FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 september 2006

Virtua Tennis 3 op PS3 zonder online gameplay

Nadat eerder Activision afzag van online-mogelijkheden voor Tony Hawk's Project 8 op de PS3, haakt nu ook SEGA af met Virtua Tennis 3. Een reden is er niet gegeven. Microsoft lijkt nu de beste kaarten in handen te hebben met hun online-strategie.

Het officiële woord van SEGA luidde:

"Virtua Tennis 3 PS3 does not have an online mode confirmed at this time"

Wat dus kan inhouden dat de PS3-versie nooit een online-modus gehad heeft.

Overigens een saillant detail is dat Full Auto 2 wel een volledige online-modus zal hebben, terwijl deze bij hetzelfde SEGA vandaan komt als Virtua Tennis 3. Afwachten dus hoe dit af zal lopen.

Wat is Dit: Tussenstand t/m Opgave 49

Aangezien het bijna het einde van het kwartaal is en momenteel de op éen na laatste opgave op de weblog staat, willen we jullie even een kleine update geven over de score.

Allan24 staat momenteel 1e met 24 punten en op de tweede plaats staan FOKKER007, kloppie en TheYoung1 met 15 punten. Dit zijn dan ook de vier spelers die gaan strijden om de 3e kwartaalprijs.

Voor de rest staat JtS met 60 punten nog altijd aan de leiding in de strijd om de jaarprijs. Gevolgd door FOKKER007 en Lode met 45 punten. Hier is natuurlijk nog alle strijd open doordat er nog ruim 3 maanden WiD zijn.

Een volledige update van de punten krijgen jullie in de uitslag van opgave 50 en dat kan dus morgen of vrijdag zijn.

Gamen maakt dik

Medici die bezorgd zijn over gewichtstoename hebben gamen (weer) geïdentificeerd als een van de oorzaken. "There is a link," aldus Brian Wrotniak, een onderzoeker werkzaam bij Children's Hospital of Philadelphia, gespecialiseerd in overgewicht bij kinderen. "Het is niet alleen het stilzitten. Tijdens activiteiten zoals gamen wordt vaak ongezond gesnackt."

Onderzoekers vertrouwden op studies zoals die in Zwitserland, enige jaren geleden. Dit onderzoek wees uit dat gamende kinderen over het algemeen dikker waren dan kinderen die zich op andere manieren vermaakten.

"Zover wij kunnen vaststellen geeft deze studie het sterkste bewijs voor een onafhankelijke overeenkomst tussen de gemiddelde tijd dat gamend wordt doorgebracht en overgewicht bij kinderen", aldus Nicolas Stettler, een kinder-voedingsdeskundige die de studie leidde. Volgens hem zou de tijd dat kinderen gamen aan banden moeten worden gelegd om overgewicht tegen te gaan.Zie hier: het kwaad.

Professor Elizabeth Vandewater van the University of Texas concludeerde dat gamen nog meer extra pondjes veroorzaakt dan "gewoon" tv kijken.
"This may mean that video game play is indeed displacing the time children spend in more physically demanding pursuits," aldus Vandewater in "the Journal of Adolescence".

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat mensen bezorgd zijn om de impact van video games op het leven van de kids. Van agressief gedrag tot sociale vervreemding, er zijn weinig dingen die niet door games kunnen worden veroorzaakt.

The US Department of Health and Human Services heeft ouders geadviseerd om de kinderen niet meer dan twee uur per dag te laten gamen of TV kijken.
"Reduce the amount of time you and your family spend in sedentary activities, such as watching TV or playing video games."
"Limiting the time spent watching TV or playing video or computer games encourages children to find other, more active pastimes,
" is het advies van Mayo Clinic.

Volgens Stettler zijn games zoals Dance Dance Revolution en de nieuwe Wii een uitkomst in het gevecht tegen overgewicht.

De recente opkomst van in-game reclame zal het alleen nog maar erger maken, volgens Stettler. Junkfood advertenties zullen het probleem alleen maar vergroten.

"Zolang we nieuwe dingen verzinnen die we zittend doen, hoe dikker we gaan worden, of gameontwikkelaars zien het probleem in en maken de games actiever omdat ze zich realiseren dat ze een sociale verantwoordelijkheid hebben, of ze besluiten andere prioriteiten voor te laten gaan", aldus Stettler.

Uitslagen CL (27/09/2006)

Vanavond zijn er acht wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de Champions League. Chelsea en Bayern zijn nog ongeslagen, Levski en Internazionale zijn puntloos.

Poule A
Bremen - Barcelona 1-1
56' - Puyol 1-0 (e.d.)
89' - Messi 1-1

Levski - Chelsea 1-3
39' - Drogba 0-1
52' - Drogba 0-2
68' - Drogba 0-3
89' - Ognyanov 1-3

Stand in poule A:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Chelsea220065-1
2Barcelona211046-1
3Bremen201111-3
4Levski200201-8

Poule B
Spartak Moskva - Sporting 1-1
5' - Boyarintsev 1-0
59' - Nani 1-1

Internazionale - Bayern 0-2
81' - Pizarro 0-1
90'+1' - Podolski 0-2

Rood: 58' Ibrahimovic (Internazionale), 85' Grosso (Internazionale)

Stand in poule B:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Bayern220066-0
2Sporting211042-1
3Spartak Moskva201111-5
4Internazionale200200-3

Poule C
Liverpool - Galatasaray 3-2
9' - Crouch 1-0
14' - Luis García 2-0
52' - Crouch 3-0
59' - Ümit 3-1
65' - Ümit 3-2

Bordeaux - PSV 0-1
65' - Väyrynen 0-1

Rood: 85' Lamay (PSV)

Stand in poule C:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Liverpool211043-2
2PSV211041-0
3Galatasaray201112-3
4Bordeaux201110-1

Poule D
Shakhtar - Olympiacos 2-2
24' - M Konstantinou 0-1
34' - Matuzalem 1-1
68' - Castillo 1-2
70' - Marica 2-2

Valencia - Roma 2-1
13' - Angulo 1-0
18'/pen - Totti 1-1
29' - Villa 2-1

Stand in poule D:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Valencia220066-3
2Roma210135-2
3Olympiacos201114-6
4Shakhtar201112-6

Gewelddadige Splinter Cell: Double Agent screens

In dit vierde deel van de Splinter Cell serie speelt de bekende spion Sam Fisher weer de hoofdrol. Sam heeft een trauma opgelopen door de dood van zijn dochter Sarah. Hierdoor heeft hij maandenlang geen spionnenwerk meer kunnen uitvoeren. Om dit op te lossen vraagt Sam juist om een opdracht. Zo moet hij als NOC te werk gaan; infiltreren in een criminele organisatie en deze uiteindelijk oprollen. Echter, mocht er iets mis gaan dan zal de overheid geen steun verlenen aan Sam. Zo komt Sam bij de JBA (John's Brown Army). Hij moet helpen de criminelen uit de gevangenis te breken. Om dit te bereiken voert Sam enkele bankovervallen uit en laat zich dan arresteren. Bij de uitbraak heeft Sam geen high-tech pakje; hij moet het met zijn eigen instincten doen.

Om te vieren dat de X06 nog lang niet afgelopen is kun je hieronder zes nieuwe screens bekijken!

Snoep en Drank experimenten.

Dat je met Mentos en Cola Light een fontein kan maken, dat weten jullie waarschijnlijk al lang.
En nee… ik ga hier niet een link plaatsen naar een filmpje van weer maar eens een malloot die ons leuke dingen laat zien met Mentos en Cola Light. Nee dus.

Alhoewel … ik plaats met plezier een linkje naar dit filmpje, waar een tweetal leukerds kijken of je met andere dranken en snoepjes ook leuke effecten krijgt. Best wel met verrassende resultaten.

Voetbal: Uitslag Girondins Bordeaux - PSV

Icoon Champions LeaguePSV heeft zijn tweede Champions League wedstrijd tegen Girondins Bordeaux met 0-1 winnend afgesloten. In de tweede helft maakte Väyrynen het enige doelpunt van de avond. Goed speelde PSV zeker niet, iets dat ook de thuisploeg niet deed. Door de winst van vanavond staat de ploeg gedeeld eerste in poule C.

In een niet helemaal uitverkocht Stade Chaban-Delmas begonnen PSV en Girondins Bordeaux aan hun tweede poulewedstrijd. Aan de kant van de Nederlanders ontbraken diverse spelers, waaronder Patrick Kluivert, Jefferson Farfán en Phillip Cocu, door blessures. Aan de Franse kant waren geen noemenswaardige afwezigen.

De eerste vijfenveertig minuten van deze Champions League-wedstrijd was weinig spectaculair te noemen. De thuisploeg had een licht veldoverwicht maar wist geen één keer gevaarlijk te worden. Bij PSV liep het nog niet als vorige seizoenen, veel onnodig balverlies en rommelig voetbal kenmerkten de ploeg van Ronald Koeman in de eerste helft.

Wel kregen de Eindhovenaren de beste kans, een corner vanaf de linkerkant belandde ter hoogte van de tweede paal bij Arouna Koné, die de bal via een hakbal in het doel probeerde te werken. Keeper Rame voorkwam op het laatste moment een vroege voorsprong van PSV. Niet lang daarna had Väyrynen een kans. De Fin kon de bal echter niet onder controle krijgen en zag de bal langs hem heengaan.

