FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 augustus 2007

Eneco Tour start morgen met proloog

De Eneco Tour 2007 gaat morgen van start met een proloog. De renners gaan een rondje rijden in het Belgische Hasselt met een totale lengte van 5.1 kilometer.

De Belg Tom Stubbe zal morgen om 13:46 uur de proloog gaan starten. Matthé Pronk zal morgen als eerste Nederlander van start gaan om 13:50 uur. Vervolgens zal om 16:32 uur Sebastian Lang als laatste de proloog gaan rijden. De NOS doet morgenmiddag live verslag van de proloog, vanaf 14:30 uur op Nederland 1.

Homo's voelen zich onveilig op straat

Icoon BinnenlandsBijna de helft (42 procent) van de homo- en biseksuelen in Nederland is zich het afgelopen jaar onveiliger gaan voelen op straat. Van hen heeft 38 procent dit jaar te maken gehad met homohaat.

Dat bleek dinsdag uit een enquête van het EénVandaag Opiniepanel onder 1888 homo- en biseksuelen, in samenwerking met het COC. In de meeste gevallen van homohaat (64 procent) gaat het om verbaal geweld, zoals uitschelden. In 12 procent gaat het om fysiek geweld.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het gevoel van veiligheid onder Amsterdamse homo's sterker afneemt dan onder homoseksuelen in andere delen van het land. Van de Amsterdammers voelt de helft zich minder veilig, 58 procent is het afgelopen jaar geconfronteerd met homohaat.

'Nederland is een homovriendelijk land', stelt 61 procent van de 23.000 deelnemers aan de totale enquête (waaronder de ruim 1800 homoseksuelen). Het homohuwelijk heeft brede steun: 72 procent van de panelleden vindt het een goede zaak dat twee mensen van hetzelfde geslacht mogen trouwen. 21 Procent van de deelnemers vindt dat niet.

Homobelangenorganisatie COC Nederland liet dinsdag weten te schrikken van de uitslag. "Deze cijfers maken duidelijk dat goede voorlichting op scholen over homoseksualiteit echt noodzakelijk is", aldus voorzitter Frank van Dalen. Ook het feit dat homoseksuelen zich steeds onveiliger voelen baart hem zorgen. ",Vooral omdat het gevoel van veiligheid gerelateerd is aan persoonlijke ervaring, men maakt het zelf echt mee."

Bioshock ondersteunt (nog) geen echte breedbeeld

Momenteel hebben vele PC- en 360-gamers de demo van BioShock mogen spelen. Een user van WideScreen Gaming forum kwam tijdens het spelen van deze demo tot de ontdekking dat de game geen breedbeeldweergave ondersteunt, hoewel dat wel beloofd was door Irrational Games (bron).
Hoe komt de game dan aan een breedbeeldresolutie? Welnu, de onderste en bovenste rand van het beeld worden gewoonweg gestript, zoals het onderstaande plaatje duidelijk maakt. De delen die rood zijn gekleurd worden van het de 4:3-versie afgestript.

Een echte 16 : 9-resolutie zou dezelfde hoogte moeten bieden als de 4:3-resolutie, met aan de zijkanten meer beeld, zoals onderstaande afbeelding illustreert. De rode delen zijn de delen die er bij komen wanneer je Half-Life 2 in breedbeeld speelt.

Het probleem is inmiddels aangekaart via de forums van Bioshock en de ontwikkelaars hebben aangegeven te bekijken wat hier aan gedaan kan worden.

Imam beticht van verkrachting

Icoon BinnenlandsHet openbaar ministerie heeft bij de rechtbank in Den Haag twee jaar cel geëist tegen een imam van een Goudse moskee die geprobeerd zou hebben een gelovige te verkrachten. De gebedsvoorganger zou de jongeman bedwelmd hebben met een slaapmiddel, maar het slachtoffer werd net op tijd weer wakker.

Het slachtoffer had het avondgebed overgeslagen en liep 's avonds de imam tegen het lijf bij een sportschool. Ter compensatie van het gemiste gebed stemde de jongen er mee in om met de imam mee te gaan naar de moskee. Op de kamer van de imam zou hij iets te drinken hebben gekregen waarin een slaapmiddel was gemengd. Toen hij later op het bed van de imam wakker werd, boog de geestelijke zich over hem. Hij zou de onderbroek van de jongeman al naar beneden hebben getrokken.

Forensisch onderzoek toonde aan dat er een slaapmiddel in de urine van het slachtoffer zat, De aanklager achte daarmee bewezen dat de imam de jongen wou verkrachten.

De imam was niet op de zitting gister, hij is twee maanden geleden al door de IND naar Marokko uitgezet. Volgens zijn advocate is de imam zelf een slachtoffer. Hij zou een slachtoffer zijn van een machtsstrijd tussen een gematigde stroming en een groep fundamentalisten. Ook zou de moskee niet meer op willen draaien voor de kosten van een ziekenhuisbehandeling van de imam.
De imam had zich ook verdacht gedragen door te vluchten naar een hotel in Roelofarendsveen toen de politie hem zocht.

De officier gelooft niet dat de aangifte tegen de imam onderdeel is van een complot van zijn tegenstanders. Ze wees erop dat het slachtoffer geen leven meer heeft op school, vanwege de pesterijen van leeftijdgenoten. Bovendien heeft zijn vriendin hem vanwege de ontuchtaffaire laten vallen. Het is ondenkbaar dat het slachtoffer dat alles wil ondergaan, alleen maar om de tegenstanders van de imam te helpen.

Met dank aan Mowiek, Beuzebelder voor de submit.

'Real Madrid haalt Diego Milito'

Volgens Radio Marca is Real Madrid druk bezig om Diego Milito te contracteren. De Argentijnse spits van Real Zaragoza moet voor meer doelpunten zorgen bij de Madrilenen.

Real Madrid kent een matige seizoensvoorbereiding, en volgens trainer Bernd Schuster ligt dat vooral aan de weinige kansen die gecreëerd worden. Ondanks het feit dat Javier Saviola al transfervrij werd aangetrokken, lijkt Real nu nog een spits erbij te halen. Milito wist vorig seizoen 23 keer het net te vinden namens Zaragoza, en eindigde daarmee op de tweede plaats op de topscorersranglijst, vlak achter Ruud van Nistelrooij.

Mocht Milito naar Real gaan, dan is de kans groot dat er ook een speler van De Koninklijke de omgekeerde weg bewandelt. Julio Baptista is een van de grootste kanshebbers, maar ook een nieuwe verhuur van Roberto Soldado is een mogelijkheid. De 22-jarige Spanjaard kwam vorig seizoen nog op huurbasis uit voor Osasuna. Baptista speelde een jaar bij Arsenal.

[EK]hockeydames worden groepswinnaar

De Nederlandse hockeydames hebben zich als groepswinnaar geplaatst voor de halve finale van het EK. In de laatste groepswedstrijd werd Engeland met 1-0 verslagen.

Nederland speelde een moeizame wedstrijd. In de eerste helft was Oranje de betere ploeg maar gescoord werd er niet. Onder andere acht strafcorners werden gemist. Maartje Paumen had nog de beste kans, maar raakte slechts de lat bij een korte hoekslag. Kort daarna ging het mis voor Paumen, bij een strafcorner variant verdraaide ze haar knie en moest krimpend van de pijn het veld verlaten. Voor de speelster van Den Bosch is het toernooi waarschijnlijk voorbij.

Ook in de tweede helft was Nederland de betere ploeg, maar scoren bleef een probleem. Het enige doelpunt werd uiteindelijk tien minuten na rust gescoord door Minke Booij uit een strafcorner. Daarna speelde Nederland de wedstrijd geconcentreerd uit. In de halve finale ontmoet Nederland Spanje.

Folding @ Home krijgt upgrade

Zoals bekend kunnen PS3-gebruikers hun PS3 inzetten om research naar het proteïnen te helpen met het Folding@Home-programma. Met dit programma hoopt men het ontstaan van ernstige ziektes te begrijpen. Met die wetenschap hoopt men op den duur geneesmiddelen te kunnen ontwikkelen. Momenteel heeft de PS3-versie van het programma 600 teraflops geleverd aan het onderzoek. Sony heeft vandaag aangekondigd dat de software een upgrade heeft gekregen.

Versie 1.2 van Folding@Home zal PSP-ondersteuning bieden, minder stroom verbruiken, betere prestaties bij de simulaties en bovendien verbeterde visuele simulaties van proteïnen.

Remote Play ondersteuning: met behulp van Remote Play kun je voortaan op je PSP zien hoe ver je PS3 is met de simulatie. Je kunt verder alle informatie zien die je ook op je TV-scherm zou zien, inclusief de wereldbol met daarop alle PS3s die Folding@Home aan hebben staan.

Ondersteuning voor meer proteïne-simulaties: de PS3-client ondersteunt nu meer proteïne-simulaties, waaronder degenen die nodig zijn voor de bestrijding van Alzheimer.

Screensaver-mode: via de screensaver-mode verbruikt je PS3 iets minder stroom en gaan de prestaties van de simulaties omhoog.

Project informatie: je kan nu zien aan welk onderzoek je bijdraagt. Je krijgt niet alleen de naam te zien, maar ook een beschrijving van wat het onderzoek doet en hoe ver ze momenteel zijn.

Verbeterde visualisaties: de grafische simulaties hebben een upgrade gekregen, zoals betere shaders, highlights en focus-effecten.

Advanced Participation Mode: met deze mode stel je onderzoekers aan Stanford University in staat om simulaties naar de PS3-client te sturen die langer duren dan een normale simulatie. Aangezien een normale simulatie zo'n zeven tot acht uur in beslag kan nemen is het aan te raden deze optie alleen te gebruiken wanneer je meer dan acht uur per dag Folding@Home aan hebt staan.

Je kan Folding@Home upgraden door de software vanaf je XMB te starten, hij zal dan vanzelf een update uitvoeren.

Dronken vrouw rijdt pas gedolven graf in

Icoon OpmerkelijkEen 53-jarige dronken Duitse automobiliste die het graf van een familielid wilde bezoeken, heeft een enorme ravage aangericht op een kerkhof in de Zuid-Duitse stad Mitterteich. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

De vrouw verloor de controle over haar voertuig en reed een aantal grafstenen omver. Daarna reed zij een vers gedolven graf in. "Zij zat vast in een graf en kon er niet uit; daarom moesten wij haar eruit trekken", aldus een politiewoordvoerder. De schade aan graven en auto wordt geraamd op 18.000 euro.

Van der Sar mist mogelijk interland

Het is nog maar de vraag of Edwin van der Sar morgenavond, tijdens de oefeninterland van Oranje tegen Zwitserland, in actie kan komen. De keeper verliet de laatste training van vandaag vroegtijdig. De reden zou een blessure aan zijn voet zijn.

Woensdag neemt de staf van het Nederlands Elftal een besluit over de deelname van Van der Sar aan de wedstrijd tegen de Zwitsers. Mocht het zo zijn dat de goalie niet kan spelen, dan is de kans groot dat Maarten Stekelenburg de vrijgekomen plaats in het doel zal vullen.

Japan haalt armworstelmachines terug

Icoon OpmerkelijkEen Japans bedrijf haalt alle armworstelapparaten uit het land terug nadat zeker drie spelers botbreuken hadden opgelopen, meldde de BBC dinsdag. De machines worden grondig onderzocht op technische fouten.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn sommige spelers zo enthousiast aan het spelen dat ze hun armen in vreemde bochten wringen.

De machines, een spelautomaat met een plastic arm erop, hebben tien niveaus. Spelers moeten onder andere handje drukken met een Frans dienstmeisje, een dronken gevechtskunstenaar en een chihuahuahond voordat ze de finale bereiken: armworstelen met een professional.

Spelmachines zijn mateloos populair in Japan en er zijn veel verschillende spellen in omloop. Armworstelmachines zijn buiten Japan niet in gebruik.

Homo roepen naar politieagent niet strafbaar

Icoon OpmerkelijkDe politierechter van de rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag een 19-jarige man uit Utrecht vrijgesproken van belediging van een politieagent. De man zou afgelopen nieuwjaarsnacht een politieagent in Den Bosch hebben beledigd door 'homo' naar hem te roepen.

De politieagent voelde zich daardoor in zijn eer en goede naam aangetast. De politierechter meent dat de enkele uitlating 'homo' geen beledigend karakter heeft. Dat wordt anders als er sprake is van een bijzondere context, als negatieve woorden worden toegevoegd zoals 'vieze' of 'vuile' of als het wordt gebruikt als onderdeel van een reeks negatief geladen uitingen.

Het woord 'homo' alleen duidt volgens de politierechter op neutrale wijze een bepaalde groep mensen in de samenleving aan. Homoseksualiteit bepaalt niet de mate van iemands eer en/of goede naam. Dat de aangever een politieagent in functie is, geeft de uitlating 'homo' evenmin een beledigend karakter. Een politieagent hoeft niet meer dan anderen te tolereren, maar ook niet minder.

Gameplay uit The Bourne Conspiracy

Momenteel werkt Sierra Studios volop aan The Bourne Conspiracy, een game gebaseerd op de films die op hun beurt weer gebaseerd zijn op de boeken van Robert Ludlum. De game is echter niet gekoppeld aan de release van The Bourne Ultimatum waardoor de ontwikkelaars veel meer vrijheid hebben. Zo zullen ze meer ingaan op de persoonlijkheid van Bourne, en de achtergrond van het karakter meer uitwerken. In onderstaande trailer kun je een indruk krijgen van wat ze met die vrijheid doen.

Natte voeten in Wet

Tijdens de warming up voor de Games Convention in Leipzig liet Sierra aan IGN een klein beetje van hun nieuwe titel Wet zien. Wet is een actie-game die op het eerste oog een mix biedt van Tomb Raider, Prince of Persia, Hitman en dit alles in een Robert Rodriguèz- danwel Quentin Tarantino-achtig vormgegeven schouwspel.
In de hoofdrol speelt Rubi, een mooie meid om rekening mee te houden, want ze zit in de huurlingen-industrie. Moorden, escorteren en/of stelen is geen enkel probleem voor deze getattooeerde schone.

Hoe de game eruit komt te zien kun je in onderstaande screenshots bekijken, maar je kunt ook de trailer bekijken.






