FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 september 2006

Räikkönen en Alonso toch vervroegd weg?

Met een beetje geluk kunnen Kimi Räikkönen en Fernando Alonso alsnog voor het nieuwe jaar begint de overstap maken naar hun nieuwe team. Eerder deze maand wilde het team van McLaren Mercedes niets weten van een vervroegde overstap van Räikkönen naar het in Maranello gevestigde Scuderia Ferrari.

McLaren stelt zich nu echter iets loyaler op, maar stelt wel een harde voorwaarde: op de dag dat Kimi vertrekt willen ze Fernando met open armen kunnen verwelkomen in het team. Of Renault-teambaas Flavio Briatore het vervroegde vertrek van zijn coureur ziet zitten is echter niet bekend.

McLaren heeft een mooie troefkaart in handen. Het team kan voorkomen dat er kostbare informatie meegenomen wordt naar Ferrari, of het team kan Fernando Alonso aan de nieuwe bolide laten wennen.

Uitslagen CL (26/09/2006)

Vanavond werd in de Champions League de tweede speelronde afgewerkt. Hieronder alle uitslagen, standen en komend programma. Drie ploegen, te weten: Olympique Lyon, Arsenal en Manchester United zijn nog zonder puntverlies. Dinamo Kiev en HSV zijn nog puntloos.

Poule E
Real Madrid - Dinamo Kiev 5-1
20’- Van Nistelrooij 1-0
27’- Raul 2-0
45’- Reyes 3-0
47’- Milevski 3-1
61’- Raul 4-1
69/pen’- Van Nistelrooij 5-1

Rood: 68’- Sjovkovski (Dinamo Kiev)

Steaua Boekarest - Olympique Lyon 0-3
43’- Fred 0-1
55’- Tiago 0-2
89’- Malouda 3-0

Stand in poule E:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Olympique Lyon 220065-0
2Real Madrid 210135-3
3Steaua Boekarest 210134-4
4Dinamo Kiev200202-9

Programma voor 17 oktober:
Steaua Boekarest - Real Madrid
Dinamo Kiev - Olympique Lyon

Poule F
Benfica - Manchester United 0-1
60’- Saha 0-1

Celtic - FC Kopenhagen 1-0
39/pen’- Miller 1-0

Stand in poule F:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Manchester United220064-2
2Celtic210133-3
3Benfica201110-1
4FC Kopenhagen201110-1

Programma voor 17 oktober:
Celtic – Benfica
Manchester United - FC Kopenhagen

Poule G
CSKA Moskou - Hamburger SV 1-0
59’- Dudu 1-0

Rood: 86’- Lauth (Hamburger SV)

Arsenal - FC Porto 2-0
38’- Henry 1-0
48’- Hleb 2-0


Stand in poule G:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Arsenal 220064-1
2CSKA Moskou211041-0
3FC Porto201110-2
4Hamburger SV 200201-3

Programma voor 17 oktober:
CSKA Moskou – Arsenal
FC Porto – Hamburger SV

Poule H
AEK Athene – Anderlecht 1-1
25’- Frutos 1-0
28’- Julio Cesar 1-1

Lille - AC Milan 0-0

Stand in poule H:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1AC Milan211043-0
2Anderlecht202022-2
3Lille202021-1
4AEK Athene 201111-4

Programma voor 17 oktober:
Anderlecht – AC Milan
Lille – AEK Athene

Voetbal: Uitslagen Champions League (26/09/2006)

Icoon Champions LeagueVanavond werden er acht wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de Champions League. De ploegen uit de groepen E tot en met H kwamen in actie. Hieronder vind je de uitslagen van vandaag. Morgen is het de beurt aan de ploegen uit de groepen A tot en met D.


Poule E: Real Madrid - Dinamo Kiev (5-1)
Poule E: Steaua Boekarest - Olympique Lyon (0-3)

Poule F: Benfica - Manchester United (0-1)
Poule F: Celtic - FC Kopenhagen (1-0)

Poule G: CSKA Moskou - Hamburger SV (1-0)
Poule G: Arsenal - FC Porto (2-0)

Poule H: AEK Athene - Anderlecht (1-1)
Poule H: Lille - AC Milan (0-0)

---------------

Kijk voor meer nieuws over de Champions League op de FOK! Voetbalmanager!

Hongaarse gruwelijk misbruikt door vader

Icoon MisdaadDe Hongaarse media hebben maandag gemeld dat een inmiddels 27-jarige Hongaarse vrouw dertien jaar lang verkracht en zwaar mishandeld is door haar vader. Men beroept zich daarbij op getuigenissen van sociale werkers.

Nadat de vader overleed nam de ernstig zieke moeder, die ook zwaar mishandeld werd, contact op met de sociaal werkers. De moeder is kort daarna overleden. De 27-jarige vrouw, die gevangen werd gehouden in huis, had een sneeuwwitte huid door het gebrek aan zonlicht. Ze zou eruit zien als een twaalfjarige met grijs haar. Door de zware mishandelingen en het misbruik van haar vader, die werkte als cipier bij een strafinrichting, is de 27-jarige vrouw zwaar getraumatiseerd en mijdt elk contact met mensen .

In het belang van het slachtoffer zullen er geen gegevens over de jonge vrouw gemeld worden. De media spreken al over "de Hongaarse Natasja Kampusch" Deze Oostenrijkse vrouw wist kortgeleden te ontsnappen aan de man die haar acht jaar had vastgehouden.


Met dank aan angel007, D-tje, don'tFokwithme, Aka-Zigor en vanderveentitus voor de submit.

Clyde Wijnhard naar Brentford

Clyde Wijnhard heeft weer een club. De Nederlander speelt de komende drie maanden voor Brentford. Wijnhard had sinds mei geen club meer.

Wijnhard speelde onder andere voor Willem II en Leeds United. De laatste jaren bracht hij door in de lagere Engelse divisies. Zo was hij onder meer speler voor Huddersfield, Preston, Oldham en Darlington. Brentford-manager Leroy Rosenior is blij met de versterking. "Wijnhard is met zijn ervaring een waardevolle aanvulling voor het team".

Nederlandse volleybalvrouwen winnen van Polen

In de kwalificatiestrijd voor de World Grand Prix heeft het Nederlands vrouwenvolleybalteam met 3-2 van Polen gewonnen. Nederland speelt in het Bulgaarse Varna met zeven andere landen om twee plaatsen voor de World Grand Prix 2007, een prestigieuze landenwedstrijd.


Nederland had het moeilijk tegen Polen. De ploeg van coach Avital Selinger kwam
met 2-0 achter in sets. Ook in de derde set leek het mis te gaan. Nederland keek
toen tegen een 11-6 achterstand aan. Na de nodige omzettingen in het
team wist Nederland alsnog de wedstrijd te winnen. "Het team heeft hard
moeten knokken"
aldus assistent-coach Teun Buys. "Maar dankzij
de breedte van het team hebben we goed kunnen wisselen."

Naast Polen speelt Nederland nog tegen Bulgarije en Azerbeidzjan. In de andere poule strijden Italië, Rusland, Turkije en Servië-Montenegro om de eerste plaats. De nummers één van beide groepen zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor de World Grand Prix van volgend jaar.

De zwarte DS-Lite en schuurpapier...

Een user op NeoGAF vond zijn DS Lite naar eigen zeggen heel mooi, alleen vond hij de glossy look van zijn zwarte handheld maar niks. Er waren te veel vingerafdrukken op te zien en bovendien gleed het ding zo uit je handen. Wat doe je dan? Op aanraden van mede-users op het forum ga je dan als een gek met schuurpapier aan de gang. We zullen de foto's de rest laten vertellen...


DS Lite + Schuurpapier = ...


... een mat zwarte DS Lite!

Dief steelt Wegenwacht-auto

Icoon Misdaad In Amsterdam is dinsdagmiddag een auto van de ANWB Wegenwacht gestolen, terwijl de monteur luttele meters verderop stond te sleutelen aan het voertuig van een klant. De dief is simpelweg in de auto gestapt en ermee weggereden, liet een woordvoerder van de politie weten.

De diefstal vond plaats aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam-West. De politie hoopt met hulp van het publiek het voertuig en de dader(s) te vinden.

Bureau beëindigt relaties op verzoek

Icoon Opmerkelijk Een Duits bureau beëindigt relaties op verzoek. Personen die bij de commerciële dienstverlener aankloppen, durven niet zelf de knoop door te hakken.

Het internetbureau van de Berlijnse zakenman Bernd Dressler biedt vier scheidingspakketten aan. Voor twee tientjes belt Dressler met de partner waar de klant vanaf wil om de vervelende boodschap over te brengen. Moet het allemaal wat persoonlijker met een bezoek, dan vraagt Dressler minimaal 49,95 euro. Desgewenst wordt de scheiding voorzichtig of onbarmhartig meegedeeld, meldt de website van de Trennungsagentur.

De tot voor kort werkloze verzekeringsagent Dressler beëindigde inmiddels ongeveer 120 relaties. Opdrachten neemt hij alleen schriftelijk en tegen vooruitbetaling aan. Om problemen zoals geweld te voorkomen, spreekt Dressler voor een persoonlijk afscheidsgesprek uitsluitend in trappenhuizen af.

Busverkeer Noord-Nederland plat door 'overleg'

Icoon StakingWie woensdagochtend met de bus wil reizen in Noord-Nederland doet er goed aan de trip uit te stellen naar later in de ochtend. Dit in verband met een "werkoverleg" dat buschauffeurs van Arriva tussen 06.00 en 09.00 uur willen voeren. Met het overleg protesteren de chauffeurs tegen het uitblijven van een nieuw dienstrooster. De actie heeft alleen haar weerslag op het busvervoer, de treinen van Arriva rijden wel gewoon volgens de dienstregeling.

Het overleg is een gevolg van een uiterst moeizaam overleg tussen de ondernemingsraad en de directie van het bedrijf. Heet hangijzer is vooral het feit dat Arriva de tijd voor het op- en neerlopen naar de bussen, de tassen met kaartjes vullen en het afrekenen aan de kassa niet altijd als werktijd ziet en de chauffeurs hun pauze van vijftien minuten daardoor vaak in rook zien opgaan.

Behalve in de drie noordelijke provincies exploiteert Arriva ook het openbaar vervoer in de regio's Purmerend, Drechtsteden en de Betuwe. Ook daar zijn "werkvergaderingen" uitgeschreven. Overigens beschouwt Arriva deze als wilde stakingen en deelnemende chauffeurs lopen het risico te worden gekort op hun loon.
Met dank aan Friebo voor de submit.

Voorbeschouwing CL woensdag

Morgenavond zal PSV het moeten opnemen tegen Girondins Bordeaux. Liverpool en Galatasaray zullen elkaar op Anfield Road treffen. Verder spelen Bayern München, Internazionale, Barcelona en Chelsea woensdagavond. Hieronder een overzicht van de andere wedstrijden in de tweede ronde van de Champions League.

Poule A

Programma
Levski Sofia – Chelsea
Werder Bremen– Barcelona

Hoewel er nog maar één wedstrijd gespeeld is, mag worden aangenomen dat de strijd om de eerste twee plekken beslist is. Zowel Barcelona als Chelsea wisten vorige week te winnen. De Spanjaarden deden dat zeer overtuigend tegen Levski Sofia met maar liefst 5-0. Tegenstander van Barça is nu Werder Bremen, dat met 2-0 van Chelsea verloor. De Duitsers doen het in eigen land zeker niet goed, de club staat achtste op de ranglijst. Giovanni van Bronckhorst zal niet meereizen naar Bremen, hij is door coach Frank Rijkaard thuisgelaten.

Levski Sofia speelt op eigen veld tegen Chelsea. Coach José Mourinho kan daarbij weer beschikken over Khalid Boulahrouz in de verdediging. In principe moet Levski Sofia voor het miljoenenteam van Abramovich geen probleem zijn. Chelsea en Barcelona kunnen morgenavond een belangrijke stap zetten en de beide andere ploegen op zes punten achterstand zetten.


Poule B

Programma
Spartak Moskou – Sporting Portugal
Internazionale – Bayern München

De Italiaanse koploper in de Serie A speelt in het Giuseppe Meazza stadion tegen Bayern München, dat op zijn beurt koploper is in de Bundesliga. De Duitsers hadden vorige week geen enkele moeite met Spartak Moskou, einduitslag: 4-0. Nieuw bij Bayern is Mark van Bommel. De oud-PSV’er scoorde inmiddels al twee keer voor Die Roten, afgelopen weekend maakte hij de beslissende 2-1.

Internazionale nam afgelopen weekend de koppositie in Italië over van Palermo door met 4-3 te winnen van Chievo Verona. In de Champions League verloor de Italiaans kampioen met 0-1 van Sporting Portugal. De Portugese ploeg staat momenteel tweede in de Portugese competitie net achter FC Porto. Voor de komende wedstrijd op het hoogste Europese podium zal de ploeg moeten afrijzen naar het verre Spartak Moskou, dat derde in de Russische competitie staat.


Poule C

Programma
Liverpool – Galatasaray
Girondins Bordeaux – PSV

In Poule C is er nog niets veranderd aan de beginstand. Alle vier ploegen speelden gelijk en wisten ook alle vier niet tot scoren te komen. Nederlands enige deelnemer aan de voormalige Europacup-1 PSV, kwam thuis niet voorbij Liverpool. De komende tegenstander van de Eindhovenaren is Girondins Bordeaux.