De beste kans aan de kant van Bordeaux was van Darcheville. De spits kon een lange solo beginnen maar Gomes kon redding bieden op het schot van de aanvaller. Veel meer dan deze kans kregen de Fransen niet, het spel was daarvoor te verdedigend.

In de rust bracht trainer Ricardo één nieuwe speler binnen de lijnen, Chamakh verving de nog niet geheel fitte Micoud. Een tweede helft die qua spel de gelijke was van de eerste helft. Beide ploegen konden nauwelijks goede kansen creëren in het eerste deel van de tweede helft en leden geregeld onnodig balverlies. Het meeste gevaar in het begin van het tweede bedrijf kwam van Mavuba, die vanuit de tweede lijn over het PSV-doel schoot.

Niet lang hierna kreeg Salcido een vrije trap tegen, nadat deze genomen was belandde de bal op het hoofd van de vrijstaande Henrique. Dé kans om op een 1-0 voorsprong te komen was echter niet aan de verdediger besteed waardoor het 0-0 bleef.

Die stand zou niet lang blijven staan, in de 65e minuut was het Mika Väyrynen die de score opende na een prachtig één-tweetje met Koné. Väyrynen speelde de bal kort op Koné die net geen buitenspel stond. De doorlopende Fin kreeg de bal weer teruggekaatst om vervolgens de bal achter Rame te schuiven.

Na deze achterstand moest Bordeaux iets aanvallender gaan spelen, Fernando probeerde het met een loeihard afstandsschot maar de sluitpost van PSV kon de bal tegenhouden in twee pogingen. Even later kon Gomes nog een doelpoging van Jammali pareren.

Met nog zes minuten officiële speeltijd op de klok, moest Lamey met rood van het veld. De verdediger moest eraf wegens een al dan niet een opzettelijke elleboog nadat hij zich breed maakte in een kopduel. Veel maakte het niet meer uit, beide ploegen kwamen niet meer aan scoren toe waardoor PSV een prima resultaat mee naar Eindhoven kan nemen.

Uitslagen vanavond
Poule A: Levski Sofia - Chelsea (1-3)
Poule A: Werder Bremen - FC Barcelona (1-1)
Poule B: Spartak Moskou - Sporting Portugal (1-1)
Poule B: Internazionale - Bayern München (0-2)
Poule C: Girond. Bordeaux - PSV (0-1)
Poule C: Liverpool - Galatasaray (3-2)
Poule D: Sjachtar Donetsk - Olympiak. Piraeus (2-2)
Poule D: Valencia - AS Roma (2-1)

Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Koele Lost Planet screens

De X06 is in volle gang, dus vanavond kun je een hele lading 360 screens verwachten. We trappen af met een viertal nieuwe screens van Lost Planet: Extreme Condition.

In Lost Planet: Extreme Condition speel je een jongeman genaamd Wayne die last heeft van geheugenverlies. Wayne weet alleen nog maar dat zijn vader vermoord is door vijanden genaamd 'Akrids'. Wayne wil wraak nemen en wordt daarbij vergezeld door meerdere characters.
Uitslag Girondins Bordeaux - PSV

PSV heeft zijn tweede Champions League wedstrijd tegen Girondins Bordeaux met 0-1 winnend afgesloten. In de tweede helft maakte Väyrynen het enige doelpunt van de avond. Goed speelde PSV zeker niet, iets dat ook de thuisploeg niet deed. Door de winst van vanavond staat de ploeg gedeeld eerste in poule C.

In een niet helemaal uitverkocht Stade Chaban-Delmas begonnen PSV en Girondins Bordeaux aan hun tweede poulewedstrijd. Aan de kant van de Nederlanders ontbraken diverse spelers, waaronder Patrick Kluivert, Jefferson Farfan en Phillip Cocu, door blessures. Aan de Franse kant waren geen noemenswaardige afwezigen.

De eerste vijfenveertig minuten van deze Champions League-wedstrijd was weinig spectaculair te noemen. De thuisploeg had een licht veldoverwicht maar wist geen één keer gevaarlijk te worden. Bij PSV liep het nog niet als vorige seizoenen, veel onnodig balverlies en rommelig voetbal kenmerkten de ploeg van Ronald Koeman in de eerste helft.

Wel kregen de Eindhovenaren de beste kans, een corner vanaf de linkerkant belandde ter hoogte van de tweede paal bij Arouna Kone, die de bal via een hakbal in het doel probeerde te werken. Keeper Rame voorkwam op het laatste moment een vroege voorsprong van PSV. Niet lang daarna had Väyrynen een kans. De Fin kon de bal echter niet onder controle krijgen en zag de bal langs hem heengaan.

De beste kans aan de kant van Bordeaux was van Darcheville. De spits kon een lange solo beginnen maar Gomes kon redding bieden op het schot van de aanvaller. Veel meer dan deze kans kregen de Fransen niet, het spel was daarvoor te verdedigend.

In de rust bracht trainer Ricardo één nieuwe speler binnen de lijnen, Chamakh verving de nog niet geheel fitte Micoud. Een tweede helft die qua spel de gelijke was van de eerste helft. Beide ploegen konden nauwelijks goede kansen creëren in het eerste deel van de tweede helft en leden geregeld onnodig balverlies. Het meeste gevaar in het begin van het tweede bedrijf kwam van Mavuba, die vanuit de tweede lijn over het PSV-doel schoot.

Niet lang hierna kreeg Salcido een vrije trap tegen, nadat deze genomen was belandde de bal op het hoofd van de vrijstaande Henrique. Dé kans om op een 1-0 voorsprong te komen was echter niet aan de verdediger besteed waardoor het 0-0 bleef.

Die stand zou niet lang blijven staan, in de 65e minuut was het Mika Väyrynen die de score opende na een prachtig één-tweetje met Kone. Väyrynen speelde de bal kort op Kone die net geen buitenspel stond. De doorlopende Fin kreeg de bal weer teruggekaatst om vervolgens de bal achter Rame te schuiven.

Na deze achterstand moest Bordeaux iets aanvallender gaan spelen, Fernando probeerde het met een loeihard afstandsschot maar de sluitpost van PSV kon de bal tegenhouden in twee pogingen. Even later kon Gomes nog een doelpoging van Jammali pareren.

Met nog zes minuten officiële speeltijd op de klok, moest Lamey met rood van het veld. De verdediger moest eraf wegens een al dan niet een opzettelijke elleboog nadat hij zich breed maakte in een kopduel. Veel maakte het niet meer uit, beide ploegen kwamen niet meer aan scoren toe waardoor PSV een prima resultaat mee naar Eindhoven kan nemen.

Opstelling

Girondins Bordeaux:Rame, Jemmali/ (88’- Laslandes), Henrique, Enakarhire, Jurieti/ (74’- S. Dalmat), Faubert, Fernando, Micoud/ (45’- Chamakh), Mavuba, Wendell, Darcheville.

PSV:Gomes, Kromkamp, Alex, Salcido, Lamey, Mendez, Simons, Afallay/ (71’- Aissati), Väyrynen(78’- Addo), Koné, Tardelli/ (84’- Beerens).

Wedstrijdverloop:

Girondins Bordeaux - PSV

65’Väyrynen (PSV) 0 - 1

21’ Kromkamp (PSV)
59’ Salcido (PSV)
64’ Väyrynen (PSV)

84’- Lamey (PSV)

Arbiter:
Benquerença

Toeschouwers:
32.000

[Upd] NFL-ster doet zelfmoordpoging

Dinsdagavond werd footballspeler Terrell Owens met onbekende klachten in het ziekenhuis van Baylor University in Dallas opgenomen. Naar nu bekend is geworden heeft de sterreceiver van de Dallas Cowboys zeer waarschijnlijk een zelfmoordpoging ondernomen.

Owens, die bekend staat als een enfant terrible, mocht na vorig seizoen vertrekken bij de Philadelphia Eagles, en belandde bij de Cowboys. Tijdens het voorseizoen raakte de sterspeler geblesseerd, maar keerde op tijd terug voor de seizoensstart. Vorige week brak hij een botje in zijn hand, waaraan hij geopereerd werd. Met de pijnstillers die hij daarna meekreeg zou hij nu geprobeerd hebben zichzelf van het leven te beroven. Ongeveer 35 pillen zou hij ingenomen hebben, twee zelfs nog terwijl een vriend hem er vanaf probeerde te houden.

De receiver werd door de psychologische staf van de club niet speciaal in de gaten gehouden omdat hij geen historie van labiliteit had. De flamboyante atleet stond voornamelijk bekend om zijn stunts bij het vieren van touchdowns en het geven van ongezouten meningen over media, coaches, tegenstanders en medespelers. Ook kort voor de poging leek de ster juist zeer opgewekt.

Update:
Owens ontkent de zelfmoordpoging. Hij zegt dat de combinatie van pijnstillers met natuurlijke voedselsupplementen hem heeft verdoofd. De inhoud van de fles met pijnstillers, die leeg werd gevonden bij Owens, zou grotendeels in een la liggen. "Het is erg vervelend als een allergische reactie wordt aangezien voor een zelfmoordpoging," aldus de receiver.

Blijf altijd naar de bal kijken!

Ik hoor het mijn gymleraar nog zeggen: "Blijf altijd naar de bal kijken!"

Softbal, ik kon er echt geen reet van. Maaide er altijd overheen, ving 'm nooit. Nee, goed kijken, dat zou helpen. Goed kijken en concentreren, dan raak je de bal wel! Tsja, het hielp wel iets, maar het is nooit iets geworden met softbal. Ik had geen talent.