Van Nistelrooy start als basisspeler

Ruud van Nistelrooy begint komende woensdag, tijdens de oefeninterland van het Nederlands Elftal tegen Zwitserland, als centrumspits. Na een jaar van afwezigheid keert de speler van Real Madrid weer terug in de basis van Oranje.

Van Basten is van mening dat Van Nistelrooy zich niet meer hoeft te bewijzen binnen de selectie. "Hij is mijn eerste centrumspits", aldus de bondscoach. Bovendien eiste de oefenmeester maar een ding van de spits. "Ruud moet doen waar hij goed in is en dat is scoren."

Ook over Van Persie wilde de oefenmeester wat kwijt: "Robin van Persie is ook een goede spits maar hij speelt liever vanaf de zijkant. Arjen Robben ontbreekt nog met een blessure maar die kan vanaf de flanken natuurlijk ook heel goed het verschil maken."

Tijdens de laatste training trainde Van Basten met een geheel nieuw middenveld. Giovanni van Bronckhorst fungeerde als verdedigende middenvelder. Op deze positie zal hij bij Feyenoord ook gaan acteren. Wesley Sneijder en Van Persie probeerden om, van respectievelijk links en rechts, Van Nistelrooy te bereiken.

Rafael van der Vaart en Ryan Babel speelden vanaf de flanken. Edwin van der Sar stond in het doel en kreeg in de verdediging de hulp van Mario Melchiot, John Heitinga, Wilfred Bouma en Urby Emanuelson.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar; Melchiot, Heitinga, Bouma en Emanuelson; Van Persie, Van Bronckhorst en Sneijder; Van der Vaart, Van Nistelrooy en Babel.

Weer drie honkballers afgevallen

Robert Eenhoorn heeft drie spelers, die deel uit maakten van de nationale honkbalselectie, laten weten dat ze zijn afgevallen. Het gaat hier om Kenny Berkenbosch, Bryan Engelhardt en Roel Koolen. Deze laatste kan niet in actie komen door een blessure aan zijn elleboog.

De selectie van bondscoach Eenhoorn zal in september namelijk deel gaan nemen aan het EK honkbal, dat in Barcelona wordt gehouden. Eerder kregen Berry van Driel, Gregory Gustina, Percy Isenia en Martijn Meeuwis te horen dat ze niet deel mochten nemen aan het naderende toernooi.

De winnaar van het Europees kampioenschap is automatisch verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Dit evenement wordt volgend jaar in Peking gehouden. Eenhoorn verwacht dat hij zijn 24-koppige selectie aan het einde van volgende week definitief rond heeft.

MTV-programma pleegt grafschennis

De gemeente Reiderland heeft aangifte gedaan tegen de makers van het MTV-jongerenprogramma 6Pack. Vorig weekend heeft het programma een graf gepimpt op het kerkhof van het Groningse Beerta, een dorp in de gemeente Reiderland.

Een smeedijzeren hek dat om een oud graf stond is met spuitbussen goud- en zilverkleurig gespoten. Ook is het graf 'versierd' met waxinelichtjes en Hawaiaanse slingers.

Het gepimpte graf werd bij toeval ontdekt door medewerkers van Landschapsbeheer Groningen. De stichting is van plan de komende weken tientallen verzakte graven te herstellen. De medewerkers zijn gelijk naar de gemeente gegaan om hun beklag te doen over de vernieling. "Dit kan niet! MTV kan hele leuke dingen bedenken, maar dit gaat een stap te ver", aldus een woedende wethouder Ruud Hietbrink.

De 61-jarige Groninger Bert Uffen deelt die mening. Gistermorgen zat hij met verbazing en afgrijzen te kijken naar het graf van zijn in 1911 en 1913 overleden overgrootouders. "Mijn opa was smid in Midwolda. Hij heeft het hek zelf nog gemaakt. Dit kan niet. Dit is gewoon vernieling. Ik ga stappen ondernemen."

Presentatrice Kirsten van 6Pack neemt de aanklacht met een korreltje zout. "We hebben specifiek een oud graf genomen. We willen het gewoon een beetje opknappen."


'Pimp my grave' sterft vroege dood

Super Mario Galaxy komt op 16 november naar Europa

De Franse website Jeux-France heeft een aantal foto's gemaakt van Nintendo-documentatie voor Leipzig en daarop zijn een aantal data te zien voor verschillende games. Waaronder dus 16 november 2007 voor Super Mario Galaxy.



De andere games zijn Resident Evil: The Umbrella Chronicles en Forever Blue die respectievelijk zullen uitkomen op 30 november en 9 november van dit jaar. Er is ook een gehele release-lijst gelekt van Nintendo, maar hiervan is nog niet 100% zeker of die helemaal klopt. Wel kloppen de data van de drie games in deze lijst, dus grote kans dat de hele lijst klopt.

Avatar: The Burning Earth - November 2007
Asterix at the Olympics- November 2007
Barbie Island Princess - 22.11.2007
Carnival Games - 17.09.2007
Canis Canem Edit (Bully) - Oktober 2007
Cars Mater-National 15.11.2007
Crash of the Titans - December 2007
Dewy's Adventure - 16.10.2007
Dragonball Z: Budokai Tenkaichi 3 - 8.11.2007
Endless Ocean - 9.11.2007
Ghost Squad - November 2007
Guitar Hero 3 Bundle - 08.11.2007
Geometry Wars: Galaxies - 30.11.2007 -
Godzilla: Unleashed - 22.11.2007
Harvest Moon: Magical Melody - 19.10.2007
Indoor Sports (Konami) - December 2007
LEGO Star Wars II: The complete saga- 08.11.2007
Mario & Sonic at the Olympic Games - 30.11.2007
Metroid Prime 3 Corruption - 26.10.2007
MySims - 20.09.2007
NBA Live 08 - 11.10.2007
Need for Speed ProStreet - November 2007
Nights: Journey of Dreams - 23.11.2007
Pimp My Ride - 22.11.2007
Puppy Luv (Activision) - 22.11.2007
Resident Evil: Umbrella Chronicles - 30.11.2007
RTL Winter Sports 2008 - November 2007
Simpsons: The Game- 02.11.2007
Super Mario Galaxy - 16.11.2007
Table Tennis - Oktober 2007
Thrillville Off the Rail - Oktober 2007
Tony Hawk Proving Ground - November 2007
Tomb Raider Anniversary - 7.12.2007
WWE SmackDown vs. Raw 2008 - November 2007
Zack & Wiki: Quest for Barbaros Treasure - 7.12.2007

DS Dates

Boktai - December 2007
Donkey Kong Jungle Climber - 12.10.2007
Freshly: Picked Tingles Rosy Rupee Land - 14.09.2007
Heroes of Mana - 14.09.2007
Mario Party DS - 23.11.2007
Naruto Ninja Council - 5.10.2007
Practise English! Face Everyday (More English Training) - 26.10.2007
Sonic Rush Adventure - 14.09.2007
The Legend of Zelda - Phantom Hourglass - 19.10.2007

Belgische politie doet werk te goed

Icoon OpmerkelijkSommige politieregio's van onze zuiderburen doen hun werk goed naar behoren. De Belgen werken zelfs zo goed, dat ze het geld dat ze binnenkrijgen door het innen van boetes niet meer op kunnen maken. Dit heeft al tot enkele bijzondere situaties geleid.

Verschillende politiekorpsen worden steeds actiever met het geven van cadeautjes aan automobilisten die beneden de alcohollimiet blijken te zitten bij controles. Eén korps heeft zelfs enkele nieuwe motoren gekocht, terwijl geen van de agenten een motorrijbewijs heeft. De Vlaamse minister van Verkeer weet al wel wat ze met het geld wil doen; het investeren in meer flitspalen, goed voor nog meer geld!

Met dank aan yosander voor de submit.

Valencia wil nu Afellay

Na diverse pogingen lukt het Valencia maar niet om Rafael van der Vaart los te weken bij Hamburger SV. Volgens het tijdschrift Sportweek zou de Spaanse club zou zich nu gaan richten op PSV'er Ibrahim Afellay.

Valencia is al een tijd op zoek naar een geschikte middenvelder. Na het eerst te hebben geprobeerd bij Wesley Sneijder kwam Valencia bij van der Vaart terecht. Hamburger SV sputtert nog steeds tegen en is niet van plan de Nederlandse middenvelder los te laten. Nu gaat Valencia het dus proberen bij PSV, aldus Sportweek.

FOK!ker van de week: ziggyziggyziggy

Sommige mensen posten al jaren op FOK!, maar eigenlijk weet je niets van ze. Niets persoonlijks tenminste, want een aantal van die mensen, zoals ziggyziggyziggy, blijken een enorme schat aan kennis te bezitten. Tijd voor een aantal korte vragen aan deze mysterieuze import-Fries, terwijl uit mijn speakers de geluiden komen van The Sisters of Mercy. De band waarvan het logo op de homepage van deze man schittert.

[NASCAR] Uitslag 3M Performance 400

Kurt Busch heeft de 3M Performance 400 op de oval van Michigan op zijn naam geschreven. Deze overwinning betekende voor Busch de tweede overwinning in drie races.

Het opmerkelijke aan deze race was dat het drie dagen heeft geduurd voordat de race eindelijk de finishvlag zag. Door regen kon er op zondag en maandag niet geraced worden. Het was voor het eerst in 60 jaar dat een race op de dinsdag verreden werd, wat een record betekende waar veel mensen niet op hadden gehoopt. Door het drukke schema van de NASCAR Nextel Cup is het lastig om met races te schuiven. De organisatie wilde dat de race deze week verreden werd, dit tot frustratie van de teams en coureurs die donderdag al weer in Bristol moeten zijn voor de Sharpie 500.

Dankzij de mist die nog over de oval hing werden de eerste ronden onder een gedeelde groene en gele vlag verreden, zo telden deze ronden ook mee in het totaal aantal te racen ronden. Toen na elf ronden de race eindelijk onderweg was, ging het al snel mis voor #42, Juan Pablo Montoya. De Colombiaan ging te hard bocht twee in en kon ternauwernood #22 Dave Blaney ontwijken. Hierop spinde Montoya, maar wonder boven wonder wist hij de wagen uit de muur te houden. Uiteindelijk finishte Montoya als 26e.

Er waren in totaal acht gele vlaggen en vijf uitvallers. De spectaculairste uitvallers waren Micheal Waltrip (#55) en Joe Nemechek (#08). Na een spin van Waltrip kon Nemecheck hem niet ontwijken en de twee raakten elkaar hard waardoor Waltrip de strijd moest staken en Nemecheck een paar rondes later zijn Dodge ook moest parkeren.

In de strijd om de kampioenschap blijft het ongekend spannend. Kurt Busch (#2) staat nu op de 12e positie, de laatste positie die toegang tot de 'Chase for the championship' geeft. 'Fan favourite' Dale Earnhardt Jr. (#8) staat 13e op 163 punten van Busch en ook Ryan Newman (teamgenoot van Busch) maakt nog kans op de 12e positie.

Chinees tienermeisje heeft vier nieren

Icoon MedischDoktoren in de Chinese provincie Anhui waren stomverbaasd toen ze in het lichaam van een 17-jarig meisje vier nieren aantroffen, berichtte de China Daily dinsdag.

Xiao Mei ging naar de dokter met buikklachten. Omdat de dokter niet direct iets kon vinden ging ze onder het scanapparaat. Uit de resultaten bleek dat het meisje vier nieren heeft. In twee daarvan zaten enkele niersteentjes. Die zijn inmiddels operatief verwijderd en het meisje maakt het goed.

De artsen hebben besloten om de vier nieren te laten zitten, aangezien het meisje er verder geen last van heeft.

Kwalificatietoernooi US Open op punt van beginnen

Voor Robin Haase, Peter Wessels en Raemon Sluiter begint vandaag het vierde grandslamtoernooi van het jaar. In New York gaan de kwalificaties voor de US Open van start.

Robin Haase is als tweede geplaatst in het kwalificatietoernooi. Hij speelt zijn eerste kwalificatiewedstrijd tegen Nicolas Tourte. Verder zit de Mexicaan Echagaray in zijn deel van het schema, afgelopen week op een Challengertoernooi in The Bronx verloor hij daarvan de eerste ronde. De lastigste tegenstander die Haase op papier kan tegenkomen is Viktor Troicki, de sympathieke servier is als 28ste geplaatst.

Peter Wessels speelt zijn eerste wedstrijd tegen onze zuiderbuur Stefan Wauters. Verder zitten Bobby Reynolds, Kevin Kim en Rik de Voest bij hem in het schema. De Voest versloeg eerder dit jaar Martin Verkerk bij zijn rentree.

Raemon Sluiter kan in New York Pablo Cuevas tegenkomen. De Uruquayaan versloeg Sluiter in de halve finale van het Siemens Open in Scheveningen. Zijn eerste wedstrijd speelt Raemon tegen routiner Michel Mertinak.

Kippenpolitie in Miami succesvol

De politie van de Amerikaanse stad Miami heeft een speciale anti-terreureenheid in het leven geroepen. Niet om terroristen op te pakken, maar om jacht te maken op loslopende kippen. De drie agenten schuimen de straten in de voorsteden af en pakken de Mc Chickens in spé op.

De zogeheten Chicken Busters hebben de afgelopen vier jaar zo'n vijfduizend kippen opgepakt, zo berichtten media vandaag. De gevederde vrienden vervuilen de straten, brengen het verkeer in gevaar, vernielen bloemperkjes en houden mensen 's nachts uit hun slaap.

De gevangen kippen zijn helaas niet voor eigen gebruik. Ze worden namelijk verkocht aan boerderijen in de omgeving. Van de opbrengst worden geen donuts gekocht, want het geld wordt naar goede doelen overgemaakt.


Horatio plukt ze kaal

Dick Maas maakt film over moordende Sinterklaas

Icoon FilmDick Maas werkt aan een horrorfilm over een bloeddorstige Sinterklaas. Het script voor de speelfilm is zo goed als af en de opnamen kunnen dit jaar nog van start gaan. Dat heeft Independent Films bevestigd. De film, die 'Sint' gaat heten, draait om een psychopathische Goedheiligman die kinderen op 5 december geen cadeautjes brengt, maar hen ontvoert en om het leven brengt.

