Talloze overlijdensadvertenties voor Jos Brink

Redactie

Icoon ShowbizzIn de maandagkranten hebben organisaties en vrienden talloze overlijdensadvertenties geplaatst voor de vrijdag overleden Jos Brink. In de Trouw, de Volkskrant en de Telegraaf neemt Frank Sanders met mooie woorden afscheid van zijn echtgenoot.

Verder bewijzen onder meer Albert Verlinde, Karin Bloemen, Frans Mulder, cabaretgroep Purper en de Cordaid Bond Zonder Naam in de kranten hun laatste eer aan Brink. Van deze instantie was de overleden entertainer ambassadeur.

Ook op internet hebben het afgelopen weekend al tienduizenden mensen een blijk van medeleven achtergelaten voor de nabestaanden van de entertainer. Brink overleed vrijdag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Het Nederlands publiek kan donderdag in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam afscheid nemen van Jos Brink. Hij zal daar tussen 09.00 uur en 11.00 uur worden opgebaard. Later die dag zal Brink worden begraven op de Nieuwe Ooster Begraafplaats in Amsterdam.

Na de opbaring vertrekt de auto met kist naar de kerk De Duif aan de Prinsengracht, gevolgd door intimi en belangstellenden. In de Duif vindt een afscheidsviering plaats. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet naar de Nieuwe Ooster, waar in de aula tussen 15.00 en 16.00 uur een herdenking wordt gehouden, waarna Brink wordt begraven. De begrafenis is voor iedereen toegankelijk. Vanaf vandaag ligt in de hal van Carré tussen 12.00 en 22.00 uur een condoleanceregister. Op de overige dagen is het register om 10.00 uur geopend.