Dit in tegenstelling tot de man in dit filmpje. Zeer getalenteerd, speelt zelfs professioneel baseball in de Japanse competitie. En heel belangrijk: Hij heeft vroeger goed naar zijn gymleraar geluisterd, want "hij blijft altijd naar de bal kijken"!

Met dank aan anoniempje voor de submit.

IJsland moet legerloos verder

Icoon BuitenlandsIJsland heeft over enkele dagen geen eigen leger meer. Daarmee is het een van de weinige landen in de wereld zonder militairen op zijn grondgebied. De Amerikaanse marinevliegbasis op het eiland gaat namelijk komend weekend dicht. De VS staat sinds de jaren 50 garant voor de veiligheid van IJsland.

De vliegbasis speelde in de Tweede Wereldoorlog en tijdens de Koude Oorlog een belangrijke rol. Omdat er geen directe dreiging meer is, hebben de Amerikanen besloten weg te gaan. Wel blijft Washington garant staan voor de defensie van IJsland. De regering in Reykjavik is niet van plan nu zelf een leger te vormen.

Name that bitch!

De vraagstelling bij deze Name that bitch! is uiteraard weer niet moeilijk te bedenken: welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is?

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Voetbal: Blatter wil einde strafschoppenserie

Icoon VoetbalFIFA-president Sepp Blatter is van mening dat toekomstige wereldkampioenschappen voetbal niet beslist mogen worden via een strafschoppenserie aan het einde van de wedstrijd. Blatter had eerder al aanmerkingen op de strafschoppenserie die de WK-finale van 2006 besliste.

"De finale van het WK is één en al passie, een verlenging is puur drama, maar strafschoppen als beslissing van een wedstrijd is een anticlimax. Voetbal is een teamsport, maar een strafschop scoren heeft niets te maken met teamsport. Het is een puur individuele aangelegenheid", aldus Blatter.

Blatter is van mening dat een replay of vermindering van het aantal spelers bij het verstrijken van de extra tijd een betere oplossing is. "We hebben nog vier jaar om tot een definitieve oplossing te komen", zegt Blatter.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Teddybeer blijkt vissenkiller

Icoon ShockingDe mensen van Greenpeace strijden al sinds jaar en dag tegen de regering die al het levende in de wereld maar vervuilt en doodt. Doet Greenpeace er echter niet slimmer aan om niet de regering maar de beesten zelf de schuld te geven? Volgens veel mensen uit de Amerikaanse plaats Milford wel, want daar zorgde een beer voor de dood van 2.500 vissen.

Een schattig ogende teddybeer zat namelijk vast in de afvoerpijp van een vijver, waardoor de vissen in die vijver geen verse lucht meer kregen. Het gevolg hiervan was dat zo'n 2.500 vissen hun weg vonden naar de eeuwige jachtvelden. "We hebben al eerder verstopte pijpen gehad, maar doorgaans zijn het natuurlijke dingen, zoals een kikker of een dode rat, die de pijpen belemmeren, vertelt de toezichthouder van de vijver. Dit keer heeft een teddybeer de schuld, en we hebben geen idee hoe die hier verzeild is geraakt. Het is altijd beter er iemand bij te roepen als je knuffelbeest in het water valt. Die kan het knuffeldier nog redden, en voorkomen dat hij een massamoord pleegt," aldus de toezichthouder.

Barclays tot 2010 hoofdsponsor Premier League

De derde grootste bank van Groot-Brittannië, Barclays, blijft tot en met 2010 hoofdsponsor van de Premier League. Vandaag hebben beide partijen daar overeenstemming over bereikt. Met het nieuwe contract is een bedrag gemoeid van 98 miljoen euro.

Bob Diamond, de president van Barclays, wil door middel van de sponsoring de naamsbekendheid van het bedrijf buiten Groot-Brittanië vergroten. "Iedereen weet dat het Premiership veel mensen aanspreekt. Hiermee kunnen we doorbreken in Azië en Europa."

VN-hof veroordeelt Krajisnik tot 27 jaar

Icoon JustitieDe rechters van het Joegoslavië-Tribunaal hebben de Bosnisch-Servische politicus Momcilo Krajisnik woensdag veroordeeld tot 27 jaar gevangenisstraf. Het tribunaal achtte hem medeplichtig aan misdaden tegen de menselijkheid tijdens de oorlog van 1992-95 in Bosnië.

Rechter Alphons Orie sprak Krajisnik wegens "onvoldoende bewijs" vrij van de aanklachten wegens genocide. Hij had volgens hem niet de "specifieke bedoeling" die nodig is om veroordeeld te worden voor volkerenmoord.

Het hof achtte hem wel schuldig aan vervolging, uitroeiing, moord, deportatie en het etnisch zuiveren van niet-Servische burgers. Aanklagers hadden levenslang geëist tegen de gewezen voorzitter van het Bosnisch-Servische parlement, die geëmotioneerd op de uitspraak reageerde.

Krajisnik (61) was tijdens de oorlog in Bosnië de rechterhand van de nog steeds voortvluchtige Radovan Karadzic, destijds president van Bosnisch-Servië. Volgens de uitspraak wilde Krajisnik samen met Karadzic en andere hoge leiders de islamitische en Kroatische populatie van Bosnisch-Servië "drastisch reduceren" door hen te verdrijven. Om een levensvatbaar Servisch land op te zetten, accepteerde Krajisnik dat "een zware prijs van leed, dood en vernietiging" nodig was, aldus Orie.

De voormalige politicus heeft steeds volgehouden onschuldig te zijn. Hij werd in 2000 in de buurt van de Bosnische hoofdstad Sarajevo gearresteerd door blauwhelmen van de door de NAVO geleide vredesmacht. Het proces tegen hem heeft meer dan 2,5 jaar geduurd.

Russisch leger kopieert massaal cd's en dvd's

Icoon MisdaadDe Russische minister van Defensie, Sergej Ivanov, heeft dinsdag toegegeven dat enkele fabrieken van defensie zich schuldig hebben gemaakt aan het op grote schaal kopiëren van muziekcd's, computersoftware en videofilms. Doordat de fabrieken zelf goed beveiligd zijn met bijvoorbeeld prikkeldraad, is het voor de medewerkers veilig om illegale kopieën te maken.

Het kopiëren gebeurde in tenminste zes wapenfabrieken waarvan de directeuren inmiddels zijn ontslagen. Rusland heeft zijn wetten wel aangepast aan de internationale normen van auteursrechten, maar blijkbaar blijft de handhaving ervan erg moeilijk. De Russische minister meldt wel dat de piraterij buiten Rusland zelf groter is. China is volgens hem nog veel erger erin. Ook Russische producten worden nagemaakt zonder vergunning.

Met dank aan de_dj voor de herschreven submit.

[Live]Microsft X06 persconferentie

Vandaag is in Barcelona de X06 van start gegaan met als hoogtepunt voor de pers de conferentie die Microsoft zal houden waar ze naar eigen zeggen een hoop nieuwe aankondigingen gaan doen. Wat we kunnen verwachten is een hoop nieuwe trailers, nieuwe games en misschien nog wel meer. De persconferentie gaat (officieel) om 19.00 uur van start en natuurlijk kan je via dit bericht live de conferentie volgen. Houd die F5-knop dus binnen handbereik!

20.12:
Morgen gaat Peter Jackson met Peter Molyneux discussieren voor de pers over next-gen storytelling. Chris Willis gaat het afsluiten. Oh jee, nog 1 dingetje. Megaton! Het is Halo... de Masterchief is gewond! Gelukkig zijn er nog honderden anderen Master chief-achtige dingen in deze Halo RTS genaamd Halo Wars. Dat was hem dan weer voor dit jaar. Tot X07!

20.06:
Een 'long-term partnership' met Peter Jackson. Moet meer mensen aan het gamen krijgen. Het publiek wordt wild. Jackson wil een film/game combineren als het ware. Peter Jackson gaat zelf de verhalen leveren voor de games. De verhalen op zich zouden ook films moeten kunnen zijn. Hij gaat een Halo game maken. Niet Halo 3 of Halo 4. Hij gaat te werk met een team onder de naam Wingnut Entertainment. Volgens Jackson is de technologie nu zo gegroeid dat films en games samen kunnen komen. Hij heeft er nog geen naam voor.

20.01:
Games for Windows. Windows Vista is het beste voor gamers. Games: Crysis, Hellgate:London, LOTR Online, Age of Conan. Exclusief voor Vista zijn Shadowrun en Halo 2. Volgend jaar komt de campagne naar Europa.

PC Trailers:
Halo 2, Company of Heroes, Alan Wake, Flight Simulator X, Crysis, Age of Conan, Rail Simulator, Hellgate London, Lego Star Wars II, Shadowrun, Zoo Tycoon 2: Marine Mania, LOTR Shadow of Angmar.

Live anywhere nu. Shadowrun is Xbox 360 en PC-users tegelijk online. Nog een game die dat gaat doen: de Marvel MMO. Allerlei Marvel helden komen voorbij, waaronder The Hulk. Binnenkort meer info.

19.59:
HD-DVD. Eind dit jaar meer dan 150 titels, twee keer zoveel als BluRay. De HD-DVD add-on komt mid-november 2006 naar UK, Frankrijk, Duitsland en USA. Niet NL dus... andere markten volgens snel later. 199 euro gaat hij kosten. Je krijgt er een Universal Media Remote en een King Kong HD-DVD bij.

19.58:
Forza 2. 300 auto's, beste physics en graphics ooit. Speelbaar voor de pers in Barcelona.

