Kubica niet blij met verbod TC

vw_caddy
BMW-coureur Robert Kubica heeft zich negatief uitgelaten over het verbod op traction control. Vanaf het volgend Formule 1-seizoen mogen de auto's niet meer voorzien zijn van traction control.

De Poolse coureur is geen voorstander van wijzigingen waarmee de snelheid van de F1-bolides naar beneden wordt gebracht. "Wij gingen qua banden van mooie slicks naar de gegroefde banden. Wij gingen van de V10-motoren naar de V8-motoren, en nu gaan we afstappen van de traction control", klaagt Kubica.

De FIA verbiedt traction control om meer spanning terug te brengen in de wedstrijden. Daarnaast is de FIA van mening dat op deze manier de coureur zijn echte kunnen kan laten zien, zonder op de traction control te vertrouwen. Kubica ziet het allemaal met lede ogen aan. "Ik hou van het racen, maar ik wil wel dat wij in de snelste auto's ter wereld rijden", aldus Kubica. "Ik ben van mening dat het verbieden van de traction control de snelheid zal gaan verlagen. Maar aan de andere kant is het ook een uitdaging om de pk's meer in toom te houden met mijn rechtervoet en het traction control los te laten".