FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 september 2006

White and Nerdy

He's baaack! "Weird Al" Yankovic heeft na een pauze van drie jaar weer een nieuwe CD: "Straight Outta Lynwood". We zullen het weten ook!

De nieuwe single die morgen pas officieel wordt uitgebracht zal jullie zeker aanspreken: "White & Nerdy". Dit lied gaat over de obstakels die je moet overwinnen om als "white nerd" geaccepteerd te worden door de "coole" boyz in da neighbourhood. Voor velen van jullie is dat waarschijnlijk een zeer herkenbaar thema.

Een studievriend vertelde me ooit eens het verhaal dat hij halverwege de jaren '80 aan een uitwisselingsprogramma mocht deelnemen en daardoor voor een paar maanden in Japan terecht kwam. Het viel 'm toen op dat "Weird Al" buitengewoon hip was in Japan. Overal werd zijn muziek gedraaid, op de radio, maar ook alle taxichauffeurs in Tokio draaiden zijn cassettebandje grijs. Songs als "Another One Rides The Bus", "Eat It", "Like A Surgeon" and "Girls Just Want To Have Lunch" waren echte hits . Hij vroeg zich trouwens wel af of al die Japanners ook echt in de gaten hadden dat dit parodiŽn waren.

Ach ja, "Weird Al" blijft leuk en ook zijn nieuwste clip is echt te grappig! Enjoy!

Met dank aan Ekkie voor de submit.

Stuger als wedergeboorte van Pim Fortuyn

Icoon Politiek In de nieuwe spot van de LPF presenteert de nieuwe lijsttrekker Olaf Stuger zich als wederopstanding van Pim Fortuyn. Marten Fortuyn, de broer van de doodgeschoten politicus, is woedend over de reclamespot van de LPF. Hij vindt de spot "schandalig en smakeloos". Overigens heet de LPF in de spot geen LPF meer, maar 'Lijst Vijf Fortuyn'.

Stuger daalt neer vanuit de hemel, waarin hij stelt dat Fortuyn misschien dood mag zijn, zijn ideeŽn zijn echter nog springlevend. Stuger landt op het Binnenhof en roept de kijker op om te stemmen op 'Lijst Vijf Fortuyn'. Het filmpje begint met vijf pistoolschoten, die refereren aan de nieuwe naam van de partij. Hij wil zich vooral met bestuurlijke vernieuwing en de bestrijding van bureaucratie bezig gaan houden.

"Het is een godgeklaagd schandaal", zegt de broer van Pim Fortuyn. Hij vindt dat de spot zijn broer "postuum beledigt". Naast het feit dat de spot hem niet aanstaat, claimt Marten Fortuyn ook nog eens de naam van de partij. Hij eist bij de Raad van State dat de LPF van de naamsverandering afziet. Eind volgende maand doet de raad uitspraak.

Klik hier voor de gewraakte reclamespot.De wedergeboorte van Pim Fortuyn

[A1GP] Programma Zandvoort

Het volledige programma voor het A1GP weekend op Circuit Park Zandvoort is bekend gemaakt. Naast de A1GP zullen drie andere series het asfalt in Zandvoort onveilig maken.

Het kampioenschap van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup wordt op dit moment geleid door Jan Joris Verheul, maar de klasse bevat meer bekende namen als Coronel, Cor Euser en Michael en Sebastiaan Bleekemolen.

De tweede klasse, de Benelux Racing League, kent ook een aardig deelnemersveld met Donald Molenaar, Donny Crevels, Sandor van Es, Phil Bastiaans en Allard Kalff. Maar Jan Lammers, teamholder van Team Nederland, zal ook instappen tijdens het A1GP weekend.

Als derde en laatste zullen de Porsche GT3 Invitationals hun rondjes rijden op het circuit. In deze klasse rijden allerlei coureurs een gastrace in Porsches GT3 types 996 en 997.

Update
Door het toevoegen van de rookie trainingen is het programma op vrijdag gewijzigd. Tevens zijn er nog wijzigingen aan het programma op zondag doorgevoerd.

TijdKlasseInformatie
Vrijdag 29 september
09.00 - 09.20BenQ-Siemens BMW 130i CupVrije training
09.30 - 09.50Benelux Racing LeagueVrije training
10.00 - 10.20Porsche GT3 InvitationalsVrije training
11.00 - 12.00Lunchpauze
13.00 - 13.25A1 Grand Prix (rookies)Vrije training
13.25 - 13.35Pauze
13.35 - 14.00A1 Grand Prix (rookies)Vrije training
14.15 - 14.35BenQ-Siemens BMW 130i CupVrije training
14.45 - 15.05Benelux Racing League Vrije training
15.30 - 16.30A1 Grand PrixVrije training
16.45 - 17.05Porsche GT3 InvitationalsVrije training
Zaterdag 30 september
09.00 - 09.20BenQ-Siemens BMW 130i CupKwalificatie
09.30 - 09.50Benelux Racing LeagueKwalificatie
10.00 - 10.20Porsche GT3 InvitationalsKwalificatie
11.00 - 12.00A1 Grand PrixVrije training
12.15 - 12.50BenQ-Siemens BMW 130i CupRace 1 (12 ronden)
13.00 - 14.00Lunchpauze
14.15 - 14.30A1 Grand PrixKwalificatie (deel 1)
14.35 - 14.50A1 Grand PrixKwalificatie (deel 2)
14.55 - 15.10A1 Grand PrixKwalificatie (deel 3)
15.15 - 15.30A1 Grand PrixKwalificatie (deel 4)
16.00 - 16.35Benelux Racing LeagueRace 1 (12 ronden)
16.50 - 17.25Porsche GT3 InvitationalsRace 1 (12 ronden)
Zondag 1 oktober
10.30 - 11.00A1 Grand PrixWarm-up
11.00 - 11.40A1 Grand PrixSprint Race (20 min.)
12.00 - 12.35BenQ-Siemens BMW 130i CupRace 2 (12 ronden)
12.50 - 13.25Benelux Racing LeagueRace 2 (12 ronden)
13.25 - 14.25Demonstraties
14.30 - 15.00A1 Grand PrixStartgrid
15.00 - 16.30A1 Grand PrixFeature Race (70 min.)
17.00 - 17.50Porsche GT3 InvitationalsRace 2 (20 ronden)

'Balkenende mist sexappeal'

Icoon Politiek Premier Jan Peter Balkenende ontbreekt het volgens hoogopgeleiden tussen 25 en 40 jaar aan sexappeal en charisma. Hij blijft steken op "rapportcijfers" van respectievelijk 2,4 en 4,1.

Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim vijfduizend lezers van het carriŤreblad Volkskrant Banen en bureau GITP, dat maandag is gepubliceerd. Ook op andere persoonlijke eigenschappen als durf, besluitvaardigheid, integriteit en leiderschap, waarop volgens GITP topmensen uit bedrijfsleven en overheid worden beoordeeld, houdt het niet over voor de CDA-lijsttrekker.

Vorige week werd bekend dat in hetzelfde onderzoek Balkenende van de acht onderzochte lijsttrekkers, het laagste gemiddelde scoort, met een 5,9. SP-voorman Jan Marijnissen kwam met een 7,2 als winnaar uit de bus.

Op de zogeheten charismameter presteert de premier zeer laag. Hij laat alleen Geert Wilders achter zich. Balkenende straalt weinig gezag (4,8) uit, roept weinig bewondering (4,7) op, om over humor maar te zwijgen (4,6). Op sexappeal geven vrouwelijke lezers hem slechts een 2,3.

Desondanks blijven het CDA en Balkenende het in verkiezingspeilingen relatief goed doen. "Gelukkig voor Balkenende lijkt het erop dat de Nederlandse kiezers meer belang hechten aan de eigen portemonnee ('het zoet') en liever een saaie premier hebben dan een charismatische leider als PvdA-voorman Wouter Bos die ze als premier niet kennen", concludeert GITP-projectleider Anton van der Horst.Vrouwen geven Balkenende een 2,3 voor sexappeal

Berlijns theater schrapt opera met Mohammed

Icoon Theater Een Berlijns operatheater heeft een stuk van Mozart met de islamitische profeet Mohammed geschrapt uit vrees voor negatieve reacties van moslims. De Deutsche Oper in de Duitse hoofdstad haalde Idomeneo uit het programma op aandringen van de politie.

Dat maakte een woordvoerder van de Berlijnse regering maandag bekend. Volgens de politie zijn er geen concrete aanwijzingen voor een gewelddadig protest bekend. In een van de scŤnes van de opera uit 1781 plaatst koning Idomeneo van Kreta de afgeslagen hoofden van Poseidon, Jezus, Boeddha en Mohammed op vier stoelen.

De opvoering van regisseur Hans Neuenfels leidde al tijdens de premiŤre eind 2003 tot protesten van het publiek. Neuenfels zou de scŤne bedoeld hebben als radicale afrekening met religie en godsdienstoorlogen. Idomeneo stond dit seizoen vier keer op het programma.

Pieter Collen onzeker voor UEFA Cup

Pieter Collen is maandagavond tijdens de wedstrijd tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax geblesseerd geraakt aan zijn schouder.

De Belgische verdediger had al eerder last van zijn schouder en door de kwetsuur is het twijfelachtig of hij aanstaande donderdag inzetbaar is voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Lokomotiv Sofia.

De wedstrijd tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax eindigde overigens in 1-1 door goals van De Ceulaer en Manucharyan.

DC: Zweden blijft in wereldgroep

Zweden is er in geslaagd om het verblijf in de wereldgroep van de Davis Cup te verlengen. Het land wist met 3-1 van BraziliŽ te winnen. Robin SŲderling was verantwoordelijk voor het beslissende punt in het duel.

SŲderling won maandag met 6-0, 6-3, 7-6(4) van Flavio Sarreta. Laatstgenoemde tennisser was degene die de eer voor BraziliŽ veiligstelde door te winnen van Andreas Vinciguerra (6-4, 1-6, 3-6, 6-2, 7-5).

Het duel tussen de Braziliaan Ricardo Mello en de Zweed Vinciguearra is niet niet meer van belang en zal niet worden gespeeld. De confrontatie tussen beiden landen verliep niet echt soepel. Zware regenval zorgde ervoor dat alle wedstrijden van vrijdag een dag op moesten schuiven. Zaterdag werd er maar ťťn wedstrijd afgewerkt.

'EU betaalt faillissement Hongarije'

Icoon Europa De Europese Unie zal het failissement van Hongarije moeten betalen. Dat is de conclusie van Oost-Europa-deskundige Laszlo Maracz, verbonden aan de opleiding Europese studies van de Universiteit van Amsterdam en tevens zelf Hongaar. "Deze regering heeft geleefd van ongedekte cheques en de bevolking krijgt nu de rekening gepresenteerd. Ik wil niet dat Nederlands geld, geld van Nederlandse pensioenfondsen bijvoorbeeld, wordt gebruikt om de gaten te dichten van het soort politieke piraterij dat Hongarije tot failissement heeft gebracht".

Maracz is tegen elke verdere uitbreiding van de Europese Unie, omdat hij bang is dat in toekomstige lidstaten hetzelfde kan gebeuren. "Het toetredingsproces is mislukt. Stop onmiddelijk de toetredingsprocessen van RoemeniŽ, Bulgarije en Turkije, voor het te laat is", verzucht Maracz. Hij vindt dat de toetredingscriteria van de EU veel te soepel geÔnterpreteerd zijn. "De criteria moeten worden aangescherpt. Anders vallen er nog meer slachtoffers".

De crisis in Hongarije heeft het land een zwevende rekening gebracht tussen de 25 en 250 miljard euro. Maracz denkt dat de EU deze rekening op zal moeten hoesten. De slechte omstandigheden van de Hongaarse economie waren nog niet eerder opgemerkt, omdat de ex-communistische premier Ferenc Gyurcsany stelselmatig gelogen heeft en jarenlang economische cijfers heeft gemanipuleerd. Uit protest gaan veel Hongaren nu de straat op.