19.57:
Daar komt ie: Splinter Cell 5 (volgens Moore de nieuwe Double Agent) komt exclusief naar Xbox 360 en Games for Windows (PC). Megaton!!!

19.55:
De maker van Dead Rising is nu druk bezig met Lost Planet. Meer dan 500.000 keer de demo gedownload bij E3. Resident Evil 5 komt naar Xbox 360. Het gaat nu over Splinter Cell: Double Agent. Volgende maand beschikbaar; een trailer.

19.46:
Lost Odyssey. Groot succes op TGS. Komt naar Europa/USA. Voor het eerst buiten Japan getoond op X06. Yamaguchi komt de game presenteren. Hij zegt eigenlijk alleen: "ja hier is het dan" en er wordt geschakeld naar een trailer.

19.43:
Bioshock is aan de beurt. Exclusief voor Xbox 360 en Games for Windows (PC). Moet het genre gaan vernieuwen. Een trailer wordt getoond.

19.40:
Jade Raymond van Assasin's Creed. Eerste keer live demo op de 360. De speler rijdt op een paard, moet iemand vermoorden in een dorpje. Het dorpje staat bomvol met NPC's. Een van de grootste nieuwe dingen in de game. Je kan ze ook heel leuk omduwen. De speler kan ook klimmen op gebouwen. Het mannetje klimt op een gebouw, het hele dorp kijkt toe. Zo zul je dus niet ongezien blijven. Er zijn veel verschillende paden naar je doel. De speler gaat op in de massa om dicht bij het doel te komen. De dood van het doel veroorzaakt chaos. De assassin moet ontsnappen. De bende mensen achtervolgt hem. De assassin komt vast, moet vechten tegen de mensen. Eén keer geraakt worden op je hoofd is dood. De speler is dood.

19.35:
GTA IV! Iets in verband met Xbox Live! Maanden na GTA4 komen er nieuwe episodes van de game uit. Uren nieuwe gameplay bovenop 'een van de grootste games ooit'. De episodes zijn exclusief voor Xbox 360. PS3'ers krijgen ze dus niet.

19.33:
Men moet verschillende gamers aanspreken. Mass Effect, Crackdown, Alan Wake, Fable 2. Meer nieuws over Halo 3 aan het eind van het jaar, aldus Moore. Een trailer van PGR4 nu.

19.30:
Blue Dragon: volgend jaar in Europa/USA. Nu een trailer.

19.28:
Viva Pinata de serie is in de USA een groot succes. Volgend jaar de serie ook in Europa. Trailer van de game.

19.25:
Trailers: Forza 2, Gears of War, Lego Star Wars II, FIFA07, Crossfire, The Darkness, Viva Pinata, Alan Wake, BattleStations: Midway, Fable 2, F.E.A.R., Fuzion Frenzy 2, Splinter Cell: Double Agent, NBA 2k7, Sonic, Halo 3, Tony Hawk's Project 8, Kayne & Lynch, Tiger Woods 07, DOA Xtreme 2, WWE SmackDown vs Raw 2 Crackdown, Mass Effect, PES6, NFS Carbon, Stranglehold, Virtua Tennis 3, TC Rainbow Six Vegas, Team Fortress 2, Shrek The Third,

19.22:
Het gaat weer over de landen waar de Xbox 360 al uit is. Laatst India, binnenkort Zuid-Afrika.

19.19:
Cliffy B komt een praatje houden over Gears of War. Er wordt een trailer getoond. De pers op X06 mag zometeen Gears of War gaan spelen in co-op modus. De game komt 17 november uit in Europa. Zeg maar toen we de PS3 hadden kunnen verwachten...

19.17:
Met kerst zijn er 160 high definition games voor Xbox 360. Men gaat, zoals eerder bekend gemaakt, ook native 1080p ondersteunen.

19.15:
Het gaat hier dus om het originele Sensible World of Soccer. Er komt ook een originele nieuwe titel naar de Xbox 360 (niet via arcade). Nog een paar nieuwe arcade-games: Doom, Lumines Live, Contra, Ultimate MK3, Small Arms, Gyruss, Mutant Storm Empires, Totemball, Defender, Assault Heroes en Heavy Weapons. Doom komt dus vandaag nog op Xbox Live Arcade. Peter Moore verschijnt.

19.14:
Sensible World of Soccer komt naar Xbox Live Arcade. Die service heeft trouwens meer dan 10 miljoen downloads achter de rug.

19.12:
Kane and Lynch (actiegame van IO) komt exclusief naar de Xbox 360. Crossfire komt naar Xbox 360 en PC.

19.10:
Chris Lewis, Vice-President van Xbox Europa houdt een praatje over de verkopen van de Xbox 360. 1.3 miljoen 360's in Europa. 10 miljoen wereldwijd met kerst. De 360 komt ook naar oost-Europa. Xbox Live doet het goed en marketplace loopt prima met 57 miljoen downloads tot nu toe.

19.05:
De conferentie is officieel begonnen. Eerst zijn de gamertags van de pers door het beeld gekomen en nu is een Rare logo in beeld. Banjo (van Banjo Kazooie) komt in beeld: Banjo is back! Er komt dus een Banjo Kazooie game voor de Xbox 360.

19.00:
Nog meer gelekte berichten:
-Men is bezig aan Project Gotham Racing 4.
-Peter Jackson heeft een eigen developer genaamd 'Wingnut Interactive'. Jackson zou onder andere geassocieerd zijn met Halo 3 en een nieuwe franchise van Microsoft.
-Doom komt vandaag nog uit op Xbox Live Arcade voor 800 MS points!
-EA heeft aangekondigd dat Half-Life 2 op de X06 voor de 360 wordt aangekondigd. Of de game aanwezig zal zijn als video of zelfs speelbaar is onduidelijk.

18.50:
De conferentie is nog niet begonnen of er is al van alles bekend gemaakt op 1UP.com. Ze hebben blijkbaar een gelekt persbericht ontvangen met alle aankondigingen van X06. Hier is in een notendop de informatie die nu bekend is:

-Er komt een Halo RTS genaamd Halo Wars voor 360 en PC. De game wordt ontwikkeld door Ensemble en Bungie.
-Splinter Cell 5 zal een Xbox 360 exclusive worden. Dit is dus aangekondigd voordat Splinter Cell 4 (Conviction) uberhaupt in de winkels ligt!
-Marvel en Cryptic (bekend van City of Heroes) zijn samen aan het werk om een Marvel MMO voor Xbox 360 en PC te maken.

Terugslag voor Paul Matthijs

Paul Matthijs mist ook de return in de eerste ronde van de UEFA-beker morgenavond tegen Partizan Belgrado. De aanvoerder heeft nog steeds last van een blessure aan zijn lies, nadat hij eerder deze week een terugslag kreeg.

Trainer Ron Jans besloot de verdediger daarom niet op te nemen in zijn selectie van achttien man. Matthijs was wel mee naar Belgrado waar FC Groningen het eerste duel met 2-4 verloor, maar ook daar speelde hij niet mee.

Blatter wil einde maken aan strafschoppenserie

FIFA-president Sepp Blatter is van mening dat toekomstige wereldkampioenschappen voetbal niet beslist mogen worden via een strafschoppenserie aan het einde van de wedstrijd. Blatter had eerder al aanmerkingen op de strafschoppenserie die de WK-finale van 2006 besliste.

"De finale van het WK is één en al passie, een verlenging is puur drama, maar strafschoppen als beslissing van een wedstrijd is een anticlimax. Voetbal is een teamsport, maar een strafschop scoren heeft niets te maken met teamsport. Het is een puur individuele aangelegenheid" aldus Blatter.

Blatter is van mening dat een replay of vermindering van het aantal spelers bij het verstrijken van de extra tijd een betere oplossing is. "We hebben nog vier jaar om tot een definitieve oplossing te komen" zegt Blatter.

Red Bull wil Doornbos houden

Robert Doornbos heeft een aanbieding gekregen van Red Bull Racing om ook in 2007 testrijder te zijn bij het team. Dit meldt hij in een interview met Formula1.com.

"Bij Red Bull blijven is absoluut een optie voor mij. Ik ben nog jong, dus de tijd heb ik mee. Ik moet echter toegeven dat ik sta te popelen om te racen, om zo scherp te blijven. Mochten we volgend jaar niet in staat zijn om in de Formule 1 te racen, behoort een combinatie van testen bij Red Bull, en racen ergens anders ook tot de mogelijkheden," liet de Rotterdammer weten.

DTM of ChampCars behoren niet tot de mogelijkheden. "Ik richt al mijn pijlen op de Formule 1", zegt hij. "Als we een plan B zouden hebben zou dat inhouden dat we ons niet honderd procent focussen op de F1, en dat is op dit moment niet goed. Mocht echt niets tot stand komen, dan ben ik ervan overtuigd dat mijn management ook opties voor me hebben buiten de Formule 1."

Een nadeel aan het testcontract zou zijn dat Doornbos volgend jaar niet meer in de GP-weekends zelf te bewonderen zal zijn. Vrijdagtesters zijn vanaf 2007 niet meer toegestaan. Doornbos ziet dat echter niet als een reden om niet met het aanbod in te stemmen. "Het testen buiten de raceweekends om was nog belangrijker voor mijn ontwikkeling. Ik denk niet dat je, als je buiten de grand-prixweekenden om test, op een dood spoor terecht komt. Ik weet zeker dat jongens als Alex Wurz, Robert Kubica en Anthony Davidson daar mee instemmen!"