Een ander project waar Maas later dit jaar mee bezig gaat is een thriller waarin een psychologisch spel tussen een spelshowpresentator en een vreemde man die beweert zijn vrouw en kinderen te hebben ontvoerd centraal staat. Maar of deze film die 'De rekening'zal gaan heten er ook echt komt is nog onzeker, de financiering is namelijk nog niet rond.

Dick Maas die begin 80-iger jaren doorbrak met de thriller 'De lift' is momenteel bezig met het opnemen van 'De botox methode' waarin Sanne Wallis de Vries en Hadewych Minis de hoofdrollen spelen. Deze film gaat over drie miljonairsvrouwen,wanneer ze vermoeden dat één van hun echtgenoten vreemdgaan schakelen zij een huurmoordenaar in. 'De botox methode'gaat op 22 december 2007 in premiere.

Subheader
Op de set van 'De botox methode' © Marijke van den berg

Ferrari goed voorbereid volgende GP's

Scuderia Ferrari wil goed voorbereid zijn voor de komende Formule 1-races en heeft in het kader daarvan een aantal nieuwtjes te melden. Het team uit Maranello is nog steeds vastberaden om de achterstand goed te maken op McLaren Mercedes. Felipe Massa en Kimi Räikkönen staan respectievelijk 21 en 20 punten achter op de koploper, Lewis Hamilton.

Massa gaat de Turkse Grand Prix rijden met een nieuw chassis. Het chassis is de laatste weken uitvoerig getest, en zal tijdens het komend weekend zijn eerste racekilometers gaan maken. Het chassis moet Felipe Massa meer mogelijkheden bieden om de achterstand op McLaren goed te maken.

Gedurende de korte zomerstop heeft Ferrari ook druk gewerkt aan de te hanteren procedures voor het bijtanken van de bolides. Tijdens de laatste Grand Prix in Hongarije kreeg Felipe Massa tijdens zijn kwalificatie niet genoeg brandstof mee waardoor hij in de pits strandde. Het management heeft een aantal pitstop-situaties herzien, en tijdens de laatste weken heeft de pitcrew deze situaties geoefend.

Volgens Massa is de snelle racebaan in Turkije in het voordeel van Ferrari. Toch weet ook hij dat het belangrijk is dat er een aantal goede resultaten moeten worden bereikt. "Als team proberen we altijd het beste pakket te hebben waarmee we races kunnen winnen. Istanbul is in ieder geval de eerste in een serie snelle banen waar Ferrari in het voordeel kan en moet zijn", aldus Massa. "Mijn overwinning vorig jaar in Istanbul staat nog steeds vers in mijn geheugen. Ik hoop dat te kunnen herhalen. De volgende banen liggen mij erg goed, en ik hoop dat wij het seizoen in stijl kunnen afsluiten".

Ruimteveer Endeavour veilig geland

Icoon RuimtevaartSpaceshuttle Endeavour is om 18.32 uur veilig geland op het Kennedy Space Center in Florida. Het ruimteveer landde een dag eerder dan gepland in verband met de orkaan Dean. Endeavour en de astronauten hebben dertien dagen in de ruimte doorgebracht. Ook bij deze missie werd er een beschadiging aan het hitteschild geconstateerd maar een reparatie was niet nodig.

Opvallend bij deze missie was bemanningslid Barbara Morgan. Zij was de eerste onderwijzeres in de ruimte en zal haar ervaringen delen met de leerlingen. Tijdens de missie werd ook voor het eerst gebruik gemaakt van het Station to Shuttle Power Transfer System (SSPTS). Door deze nieuwe techniek kon het ruimteveer drie à vier dagen langer in de ruimte blijven.

De volgende spaceshuttle zal waarschijnlijk op 23 oktober 2007 gelanceerd worden naar het internationale ruimtestation ISS. Bij die missie wordt de Module Harmony naar het station gebracht door het ruimteveer Discovery.


Spaceshuttle Endeavour veilig geland.

Vrouw vast voor poging moord op haar gezin

Icoon PolitieEen 38-jarige vrouw uit Andijk is dinsdag door de rechter-commissaris in Alkmaar in bewaring gesteld op verdenking van brandstichting en poging tot moord dan wel doodslag op haar man en kinderen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar dinsdag bekendgemaakt.

De vrouw werd zondag in Drenthe aangetroffen in een auto. Ze was toen een aantal dagen vermist geweest. De vrouw wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van 13 augustus brand te hebben gesticht in haar woning. Op dat moment lagen haar man en kinderen daar te slapen. Ze zou de gaspitten hebben opengedraaid, waarna ze de woning verliet. Haar echtgenoot ontdekte de brand en de openstaande gaspitten. Hij schakelde de hulpdiensten in.

Volgens het OM is het onderzoek naar de exacte toedracht nog niet afgerond. Het OM wil "in het belang van het onderzoek" geen verdere mededelingen doen over de zaak.

Sterk deelnemersveld halve marathon Rotterdam

De Fortis halve marathon van Rotterdam heeft opnieuw een tweetal topatleten aan de startlijst toe kunnen voegen. De organisatie heeft namelijk Francis Kibiwott en Rodgers Rop vast kunnen leggen.

Behalve Kibiworr en Rop staan er zondag 9 september nog drie andere atleten aan de start die de halve marathon onder de zestig minuten liepen.Dat zijn de Kenianen Patrick Makau, Musyoki, Evans Kiprop Cheruiyot en de Ethiopiër Deriba Mergia.

Gravity Hammer te zien in Halo 3 screenshots

Er zijn een aantal screenshots verschenen van Halo 3 die een aantal nieuwe elementen van Halo 3 laten. Zo is bijvoorbeeld de Gravityhammer te zien, maar ook een nieuwe Multiplayer-map genaamd: Guardian. De screenshots zijn een mix tussen multiplayer-screens en singleplayer-screens:




Naast deze screenshots is er ook nog een interessant artikel verschenen over het testen van Halo 3. Daarin kun je lezen dat Halo 2 te snel is verschenen, en dat er tot nu toe al 3000 uur aan (singleplayer) gameplay is getest in Halo 3. Het hele artikel kun je hier lezen: Wired.com

Casillas niet tegen Griekenland

Iker Casillas moet de vriendschappelijke interland tegen Griekenland aan zich voorbij laten gaan. De doelman van Spanje raakte op de training geblesseerd.

Casillas kwam op de training van het Spaanse nationale elftal hard in aanraking met Cesc Fàbregas. De keeper van Real Madrid is hierdoor niet in staat om woensdagavond te spelen tegen de Grieken. Volgens teamdokter Genaro Borras moet de goalie zo'n vier dagen rusten en zal daardoor aankomende zaterdag waarschijnlijk fit genoeg zijn voor de seizoensopener in de Spaanse competitie. Real Madrid treft daarin meteen stadsrivaal Atlético Madrid.

Door de afwezigheid van Casillas komt er een zeldzame kans voor Liverpool-keeper Pepe Reina. De nummer twee van Spanje kwam slechts zesmaal eerder uit voor La Selección. Naast Reina is ook Andrés Palop opgeroepen door bondscoach Luis Aragonés. De keeper van Sevilla moet zijn debuut voor Spanje nog maken.

Mafia 2 officieel aangekondigd

2K Games heeft aangekondigd dat het bedrijf Mafia 2 uit zal gaan geven. Deze game, die wordt gemaakt door Illusion Softworks (Mafia, Hidden & Dangerous), is een officiële opvolger van het eerder verschenen Mafia, dat wereldwijd meer dan twee miljoen keer werd verkocht.Je zult je op moeten werken in het criminele circuit in de jaren '40-'50, wat weer gepaard gaat met een sterke verhaallijn. Ook kunnen we de actie op straat en in de auto's weer verwachten. Mafia 2 verschijnt op de PC, PS3 en Xbox 360.





Van Basten houdt geen rekening met HSV

Rafael Van der Vaart moet met HSV twee dagen na de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Zwitserland alweer aan de bak in de competitiewedstrijd tegen VFL Bochum. Marco van Basten heeft gezegd dat dat voor hem geen reden is om de aanvallende middenvelder te ontzien.

"Dat is in principe niet mijn probleem, ik vind niet dat we daar rekening mee moeten houden. We zijn al zo weinig bij elkaar. Voetballers zijn in dit soort gevallen het slachtoffer van de bonden, die altijd kiezen voor het geld. Van ons wordt altijd een bepaalde humaniteit verwacht, terwijl dat aan de andere kant ver te zoeken is. Ons programma is al heel lang bekend, en als er door een televisiestation wordt bepaald dat er op vrijdag gespeeld moet worden is dat niet ons probleem.," aldus de bondscoach van Oranje.

[Update] Verkoopcijfers Japan van vorige week

Aangezien het vorige week een soort feestweek was in Japan waren er geen precieze data beschikbaar. Vandaag zijn deze echter wel bekend en komen ze alsnog. Interessante melding uit de lijst zijn dat Wii Sports door de twee miljoen is.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
SD Gundam Cross DriveNDSBandai Namco 138.000138.000
Mario Party 8WiiNintendo104.000504.000
FFXII InternationalPS2Square-Enix46.00046.000
DK Jungle ClimberNDSNintendo46.00046.000
Winning Eleven 2007PS2Konami45.000195.000
Everybody's Golf 5PS3Sony33.000250.000
Wild Arms Cross FirePSPSony32.00032.000
Wii SportsWiiNintendo28.0002.000.000
Zelds Phantom HourglassNDSNintendo27.000724.000

De nummers 10 t/m 30:

10.Wii Wii Play (Nintendo) 27,000 / 1,606,000
11.DS It's a Wonderful World (Square Enix)
12.DS New Super Mario Bros. (Nintendo)
13.DS Observation Training (Nintendo)
14.DS Wantame Uranai Channel (Capcom) new
15.DS Mario Kart DS (Nintendo)
16.DS Brain Training 2 (Nintendo)
17.DS My Household Accounts (Nintendo)
18.PS2 Powerful Pro Baseball 14 (Konami)
19.DS Itadaki Street DS (Square Enix)
20.PS2 Hisui no Shizuku 2 (Idea Factory) new
21.DS Facial Training (Nintendo)
22.Wii Dragon Quest Sword (Square Enix)
23.DS Animal Crossing DS (Nintendo)
24.PSP Grand Theft Auto : Liberty City Stories (Capcom)
25.DS Brain Training (Nintendo)
26.DS Naruto Shipuuden 5 (Takara Tommy)
27.DS English Training 2 (Nintendo)
28.DS Pokemon Diamond / Pearl (Nintendo)
29.Wii Mobile Suit Gundam 0079 (Bandai Namco)
30.DS English Training (Nintendo)

Verdeling per console:

NDS:18
Wii:5
PS2:4
PSP:2
PS3:1

Update 17:15u

Ondertussen zijn de hardwarecijfers voor de betreffende week ook bekend. Zoals te zien is in de lijst zijn alle Nintendo consoles omhoog gegaan (zelfs de Cube) en daalt de rest.

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2007Totaal
Nintendo DS147.205135.8044.840.88318.846.562
Wii65.12061.4982.430.5583.350.201
PSP32.14733.8861.287.6665.819.795
PS321.32124.289605.7411.063.299
PS212.54512.784501.41520.656.274
3602.1122.691135.234399.936
GBA52064143.99115.342.070
Cube131689.1314.178.599

Sony gaat niet verder met de F1-licentie?

De geruchten over de F1-licentie gaan al een hele tijd, maar ze worden nu steeds sterker. Tijdens een podcast van Gamespot in de UK is verteld dat Sony geen Formula One games meer zal maken. Formula One CE op de PlayStation 3 is dus waarschijnlijk de laatste F1-game van Sony.

Het is nu de vraag welke uitgever en/of ontwikkelaar deze licentie nu gaat oppakken. De FIA (uitgever van de F1-licentie) vraagt volgens de geruchten erg veel geld voor de mogelijkheid om gebruik te maken van de huidige coureurs, teams en circuits. Verschillende namen worden genoemd om de F1-licentie te kopen: waaronder EA, Ubisoft en CodeMasters. EA heeft al eerdere ervaring met F1-games (zie ook de F1-special). Wie zal er volgens jou de F1-licentie kopen? Laat het weten in de reacties.

Smokkelaar verborg geld in trekstang koffer

Icoon OpmerkelijkDe Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op Schiphol een man opgepakt die een grote hoeveelheid geld op ingenieuze wijze het land uit probeerde te smokkelen. Rechercheurs van de marechaussee vonden dat de man zich verdacht gedroeg op de luchthaven en pikten hem eruit voor een controle.

Toen ze de bagage onderzochten, bleek dat de man 150.000 euro had verstopt in een dubbele bodem en in de trekstang van zijn koffer. In de stang waren bankbiljetten minutieus opgerold. "Het smokkelen van geld in een trekstang hebben we nog niet eerder meegemaakt", aldus een woordvoerder van de marechaussee.

De buitenlandse man, die het vliegtuig wilde nemen richting Barcelona, bleek tevens in het bezit te zijn van een vervalst paspoort en een creditcard van een ander persoon. De financiële recherche van de marechaussee is de zaak verder aan het uitzoeken.


Geld smokkelaars?

Heinze mag niet naar Liverpool

Gabriël Heinze heeft de arbitragezaak, die hij aangespannen had tegen zijn huidige werkgever Manchester United, verloren. De rechtervleugelverdediger hoopte dat hij middels een arbitragezaak een overgang kon afdwingen naar Liverpool.

De verdediger dacht een mondelinge afspraak over een transfer te hebben met het management van United. Door die afspraak zou hij naar elke club kunnen gaan voor een bepaalde transfersom. United heeft dit echter tegengesproken en de FA stelde de club in het gelijk.

Heinze wil weg bij United omdat hij bij de landskampioen op het tweede plan lijkt te zijn geraakt. Sir Alex Ferguson, de manager van United, wil Heinze niet laten vertrekken naar een concurrent voor het Engelse landskampioenschap.

Onthoofdingsvideo Russische neo-nazi's mogelijk nep

TerrorismeEen onthoofdingsvideo die door Russische neo-nazi's op internet is gezet, is mogelijk nep. Geheel in de stijl van de Taliban is op de opnames te zien hoe een neonazi het hoofd afsnijdt van een niet-Slavische migrant. Een andere persoon wordt in het hoofd geschoten. De video zorgde eerder deze maand voor grote opschudding.

