Doornbos is er klaar voor

Nog vijf dagen, en dan maakt Robert Doornbos zijn racedebuut voor Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van China. De Nederlander die de laatste drie races voor het team aan de start zal verschijnen, heeft er zin in.

Zijn doel voor de laatste drie races is om net zo snel te zijn als teamgenoot David Coulthard. " Ik ben er 100% klaar voor en ben super gemotiveerd. Target man is uiteraard David Coulthard. David zit al zo’n 13 jaar in de F1 en is dus erg ervaren en gewoon nog enorm snel. Het is mijn doel om in ieder geval net zo snel als hem te zijn deze races. Daarnaast hoop ik ook dat onze wagen competitief is en dat als het allemaal meezit ik misschien in de punten kan rijden."

Met het oog op volgend seizoen weet Doornbos dat hij moet laten zien wat hij waard is. "In de Formule 1 kan je binnen één dag van ‘zero naar hero’ schieten. Wie weet wat er allemaal kan gebeuren? Maar ook voordat we deze kans kregen, was mijn management natuurlijk al druk bezig met volgend jaar. Zelf hou ik me echter hier niet mee bezig, ik concentreer me enkel op deze drie races. First things first!"