Britse hond krijgt auto weer aan de praat

Icoon OpmerkelijkEen hond heeft er in Engeland voor gezorgd dat een vrouw, wiens auto niet meer wilde starten, gewoon weer de weg op kon. De Britse had de wegenwacht opgetrommeld om het euvel op te lossen.

De vrouw had eerder die dag het batterijtje van haar elektronische contactsleutel omgewisseld. De auto wilde vervolgens met geen mogelijkheid meer starten. Een medewerker van de wegenwacht ontdekte dat na de batterijwissel ook de chip voor de startonderbreking niet meer aanwezig was.

De vrouw herinnerde zich vervolgens dat haar hond George 's ochtends iets vreemds had opgegeten. De wegenwacht zette de hond in de bestuurdersstoel en kon vervolgens probleemloos de auto starten.

De wegenwacht heeft de vrouw gezegd voorlopig de hond mee te nemen als ze de auto wil gebruiken. "Totdat de chip er op natuurlijke wijze weer uitkomt", aldus een medewerker van de pechverhelpers. Volgens hem was het de eerste keer dat zij een hond nodig hadden om een auto te kunnen starten.

Renault met nieuwe motor in China

Het team van Renault kom in China met een nieuwe specificatie van de motor. De renstal bekijkt op dit moment welk van twee verschillende nieuwe type motoren in China in de auto's zullen liggen. In Monza blies Fernando Alonso nog een motor op, waardoor zijn concurrent in de strijd om de wereldtitel Michael Schumacher tien punten inliep.

Rob White, die bij Renault verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de motor zei het volgende over de nieuwe krachtbronnen: "Voor China zullen we twee verschillende motorspecificaties voorbereiden en transporteren; één die iets beter is dan degene van Monza, en één die een stuk beter is. Tussen nu en donderdag zullen de mensen in Viry dag en nacht werken aan baansimulaties. De data die vergaard wordt, wordt geanalyseerd om onze motorkeuze voor de race makkelijker te maken."

Zoals gezegd ging er in Monza een motor in rook op, een zeldzaamheid bij het meestal betrouwbare Renault. White zegt dat inmiddels de oplossing gevonden is. "We hebben het precieze probleem gevonden. Vanwege duidelijke redenen van technische geheimhouding willen we graag niet in de details treden, maar het was een plots probleem in de onderkant van de motor. Onze analyse van de motor, en onze moeite om het probleem voor een tweede maal te produceren, heeft ertoe geleid dat we het probleem volledig begrijpen."

Hij blijft echter voorzichtig over de betrouwbaarheid. "Het is altijd te voorbarig om te zeggen dat we er honderd procent vertrouwen in hebben dat er geen problemen zullen zijn – niets is hier ooit honderd procent zeker. De druk staat op ons en Ferrari, aangezien ieder betrouwbaarheidprobleem op dit moment van het seizoen een chaos kan betekenen. We weten dat we precies zijn geweest in onze analyse, onze tests en in onze risicofactor dat we de juiste oplossing hebben gevonden voor het probleem in Monza."

Er gingen geruchten dat de motor in Italie sneuvelde omdat Alonso flink moest pushen om zijn achterstand goed te maken. White ontkent dit: "Nee. Ook als Fernando eerste of laatste had gelegen, de motor had rond hetzelfde moment in de race de geest gegeven. Het motorgebruik van Fernando was compleet normaal."

EP: Turkije hoeft genocide niet te erkennen

Icoon Europa Het Europees Parlement heeft vandaag besloten dat erkenning van de Armeense genocide geen eis is voor lidmaatschap van de Europese Unie. 320 europarlementariërs waren tegen een dergelijk voorstel, 283 stemden voor en 40 europarlementariërs onthielden hun stem. Zelfs Camiel Eurlings van de EVP stemde tegen een dergelijk voorstel. Wel is hij nog steeds kritisch over de voortgang die Turkije boekt.

"Dat was gewoon geen reële eis", zegt Eurlings. Hij vindt dat de EU niet tussen de onderhandelingen door de spelregels kan veranderen. "Het komt niet geloofwaardig over om ineens voorwaarden toe te voegen die voor geen enkel ander land gelden. Maar we hebben wel gezegd dat het onontkoombaar is voor een EU-land om zijn verleden onder ogen te zien. De tekst is nu sterk én reëel".

Eurlings wil dat Turkije nu de volkerenmoord kritischer gaat onderzoeken, onder toezicht van de Verenigde Naties. Er is vrijwel geen enkele niet-Turkse wetenschapper te vinden die de genocide in twijfel trekt. Eurlings hoopt dat Turkije onderzoek doet.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden anderhalf miljoen Armeniërs vermoord. De zaak ligt gevoelig in Turkije, omdat Kemal Ataturk de moordende nationalisten leidde. Ataturk is de grondlegger van de moderne seculiere Turkse staat. Eerder schrapten het CDA en de PvdA nog kandidaten van hun kieslijst, omdat ze de Armeense genocide blijven ontkennen.

Verbeek heeft fitte selectie

SC Heerenveen treedt morgenavond in het eigen Abe Lenstra-stadion met een vrijwel volledige spelersgroep aan in de return in de UEFA Cup tegen Vitoria Setubal. Alleen aanvaller Niklas Tarvajärvi (hamstring) heeft last van een blessure, maar de Fin behoort niet tot de basiself.

Heerenveen moet in eigen huis plaatsing voor de tweede ronde veiligstellen. De eerste wedstrijd in Portugal eindigde in een 0-3 overwinning. De dag daarna werd de trainer van Setubal ontslagen, en morgen zit Antonio 'Toni' Conceiçao op de bank bij de Portugezen.

Gertjan Verbeek, de trainer van Heerenveen verwacht niet dat er morgen een stormloop van de Portugezen zal plaatsvinden. "Een Duitse of Engelse ploeg die met 0-3 achterstaat, vliegt er vanaf het beginsignaal in. Bij hen verwacht ik dat niet. Bovendien, bij elk resultaat dat beter is dan een 3-0-nederlaag heeft de coach het beter gedaan dan zijn voorganger. Ik hoop dat we zelf snel scoren, dan is alle hoop gelijk vervlogen."

Duitse circuits moeten Grand Prix delen

De Duitse circuits Nürburgring en Hockenheim moeten de komende vier jaar de Grand Prix van Duitsland met elkaar delen. Op Hockenheim wordt in 2008 en 2010 gereden. De Nürburgring mag de Grand Prix van Duitsland in 2007 en 2009 organiseren.

De laatste elf jaar bestonden er twee Grands Prix op Duitse bodem. Op Hockenheim werd de GP van Duitsland gereden terwijl op de Nürburgring de GP van Europa werd gehouden.

Belangrijkste reden voor het besluit zijn de verminderde bezoekersaantallen van de beide Grands Prix. Nu Michael Schumacher heeft besloten te stoppen met racen, wordt verwacht dat de toeschouwersaantallen in de toekomst alleen maar verder zullen afnemen.

Räikkönen gaat voor de winst

Nog drie races voor de boeg in een McLaren voordat Kimi Räikkönen na dit seizoen overstapt naar het team van Scuderia Ferrari. De Fin, die dit jaar niet meedoet in het gevecht om de wereldtitel, hoopt dat hij dit seizoen nog een Grand Prix kan winnen voor het team van McLaren Mercedes.

"Ik ben in China een keer derde en een keer tweede geworden. Mijn doel voor dit jaar is om nog een tree hoger te eindigen op het podium en dus de race in Shanghai te winnen voor McLaren. Het is een erg mooi circuit. De baan is vrij breed, dus dat is gunstig als je iemand wilt inhalen," aldus de Fin.

[A1GP] Geld-terug-actie

Voor alle mensen die na het bericht dat Jos Verstappen niet rijdt van hun kaartjes af willen, is er goed nieuws: zij kunnen hun kaartjes inleveren en zullen het geld terugkrijgen.

Het Circuit Park Zandvoort rekent zondag desondanks op volle tribunes. "We verwachten dat de meeste mensen toch wel zullen komen", aldus woordvoerder Dirk Buwalda. "Het blijft toch mooie autosport wat er te zien zal zijn. Natuurlijk heeft Jos een hoop fans. Dat zullen er nu misschien wat minder zijn maar hoeveel zal de tijd leren."

Als je je geld terug wilt hebben, moet je voor vrijdag 29 september mailen naar enquiries@a1gptb.com, onder vermelding van je referentienummer. Ook moet je je kaartjes, inclusief alle strookjes en dergelijke, opsturen naar:

A1GP / Circuit Park Zandvoort
Postbus 132
2040 AC Zandvoort

Monty Python Video Collectie

Sommige dingen kunnen niet genoeg aandacht krijgen (is mijn bescheiden mening). Monty Python hoort daar ook bij! Zeker de ietwat oudere fok!kers kunnen zich de briljante humor van Monty Python nog wel herinneren. In het verleden zijn al vele Monty Python-filmpjes hier op de weblog verschenen. Maar van sommige dingen kun je nooit genoeg krijgen…

Al surfend op het Internet kwam ik deze prachtige collectie aan Monty Python filmpjes tegen.

Één voorbeeldje van Monty Python humor? Hitler.

[Upd] Ali Elkhattabi stopt ermee

Ali Elkhattabi hangt per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 29-jarige spits heeft zijn zoektocht naar een nieuwe club gestaakt.