In de circa drie minuten durende video roept de Nationaalsocialistische Partij van Rusland op tot de deportatie van alle Kaukasiërs en Centraal-Aziaten uit Rusland. In verband met het op internet zetten van de video werd vorige week al een student gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van het aanzetten tot rassenhaat.

Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken meldt vandaag dat uit voorlopig onderzoek blijkt dat de video waarschijnlijk in scène is gezet. Er wordt echter benadrukt dat nader onderzoek nodig is om met zekerheid te kunnen stellen dat de beelden een hoax betreffen.

Burgerrechtenbewegingen in Rusland riepen vorige week op tot een grondig onderzoek. Volgens de organisaties telt Rusland 70.000 extreem rechtse skinheads. Dit jaar werden al ruim 300 personen uit nationalistische motieven aangevallen, 36 vonden daarbij de dood. De meeste slachtoffers kwamen uit de Kaukasus en Centraal-Azië.

-
Voor mensen met een hele sterke maag, is de video hier te zien, maar je bent gewaarschuwd!

Simba populairste katten-, Max populairste hondennaam

Icoon OpmerkelijkDe naam Simba is onder kattenliefhebbers steeds populairder geworden. Dit jaar is het zelfs voor het eerst de meest populaire naam, nog voor de zo voor de hand liggende namen Tijger(tje) en Tom(my). Andere gewilde kattennamen zijn Gizmo, Micky en Max. Die laatste naam is tevens de populairste hondennaam. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Proteq, aan de hand van de namen die katten- en hondenbezitters opgeven bij het verzekeren van hun huisdier.

Bij de honden ondervindt Max, voor het vierde achtereenvolgende jaar koploper in de top 10 van populaire namen, wel steeds meer concurrentie van Beau, al dan niet fonetisch gespeld. Ook Luna, Spike en Sam doen het goed onder baasjes als namen voor hun rakkertjes.

Een opvallende trend is de keuze voor meer exotisch klinkende namen. Zo luisteren sommige honden naar namen als Godo, Guenillou, Kaena, Dee Dee, Exit en Silver. Onder katten zijn Smeagol, Sneaky, Rhett, Nok Nok en Kabookie Joe minder voor de hand liggende maar wel voorkomende namen.

Met dank aan Sc0rPi0n voor de submit.

Orkaan Dean afgezwakt tot derde categorie

Icoon RampDe orkaan Dean is afgezwakt tot een storm in de categorie drie, kort nadat hij vandaag de Mexicaanse kust bereikte. Dit meldde het Amerikaanse National Hurricane Center. Dean was eerder een categorie vijf orkaan, het hoogst mogelijke niveau op de Saffir-Simpson schaal.

Orkaan Dean is ook goed te zien vanuit de ruimte. Vlak voordat Dean aan land is gegaan van de Caribische kust van Mexico was het oog van de orkaan goed te zien vanuit het internationale ruimtestation ISS. Het ruimtestation hangt op een hoogte van bijna 350 kilometer.

China: EU demoniseert onze goederen

Chinese produkten kunnen gevaarlijk zijnChinese officials vinden dat de EU China aan het demoniseren is door de goederen uit China tegen te houden. "Het is onverantwoordelijk van Europa om het 'Made in China' in zo'n kwaad daglicht te stellen", aldus Li Changjiang, hoofd van de Chinese waker voor veiligheidszaken.

De onderlinge ergernissen begonnen toen er giftige stoffen in speelgoed gevonden werd dat in China is geproduceerd. De directeur van de fabriek waar het speelgoed vandaan kwam pleegde zelfmoord. Vervolgens werden er nog meer giftige stoffen gevonden in uit China afkomstige produkten, zoals benzeen en het kankerverwekkende dichloorethaan in matrassen. Ook werd in Nieuw-Zeeland op kinderkleding dat uit China afkomstig was negenhonderd keer de toegestane hoeveelheid formaldehyde aangetroffen.

Volgens de Chinese officials zou de EU de boel demoniseren om de eigen markt te beschermen. De Europese Commissie vindt echter dat de veiligheid in het gedrang komt omdat China te goedkoop wil produceren en de kwaliteitscontroles gebrekkig zijn. De beweringen dat Europa om politieke doeleinden de producten van China zou demoniseren zouden volgens handelscommissaris Mandelson "Compleet verzonnen" zijn. "Dit is geen kwestie van handel, maar van gezondheid". Ook laat hij China weten dat vergeldingsacties vanuit de kant van China kunnen zorgen voor een gepaste reactie

Lees ook op het forum

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Stadion RBC krijgt nieuwe naam

Het stadion van RBC Roosendaal draagt de komende twee seizoenen een nieuwe naam, zo maakt de club in een persbericht bekend. Rosada Factory Outlet, waarvan het logo momenteel al op de broek en de mouw van het spelerstricot staat, verbindt haar naam aan het stadion. Dit zal dan ook Rosada Stadion gaan heten.

Marketing manager Giovanni Verhaert van Rosada licht een en ander toe: "RBC Roosendaal komt uit in de Jupiler League en geniet hierdoor landelijke bekendheid. Als factory outlet is het onze ambitie op nationaal niveau de aandacht op Rosada te vestigen. Bij de thuiswedstrijden zullen wij publieksacties organiseren, waardoor er elke wedstrijd tenminste tweehonderd bezoekers en genodigden vanuit Rosada te gast zullen zijn in het Rosada Stadion."

Eerder al vond RBC een nieuwe shirtsponsor. Mede door deze nieuwe sponsors is de financiële status van de club weer verbeterd.

Amy Winehouse opnieuw uit afkickkliniek

Icoon MuziekDe Britse zangeres Amy Winehouse heeft voor de tweede keer binnen een week een afkickkliniek verlaten. De 23-jarige artieste heeft drugs- en drankproblemen, zingt dat ze zich niet wil laten opnemen ('Rehab'), maar doet dat telkens toch. De professionele zorg lijkt haar voorlopig nog geen goed te doen, meldde de Britse krant Daily Mail vandaag op zijn website.

Verleden week hielden Amy en haar man Blake Fielder-Civil het slechts 48 uur vol in 'Rehab'. Met een smoesje dat ze een gitaar moesten ophalen, verlieten ze toen de kliniek. Dit keer was volgens de krant een stevige ruzie tussen beide echtelieden de reden om de behandeling van hun problemen aan de wilgen te hangen.



Winehouse heeft drugs- en drankprobleem

Doodsoorzaak Almeerse Cassandra blijft onduidelijk

Het blijft onduidelijk hoe de Almeerse Cassandra van Schayk uit Almere om het leven is gekomen. Sectie op haar lichaam door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kon niet uitwijzen of het 17-jarige meisje door een misdrijf om het leven is gekomen.

Dat maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend. Van Schayk verdween op 24 maart na een avondje stappen en werd op 14 april dood gevonden in de Noorderplassen bij Almere.

Het NFI noemt het aannemelijk dat het meisje door verdrinking is overleden, maar kan dat niet met zekerheid zeggen. Voor een gewelddadige dood zijn ook geen bewijzen gevonden. De politie onderzocht haar dood met achttien man, maar heeft dat team nu teruggebracht naar twee voor nieuwe tips en aanknopingspunten.

Daum: "Arbiters benadelen ons bewust"

De trainer van 1.FC Köln, Christoph Daum, moet zich verantwoorden bij de Duitse voetbalbond. Na de wedstrijd tegen Alemannia Aachen (0-1) liet Daum zich zeer kritisch uit over arbiter Florian Meyer. Volgens Daum floot Meyer, die vorige week nog de wedstrijd tussen Ajax en Slavia Praag leidde, bewust tegen 1.FC Köln.

Vlak na rust keurde de arbiter een zuiver doelpunt van Köln-aanvaller Chihi af. Daum vermoedde opzet. "Scheidsrechters zijn tegenwoordig geen mensen die het spel in goede banen moeten leiden, maar mensen die het spel beslissen. De scheidsrechter heeft maandag bewust in het nadeel van 1.FC Köln gefloten. Dat is ons vorig seizoen bovendien vaker gebeurd."

De coach van de Geissböcke, die eerder onder meer Bayer Leverkusen en Fenerbahçe coachte, moet nu schriftelijk verantwoording afleggen bij de Duitse voetbalbond.

Huis van de Koran in Heilig Landstichting

Museumpark Oriëntalis in Heilig Landstichting bouwt een Huis van de Koran op het museumterrein. Het museum heeft daarvoor een bijdrage van 500.000 euro gekregen van het Sultanaat van Oman, zo heeft een woordvoerster vandaag bekendgemaakt.

Naast het Huis van de Koran wil het museum ook een Huis van Mohammed en een museummoskee bouwen. Het voormalige Bijbels Openluchtmuseum is enkele jaren geleden een nieuwe weg ingeslagen. Van een traditioneel katholiek pelgrimsoord moet het een intercultureel museum worden voor jodendom, christendom en islam.

Khadija Al-Lawati, ambassadeur van het Sultanaat van Oman, overhandigt de moslimbijdrage pas in januari volgend jaar aan de museumdirectie. Al-Lawati en de directie besloten echter kortgeleden om het besluit nu al bekend te maken. Daarmee willen ze laten zien dat er in Nederland ''toch volop kansen zijn voor interculturele samenwerking.'' Het Sultanaat en de museumdirectie vertrouwen op ''een samenleving waarin cohesie en vertrouwen sterker zijn dan wantrouwen en soms zelfs haat,'' aldus een verklaring.

Museumpark Oriëntalis wil in 2011 klaar zijn met een ingrijpende herinrichting. Behalve een Huis van de Koran moet er in het uitgestrekte natuurgebied bij Nijmegen dan ook een Huis van Jezus, een Huis van Mozes, een Bijbelhuis, een Tenachhuis, een Jeruzalemhuis, een Huis van Ontmoetingen en een Spiritual Garden zijn gerealiseerd. Het is de bedoeling dat de bezoeker in de diverse huizen doordringt tot de kern van de drie heilige boeken.

Overigens is het bestuur van het museum nog verwikkeld in een juridische procedure met bisschop Hurkmans van Den Bosch. De bisschop wil dat het voormalige Bijbels Openluchtmuseum zich juist weer meer richt op het christendom en het katholiek geloof. Het bestuur wil van de bemoeienissen van de bisschop af, omdat deze het voortbestaan van het museum daardoor in gevaar zou brengen.

Opnieuw skimmers actief in Nederland

Icoon BinnenlandsNadat de politie vorige week skimmers heeft opgepakt in Zandvoort zijn er nu ook skimmers actief in Hengelo. Bij een filiaal van ABN Amro in winkelcentrum de Hasseler Es in Hengelo zijn zeven weken geleden pinpas gegevens gekopieerd. Volgens de politie zijn er grote bedragen gepind in onder meer Rome. Gedupeerde klanten moeten aangifte doen bij de politie en krijgen het geld terug.

Bij het skimmen worden de pinpas gegevens gekopieerd d.m.v. een voorzet gleuf op de originele gleuf van een betaalautomaat. Met een cameraatje kan de pincode afgekeken worden om vervolgens de rekening (vaak in het buitenland) te plunderen. Momenteel is er een georganiseerde bende actief in ons land die zich bezighoudt met het skimmen, aldus het Platform Detailhandel Nederland. Exacte cijfers zijn er niet maar volgens de politie en de Nederlandse Vereniging van Banken is er geen sprake van een toename.

Madden Wii gelimiteerd door discgrootte

Regelmatig lezen we berichten van 360-developers waarin gezegd wordt dat de DVD eigenlijk te klein is om games te developen. PS3 aanhangers smullen van dit nieuws omdat zij hier geen last van hebben dankzij de Blu Ray ondersteuning.

De Xbox 360 is echter niet de enige console die DVD gebruikt, ook de Wii van Nintendo gebruikt deze media. Meestal is dit voldoende omdat de Wii geen HD graphics ondersteunt en dus minder ruimte nodig heeft voor graphics. EA heeft echter bekend gemaakt dat ze wel degelijk last hebben van ruimtegebrek.

Op de Wii zijn de spelers in Madden namelijk allemaal dezelfde grootte. De spelers verschillen dus niet in uiterlijk en hierdoor mist de game realiteit wat bij EA games altijd als belangrijk wordt gezien. De officiële verklaring van EA:

Regarding your issue wherein you're saying that all the players for the game are all the same height, I do realize that this could be frustrating sometimes when the customer is really looking for realism for the game. Unfortunately, there's only so much data that we can put into one game disc. As much as we would like to provide our customers with the best games in the market, there are some details on the game that we can't put in the game due to lack of space on the game disc

Marianne Vos voert selectie WK aan

De bondscoach van de Nederlandse vrouwen, Johan Lammerts, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het WK, volgende maand in Stuttgart. Marianne Vos is de kopvrouw, en de titelverdedigster krijgt in Duitsland gezelschap van Mirjam Melchers, Chantal Beltman, Regina Bruins, Andrea Bosman, Irene van de Broek en Suzanne de Goede.

Ellen van Dijk start net als Melchers op de individuele tijdrit. Loes Gunnewijk en Adrie Visser zijn aangewezen als reserve.

NFL: Uitslagen preseason wedstrijden week 2

Ook week 2 van de preseason wedstrijden in de NFL zit erop. Chicago versloeg in de rematch van Super Bowl XLI Indianapolis nu wel en Miami won voor de tweede keer op rij dankzij een two-point conversion.

WedstrijdUitslag
Kansas City Chiefs - Miami Dolphins10 - 11
Buffalo Bills - Atlanta Falcons10 - 13
Philadelphia Eagles - Carolina Panthers27 - 10
New York Jets - Minnesota Vikings20 - 37
New England Patriots - Tennessee Titans24 - 27
Arizona Cardinals - Houston Texans20 - 33
Cleveland Browns - Detroit Lions20 - 23
Jacksonville Jaguars - Tampa Bay Buccaneers31 - 19
Cincinnati Bengals - New Orleans Saints 19 - 27
Washington Redskins - Pittsburgh Steelers10 - 12
Green Bay Packers - Seattle Seahawks48 - 13
St. Louis Rams - San Diego Chargers30 - 13
Dallas Cowboys - Denver Broncons31 - 20
San Francisco 49ers - Oakland Raiders26 - 21
Baltimore Ravens - New York Giants12 - 13
Indianapolis Colts - Chicago Bears24 - 27

Arabische teksten en geweren op website Boxmeer

Icoon BinnenlandsDe website van de Brabantse gemeente Boxmeer is vanochtend gehackt. Mensen die de site wilden raadplegen werden dan ook niet getrakteerd op informatie over de gemeente, maar op Arabische teksten en een afbeelding van twee gekruiste geweren. Even voor negen uur heeft de gemeente de site uit de lucht gehaald om de boel te laten herstellen. Inmiddels werkt de site weer als voorheen.

