Mourinho en Benítez opnieuw in de clinch

Zoals gewoonlijk is er na het duel tussen Liverpool en Chelsea weer eens een oorlog ontstaan tussen de beide trainers. Ditmaal was Rafael Benítez de gebeten hond, hij voelt zich benadeeld door de arbitrage.

Liverpool was licht de betere in de topper, en kon een 1-0 voorsprong lange tijd verdedigen. Dat was ook gebeurd, als scheidsrechter Rob Styles niet een strafschop aan de Londense club zou hebben gegeven, waarbij er geen overtreding werd gemaakt. Florent Malouda liet zich opvangen door Steve Finnan, en de Engelsman wees naar de stip. Frank Lampard stapte daarop naar voren, en stuurde Pepe Reina de verkeerde hoek in.

Volgens Benítez is de onterechte penalty de enige reden van het puntverlies van The Reds. "Dit was natuurlijk geen strafschop", aldus de Spanjaard. Mourinho zag het anders. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik zag het van de zijkant. Malouda wil de bal laten lopen en wordt van achteren neergehaald, en dat is een penalty", vertelt de Portugese succescoach. "Wij hebben geen spelers die opzettelijk gaan liggen of nare overtredingen maken. Ook gaan ze niet bij de scheidsrechter smeken om penalty's of kaarten."

"Als dat zo is ben ik roodkapje", reageerde Benítez. "Ga maar na hoevaak spelers van Chelsea al het tegendeel van Mourinho's woorden hebben bewezen." De wedstrijd op Anfield eindigde in 1-1, en resulteerde voor beide teams in het eerste puntverlies van het seizoen.