Vooral voor Sparta maakte Elkhattabi faam als goalgetter. Het leverde hem een overgang naar AZ op, maar in Alkmaar kon hij geen vaste basisplaats veroveren. Daarom vertrok hij naar RBC Roosendaal, maar in zijn laatste seizoen liet hij qua productiviteit weinig van zich spreken.

De zoektocht naar een nieuwe club leverde weinig op, alleen NAC Breda kwam met een voorstel over de brug, maar dat werd afgewezen omdat het te laag zou zijn. "Aan de andere kant ben ik blij dat ze überhaupt interesse hebben getoond, want verder heb ik niets gehoord. Jammer. Sparta bijvoorbeeld, daar zou ik echt heel graag nog voor willen uitkomen. Vroeger heb ik vaak gedacht dat ik daar de laatste jaren van mijn carrière zou slijten."

Elkhattabi speelde in totaal 238 competitiewedstrijden, waarin hij 81 keer wist te scoren. Hij gaat zich nu richten op het onroerend goed.

Update:
Ali Elkhattabi heeft ontkend dat hij zal stoppen met het voetbal. Er is zeer zeker een kans dat de aanvaller zijn carriére zal beëindigen, maar volgens hem is hier nog geen sprake van. Mocht het zijn dat een club zich voor de Marokkaan meldt, dan zal hij zijn voetbalschoenen nog niet bij het vuilnis zetten. "k sta absoluut open voor een club. Bij een goede aanbieding wil ik best nog een paar jaar voetballen", was de reactie van Elkhattabi.

Jans langer bij FC Groningen

Ron Jans heeft zijn verblijf bij FC Groningen met één seizoen verlengd. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in het Euroborg-Stadion. Door deze verbintenis is de 47-jarige trainer na Foeke Booy (FC Utrecht) de langst zittende trainer bij één club.

In oktober van 2002 werd Jans naar Groningen gehaald als opvolger van Dwight Lodeweges. In zijn eerste seizoen bij De trots van het Noorden eindigde FC Groningen op een vijftiende plaats. Een jaar later stond de ploeg aan het einde van het seizoen op de dertiende stek. In de seizoenen die daarop volgden ging het steeds beter. Zo stond de Groningse formatie in het seizoen 2004/2005 na 34 wedstrijden twaalfde. Afgelopen editie van de Eredivisie was tot dan toe de topper met een keurige vijfde plaats.

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, is erg blij dat Jans zijn verblijf bij de ploeg heeft verlengd: "Er liggen nog enorme uitdagingen en we denken die met elkaar te kunnen invullen. Door nu al met elkaar tot een nieuw akkoord te komen is er in een vroegtijdig stadium reeds duidelijkheid naar het volgende seizoen toe. Wij denken dat dit goed is voor de rust en continuïteit binnen de club."

Ook vorig jaar verlengde Jans zijn contract al met de Groningers. "Dat zijn bewuste keuzes. Ik heb het prima naar mijn zin bij de club en we kijken gewoon per jaar of we met elkaar verder willen. Ik heb niet het gevoel dat mijn werk bij FC Groningen er al op zit. Een langdurig contract bindt beide partijen echter ook op momenten dat het misschien niet meer gewenst is. Nu is de periode dat we aan elkaar contractueel verbonden zijn te overzien en dat vind ik prima. Ik blijf vol ambitie meewerken aan het verder uitbouwen van de club", aldus de oefenmeester.

Eerste screenshots Ridge Racer 7

De eerste screenshots van het Ridge Racer deel op de PS3 zijn verschenen. De Ridge Racer delen staan bekend om de vele verscheidene wagens en racetracks, dit keer zal er in Ridge Racer 7 ook een online modus zijn waarin tot 14 man het tegen elkaar kunnen opnemen.

Ridge Racer 7 wordt verwacht om op 11 november in de Japanse winkels te liggen. Van een Amerikaanse of Europese release is nog niets bekend.

[A1GP] Lammers teleurgesteld in Verstappen

Jan Lammers is teleurgesteld dat Jos Verstappen komend weekeinde niet aan de start zal verschijnen van de A1GP in Zandvoort. Gisteravond slaagden beide partijen er niet in om een akkoord te bereiken, ondanks een garantstelling van de A1GP organisatie.

Het grootste knelpunt was de garantie die door Huub Rothengatter namens Jos Verstappen werd gesteld om het "gedonder van vorig jaar te voorkomen", zoals Rothengatter het uitdrukte. Verstappen had gezegd dat hij vorig jaar lang heeft moeten wachten op zijn salaris en is teleurgesteld dat daar nu geen goede afspraken over gemaakt kunnen worden.

"Ik vind het echt verschrikkelijk jammer en ook waardeloos voor de fans van Jos maar we moeten eerlijk zijn, dit is ook Jos en als je een fan van Jos bent moet je ook een fan van Huub Rothengatter zijn. Vorig jaar heb ik als eerste Jos gebeld om hem in de auto te krijgen en daar hebben we allemaal veel plezier aan beleefd, maar ik heb ook enthousiasme en passie nodig, het gaat nu alleen maar over geld," aldus Lammers.

CDA wil collegegeld niet verhogen

Icoon PolitiekHet partijbestuur van het CDA heeft definitief besloten een plan om het collegegeld voor masteropleidingen te verhogen, in de ijskast te stoppen. De partij wilde door de Geleidelijke verhogingen studenten kritischer laten kijken naar welke opleiding ze kiezen en de toegankelijkheid van het hoger onderwijs waarborgen.

Maar binnen de partij is teveel weerstand voor het plan, zodat het niet in het verkiezingsprogramma terecht zal komen. Verscheidene CDA-afdelingen hebben aangekondigd om op het partijcongres van komend weekeinde voor te stellen de passages in het verkiezingsprogramma over het collegegeld te wijzigen. Het partijbestuur raadt de leden nu aan deze amendementen aan te nemen.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Kayserispor - AZ niet op tv te zien

De return in de UEFA-Cup van AZ tegen het Turkse Kayserispor zal morgenavond niet te zien zijn op de Nederlandse televisie. De rechten van de wedstrijd liggen in handen van de thuisclub, en het bedrag dat ze er voor vragen is te hoog.

Dit geldt voor zowel de livebeelden als voor de samenvatting. AZ heeft in deze zaak nog proberen te bemiddelen, maar helaas is het hen niet gelukt om een oplossing te vinden. In Alkmaar won AZ met 3-2 en zal moeten knokken om de krappe voorsprong vast te houden. De wedstrijd twee weken geleden was het best bekeken duel van de clubs die toen in actie kwamen

Schuld jongeren ruim verdubbeld in 5 jaar tijd

Icoon EconomieSteeds meer jongeren kampen met financiële problemen. In de afgelopen vijf jaar is de gemiddelde schuld van jongeren tussen de 15 en 25 jaar toegenomen van 190 naar 410 euro. Dit is één van de conclusies die het incassobureau Intrum Justitia trekt, na een analyse op ruim 1,5 miljoen consumentenvorderingen.

Volgens directeur Marc van Alphen van Intrum Justitia neemt de betalingsmoraal onder jongeren af. "Het uitgavepatroon strookt niet met de inkomsten. Daardoor betalen jongeren openstaande rekeningen niet. Het gaat dan vooral om internet- en telefoonrekeningen, maar ook om lesgeld."

Niet alleen jongeren hebben moeite met het aflossen van schulden. De betalingsachterstanden nemen onder alle leeftijden toe. Vijf jaar geleden bedroeg een gemiddelde vordering 318,50 euro, tegen 463,50 euro dit jaar. Daarbij gaat het vooral om rekeningen van ziekenhuizen, verzekeraars, apotheken, tandartsen en huisartsen.

Het incassobureau maakt zich vooral zorgen over de 65-plussers. Over het algemeen hebben zij de beste betaalmoraal, maar ook op het gebied van primaire levensbehoeften zorg, huur en energie stijgt bij 65-plussers het aantal onbetaalde rekeningen.

De toename wordt deels veroorzaakt door internationale ontwikkelingen, zoals verschillende oorlogen die een verhoogde olieprijs teweeg hebben gebracht. Daarnaast heeft het overheidsbeleid veel mensen parten gespeeld. De invoering van de euro, stijgende boetes, gematigde loonontwikkeling en het nieuwe zorgstelsel hebben de portemonnee van de burger geen goed gedaan.

Met dank aan pberends voor de submit.

1st en 3rd party PS3 games voor $59.99 over de toonbank

Naast de prijs van de console zelf, is er de afgelopen tijd al veel gesproken over de prijs van de PS3 games. Dit werd mede veroorzaakt door Sony zelf, die de vage indicatie gaf dat PS3 games 'minder dan $99' zouden kosten, een opmerking die natuurlijk uitdaagt tot speculatie.

In de online store van Sony staan op het moment zeven PS3 titels in de catalogus, alleen met een prijs van $59.99. Dit is aan de ene kant goed nieuws, maar toch lijkt de concurrentie in de vorm van Microsoft en Nintendo weer een klein voordeel te hebben op dit gebied. MS verkoopt namelijk haar first-party titels voor $49.99, en Nintendo is van plan hetzelfde te doen. Bij de PS3 zullen dus zowel de 1st party als de 3rd party titels voor dezelfde prijs over de toonbank gaan.