Het bestuur van de gemeente tast nog in het duister wat betreft daders en motieven achter de hack. De gemeente wil de teksten laten vertalen. Ook heeft de gemeente aangifte bij de politie gedaan. Een woordvoerder van de gemeente noemde de actie "behoorlijk beangstigend". De gemeente heeft maatregelen genomen in de hoop dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen.
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Waterpolosters verslaan Duitsland

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben hun tweede wedstrijd bij het olympisch kwalificatietoernooi in het Russische Kirisji weten te winnen. De ploeg van bondscoach Robin van Galen versloeg Duitsland met 11-7 (4-1 3-2 1-1 3-3). Oranje begon gisteren met een gelijkspel tegen gastland Rusland.

Nederland speelt morgen tegen Hongarije en daarna moeten ze het nog opnemen tegen de Tsjechische vrouwen. De inzet is een plek in de halve finales. De nummers een en twee van de poule kwalificeren zich hiervoor. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen volgend jaar in Peking.

Doordat ze Duitsland hebben verslagen zijn de Nederlandse vrouwen al wel zeker van deelname aan het mondiale kwalificatietoernooi in februari volgens jaar. Daarvoor was een plek bij de eerste zes vereist.

'Nederland overspoeld met varkensflats'

Icoon BinnenlandsMilieudefensie liet vandaag weten dat Nederland overspoeld dreigt te worden met megastallen. Op 13 augustus is er een landelijk meldpunt van Milieudefensie opgericht. Omwonenden kunnen melding maken van de plannen die klaarliggen voor dergelijke varkensflats.

Tot nu toe zouden er volgens de Milieudefensie zeker 53 bouwplannen ingediend zijn voor stallen die meer dan vijfduizend varkens kunnen huisvesten of meer dan 250 duizend kippen onderbrengen. Zo zijn er dergelijke stallen gepland in Vroomshoop (Overijssel) voor 65.000 varkens, in het Noord-Hollandse Middenmeer voor 1,6 miljoen slachtkuikens en in Grubbenvorst in Limburg een stal voor 1,3 miljoen kippen en 35.000 varkens.

Milieudefensie is tegen dergelijke megastallen omdat ze zouden leiden tot "een ongekende industrialisering van de veehouderij". Momenteel telt een gemiddelde varkenshouderij zo'n duizend dieren. De organisatie vreest schade aan het milieu en het landschap door de grote veehouderijen. "De enorme gebouwen passen qua maat en schaal niet in het landelijk gebied. Bovendien zullen vele vrachtwagens met voer, mest, kadavers en slachtvee over landweggetjes moeten denderen.".

Milieudefensie wil de komst van de megastallen verhinderen en hoopt op de steun van omwonenden. "Er wordt gewerkt aan een landelijk netwerk van lokale actiegroepen tegen megastallen", aldus Milieudefensie. "Als het nodig is zullen juridische procedures benut worden."
Met dank aan JeMoeder voor de submit.

Sms'ende jongen loopt tegen trein

Icoon OpmerkelijkAls je al wandelend een sms'je wil versturen is het handig en vooral ook wat veiliger als je ook regelmatig om je heen kijkt. Een 18-jarige Amerikaan die dat niet deed is daardoor gisterochtend in het ziekenhuis beland.

De jongen uit de plaats Elmwood Place in de staat Ohio schreef een sms'je terwijl hij wachtte bij een spoorwegovergang. Nadat de trein gepasseerd was liep hij al sms'end onder de nog gesloten spoorboom door, maar hij had niet op de trein gerekend die van de andere kant passeerde.

De machinist van de trein probeerde met veelvuldig gebruik van de hoorn de jongen te attenderen op het aankomende gevaarte. De knaap was echter zo geconcentreerd op zijn mobiel dat hij stug doorliep. Hij werd dan ook gegrepen door de trein en vijftien meter weggeslingerd, waarbij hij bewusteloos raakte. Nadat hij bij kennis was gebracht is de jongeman naar het ziekenhuis gebracht.
Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Spaanse tv zendt minder stierengevechten uit

Icoon MediaDe Spaanse publieke omroep TVE beperkt het aantal uitzendingen van de populaire stierengevechten. Voortaan zijn er alleen nog maar uitzendingen laat in de avond, meldden Spaanse media. Hiermee volgt de zender nieuwe voorschriften om kinderen te beschermen tegen geweld op tv.

De organisatie van stierenvechters ziet de actie als een schaamteloze, onrechtvaardige aanval op de cultuur, en bovendien onnodig. De voorschriften zijn namelijk niet bindend en verbieden uitzendingen van stierengevechten niet. Ook zijn er door de jaren heen weinig klachten binnengekomen over deze programma's. Andere omroepen staan te popelen om de kijkcijferkanonnen over te nemen.

Betuweroute weer in gebruik genomen

Icoon VervoerEindelijk is het zo ver, de treinen op de Betuweroute rijden weer. Een woordvoerder van exploitant KeyRail meldt dat er deze week tien graan transporten van Rail4Chem gaan rijden. Voor het eerst sinds de afsluiting van het traject tussen de Rotterdamse haven en Duitsland zal er weer transport plaatsvinden over de route.

KeyRail zegt dat de problemen van vorige maand inmiddels opgelost zijn, maar het is nog niet bekend wanneer de tien goederentreinen gaan rijden. In eerste instantie wilde het bedrijf de dienstregeling op de website plaatsen, om op die manier nieuwsgierige burgers te informeren. Uiteindelijk werd besloten om de dienstregeling niet op de website te plaatsen om eventuele demonstraties te voorkomen. Bij de opening in juni waren er al protesten en vernielingen, en dat wil men niet nog een keer.

Ondanks dat het treinverkeer een tijd heeft stilgelegen ligt alles nog steeds op schema. "Met tien per week liggen we nu dus nog steeds op schema", aldus een woordvoerder. De problemen zouden bij een dergelijk groot project horen en het zou zeker moeten lukken om voor het eind van het jaar 50 treinen per week te laten rijden.

Door de afsluiting van de Betuweroute moest het goederentransport soms door de provinciesteden rijden. De provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant waren daar eerder deze maand niet zo blij mee omdat het regelmatig om gevaarlijke stoffen ging.

[EK] Hockeymannen naar laatste vier

In navolging van de vrouwen, hebben ook de Nederlandse hockeyheren de halve finales bereikt van het Europees kampioenschap in Manchester. In de tweede wedstrijd werd met 1-0 gewonnen van Ierland.

De enige treffer werd gescoord door Taeke Taekema uit een strafcorner.

Het is nog onbekend tegen wie Nederland in de halve finales moet spelen. Engeland, Duitsland en België maken in groep A alledrie nog kans op plaatsing bij de laatste vier.

Rugnummer 1 voor Arrieta in Vuelta

José Luis Arrieta start volgende week met rugnummer 1 in de Ronde van Spanje. Normaal gesproken krijgt de titelverdediger dit startnummer, maar omdat Alexandre Vinokourov en diens ploeg Astana niet meedoen, heeft de organisatie van de Vuelta ervoor gekozen de ploegen in alfabetische volgorde te laten starten. De nummers 1 tot en met 9 komen hierdoor bij AG2R terecht.

Vinokourov mag niet meedoen aan de Vuelta omdat hij tijdens de Tour de France van vorige maand tweemaal werd betrapt op het gebruik van bloeddoping.

De Amerikaanse titelverdediger Floyd Landis ontbrak in de Tour ook, maar de organisatie besliste toen om het startnummer 1 niet te gebruiken.

Vitesse bekijkt Israëlische spits

In de zoektocht naar een nieuwe aanvaller, heeft Vitesse zijn aandacht verlegd naar het Midden-Oosten. Afgelopen zondag werd de negentienjarige Israëlische international Toto Tamuz, die in juni nog met zijn land actief was op het EK onder 21 in Nederland, door een scout van de Arnhemse club bekeken in een uitwedstrijd van zijn club Beitar Jeruzalem tegen Bnei Yehuda.

Tamuz maakte in de met 3-0 gewonnen wedstrijd in Tel Aviv een goede indruk. Hij scoorde de 0-1, door de bal met een kiezelhard schot in de bovenhoek te trappen. In eigen land wordt Tamuz als een groot talent gezien en hij wordt de 'de Israëlische Eto’o' genoemd.

Vlaamse van 102 moet naar de kleuterschool

Icoon OpmerkelijkEen stokoude dame uit het Vlaamse Mechelen stond verbaasd te kijken toen haar werd onlangs meegedeeld dat het tijd wordt om naar de kleuterschool te gaan.

In een brief van de gemeentelijke basisschool, gericht aan haar ouders, werd verondersteld dat de 102-jarige binnenkort 2,5 jaar zou worden.

Een medewerker van het bevolkingsregister veroorzaakte het foutje. Die had de adresgegevens van iedereen die in '05 is geboren doorgegeven aan de schooldirectie. "We hadden niet door dat daar ook mensen van 1905 zouden kunnen bij zijn. Sorry", aldus de beteuterde Belgische ambtenaar.

De Mechelse, die zelf nog les kreeg van de nonnetjes, kon er wel om lachen, meldde Het Laatste Nieuws dinsdag. "Met mijn 102 jaar ben ik toch niet meer schoolplichtig", grinnikte zij.

Van der Vaart wil boete HSV niet betalen

Rafael van der Vaart heeft in een gesprek met het Algemeen Dagblad gezegd dat hij voorlopig niet van plan is om een boete te betalen aan de clubleiding van Hamburger SV.

Gisteren legde de Duitse club de middenvelder een 'recordboete' op, omdat hij zich liet fotograferen met een shirt van Valencia. "Daar moeten we maar eens over gaan praten want die boete wil ik niet betalen. Ik begrijp dat ze het niet leuk vonden dat ik met dat shirt in de krant stond, maar ik wilde daarmee mijn gevoel duidelijk maken. En ach, het was nog een oud Valencia-shirt ook.

Dietmar Beiersdorfer, de algemeen directeur van HSV, heeft tegenover Duitse media gezegd dat de boete "een getal van zes cijfers" was, maar volgens Van der Vaart is dat niet waar. "Volgens mij moet ik 30.000 euro betalen of zo", aldus de Nederlander.

Gisteren werd bekend dat Valencia het bod op Van der Vaart heeft verhoogd.

Zuid-Afrika speelt 'kwalificatie' voor eigen WK

Zuid-Afrika zal, als eerste gastheer van een eindronde van het WK voetbal, meedoen aan de WK-kwalificatiereeks. Ook al verliezen ze alle wedstrijden met dikke cijfers, het Afrikaanse land is en blijft zeker van deelname aan de mondiale titelstrijd in 2010.

Het kwalificatietoernooi voor het WK valt namelijk voor het eerst samen met de voorronden voor de eindronde van het toernooi om de Afrika Cup, dat eveneens in 2010 is. Zuid-Afrika speelt daardoor alleen om deelname aan de Afrika Cup. De andere deelnemers strijden om deelname aan twee eindronden.

Uitslagen Portugal speelronde 1

In Portugal werd afgelopen weekend en gisteren de eerste competitieronde gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Sporting PortugalAcadém.Coimbra4-1
CS MarítimoPaços Ferreira3-1
CD NacionalEstrêla Amadora0-0
Sporting BragaFC Porto1-2
Leixões SC Benfica1-1
Vitor.GuimarãesVitória Setúbal1-1
União Leiria Boavista FC0-0
NavalBelenenses1-1

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1MakukulaCS Marítimo2
2QuaresmaFC Porto2

Programma :

DatumThuis:Uit:
26-08Académ.CoimbraUnião Leiria
26-08Estrêla AmadoraNaval
26-08BelenensesSporting Braga
26-08BenficaVitor.Guimarães
26-08BoavistaCS Marítimo
26-08FC PortoSporting Portugal
26-08Paços FerreiraLeixões SC
26-08Vitória SetúbalCD Nacional

Perez fit voor duel tegen NEC

Kenneth Perez zal komende zaterdag zijn eerste competitueduel voor PSV voetballen. Perez trainde vandaag weer voor het eerst met de groep en lijkt voldoende hersteld van zijn knieblessure.

"Je merkt nog wel dat je wat aan je knie hebt gehad, het moet nog iets sterker worden maar in principe gaat het goed. Het was een heerlijke training, veel afwerken op doel en dat is altijd het leukste. Als het goed gaat maak ik zaterdag mijn debuut voor het thuispubliek",aldus Perez op de website van PSV.

De la Rosa dichtbij Prodrivestoeltje

Pedro de la Rosa lijkt de voornaamste kandidaat als het gaat om het bemachtigen van een racestoeltje bij het nieuwe Formule 1-team Prodrive. De Spanjaard zou als blijk van waardering voor het vele testwerk door McLaren Mercedes naar voren geschoven zijn.

Ook lijkt Prodrive dichtbij een deal te zijn met McLaren omtrent het verschaffen van een klantenchassis, maar volgens een woordvoerder van het team van McLaren zijn de onderhandelingen hierover nog steeds gaande. Andere gegadigden voor een racestoeltje bij Prodrive zijn Alexander Wurz, Gary Paffett en Bruno Spengler. Niet geheel toevallig dat al deze rijders iets te maken hebben, of te maken hebben gehad, met Mercedes.

'Huntelaar in beeld bij Real Madrid'

Volgen de Spaanse Krant AS bestaat de mogelijkheid dat er nog een Nederlander aan de selectie van Real Madrid zal worden toegevoegd. Klaas Jan Huntelaar wordt in verband gebracht met 'de Koninklijke'

Bernd Schuster, trainer van de Madrilenen, zou sportief directeur Predrag Mijatovic hebben geattendeerd op het uitblijven van een 'nummer 9'. Schuster acht Roberto Soldado nog niet goed genoeg voor het grote werk en dan blijven met Raúl en Van Nistelrooy weinig opties over.

