Website interviewt 'baas van Holleeder'

MisdaadDe voortvluchtige topcrimineel Dino S., die door verschillende media wordt omschreven als de baas van Willem Holleeder, heeft een interview gegeven aan een medewerker van de website Crimesite.nl. Justitie zoekt S. op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel en diverse liquidaties in Amsterdam.

De vermeende baas van Holleeder zegt in het vraaggesprek dat hij zich door zowel justitie als de media aangevallen voelt. Het contract dat het Openbaar Ministerie heeft afgesloten met kroongetuige Peter la Serpe (bijgenaamd Viestand) noemt hij ''een lachertje''. Ook de deal die het OM sloot met Jesse (Jessy) Remmers die in Marokko vastzit, slaat volgens S. nergens op. ''Ik vind het belachelijk dat justitie figuren zoals Viestand en Jessy serieus neemt. Het gaat om de dreiging die het OM creëert door in zee te gaan met deze gasten. (...) Ik een dodenlijst bijhouden? Laat me niet lachen.''

Zowel La Serpe als Remmers beweren in opdracht van Dino S. hash- en onroerendgoedhandelaar Kees Houtman te hebben geliquideerd. Ook zeggen ze dat S. de opdrachtgever is voor de moord op de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl, die voor zijn dood leeg liep bij de politie over Holleeder.

De advocate van Dino S., Bénédicte Ficq, zegt dat ze niet op de hoogte was van enig interview. Ze heeft nog niet kunnen nagaan of het een authentiek interview betreft, maar gaat daar vooralsnog wel van uit. Verder geeft ze geen commentaar.

S. suggereert in het interview overigens dat hij is ondergedoken nadat hij vanuit het opsporingsapparaat was getipt over zijn op handen zijnde arrestatie. Hoewel hij zegt onschuldig te zijn, vluchtte hij omdat hij niet wil meemaken wat Holleeder nu overkomt (behandeld te worden als een uiterst gevaarlijk crimineel).

Link: Het interview op Crimesite.nl

Met dank aan MiesMouse voor de submit.