RTS meets FPS op Field Ops screens

Digital Reality probeert de populaire genres RTS en FPS te combineren in hun nieuwe PC-game Field Ops. Je moet zowel de acties plannen als uitvoeren dus. Het verhaal achter de game draait om de strijd tegen het terrorisme. Enkele features:

- 5 unieke locaties
- 8 klassen per zijde
- Levensechte physics met motion-captured animaties
- Realistische wapens en voertuigen
- Multiplayer-ondersteuning met wereldwijd ranking system

Verwacht de game begin volgend jaar in de winkels.

Uitzetting dreigt voor getrouwde homo

Icoon BinnenlandsIn het jaar 1998 ontmoetten de Nederlander Herman en de Taiwanees Chang elkaar, bij toeval via het internet. Het stel besloot samen te wonen in Nederland, en in 2001 stapten zij meteen in het huwelijksbootje, toen het homo-huwelijk werd gelegaliseerd. Acht jaar later dreigt het stel uit elkaar te worden gerukt, doordat Chang niet meer in Nederland mag blijven.

In 2003 begon de ellende, toen de verblijfsvergunning voor Chang niet werd verlengd. Voor de verlenging van deze vergunning had hij zijn paspoort nodig, die door het Representative Office van Taiwan in Den Haag was ingenomen. Taiwan wil dat Chang zijn dienstplicht vervult. Ten tijde van zijn vertrek was het Taiwanese leger verboden voor homo's. Als homo moest je twee jaar naar een psychiater om te bewijzen dat je wel 'zo' bent. Chang moet aantonen dat Taiwan geen nieuw paspoort wil verstrekken, wat onmogelijk is gebleken.

Nederland ziet Chang ook liever vertrekken. Ambtelijke stukken tonen weinig respect voor het homopaar:

"... Voor zover al moet worden aangenomen dat in dit geval sprake is van inmenging in het recht op eerbiediging van het familie- of gezinsleven als hiervoor bedoeld, te weten tussen betrokkene en zijn echtgenoot, is deze inmenging gerechtvaardigd in het belang van het economisch welzijn van Nederland en de bescherming van de openbare orde. ..."

Na jaren van informeren en procederen in Nederland en Taiwan is het geld van het stel op. Als Chang terug naar Taiwan gaat, moet hij eerst vijf jaar een cel in wegens dienstplicht-weigering en daarna alsnog twee jaar naar een psychiater toe.

Via de website flikkerop.eu doet Herman zijn verhaal uit de doeken, en vraagt politici om hulp:

"Waar zijn Balkenendes normen en waarden? En zijn Donners beschermingsbelofte en Verdonks belofte om geen echtparen te scheiden dan loze woorden? Momenteel schaam ik mij dat ik Nederlander ben. Wie maakt ons weer trots?"

Beveiligers UvA
Het echtpaar, in gelukkiger tijden

T-Mobile verlengt sponsorcontract

T-Mobile heeft woensdag bekend gemaakt dat het de gelijknamige wielerploeg tot 2010 zal blijven sponsoren. De verlenging van het sponsorcontract is opvallend te noemen, aangezien de ploeg vanwege de dopingaffaire rond voormalig kopman Jan Ullrich in een kwaad daglicht is gekomen.

"We hebben overwogen ermee te stoppen", aldus Thomas Winkler, directeur van T-Mobile. "Maar het is niet goed om weg te rennen. We geloven in een 'schone' toekomst van de wielersport."

Vlak voor aanvang van de Tour de France kreeg Ullrich te horen dat hij niet mocht starten. Zijn naam kwam namelijk voor op inmiddels beruchte lijst van de Spaanse dokter Eufemanio Fuentes. Om dezelfde redenen werden ook teamgenoot Oscar Sevilla en en Rudy Pevenage, persoonlijke begeleider van de Duitse wielrenner, per direct geschorst door de ploegleiding. Niet veel later begon T-Mobile met een grote schoonmaakactie. Ullrich en zijn Belgische begeleider werd toen per direct ontslagen.

Na deze zwarte periode werden er twee nieuwe managers aangesteld, namelijk de Amerikaan Bob Stapleton en de Duitser Rolf Aldag. Verder werd Tristan Hoffman aangetrokken als ploegleider van T-Mobile Team. Verder kwam de ploeg ook een contract met Servais Knaven, voormalig renner van Quick Step, overeen.

"Het jaar 2007 zal zeker niet ons meest succesvolle jaar worden", aldus Aldag. "Maar wat is succes? Aanvallend rijden en daarmee sympathie winnen, betekent voor mij ook succes."

WK hockey: Oranje ontsnapt tegen India

Het Nederlandse vrouwenhockeyteam is het wereldkampioenschap hockey in Madrid met een 3-2 overwinning op India begonnen.

Oranje begon prima aan de wedstrijd, uit een strafcorner wist Paumen al snel de 1-0 te scoren. Nederland bleef de wedstrijd dicteren, al was het tempo nogal laag, en faalde erin om het krachtsverschil uit te drukken in treffers. Voor rust leverde een inzet van Karres via de stick van Lammers Oranje alsnog de 2-0 op. Nadat Karres vlak na rust de 3-0 voor Oranje scoorde, leek de wedstrijd te zijn beslist. Maar toen Surinder zowel de 3-1 als 3-2 wist te scoren, leverde het onnodig nog wat spanning op. Uiteindelijk wist Nederland alsnog de winst vast te houden.

Vrijdag speelt Nederland de volgende wedstrijd, Engeland is dan de tegenstander.

Ammermüller vrijdagcoureur bij Red Bull

Het team van Red Bull Racing heeft vandaag officieel bevestigd dat Michael Ammermüller in China en Japan zal fungeren als derde coureur van het team. De Duitser neemt hiermee de rol als vrijdagrijder over van Robert Doornbos, die gepromoveerd is tot tweede coureur.

Ammermüller is al jaren een beschermeling van Red Bull en kwam afgelopen seizoen uit in de GP2, waarin hij de openingswedstrijd in Valencia won. Ammermüller is erg blij met de kans die hem is geboden. "Dit is een fantastische mogelijkheid voor mij! Formule 1 is het ultieme doel voor elke coureur en het is erg spannend om de kans te krijgen om als testcoureur te mogen rijden voor Red Bull Racing. Tijdens mijn test in Jerez met het team, werd het al duidelijk dat ze erg ambitieus zijn. Dat is erg motiverend. Ik ben nu volledig geconcentreerd op de taak die voor me ligt. Ik wil zoveel mogelijk leren en ik zit nu op de juiste plaats en bij het juiste team om dat te kunnen doen."

Red Bull Racing heeft nog niet bevestigd of Ammermüller ook tijdens de laatste race van het seizoen in actie zal komen.

Redan enkele weken niet inzetbaar

Iwan Redan zal de komende weken niet in actie kunnen komen voor Willem II. Redan moest een kijkoperatie aan de knie ondergaan, en het gewricht is daarbij schoongemaakt. Redan zal daardoor enkele weken rust moeten houden.

Na de wedstrijd tegen Excelsior kreeg Redan enkele dagen rust, maar dat bleek niet genoeg. Aankomende zaterdag zal hij dus ontbreken in de competitiewedstrijd tegen Roda JC. Anouar Hadouir is daarentegen weer beschikbaar nadat hij een schorsing van vier wedstrijden heeft uitgezeten.

Kinderen slachtoffer Israëlisch bombardement

Icoon AanslagEen Israëlische bommenwerper heeft woensdagmorgen twee panden in Rafah in het zuiden van de Gazastrook platgegooid. Bij het bombardement is een 14-jarig meisje gedood en raakten zes andere kinderen en vier volwassenen gewond volgens medische hulpverleners.

De Israëli's bombardeerden een woning van een verdachte. Ze verwoestten daarbij ook een aangrenzend pand waar de meeste slachtoffers vielen.

De Israëli's verwoestten vaak en opzettelijk particuliere eigendommen van Palestijnen als collectieve bestraffing of om andere zeer uitlopende redenen. De gebombardeerde woning in Rafah werd platgegooid omdat die volgens de Israëli's toebehoorde aan een man die wapens smokkelt. Hij en zijn familie waren een kwartier van te voren telefonisch door de Israëlische aanvallers gewaarschuwd en hadden het pand tijdig ontruimd.

Driften in Need for Speed Carbon trailer

Begin november mogen we weer racen in getunede bolides met Need for Speed Carbon. Net als in de eerdere Need for Speed games kan je weer van alles aanpassen aan je auto en dit keer moet dat zelfs nog gedetailleerder kunnen dan in de beide Underground-delen en Need for Speed: Most Wanted. Maar natuurlijk moet er ook op allerlei manieren bewezen worden dat je de beste straatracer van de wereld bent en dus moet er onder andere ook weer behoorlijk geslipt worden in de drift-modus. Van deze modus is op Eurogamer een nieuw filmpje verschenen.

Drukfout leidt tot tientallen winnaars hoofdprijs

Icoon OpmerkelijkEen Belgische drukkerij heeft een kostbare blunder gemaakt. Het bedrijf had loten gemaakt voor winkeliers in de Limburgse grensstad Maaseik. Door een foutje was van een enkel lot tachtig exemplaren gedrukt. De hoofdprijs viel echter precies op dit ene lot.

"Plots kregen we tientallen gelukkige hoofdwinnaars over de vloer", aldus wethouder Mariëtte Janssen woensdag in krant Het Laatste Nieuws. De winnaars claimden allen een reis ter waarde van 250 euro.

De stad heeft alle winnaars op reis gestuurd. Inmiddels is afgesproken dat de drukkerij opdraait voor de kosten van ruim 16.000 euro.