De Franse ploeg kan vrijwel op volle oorlogssterkte tegen PSV aantreden. Een tegenvaller voor PSV zal ongetwijfeld het meespelen van Johan Micoud zijn, de spelmaker bij de Fransen. Veel personele problemen kent trainer Ricardo sowieso niet, alle selectiespelers op Marc Planus na, zijn fit en inzetbaar.

Aan de kant van PSV zijn de problemen groter. Spits Patrick Kluivert raakte in de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag (0-2) geblesseerd aan de knie en speelt zeker niet. Ook Phillip Cocu, Jefferson Farfan en Jason Culina zullen niet in actie komen. Het meespelen van Ibrahim Afellay is twijfelachtig, wel gaat de middenvelder mee naar Bordeaux. Eventueel kan de 20-jarige spelen. In de wedstrijd tegen Feyenoord liep Afellay een hersenschudding op.

Liverpool ontvangt op Anfield Road het Galatasaray van Eric Gerets. De Turken spelen tot op heden een zeer matig seizoen. In de afgelopen vijf duels in de competitie, werd er maar één winnend afgesloten. Coach Gerets staat ondanks het magere resultaat nog niet onder druk van het bestuur. Ook aan de Engelse zijde zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Dirk Kuyt was afgelopen weekend wel succesvol door voor Liverpool te scoren in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspurs, 3-0 winst.

Poule D

Programma
Sjachtar Donetsk - Olympiakos Piraeus
Valencia – AS Roma

AS Roma had twee week geleden geen enkele moeite met Sjachtar Donetsk en wist met 4-0 te winnen van de Oekraïnsche ploeg. Ook in de competitie gaat het goed met de Romeinen. Samen met Internazionale wordt gestreden om de eerste plaats, momenteel bezet AS Roma de tweede plaats. Woensdag wacht Valencia, dat afgelopen speelronde in Spanje met 1-1 gelijkspeelde tegen Barcelona.

Het meest doelpuntrijke duel van de vorige speelronde was tussen Olympiakos Piraeus en Valencia. De Spanjaarden trokken aan het langste eind door met 4-2 te winnen van de Grieken. In de Griekse competitie gaat het evenwel uitstekend met de ploeg. Alle tot nu toe gespeelde wedstrijden, vijf in totaal, werden gewonnen en de club staat dan ook bovenaan de ranglijst. Tegenstander Sjachtar Donetsk staat in de Oekraïne bovenaan met twintig punten uit acht duels.

Nederland op 9e plaats concurrentieranglijst

Icoon Economie Nederland staat op de negende plaats op de jaarlijkse ranglijst die het concurrerende vermogen van landen aangeeft. Nederland is twee plekken gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit de ranglijst van het World Economic Forum (WEF).

Het best concurrerende land is Zwitserland. De kwaliteit van de publieke instellingen en infrastructuur is daar zeer goed en het wetenschappelijk onderzoek is hoogstaand. Zwitserland heeft de Verenigde Staten van de koppositie gestoten. De VS staan nu op plaats zes. Deze daling komt door toenemende zorgen over het Amerikaanse handels- en begrotingstekort. Verder doen de Noord-Europese landen het concurrerend zeer goed. Finland, Zweden en Denemarken staan respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats. Singapore maakt de top vijf compleet en Japan staat zevende. Polen is het slechtst presterende land van de Europese Unie op plaats 48. Rusland staat op plaats 62 door zorgen over de onafhankelijkheid van het Russische rechtssysteem. Angola staat op de laatste plaats.

De lijst is samengesteld door een veelheid aan factoren. Zo zijn 11.000 topmensen uit het bedrijfsleven van 125 landen gevraagd. Ook werden macro-economische gegevens uit de betreffende landen gebruikt. Daarbij ging het vooral om het economische klimaat, de kwaliteit van overheidsinstellingen en de mate van technologische vernieuwing in de landen.

De volledige lijst in PDF of Excel-formaat staat op de website van het WEF.



De top 20 concurrerende landen

Blessure Kluivert valt mee

De blessure van Patrick Kluivert lijkt mee te vallen. Dinsdag is de knie van de spits onderzocht in het Amsterdam Medisch Centrum en daaruit bleek geen forse schade. Eerder bekeken Eindhovense artsen de knie al.

Stan Valckx, technisch manager van PSV, zegt dat Kluivert last heeft van kraakbeenletsel. Aan het eind van de week zal de aanvaller de training weer hervatten, onduidelijk is nog wanneer hij weer inzetbaar is.

Krajicek onderuit in Luxemburg

Michaëlla Krajicek heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg. De Nederlandse ging met 4-6 en 3-6 onderuit tegen de Italiaanse Francesca Schiavone, die onlangs met haar land de Fed Cup wist te veroveren.

Krajicek zette daarmee een negatieve reeks voort: Op de laatste drie toernooien die ze speelde, verloor zij in de eerste ronde of haalde zij het hoofdtoernooi niet. In augustus ging ze onderuit in de eerste ronde in Montreal en op de US Open, en in New Haven kwam de zeventienjarige Krajicek niet door de kwalificaties.

SBS6 stuurt 'bompakketje' naar Verdonk

Icoon Binnenlands SBS6 heeft met een 'verdacht' postpakketje aan minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken commotie veroorzaakt onder het personeel van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie. Toen het pakketje in het ministeriegebouw werd opengemaakt door postmedewerkers kwam er 'rook' uit de doos. Medewerkers alarmeerden daarop direct de politie, die experts van de divisie Wapens- en Explosieven er naartoe stuurden. Ook de brandweer en de GGD werden opgeroepen.

De hulpdiensten begonnen aan de ontruiming van het pand, maar vrij snel werd het duidelijk dat er geen rook uit het pakketje kwam, maar 'ijsdamp'. Er bleek een klomp ijs in het pakketje te zitten, die werd gekoeld met stikstofkorrels. Hierdoor ontstond er een damp bij het openmaken dat lijkt op rookontwikkeling. Het pakketje was een uitnodiging aan Verdonk om de finale van het televisieprogramma Sterren dansen op het IJs bij te wonen.

Een woordvoerder van SBS6 spreekt van een ongelukkige, maar onschuldige actie. "We hebben tweehonderd van dit soort pakketjes verstuurd en eigenlijk alleen maar leuke reacties gehad. We hebben er niet bij stilgestaan dat er misverstanden zouden kunnen ontstaan", legt hij uit. SBS6 zal niet vervolgd worden voor de actie, omdat er geen sprake was van opzet.

SBS6 stuurde de uitnodiging specifiek aan Verdonk. De zender laat weten dat beide partijen betrokken zijn bij een integratiecampagne en dat ze daarom Verdonk wilden uitnodigen. Het is niet bekend of Verdonk uiteindelijk op de uitnodiging is ingegaan.

Hamilton mag wel in de VS koersen

Tyler Hamilton mag vanaf vrijdag weer in de Verenigde Staten koersen. De wielrenner die verdacht wordt van betrokkenheid in het Fuentes-schandaal is in Europa voor twee jaar geschorst nadat hij in de Ronde van Spanje was betrapt op bloeddoping.

Er wacht Hamilton zelfs een levenslange schorsing indien zijn betrokkenheid in de zogenaamde Operacion Puerto wordt bewezen.

In de Verenigde Staten redeneert men andersom. Daar mag Hamilton van het Amerikaanse dopingagentschap USADA juist wel wielerkoersen rijden totdat zijn betrokkenheid in het dopingschandaal is bewezen.

Half oktober rentree Van der Vaart

Naar alle waarschijnlijkheid zal Rafael van der Vaart half oktober zijn rentree maken op de Duitse voetbalvelden. De aanvoerder van HSV heeft dit gezegd in een interview.

Op 27 augustus raakte de 23-jarige oud-Ajacied geblesseerd aan zijn dijbeen in de wedstrijd van HSV tegen Hertha BSC. Sindsdien kwam Van der Vaart niet meer in actie, en moest hij ook de interlands van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan.

Gerritsen en Brama tot 2010 bij FC Twente

Na slecht nieuws is er toch ook nog goed nieuws voor Patrick Gerritsen van FC Twente. De Tukkers hebben het contract van de aanvaller, die gisteren een dubbele beenbreuk opliep, opengebroken en verlengd tot medio 2010.

Ook het contract van middenvelder Wout Brama werd tot 2010 verlengd. Zowel Gerritsen als Brama doorliep de jeugdopleiding van de ploeg uit het Arke Stadion.

Kandidaat-Kamerleden ontkennen genocide

Icoon Politiek Zeker drie Turkse kandidaat-Kamerleden blijven de genocide onder de Armeense bevolking toch ontkennen. Inmiddels is Erdinc Sacan, die op nummer 53 van de verkiezingslijst van de PvdA stond, van de lijst geschrapt vanwege zijn standpunt over de volkerenmoord die vanaf 1915 plaatsvond. De twee andere kandidaat-Kamerleden, Ayhan Tonca en Osman Elmaci, staan op de verkiezingslijst van het CDA.

Tonca en Elmaci verklaarden in het Turkse dagblad Sabah: "Wij hebben altijd gestreden tegen de bewering van Armeense genocide. Dat wij nu in deze partij zitten, betekent niet dat wij onze ideeën verloochenen"

Vorige week lieten Tonca en Elmaci in een schriftelijke verklaring nog weten de genocide wel te erkennen. Ook PvdA-kandidaat Erdinc Sacan steunde eerst het standpunt van zijn partij over de volkerenmoord, maar trok die steun later weer in. In Turkije is erkenning van de genocide strafbaar.

Omzet videogames in 2011 naar $44 miljard dollar

Uit onderzoek van DFC Intelligence blijkt dat de wereldwijde videogameindustrie qua omzet zal stijgen van $29 miljard dollar in 2005 naar $44 miljard dollar in 2011. Onder het begrip 'videogameindustrie' wordt dan alles meegerekend in de categorie hardware, software, PC, consoles en handhelds.

Waar het onderzoeksbureau nog vraagtekens bij zet is welke next-gen console het meest succesvol zal worden. Volgens George Chronis van DFC is er zoveel veranderd dat het simpelweg niet te voorspellen valt:

"[...]
“The video game business is changing in major ways. Sony and Nintendo are shaking up the industry with new business models. These are uncertain times where neither conventional wisdom nor historical data necessarily predict who the winners and losers will be during the next three-to-five years,” says George Chronis, author of the DFC report Video Games at the Crossroads: Sony, Microsoft, Nintendo and the Battle for the Console Market.
[...]"


David Cole, ook van DFC, geeft meer toelichting. Volgens hem zal het zeker twee tot drie jaar zal duren voor er een 'winnaar' aangewezen kan worden in de console-oorlog. Tevens denkt hij niet dat de PS3, Wii of 360 ooit de marktdominantie van de PlayStation 2 zal evenaren:
"[...]
Cole also points out that while any of the systems could be the market leader, none of the new systems is likely to have the market dominance the PlayStation 2 saw. “At its peak PlayStation 2 software alone accounted for about 30% of worldwide interactive entertainment revenue. By 2011 we forecast that all console software combined will only account for about a third of worldwide sales,” says Cole. With multiple console platforms, a growing portable market and online game market, Cole argues that platform diversity is the key to success.
[...]"


13-jarige mishandeld wegens niet afgeven console

In Amerika zijn ze blijkbaar nogal dol op game-apparaten. Nadat eerder een meisje door haar vader werd vermoord omdat ze een Xbox kapot had gemaakt, werd deze week een jongen mishandeld vanwege het niet willen afgeven van zijn PSP.

Toen de dertienjarige Ezekiel Taylor eerder deze week bezig was om van school naar huis te gaan, werd hij plots door twee leerlingen bedreigd, ze wilden zijn PSP. Ezekiel weigerde dit echter. De jongens pikten dit niet en duwden Taylor op de grond, waarna hij hevig mishandeld werd met onder meer een passer en een schroevendraaier, gevolgd door een stoeptegel die een van de aanvallers op Taylors hoofd begon kapot te slaan.

Een bewoner van de plek waar het incident plaatsvond greep zijn jachtgeweer en spoedde zich naar de jongens, die hij dwong te stoppen met de aanval, waarna hij de politie en een ambulance belde. Ezekiel werd naar het ziekenhuis gereden met maar liefst 37 steekwonden, een geperforeerde long en lever én een zware hersenschudding. De daders zitten nog steeds vast. De autoriteiten maakten overigens bekend dat Ezekiel, zelfs na de mishandelingen, zijn PSP niet heeft afgegeven.

Kritiek op schrappen opera met Mohammed

TheaterDuitse politici en kunstenaars hebben dinsdag verbolgen gereageerd op het besluit van een Berlijns operatheater om een stuk van Mozart met de islamitische profeet Mohammed te schrappen. Het theater vreesde negatieve reacties van moslims.

De christendemocratische regeringsfractie in het parlement sprak over een knieval voor terroristen. Woordvoerders bestempelden het besluit als laf en als bedreiging voor de vrijheid van de kunst. Minister Wolfgang Schäuble van Binnenlandse Zaken had de maatregel al idioot, belachelijk en onacceptabel genoemd. Ook de sociaaldemocratische coalitiepartner uitte kritiek op de ''capitulatie voor een mogelijk gevaar''.