Maracz vindt dat de EU Hongarije niet goed heeft begeleid toen het land transformeerde van een planeconomie naar een markteconomie. "De forint (de Hongaarse valuta) heeft er nog nooit zo slecht voorgestaan. Als de regering valt, stort de forint in", gaat Maracz triest verder. De politieke cultuur is volgens Maracz zeer ondemocratisch. Er is sprake van een semi-communistisch regime, die zonder geweten de Hongaarse staatskas leegzuigt. Zij hebben jarenlang statistieken gemanipuleerd om dit te verbloemen. Vermoedelijk is er zelfs maffiageld gebruikt om tekorten op de begroting aan te vullen. "Het is onbegrijpelijk dat Brussel nooit reageerde toen de Hongaarse nationale bank en het instituut voor de statistiek, toch instellingen van het allergrootste belang voor de democratie, door Gyurcsany naar de zijlijn werden gedirigeerd. De kliek rond de premier begon zo een schaduwboekhouding".

Boulahrouz volledig hersteld

Chelsea-verdediger Khalid Boulahrouz is weer helemaal hersteld van een infectie aan zijn oog. Hierdoor kan trainer Jose Mourinho hem komende woensdag, in de wedstrijd tegen Levski Sofia, gewoon opstellen.

Door de infectie aan zijn oog kon Boulahrouz afgelopen weekend niet spelen in de gewonnen wedstrijd tegen Fulham (2-0). Gisteren trainde de verdediger alweer mee met de selectie van The Blues.

Woensdag speelt Chelsea in Bulgarije tegen Levski Sofia. Boulahrouz zal samen met Ricardo Carvalho het centrale verdedigingsduo van de Engelse ploeg gaan vormen. Verder is de kans groot dat captain John Terry op de bank zal starten. De verdediger is nog altijd herstellende van een blessure aan zijn rug.

Zabel was gestopt bij winst

Als Erik Zabel zondag de wereldtitel bij de wielrenners had veroverd, had hij naar eigen zeggen zijn contract ingeleverd en direct gestopt met wielrennen.

De Duitser werd op het WK vlak voor de meet gepasseerd door de Italiaan Paolo Bettini en moest genoegen nemen met een zilveren medaille. Zabel zal in 2007 dan ook gewoon zijn overeenkomst met Milram respecteren en weer op de fiets klimmen.

Vennegoor mist mogelijk CL-duel

Jan Vennegoor of Hesselink mist dinsdag misschien het Champions League-duel tegen FC Kopenhagen. De spits raakte afgelopen zaterdag in het competitieduel tegen Glasgow Rangers geblesseerd aan zijn enkel.

"Dinsdagmorgen kijken we hoe het er precies voorstaat. Het zou jammer zijn als Jan het niet haalt, maar met Maciej Zurawski en Derek Riordan hebben we prima vervangers achter de hand”, aldus Gordon Strachan, de coach van de Schotten.

Celtic verloor de eerste wedstrijd in groep F van de Champions League met 3-2 van Manchester United. Een van de Schotse goals werd gescoord door 'Lange Jan'.

Gio niet tegen Werder Bremen

FC Barcelona treedt woensdagavond in het Champions League-duel met Werder Bremen aan zonder Giovanni van Bronckhorst. Hiermee komt voor de Nederlander een einde aan de indrukwekkende reeks van vijftien wedstrijden.

In die periode startte Gio elke keer als basisspeler, maar in Duitsland zal hij dus niet van de partij zijn. Het kwam overigens maar eenmaal voor dat de verdediger de hele wedstrijd speelde, namelijk tegen Chelsea op 22 februari van dit jaar.

Van Bronckhorst is niet de enige die in Spanje achter zal blijven. Ook Rafael MŠrquez en Javier Saviola zullen niet mee naar Duitsland gaan. Silvinho, Lilian Thuram en Thiago Motta fungeren als vervangers van het eerder genoemde drietal.

FC Barcelona begon goed aan het nieuwe seizoen van de Champions League. Twee weken geleden wist de ploeg van Frank Rijkaard met 5-0 te winnen van Levski Sofia. Werder deed het minder goed en verloor van het Engelse Chelsea (2-0).

Man met de dood bedreigd vanwege Elmopop

Icoon OpmerkelijkEen klant die in een Amerikaanse speelgoedwinkel een Elmopop wilde kopen, is door een andere klant met de dood bedreigd. Beiden hadden het voorzien op de allerlaatste Elmopop die in de winkel aanwezig was.

De bedreigde klant, Andrew Bell, had de laatste twee Elmopoppen uit het rek genomen toen er een man op hem afstapte en hem met de dood bedreigde. De man beweerde een vuurwapen bij zich te hebben. Ook waarschuwde hij Bell dat hij zich nooit meer in de speelgoedwinkel zou moeten vertonen. Bell wist te ontkomen en belde het alarmnummer.

De Tickle Me Elmo-pop giert het uit van het lachen en rolt over de grond wanneer je hem kietelt. De razendpopulaire poppen van het rode pluizige wezentje zijn in Amerika nauwelijks aan te slepen. Een woordvoerster van speelgoedfabrikant Fisher Price zegt dat er geen reden tot paniek is: binnenkort zullen de Elmopoppen weer volop verkrijgbaar zijn.

Elmo verbaast zich over alle drukte rond zijn persoontje
Elmo verbaast zich over alle drukte rond zijn persoontje

3-jarige koopt auto op eBay

Icoon ShockingEen driejarige kleuter uit het Verenigd Koninkrijk heeft zijn ouders nogal een poets gebakken. Het knaapje ging eens kijken op de computer van paps en mams en vond daar eBay. Zijn ouders keken nogal raar op toen ze een brief in de bus kregen waarop stond dat men hen feliciteerde met de aankoop van een Nissan Figaro ter waarde van 13.400 euro.

Later bleek dat het kleine gluiperdje al sinds zijn tweede jaar op de computer in kon loggen met het wachtwoord van zijn moeder, wat tot nu toe niet opgevallen was omdat er niks ernstigs was gebeurd. De vader van het jochie heeft de eigenaar van de wagen gebeld om het misverstand uit te leggen, waarna de koop is ontbonden.

FOK!radio: 3FM-dj Gerard Ekdom over landmijnen

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: Klik hier.

Hij is deze maand precies vijf jaar lang te horen als de presentator van de Arbeidsvitaminen, nog altijd het meest beluisterde programma op Radio 3FM. Maar vorig jaar kreeg hij pas echt bekendheid toen hij het Glazen Huis op de Neude in Utrecht in ging en zoveel mogelijk geld voor oorlogsslachtoffers in Congo binnen probeerde te halen. Ook dit jaar gaat 3FM zich weer inzetten, maar nu voor slachtoffers van landmijnen. Maar is hij daar ook bij? We vragen het aan Gerard Ekdom zelf. Hij zit namelijk live in onze uitzending! Kunnen we het meteen even hebben over zijn nieuwe programma Ekstra-weekend dat hij samen met Michiel Veenstra maakt. FOK!radio begint uiteraard zoals vanouds om 20:00 uur.

Nolius is weer terug van vakantie, dus samen met Martijn zal hij ook weer met Yvonne gaan roddelen. Wellicht dat we manlief Iteejer dan ook even kunnen vragen hoe het toch komt dat FOK! soms zo traag is. We spreken Nikky weer over de gebeurtenissen over het forum en Blinky legt weer een stelling aan ons voor.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Verstappen haalt uit naar F1

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen heeft zijn mening over de huidige Formule 1 gegeven. De Nederlander heeft weinig positiefs te melden over zijn jaren als Formule 1-coureur.

"Tegenwoordig is het lang niet meer zo spannend. Meestal zet ik na de start de televisie uit. Daarna gebeurt er toch niets meer", aldus Verstappen. Over de nieuwe elektronische hulpmiddelen in de auto's is de Nederlander ook niet te spreken. "Ze hebben meer moeite om alle elektronische hulpmiddelen te leren, dan met het sturen", zegt Verstappen over de nieuwe generatie coureurs. "De Formule 1 is veel gemakkelijker geworden. Je ziet niks meer fout gaan. Kijk naar zo'n jongen als Vettel. Die stapt in de auto en klokt bij de training meteen de beste rondetijd."

Kijkend naar zijn eigen debuut heeft Verstappen ook nog wel wat te zeggen. De Nederlander debuteerde in 1994 bij het team van Benetton, waar hij JJ Lehto moest vervangen als teamgenoot van Michael Schumacher. "In de trainingen en kwalificatie ging het op zich nog wel. Maar in de wedstrijd kende ik te veel problemen." In die tijd vroeg Verstappen zich al af of dat hij bij het team van Flavio Briatore een gelijke behandeling kreeg.

Destijds was iedereen van mening dat Verstappen te vroeg gebracht zou zijn. "Of ik te vroeg gebracht ben? Nou, dat was niet eens zo belangrijk. Er speelde veel meer. Er zijn politieke spelletjes gespeeld, waardoor ik nooit een faire kans heb gehad", aldus de Limburger. Deze uitspraak wil Verstappen niet toelichten. "Dan veroorzaak ik een echte rel. Misschien heb ik die mensen over tien jaar nog nodig. Ze hebben veel macht. Je wordt als coureur gebruikt", is zijn reactie.

Williams met andere sponsor in China

Het Formule 1-team van Williams zal tijdens het Grand Prix weekend in China met een aantal andere sponsors rijden. Het team zal de auto's voorzien van de logo's van Bank of China. Het design van de auto zal verder waarschijnlijk ongewijzigd blijven.

Bank of China is een partner van de Williams-sponsor Royal Bank of Scotland. In China is de Formule 1 sinds de Grand Prix in Shanghai zeer populair en goed bekeken. Voor sponsors is het een goede kans om naamsbekendheid te verwerven in China.

"De kans om samen te werken met RBS in de sponsorverdeling van de Williams F1-wagen tijdens Sjanghei, is een uitgelegen kans voor ons. Wij hopen hiermee wat meer internationale interesse te kunnen krijgen en zo onze marketing te kunnen uitbreiden", aldus Wang Zhaowen, woordvoerder van de Bank of China.

In 2004 deed het team van Williams iets vergelijkbaars als met de Bank of China. Destijds werden de Hewlet Packard-logo's aangepast aan de Chinese variant van het merk. Ook het team van BAR deed destijds hetzelfde met sponsor Lucky Strike.

Assasins Creed Storyline bekend gemaakt

De afgelopen tijd is er veel gespeculeerd over de verhaallijn van Assassin's Creed. Sommigen dachten uit de screenshots zelfs af te kunnen leiden dat er een element van tijdreizen in de game zou zitten. Dit blijkt niet waar te zijn, want op IGN is nu een filmpje beschikbaar met Jade Raymond, de producer van Assassin's Creed.

Hier enkele hoofdpunten van het verhaal achter Assassin's Creed. Het spel speelt zich af tijdens de derde kruistochten, in 1191 om precies te zijn. Jij bent lid van de zogenaamde clan of assassins, een groepering die in die tijd ook echt bestond. Jouw taak in het spel is om een aantal mensen te vinden en uit te schakelen die de regisseurs zijn achter de kruistochten. De mensen die jouw doelwit zijn, zijn ook mensen die in 1191 leefden, en tevens allen in 1191 om te leven kwamen. Of dit het werk van assassins was is de vraag, maar het is wel een interessant gegeven. Voor het spel hebben de makers samengewerkt met een geschiedkundige om de belangrijkste steden uit die tijd zo waarheidsgetrouw mogelijk na te bootsen. Enkele steden waar je je zult bevinden tijdens de game zijn Acre, Damascus en Jerusalem.

Voor het volledige filmpje klik je hier

Top of Flop: Sarah

Vorige week hadden we wederom een positief resultaat: "How to Save a Life" van The Fray is een top, dus. Vissenberg verwoordde jullie mening nog als beste: "Het Coldplay gehalte vind ik vrij hoog! Maar al bij al een ok nummer"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Eskimo Joe, een rock band uit AustraliŽ. Eskimo Joe wordt gevormd door drie heren: Kavyen, Stuart en Joel. De laatste CD is "Black Fingernails, Red Wine". De gelijknamige eerste single was meteen een groot succes en behaalde deze zomer een top tien notering in de Australische charts. Sinds vorige week is er een nieuwe single uit: "Sarah".

