PlayStation 3 zorgt voor faillisement Sony?

Richard (Richardfun)
Pessimistische berichtgeving over Sony is de laatste tijd niet van de lucht. Dit wordt natuurlijk mede veroorzaakt door het uitstel van de PS3, en de problemen die Sony heeft gehad het afgelopen jaar met de productie van de onderdelen voor hun nieuwste games console. Nu is er echter een analist die verwacht dat de PS3 Sony straks meer kwaad dan goed zal doen.

Dat er op een console verlies wordt gemaakt is al lang geen geheim meer, het kost Microsoft bijvoorbeeld $501 om een Xbox 360 te produceren. Het probleem bij Sony is echter hoeveel verlies ze zullen maken per verkochte PS3. De kosten van een PS3 voor Sony worden geschat op maar liefst $725 tot $905. Dit grote verschil ligt mede aan de Blu-Ray drive in de PS3. Dit onderdeel kost maar liefst $200 tot $300 per stuk, terwijl Microsoft slechts $20 kwijt is voor elke DVD drive in de Xbox 360.

Dit alles zou niet zo'n probleem zijn als de rest van Sony goed draaide, dan konden ze net als Microsoft de verliezen die ze maken op de consoles dekken met de inkomsten van andere divisies. Echter, een aantal andere divisies van Sony zoals de tv's en films lopen ook lang niet zo goed meer als in het verleden.

Voor het volledige verhaal, met nog een hoop meer cijfers, klik je hier