Real heeft naast Huntelaar ook nog Diego Milito (Real Zaragoza) en Zlatan Ibrahimovic (Internazionale) op het lijstje staan. Een nadeel aan de eventuele komst van Huntelaar naar Madrid is dat de Achterhoeker niet meer inzetbaar is in de Champions League. Huntelaar was namelijk al actief voor Ajax tegen Slavia Praag.

Skate demo op Xbox Live Marketplace te vinden

Gisteren duurde het nog tot vandaag, maar de demo van Skate is nu te vinden op de Xbox Live Marketplace. De demo weegt 1,09 GB.

In de demo zal het mogelijk zijn om voor een half uur in de 'Community Center' te spelen. Als deze dertig minuten verlopen zijn kan je natuurlijk wel gewoon weer opnieuw spelen.

Skate zal op 20 september in de winkels liggen voor de Xbox 360. De PS3-versie laat iets langer op zich wachten: 11 oktober. Wél zal er een PS3 demo uitkomen, maar wanneer is nog niet bekend.



Paramount kiest voor HD-DVD

Paramount heeft aangekondigd dat zij al hun films in de toekomst alleen op het HD-DVD format zullen distribueren. Naast de "normale" paramount producties zullen ook films die uitgegeven worden door Dreamworks Animation op HD-DVD format verschijnen.

Volgens Jeffrey Katzenberg, CEO van Paramount, is HD-DVD een logische keuze:

We decided to release 'Shrek the Third' and other DreamWorks Animation titles exclusively on HD-DVD because we believe it is the best format to bring high quality home entertainment to a key segment of our audience--families

Brad Grey, ook CEO van Paramount, had hierop het volgende toe te voegen:

"I believe HD-DVD is not only the affordable high quality choice for consumers, but also the smart choice for Paramount"

Sony heeft een BluRay speler in de PlayStation 3 waardoor het voor hun belangrijk is om zoveel mogelijk steun te hebben van andere film-producenten. Ondanks dat BluRay beter verkoopt heeft Paramount dus gekozen voor het goedkopere formaat HD-DVD. De Xbox 360 gebruikt voor games gewoon DVD, maar via een losse speler is het ook mogelijk om HD-DVD films af te spelen via de Xbox 360. Het is nu de vraag of deze beslissing van Paramount grote gevolgen zal hebben voor de oorlog tussen BluRay en HD-DVD.

Met dank aan Jon0, Sannr, Sharkdoggy en lordteddybeer voor het submitten van dit nieuws

Dean heeft Mexico bereikt

Icoon WeerEven voor elf uur Nederlandse tijd heeft de zware orkaan Dean de Caribische kust van Mexico bereikt. Dean is reeds uitgegroeid tot een categorie vijf orkaan, de zwaarst mogelijke. Al elf mensen vonden de dood door het natuurgeweld. De olieproductie voor de Mexicaanse kust is stilgelegd. De populaire badplaatsen Playa del Caren en Cancun zullen niet veel van Dean merken. Toch geldt er een negatief reisadvies.

De bemanning van de spaceshuttle Endeavour zal als het goed is ook weinig van de orkaan merken. NASA heeft besloten om Endeavour een dag eerder terug te laten komen om de orkaan voor te zijn. Volgens NASA kan de shuttle later op de dag veilig landen in Florida.
Dean raast over Mexico

Lees meer over orkaan Dean op het forum.

Nintendo blijft domineren in Britse softwareverkopen

Ondanks dat Transformers the Game op één blijft hangen doet Nintendo uitstekende zaken in het Verenigd Koninkrijk. In de top 10 zijn zeven games voor de Wii en Nintendo DS:

Opvallend is ook dat de 360 maar één exclusive in de lijst heeft, Forza 2, tegen twee exclusives voor de PS3, MotorStorm en Resistance. Hoe de verdeling voor de multiplatformtitels is, is helaas niet bekend.

Automobilist botst op koeien

Icoon OpmerkelijkEen 25-jarige automobilist uit Wilnis is in zijn woonplaats op drie loslopende koeien gebotst. Twee van de dieren overleefden het niet.

Het ongeluk gebeurde zondag rond 04.30 uur. De Wilnisser bemerkte te laat dat er drie koeien over de rijbaan liepen. Hij kon ze niet meer ontwijken. De automobilist liep lichte verwondingen aan hoofd en hals op. Twee van de koeien raakten dusdanig verwond dat de dierenarts besloot om ze in te laten slapen. De derde koe liep lichte verwondingen op.

De eigenaar van de koeien is inmiddels achterhaald. De politie vermoedt dat iemand de koeien opzettelijk uit een weiland heeft laten ontsnappen.

'Pinpasdief Feenstra was escortgirl'

Voormalig pinpasdievegge Kim Feenstra, die bekend werd als winnares van het RTL-programma Holland's Next Topmodel en onlangs nog het nieuws haalde toen er blootfoto's opdoken die gemaakt waren op haar 17e, was voorheen werkzaam als hoer in de escortbranche. Dat beweert de man van wie ze de pinpas heeft gestolen deze week in roddelblad Privé.

Voor het stelen van die pas en het plunderen van zijn rekening werd de 21-jarige Feenstra veroordeeld tot 80 uur werkstraf en terugbetaling van het gestolen bedrag. De man van de pinpas, ene Jan die gehandicapt is, zegt in Privé dat hij een vaste klant is van een bepaald escortbureau. Daar bestelde hij een meisje waarna Feenstra kwam opdraven.

Volgens Jan is hij samen met Feenstra naar een pinautomaat gereden na hun afspraakje. Daar zou het afgesproken bedrag zijn gepind. Feenstra zou op dat moment de code van zijn pinpas hebben afgekeken en daarna de pas hebben ontvreemd. Na de diefstal heeft Jan contact opgenomen met het escortbureau.

Volgens Privé heeft het Holland's Next Topmodel ook voor twee andere escortbureaus gewerkt. Feenstra wil niet reageren op deze nieuwe smet op haar carrière.

Parkeren vervuilende auto's wordt duurder

Icoon PolitiekHet parkeren wordt duurder voor vervuilende auto's, zoals dieselwagens en SUV's. Voor auto's die het milieu minder belasten wordt parkeren goedkoper. De ministeries van VROM en Binnenlandse Zaken werken aan een wetsvoorstel dat de gemeenten de mogelijkheid biedt de parkeertarieven te differentiëren.

Een woordvoerster van VROM heeft een bericht in het Nederlands Dagblad van deze strekking bevestigd. Het plan werd al door het vorige kabinet aangekondigd en had begin dit jaar moeten ingaan, maar het liep vertraging op.

Het kabinet bespreekt het wetsvoorstel volgende maand. Na behandeling in het parlement kan het dan naar verwachting in 2008 van kracht worden. Het differentiëren van de parkeertarieven kan via het kenteken van de auto, aldus de woordvoerster van VROM. In Zweden is met deze aanpak al ervaring opgedaan.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

TV-nieuws door concurrentie sensationeler

Icoon TelevisieHet nieuws op de Nederlandse televisie is de laatste 25 jaar sensationeler geworden door de opkomst van commerciële nieuwsaanbieders. Alle nieuwsprogramma's zenden meer sensationale items uit.

Ook zijn er vaker burgers aan het woord, wordt nieuws meer toegesneden op personen en komen mensen vaker close-up in beeld. Dat blijkt uit een onderzoek waarop communicatiewetenschapper Koos Nuijten in september aan de Radboud Universiteit in Nijmegen promoveert. Nuijten analyseerde onder meer 3373 nieuwsonderwerpen uit het NOS Journaal, RTL Nieuws, SBS Nieuws, SBS Hart van Nederland, RTL 4 in het land en Editie NL.

Nuijten heeft als eerste wetenschappelijk vastgesteld aan welke kenmerken sensatie moet voldoen: een vorm- en inhoudsaanpak die de aandacht van de kijker probeert vast te houden door het geven van accenten, het kleuren van nieuws of het uitvergroten of inzoomen op de boodschap. Met die definitie in de hand is hij gaan uitzoeken of serieus televisienieuws heeft plaatsgemaakt voor een oppervlakkige benadering, fixatie op schandalen en sensatiezucht.

Het NOS Journaal kreeg in 1989 voor het eerst concurrentie van RTL Nieuws. Daarna kwamen er snel meer commerciële nieuwsprogramma's bij. Het Journaal besteedde vooral aandacht aan landelijk en internationaal nieuws, maar al snel bleek dat lokale en regionale items veel kijkers trokken. Dat was een belangrijk gegeven in de concurrentiestrijd om de kijkcijfers.

Nuijten stelt dat het aantal items over een sensationaal onderwerp sinds 1980 duidelijk is toegenomen, evenals het aantal dramatische geluiden van de straat. Proefnemingen met televisiekijkers hebben aangetoond dat dergelijke beelden duidelijk effect hebben op hun aandacht en emotie.

Arrestatie 3e verdachte moord avondwinkelier

Icoon MisdaadDe politie heeft afgelopen nacht een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doodsteken van een medewerker van avondwinkel Car Check in Amstelveen.

Eerder al hielden agenten twee 16-jarige jongens aan. Eén van hen, de hoofdverdachte, zit nog vast.

De andere, die vorige week werd vrijgelaten, bleek alleen de eigenaar van de brommer die de overvallers hebben gebruikt. Hij had zelf niets met de fatale overval te maken. De derde, 20-jarige, verdachte kon na uitgebreid onderzoek in een woning worden aangehouden. De politie arresteerde hierbij ook een 19-jarige man die de gezochte man onderdak had verleend.

De jongemannen worden ervan verdacht dat ze de 62-jarige Huib Krooder tijdens een overval op 9 augustus hebben neergestoken. Hij overleed korte tijd later in een ziekenhuis. De daders maakten geen buit.



Hoofdverdachte

BMW bevestigt Heidfeld en Kubica

BMW F1 heeft Nick Heidfeld en Robert Kubica bevestigd voor 2008. De Pool had al getekend voor volgend jaar en ook het aanblijven van de Duitser is geen verrassing te noemen.

BMW motorsportchef Mario Theissen is erg tevreden met het aanblijven van het duo. "Zowel Nick als Robert hebben dit jaar al erg sterke prestaties laten zien en hebben een beslissende rol gespeeld bij het proces om van BMW Sauber F1 het derde team van de Formule 1 te maken."

Heidfeld heeft nooit getwijfeld aan zijn contractverlenging. "Het is fantastisch om een nieuw team te helpen opbouwen en we hebben afgelopen twee jaar een prima vooruitgang geboekt. Ik heb grote ambities en ik ben er zeker van dat ik deze bij BMW kan bereiken."

Top of Flop zoekt serieuze inzendingen

We hebben hier op de blog onze eigen vaste muziekrubriek Top of Flop: Op maandagavond stellen wij jullie altijd een nieuwe videoclip voor. Deze wordt speciaal geselecteerd door ons eigen team van muziekkenners. Op woensdag- en vrijdagavond maken jullie zelf de dienst uit en zijn jullie volledig verantwoordelijk voor de keuze in Top of Flop User's Choice.

Roolio was vannacht een beetje teleurgesteld in onze muziekkeuze: "Waarom komen er eigenlijk niet alleen serieuze inzendingen. Al die vage japanse nummers, poolse polka's en en youtube-horken.."

Welnu beste Roolio, we doen echt ons best om wat variatie aan te brengen. Het aantal Japanse nummers valt reuze mee (slechts 4 stuks in het afgelopen jaar). En Poolse polka's hebben we nog nooit geplaatst. We hebben het even in kaart gebracht. De Tops en de Flops komen tot nu toe uit de blauwe landen:

Drie bekeuringen voor hardloper

Icoon OpmerkelijkEen 35-jarige man uit Geldermalsen heeft maandag toen hij aan het hardlopen was maar liefst drie bekeuringen gekregen. De man rende op de doorgaande weg. Toen de politie hem verzocht om op het fietspad te gaan lopen, weigerde hij dat. Dat kwam hem op een bekeuring te staan.

De man weigerde vervolgens zijn identiteitsbewijs te laten zien. Dit leverde hem nog een bon op. De man werd zo kwaad dat hij een agent uitschold. Hij kreeg daarom ook nog een bekeuring voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Het is niet duidelijk of de hardloper daarna op het fietspad verder is gaan hollen, aldus de politie.

[upd] Mark van Bommel wil voor Duitsland spelen

Icoon VoetbalMark van Bommel aast mogelijk op een plaats in het Duitse nationale elftal. De Limburger verklaarde tegenover TV Limburg dat de mogelijkheden worden onderzocht om een Duits paspoort aan te vragen, zodat hij bij Die Mannschaft kan gaan spelen.

Hij krijgt steun van de Duitse voetbalbond (DFB)en bekijkt samen met zijn huidige werkgever, Bayern München alle mogelijke opties. Ook heeft al een gesprek met de Duitse bondscoach, Joachim Löw, gehad. Van Bommel wil zolang Marco van Basten aan het roer staat niet uitkomen voor het Nederlands elftal.

"Die ontwikkelingen zijn nu twee weken in volle gang. En we moeten nu afwachten of het überhaupt wel mogelijks is, Mark van Bommel als middenveldchef van die Mannschaft, bij het Nederlands elftal is dat vrij lastig in ieder geval Glimlachte van Bommel.

De KNVB is op de hoogte van alle ontwikkelingen en denkt dat het plan van de middenvelder weinig kans van slagen heeft. Ook de FIFA-reglementen spreken niet in zijn voordeel. Van Bommel droeg tot nu toe veertig maal het Oranjeshirt om de schouders.

Update 10.35 uur
Het interview met Mark van Bommel blijkt in scène gezet te zijn. "Het was ons doel om aan te tonen hoe de media elkaar napapegaaien zonder iets te checken. Van Bommel vond het een fantastisch idee en wilde graag meewerken", aldus Charles Biemans van TV Limburg. De speler van Bayern München ging er vanuit dat niemand het serieus zou nemen, maar dat pakte anders uit. "Ik kon mijn lach zelfs niet inhouden op de radio. Achteraf baal ik nu wel van alle commotie die is ontstaan", zei van Bommel tegenover de Telegraaf.

Mark von Bommel.