Binnen de FOK!Weblog crew is cptmarco de grootste Eskimo Joe fan. Hij gaf de vorige single ("Black Fingernails Red Wine") al een dikke thumbs up. Ik ben benieuwd wat hij van "Sarah" vindt.

Ik vind dit ook wel een lekker muziekje. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

MRI-scan voor Van der Schaaf

Middenvelder Remco van der Schaaf van Vitesse zal morgen een MRI-scan laten maken van zijn linkerknie. Afgelopen zaterdag liep de middenvelder de blessure op in de competitiewedstrijd tegen Heracles, al kon hij de wedstrijd wel uitspelen.

Theo Janssen herstelt inmiddels voorspoedig van een scheurtje in zijn rechterhamstring. Inmiddels heeft Janssen de looptraining bij Vitesse weer hervat. Daarnaast lopen ook de revalidatie van Gill Swerts en Abubakari Yakubu volgens plan.

Jippy gaat 50 miljoen condooms verspreiden

Icoon GezondheidDe Dordtse stichting Jippy gaat de komende vijf jaar vijftig miljoen goedkope condooms verspreiden onder jongeren tot 23 jaar. Dat heeft Jippy maandag laten weten. De stichting zal een deel van de voorbehoedsmiddelen gratis verstrekken aan alle 10.000 geregistreerde mensen in Nederland die besmet zijn met hiv, het virus dat aids veroorzaakt.

De Dordtse organisatie begon in maart van dit jaar met de verspreiding van goedkope condooms die maar 10 eurocent kosten. Jippy verkoopt de condooms niet direct aan de consument, maar distribueert ze via jongerencentra, jongereninformatiepunten (JIP's) en GGD's.

Een week nadat het goedkope voorbehoedmiddel was geÔntroduceerd, ontstond er een stormloop op het Jippy-condoom. De stichting wil met de actie onveilig vrijen voorkomen en daarmee de verspreiding van geslachtsziekten en aids tegengaan.

Perez: "Pers is te negatief"

Ajax-speler Kenneth Perez heeft tegenover het Algemeen Dagblad gezegd dat hij vindt dat de pers tť negatief omgaat met de Amsterdamse club.

Perez zei dat bij zijn vorige club, AZ, de pers veel positiever met de club omging, en hij vindt dat dat bij Ajax ook het geval moet zijn. "Bij Ajax is de stemming heel vaak negatief kritisch. Heel anders dan bij AZ, waar de benadering van bijvoorbeeld de pers veel positiever was. Dat vond iedereen zo’n leuk clubje, dat hartstikke leuk voetbalde etc… Het lijkt wel dat hier alleen op het negatieve wordt gereageerd."

Wal-mart bang voor meppende kinderen

De geruchtenmolen draait overuren.

Wal-Mart, de grote super-supermarkt in de VS, heeft geen plaats gereserveerd voor demosets van de Wii. Een insider vertelde dat de units niet worden geplaatst omdat ze bang zijn dat kinderen te wild gaan zwaaien met de controllers, en zo zichzelf en andere kinderen in gevaar brengen.

Nintendo geeft nooit commentaar op geruchten, maar Wal-Mart heeft verklaard dat de Wii niet in de Q4 layout zal voorkomen. Volgens sommigen een duister plan van Sony, volgens anderen gewoon een foutje in de planning. Hoe dan ook, de Wii zal misschien niet als demo-unit beschikbaar zijn in de Wall-Mart fillialen, maar zal wel gewoon worden verkocht ten tijde van de release in november.

PS3 games worden ietsie duurder?

De Japanse site Impress Watch heeft in een artikel van Munechika Nishida weer wat nieuwtjes over de PS3 aan het licht gebracht. Dit keer betreft het vooral de prijzen van de opkomende PS3 games. Het meest opmerkelijke gerucht is dat de games een stukje duurder zullen uitvallen dat de bedoeling was. Volgens meerdere bronnen zal de prijs van de PS3 games tussen de 8.800 en 9.000 yen vallen. De tegenvallende developmentkosten worden als reden gegeven.
Even om te vergelijken: een standaard PS2 game kost in Japan ongeveer 6.800 yen, en de high-budget games zoals Dragon Quest of Final Fantasy kosten daar tot 8.800 yen.

Er zit nog een diepere oorzaak achter deze verhoging. Volgens het artikel was Sony van plan om van de PS3 een open platform te maken. Gebruikers zouden hun eigen games kunnen maken, zonder royalties te hoeven betalen. De professionele ontwikkelstudio's zouden ook voor een prikkie games kunnen ontwikkelen voor de PS3. De bedoeling was dat de gamers uiteindelijk relatief goedkope games zouden kunnen krijgen.

Helaas, het lijkt erop dat Sony dit idee even aan de kant heeft gezet. Volgens het artikel is er niets te merken van dit nobel streven. Er zijn geen voorbereidingen getroffen voor devtools, handleidingen, veiligheidsmaatregelen en communitymogelijkheden. Volgens het artikel loopt zelfs de communicatie naar de grote ontwikkelstudio's achter.

Volgens de bronnen valt Sony terug op de oude strategie die ook met de PS1 en PS2 is gebruikt: "lage" prijzen die Sony weer terugverdient in royalties. Ook de plannen van Sony betreft de meerdere uitvoeringen van de PS3 zijn aan het veranderen. Hoewel de 60gig versie wel beschikbaar zal zijn, hebben we al kunnen merken dat Sony de focus aan het verschuiven is naar de 20Gig versie. Volgens het artikel hoopt Sony later terug te kunnen schakelen naar ťťn versie.

Veel geruchten en sterke verhalen, we zullen moeten wachten om te zien wat er allemaal waar van is.

Op safari...

Dit valt in de categorie je hebt er niets aan, maar het is wel grappigÖ. Iedereen kent Google Earth wel, en persoonlijk vind ik het een erg leuk programmaatje om mee te spelen. Gelukkig ben ik niet de enige. Iemand heeft blijkbaar heel Afrika aflopen zoeken naar wilde dieren. En wat blijkt, die kun je met Google Earth ruimschoots vinden.

Dus, we gaan gezellig met zín allen op Safari.

Link opent in Google Earth

Programma Sylvana Simons van de buis

Icoon TelevisieAl na drie afleveringen heeft RTL4 besloten het programma 'Opvolger Gezocht' van Sylvana Simons voorlopig van de buis te halen. Het maandagavondprogramma (21.30 uur) behaalde achtereenvolgens 756.000, 584.000 en 555.000 kijkers. Die dalende trend zint de leiding allerminst en daarom is tot deze drastische maatregel besloten.

RTL4 gaat op zoek naar een beter uitzendtijdstip voor de show en dat zal in ieder geval niet op een maandagavond zijn. Nieuwe uitzenddata hoopt het commerciŽle station snel bekend te maken.

In Opvolger Gezocht gaat Simons op zoek naar de perfecte opvolger voor zes kleine familiebedrijven. Er lagen nog drie afleveringen van op de plank. Het programma wordt vervangen door Jouw Vrouw, Mijn Vrouw.

Albers: "We blijven vechten voor punten"

Aankomend weekend rijdt Christijan Albers voor het eerst een race in de oranje Spyker MF1-auto. De 27-jarige Nederlander heeft de hoop dat het team kan profiteren van de vooruitgang die het heeft geboekt tijdens de testsessie op het circuit van Silverstone om een goed resultaat te boeken in China.

"Ik heb echt zin in Shanghai. Gisteren ben ik naar China gevlogen. Woensdag begin ik met de voorbereiding met het team. We hebben vorige week veel informatie verzameld tijdens de test in Silverstone. Hopelijk hebben we de juiste bandencompounds gekozen. Als we de progressie die we hebben geboekt tijdens het testen, kunnen omzetten in goede resultaten, dan wordt het een mooi weekend in China," aldus de Nederlander.

Albers zei ook dat het circuit van Shanghai erg zwaar zal zijn voor de banden en dan vooral de voorbanden."Ik rijd met mijn tweede weekend met dezelfde motor, dus we zullen in de trainingen weinig rijden om op die manier de motor te sparen. We hebben verder nog een paar kleine upgrades voor de auto. We zullen tot de laatste race van het seizoen blijven doorvechten en hopelijk pakken we onderweg nog wat punten. Deze zijn erg belangrijk voor zowel het team als mijzelf."

Unreal Tournament 2007 naar Q3 2007

Volgens het Duitse GameStar Magazine heeft Jay Wilbur van Epic op de Tokyo Game Show gezegd dat Unreal Tournament 2007 is uitgesteld naar Q2/Q3 van 2007. Hoewel Epic nooit een officiŽle datum heeft geroepen waarop de game uit zou moeten komen, ging men er wel van uit dat de game eerder af zou zijn, gezien de uitspraken van Sony dat UT 2007 een launchgame voor de PlayStation 3 zou worden. Ook winkels hadden de game tegen het einde van dit jaar nog verwacht. Enkel The Inquirer wist eerder te zeggen dat de game pas laat in 2007 uit zou gaan komen. Een reden voor het uitstel is niet bekend.Twee in Een!

Jonge katjes spreken enorm tot de verbeelding. Het aanzien van dat hulpeloze grut ontlokt bij menigeen de neiging tot vasthouden en vertroetelen. Ze zijn immers zoooo lief. Maar hier op het Foklog tonen we natuurlijk geen dingen alleen maar omdat ze lief en hulpeloos zijn. Daarvoor moet je op het Fok-forum zijn. Nee, er moet wel wat bijzonders aan de hand zijn om een nest jonge kittens te tonen hier. En in dit geval is dat ook zo...

Klik

Afellay mee naar Bordeaux

Trainer Ronald Koeman heeft Ibrahim Afellay opgenomen in de selectie van PSV voor het Champions League-duel tegen Bordeaux.

Afgelopen weekend bleef de middenvelder nog aan de kant in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag, maar hij is voldoende hersteld van een lichte hersenschudding. Voor Koeman is de terugkeer van Afellay goed nieuws, omdat Phillip Cocu en Jason Culina nog steeds met blessures kampen.

Ook voorin kent Koeman de nodige problemen. Patrick Kluivert en Jefferson Farfan zijn beiden niet inzetbaar, Arouna Kone en Diego Tardelli zullen waarschijnlijk het aanvalsduo van de Eindhovense ploeg vormen. De verwachting is dus dat PSV woensdag niet met drie, maar twee aanvallers gaat spelen.

Mooie effecten op screens Alpha Prime

Alpha Prime speelt zich af in de verre toekomst. Het verhaal draait om een verlaten mijn en een rare substantie. Ene Arnold, een ex-mijnwerker, wordt gevraagd om de mijn te onderzoeken, nadat een paar eigenwijze lieden besloten de mijn toch weer te betreden. Sindsdien gebeuren er rare dingen op de asteroÔde waar de mijn zich bevindt.

Arnold heeft naast een aantal wapens ook zjin beschikking over de zogenaamde RECON. Hiermee kan hij de nog werkende computer-systemen van de installatie overnemen en manipuleren (aka Hacken). Aplha Prime maakt gebruik van de AGEIA physics engine (ook gebruikt in Joint Task Force). De screens beloven in ieder geval een hoop.

Zie de website voor meer details.

Rubik's Cube naar de DS

De oudere gamers kennen hem vast nog wel, Rubik's Cube. Deze puzzelkubus bestaat uit zes gekleurde vlakken die door elkaar te halen zijn. De bedoeling is dan om de vlakken weer netjes dezelfde kleur te geven, frustratie alom omdat het zeker niet gemakkelijk is er eentje op te lossen.

Digital Works gaat nu een Nintendo DS game maken van de kubus. Wanneer de game uit moet komen is nog niet bekend.