De Deutsche Oper in de Duitse hoofdstad haalde Idomeneo uit het programma op aandringen van de politie, die echter niet over concrete aanwijzingen voor een gewelddadig protest beschikt. In een van de scènes van de opera uit 1781 presenteert koning Idomeneo van Kreta de afgeslagen hoofden van Poseidon, Jezus, Boeddha en Mohammed.

De opvoering van regisseur Hans Neuenfels leidde al tijdens de première eind 2003 tot protesten van het publiek. Neuenfels zou de scène bedoeld hebben als radicale afrekening met religie en godsdienstoorlogen. Idomeneo stond dit seizoen vier keer op het programma.

Vermoorde Melanie Sijbers ook misbruikt

MisdaadDe 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop, wier lichaam vrijdag werd gevonden in een bos bij Someren, is seksueel misbruikt. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Den Bosch dinsdag bekend.

Een 41-jarige man uit Geldrop wordt volgens het ministerie niet alleen verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en de dood van het meisje, maar ook van verkrachting, dan wel ontuchtige handelingen. De verdachte, die zich zaterdag vrijwillig meldde bij de politie, is de stiefvader van een vriendin van Melanie. De onderzoeksrechter verlengde de hechtenis van de man dinsdag met veertien dagen.

Melanie verdween op 7 september, nadat zij 's middags haar ouderlijk huis had verlaten. Ze wordt vrijdag begraven.



Melanie Sybers

Beta-versie PSOne emulator voor PSP beschikbaar

Sony heeft een beta-versie van een emulator voor de PlayStation Portable vrijgegeven waar PlayStation One-games mee gespeeld kunnen worden. De emulator wordt PSX-P genoemd en werkt met firmware v1.0 tot 2.71. Vanaf firmware v.2.5 en daarboven zul je echter een eLoader moeten gebruiken. De ontwikkelaar is echter nog niet blij met de framerate van de games, maar dat soort problemen zijn te verwachten met een beta-versie. Als de emulator af is zul je een PC met wifi of een PlayStation 3 nodig moeten hebben om de emulator te kunnen gebruiken.

Meer Final Fantasy remakes voor DS?

In Japan kan de Final Fantasy III remake voor de DS een succes genoemd worden en ook in Amerika en Europa lopen er al een hoop gamers warm voor deze game. Naar aanleiding van dit succes zijn er wat uitspraken uit interviews opgevallen waaruit je kan opmaken dat er in de toekomst waarschijnlijk nog wel meer Final Fantasy (remakes) voor de DS uit gaan komen.

1UP interview:
1UP: Playing through FFIII DS, it reminds me a lot of FFIX. The look and feel of it…. I feel like you’ve created something with an excellent sense of the classic Final Fantasy feeling. So I have to ask — if the opportunity arose, would you want to use the game’s technology to create remakes of other classic FFs, or maybe even original titles?
Asano: Hopefully, yes!
Tanaka: Given that the game has been received very well here in Japan, we’ll make something along the same lines.

GamesRadar interview:
GR: This is the first time for this game to come to the US. Alongside the plans for FFV and FFVI, we’ll soon have seen remakes of every classic FF game. Where do you go from here?
Tanaka: FFIV, V and VI have been ported to the GBA. As you have seen FFIII is not a port but more of a remake. In the future, since FFIII has been received pretty well so far, we’re actually considering remaking some of the other Final Fantasy games.

Man krijgt geweer na vijftig jaar terug

Icoon OpmerkelijkHet heeft een halve eeuw mogen duren, maar door een toevallig gesprek verkreeg Terry Jackson uit de Amerikaanse staat Idaho het geweer dat hij bijna 50 jaar geleden verkocht weer terug. Terry kocht het geweer, een 22 kaliber Winchester, op achtjarige leeftijd van het geld dat hij verdiende door gras te maaien en andere klusjes op te knappen.

Toen hij er enige tijd later achter kwam dat zijn oma te arm was om een wasmachine te kopen, besloot hij het geweer bij een lommerd in te ruilen voor een tweedehands handwasser en deze aan zijn grootmoeder te geven. Oma weigerde in eerste instantie de wasmachine, maar nadat ze erachter kwam wat haar kleinzoon voor haar gedaan had, was ze hem erg dankbaar.

Het geweer en het verhaal van de achtjarige jongen kwamen uiteindelijk terecht bij James Grow, een familievriend van de eigenaar van de lommerd. James bewaarde het geweer zorgvuldig en heeft er nooit mee geschoten. Hij dacht eigenlijk nooit meer aan het verhaal, maar onthield wel de naam van de jongen.

James Grow werd in de loop der jaren een advocaat, en onlangs huurde ene Terry Jackson hem in om wat wettelijke zaken voor hem te regelen. Tijdens een zakelijke lunch vertelde een zakenpartner van Terry Jackson toevallig het verhaal van de achtjarige jongen en het geweer aan de advocaat. Op dat moment realiseerde James zich dat hij de eigenaar was van datzelfde geweer. Hij bedacht zich geen moment en besloot het geweer terug te geven aan de 57-jarige Terry Jackson, met de mededeling dat hij een goede daad verrichtte toen hij acht jaar oud was.

De antwoorden van Bastiaan Tamminga

Vorige week kregen jullie de kans om een vraag te stellen aan zwemmer Bastiaan Tamminga. Uit alle vragen hebben we de leukste gehaald en die naar hem gemaild. Hieronder de antwoorden.

Hoe ben je in de zwemsport terecht gekomen en hoelang heeft het geduurd voordat je de (nationale) top hebt bereikt?
Na mijn diploma zwemmen ben ik op zwemmen gegaan. Ik was toen 6 jaar. Mijn interesse was gewekt door mijn vader en oma welke zelf ook gezwommen hebben. Ik kom uit een echte zwem familie.
Op mijn 12e haalde ik de Speedo Finales (NK voor de minioren) daarna heb ik geen NK meer gemist.
Mijn eerste gouden medaille op een NK behaalde ik bij de Junioren (16 jaar) op de 200 vlinderslag.
Het eerste internationale toernooi wat ik zwom was de EK korte baan Antwerpen 2001. (6e met de 4 keer 50 wisselslag estafette)

De laatste tijd is er wel eens getwijfeld of krachttraining belangrijk is bij de zwemsport. Wat is jou standpunt hierover?
Voor mij is krachttraining heel belangrijk. Ik doe dit zeer fanatiek. In de zware periodes 3 keer per week. Zeker voor sprinters is deze training van groot belang. Een sprint is 1 grote kracht explosie. Hoe meer kracht je kan uitoefenen op het water met behoud van techniek hoe sneller je gaat.

Voor welk soort baan heb je een voorkeur? Kort of lang? Ik kan me voor beiden voor- en nadelen bedenken maar die zijn vooral ook afhankelijk van de zwemmer zelf.
Mijn voorkeur gaat uit naar korte baan. Mijn specialiteit is de onder water fase. Deze kom je op de korte baan vaker tegen. En kan deze dus veel beter benutten.

Welke slag ervaar je als de zwaarste slag? Is dat ondanks je specialiteit toch de vlinderslag?
Vlinderslag is de zwaarste slag. Al vind ik schoolslag ook een zware slag dit omdat ik deze zeer slecht beheers.


De kloof tussen Nederland en de internationale top is enorm groot aangezien je veel titels nationaal heb gehaald.
Train je om de internationale top te behalen veel in het buitenland? of kan je in Nederland ook het niveau halen ondanks de geringe tegenstand.

Het is zeker mogelijk om de internationale top te behalen als je alleen traint. Trainen doe je vooral samen met een coach.
Echter is het wel fijn om af en toe met iemand mee te trainen. Gelukkig zijn er bij PSV/NZE meerdere vlinderslag zwemmers waarmee ik de zware sets kan zwemmen.

We trainen met de nationale selectie regelmatig in het buitenland. Echter hebben we dan een bad voor ons zelf en trainen we dan nog met alleen maar Nederlanders. De trainingen in het buitenland zijn gemakkelijker om dat je op dat moment alleen met je sport bezig bent, je eten staat klaar geen werk / school.

Is er naast zwemmen een andere sport die je graag professioneel zou willen bedrijven als je dat zou kunnen?
Ik kan slecht omgaan met een bal dus alle balsporten vallen af. Ook moet je vaak bij deze sporten jong instromen om de top te willen behalen. Als ik een andere sport zou kiezen denk ik aan roeien. Dit is een sport waar je ouder mee kan starten. Zeker als je een goede conditie hebt.

Kun je je brood verdienen met de zwemsport?
Zo nee, wat doe je naast zwemmen?

Helaas moet ik geld meebrengen om te kunnen zwemmen. Met dank aan mijn ouders en mijn vriendin kan ik mijn zwemsport beoefenen.
Het is mogelijk om een Stipendium (Topsporters salaris) te krijgen. Helaas moet je daarvoor 5e op een EK worden en was ik afgelopen winter 6e met de estafette.
Naast het zwemmen ben ik bezig met een studie Mediatechnologie. Op dit moment zit ik in het laatste jaar en doe ik mijn best zo spoedig mogelijk af te studeren.

Wat zijn je verwachtingen voor het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki?
Verwachtingen zijn op dit moment nog moeilijk uit te spreken aangezien het seizoen pas net gestart is en ik nog geen wedstrijden gezwommen heb.
Wel heb ik doelen opgesteld. Zo wil ik graag het Nationaal record op de 50 vlinderslag verbeteren. Ik moet dan 7 100e van een seconde van mijn persoonlijk record af zwemmen. (23,56).


Bastiaan heeft per 1 oktober een andere coach, namelijk ex-zwemmer Marcel Wouda. Onder zijn leiding hoopt hij zich voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking te plaatsen.

Bastiaan heeft een eigen website die hij bijhoudt. Zie hier.

[NASCAR] Montoya tevreden na eerste test

Juan Pablo Montoya is tevreden nadat hij gisteren voor de eerste maal een NASCAR-wagen heeft getest op de Talladega Superspeedway in de Amerikaanse staat Alabama. De 31-jarige Colombiaan was erg positief over zijn eerste kennismaking met de NASCAR-wagen van het team van Ganassi.

"Het voelde allemaal heel snel aan. De wagen beweegt wel veel meer dan ik gewend ben. Volgens mij denken veel mensen dat ik meteen mijn eerste NASCAR-race zal winnen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Het gaat erg moeilijk worden, maar als je alles stap voor stap doet, dan zal het wel goed komen. Ik ben honderd procent toegewijd aan mijn nieuwe bezigheid en zal mij volledig hierop concentreren," aldus de voormalig F1-coureur.

13-jarige mishandeld na niet afgeven spelcomputer

Icoon ShockingIn Amerika zijn ze blijkbaar nogal dol op game-apparaten. Nadat eerder een meisje door haar vader werd vermoord omdat ze een Xbox kapot had gemaakt, werd deze week een jongen mishandeld vanwege het niet willen afgeven van zijn PlayStation Portable, kortweg PSP.

Toen de dertienjarige Ezekiel Taylor eerder deze week bezig was om van school naar huis te gaan, werd hij plots door twee leerlingen bedreigd, ze wilden zijn PSP. Ezekiel weigerde dit echter. De jongens pikten dit niet en duwden Taylor op de grond, waarna hij hevig mishandeld werd met onder meer een passer en een schroevendraaier, gevolgd door een stoeptegel die een van de aanvallers op Taylors hoofd begon kapot te slaan.

Een bewoner van de plek waar het incident plaatsvond greep zijn jachtgeweer en spoedde zich naar de jongens, die hij dwong te stoppen met de aanval, waarna hij de politie en een ambulance belde. Ezekiel werd naar het ziekenhuis gereden met maar liefst zevenendertig steekwonden, een geperforeerde long en lever én een zware hersenschudding. De daders zitten nog steeds vast. De autoriteiten maakten overigens bekend dat Ezekiel, zelfs na de mishandelingen, zijn PSP niet heeft afgegeven.

Met dank aan Wouter den Brinke voor de submit.

Jackass #2

Zaterdag 30 september komt Johnny Knoxville naar Amsterdam voor de Nederlandse premiere van Jackass Number Two, hij draait pas vanaf 5 oktober in de rest van de Neerlandse bioscopen, voor de mensen die niet willen wachten of niet naar een bioscoop wil gaan, maar wel het ultieme bioscoopgevoel ( :') ) wil ervaren, is hij hier alvast te downloaden:
Deel I, en na een korte hapjes,drankjes,plasjes-pauze, Deel II.

Disclaimer:
Warning: This video features stunts performed either by professionals or under the supervision of professionals, accordingly the FOK!Weblog and the producers must insist that you must attempt to recreate or reenact any stunt or activity performed on this show.

FOK! insists that our viewers must send in any home footage of themselves or others being jackasses. We will open or view any submissions, so please do waste your time.

Schumacher en Ferrari het populairst

De FIA heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van de enquete die ze hadden uitgeschreven. Ruim 91.000 fans hebben hierop gereageerd en hun mening kenbaar gemaakt over de Formule 1. Naast dat de FIA wilde weten wat de fans vinden van de de nieuwe regelgeving en opzet van de Formule 1, werd er ook gevraagd wie hun favoriete coureur en team zijn in de koningsklasse van de autosport.

Uit het jaarlijkse onderzoek kwam één team en één rijder als grote winnaar uit de bus. Met 28 procent van de stemmen werd zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher de populairste coureur.Kimi Räikkönen eindigde met 17 procent als tweede. Jenson Button eindigde verrassend op de derde plaats met acht procent. Wereldkampioen Fernando Alonso stond met 7 procent op een vierde plaats.