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

Feyenoord en Ajax azen op Luque

Albert Luque staat in de belangstelling van zowel Ajax als Feyenoord. De Spaanse aanvaller staat nu nog onder contract bij Newcastle United maar komt daar weinig aan spelen toe. Luque kwam twee jaar geleden over van Deportivo la Coruña.

Niet alleen Feyenoord en Ajax zijn geïnteresseerd in de aanvaller, in januari was Luque bijna naar PSV gegaan maar die transfer werd tegengehouden door Newcastle-voorzitter Freddy Sheppard. Luque zou dan worden gehuurd van de Engelse club. Volgens Engelse bronnen zou PSV nog steeds contact hebben met de Spanjaard.

Newcastle United kocht de Spanjaard voor vijftien miljoen euro maar succesvol was Luque niet in Engeland. Hij kwam slechts tot 21 duels waarin hij maar eenmaal scoorde. Luque begon zijn voetbalcarrière bij het FC Barcelona van toenmalig trainer Louis van Gaal.

Van Gaal vond hem echter niet aan het gewenste niveau voldoen en liet de jeugdige speler vertrekken naar Real Mallorca B waar hij een jaar later in het eerste elftal kwam te spelen. Luque kwam op huurbasis nog uit voor Málaga waarna nog twee jaren bij Real Mallorca volgden. Daarna vertrok hij naar Deportivo la Coruña om uiteindelijk bij Newcastle United terecht te komen.

Draadloos internet voor afgelegen gebieden

Icoon InternetDe tijd dat afgelegen gebieden van Nederland achterlopen tegenover de rest van het land, is voorbij. Telecomgigant KPN wil vanaf 2008 snel draadloos internet aanbieden in de afgelegen streken. Momenteel wordt er in Drenthe getest met twee varianten van snel draadloos internet, Wimax en HSDPA.

De test is succesvol en eind dit jaar zal KPN een keuze maken uit de twee varianten. Bedrijven en woningen die te ver van een centrale zitten, kunnen momenteel geen gebruikmaken van de populaire adsl-lijn. Volgens het concern gaat het om enkele honderdduizenden huishoudens en tienduizenden bedrijven.

[Upd] Van Bommel hoopt op Duitse Mannschaft

Mark van Bommel aast mogelijk op een plaats in het Duitse nationale elftal. De Limburger verklaarde tegenover TV Limburg dat de mogelijkheden worden onderzocht om een Duits paspoort aan te vragen, zodat hij bij Die Mannschaft kan gaan spelen.

Hij krijgt steun van de Duitse voetbalbond (DFB) en bekijkt samen met zijn huidige werkgever, Bayern München, alle mogelijke opties. Ook heeft hij al een gesprek met de Duitse bondscoach, Joachim Löw, gehad. Van Bommel wil, zolang Marco van Basten aan het roer, staat niet uitkomen voor het Nederlands elftal.

"Die ontwikkelingen zijn nu twee weken in volle gang. En we moeten nu afwachten of het überhaupt wel mogelijk is, Mark van Bommel als middenveldchef van die Mannschaft; bij het Nederlands elftal is dat vrij lastig in ieder geval," aldus Van Bommel.

De KNVB is op de hoogte van alle ontwikkelingen en denkt dat het plan van de middenvelder weinig kans van slagen heeft. Ook de FIFA-reglementen spreken niet in zijn voordeel. Van Bommel droeg tot nu toe veertig maal het Oranjeshirt om de schouders.

Update:
Het verhaal dat Mark van Bommel Duitser wil worden blijkt een grap te zijn. De middenvelder zegt hierover: "Ik dacht dat iedereen wel zou begrijpen dat het niet serieus was. Ik kon mijn lach zelfs niet inhouden op de radio. Achteraf baal ik nu wel van alle commotie die is ontstaan".

TV Limburg, dat het radio fragment verspreidde, had het interview bewust in scène gezet. "Het was ons doel om aan te tonen hoe de media elkaar napapegaaien zonder iets te checken", aldus TV Limburg. "Van Bommel vond het een fantastisch idee en wilde graag meewerken".

Engels infiltreert in Chinese taal

Icoon TelevisieDe Chinese taal wordt bedreigd door een ambtsgenoot: het Engels. Vooral afkortingen, zoals MSN, QQ, MP3, ADSL, GDP, NBA en DVD, zijn populair onder Chinezen, die doorgaans de Chinese equivalenten van deze afkortingen niet eens kennen.

Dat blijkt uit een rapport over de taalsituatie in China, opgesteld door de overheid. In dit rapport staat dat sommige ouders zo verrukt zijn op Engelse letters, dat ze hun kind namen proberen te geven als '@'. Het apestaartje staat in China bekend als het Engelse 'at', hetgeen lijkt op 'ai ta', wat in een bepaald Chinees dialect 'houd van hem' betekent.

De populariteit van Engelse woorden heeft volgens het rapport twee oorzaken. Ten eerste het gebruiksgemak. "Ter voorbeeld, 'DNA' is veel simpeler dan het Chinese 'tuoyang hetang hesuan' ". Daarnaast wijzen de onderzoekers erop dat in de afgelopen jaren veel Chinezen een buitenlandse taal hebben geleerd - en dan met name het Engels. Het gebruik van Engelse afkortingen zou een trend zijn geworden onder deze geschoolde groep.

Sommige Chinezen vrezen dat de buitenlandse woordeninvasie de puriteit van het Chinees verkracht. Anderen zien er geen kwaad in: "Chinees is een tolerante taal, die alle baten van andere talen kan absorberen", aldus Li Yuming, de directeur van de onderzoekende groep. Tijdens dit onderzoek zijn maar liefst 1 miljard woorden uit de Chinese media in 2006 onderzocht.

Lowlands 2007

Het land van de tegenstellingen, Lowlands 2007


Afgelopen weekend smolten, in een uitverkochte editie, duizenden meningen, honderden originele creaties en tientallen muzikale uitingen samen tot één Lowlands. Een plek waar alle denkbare tegenpolen aanwezig zijn en die toch een gevoel van eenheid uitstraalt. Drie dagen lang overheerst het gevoel van liefde, liefde voor muziek en/of voor elkaar. Het Lowlandsgevoel wordt dan ook hapklaar uitgedragen door de slogan "Make Llovv, not war". De eerste tegenstelling is binnen, maar er waren er nog legio te vinden de afgelopen dagen in de polder.

Oi Va Voi

Boek: William Lashner - De verliezers

SubheaderVictor Carl is advocaat en verdient dar er een redelijke boterham mee. Als zijn assistente de reeds voor moord veroordeelde François Dubé wilt helpen om een nieuwe zaak te starten, stemt Victor uiteindelijk toe. Wel zal het François tienduizend dollar gaan kosten en dat is alleen nog maar om te kijken of er een nieuwe zaak gestart kan worden. Victor duikt er toch verder in en ontmoet de vorige advocaat, Whitney Robinson. Er was slechts één "getuige" maar die is intussen om het leven gekomen bij een drugsdeal. Op het einde van het gesprek geeft Whitney Robinson , Whit voor vrienden, nog een tip voor zijn zere kies, namelijk tandarts Robert Pfeffer, een echte wonderdokter. Als Victor Carl uiteindelijk aanklopt bij deze dokter Bob zorgt deze er niet alleen voor dat de tandproblemen verleden tijd zijn. Dr. Bob heeft namelijk een eigen, nogal onorthodoxe, methode om alles wat hij ziet dat niet in orde is te herstellen.

Ook Sevilla wil Koné

Na Galatasaray heeft ook Sevilla een bod uitgebracht op de PSV’er Arouna Koné. De Spanjaarden willen negen miljoen betalen voor de aanvaller.
PSV was al akkoord met Galatasaray maar Koné heeft geen zin in een overgang naar Turkije. Een overstap naar de Primera Divisíon lijkt meer iets te zijn voor de Ivoriaans international. Sevilla heeft zich bijna gekwalificeerd voor de Champions League en wist de afgelopen twee jaar de UEFA Cup te winnen.

Astana begint streng antidopingprogramma

Zoals ze al eerder bekend maakte, maakt het team van Astana werk van de strijd tegen het gebruik van verboden middelen in het team.

Op korte termijn zal de Kazachs-Zwitserse wielerploeg samen met het Zwitserse Olympisch comité een extern antidopingprogramma op gaan starten. Dit instituut moet onafhankelijk van de teamleiding mogelijk dopinggebruik onder de Astana-renners opsporen.

De Astana-ploeg kwam de afgelopen maand negatief in het nieuws doordat kopman Alexandre Vinokourov tijdens de Tour de France tweemaal positief testte op het gebruik van bloeddoping. Na de Franse wielerronde viel Andrej Kashechkin bij een out-of-competitioncontrole ook door de mand. In april van dit jaar werd de Duitser Matthias Kessler al betrapt op het gebruik van testosteron.

Strachan wellicht tien duels geschorst

Gordon Strachan, de trainer van Celtic, hangt een schorsing van tien wedstrijden boven het hoofd.

Afgelopen zondag werd hij in de competitiewedstrijd tegen Aberdeen voor de derde keer binnen een jaar naar de tribune gestuurd. Nadat Celtic de 2-1 scoorde, raakte Strachan in een fikse discussie verwikkeld met een lid van de technische staf van Aberdeen.

Vorig jaar werd Strachan twee keer naar de tribune gestuurd tijdens duels tegen Hearts.

Scheidsrechter geschorst na fout

De Engelse voetbalbond FA heeft arbiter Rob Styles voor een wedstrijd geschorst. Aanleiding voor de beslissing was een discutabele penalty die Styles had gegeven aan Chelsea in de wedstrijd tegen Liverpool.

Finnan zou Malouda hebben neergelegd, maar het leek eerder andersom. Lampard benutte de penalty en bracht daarmee de eindstand op 1-1.

"Het is net als bij spelers", aldus Keith Hackett, hoofd scheidsrechterzaken van de FA. "Als ze een kans voor open doel missen, worden ze de volgende wedstrijd niet meer opgesteld. Styles heeft het moment teruggezien en geeft toe dat hij fout zat. Hij heeft daar veel spijt van. Sterker nog, hij zal persoonlijk zijn excuses aanbieden aan Liverpool."

Grandel traint mee ondanks blessure

De blessure van doelman Franck Grandel van FC Utrecht valt mee. In de competitiewedstrijd afgelopen zondag tegen Feyenoord moest de Fransman na de rust geblesseerd achterblijven in de kleedkamer. Gisteren trainde de Fransman zonder pijn gewoon weer mee.


Het is nog niet duidelijk of Grandel zondag in het uitduel met FC Twente opnieuw in de basis staat bij de club uit de Domstad. "We dachten dat er iets met zijn enkel was, maar hij is vandaag weer pijnvrij", aldus assistent David Nascimento. "We beschikken voor de wedstrijd tegen Twente dus weer over twee fitte keepers."

Kroon met CSC naar Vuelta

Karsten Kroon is opgenomen in de selectie van CSC voor de Vuelta die 1 september van start gaat. Vorige maand werd de Nederlander nog thuisgelaten voor de Tour de France .

Net als vorig jaar is de Spanjaard Carlos Sastre kopman bij CSC. Naast Kroon wordt hij vergezeld door Alexandr Kolobnev, Christian vande Velde, Chris Anker Sørensen, Inigo Cuesta, Marcus Ljungqvist, Michael Blaudzun en Volodymir Gustov.

"Van Nistelrooij moet scoren"


Het afgelopen jaar werd Ruud voor Nistelrooij door Marco van Basten niet voor Oranje geselecteerd omdat de spits niet voldoende deelnam aan het spel. Bij zijn terugkeer in Oranje heeft de bondscoach Van Nistelrooij een andere opdracht gegeven: "Ruud moet gewoon doen waar hij goed in is. Ruud moet scoren.''

Volgens velen had Van Basten zichzelf veel moeite en ellende kunnen besparen door de spits vorig jaar al op zijn specifieke kwaliteiten te beoordelen. "Dat zeggen we nu. Maar ik denk dat de bondscoach het gevoel had dat iemand anders beter op die positie uit de voeten kon. Dat is natuurlijk zijn goed recht, aldus Van Nistelrooij.

Van Basten kwam echter vrij snel op zijn beslissing terug en na enkele verzoenende gesprekken stelde Van Nistelrooy zich weer beschikbaar voor Oranje. "Dat was niet zo moeilijk hoor. Ik heb het Nederlands elftal op televisie gevolgd. Ik had iedere wedstrijd weer het idee dat ik op het veld moest staan. Ik scoorde in twee interlands namelijk minimaal een keer. Dat is geen slecht moyenne".

Van Nistelrooij was blij met de vele positieve reacties van zijn ploeggenoten. "Ik vond het vandaag een prettig weerzien. Natuurlijk kende ik nog wel iedereen. Tenslotte ben ik slechts een jaartje weg geweest. Het valt me wel op dat het Nederlands elftal een hele volwassen groep is geworden. Heel veel jongens zijn naar een grote club in het buitenland overgestapt. Dat zegt wel iets over de kwaliteiten van deze groep. We hebben een hele brede selectie. Dat zie je wel aan de jongens die niet zijn opgeroepen. Ik denk dat er mooie dingen mogelijk zijn."

Eilanden op Noordpool ontdekt door smelten ijs

Icoon OnderzoekWetenschappers hebben op de Noordpool eilanden ontdekt die voorheen niet bekend waren. De eilanden zijn tevoorschijn gekomen doordat het ijs op zee is gesmolten.

Dat heeft de Noorse minister van Milieu, Helen Bjoernoy, maandag gezegd tijdens een congres van deskundigen in het Noorse Ny Alesund. Volgens de zegslieden is het ijs van de ijskap op de Noordpool nog sneller gesmolten dan de Verenigde Naties hadden voorzien.

Volgens de wetenschappers hebben ijsberen en zeehonden ook te lijden, omdat het ijs dit jaar veel vroeger smolt dan normaal. Een VN-commissie van 2500 wetenschappers zei in februari te verwachten dat het ijs op de Noordpool eind deze eeuw nagenoeg verdwenen is. De directeur van het British Antarctic Survey waarschuwde dat al rond 2050 de Noordpool al ijsvrij is.