Standen MLB per 25 september

In New York wordt al teruggedacht aan het jaar 2000. Het was de laatste keer dat de Mets en Yankees in de World Series tegenover elkaar stonden. Deze week waren de twee ploegen de eersten die hun playoff-plaatsen veilig stelden.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York YankeesĻ1559362.6004-6L2
Boston Red Sox*1568373.5325-5L2
Toronto Blue Jays*1558273.5297-3W2
Baltimore Orioles*1566888.4365-5L2
Tampa Bay Devil Rays*1556095.3873-7W2
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers≤1569462.6037-3W3
Minnesota Twins1559263.5947-3W2
Chicago White Sox*1568769.5583-7W2
Cleveland Indians*1557283.4654-6W2
Kansas City Royals*1555897.3743-7L6
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics1559065.5817-3L2
Los Angeles Angels1558471.5426-4W2
Texas Rangers*1567878.5004-6L2
Seattle Mariners*1567581.4816-4L2
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York MetsĻ1559362.6003-7L1
Philadelphia Phillies1558273.5298-2W5
Florida Marlins1567680.4873-7L3
Atlanta Braves*1567581.4815-5L3
Washington Nationals*1556887.4395-5W1
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals1548074.5193-7L5
Houston Astros1557778.4976-4W5
Cincinnati Reds1557679.4904-6W1
Milwaukee Brewers*1567383.4687-3W5
Pittsburgh Pirates*1566591.4175-5L4
Chicago Cubs*1566393.4045-5L1
West DivisionPWLPCTL10STRK
San Diego Padres1558372.5357-3W4
Los Angeles Dodgers1568274.5265-5W1
San Francisco Giants1557580.4842-8L4
Colorado Rockies*1567482.4746-4W3
Arizona Diamondbacks*1557382.4715-5L1

Situatie playoffs
American League
1.New York YankeesĻ
2.Detroit Tigers≤
3.Oakland Athletics≥
4.Minnesota Twins
5.Chicago White Sox
National League
1.New York MetsĻ
2.San Diego Padres≥
3.St. Louis Cardinals≥
4.Philadelphia Phillies
5.Los Angeles Dodgers
6.Houston Astros

Ļ Geplaatst als divisiekampioen
≤ Geplaatst; huidig divisieleider
≥ Huidig divisieleider
* GeŽlimineerd

Voorbeschouwing CL dinsdag

Morgenavond wordt de tweede speelronde in de poule’s E tot en met H afgewerkt. Onder andere Real Madrid, AC Milan en Manchester United zullen aan bak moeten. PSV speelt woensdag pas tegen Girondins Bordeaux


Poule E

Programma
Real Madrid - Dinamo Kiev
Steaua Boekarest - Olympique Lyon

Twee weken geleden deed Olympique Lyon uitstekende zaken door Real Madrid met 2-0 te verslaan. De Fransen doen het niet alleen in de Champions League goed, ook in de competitie gaat het uitstekend. De ploeg staat met negentien punten uit zeven duels op de eerste plaats. Morgenavond neemt koploper Steaua Boekarest het op tegen de Fransen. Steaua won zijn eerste wedstrijd met 4-1 van Dinamo Kiev.

Real Madrid speelt tegen de nummer laatst in poule E, Dinamo Kiev. De Koninklijke won afgelopen weekend in Spanje en deelt de eerste plaats in competitie. Een overwinning, met Ruud van Nistelrooy waarschijnlijk in de basis, is dan ook te verwachten.


Poule F

Programma
Benfica - Manchester United
Celtic - FC Kopenhagen

In de eerste ronde verloor de ploeg van Jan Vennegoor of Hesselink nipt van Manchester United met 3-2. Lange Jan opende de score op Old Trafford en had een prima kans om nog een keer te scoren. Uiteindelijk zou Celtic verliezen in een spannend voetbalduel. Afgelopen weken werd de eerste Old Firm van het seizoen gespeeld, Celtic was met 2-0 te sterk voor Glascow Rangers.

Celtic neemt het op tegen FC Kopenhagen. De Deense ploeg wist Ajax te verassen en ten koste van de Amsterdammers de Champions League te bereiken. Tot op heden kwamen de Denen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Benfica. De Portugese ploeg draait uiterst stroef, het wist slechts ťťnmaal te winnen en bezet de elfde plaats in de competitie.

Benfica neemt het op tegen Manchester United. In de competitie staan de mancunians op de derde plaats. Benfica zal het uiterst moeilijk krijgen tegen de Engelsen, die de eerste plaats in de groep in handen hebben.

Poule G

Programma
CSKA Moskou - Hamburger SV
Arsenal - FC Porto

Arsenal lijkt de gedoodverfde kandidaat om als groepswinnaar de volgende ronde te bereiken. Toch hadden de Londenaren het niet gemakkelijk tegen Hamburger SV. Op Duits grondgebied werd weliswaar met 1-2 gewonnen maar goed was het zeker niet. De ploeg draait moeizaam en haalde uit vijf duels slechts acht punten, en staat daarmee achtste in de Premiership. Morgen neemt de ploeg van Arsene Wenger het op tegen FC Porto. De oud-ploeg van trainer Co Adriaanse doet het uitstekend in de Portugese competitie (twaalf punten uit vier wedstrijden).

CSKA Moskou is de nummer ťťn in Rusland, vlak voor Dick Advocaat’s Zenith. Vorige week speelden de Russen 0-0 tegen Porto, dinsdag komt HSV, met Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen op bezoek. De Duitsers zullen er alles aan moeten doen om de uiterst slechte seizoensstart in de Bundesliga ietwat te compenseren. In Duitsland staat de club bijna op een plek die recht geeft op rechtstreekse toegang tot de Tweede Bundesliga.

Poule H

Programma
AEK Athene - Anderlecht
Lille - AC Milan

AC Milan doet het uitstekend, zowel in Europa als in de nationale competitie. De door omkoopschandalen geplaagde topclub begon met acht minpunten aan de Serie A maar heeft van de vier gespeelde duels er drie gewonnen en ťťn gelijk gespeeld. In Europa werd in de vorige wedstrijd AEK Athene met 3-0 verslagen. Tegen Lille zullen de rossoneri het zonder club-icoon Paolo Maldini moeten doen. De 38-jarige verdediger kampt met een dijbeenblessure.

Het Belgische Anderlecht, dat medekoploper in BelgiŽ is, kwam tegen Lille niet verder dan 0-0. In Griekenland zal AEK Athene de tegenstander zijn. De Griekse ploeg neemt de laatste plaats in groep H in na de 3-0 nederlaag tegen AC Milan.

[upd] Stroomstoring legt Utrecht CS lam

Icoon VervoerHet Centraal Station van Utrecht is maandagmiddag getroffen door een stroomstoring. ''Er rijdt geen trein meer in of uit het station'', aldus een woordvoerster.

Over de oorzaak van de storing en hoe lang die nog gaat duren kon ze niets zeggen. ''Alle seinen en wissels werken niet.''

Update 15.19 uur
Om 14.50 uur was de storing verholpen en begon het treinverkeer weer langzaam op gang te komen. Van en naar Utrecht moeten reizigers nog wel enige tijd rekening houden met vertragingen. Omdat het Centraal Station van Utrecht een belangrijk knooppunt is, kunnen ook op andere trajecten vertragingen ontstaan.

Overigens lag het treinverkeer van en naar station Delft sinds ongeveer 14.30 uur stil in verband met een verdacht pakketje. Het pakketje werd rond 14.15 uur ontdekt op het station. De politie heeft er explosievenexperts naartoe gestuurd.

Inmiddels is station Delft weer vrijgegeven. Het was loos alarm; het bleek om een tas met boeken te gaan.

Didulica kiest voor AZ

Joey Didulica zal zich voorlopig niet meer beschikbaar stellen voor het nationale team van KroatiŽ. De doelman van AZ heeft dit de Kroatische bondscoach Slaven Bilic laten weten.

Didulica wil zich volledig richten op zijn club, die na vijf wedstrijden aan de leiding gaat in de Eredivisie. Vorige maand liet Didulica ook al een oefeninterland tegen ItaliŽ aan zich voorbij gaan. "Het doet wel pijn om je land op deze manier toch een beetje teleur te stellen. Ik hoop dat de supporters in KroatiŽ mijn beslissing zullen begrijpen en zullen accepteren", aldus de Kroaat, die tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland deel uitmaakte van de Kroatische selectie, maar niet aan spelen toekwam.

Barosso: Europa gaf paus te weinig steun

EuropaDe EU-leiders zijn veel te slap opgekomen voor paus Benedictus XVI na diens uitspraken over de islam die in de islamitische wereld tot grote boosheid leidden. Dat zegt de voorzitter van de Europese Commissie (EC), Josť Manuel Barroso.

Volgens Barroso zijn niet de uitlatingen van de paus het probleem, maar de reacties van de extremisten. De EU-leiders durven volgens Barroso niet voor de paus op te komen omdat ze kennelijk bang zijn ''voor een mogelijke confrontatie''. Maar er speelt volgens hem ook ''politieke correctheid'' mee. ''Sommigen hebben het idee dat je alleen maar tolerant bent, als je de mening van een ander boven die van jezelf stelt. Ik ben helemaal voor tolerantie, maar we moeten voor onze waarden opkomen.''

De EC-voorzitter stelt dat sommige radicale moslims uit zijn op het vernietigen van de westerse beschaving. ''Ik denk dat we hen heel serieus moeten nemen. Als ze bereid zijn zichzelf daarvoor om te brengen, denkt u dan niet dat ze ook bereid zijn ons te doden?''

Overigens wees Barosso er tijdens de commotie over de Deense-spotprenten uitdrukkelijk op dat er grenzen zijn aan de vrijheid van meningsuiting. Ook de Italiaanse eurocommissaris Frattini - die zich vorige week ook boos maakte dat Europa te weinig opkwam voor de paus - deed dat toen. Deense journalisten herinnerden Fratinni dit weekend fijntjes aan zijn rol ten tijde van die spotprentencrisis, en schreven dat de eurocommissaris kennelijk 'met twee maten meet'. Volgens Frattini is de Europese Commissie toen wel in de bres gesprongen voor de vrijheid van meningsuiting.

Square-Enix gaat Kingdom Hearts II remixen

In Japan komt er in het voorjaar van 2007 een nieuwe Kingdom Hearts uit. Deze Kingdom Hearts versie zal een soort Special Edition worden van KH2 en bestaan uit twee discs.

Op de eerste disc zal Kingdom Hearts II: Mix staan, een uitgebreide versie van KH2 waarin onder meer nieuwe geheimen en cutscenes op staan. De tweede disc zal een remake van Chain of Memories bevatten, de Kingdom Hearts game die eerder op de GBA verscheen. De remake zal volledig 3D worden en spraak bevatten.

Economen vinden vergrijzing een zegen

Icoon Economie De vergrijzing is een zegen. Doemscenario's dat drastische overheidsbezuinigingen nodig zijn voor de vergrijzing zijn onzinnig. Dat heeft de Raad van Economische Adviseurs (REA) van de Tweede Kamer geschreven in een advies over de Miljoenennota. De REA bestaat uit vijf prominente hoogleraren economie met verschillende politieke achtergronden. Dit advies gaat lijnrecht in tegen de rapporten over de vergrijzing die de kern vormen van het begrotingsbeleid van het kabinet.

De REA neemt stelling in tegen twee belangrijke rapporten van het Centraal Planbureau (CPB) en de ambtelijke Studiegroep Begrotingsruimte. De raad noemt deze rapporten "angstig en eenzijdig". De hoogleraren denken niet dat de vergrijzingskosten onbetaalbaar worden als er niet drastisch bezuinigd wordt in de publieke financiŽn. De berekeningen van het CPB bevatten volgens hen betwistbare financiŽle aannames. Versneld de staatsschuld aflossen, zoals het CPB oppert, is "onzinnig" volgens het REA: ze miskennen "de oneindigheid van het leven van een staat".

De vergrijzing en de bevolkingskrimp zijn het gevolg van vooruitgang en welvaartsgroei. De sociale instituties zijn volgens de hoogleraren wellicht versteend, maar "geen verschijnselen die tot wanhopen nopen". Vergrijzing is "het succesverhaal van emancipatie, innovatie en keuzevrijheid", voort-vloeiend uit een dalend geboortegetal en een dalend sterftecijfer. Er hoeven geen maatregelen genomen te worden tegen de krimpende bevolking: geboortebevorderende maatregelen en extra arbeidsmigranten toelaten om de vergrijzing te financieren zijn "overmoedige en ongewenste beleidsinitiatieven".