Bij de teams bleek het team van Ferrari het meest populair te zijn, met dertig procent van de stemmen. Het team van McLaren Mercedes eindigde met 21 procent als tweede en Renault F1 was met acht procent de nummer drie.

Zie hier voor de volledige uitslag van de enquete.

2 jaar cel na dode bij straatrace

Icoon JustitieDe rechtbank in Lelystad heeft dinsdag een 25-jarige man uit Creil veroordeeld tot twee jaar cel en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid omdat hij op 10 juni bij een straatrace een moeder met een kinderwagen aanreed. De twee weken oude baby die in die kinderwagen lag, kwam daarbij om het leven. De moeder raakte bij het ongeval zwaargewond.

Een 24-jarige medeverdachte werd veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Ook hij mag de komende vijf jaar geen motorvoertuig meer besturen. Tegen de beide verdachten was door het Openbaar Ministerie drie jaar cel geëist wegens doodslag, maar de rechtbank oordeelde dat er sprake was van dood door schuld.

Het ongeval vond plaats toen de beide verdachten met hun auto's een dragrace hielden. De rechtbank gaat ervan uit dat de 25-jarige hoofdverdachte de vrouw op de stoep heeft zien staan voordat de beide verdachten aan de race begonnen. Volgens de rechter hadden zij echter geen oog voor hun omgeving, maar waren ze alleen op elkaar gericht.

Misdaadverslaggever Bas van Hout gegijzeld

Bas van HoutMisdaadverslaggever Bas van Hout wordt sinds vanochtend gegijzeld door de rechtbank in Rotterdam, omdat hij weigert te vertellen van wie hij geheime informatie heeft ontvangen in de zogenoemde Mikado-zaak. De rechter-commissaris wil de naam weten van de ambtenaar die de stukken aan Van Hout doorspeelde. Het is niet bekend hoe lang Justitie hem wil gijzelen. De maximale termijn is een jaar.

Van Hout beroept zich op zijn verschoningsrecht, aldus zijn advocate Brigitte Kochheim-Bossink. "Ook zou hij gegronde vrees kunnen aanvoeren voor wat er gebeurt als hij zijn bronnen prijsgeeft."

In 2000 gijzelde Justitie journalist Koen Voskuil van de Spits voor langere tijd. Hij weigerde te zeggen welke politiebron naar hem had gelekt over de 'toevallige' vondst van een wapendepot in Amsterdam, waarvoor Mink K. ook is veroordeeld. De politie trof die wapens aan na een vermeende tip over wateroverlast. Volgens de bron van Voskuil was dat doorgestoken kaart.

Met dank aan Sehnsucht voor de submit.

'Newcastle wil Waterreus'

Ronald Waterreus schijnt in de belangstelling van Newcastle United te staan. De Limburger zit momenteel zonder club en Newcastle heeft met de blessure van Shay Given geen redelijke backup meer voor tweede man Steve Harper.

In de pikorde komt na Harper de Nederlander Tim Krul, maar die wordt met zijn 18 jaar niet als redelijke optie gezien om Harper eventueel te vervangen. Een naam die al gecirculeerd heeft is die van de Zweed Magnus Hedman, die naar eigen zeggen al een bod van Newcastle heeft afgeslagen maar volgens coach Glenn Roeder nooit benaderd is. Ook de Tsjech Jaroslav Drobny, die afgelopen zomer door Fulham de wacht aangezegd werd, zou een mogelijke kandidaat zijn, maar Waterreus is ogenschijnlijk Roeders eerste keus.

Waterreus mocht afgelopen zomer vertrekken bij het Schotse Rangers, en zou graag naar de Verenigde Staten willen om in de Major League Soccer zijn carrière af te maken. Daar zou hij echter pas in januari aan de slag kunnen, wat Newcastle perfect uitkomt. Given wordt verwacht rond die tijd van zijn darmoperatie hersteld te zijn.

Hippies en aliens op Destroy All Humans 2 screens

De jaren 60 waren een tijd van hippies, koude oorlog, aliens die de aarde willen vernietigen en open-world gameplay. Tenminste in de game Destroy All Humans 2. In deze game speel je weer een alien met als opdracht de gehele mensheid uit te roeien. Dit keer niet alleen in Amerika, ook Londen, Tokio en Tunguska (Rusland) worden ontdaan van mensen. Verwacht het einde der mensheid 20 oktober in de winkels.





NEC zet Niedzielan uit selectie

Andrzej Niedzielan is vandaag door NEC uit de selectie gezet. De aanvaller zou maandagavond te laat zijn gekomen voor een wedstrijd van Jong NEC en bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Niedzielan zal in ieder geval tot maandag 3 oktober met de beloftes moeten meetrainen. Dan moet hij zich opnieuw melden voor een wedstrijd met het belofteteam, en de dag daarna zal de clubleiding gaan bekijken of hij kan terugkeren in het eerste elftal.

Marokkaanse jongen boos op de Gay Krant

De Gay Krant wordt voor de rechter gedaagd wegens het plaatsen van een foto van een Marokkaanse jongen bij een artikel over het The Box-programma 'Ik ben homo' uit de serie 'Find Out'. Dat artikel verscheen in februari en sindsdien wordt de jongen - die helemaal geen homo is - door vrienden en familie uitgesloten.

Het homoblad zegt dat de schuld bij de productiemaatschappij van het tv-programma ligt. ''Omdat het productiehuis niet over foto's beschikte van het bewuste programma 'Ik ben homo', heeft het ons die foto met de Marokkaanse jongen bezorgd uit een ander programma. Wij zijn niet in de fout gegaan'', aldus Henk Krol van de Gay Krant. Volgens Krol stond bovendien onder de foto vermeld dat het scène betrof uit een eerdere aflevering over drank en feestjes.

Het productiehuis is het hier niet mee eens en eist, namens de Marokkaanse jongen, een rectificatie en een schadevergoeding. De Gay Krant weigert. Op 24 oktober dient de rechtszaak.

DS games tijdelijk in kartonnen doosjes

Vanaf week 42/43 gaat Nintendo een aantal DS games in een kartonnen hoesje verkopen om de simpele reden dat ze de produktie van plastic hoesjes niet kunnen bijhouden. De DS games verkopen zó goed dat er niet genoeg verpakkingen gemaakt kunnen worden.

Nintendo zal bij de kartonnen verpakkingen een begeleidende brief doen waarin vermeld wordt dat de game wel degelijk van Nintendo is, en dat kopers toch een plastic hoesje kunnen opeisen via de klantenservice als ze dat willen. Deze zouden dan in december geleverd moeten gaan worden.

De volgende games zijn het slachtoffer van de plasticcrisis:

NDS Super Mario 64
NDS Nintendogs Chihuahua & Friends
NDS Nintendogs Dachshund & Friends
NDS Nintendogs Labrador & Friends
NDS Mario Kart DS
NDS Animal Crossing: Wild World
NDS Tetris DS
NDS Nintendogs: Dalmatian & Friends
NDS New Super Mario Bros.

Nintendo doet er alles aan om zo snel mogelijk weer alle games in plastic te verkopen. Of deze overschakeling wereldwijd is, is nog niet bekend. De informatie komt in ieder geval van een webshop die een mail had gekregen van Nintendo Benelux.

Schumacher is roddels zat

Michael Schumacher is helemaal klaar met al het geroddel over dat het team van Ferrari hem onder druk zou hebben gezet bij het nemen van een beslissing over de toekomst. De zevenvoudig wereldkampioen noemt de verhalen volslagen idioot.


Schumacher, die in Monza liet weten na dit seizoen te stoppen, zei dat hij niet meer wil worden lastiggevallen over zijn aanstaande afscheid. "De aankondiging was lang van tevoren al met alle betrokken doorgesproken. Ik wil nog maar eens benadrukken dat alle roddels over dat ik onder druk zou zijn gezet, echt volslagen idioot zijn. Maar dit doet allemaal niet meer ter zake. Ik sta volledig achter mijn besluit en wil mij de komende tijd honderd procent op het titelgevecht concentreren."

Vrouw Samir A. klaagt over justitie

Het tv-programma Netwerk zendt vanavond een interview uit met de echtgenote van de 19-jarige terreurverdachte Samir A. Deze vrouw, Abida Kabbaj, zegt dat justitie haar man onder druk zet door hem af te zonderen van de buitenwereld en hem zijn medicijnen niet te geven. In oktober dient de rechtszaak tegen Samir en een aantal andere verdachten.

Volgens Kabbaj is haar man bovendien erg ziek. ''De ontsteking aan zijn dikke darm verergert. Zonder medicijnen wordt z'n eten niet meer opgenomen. De rechtsgang wordt gesaboteerd op deze manier. Hij kan zich niet verdedigen als hij lichamelijk zo zwak is.''

Kabbaj is ook boos over de behandeling van Samir door de bewakers. ''Door de media wordt hij neergezet als een gevaarlijk beest dat hard aangepakt moet worden. In de gevangenis ondervindt hij daar de gevolgen van. Hij wordt getreiterd door de bewakers. Ze zetten andere gedetineerden tegen hem op en brengen zijn gezondheid in gevaar.''

In de uitzending reageert ze ook op de afscheidsvideo die van Samir A. is gevonden: ''Ik moet erom lachen, ik neem het niet serieus. Ik heb al eerder meegemaakt dat ze bij ons een testament vonden. Ook toen stelde het niets voor.'' Kabbaj zegt verder geen enkel vertrouwen te hebben in de afloop van de rechtszaak: ''Het zou geweldig voor ze zijn als ze Samir eindelijk achter de tralies krijgen. Ze zullen hem niet met rust laten voordat ze krijgen wat ze willen: levenslang.''

Netwerk wordt uitgezonden op Nederland 2 om 19.25 uur. Herhaling is 's nachts.



Samir A. in zijn door NOVA vertoonde video tot het volk

Met dank aan Prong voor de submit.

Uitslagen NFL speelronde 3

De NFL was toe aan de derde speelronde, de eerste ronde waarin niet alle teams in actie komen. Vier ploegen hadden vrijaf, en de overige 28 zorgden voor spektakel, heroiek en een enkele verrassing.

Uitslagen
24 sepTennessee Titans@ Miami Dolphins10-13
24 sepJacksonville Jaguars@ Indianapolis Colts14-21
24 sepWashington Redskins@ Houston Texans31-15
24 sepGreen Bay Packers@ Detroit Lions31-24
24 sepNew York Jets@ Buffalo Bills28-20
24 sepCarolina Panthers@ Tampa Bay Buccaneers26-24
24 sepCincinnati Bengals@ Pittsburgh Steelers28-20
24 sepChicago Bears@ Minnesota Vikings19-16
24 sepBaltimore Ravens@ Cleveland Browns15-14
24 sepNew York Giants@ Seattle Seahawks30-42
24 sepPhiladelphia Eagles@ San Francisco 49ers38-24
24 sepSt. Louis Rams@ Arizona Cardinals16-14
24 sepDenver Broncos@ New England Patriots17-7
25 sepAtlanta Falcons@ New Orleans Saints3-23

Vrij: Dallas Cowboys, Kansas City Chiefs, Oakland Raiders, San Diego Chargers

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots210.6675051
New York Jets210.6676860
Buffalo Bills120.3335353
Miami Dolphins120.3333654
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens3001.0007020
Cincinnati Bengals3001.0008547
Pittsburgh Steelers120.3334854
Cleveland Browns030.0004568
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts3001.0009059
Jacksonville Jaguars210.6674738
Houston Texans030.0004998
Tennessee Titans030.0003376
West DivisionWLTPCTPFPA
San Diego Chargers2001.000677
Denver Broncos210.6673631
Kansas City Chiefs020.0001632
Oakland Raiders020.000655
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Philadelphia Eagles210.6678664
Dallas Cowboys110.5004434
New York Giants120.3338192
Washington Redskins120.3335761
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears3001.0007923
Minnesota Vikings210.6675148
Green Bay Packers120.3335884
Detroit Lions030.0003774
South DivisionWLTPCTPFPA
New Orleans Saints3001.0007644
Atlanta Falcons210.6673732
Carolina Panthers120.3334560
Tampa Bay Buccaneers030.0002767
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks3001.0007246
St. Louis Rams210.6674744
Arizona Cardinals120.3335864
San Francisco 49ers120.3337185

NFL terug in New Orleans

De NFL keerde gisteravond terug in New Orleans, 54 weken nadat de stad door orkaan Katrina verwoest werd. Na acht 'thuis'wedstrijden in New York, Baton Rouge en San Antonio speelden de New Orleans Saints in week drie de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in het eigen Superdome.

De ploeg werd voorafgegaan door bands U2 en Green Day, ter ere van de heropening van het stadion dat ten tijde van de ramp aan duizenden ontheemden onderdak moest bieden. Als voor een Superbowl werden de 70.000 toeschouwers klaargestoomd voor het spektakel dat hun nog ongeslagen ploeg hen moest gaan bieden tegen de Atlanta Falcons. Na de coin toss, uitgevoerd door president Bush, werd het publiek ook niet teleurgesteld.

Direct na de kickoff werden de Falcons al overrompeld. Quarterback Michael Vick werd op de derde play van de wedstrijd met bal en al omvergehaald voor een verlies van zes yards, waarna Michael Koenen via een punt het balbezit op zou gaan geven. Dat plan werd echter verijdeld. De punt werd geblokkeerd, de bal rolde de endzone van de gasten in, en Saints defensive back Curtis Deloatch dook er bovenop. De eerste touchdown in het Superdome was een feit en de toon van de wedstrijd was gezet. Van het uur waren nog 58 minuten en 30 seconden te spelen.

