Europese prijsverlaging Xbox 360 en introductie Elite

J (SocialDisorder)
Microsoft heeft aangekondigd dat per 24 augustus de prijzen van zowel het Premium- als het Core-pakket verlaagd zullen worden. Bovendien zal op die datum het nieuwe Elite-pakket in de winkels liggen.

Chris Lewis van Microsoft Europe had het volgende over de prijsverlaging te zeggen:

“We zijn verheugd dat we Xbox 360 voor een nieuwe, lagere adviesprijs aan kunnen bieden. We zijn voorlopers met het succesvolle concept van meervoudige producten voor verschillende consumentencategorieën. Beginners zullen dol zijn op het Xbox 360 Core systeem die een betaalbare instap in high-definition gaming biedt. De Xbox 360, met zijn grote harddisk en draadloze controller, zal zowel de gemiddelde als ervaren gamers aanspreken. Xbox 360 Elite opent nieuwe entertainmentmogelijkheden voor mensen die de ultieme game- en entertainmentbeleving zoeken.”

De nieuwe adviesprijzen van het Core-pakket zal 279,99 euro bedragen, terwijl het Premium-pakket voor 349,99 euro over de toonbank zal. Het Elite-pakket zal een retailprijs van 449,99 euro kennen en onder meer een 120GB harde schijf en een HDMI-poort voor digitale beeld- en geluidskwaliteit bevatten.