Met dank aan Proxima voor de submit.

[upd] Paus: alle gelovigen tegen geweld

Icoon Buitenlands Paus Benedictus XVI ontvangt maandag de ambassadeurs van moslimlanden bij het Vaticaan. Bij het gesprek in Castel Gandolfo zullen ook Italiaanse moslimleiders en de Franse kardinaal Paul Poupard aanschuiven.

Poupard is voorzitter van de pauselijke raad voor de interreligieuze dialoog. De bijeenkomst is onderdeel van een diplomatiek offensief dat aan de islamitische wereld moet verklaren wat de paus heeft bedoeld met zijn opmerkingen tijdens een lezing in Duitsland. Daarin bracht hij het islamitische geloof in verband met geweld, wat veel moslims als een regelrechte belediging hebben ervaren. De paus zegt echter een oud geschrift te hebben geciteerd.

Update: 14.34 uur
De Paus heeft tijdens de ontmoeting met de ambassadeurs gezegd dat christenen en moslims alle vormen van geweld moeten verwerpen. Volgens de kerkvorst is de interreligieuze dialoog van vitaal belang voor de toekomst.

Naast de ambassadeurs van IndonesiŽ, Pakistan en Libanon was ook een aantal diplomaten uit andere moslimlanden aanwezig. De ambassadeur van Sudan was als enige niet bij de audiŽntie.

Klapband zorgt voor grote afzetting A2

Icoon OngelukDe A2 is ter hoogte van Zaltbommel door de marechaussee afgezet vanwege een ogenschijnlijk simpele klapband. Zwaarbewapende anti-terreureenheden bewaken een geldtransportwagen met pech, zo verklaarde een defensiewoordvoerder. De rijbaan in de richting Utrecht is volledig afgesloten.

Omstreeks 14:00 uur stond er al een file van meer dan elf kilometer. In de andere rijrichting is daarnaast een kijkersfile ontstaan. Twee geldwagens staan momenteel langs de vluchtstrook geparkeerd. De marechaussee heeft als voorzorgsmaatregel onder meer spijkermatten op het asfalt geplaatst.

Foto's van de verkeerssituatie zijn te vinden op NU.nl

Met dank aan Ewaldus voor de submit.

De la Rosa rijdt in China

Pedro de la Rosa zal ook tijdens de Grand Prix van China achter het stuur zal zitten van de MP4-21. McLaren Mercedes heeft dit vanmiddag bekend gemaakt. Met de mededeling maakte ze een einde aan de geruchten dat het tweede stoeltje aan een ander vergeven zou worden.

Het ontbreken van een officiŽle bevestiging en de test van Lewis Hamilton, GP2-kampioen en protťgť van Mercedes, op het circuit van Silverstone zorgden al voor de nodige speculaties dat de Brit het stuur van De la Rosa over zou nemen. Of de Spanjaard ook de laatste twee races zal gaan rijden is nog niet bekend.

Aaron Carter zegt huwelijk met playmate af

Aaron Carter gaat toch niet trouwen met playmate Kari Ann Peniche. Vorige week verloofde hij zich met zijn vriendin. De 18-jarige kwam er echter achter dat hij nog niet klaar is voor een huwelijk. Hij had naar eigen zeggen niet genoeg nagedacht over de consequenties toen hij het aanzoek deed.

Carter vroeg zijn 22-jarige vriendin ten huwelijk tijdens een optreden dat zij samen verzorgden voor de Playboy Comedy Tour in Las Vegas. "Ik ging zo in het moment op, dat ik haar ten huwelijk heb gevraagd", aldus Carter. "Achteraf realiseerde ik me dat het te gehaast was gelopen en dat ik nog niet echt klaar ben voor een huwelijk."

Volgens een ingewijde willen de twee nog "slechts vrienden" zijn. "Kari Ann wil graag met hem blijven daten en de relatie voorzetten, maar Aaron is er niet zo zeker meer van. Hij wilde haar tevreden stellen, maar kwam tot positieven en realiseerde zich toen dat dit niet de juiste aanpak was."

Kari Ann Peniche en Aaron Carter
Kari Ann Peniche en Aaron Carter

Variabele wapenprijzen in Counter-Strike: Source

Valve heeft wat nieuws bedacht om Counter-Strike: Source wat spannender te maken. Vanaf 11 oktober zullen de prijzen van wapens en uitrusting omhoog gaan zodra de vraag toeneemt en dalen zodra de vraag afneemt. Valve meet namelijk hoeveels wapens en Kevlar-vesten er elke ronde over de toonbank gaan. Aan de hand daarvan zullen de prijzen gaan schommelen. Iets zegt me dat de AWM's onbetaalbaar zullen worden. Je kunt de huidige wapenprijzen hier vinden. De prijzen zullen straks elke week een update krijgen.[NASCAR] Eerste test voor Montoya

Voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya zal vandaag voor het eerst plaatsnemen in een NASCAR-auto. De Colombiaan gaat op de superspeedway van Talladega, in de Amerikaanse staat Alabama, de wagen testen.

Het is nog onbekend of Montoya dit seizoen zijn debuut zal maken voor Ganassi Racing in de NASCAR. Montoya reed in het verleden ook al voor het team van teambaas Chip Ganassi. In 1999 won hij het CART kampioenschap in zijn eerste jaar.

Meer controle Jordaanse moskeeŽn

Icoon TerrorismeHet Jordaanse parlement heeft gisteren gestemd voor een verscherpte controle op het vrijdaggebed in de moskeeŽn in het land. Hiermee wil het land strijdvaardiger worden tegen extremistische moslims. Het besluit tot deze verscherpte controle is overigens niet de eerste maatregel hiervoor. De afgelopen week werd er bijvoorbeeld ook al een wet aangenomen die het verbiedt om in de moskee extremistische ideeŽn uit te dragen.

Dankzij de nieuwe wet in JordaniŽ moet voortaan iedere benoeming van een imam schriftelijk goedgekeurd worden door het ministerie van religieuze zaken. Datzelfde geldt voor mensen die in de moskee de Koran onderwijzen: ook hiervoor moet je toestemming hebben. De nieuwe wetten zijn strenger dan in eerste instantie de bedoeling was. Ze waren namelijk in een minder strenge versie al goedgekeurd door het parlement, maar bij de behandeling in het Hogerhuis, werden ze aangescherpt en voor goedkeuring teruggestuurd naar het parlement.

In het parlement is over de nieuwe wet flink gedebatteerd. De islamitische oppositie verweet de regering dat ze de religieuze vrijheid aan banden legt. Het motief hiervoor was volgens de oppositie het "paaien van de VS en IsraŽl".

De nieuwe antiterreurwetten zijn vervaardigd in opdracht van koning Abdoellah II. Hij gaf hier opdracht voor, direct na de aanslagen van november vorig jaar. Bij de aanslagen vielen destijds 67 doden.

Prinses MŠxima opnieuw zwanger

KoningshuisPrinses MŠxima is in verwachting. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten. "De geboorte van het derde kind van de Prins van Oranje en prinses MŠxima is voorzien voor de tweede helft van april 2007", aldus de dienst. Het paar zegt "dankbaar en blij" te zijn.

De nieuwe baby is vierde in de lijn van troonopvolging, na prins Willem-Alexander, erfprinses Amalia en haar zusje Alexia.

De behandelend arts heeft de prinses geadviseerd het de eerstkomende weken wat rustiger aan te doen. Volgens de RVD zal dat geen gevolgen hebben voor haar openbare programma. Zo is ze donderdag volgens afspraak in het Tropenmuseum in Amsterdam en gaat ze in oktober met haar man naar AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Dat is een intensieve reis van twee weken, met ook zeer veel binnenlandse vluchten.

Het paar bezoekt AustraliŽ omdat Nederland vierhonderd jaar betrekkingen met dit land onderhoudt. Ze pakken Nieuw-Zeeland mee. Aan dat land hebben ze ongetwijfeld goede herinneringen, want ze brachten er een deel van hun huwelijksreis door.

Het paar trad op 2 februari 2002 in het huwelijk in een uitbundig meefeestend Amsterdam. Hun eerste kind Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria werd op 7 december 2003 geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Haar zus Alexia Juliana Marcela Laurentien volgde op 26 juni 2005. Zij werd in hetzelfde hospitaal geboren.

Hun broer of zus wordt in de lijn van troonopvolging nog gevolgd door prins Constantijn, zijn kinderen gravin Eloise, graaf Claus-Casimir, gravin Leonore, Beatrix' zuster prinses Margriet, prins Maurits en prins Bernhard. De prinsen Friso, Pieter-Christiaan en Floris zijn door hun huwelijken afgevallen.

Demo F.E.A.R. op marketplace

In het laatste kwartaal van 2006 zal F.E.A.R. eindelijk zijn opwachting gaan maken op de Xbox 360. Om het spel nog even onder de aandacht te brengen is vandaag de demo ervan op marketplace verschenen.

F.E.A.R. staat voor First Encounter Assault Recon, dit is een team dat speciale klusjes opknapt als de situatie zelfs voor het leger niet meer in de hand te houden is. Het origineel was in oktober 2005 al te koop, maar voor de 360 verschijnt een opgepoetste versie met nieuwe single- en multiplayer-content.

Naast de demo van F.E.A.R. kun je vanaf vandaag op marketplace ook trailers vinden van Battlestations Midway, Eragon, Import Tuner Challenge, Need for Speed Carbon en The Darkness. Tot slot kun je het derde deel van de Tokio Game Show showfloor video bekijken.


Verdachte moord Melanie is stiefvader vriendin

BinnenlandsDe 41-jarige Peter H. uit Geldrop die zaterdagmiddag werd aangehouden in verband met de vondst van het lijk van de 15-jarige Melanie Sijbers, is de stiefvader van haar vriendin. De politie verhoorde hem twee weken geleden al, daarna was hij enige tijd spoorloos.

In deze zaak zaten eerder al twee mannen vast. Een 27-jarige inwoner van Geldrop en een 38-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Ze werden wegens gebrek aan bewijs echter vrijgelaten maar zouden nog wel als verdachte gelden. Bij de 27-jarige man paste Melanie wel eens op de kinderen. De 38-jarige man werd eerder aangehouden op camping De Somerense Vennen vlakbij de plek waar het lichaam vrijdag werd gevonden.

Van verdachte Peter H. staat vast dat hij op de dag van de verdwijning drie keer telefonisch contact zocht met Melanie. Hij maakte met haar een afspraak om een cadeau te kopen voor zijn dochter. Sindsdien werd Melanie vermist.

Uitersten
Volgens het Algemeen Dagblad was Melanie een meisje van uitersten. Ze kon in haar kamer uit haar dak gaan op hardcore housemuziek, maar ook uren naar Guus Meeuwis luisteren. Uitgaan deed ze bijna nooit. Via internet had ze haar 18-jarige vriend Erik leren kennen.

Familieleden zeggen dat Melanie lief was en altijd in voor gezelligheid. Maar ze had ook ADHD en de bijbehorende hyperactiviteit. Ze zocht wanhopig naar liefde en aandacht. Het gemis van een liefdevolle moeder, die twee jaar terug na veel ruzie het gezin verliet, zorgde bij Melanie soms voor een extreme hunkering naar warmte. Melanie zat op het vmbo en deed de richting verzorging. Ze wilde het liefste masseuse worden.

Ze had een eigen profiel op contactsite sugababes.nl waarop foto's van haar staan en ze was veel aan het chatten met jongens. Zo ontmoette ze tien maanden geleden ook haar vriend Erik. Hij zegt vandaag in het AD altijd de hoop te hebben gehad dat ze haar levend terug zouden vinden. Ze kenden elkaar tien maanden.Melanie en Erik in gelukkiger tijden

Met dank aan The-Ghost voor de submit.

Krezip zingt in Sims 2: Huisdieren

Krezip heeft speciaal voor de Sims 2: Huisdieren een liedje opgenomen. Dit liedje is echter niet gewoon Engels- of Nederlandstalig, maar Simlish, de officiŽle taal van de Sims.