In hun tweede drive deden de Falcons het wat beter. In de red zone konden ze echter geen vuist maken tegen een vrij consistent sterk spelende Saints-verdediging. De 46-jarige Morten Andersen moest de eerste punten voor de Falcons op de borden zetten met een field goal, waar Vick en de zijnen drie pogingen hadden verspeeld om de laatste acht yards te overbruggen. De Saints vonden het zo wel genoeg.

De verdediging van de Falcons toonde nog wel aan waarom zij tot deze wedstrijd nog geen touchdown had toegelaten. Quarterback Drew Brees van de Saints werd na drie plays weer naar de bank gestuurd, waarna de Saints-verdediging hetzelfde deed met Vick. Het kunstje kon voor Brees' tweede drive niet herhaald worden. 80 Yards in ruim vier minuten brachten receiver Devery Henderson in de endzone met een Superdome special. Brees had de bal aan running back Reggie Bush afgegeven, die op zijn beurt Henderson in balbezit bracht. De reverse liet de verdediging van Atlanta er voor de tweede play op rij niet best uitzien. De play ervoor kostte de Falcons al 28 yards door normale terreinwinst van de Saints, met nog eens elf strafyards wegens een overtreding op Brees.

Vervolgens kreeg verdedigingsspel weer de overhand. Beide teams werden tot een enkele down gehouden in de volgende drie drives, waarna opnieuw New Orleans de betere drive wist op te bouwen. Enkele forse stukken terreinwinst brachten kicker John Carney in positie om voor de Saints de eerste field goal op de borden te zetten en de voorsprong naar veertien punten uit te bouwen. Andersen kon door de Falcons ook in stelling worden gebracht, maar zijn poging werd door Fred Thomas geblokkeerd. Op de volgende drive mikte Carney de bal nog eens vanaf 51 yards over de dwarsligger voor de 20-3 stand halverwege de wedstrijd.

Het derde kwart werd door de Saints geopend met klokmanagement. Pas na acht minuten werd balbezit overgedragen, maar niet nadat Carney nogmaals drie punten aan het totaal had toegevoegd. Daarna konden de Falcons voornamelijk slechts toekijken hoe Michael Vick keer op keer niet ver genoeg kwam om ook maar aan scoren te gaan denken. Pas halverwege het vierde kwart lieten de Saints de teugels wat vieren en konden de Falcons wat terreinwinst boeken. De risico's die genomen moesten worden om de achterstand van twintig punten weg te werken bleken echter te groot en beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Door de 23-3 overwinning blijven de Saints ongeslagen na drie wedstrijden. Vorig seizoen werden in totaal slechts drie wedstrijden gewonnen. Volgende week gaan de Saints bij de Carolina Panthers op bezoek, terwijl in Atlanta de Arizona Cardinals op bezoek komen.

Geruchten over Resident Evil 5's 360 exclusivity ontkracht

Geruchten dat Resident Evil 5 niet langer naar de PS3 zal komen, en een Xbox 360 exclusive titel is geworden, werden deze week versterkt door de baas van Xbox Japan, de heer Takashi Sensui. De beste man weigerde de geruchten te ontkennen dat Microsoft Resident Evil 5 als exclusive heeft binnen gehaald.

De game die vorig jaar nog werd aangekondigd voor de Xbox 360 en PS3 schitterde afgelopen week door afwezigheid op de Tokyo Game Show, wat de geruchten alleen maar heeft versterkt. Toen de heer Sensui werd gevraagd naar het gerucht ontkrachtte hij het niet, en zei hij slechts het volgende:

"All I can say is we are very good friends with Mr Inafune [the game's producer]."

Capcom heeft nu echter de geruchten ontkracht. In klare taal zei de Japanse developer het volgende:

"Resident Evil 5 will release on PS3 and Xbox 360 as announced. There are no plans for an exclusive with the game"

Verder deelde Capcom mee dat de ontwikkeling van Resident Evil 5 zich nog in een dusdanig vroeg stadium bevindt, dat het nog wel een tijdje zal duren voordat iemand buiten het hoofdkwartier van Capcom iets van de game te zien krijgt.

Hugo Sanchez terug op het veld

Voormalig aanvaller van Real Madrid en het Mexicaanse elftal, Hugo Sanchez, is terug op het voetbalveld. Sanchez is maandagavond aangesteld als de nieuwe coach van de Mexicaanse eerstedivisieclub Necaxa. Hij volgt Enrique Zarza Lopez op, die zondag, een paar uur voor de wedstrijd tegen UNAM, werd ontslagen.

De 48-jarige Hugo Sanchez zat elf maanden zonder werk. In oktober 2005 stapte hij op als trainer bij UNAM, na daar vier seizoenen werkzaam te zijn geweest. "Ik ben blij met dit nieuwe avontuur en dank Necaxa voor het getoonde vertrouwen. Ik weet zeker dat de resultaten gunstig zullen zijn."

Celstraf zaak-Maja Bradaric blijft staan

Icoon JustitieDe Hoge Raad heeft dinsdag de cassatie verworpen van een van de veroordeelden voor de moord op de Nijmeegse scholiere Maja Bradaric in 2003. Daardoor is de celstraf van twaalf jaar, waartoe Ferdi Ö. door het gerechtshof in Arnhem is veroordeeld, onherroepelijk geworden.

Het 16-jarige meisje werd op 17 november 2003 door Ferdi en twee vrienden gewurgd tijdens een autoritje. De jongens dumpten het lichaam van Maja vervolgens in de uiterwaarden bij Bemmel en staken het in brand.

Het hof veroordeelde Ö. voor het medeplegen van moord en verbranden van Maja's lichaam. De jongeman tekende cassatie aan, omdat hij de opzet op de dood van het meisje zou hebben ontkend, terwijl het hof stelde dat Ö. een volledige bekentenis had afgelegd in de rechtszaal. De Hoge Raad is het met het hof eens.

Wel heeft het hoogste rechtscollege de straf van Ö. met een maand verkort, wegens overschrijding van de redelijke termijn voor berechting. De veroordeling van het hof dateert van april 2005.

De mededaders, Goran M. en Goran P. werden veroordeeld tot respectievelijk tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging en vijf jaar gevangenisstraf. Het drietal behoorde tot de vriendenkring van Maja. Het plan om de scholiere te vermoorden, was afkomstig van Goran M. Het motief is nooit duidelijk geworden.



Maja Bradaric

Rockstar kondigt L.A. Noire aan

Rockstar Games heeft aangekondigd de game 'L.A. Noire' te gaan uitgeven. De game wordt ontwikkeld door een nieuwe Australische developer genaamd Team Bondi. De developer is opgericht door Brendan McNamara, het brein achter The Getaway. L.A. Noire is een crime-thriller die zich, zoals de naam al doet vermoeden, afspeelt in Los Angeles in de jaren '40. Het doel van de game is om een serie moorden op te lossen in de donkere setting van drugs, corruptie en jazz. Met L.A. Noire wil Rockstar proberen film en game één te maken.

Hoe de game verder precies in elkaar zit is niet bekend. Het is bijvoorbeeld onduidelijk of L.A. zal worden neergezet als een free-roaming gebied of dat spelers een vaste lijn moeten volgen. Ook op welke platformen de game zal verschijnen is nog niet bekend gemaakt. Op IGN staat alvast een korte teaser trailer. De volledige trailer verschijnt 5 oktober.

[Upd]Van Nistelrooy toch wel tegen Dinamo Kiev

Ruud van Nistelrooy zal vanavond niet meespelen in de Champions League-wedstrijd van Real Madrid tegen Dinamo Kiev. Trainer Capello heeft de aanvaller bevallingsverlof gegeven omdat zijn vrouw op het punt van bevallen staat.

Door de afwezigheid van Van Nistelrooy zal de Braziliaan Ronaldo weer een kans krijgen. Volgens verschillende bronnen zou de Braziliaanse aanvaller weer helemaal wedstrijdfit zijn.

Update 13:55 uur

Ruud van Nistelrooy is toch beschikbaar voor het Champions League-duel van vanavond. De spits is vannacht om één uur vader geworden van een dochter en heeft zich intussen weer aangesloten bij de selectie van De Koninklijke, die zich aan het voorbereiden is op de tweede groepswedstrijd vanavond thuis tegen Dynamo Kiev.

PlayStation 3 zorgt voor faillisement Sony?

Pessimistische berichtgeving over Sony is de laatste tijd niet van de lucht. Dit wordt natuurlijk mede veroorzaakt door het uitstel van de PS3, en de problemen die Sony heeft gehad het afgelopen jaar met de productie van de onderdelen voor hun nieuwste games console. Nu is er echter een analist die verwacht dat de PS3 Sony straks meer kwaad dan goed zal doen.

Dat er op een console verlies wordt gemaakt is al lang geen geheim meer, het kost Microsoft bijvoorbeeld $501 om een Xbox 360 te produceren. Het probleem bij Sony is echter hoeveel verlies ze zullen maken per verkochte PS3. De kosten van een PS3 voor Sony worden geschat op maar liefst $725 tot $905. Dit grote verschil ligt mede aan de Blu-Ray drive in de PS3. Dit onderdeel kost maar liefst $200 tot $300 per stuk, terwijl Microsoft slechts $20 kwijt is voor elke DVD drive in de Xbox 360.

Dit alles zou niet zo'n probleem zijn als de rest van Sony goed draaide, dan konden ze net als Microsoft de verliezen die ze maken op de consoles dekken met de inkomsten van andere divisies. Echter, een aantal andere divisies van Sony zoals de tv's en films lopen ook lang niet zo goed meer als in het verleden.

Voor het volledige verhaal, met nog een hoop meer cijfers, klik je hier

Opera op de Wii tot juli 2007 gratis

Opera Software heeft bekend gemaakt dat hun browser voor de Wii tot en met juni 2007 gratis te downloaden zal zijn via het 'Wii Shop Channel'. Vanaf juli 2007 zullen gebruikers een onbekend aantal 'Wii Points' moeten neerleggen voor de download. Hoeveel de browser dan gaat kosten wordt later nog bekend gemaakt. Met de Opera browser wordt de Wii de eerste thuisconsole die gebruikers (officieel) toestaat te surfen op het net. De browser ondersteunt ook de meer geavanceerde webstandaarden, zoals Flash en AJAX zodat je ook op je TV filmpjes van Youtube kan bekijken.

Actie tegen asielkinderen in cel

Icoon BinnenlandsAVRO-presentator Sipke Jan Bousema is in de bres gesprongen voor de 8-jarige Hui Chen die opgesloten zit in detentiecentrum Zeist, in afwachting van zijn uitzetting naar China. Daarvoor zat hij een half jaar met zijn moeder in het vertrekcentrum Vught. Maar omdat zijn moeder een terugkeer naar China niet voor elkaar kreeg, zijn ze nu in vreemdelingenbewaring gezet.

De moeder van Hui kwam ruim 8 jaar geleden zwanger in Nederland aan als alleenstaande minderjarige asielzoeker. Hui is dan ook in Nederland geboren en opgegroeid. Tot vorig jaar zat hij op de Olympiadeschool in Amsterdam. Zijn oud klasgenoten zijn verbijsterd dat Hui nu in de cel zit.

Overigens kan er ook voor gekozen worden om Hui buiten het detentiecentrum te plaatsen, maar dan zou hij zonder zijn moeder het vertrek naar China moeten voorbereiden. Om die reden zitten er wel meer kinderen in Nederland in de cel met hun moeder en of vader, die uitgezet moeten worden.

Geen kind in de cel
De actiegroep Geen kind in de cel! maakt zich al langer boos over deze praktijken. Volgens hen horen kinderen in vrijheid met hun ouders de terugkeer naar hun moederland af te wachten. De Nederlandse staat stelt zich op het standpunt dat niet Hui gevangen zit maar zijn moeder. Zij 'kiest' er zelf voor haar zoon bij zich te houden.

Radio
Vanmiddag zendt de AVRO in samenwerking met het KRO-programma 'Dingen die gebeuren' een speciale uitzending uit vanaf 14.00 uur via Radio 1. Het programma Hagensopdemiddag komt rechtstreeks vanaf de Olympiadeschool in Amsterdam. Te gast zijn Hui's advocaat Michel Collet en KRO-verslaggever Jonneke van Wierst. Verslaggever Hettie Lubberding praat met klasgenoten van Hui. Ook zal er regelmatig contact zijn met andere verslaggevers, onder meer met Harm van Atteveld vanaf het detentiecentrum in Zeist. Hier verblijven kinderen in afwachting van hun uitzetting naar het land van herkomst. Dit programma is ook van 14.55 tot 15.57 uur te volgen op Nederland 2.

Vandaag dient Klaas de Vries (PvdA) een motie in over bovenstaande kwestie. Naar aanleiding daarvan vindt een debat plaats in de Tweede Kamer, waarin minister Verdonk opnieuw aan de tand wordt gevoeld. In de Tweede Kamer is er vanavond een Voorbereidend Algemeen Overleg over het asielbeleid.


Voor meer info klik op de banner

Luizenstreek maakt ouders boos

Icoon OpmerkelijkOuders van de Jozefschool in Huissen voelen zich opgelicht door de vader van twee leerlingen van de school. Deze vader verkocht aan tientallen ouders peperdure shampoo tegen hoofdluis.

