. De hoop die daaruit ontstond werd al gauw weer de kop ingedrukt. Miljoenenaankoop Pepe (30 mln.) ging wederom de fout in bij een counter, en liet Kanouté een simpel binnentikkertje. Alsof dat nog niet genoeg was liep de Portugees in blessuretijd ook nog tegen zijn tweede gele prent aan. Nog dieper in blessuretijd maakte Kanouté op aangeven van Aleksandr Kerzhakov met zijn derde het Sevilla-feest compleet: 3-5.

Real Madrid - Sevilla 3-5 (0-1)
17' Renato 0-1
24' Drenthe 1-1
29' Renato 1-2
37' Kanouté 1-3 (Pen)
45' Cannavaro 2-3
78' Ramos 3-3
82' Kanouté 3-4
90+3' Kanouté 3-5

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.