"Supergaaf dat we nu de nieuwste Sims game kunnen spelen met onze eigen muziek eronderĒ aldus Krezip. "Het is wel even wennen om in het Simlish te zingen, maar de track is echt vet!"

Je hoeft niet naar de CD-winkel te rennen om de plaat daar te kopen, want het liedje zal enkel als download verschijnen. Een fragment van het liedje kun je hier beluisteren. Vanaf vandaag kun je ďKa Yoonie MwabĒ exclusief via www.desims2.nl downloaden.

Naast Krezip is ook bekend gemaakt welke andere muzikale hoogstandjes je in het spel terug kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld luisteren naar recente hits van artiesten zoals de Pussycat Dolls, Hot Chip en The Flaming Lips, allemaal in Sims-stijl natuurlijk. De complete tracklist kun je hier bekijken.

"De Sims zijn een internationaal fenomeen en de muziek moet dat ook uitstralen. Voor De Sims 2 Huisdieren wilden we gebruikmaken van sterren van internationale allure. Popsterren als Aly & AJ en The Flaming Lips hebben hun hits opnieuw opgenomen in het ĎSimlishí," aldus Steve Schnur, hoofd Worldwide Music en Marketing bij EA.

De Sims 2: Huisdieren verschijnt op 19 oktober voor de PlayStation 2, de GameCube en als uitbreiding voor de PC. De PSP-, GBA- en DS-versies volgen later dit jaar.Krezip

Blessure Everton valt mee

De blessure die spits Everton van Heracles heeft overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Vitesse valt mee. In eerste leek de blessure ernstig, maar gisteren stond de Braziliaan alweer op het trainingsveld.

In de wedstrijd tegen Vitesse moest de 23-jarige aanvaller zich al na vijfentwintig minuten spelen laten vervangen. Het is nog onbekend of hij volgende week in actie kan komen tegen NEC.

Mijlpaal en record voor Favre en Brunell

22 En 400 waren twee magische getallen gisteren in de NFL-stadions. De namen die voor de aftrap ermee geassocieerd waren, waren Rich Gannon en Dan Marino. Daar kwam gisteren verandering in.

Het completeren van 22 passpogingen op rij in een wedstrijd is een record in de NFL. Quarterback Mark Brunell van de Washington Redskins deed het gisteren in de wedstrijd tegen de Houston Texans, en stootte daarmee Rich Gannon van de Oakland Raiders uit de recordboeken. Die wist op 11 november 2002 eens tot 21 stuks te komen. Het record voor achtereenvolgende completions dat over twee wedstrijden strekt staat op naam van Philadelphia Eagles-quarterback Donovan McNabb. Op 28 november en 5 december 2004 kwam hij tot 24: tien aan het einde van de wedstrijd tegen de New York Giants en veertien aan het begin van de wedstrijd tegen de Green Bay Packers van Brett Favre.

Favre is nu de helft van de club van 400. Samen met Dan Marino is hij de enige NFL-quarterback die in zijn carriŤre 400 of meer touchdown-passes wierp. In het eerste kwart ving Greg Jennings gisteren in de wedstrijd tegen de Detroit Lions een korte pass en de bal legde de overgebleven afstand tot de endzone over de grond af. Administratief gezien was het een 75-yard touchdown-pass. In de rest van de wedstrijd voegde Favre er nog twee aan zijn totaal toe, in zijn 228e wedstrijd in de NFL. Marino had 227 wedstrijden nodig om de 400 te bereiken en eindigde zijn carriŤre met 420 stuks. Favre heeft nog dertien wedstrijden om dat aantal te verbreken en als eerste een record van Marino af te nemen. Peyton Manning van de Indianapolis Colts deelt momenteel het record van opeenvolgende seizoenen met 4000 gepasste yards.


Mark Brunell (l) en Brett Favre (r)

Rankings: Hingis en Koeznetsova stijgen

Roger Federer en Amelie Mauresmo leiden nog steeds de ATP en WTA-ranglijsten. bij de mannen bleef de top 10 hetzelfde, bij de vrouwen waren er wel wat verschuivingen.

Svetlana Koeznetsova steeg naar de vijfde plaats, terwijl Martina Hingis van plek ruilde met haar landgenote Patty Schnyder. Hingis bezet nu de achtste plaats.

Michaella Krajicek bleef op de 34e plaats de beste Nederlandse, terwijl bij de mannen Raemon Sluiter een plaatsje daalde en nu 88e staat.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7.295
2R. NadalSPA4.625
3I. LjubicicKRO3.245
4D. NalbandianARG2.900
5N. DavydenkoRUS2.590
6A. RoddickUSA2.585
7 T. RobredoSPA2.190
8M. BaghdatisCYP2.111
9J. BlakeUSA2.085
10 R. StepŠnekTSJ1.880
88R. SluiterNED464
176M. van GemerdenNED234
217R. HaaseNED187

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1A. MauresmoFRA3.746
2J. HeninBEL3.474
3M. SharapovaRUS3.037
4S. KoeznetsovaRUS2.384
5K. ClijstersBEL2.360
6E. DementievaRUS2.027
7N. PetrovaRUS1.996
8M. HingisZWI1.839
9P. SchnyderZWI1.793
10N. VaidisovŠTSJ1.589
34M. KrajicekNED592
145E. TamaŽlaNED187

PS3 vs Wii op TGS, eindstand hoopgevend voor Sony

Kotaku ging op de Tokyo Game Show de zogenaamde cosplayers (meisjes en jongens die verkleed zijn als gameheld, anime-figuur, of gewoon vreemd) af en vroeg ze welke console ze na het bezoek aan de TGS zullen gaan aanschaffen. Hoewel de antwoorden van overtuigend tot twijfelend variŽren, is de eindstand duidelijke taal.

Daarnaast vroeg Kotaku ook aan "normale" bezoekers naar hun voorkeur. Ook hier bleek dat de voorkeur twijfelend tot overtuigend voor de ťťn of de ander was, maar ook onder deze bezoekers bleek de voorkeur overduidelijk.

PvdA blokkeert lijstverbinding met SP

VerkiezingenDe PvdA ziet niets in een lijstverbinding met de Socialistische Partij (SP) en GroenLinks. Volgens PvdA-leider Wouter Bos kan zo'n verbinding bij kiezers ''ten onrechte de indruk wekken'' dat er al een linkse coalitie is bekokstoofd.

De partijraad van de SP riep dit weekend op tot een lijstverbinding. Voordeel van een lijstverbinding is dat de kans op restzetels voor deelnemende partijen vergroot wordt. GroenLinks gaat wel een verbinding aan met de SP. Dat deed ze ook al in 2003.

Wat is Dit: Opgave 50 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave

Succes!

Feyenoord - Lokomotiv Sofia live bij de NOS

De NOS zendt aankomende donderdag de UEFA Cup wedstrijd tussen Feyenoord en Lokomotiv Sofia in zijn geheel uit. De NOS begint om 18.45 met de eerste helft van SC Heerenveen tegen Vitoria Setubal. Die wedstrijd zal niet in het geheel worden uitgezonden, de tweede helft zal in de vorm van een samenvatting getoond worden.

De wedstrijd in de Kuip is vanaf 19:45 uur wel helemaal te volgen bij de NOS. Twee weken geleden werd het 2-2 in Bulgarije. Bij een 0-0 of 1-1 gelijkspel is Feyenoord verzekerd van een plek in de groepsfase.

Seedorf: "Niemand heeft niemand beledigd"

Dit weekend speelde AC Milan tegen Livorno. Niet de wedstrijd maar de woordenwisseling tussen de coach en Clarence Seedorf zorgde voor veel beroering in ItaliŽ. Inmiddels heeft de oud-international verklaard dat alle problemen tussen de twee uit de wereld zijn.

Camera’s en microfoons worden steeds dichter bij de dug-outs geplaatst en dat ondervond Seedorf aan den lijve. Hij raakte in een heftig gesprek met Carlo Ancelotti, die de middenvelder vervolgens toebeet: ”Gelukkig voor jou ben ik door mijn wissels heen, anders had ik je eraf gehaald”. Dit was voor de Italiaanse media reden genoeg om het incident breed uit meten.

Zowel Seedorf als Ancelotti willen het niet langer over het incident hebben. ”Het probleem tussen mij en Ancelotti is uit de wereld. Er is geen reden om dingen uit te praten, aangezien we elkaar goed kennen. Niemand heeft niemand beledigd. Het ging over voetbal, en dat is normaal. De zaak is gesloten. Morgen wil ik er niet meer over praten”, zo verklaarde de speler voor Milan Channel.

Na afloop van de wedstrijd tegen Livorno, waar beide ploegen niet tot scoren kwamen, had Ancelotti al meegedeeld dat hij zich er niet druk om maakte. ”Ik ga verder niets uitleggen, want anders wordt het een soap zoals rond KakŠ. Als ik al boos zou zijn, dan is het wel omdat ik steeds een microfoon onder mijn neus krijg”, aldus de oefenmeester.


Theo Maassen krijgt Theaterprijs

CabaretCabaretier Theo Maassen (1966) krijgt de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs. Dat heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds maandag laten weten. Maassen krijgt de prijs, bestaande uit onder meer 50.000 euro, voor zijn gedurfde combinatie van theater en cabaret.

De jury noemt Maassen de grootste kleinkunstnaar van dit moment in Nederland. ''Terwijl veel theatermakers een vinger aan de pols van de tijd proberen te houden, draait Maassen die pols bijna om. Hij doet pijn, pijnigt de tijd en de toeschouwer, en zet de geest hardhandig in werking. De jury is er unaniem van overtuigd dat Maassen op dit moment, en in dit tijdsgewricht, de grootste Nederlandse kleinkunstenaar is.''

De prijs wordt 6 november uitgereikt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Maassen won in 1990 de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en de jury- en publieksprijs van het Cameretten cabaretfestival. Verder maakte hij eigen cabaretprogramma's, het radioprogramma 'Mannen van de radio', de documentaire 'De onterechte kampioen' (camera en regie) en de rap 'Doodsbedreiging'. Daarnaast speelde hij in films, tv-programma's en het toneelstuk 'De sterfscŤne'.

'Het was logisch als Luinge had gefloten'

Na afloop werd er lang over nagepraat, de beenbreuk van Stefan Postma. In de 57e minuut van de wedstrijd kwam Postma zijn doel uit om de doorgebroken Arouna Konť af te stoppen. Bij dat duel kwam Postma's been ongelukkig hard in botsing met het been van Konť

Keeper Postma liep in de wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV een dubbele beenbreuk op. In het Algemeen Dagblad verklaard de doelman: ”Wat er precies gebeurde, kan ik me niet herinneren. Maar nog voordat ik op de grond kwam, wist ik dat het been gebroken was.”

Nadat de ADO-goallie met de beenbreuk op het veld lag scoorde PSV via Diego Tardelli de 0-1, dit ondanks dat de ADO-spelers verzochten het spel te onderbreken. In het AD zegt Postma dat ‘hij het logisch had gevonden als Luinge had afgefloten’.

Zijn trainer, Frans Adelaar deelt deze mening:.”Onze spelers hebben hem duidelijk gemaakt dat er iets aan de hand was. Na de eerste actie heeft Bosschaart in woord en gebaar geappelleerd bij de scheidsrechter, dat er een collega kermend van de pijn op de grond lag. Laat ik het zo zeggen: Luinge heeft de mogelijkheid gehad om het spel dood te leggen. Maar deed het niet”, aldus de oefenmeester.

Bezoekersrecord voor TGS 2006

De Tokyo Game Show heeft ook dit jaar weer meer bezoekers gehad dan het jaar ervoor. In totaal waren er bijna 200.000 bezoekers die verspreid over de drie dagen binnen wipten.

Per dag zag de verdeling er zo uit:
22.09.06 - 39.645 Bezoekers (Enkel voor pers)
23.09.06 - 84.823 Bezoekers
24.09.06 - 67.943 Bezoekers


Druk druk druk...