Hij had met een speciaal apparaat geconstateerd dat de beestjes op het hoofd van één op de vier kinderen van de school zouden zitten. Een paar dagen later stelde de GGD vast dat er helemaal geen sprake was van een luizenexplosie op de Huissense school, bevestigde schooldirecteur Ben Hollander dinsdag. Hij gaat ervan uit dat de vader alleen maar wilde helpen.

Volgens sommige ouders fantaseert de luizenvader er wel vaker op los. Hollander wist niet dat de man al eerder door zijn eigen verzinsels in opspraak is geraakt, zei hij desgevraagd.

DJ Gerard Ekdom: Wij zijn gekleed op stront

RadioRuim twee miljoen euro, dat was de opbrengst van 3FM Serious Request vorig jaar. De 3FM-dj's Wouter van der Goes, Giel Beelen en Gerard Ekdom lieten zich opsluiten in een glazen huis op de Neude in Utrecht. Luisteraars konden tegen betaling verzoekplaten aanbieden, al het geld wat binnen kwam was bestemd voor kinderen in Congo. Ook dit jaar gaat de publieke omroep zich weer inzetten voor het goede doel en gaan er dj's het huis in. Of Gerard Ekdom daar ook bij zit is nog onbekend. "Dit jaar kunnen de luisteraars stemmen wie er in moet", zo zei hij gisteravond in FOK!radio. Maar zou hij het zelf wel weer graag willen? "Ik wil met alle liefde zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel, maar aan de andere kant denk ik: een lekkere kerst is ook niet gek...", zo zegt hij wat terughoudend. "Maar als ik word gekozen, dan ga ik zeker!"

De dagen in het Glazen huis in Utrecht hebben wel impact op zijn leven gehad. Met name de live televisie-registratie had gevolgen. "Het gekke was dat ik de televisie eigenlijk helemaal was vergeten. Ik deed gewoon zoals ik altijd deed en bedacht ik me pas later weer dat het op televisie was. Ik was gewoon bezig met radio maken. Na die dagen in het huis heb ik alleen nog weleens dat ik in de supermarkt glazig aangekeken word en dat mensen zeggen: we kennen je, ben jij ook alweer? Oh ja, Jeroen Nieuwenhuize!"

Dit jaar zijn de slachtoffers van landmijnen het doel waar de publieke popzender zich inzet. "In een heleboel landen is het een groot probleem. Het lullige is namelijk dat die dingen een heel vrolijk kleurtje hebben. Als kind is dat dan aanlokkelijk om het op te rapen. En dan ontploft het ineens! En dan is een prothese (kunstmatig lichaamsdeel) nodig, wat voor hen niet te betalen is. Vooral ook omdat dat regelmatig vervangen moet worden, omdat een kind in de groei is. Het Rode Kruis heeft daar een aantal projecten voor lopen en daarvoor gaan wij geld inzamelen. Een vrij heftig doel dus..."

Deze maand is Gerad Ekdom precies vijf jaar de vaste presentator van het programma 'Arbeidsvitaminen' op Radio 3FM. Het programma zelf bestaat al zestig jaar. Hoe gaat hij met zo'n oud programma om? "De AVRO gaf me de opdracht om het programma te moderniseren. En dat is redelijk gelukt denk ik. De muziek is hipper en sneller en ik probeer er toch een stuk van mezelf in te leggen. Ik heb een jaar naar de juiste toon gezocht, maar nu is het wel ok, heb ik het idee!" Sinds begin deze maand presenteert hij ook nog eens een nieuwe programma. Op vrijdagavond vanaf 19:00 uur is hij samen met Michiel Veenstra te horen in Ekstra Weekend. "Het ultieme weekendgevoel overbrengen", zo legt Gerard Ekdom de inhoud van het programma uit. "Alle remmen gaan los. Het is feest. Michiel en ik zijn een beetje bij elkaar gekwakt. Dus gingen we maar eens met elkaar lunchen met een paar lege velletjes papier. En we vertrokken daar met vijf kantjes vol. We zijn aan het zoeken naar de juiste toon. Maar we leven echt al toe naar de vrijdag, dus dat zit wel goed!"

De meningen over de dj lopen uiteen. Onder andere op het FOK!forum hebben mensen vaak een mening over dj's zoals Gerard Ekdom. Let hij daar zelf weleens op? "Ik heb er wel een beetje een gewoonte van gemaakt om te kijken. Maar uiteindelijk denk ik: ach, iedereen heeft z'n mening. Je bent nu eenmaal een publiek figuur en je bedient ook een publiek verhaal, dus kun je ook stront verwachten. Daar zijn we hier op gekleed hoor! Ik ben blij dat er platformen zijn waar je je mening kwijt kan. Nederland is een vrij land, en ik hou van dit land! Ik vind het goed dat je zo je mening kan geven."

Met dank aan Nolius voor de submit.

'No-claim in de zorg niet afgeschaft'

Icoon PolitiekDe no-claim in de zorg zal per 1 januari niet worden afgeschaft. Volgens Minister Hoogervorst gaan veel jongeren er dan op achteruit. Ook komen zorgverzekeraars in problemen als de no-claim wordt afgeschaft omdat hun polissen al bij de drukker liggen. Er is volgens de minister dus te weinig tijd om de wens van de Tweede Kamer om de no-claim af te schaffen in 2007, uit te voeren.

Bij de no-claim krijgen mensen na een jaar 255 euro terug als ze geen zorg nodig hebben gehad. Uit een evaluatie van het kabinet zou blijken dat het systeem wel voldoet.

Minister Hoogervorst denkt dat de no-claim in 2008 wel af kan worden geschaft. Maar daar moet een nieuw kabinet volgens hem dan naar kijken.

Van Nistelrooy haalt uit naar Van Basten

Ruud van NistelrooyIn een interview met het tijdschrift Sportweek heeft Ruud van Nistelrooy uitgehaald naar Marco van Basten. Van Nistelrooy, die na het afgelopen WK niet meer geselecteerd werd door Van Basten, trekt de integriteit van de bondscoach in twijfel. "Het jammere is dat de bondscoach zich niet alleen laat leiden door voetbalkwaliteiten van spelers, maar ook door andere dingen. Ik noem dat het 'ik mag je-gehalte'", aldus de spits van Real Madrid.

"Hij wil bepaalde persoonlijkheden gewoon niet in zijn selectie hebben. Zég dat dan. Draai er niet omheen. Hij vond dat ik alledrie de poulewedstrijden slecht had gespeeld op het WK. Nou, als hij me tegen Ivoorkust slecht vond, is het misschien ook wel beter om niet met elkaar te werken", aldus Van Nistelrooy, die 54 interlands speelde voor Oranje en daarin 28 keer scoorde.

Van Nistelrooy had overigens al een voorgevoel over het eindigen van zijn interlandcarrière: "Meteen na het WK zei ik tegen mensen in mijn directe nabijheid: dit was het, Van Basten zal me niet meer oproepen. Dat gevoel had ik. En nu sta ik hier in de verleden tijd over het Nederlands elftal te praten. Dat is raar. Niet dat ik ooit zal bedanken hoor, dat niet. Ik hoor daar gewoon te staan, daar ben ik van overtuigd. Maar ik schijn er nu niet meer bij te horen. Terwijl ik denk dat het Nederlands publiek er recht op heeft om de beste spelers van het land in Oranje te zien. Ik vind dat ik erbij hoor."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Jani naar Champ Car

Neel Jani, vrijdag-coureur bij het team van Scuderia Toro Rosso heeft, nadat hij er niet in geslaagd is om voor 2007 een racestoeltje in de Formule 1 te vinden, besloten om over te stappen naar de Amerikaanse Champ Car-serie.

"Mijn doel was om volgend jaar in de Formule 1 te racen, maar aangezien er geen race-mogelijkheden meer voor mij waren, en ik niet nog een heel jaar reserverijder wil bijven, is een overstap naar de Champ Car-serie op dit moment de beste oplossing voor mij," aldus Jani, die ook weer in actie zal komen als A1GP-coureur.

Wii behoort tot populairste Kerstkado's bij Toys 'R Us

Elk jaar publiseert de Amerikaanse tak van Toys 'R Us een lijst met daarin de populairste Kerstkado's voor dat jaar. Dit jaar vinden we de Wii terug in de lijst van 15 populairste kado's.

Andere meldingen in de lijst (alfabetische volgorde):

Blue Man Group Percussion Tubes from ToyQuest(R)
Designer's World(TM) from Tiger(R) Games
Dora's Talking Cash Register(TM) from Fisher-Price(R)
ESPN(R) Fast Action Football(TM) from Fisher-Price(R)
Kid-Tough(TM) Digital Camera from Fisher-Price(R)
Laugh & Learn(TM) Baby Grand Piano from Fisher-Price(R)
Mindstorms(R) NXT from LEGO(R)
My Scene(TM) My Bling Bling(TM) Styling Head from Mattel(R)
Pink Nitro Notebook(TM) from VTech(R)
Power Rangers Deluxe Manticore Megazord from Bandai(R)
Speed Stacks(R) StackPack(R) from Play Along(R)
Sound City Railway from Imaginarium
Tap Dancing Mumble from Thinkway
"T.M.X." (TM) Elmo from Fisher-Price(R)

Reuzenrad Weert wankel na breuk waterleiding

PolitieDe gemeente Weert heeft dinsdagochtend de directe omgeving van een reuzenrad op de kermis in Weert afgezet nadat naast het rad een waterleiding was gesprongen. Een eerder aangekondigde ontruiming van vijftig gezinnen uit een naastgelegen flat en uit woningen is afgeblazen.

Het gevaar dat het ongeveer vijftig meter hoge rad aan de Regentesselaan in Weert omkiept, is voorlopig geweken. Wel mag het reuzenrad in elk geval dinsdag niet gebruikt worden, totdat onderzocht is of de gesprongen waterleiding schade aan het fundament heeft veroorzaakt.

Waterleidingmaatschappij Limburg heeft nog de hele dag nodig om de gesprongen leiding te repareren. Het lek ontstond tijdens een brand in een goktent elders op de kermis achter het station.

Met dank aan jpg97 voor de submit.

Belgische al 7 jaar in ziekenhuis na infectie

MedischEen Vlaamse vrouw ligt al zeven jaar geïsoleerd in een ziekenhuis in Sijsele bij Brugge. Ze kampt met een hardnekkige bacteriële infectie. Myriam Brans vreest dat ze de rest van haar leven in het ziekenhuis moet doorbrengen. Dat meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws dinsdag.

De ellende begon toen de vrouw in 1997 een routineoperatie aan haar knie moest ondergaan. Door een allergische reactie op de metalen schroeven die werden gebruikt, ontstak de wond. De daaropvolgende anderhalf jaar lag ze met een open wond in het ziekenhuis, tot ze besloot op eigen houtje te vertrekken.

Na een hevige koortsaanval moest ze terug naar het hospitaal. Artsen constateerden de gevreesde bacterie staphylococcus aureus en amputeerden haar rechterbeen en rechterheup. Maar dat stopte de infectie niet. Wel hield ze er een nog grotere open wond aan over.

Fysiek contact met bezoekers is verboden. ''Wegens besmettingsgevaar mag ik mijn kleinzoon niet vasthouden. Mijn kinderen mogen me zelfs niet meer kussen. Ik mis dat'', aldus de Vlaamse. ''Alleen morfine, antidepressiva en mijn kinderen houden me op de been.''

Met dank aan Aka-Zigor en babbelbox voor de submit.

Nederland in top met daling verkeersdoden

OngelukNederland behoort tot de Europese top van landen waar het verkeer snel veiliger wordt. Het aantal verkeersdoden is hier met 25 procent gedaald tussen 2001 en 2005. De Nederlandse afname komt op de zevende plaats van 27 Europese landen.

''Opmerkelijk, omdat in Nederland na Malta al de minste verkeersdoden vallen omgerekend naar het aantal inwoners'', concludeerde de Europese organisatie voor Veilig Verkeer ETSC dinsdag. De organisatie vermoedt dat veel Nederlandse ongelukken zijn voorkomen dankzij lagere snelheden. Nogal wat stadsgebieden hebben het maximum verlaagd van vijftig naar dertig kilometer per uur.

Volgens de organisatie hebben ook nieuwe rotondes levens gered, evenals het dalend gebruik van brommers.De ETSC presenteerde dinsdag in Brussel de eerste Europese ranglijst van landen met een veiliger verkeer. Frankrijk gaat aan kop, met een daling van 35 procent. Tweede en derde zijn Luxemburg (min 34 procent) en België (min 27 procent). In Frankrijk en België zijn honderden nieuwe flitscamera's geplaatst.

Nederland is met acht andere landen goed op weg naar het doel om het aantal verkeersdoden te halveren tussen 2001 en 2010. Europa als geheel blijft achter bij het doel. ''Als alle landen hun beloftes waren nagekomen, waren 8000 levens in de Europese Unie gespaard gebleven'', zei directeur Jörg Beckmann van ETSC.

Door ongelukken op de Nederlandse wegen stierven 750 mensen in 2005, tegen 993 in 2001. De organisatie beschouwt iemand als verkeersdode als die overlijdt binnen dertig dagen na een verkeersongeluk.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 50 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave

Succes!

