'Jol rekent op ontslag bij Tottenham Hotspur'

Martin Jol heeft toegegeven dat hij bang is dat zijn huidige werkgever, Tottenham Hotspur, hem binnenkort zal ontslaan. Daarom wil de oefenmeester uitsluitsel krijgen van Daniel Levy, preses van de club uit Londen.

Afgelopen weekend wisten The Spurs ruim van Derby County (4-0) te winnen. Hiermee pakte Jol zijn eerste punten van het nieuwe seizoen. Toch was de trainer ook op de hoogte van een gerucht dat hij zijn congé een dezer dagen zou kunnen krijgen.

Jol is er namelijk achter gekomen dat een aantal mensen van de club afgelopen week in Spanje waren. Daar sprak het selecte gezelschap met Juande Ramos, trainer van Sevilla. Hij wordt namelijk als mogelijke opvolger van de Scheveninger genoemd. Tijdens het verblijf van John Alexander en Paul Kemsy, twee bestuursleden van de Londenaren, is er ook een foto van dit duo mét Ramos gemaakt.

Tottenham Hotspur heeft zich als doel gesteld om minimaal plaatsing voor de voorrondes van de Champions League binnen te halen. Volgens de Engelse krant The Guardian heeft Levy zich publiekelijk afgevraagd of Jol dit voornemen kan realiseren.

"Vorig jaar ging ook al het gerucht dat ik moest vertrekken", liet Jol weten. "Dat soort geruchten zullen er altijd bij elke club zijn. Alleen begint het nu wel erg vroeg. Als buitenlander moet je jezelf hier bewijzen. Alle clubs van de top vijf hebben buitenlandse managers in dienst, ik moet het net zo als zij doen."

Toch is de oefenmeester van mening dat hij meer tijd moet krijgen. "Ik moet met rust worden gelaten. Hoeveel spelers zou Arsenal of Liverpool van ons overnemen? Als dat er meer dan zes, zeven zijn moeten we vierde worden. Maar als het er maar één of twee zouden zijn, is een vijfde plaats al te veel gevraagd."