De afgelopen jaren:
TGS 2006: 192.411
TGS 2005: 176.056
TGS 2004: 160.096
TGS 2003: 150.089
TGS 2002: 134.042
TGS 2001 Herfst: 129.626
TGS 2001 Voorjaar: 118.080
TGS 2000 Herfst: 137.400
TGS 2000 Voorjaar: 131.707
TGS 1999 Herfst: 163.866
TGS 1999 Voorjaar: 163.448
TGS 1998 Herfst: 156.455
TGS 1998 Voorjaar 147.913
TGS 1997 Herfst: 140.630

DVD: R.E.M. - The Best of the I.R.S. Years 1982-1987

In de tijd dat Twix nog Raider was en Michael Stipe nog lang haar had werd er door R.E.M. ook muziek gemaakt. De meesten herinneren zich veelal de Warner jaren en later, maar er waren voor de band ook nog de I.R.S. jaren. In deze tijd werden zij vertegenwoordigd door het platenlabel I.R.S en brachten daar hun debuut EP 'Chronic Town' en hun eerste studioalbum 'Murmur' uit. De eerste droeg R.E.M.'s eerste videoclip, geschoten in Club Lingerie, en met de laatste kwam de doorbrak, zeker nadat Rolling Stone het album tot beste van 1983 had uitgeroepen. De re-release van Radio Free Europe was de belangrijkste single en plaatste de band in de schijnwerpers. Talk About The Passion werd de opvolger. In deze chronologische volgorde begint ook de DVD die het vroege R.E.M. tijdperk visueel toont, R.E.M. The Best of the I.R.S. Years 1982-1987, the video collection: When The Light Is Mine.Zwitsers keuren strengere asielwetten goed

PolitiekDe Zwitserse bevolking heeft zich zondag in een referendum uitgesproken voor aanscherping van de asiel- en vreemdelingenwetgeving. Bijna 70% van de kiezers heeft geoordeeld dat de regels om asielzoekers toegang tot het land te bieden veel strenger moeten.

Vluchtelingen die asiel aanvragen, moeten volgens de nieuwe wet altijd een geldig paspoort laten zien. Documenten zoals een rijbewijs zijn dan niet meer voldoende. Ook krijgen de vluchtelingen een lagere uitkering en worden afgewezen asielzoekers in hechtenis gehouden tot het moment van uitzetting.

Daarnaast worden ook de regels voor vreemdelingen die in Zwitserland verblijven veel strenger. Mensen die niet uit een van de EU-lidstaten komen, zullen aan scherpere regels moeten voldoen om hun verblijfs- of werkvergunning te verlengen.

Strengste wetten
De Zwitserse regering had de nieuwe wetten al eerder aangenomen, maar kerken en linkse bewegingen dwongen een referendum af. Zij reageerden zondag zeer teleurgesteld op de keuze van de Zwitsers. Het land krijgt nu een van de strengste wetten op het gebied van asielrecht in Europa.

De vluchtelingenorganisatie UNHCR van de VN sprak zich eerder al negatief uit over de nu aangenomen wetgeving.

Uitslagen ItaliŽ speelronde 4

In ItaliŽ werd dt weekend de vierde speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en programma van volgende week.

Internazionale neemt eerste plek in na 4-3 overwinning

Een nieuwe nummer ťťn in ItaliŽ na de vierde speelronde. Internazionale wist optimaal te profiteren van het verlies van Palermo, zelf wonnen de Nerazzuri met 4-3 van Chievo Verona. Voor rust wist alleen Hernan Crespo het doel te vinden.

Crespo opende de score in de 11e minuut, na rust bouwden de Milanesen de score verder uit. Verdediger Walter Samuel maakte de 2-0 en vijf minuten later wist Dejan Stankovic het derde doelpunt te maken. In de 69e minuut maakte Crespo zijn tweede van de dag.

Alles leek in kannen en kruiken voor Inter maar vijftien minuten voor tijd kregen de bezoekers een strafschop. Emanuele Pesaresi wist deze te benutten waardoor Chievo er weer in geloofde. In de 86e minuut bracht Simone Tribocchi de spanning verder terug door de 4-2 aan te laten tekenen.

Twee minuten daarna hield iedereen in het San Siro zijn adem in nadat Matteo Brighi het doelnet liet bewegen: 4-3. Uiteindelijk hield de thuisclub stand en konden drie verdiende punten worden bijgeschreven.

Palermo naar derde stek na verlies, AS Roma weer tweede

De nummer ťťn voorafgaand aan de vierde speelronde moest op bezoek bij Empoli. De gasten hadden op voorsprong kunnen komen maar Franco Brienza wist een penalty niet te benutten. Vrijwel direct na deze misser werd er wel gescoord aan de andere kant. Luca Saudati zette de thuisclub op een 1-0 voorsprong.

Na rust beslisste Sergio Almiron de wedstrijd door het beslissende doelpunt te maken. Door het verlies van Palermo en de winst van de twee voornaamste concurrenten zakten de Sicilianen weg naar de derde plaats op de ranglijst.

AS Roma had thuis geen enkele moeite met Parma, het werd 4-0 voor Roma. Vincenzo Montella was na vijf minuten al succesvol door het eerste doelpunt te maken. Een goede pass van Daniele de Rossi op Simone Perrotta bracht op slag van rust de 2-0.

Aleandro Rosi wist in de 54e minuut een strafschop te benutten waarna Alberto Aquilani het laatste doelpunt mocht maken.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
LivornoAC Milan0-0
CataniaMessina2-2
Lazio RomaAtalanta Bergamo1-0
ParmaAS Roma0-4
EmpoliPalermo1-0
InternazionaleChievo Verona4-3
AscoliSampdoria1-1
RegginaTorino1-1
SienaCagliari0-0
Udinese Fiorentina1-0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale43109-610
2AS Roma43019-29
3Palermo430111-99
4Messina42206-38
5Empoli42205-28
6Udinese42116-47
7Siena42115-57
8Atalanta Bergamo41213-25
9Catania41216-75
10Livorno41213-45
11Sampdoria40316-73
12AC Milan43105-12
13Cagliari40223-52
14Torino 40223-62
15Ascoli40223-62
16Chievo Verona40135-81
17Parma42131-81
18Lazio Roma42024-4-5
19Reggina41126-8-11
20Fiorentina41033-5-16

Programma

DatumThuisUit
20/9AC MilanSiena
20/9MessinaLivorno
20/9Atalanta BergamoReggina
20/9AS RomaEmpoli
20/9Udinese Ascoli
20/9Chievo VeronaPalermo
20/9SampdoriaParma
20/9TorinoLazio Roma
20/9CagliariInternazionale
20/9FiorentinaCatania


Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1BianchiReggina4
2FrickSienna3
-RiganoMessina3
-CrespoInternazionale3

CD: James Yorkston - The Year of the Leopard

Als kind was ik altijd al gefascineerd door luipaarden. Als je ze in de dierentuin zag voerden ze tot je grote teleurstelling haast niets uit. Stilletjes lagen ze in een boom of achter een rots. Toch was het prachtig, de kracht die het dier uitstraalde, de schoonheid van de vacht. Onbedoeld is het precies zo met het derde album van de Schotse singer-songwriter James Yorkston. De popliedjes met behoorlijk wat folk-invloeden waaien langs je heen zonder dat je er erg in hebt. Als een kalm beekje in de bergen stroomt het voorbij. Totdat je goed begint te luisteren. Geen grootse dramatiek, maar ů zo mooi in zijn eenvoud en puurheid.


Hamas en Fatah in overleg over vorming regering

Icoon IsraŽl/Palestina De Palestijnse regeringspartij Hamas en de Fatah-beweging van president Mahmoud Abbas hervatten maandag de onderhandelingen over de vorming van een eenheidskabinet. Dat heeft Hamas in een verklaring laten weten.

Saeb Erekat, adviseur van Abbas, stelde dat de president maandag een ontmoeting met de Palestijnse premier en Hamas-kopstuk Ismail Haniyah heeft.

Abbas zei afgelopen weekeinde dat een akkoord dat Fatah en Hamas onlangs over de vorming van een eenheidsregering hadden bereikt, aan diggelen lag. Volgens Abbas was Hamas teruggekomen van een aantal eerder gemaakte afspraken met Fatah.

Eind vorige week bleek dat Hamas niet bereid was om onder meer de staat IsraŽl te erkennen. Abbas had eerder gezegd dat een eenheidsregering met Hamas wel tot erkenning van de Joodse staat zou overgaan.

Beste King boek.

Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Tenminste, iedereen heeft zijn mening er wel over. Op zo'n suf verjaardagsfeestje met al je ooms en tantes is het een leuk onderwerp. Tenminste, als je een beetje een belezen familie hebt. Welk boek van Stephen King is nou het beste boek. Op het forum is op dit moment de eerste ronde van een tournament begonnen. Een selectie aan King boeken is opgedeeld in een lijstje. Twee boeken tegenover elkaar en je moet het, naar jouw mening, beste boek daaruit kiezen. Op dit moment doen er 33 boeken mee en iedere ronde zullen dat er minder worden, 16, 8, 4, 2. En uiteindelijk zal er een winnaar uit komen. Altijd handig voor die belezen verjaardagsfeestjes.

[Champcar] Uitslag Road America

De ChampCar-race op het ciruit van Road America is gewonnen door AJ Allmendinger. Voor Allemendinger is het zijn vijfde overwinning van dit seizoen. Aan de finish had hij 0,674 seconde voorsprong op Bruno Junqueira en een kleine seconde op kampioenschapsleider Sebastien Bourdais.

De Nederlander Charles Zwolsman eindigde als zevende, en dat was voor hem zijn beste seizoenprestaties. De race werd ontsierd door een zware crash van de Britse Katherine Legge. Legge reed in de punten toen haar wagen vanwege een probleem met een spoiler in de grindbak kwam. De wielen van haar bolide groeven zich in, en de wagen werd gelanceerd om na een salto tegen het hek aan te komen. Wonder boven wonder bleef Legge ongedeerd.

Geen lege versie Gran Turismo HD

Er is laatst een hoop commotie ontstaan toen bekend werd gemaakt dat Gran Turismo HD in twee versies zou komen, waarbij een van de versies geen enkele auto of track zou krijgen. Nu blijkt dit nieuws plots niet te kloppen. Gamespot vond het een rare gang van zaken en besloot het nieuws te checken bij Sony zelf en wat bleek, er komt helemaal geen lege versie van Gran Turismo HD.

Wat wel klopt is dat er twee versies gaan komen van Gran Turismo HD. Zo heb je de premium edititie, deze bevat 2 tracks en 30 auto's. Een soort nieuwe Prologue-editie. Grafisch zal deze versie beter zijn dan de andere en 3D publiek kennen.

De andere versie is de classic versie. De versie die dus volgens de berichten leeg zou zijn. Wat blijkt, dit is gewoon Gran Turismo 4 in HD kwaliteit. Dus de 770 auto's en 50 tracks uit die game zitten er in. Als je zelf te lui bent om bepaalde auto's of tracks te unlocken, of als het gewoon te moeilijk is, dan kun je ze inderdaad kopen via het Sony Online netwerk.

[gerucht] PS3 met Pasen?

Volgens ons beste Noors, en een vertaling op NeoGAF, heeft Ken Kutaragi aangekondigd dat de PS3 waarschijnlijk niet eerder dan Pasen in de Europese winkels te vinden zal zijn. Was de release eerder al uitgesteld van 17 november 2006 naar maart 2007, worden wij nu wederom getrakteerd op een vertraging. Deze keer is het echter niet zo'n gigantische verplaatsing, aangezien Pasen op 8 april valt.

Het bericht stamt van 23 september, en vooralsnog heeft geen andere site het nieuws gemeld, dus het waarheidsgehalte is discutabel.

CD: Tommy Bolin - Whips and Roses II

In 1975 bracht Bolin ook een solo-album uit genaamd Teaser. Dit album was even divers als hijzelf: blues, rock, jazz, reggae, funk, je hoort er van alles in terug. Als eerbetoon aan de gitaarheld werd eerder al 'Whips and Roses I' uitgebracht waarop vijf alternatieve versies stonden van 'Teaser'. Nu heet het resultaat Whips and Roses II, welke vier versies bevat van nummer op Teaser. Het album is aangevuld met materiaal dat voor zijn solo-album was geschreven maar niet op de plaat verscheen, en nog enkele nummers uit de oude verborgen doos. Dit album is eveneens een muzikale lapjeskat waarin de gitaar centraal staat.

