Riis bekritiseert Rabobank

In een gesprek met de Deense krant B.T. zet Bjarne Riis zijn vraagtekens bij de beslissing van Rabobank om Michael Rasmussen tijdens de afgelopen Tour de France naar huis te sturen. Volgens de ploegleider van CSC is het een zaak van vertrouwen hebben in een renner door de ploegleiding.

"Ik vind dat Rabobank iets uit te leggen heeft. Als je een renner selecteert voor de Tour heb je vertrouwen in hem. Het heeft geen zin om dat opeens halverwege een wedstrijd op te zeggen. De ploegleiding had Rasmussen gewoon al vanaf het begin thuis moeten laten als die waarschuwingen die hij had gekregen vanwege het missen van onverwachte dopingcontroles zo serieus waren," aldus Riis.

Na de laatste zware bergetappe in de Ronde van Frankrijk werd Rasmussen ontslagen door de Rabobank omdat hij zou hebben gelogen tegen de ploegleiding over zijn verblijfplaats in juni van dit jaar.

Riis, die in mei van dit jaar toegaf dat hij in 1996 de Tour won met behulp van doping, is zeer actief in de strijd tegen doping. Hij lanceerde met zijn team CSC een rigoureus anti-doping programma.