Matras 'slaat' Groninger ziekenhuis in

OpmerkelijkEen 55-jarige man uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt na een aanvaring met een matras. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Als medewerker van een woningbouwvereniging gooide de man een matras in een afvalcontainer. De matras veerde echter terug en sloeg de man van de container af. Hij viel vervolgens twee meter omlaag. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn rug. Hij moest per traumaheli naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

FOK!columniste te horen bij CAZ!

Icoon SitenewsIn navolging van onze columnist Alpeko zal nu ook Frontpage-columniste Pauline van Lintel te horen zijn op CAZ!radio. Rond kwart voor tien vanavond zal zij tijdens het programma Wacht U Voor De Hond tijdens een soort van 'columnisten-idols' een van haar columns voordragen.

Nadat zij deze column heeft voorgelezen, kunnen luisteraars stemmen of zij terug mag komen om nogmaals een column voor te dragen. Wanneer je vanavond op Pauline wil stemmen, kun je Pauline ON of Pauline OFF sms'en naar het nummer 4242. Wanneer er meer mensen Pauline ON dan Pauline OFF hebben ingestuurd, komt zij terug in het programma met een nieuwe column waar weer op gestemd kan worden!

Wil je meer lezen van Pauline of van een of haar collega's, surf dan snel naar het columnoverzicht!

Square-Enix support voor PS3 'niet te veel, en niet te weinig'

Square-Enix president Sasaki heeft in een interview gesproken over hun support aan de PlayStation 3, de nieuwe console van Sony die in november uit moet komen in Japan en Amerika.

Sasaki wil niet dat Square-Enix de console te weinig support gaat geven en de PS3 daardoor verliest. Hij wil echter ook niet te veel support geven zodat de PS3 de concurrentie wegvaagt. Ze zoeken dus naar de gulden middenweg qua support.

Op de PSOne en PS2 was Square-Enix zo'n beetje PlayStation exclusive en ze lieten onder andere de Nintendo 64 en de Xbox links liggen. In de toekomst zal Square-Enix dus waarschijnlijk zich steeds meer gaan profileren als multiconsole developer.

Van Nistelrooy haalt uit naar Van Basten

Voor het eerst heeft Ruud van Nistelrooy hard uitgehaald naar bondscoach Marco Van Basten. In een interview met het blad Sportweek bekritiseert de voormalig international van Oranje het selectiebeleid van de bondscoach.

"Het jammere is dat de bondscoach zich niet alleen laat leiden door voetbalkwaliteiten van spelers, maar ook door andere dingen. Ik noem dat het 'ik mag je-gehalte'", aldus de spits.

Na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland besloot Van Basten om de spits van Real Madrid niet meer op te roepen voor het Nederlands elftal. "Hij wil bepaalde persoonlijkheden gewoon niet in zijn selectie hebben. Zég dat dan. Draai er niet omheen. Hij vond dat ik alledrie de poulewedstrijden slecht had gespeeld op het WK. Nou, als hij me tegen Ivoorkust slecht vond, is het misschien ook wel beter om niet met elkaar te werken," aldus Van Nistelrooy, die de afgelopen twee jaar een vaste basisplaats had in Oranje. Na de groepswedstrijden bij het WK in Duitsland moest hij die plek afstaan aan Dirk Kuyt.

Cafu wil terugkeren in Braziliaanse ploeg

De Braziliaanse voetballer Cafu wil terugkeren in het nationale elftal van zijn land. De 36-jarige verdediger had na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland eigenlijk een punt gezet achter zijn loopbaan als international.

Na de zware blessure van landgenoot en concurrent Cicinho is de rechtsback echter van gedachten veranderd. De verdediger van Real Madrid liep afgelopen weekeinde een zware blessure op, en zal vandaag waarschijnlijk geopereerd aan zijn kruisband. Vermoedelijk kan hij een half jaar niet in actie komen.

Dubbele beenbreuk voor Gerritsen

Patrick Gerritsen heeft aan de competitiewedstrijd van Jong FC Twente tegen Jong SC Heerenveen gisteravond een dubbele beenbreuk overgehouden.

Twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd botste de negentienjarige rechtsbuiten met Heerenveen-doelman Boy Waterman. Gerritsen werd gelijk naar het ziekenhuis overgebracht, waar de artsen een scheen- en kuitbeenbreuk constateerde. Gerritsen, vorig seizoen nog goed voor zes treffers in 24 competitiewedstrijden in het eerste elftal van de Tukkers, is meerdere maanden uitgeschakeld.

DVD: Big Momma's House 2




Het is alweer zes jaar geleden dat we in Nederland kennis mochten maken met de verkleedpartij van Martin Lawrence in Big Momma's House. Een kruising tussen een weinig subtiele Mrs. Doubtfire en The Nutty Professor in de vorm van Malcolm Turner. Als FBI-agent gaat hij undercover als oppasoma, maar moet daarbij geheel omgevormd worden tot gezellige dikkerd. Nu is het blijkbaar de hoogste tijd voor een vervolg in de vorm van Big Momma's House 2. De moeite waard of lekker laten liggen?

CDA: hoger onderwijs blijft betaalbaar

Icoon PolitiekHet CDA noemt de berichten die in de media opdoken over het collegegeld 'voorbarig'. De partij wil de toegankelijkheid van het hoger onderwijs juist garanderen. "Er mogen geen financiële beperkingen zijn voor studenten om deel te nemen aan zowel de bachelors- als de mastersfase", zo stelt het CDA nu.

Afgelopen zaterdag ontstond er beroering omdat het CDA het collegeld voor de master zou willen verhogen volgens de Volkskrant. Maar dat blijkt nu niet helemaal te kloppen, daarbij wordt pas aankomend weekend definitief het verkiezingsprogramma vastgesteld.

"In de voorstellen van het CDA staan toegankelijkheid en kwaliteit van het hoger onderwijs centraal", zo verzekert de partij nu.

.mobi-domein moet mobiel surfen stimuleren

Icoon Internet Een nieuwe internetdomeinnaam moet surfen via de mobiele telefoon een flinke impuls geven. Vanaf dinsdag kan iedereen een internetadres eindigend op .mobi aanvragen. Een mobi-site is speciaal ontworpen voor de mobiele telefoon en moet aan specifieke eisen voldoen.

Surfen via de mobiele telefoon is niet populair. Slechts een op de tien bezitters van een gsm gaat het internet op, meldde de BBC dinsdag. De kosten van mobiel surfen zijn te hoog en de snelheid laat te wensen over. Daar komt bij dat het aanbod van sites zeer mager is.

De nieuwe internetdomeinnaam moet daar een einde aan maken. De organisatie die de registratie van de mobi-adressen regelt, MTLD, verwacht 200.000 aanvragen, aldus de BBC. Inmiddels hebben al zo'n 13.000 bedrijven een mobi-adres aangevraagd. Grote telecombedrijven en producenten van mobiele telefoons steunen het mobi-initiatief.

CESA maakt winnaars van de Tokyo Game Show bekend

De bezoekers van de Tokyo Game Show hebben de games opgenoemd waar ze het meest op wachten. Op basis hiervan heeft de CESA de 'Future Division of Japan Game Awards 2006' bekend gemaakt.

Blue Dragon (Xbox 360, Microsoft)
Elebits (Wii, Konami)
Gran Turismo HD (PS3, Sony)
Gyakuten Saiban 4 [Phoenix Wright] (NDS, Capcom)
Heavenly Sword (PS3, Sony)
Lost Planet: Extreme Condition (Xbox 360, Capcom)
Metal Gear Solid Portable Ops (PSP, Konami)
Monster Hunter Portable 2nd (PSP, Capcom)
Seiken Densetsu 4 (PS2, Square Enix)
Tales of Destiny (PS2, Bandai Namco)
The Eye of Judgement (PS3, Sony)

Nintendo was niet aanwezig op de Tokyo Game Show, wat het gebrek aan Wii games zou verklaren

TomTom-diefstal mislukt

Icoon Domme criminelen Een steler van een TomTom-navigatieapparaat bleek zijn diefstal niet zo goed uitgevoerd te hebben als gedacht. Hij had een personenauto opengebroken in Den Helder, nam vervolgens het waardevolle navigatieapparaat mee en vluchtte.

Daarna besloot hij de TomTom snel te verkopen aan geïnteresseerden. Een getuige beldde de politie, nadat de man hem een TomTom aanbood voor slechts vijftig euro. Hij vermoedde dat het apparaat gestolen kon zijn. De politie kon de verkoper traceren en nam het navigatieapparaat in beslag.

De originele eigenaar van de TomTom terugvinden was eenvoudig. De politie hoefde slechts het knopje 'Huisadres' in te drukken en een vrouwenstem navigeerde de politiewagen naar de juiste eigenaar. Bovendien was daar duidelijk bewijs aangetroffen: de auto van de eigenaar die opengebroken was. De verdachte, een 27-jarige man uit Den Helder, is voor verhoor opgesloten.

Met dank aan Boesh voor de submit.

1080p HD-DVD alleen over VGA

Voor iedereen een nieuwe tv van een paar duizend euro gaat aanschaffen samen met de HD-DVD uitbreiding voor de Xbox 360 om te kunnen genieten van films in 1080p, let er wel op dat je tv een VGA aansluiting heeft. Vanwege copyright regelingen rond DVD en HD-DVD is Microsoft verplicht om component output te verzwakken.

AACS (Advanced Acces Content System) van het HD-DVD formaat zorgt ervoor dat component niet meer kan gebruiken van 1080i, VGA is geclassificeerd als authorized computer monitor output en mag dus wel gebruik maken van 1080p. DVD heeft dezelfde problemen, al heb je de patch die dit jaar uit komt waarmee alles wordt geupscaled, dan nog mag je niet verder dan 480p.

Kort gezegd komt het op het volgende neer:

Component
HD-DVD: max 1080i
DVD: upscaled tot 480p
Games: 720p upscaled tot 1080p, waarbij misschien in de toekomst 1080p een standaard wordt.

VGA
HD-DVD: max 1080p
DVD: upscaled tot 1080p
Games: 720p upscaled tot 1080p, waarbij misschien in de toekomst 1080p een standaard wordt.

FC Utrecht: "Sneijder zal toegejuicht worden"

Aankomend weekend staat de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax op het programma. De aanhang van de club uit de Domstad heeft gezegd dat Wesley Sneijder deze keer niet als mikpunt voor spreekkoren wordt gezien, maar zelfs luid applaus zal gaan krijgen.

Sneijder werd jarenlang als mikpunt gezien voor Utrechtse spreekkoren, maar het afgelopen jaar heeft Sneijder, geboren Utrechter, veel respect gekregen van de supporters. De belangrijkste reden daarvoor is zijn gedrag na het overlijden van David di Tommaso afgelopen seizoen. Sneijder toonde zich twee dagen na zijn overlijden een groot sportman door aan de hoofdingang van stadion Galgenwaard een krans te leggen voor Di Tommaso, die op 29 november 2005 overleed aan een hartstilstand. De aanhang van Utrecht zag dit als iets positiefs, en heeft respect voor de Ajacied gekregen.

Rellen Brussel na overlijden gevangene

Icoon MisdaadIn Brussel hebben afgelopen nacht meer dan vijftig relschoppers van Noord-Afrikaanse afkomst een ravage aangericht. Zij trokken een waar spoor van vernielingen door de Belgische hoofdstad, waarbij zij onder andere een café en verschillende auto's in brand staken en willekeurig ruiten insloegen. De politie moest massaal ingrijpen om de situatie onder controle te krijgen.

Aanleiding voor de gewelddadige uitspattingen was de dood van een gevangene in Vorst. Een 25-jarige autodief overleed in zijn isoleercel nadat hij vanwege zijn agressieve gedrag een injectie met een kalmeringsmiddel had toegediend gekregen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was het ook al onrustig in de stad. Toen werden in de wijk Schaarbeek onder meer elf auto's in brand gestoken.

Met dank aan dj-scratch voor de submit.

Barroso pleit voor pauze uitbreiding EU

Icoon EuropaVoorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie (het dagelijks bestuur van de Europese Unie) vindt dat de komende uitbreiding van de EU (met Bulgarije en Roemenië) voorlopig de laatste moet zijn. Volgens hem zijn er grenzen aan de mogelijkheden die de EU nu heeft om nieuwe lidstaten op te nemen. Bij verdere uitbreiding dreigt de Europese Unie een inefficiënte organisatie te worden.

Voordat er gepraat kan worden over verdere toetredingen zal eerst de Europese Unie moeten worden hervormd en moet er duidelijkheid komen over de Europese Grondwet, aldus de EC-voorzitter. Mocht Barroso politieke medestanders vinden voor zijn persoonlijke standpunt dan ontstaat er onzekerheid aangaande een toekomstig lidmaatschap van Kroatië en Turkije bij de Europese Unie.

Met dank aan Emmers voor de vertaalde submit.

Doornbos is er klaar voor

Nog vijf dagen, en dan maakt Robert Doornbos zijn racedebuut voor Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van China. De Nederlander die de laatste drie races voor het team aan de start zal verschijnen, heeft er zin in.

Zijn doel voor de laatste drie races is om net zo snel te zijn als teamgenoot David Coulthard. " Ik ben er 100% klaar voor en ben super gemotiveerd. Target man is uiteraard David Coulthard. David zit al zo’n 13 jaar in de F1 en is dus erg ervaren en gewoon nog enorm snel. Het is mijn doel om in ieder geval net zo snel als hem te zijn deze races. Daarnaast hoop ik ook dat onze wagen competitief is en dat als het allemaal meezit ik misschien in de punten kan rijden."