Uitslagen Frankrijk speelronde 7

In de Franse competitie wist Olympique Lyon wederom te winnen, terwijl de komende tegenstander van PSV in de Champions League, Bordeaux, ontsnapte aan een nederlaag.

Olympique Lyon was met 4-1 te sterk voor OSC Lille. In het eigen Stade Gerland scoorden Malouda, Juninho en tweemaal de Braziliaan Fred de treffers voor de landskampioen. Tussendoor maakte verdediger Cris nog een eigen doelpunt. Door de winst blijft Lyon onbedreigd aan kop staan van de Ligue 1.

Girondins de Bordeaux, aankomende woensdag tegenstander van PSV in de Champions League, boekte een nipte 2-1 overwinning op Troyes. Na negen minuten spelen stond de club met 0-1 achter, maar in de tweede helft wist Bordeaux de achterstand alsnog om te buigen in een overwinning.

Uitslagen zevende speeldag:

ThuisUit:Eindstand
Olympique LyonLille OSC4-1
Girondis BordeauxTroyes2-1
PSGAS Nancy0-0
Stade RennesSaint-Etienne0-0
Toulouse FCFC Lorient0-0
Le MansFC Sochaux2-2
Olympique NiceValenciennes2-0
RC LensAS Monaco1-0
FC NantesOlympique Marseille2-1
AJ AuxerreSedan2-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon71919 - 6
2Ol. Marseille71613 - 4
3RC Lens71311 - 8
4AS Nancy7127 - 4
5Toulouse FC7129 - 7
6Le Mans71211 - 10
7Girondis Bordeaux71210 - 10
8St. Etienne71111 - 10
9Lille OSC71012 - 10
10FC Lorient799 - 9
11FC Sochaux7910 - 12
12AJ Auxerre799 – 11
13PSG788 - 10
14Valenciennes787 - 10
15FC Nantes767 - 11
16Stade Rennes765 - 9
17Troyes757 - 10
18Sedan748 - 12
19AS Monaco746 - 10
20Ol. Nice746 – 12

Topscorers:

NaamAantal
Odemwingle (Lille OSC)5
Dindane (RC Lens)5
Fred (Ol. Lyon)5
Is. Bangoura (Le Mans)4
Savidan (Valenciennes)4
Pauleta (PSG)4
Pagis (Ol. Marseille)4
Florent Malouda (Ol. Lyon)4

Programma achtste speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 30/9LorientTroyes
za 30/9Olympique MarseilleToulouse
za 30/9NancyRC Lens
za 30/9Saint-EtiennePSG
za 30/9AS MonacoLe Mans
za 30/9LilleOlympique Nice
za 30/9SedanRennes
za 30/9ValenciennesBordeaux
za 30/9AJ AuxerreNantes
za 30/9SochauxOlympique Lyon

Vrijspraak voor Ivan Basso

De Italiaanse wielrenner Ivan Basso wordt in eigen land niet vervolgd, naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij de dopingzaak Fuentes. Het CONI, het Italiaanse Olympisch Comitť, heeft onvoldoende bewijzen om de Italiaan te kunnen vervolgen.

Basso is nog niet helemaal uit de zorgen, want de voorzitter van de UCI, Pat McQuaid, heeft namelijk al verklaard dat hij naar het Internationaal sporttribunaal zal stappen om Basso alsnog te veroordelen. Normaal gesproken is dat niet mogelijk als een renner in eigen land wordt vrijgesproken. "Maar het is belachelijk dat het CONI de zaak sluit, omdat het onderzoek van de Guardia Civil nog niet is afgesloten", aldus McQuaid.

Staking in openbaar vervoer Rotterdam

Icoon VervoerIn Rotterdam rijden vandaag door een staking geen bussen, trams en metro's. De vakbonden hebben de staking bij de RET georganiseerd om inkomens- en baangaranties af te dwingen. Het personeel komt volgend jaar in dienst bij het commerciŽle bedrijf Randstadbus. Daardoor verliezen ze hun ambtenarenstatus. De directie van het openbaar vervoerbedrijf zegt geen baangarantie te kunnen afgeven.

Het personeel wil verder dat het vervroegde pensioen op 60-jarige leeftijd gehandhaafd blijft. Ook daarover zegt de werkgever geen toezeggingen te kunnen doen, omdat de politiek de regels over de vervroegde pensionering veranderd heeft.

Abvakabo FNV wil met de staking de RET wakker schudden, zegt Karel de Buijzer van de vakbond. "We hopen na vandaag weer in gesprek te kunnen.". Veel reizigers lijken rekening te hebben gehouden met de stakingen. Op het Centraal Station van Rotterdam zijn er geen problemen.

Op de wegen rond Rotterdam is het niet extra druk door de staking. Er werden veel meer files verwacht dan normaal, maar volgens de ANWB hebben de waarschuwingen gewerkt. Alleen op de A16 bij Dordrecht staat een lange file, maar die is het gevolg van een ongeluk.

Autodealer oogst kritiek met 'jihad'-spotje

Icoon OpmerkelijkHet autodealerschap Dennis Mitsubishi in Columbus Ohio heeft zich met een controversieel radiospotje weinig populair gemaakt onder zowel moslims als plaatselijke radiozenders. In het spotje zegt het dealerschap een jihad te voeren tegen de gehele automobielbranche, beloven ze dat hun burka-dragende verkopers auto's met achterin ruimte voor wel twaalf jihadisten hebben staan en wordt vrijdag omgedoopt tot 'Fatwa Friday'. Kinderen kunnen op die dag een rubberen zwaard krijgen.

De voorzitter van de plaatselijke Council on American-Islamic Relations, Asma Mobin-Uddin, ziet er de humor niet van in en noemt het spotje respectloos. "Om zoiets als een promotionele pitch te gebruiken terwijl er zoveel mensen sterven door zelfmoordaanslagen, dat is niet grappig. Ik vind het niet gepast wanneer het mensen echt kwetst. Het misbruikt of promoot bestaande misverstanden in woorden die al verkeerd begrepen of gebruikt worden."

Meerdere radiostations hebben zich tegen het spotje uitgesproken, waaronder het Radio One van stationsmanager Jeff Wilson. "Alle respect voor hun creativiteit en hun gedrevenheid om zaken te doen, maar wij geloven in het promoten van de waarden van diversiteit. Een dergelijk spotje uitzenden is simpelweg niet te rijmen met onze bedrijfsvisie."

De president van Dennis Mitsubishi, Keith Dennis, staat achter het spotje. "Wij zijn er van overtuigd dat het spotje op geen enkele manier welk geloof of cultuur dan ook beledigt. Wij zijn volgens mij wel van mening dat met radicale extremisten gerust de draak gestoken mag worden. Het was onze bedoeling om iets te maken waarin een paar actuele 'buzzwords' verwerkt werden en waar iedereen even om kon lachen, iets dat even een beetje spanning weg zou nemen."

Volgens het autodealerschap zou niets in het spotje bedoeld zijn om een negatief stereotype van de Islam te promoten. Een testpubliek had geen enkel bezwaar gemaakt tegen de inhoud het spotje. Hierbij moet wel worden vermeld dat het testpubliek nul moslims telde.

Slapende Polen op de weg

Icoon Opmerkelijk In Deest (Gelderland) ontstond in de nacht van zaterdag op zondag een verkeersonveilige situatie toen twee stomdronken Polen dachten dat het wegdek hun bed was. Ze lagen midden op straat hun roes uit te slapen.

De gewaarschuwde politie probeerde beide mannen wakker te krijgen. Bij eentje lukte dat niet. De 23-jarige mocht daarom in de cel verder knorren en kreeg een boete voor openbare dronkenschap. Zijn 26-jarige metgezel kon - nadat hij zich had gelegitimeerd - zijn weg vervolgen, aldus de politie.

Franse moskeeën beklad met swastika's

Icoon Buitenlands Vandalen hebben in het weekeinde in Frankrijk twee moskeeŽn beklad met swastika's en een van de islamitische gebedshuizen in brand gestoken. De racistische acties vonden plaats op de dag dat Franse moslims aan de vastenmaand ramadan begonnen.

De moskee die in brand werd gestoken, staat in de noordwestelijke stad Quimper. Brandweerlieden konden het vuur snel blussen. Het gebedshuis, in 2003 in gebruik genomen, was al meerdere keren het doelwit van vandalen.

Muren van de tweede moskee, in het zuidwestelijke Carcassonne, werden verder beklad met leuzen als 'Frankrijk voor de Fransen', 'Arabieren rot op' en 'Dood aan de islam'. In Frankrijk wonen 5 miljoen moslims waarmee het land de grootste moslimminderheid in Europa heeft.

Piloot verlaat toestel Onur Air

Icoon OpmerkelijkEen Duitse piloot heeft onlangs 180 passagiers van Onur Air de stuipen op het lijf gejaagd door vlak voor vertrek het vliegtuig te verlaten met de mededeling dat hij zijn ontslag nam en het vliegtuig als onveilig beschouwde. Tevens raadde hij alle aanwezigen af met Onur Air te vliegen. De aankondiging kwam op een moment dat meerdere passagiers een vreemd geluid uit ťťn van de motoren hoorde komen.

Het Britse reisagentschap Goldtrail, verantwoordelijk voor het charteren van de Airbus A321, heeft haar verontschuldigingen aangeboden voor het incident, maar weigert schadeclaims te honoreren. Volgens Goldtrail had de piloot op een ongebruikelijke manier zijn dienstverband opgezegd en de problemen met toestel overdreven. "Het was een klein technisch probleem. Het was geen groot defect, getuige het feit dat het toestel gewoon weer vliegt", aldus Goldtrail woordvoerster Rebecca Copeland.

De passagiers mochten hun bagage zelf van de baan pakken en een paar uur wachten op het vliegveld van de Turkse stad Antalya alvorens een vervangende vlucht naar huis te nemen.

Wii krijgt Pro Logic II geluid

Werd eerder gemeld dat de Wii geen Dolby Digital surround sound zou ondersteunen, nu blijkt dat Nintendo's nieuwste paradepaardje de bekende Dolby Pro Logic II technologie zal gebruiken om het geluid van de Wii zo goed mogelijk te laten klinken.

"Dolby Pro Logic II technology ensures that the Wii console can offer rich, immersive surround sound, which is essential to a great gaming experience,Ē aldus John Griffin, Marketing Director Games bij Dolby Laboratories. "We're looking forward to hearing how great Nintendo's games sound at launch."

"The Wii console will break down the walls that separate gamers from everyone elseĒ sprak Koji Kondo, Sound Group manager bij Nintendo. ďSound is a key part of this equation and because Wii supports Dolby Pro Logic II surround sound technology, we think everyone can have a great audio experience."

De Wii zal op 8 december in Europa verschijnen, inclusief Dolby Pro Logic II technologie.Vanaf 8 december te koop inclusief Wii!

GTA-tattoo zorgt voor arrestatie

Je bent wat je eet zeggen ze wel eens, maar sommige mensen zijn ook wat er op hun tattoo staat, zo bleek in Canada.

Shylo Kujawski, wie kent hem niet, werd door zijn Grand Theft Auto-tattoo opgepakt. Nu hebben Canadezen soms wat aparte regels en wetten, maar ook daar is het hebben van een GTA-tattoo op je rug niet strafbaar. Helaas voor Kujawski werd hij door de tattoo wel herkend als autodief, waarna hij met behulp van een lokauto gearresteerd kon worden.

Dat Kujawski zijn GTA-tattoo niet echt waardig is, bewees hij echter toen zijn poging om de lokauto te stelen mislukte omdat hij het stuurslot er niet af kreeg. Het is voor hem te hopen dat hij in een gevangenis komt waar hij GTA kan spelen, zodat hij nog even kan oefenen.Pas op je auto als je deze tattoo ziet rondwandelen
Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.