Proces aanhangers Saddam Hussein begonnen

Icoon JustitieIn Bagdad begint vandaag voor het speciale tribunaal het derde proces tegen aanhangers van de verdreven president Saddam Hussein. De dertien voormalige politici en legercommandanten worden beschuldigd van betrokkenheid bij het neerslaan van een opstand tegen de dictator.

De verdachten worden onder meer beschuldigd van het executeren van duizenden burgers. Na de verdrijving van het Iraakse leger uit Koeweit in 1991 kwamen in Irak Koerden en sjiieten in opstand. De rebellie werd meedogenloos neergeslagen. Hoewel Washington had opgeroepen tot de opstand, kwamen de Verenigde Staten de opstandelingen niet te hulp.

Saddam Hussein, de hoofdverantwoordelijke voor het bloedbad, werd vorig jaar veroordeeld tot de strop wegens zijn betrokkenheid voor de moord op 148 sjiieten in het dorpje Dujail in 1982.

Onder de beklaagden bevinden zich ook drie regeringsfunctionarissen die in juni al ter dood waren veroordeeld, maar die hiertegen in beroep zijn gegaan.

Boek: John Hart - De wet en de leugen

De liefhebbers van John Grisham en Scott Turow zullen met dit boek van John Hart zeker een paar heerlijke momenten beleven. Een thrillerdebuut dat er mag wezen en waarmee Hart zich meteen onder eerdergenoemde grote namen weet te scharen. Een droomstart zou je kunnen zeggen.
Advocaat Work Pickens komt erachter dat hij zijn hele leven in de schaduw van zijn dominante vader heeft geleefd. Als hij te horen krijgt dat zijn vader, Ezra, dood is aangetroffen levert dit gemengde gevoelens op. Zijn vader was al meer dan een jaar vermist en al gauw blijkt dat hij is vermoord. Het begin van deze thriller smaakt meteen naar meer.

CD: Robert Gordon / Chris Spedding - It's now or never

Op het moment dat de review van deze cd hier op FOK! verschijnt, hebben we net de dertigste sterfdag van Elvis herdacht. Om hier bij aan te sluiten hebben Robert Gordon en Chris Spedding de cd It's now or never uitgebracht. Een hommage aan Elvis Presley en diens muziek. Bijgestaan door de Jordanaires, de achtergrondzangers van The King himself, zingen en spelen de heren nummers als It's Now Or Never, Love Me en It Feels So Right welke de herinnering aan Presley weer helemaal moet oproepen.

DVD: Peter Pan - Terug naar Nooitgedachtland

Disney heeft inmiddels al heel wat van de klassiekers opnieuw op dvd uitgebracht. Eén daarvan is Peter Pan - Terug naar Nooitgedachtland. Deze tweede film over Peter Pan neemt je weer mee op een reis achter 'de tweede ster rechts', een plaats waar je nooit oud wordt, zoals Peter het zelf zegt. En is dat niet een hele aantrekkelijke gedachte? Het maakt dat deze film niet alleen voor kinderen heel leuk is, maar ook voor volwassenen. We willen immers allemaal wel naar een plaats waar je niet oud wordt. Avonturen beleven, kunnen vliegen, kunnen toveren; allemaal manieren om te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid. Disney heeft het je allemaal te bieden. Ga dus mee op reis met Peter en Tinkelbel en ga het gevecht aan met Kapitein Haak.

Dean uitgegroeid tot gevaarlijkste orkaan

Icoon Ramp De orkaan Dean, die zich in de richting van Mexico verplaatst, is uitgegroeid tot een orkaan van de vijfde categorie op de schaal van Saffir & Simpson. Dat heeft het Amerikaanse National Hurricane Center maandag gezegd.

Hiermee is Dean uitgegroeid tot de zwaarste orkaan. Weerdeskundigen hebben windstoten gemeten van 256 kilometer per uur. De afgelopen dagen zijn in het Caribisch gebied zeker zes mensen omgekomen door de orkaan.

De Mexicaanse autoriteiten hebben met het oog op het naderend onheil de hoogste alarmfase afgekondigd voor het zuidoosten van Yucatan. De risicogebieden aan de Caribische kust van Mexico worden ontruimd, meldde de gouverneur van de betrokken deelstaat Quintana Roo. Het gaat om het toeristisch belangrijkste gebied van de regio.

De honderden Nederlandse toeristen die vakantie vieren in de Mexicaanse badplaatsen Playa del Carmen en Cancún zullen waarschijnlijk weinig overlast ondervinden van het natuurgeweld. Als de orkaan de huidige koers voortzet, vallen de toeristische trekpleisters volgens reisorganisatie TUI Nederland buiten het bereik van Dean.

Lees meer over Dean op het forum

Giuliani opnieuw doelwit van aanval

Icoon AmerikaDe Republikeinse Amerikaanse presidentskandidaat Rudy Giuliani is opnieuw doelwit geworden van linkse media. Als burgemeester van New York zou hij te weinig hebben gedaan om de gezondheid van reddingswerkers in de weken na 9/11 te beschermen.

In een reactie daarop zei Giuliani zelf ook veel tijd op Ground Zero te hebben doorgebracht. Toen hij op een andere bijeenkomst wederom met de beschuldiging werd geconfronteerd, reageerde hij emotioneel en zei dat hij net zo lang op Ground Zero was geweest als andere werkers.

Daarop verscheen een verslag, waarvan de bron niet vermeld wordt, waarin staat dat Giuliani van 17 september tot 16 december 2001 29 uur aanwezig zou zijn geweest. Veel minder dan de gemiddelde reddingswerker.

Het is niet de eerste keer dat Giuliani wordt aangevallen. Eerder werden problemen binnen zijn familie breed uitgemeten en lanceerden gefrustreerde homo’s een anti-Giuliani-filmpje op Youtube.

Zoon slaat moeder dood

Icoon MisdaadEen 50-jarige man uit de Amerikaanse plaats Dallas heeft het ontbindende lichaam van zijn vermoorde moeder een week lang in huis laten liggen. Hij had de 84-jarige vrouw in haar slaapkamer doodgeslagen. Buren belde de hulpdiensten omdat zij een rare geur roken en de vrouw al dagen niet gezien hadden.

De zoon mishandelde zijn moeder wel vaker. Twee jaar geleden werd hij daar al eens voor gearresteerd. Het slachtoffer vroeg haar buren daarna te stoppen met het bellen van de politie. Ze wilde niet dat haar kind de gevangenis inging. De man is aangeklaagd voor moord.

Kinderen niet vervolgd voor aanranding

SubheaderSubheaderTwee 13-jarige jongens uit de Amerikaanse staat Oregon die waren aangeklaagd wegens het aanranden van vrouwelijke schoolgenootjes, worden niet vervolgd. Het tweetal zou meisjes op hun billen hebben getikt, bij de borsten hebben gegrepen en seksuele bewegingen hebben gemaakt.

De zaak sleepte zich zes maanden voort en zorgde voor nationale ophef. Niet om wat de jongens hadden gedaan, maar om de betreffende school die de politie opbelde en het Openbaar Ministerie dat de zaak voor de rechter bracht. Eerder werden onder publieke druk zware aanklachten vervangen door een lichtere variant. Vier van de slachtoffertjes en hun ouders hadden de rechter al gevraagd de zaak te verwerpen.

BioShock PC demo nu beschikbaar

Het wachten is bijna ten einde, vandaag zullen ook de PC-gamers eindelijk kunnen gaan genieten of gruwelen van de demo van BioShock. Om 7 PM EST, wat gelijk staat aan 1 uur vannacht zal de demo beschikbaar komen op Fileplanet en waarschijnlijk later ook op andere sites.

[Update] De demo staat nu online en is te downloaden vanaf de volgende mirrors:
Gamershell
3ddownloads
Fileplanet
Worthplaying
Gamershell
GGMani
Ausgamers
Filecloud
Internode
Gamedemos.de
Fileshack
Fragland
4players
Bonusweb
Factor News
Nofrag
Xtremepc
Fileazru
Mininova (torrent)
Gamespot (registratie verplicht)
Action Trip



Met dank aan RDJ134

Twee Nederlanders gewond door granaat in Uruzgan

Icoon OorlogIn de Afghaanse provincie Uruzgan zijn twee Nederlandse militairen gister gewond geraakt. Vlakbij het het Patria-voertuig waarin zij zaten ontplofte een granaat. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

De gewonde militairen zijn voor behandeling overgebracht naar het militair hospitaal op Kamp Holland. Een van hen heeft een operatie aan zijn been ondergaan, de ander had scherf- en brandwonden. Volgens een woordvoerder van Defensie maken zij het naar omstandigheden goed. Hun families zijn op de hoogte gesteld.

De Patria raakte bij de aanslag ten noorden van de provinciale hoofdstad Tarin Kowt beschadigd en was niet te bergen. Daarom is besloten het gepantserde voertuig ter plaatse te vernietigen. Dit om te voorkomen dat het in verkeerde handen zou vallen.

Subheader


Met dank aan Funkamental voor de submit.

Natasia door vriend gedumpt en bestolen

Icoon ShowbizzNatasia staat weer met beide benen onder de grond. Nadat zij onlangs de Gouden Kooi verliet is ze op haar beurt zelf verlaten door haar vriend Wilgo. En hij nam niet alleen zijn eigen spullen mee. "Hij liet me achter met een lege bankrekening en torenhoge schulden", zo vertelde de donkere furie in weekblad Privé, "als ik de verhalen mag geloven heeft hij een vriendin met kind van hem in Suriname."

Het koppel had de afspraak gemaakt dat hij gedurende haar verblijf in de Eemnesser villa voor het gezin zou zorgen. Hij had echter zo zijn eigen plannen. "Vol vertrouwen had ik mijn bankpasjes bij hem achtergelaten. Maar meneer is er met al mijn geld vandoor", aldus Natasia. "De kinderbijslag, de ouderkorting, de vergoeding van Tien voor mijn deelname. Alles heeft hij ingepikt! Bij elkaar veertigduizend euro", zo rekende ze uit.

De breuk tussen de twee kwam niet geheel als een verrassing. "Terwijl ik me in de Gouden Kooi keurig gedroeg, liep hij te 'klootviolen' met andere vrouwen", zo zegt de ex-miljonaire. Ook zou hij zich storen aan alle publiciteit rond de Gouden Kooi en Natasia in het bijzonder. Ze zal hem dan ook niet missen. "Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen in de Gouden Kooi. Ik weet nu wat kan en wil. Ik wil hem nooit meer zien." Of het verhaal een juridisch staartje krijgt is nog niet bekend.

Natasia moest de villa vorige maand verlaten toen ze door de overige bewoners werd weggestemd. Eerder kwam ze in opspraak door de manier waarop ze afscheid nam van haar kinderen voordat ze de villa betrok. Het leidde zelfs tot Kamervragen. Ook bood Q Music-DJ Jeroen van Inkel haar geld aan om de villa te verlaten, maar daar ging ze niet op in.
Met dank aan LekkerSimpel voor de submit.
Volg de verwikkelingen rond de overgebleven miljonairs in het speciale Gouden Kooi-forum.

Beelden en filmposter van Hitman-verfilming

Games worden de laatste tijd steeds vaker verfilmd. Sommige regisseurs zijn daar beter in dan anderen, dus is het elke keer weer afwachten of de film van enigszins acceptabel niveau is.
Voor de verfilming van Hitman heeft Timothy Olyphant het overhemd, het zwarte pak en de rode stropdas van de notoire Agent 47 aangetrokken. Of hij de verwachtingen van de vele Hitman-fans kan waarmaken zullen we eind dit jaar zien wanneer de film in de bioscopen draait. Ondertussen kunnen we ons vermaken met beelden uit de film en de filmposter.

Drie vernieuwde bundels voor de Xbox 360 aangekondigd

Tijdens een persevenement in België is een nieuwe indeling van de Xbox 360-bundels aangekondigd. Op dit moment heb je de Xbox 360 Elite, vanaf 24 augustus, Xbox 360 Premium en de Xbox 360 Core.

Microsoft zal deze indeling omgooien, en alleen de naam Elite is gebleven. Er zullen binnenkort een drietal bundels komen: Xbox 360 Elite (slogan: Go Big), Xbox 360 Pro (slogan: Go Pro) en Xbox 360 Arcade (slogan: Just Play). Hieronder kun je de inhoud van de bundels lezen:

Xbox 360 EliteXbox 360 ProXbox 360 Arcade
449,49 euro349,99 euro279,99 euro
Zwarte kleurStandaard witte kleur met zilveren finishStandaard wit
120 Gb Harde schijf20 Gb Harde schijf256 Mb memorycard
Draadloze controllerDraadloze controllerDraadloze controller
HDMI-uitgang en HDMI-kabelHDMI-uitgangHDMI-uitgang
Xbox Live Gold voor 30 dagenXbox Live Gold voor 30 dagenXbox Live Silver
Headset met draadHeadset met draad5 standaard arcade-games

De grootste veranderingen zijn de HDMI-uitgangen op elke console, dus ook de Arcade-versie en het feit dat er een memorycard meegeleverd wordt bij de Arcade-versie. Er zal ook bij elke bundel een draadloze controller geleverd worden en zoals de naam al doet vermoeden ligt de nadruk bij de Arcade-versie op de Arcade-games, vandaar dat er vijf arcade-games standaard bij zullen zitten.

De prijsdaling zal zoals bekend vanaf 24 augustus doorgevoerd worden, de invoering van de nieuwe bundels zal gebeuren terwijl de oudere bundels verkocht worden. De verwachting is dat de Pro-versie in september in de winkels zal liggen en de Arcade-versie ergens in oktober.

Daarnaast zijn er ook een aantal prijzen van de (nieuwe) accessoires bekend gemaakt:

120 Gb Harde Schijf179,99 euro
Zwarte draadloze controller44,99
Zwarte play & charge kit19,99
Zwarte accu14,99

Heel veel trailers van Ratchet and Clank

Ratchet & Clank waren twee zeer geliefde karakters op het PS2-platform. Insomniac heeft besloten het duo op de PS3 aan een nieuw avontuur te laten beginnen. Dit keer leren we wat meer over Ratchet, z'n afkomst en z'n voorgeschiedenis. Natuurlijk gaat het avontuur geheel in de traditie van Ratchet & Clank games gepaard met bizarre wapens, flinke humor en een lading vijanden waar je U tegen zegt.

Met onderstaande trailers kun je alvast wat meer over de game te weten komen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.