Met het oog op volgend seizoen weet Doornbos dat hij moet laten zien wat hij waard is. "In de Formule 1 kan je binnen één dag van ‘zero naar hero’ schieten. Wie weet wat er allemaal kan gebeuren? Maar ook voordat we deze kans kregen, was mijn management natuurlijk al druk bezig met volgend jaar. Zelf hou ik me echter hier niet mee bezig, ik concentreer me enkel op deze drie races. First things first!"

Ziekenboeg bij FC Groningen loopt leeg

In de aanloop naar de UEFA Cup-wedstrijd tegen Partizan Belgrado begint de ziekenboeg bij FC Groningen aardig leeg te lopen. Trainer Ron Jans kan vermoedelijk een beroep doen op alle selectiespelers. Ook de lang geblesseerden Paul Matthijs (buik/liesklachten), Glen Salmon (hamstrings) en Koen van de Laak (kuit) willen tijdens de wedstrijd hun gezicht laten zien.

De Groningers moeten thuis een achterstand zien goed te maken van 4-2. De wedstrijd, die zal worden gefloten door de Roemeen Pavel Cristian Balaj, is live te zien op RTV Noord.

81-jarige haalt doctorandus-titel

Icoon Onderwijs De 81-jarige Edith Veerman-van Leeuwen uit Rijswijk heeft gisterenmiddag haar doctorandus-titel behaald. Zeven jaar geleden begon ze aan de studie Engels aan de Universiteit Leiden. Veerman-van Leeuwen is de echtgenote van de in 1993 overleden ARP-staatssecretaris Antoon Veerman.

Veertien jaar geleden werd bij de vrouw een bijzondere vorm van kanker geconstateerd. Ze besloot te gaan studeren, nadat ze een televisieprogramma had gezien over pijnbestrijding. Als een persoon zich ergens goed op focust, dan zou de pijn deels verdwijnen. "Door een tumor in m'n ruggenmerg heb ik continu pijn in mijn handen. Het zou helpen als ik me ging focussen op iets dat me interesseert", aldus de Rijswijkse doctorandus.

En nu begint de 81-jarige nog even met drie nieuwe opleidingen. "Om niet in het zwarte gat te vallen ga ik nu ook Grieks en Latijn doen. Daarnaast ga ik een studie theologie doen, want ik moet wel m'n dagen kunnen doorkomen", aldus de zeer ambitieuze vrouw.

Leraar gooit leerlinge uit raam

Icoon Bizar Een boze Chinese leraar heeft een elfjarige leerlinge van drie hoog uit het raam gegooid. Volgens Chinese media ging de docent daarvoor nog gewelddadiger te werk. De 28-jarige docent had het hoofd van de leerlinge tegen een tafel geslagen en hij had haar geslagen met een stalen voorwerp. Al dit geweld is de leerlinge fataal geworden.

De precieze aanleiding van de acties is niet bekendgemaakt, maar de geschiedenisleraar staat al langer bekend als gewelddadig. De docent uit de provincie Hunan is aangehouden. De hele school is door het incident gesloten.

Met dank aan dj-scratch, bloodacolyte en nieuwrechts voor de submit.

'Aarde dreigt warmst in miljoen jaar te worden'

Icoon Wetenschap Door de snelle temperatuurstijging dreigt de aarde het warmst te worden in een miljoen jaar tijd. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA in een dinsdag gepubliceerde studie naar de verandering van het klimaat.

In de afgelopen drie decennia is de temperatuur met 0,6 graad Celsius gestegen. Daarmee is onze planeet nu al in 12.000 jaar niet zo warm geweest. Met een stijging van nog eens 1 graad wordt een gemiddelde temperatuur bereikt die vermoedelijk een miljoen jaar geleden voor het laatst heerste.

Als de opwarming onder dat niveau blijft, zijn de gevolgen relatief beheersbaar. Maar als door verdere opwarming de temperatuur 2 of 3 graden stijgt zullen we "een andere planeet krijgen dan die we nu kennen", aldus NASA.

In het midden van het plioceen ongeveer drie miljoen jaar geleden was het zo warm. De zeespiegel lag toen naar schatting 25 meter hoger dan vandaag de dag.

Speelschema KNVB-beker bekend

Gisteravond heeft de KNVB het speelschema bekend gemaakt voor de derde ronde in de strijd om de KNVB-beker. Vorige week was de loting al verricht, maar nu is ook bekend wie wanneer moet spelen.

PSV en Ajax beginnen vrijwel gelijktijdig aan hun bekerduel. Landskampioen PSV speelt donderdag 9 november op 20.00 uur tegen Vitesse, terwijl bekerhouder Ajax een kwartier later begint aan haar thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Feyenoord speelt al een dag eerder, net als de huidige koploper in de Eredivisie, AZ.

Het programma:

Dinsdag 7 november
GA Eagles - Excelsior (20.00 uur)
MVV - Stormvogels Telstar (20.00 uur)
Be Quick'28 - Willem II (20.00 uur)
RBC Roosendaal - FC Eindhoven (20.00 uur)
De Graafschap - FC Emmen (20.00 uur)

Woensdag 8 november
FC Groningen - NAC Breda (20.00 uur)
Achilles'29 - Sparta Rotterdam (20.00 uur)
FC Twente - NEC (20.00 uur)
Roda JC - ASWH (20.00 uur)
AZ - sv Meerssen (20.00 uur)
RKC Waalwijk - Feyenoord (20.00 uur)

Donderdag 9 november
Jong AZ - sc Genemuiden (20.00 uur)
Haarlem - FC Den Bosch (20.00 uur)
FC Utrecht - Rijnsburgse Boys (20.00 uur)
Vitesse - PSV (20.00 uur)
Ajax - ADO Den Haag (20.15 uur)

Werkgroep tegen jeugdwerkloosheid stopt

Icoon BinnenlandsDe Taskforce Jeugdwerkloosheid houdt binnenkort op te bestaan. Dat heeft voorzitter Hans de Boer van de werkgroep maandag gezegd in het radioprogramma BNN United.

De werkgroep heeft als taak om de hoge werkloosheid onder jongeren, die ongeveer twee keer zo groot is als onder de hele beroepsbevolking, terug te dringen. Van de doelstelling om 40.000 jongeren extra aan een baan of stageplaats te helpen, is inmiddels 37.000 behaald, aldus De Boer.

De oud-voorzitter van werkgeversorganisatie MKB-Nederland wil nog 3000 jongeren aan werk helpen. Daarna gaat de stekker eruit, aldus De Boer.

NOVA-reportage wint Emmy

Icoon ShowbizzDe NOVA reportage 'Op jacht naar de Taliban' van verslaggever Tom Kleijn en cameraman Joris Hentenaar heeft een internationale Emmy Award gewonnen in de categorie 'langlopende nieuwsverslaggeving'. In een reactie zei Kleijn "ongelofelijk blij en vereerd" te zijn.

"Voorafgaand aan de bekendmaking was er een bijeenkomst met de andere genomineerden. Ik was diep onder de indruk van hun bijdragen. Met name de inzendingen uit Engeland en Argentinië waren fenomenaal. Als dan jouw naam wordt genoemd als winnaar, weet je even niet wat je overkomt."

De uitreiking van de Emmy Awards was maandagavond (lokale tijd) in New York. Het is de eerste keer dat NOVA de prestigieuze televisieprijs wint. In de reportage die op 13 juni vorig jaar werd uitgezonden gaan de verslaggever en cameraman mee met een eenheid van het Amerikaanse leger in de afgelegen berggebieden van zuidoost Afghanistan op zoek naar strijders van de Taliban.

In 2005 won Netwerk de award in deze categorie met de documentaire 'Terug naar Beslan'.

Nieuw hersenvoer in aantocht

Nintendo heeft met Brain Training een gat in de markt gevonden en dus is het logisch dat er vele aftreksels van deze game verschijnen. De nieuwste telgen in de Brain Trainingkloon-familie zijn mede ontwikkeld door Dr. Makoto Shichida, bedenker van de Right Brain Development Theory. De games krijgen de naam Brain Boost mee en verschijnen in twee verschillende versies.

Allereerst is er Brain Boost: Beta Wave. Dit spel focust zich op de stimulerende delen van de rechter hersenhelft zoals concentratie en diep nadenken. De 'spelletjes' die in dit spel gedaan kunnen worden zijn het herkennen van vormen, het onthouden van een volgorde, het zoeken van een match en iets met bewegende stippen.

Het broertje van Beta Wave heeft de naam Gamma Wave meegekregen en bevat spellen die te maken hebben met perceptie en problemen oplossen. De 'spelletjes' draaien voornamelijk om het onthouden van gezichten, plaatjes, getallen, kleuren en omstandigheden.

“Each Brain Boost game offers a completely different set of fun, yet challenging, brain training problems that are designed to enhance your mental acuity,” aldus Ken Gold, Marketing manager bij Majesco Entertainment. “We believe a growing number of consumers are looking for more diversified game play experiences and the Brain Boost games will help attract a new audience to the category.”

Beide spellen zullen ergens in november in de winkel te vinden zijn voor mid-price.



Dagelijks twee stuks Beta Wave en twee
ons Gamma Wave houden je hersenen gezond!

Dealer verstuurt drugs via UPS

Stel, je bezit 22 kilo marihuana en je moet deze op een andere locatie zien te krijgen. Dan kun je natuurlijk met de auto gaan en de vracht persoonlijk afleveren, maar dat was voor een onbekende verzender uit Houston toch iets te veel werk.

De verzender moest de drugs afleveren bij de 22-jarige Antonio A. Camacho en de 27-jarige Danny M. Cruz uit Sarasota, Florida. Omdat Houston en Sarasota ongeveer 1300 kilometer uit elkaar liggen, besloot de verzender gebruik te maken van de wereldwijd bekende pakketdienst UPS.

Helaas voor de ontvangers kwam men er in Houston al achter dat er iets niet pluis was met het verzonden pakket. Een snuffelhond van de politie verraadde wat de werkelijke inhoud was van het pakket. Om de ontvangers in de boeien te kunnen slaan, besloot de politie het pakket te laten versturen en de autoriteiten in Sarasota in te lichten. Nadat ook een snuffelhond van de politie in Sarasota aangaf dat het pakket drugs bevatte, werd het pakket opengemaakt ter verificatie.

In het pakket trof men vier kleinere pakketten aan, elk gevuld met marihuana. Op maandagochtend leverde een in een UPS-uniform geklede agent het pakket af bij de ontvanger. Niet veel later stond de politie aan de deur met een huiszoekingsbevel en arresteerde ze de mannen

Beide heren worden aangeklaagd voor het bezit en vervoer van narcotica. Er staat hen een boete van 50.000 dollar (ongeveer 40.000 euro) te wachten en een gevangenisstraf van minimaal drie jaar.

Multi Lost Planet screens

In Lost Planet: Extreme Condition speel je een jongeman genaamd Wayne die last heeft van geheugenverlies. Wayne weet alleen nog maar dat zijn vader vermoord is door vijanden genaamd 'Akrids'. Wayne wil wraak nemen en wordt daarbij vergezeld door meerdere characters.

Er zijn een aantal screens vanaf de Tokio Game Show verschenen waarin je de multiplayer actie kunt zien.








Het spel wordt eind 2006 in Japan verwacht. Begin 2007 zal Lost Planet in de US en de EU te verkrijgen zijn.

EA stelt nieuwe CEO EA Asia aan

Electronic Arts heeft Hubert Larenaudie gestrikt om de Aziatische tak van het bedrijf te leiden. Larenaudie heeft twee jaar lang dezelfde taak gehad voor Vivendi Universal en heeft daardoor vele contacten in Azië, waaronder met de Chinese publisher The9. Volgens geruchten gaat dat bedrijf de bekende FIFA-voetbalgames van EA uitbrengen. EA werkt al enige tijd aan uitbreiding van het bedrijf in de Aziatische gamesmarkt en lijkt hierdoor weer een stapje verder te komen.


Hubert Larenaudie

CD: Four Tet - Remixes

Kieran Hebden is een grootheid. Gitarist in de Britse postrock band Fridge, maar vooral bekend als DJ en producer onder de naam Four Tet. Triphop, IDM (Intelligent Dance Music), techno, indie, het komt allemaal voorbij op zijn vier soloplaten. Misschien nog bekender zijn echter zijn remixes van bekende artiesten als Aphex Twin, Madvillain, Kings of Convenience, James Yorkston en onlangs nog Jamie Lidell en Archie Bronson Outfit. Rock, pop, hip-hop of dance, het maakt hem allemaal niet uit. Remixes is een verzamelaar verdeeld over twee schijfjes, met wat Hebden zelf beschouwt als zijn beste remix werk van de afgelopen zes jaar.


Uwe Boll slaat in op critici

Een paar maanden geleden kondigde Uwe Boll aan om met critici die zijn films slechte kritieken gaven de boksring in te stappen. Boll, bekend als regisseur van vele gamefilms zoals Bloodrayne, Alone in The Dark en House of The Dead, heeft een slachtoffer gevonden in Richard 'Lowtax' Kyanka.

Op het onderstaande filmpje kun je het gevecht bekijken. Links in een zwart hemd staat Boll zelf, en rechts in de hoek zijn slachtoffer Lowtax. Lowtax krijgt een aantal flinke klappen te verduren in deze actie die volgens Boll slechts een PR stunt was.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.