Doom naar Xbox Live Arcade

Vandaag is de X06 van Microsoft aan de gang en het eerste nieuws is al bekend. Microsoft heeft de prijzen van een aantal Arcade-games bekend gemaakt, en in deze lijst staat ook de game Doom.

Doom zal draaien op drie keer de originele resolutie en ook 5.1 geluid bevatten. Naast de iets opgepoetste graphics zal er ook een multiplayer komen voor vier personen, en het zal mogelijk worden om het hele spel in co-op te spelen met vier personen.Het schijnt zelfs dat Doom vanaf vanavond al te downloaden is, want Microsoft heeft van te voren aangekondigd dat er tijdens de X06 een nieuwe Arcade-game te donwloaden zou zijn. Of is dit zo is valt vanavond te zien. Wanneer de andere Arcade-games uitkomen is niet bekend.

De lijst met Arcade-games:

* Lumines Live! – 1200 Microsoft Points
* Contra – 400 Microsoft Points
* Doom – 800 Microsoft Points
* Street Race NYC – 800 Microsoft Points
* Gyruss – 400 punten

Prijs niet bekend

* Small Arms
* Heavy Weapon
* Totem Ball
* Sensible World of Soccer
* Ultimate Mortal Kombat
* Mutant Storm Empire
* Defender
* Assault Heroes

[update] Studenten boos over bewakers in gebouw

Studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben gisteren geprotesteerd tegen de aanwezigheid van veertien bewakers in het universiteitsgebouw Oudemanhuispoort in Amsterdam. Volgens de studenten zorgen deze voor een grimmige sfeer en zouden er zich al een aantal vervelende situaties hebben voorgedaan. Volgens een woordvoerder van de protesterende studenten zijn de bewakers te dominant aanwezig, wat de typische studentensfeer op de universiteit verpest.

De UvA zegt dat de beveiligingsbeambten nodig zijn om de doorstroom bij het uitgaan van de grotere hoorcolleges te bevorderen. Het is dit jaar extreem druk met eerstejaars studenten en om te voorkomen dat grote groepen elkaar in de smalle gangen onder de voet lopen, sturen beveiligers studenten die de collegezalen uitkomen via de achteringang weg. Studenten die juist naar een collegezaal toewillen, moeten wachten tot de gangen leeg zijn. De beveiligers zullen volgens de UvA over enkele weken, als de massale colleges voorbij zijn, weer vertrekken.

Tijdens de protestactie vond er overigens een opstootje plaats tussen de bewakers en een tv-ploeg van de Amsterdamse zender AT5. De cameraploeg werd volgens de zender aangevallen door medewerkers van het beveiligingsbedrijf. De UvA liet in een eerste reactie weten het incident te betreuren. Beelden van het vechtpartijtje zijn hier te zien.

Update 13.02 uur
De Universiteit van Amsterdam heeft per direct de bewakers uit de Oudemanhuispoort teruggetrokken. Dat is vanochtend besloten na overleg met de betrokken partijen, zo meldt AT5. Vanmiddag zal besloten worden hoe de doorstroom bij het uitgaan van de grotere hoorcolleges in de toekomst zal worden geregeld.

Beveiligers UvA
Beveiligers in de gangen van de UvA

Nieuwe beelden van Alan Wake

Op Intels IDF conferentie zijn er een aantal nieuwe beelden getoond van Remedy's aankomende horrorgame voor PC en Xbox 360, Alan Wake. De beelden zijn van de PC versie die draait op een systeem met een quad core CPU. Verder kwam er wat nieuwe info vrij. Zo zou de engine van Alan Wake zich aanpassen naarmate er een single core, dual core of quad core CPU gebruikt wordt. De game zal dan ook qua presentatie het meest te bieden hebben op een systeem met een quad core CPU.

Verder vertelde Remedy's vertegenwoordiger bij IDF, Markus Maki, dat men er 18 maanden aan ontwikkeling van Alan Wake op heeft zitten. De verschillende CPU cores worden gebruikt om data te streamen voor nieuwe gebieden en om de output voor de grafische kaart om te renderen voor te bereiden.

Een opvallend detail is nog dat Alan Wake nauwelijks zal draaien op systemen met een single-core CPU. Enkel op de krachtigste single core CPU's zal het draaien, en dat niet zonder het enorm inleveren op de grafische kant van de game. Verder hoopt Remedy de Xbox 360 vergelijkbaar draaiende te krijgen met de PC versie, en zonder laadschermen.

De nieuwe beelden zijn hier te bekijken. Ook hier is de footage te streamen.

FC Groningen nodigt selectie uit 1989 uit

FC Groningen heeft voor de UEFA Cup-wedstrijd van morgen tegen Partizan Belgrado de spelers en staf uitgenodigd, die in 1989 tegen hetzelfde Partizan actief waren.

Tot de prominenten die in het Euroborg-Stadion zullen verschijnen, behoren onder anderen trainer Hans Westerhof, René Eijkelkamp, Claus Boekweg, Theo ten Caat, Wim Koevermans en Jos Roossien. Ook Milko Djurovski werd uitgenodigd, maar hij moest helaas afzeggen.

Wat is Dit: Opgave 50 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave

Succes!

Gothic 3 goud: nu echt

De geruchtenmolen kwam behoorlijk op gang nadat de gouden versie van Gothic 3 werd teruggetrokken. Vertragingen, bugs, slechte game, nog helemaal niet klaar zijn maar een kleine selectie uit de zorgen die werden gebezigd door de fans. Maar, zoals beloofd door Piranha Bytes en JoWood, er verandert niks aan de release-datum. Vanaf heden is Gothic 3 namelijk weer goud gegaan en klaar voor productie. 13 oktober ligt de game in de winkels.Squashsters naar kwartfinales WK

De Nederlandse squashvrouwen hebben de kwartfinales bereikt bij het wereldkampioenschap voor landenteams. Oranje won dinsdag in het Canadese Edmonton het derde en laatste duel in Groep D met 3-0 van regerend wereldkampioen Australië.

Vanessa Atkinson, Orla Noom en Annelize Naudé wonnen hun wedstrijden met 3-0. Atkinson was met 9-7, 9-5 en 9-0 te sterk voor Kasey Brown, Noom versloeg Dianne Desira met 9-6, 9-0 en 9-6 en Naudé was met 9-7, 9-5 en 10-9 te sterk voor Melissa Martin. De Nederlandse ploeg eindigde hierdoor als eerste in de poule en speelt morgen in de kwartfinales tegen Ierland.

Sonic demo op Xbox live marketplace

Sonic mag net zoals zijn concurrent Mario nooit met pensioen, want er komt ook weer een Sonic the hedgehog game aan voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Je kunt nu de Xbox 360 versie uitproberen door de demo van Sonic the Hedgehog even te downloaden vanaf Xbox Live Marketplace.


Er zullen vandaag meer demo's verschijnen, want de jaarlijkse Xbox persconferentie van Microsoft is weer begonnen. Dit jaar vindt de X06 plaats in Barcelona. We houden je natuurlijk op de hoogte!

Bos: kabinet negeert punten Fortuyn

PolitiekTijdens het eerste debat in de Tweede Kamer over de Algemene Beschouwingen heeft PvdA-leider Wouter Bos hard uitgehaald naar het huidige kabinet. Dat heeft volgens Bos de problemen die Pim Fortuyn op de agenda zette, genegeerd. Het mag dan wel goed gaan met de economie, met de samenleving is dat naar de mening van Bos absoluut niet het geval.

''De integratieproblemen zijn door het kabinet met een spectaculaire verdwijntruc onder het tapijt geveegd. In feite zijn de problemen in de oude wijken groter dan 4 jaar geleden. De achterstanden van allochtone jongeren zijn toegenomen en de kans op radicalisering is gegroeid'', aldus Bos. Het onbegrip tussen autochtonen en allochtonen is volgens Bos ook toegenomen. De politiek mag niet weer de fout maken de problemen niet te benoemen of op te lossen, zo betoogde de PvdA-leider.

Verder zei Bos dat ''het zoet'' van het kabinet ''bitter smaakt''. De laatste jaren hebben gezinnen 9 miljard euro ingeleverd, en nu krijgen ze 2 miljard terug, zegt hij.

VVD en CDA reageerden op hun beurt weer hard op Bos, die daarop ook weer stevig van zich afbeet. Bij tijd en wijle vlogen de vonken er bij wijze van spreken bijna vanaf. VVD-leider Mark Rutte en CDA-fractievoorzitter Maxine Verhagen zeiden dat de PvdA de middengroepen pakt met onder meer een 'Bos-belasting' voor AOW'ers. Volgens Bos verzwijgen CDA en VVD dat juist zij ''mensen hard pakken.'' In het debat vielen verder termen als ''gedraai, geklets, flauwekul en oneerlijkheid.''

[MotoGP] Ducati wil Melandri

Marco Melandri staat momenteel in de belangstelling van het MotoGP-team van Ducati. Melandri rijdt nu nog bij het Gresini Honda-team, maar heeft dit seizoen nog geen rol kunnen spelen voor het kampioenschap.

Melandri beschikt dit seizoen niet over het beste Honda materiaal. De fabrieksmotoren van Honda zijn gereserveerd voor de rijders van het Repsol Honda-team. Nicky Hayden, één van de Repsol Honda-coureurs, is momenteel de leider in de WK-stand. Melandri zou al een contractvoorstel van Ducati hebben ontvangen.

Melandri zou bij een overstap naar Ducati de teammaat worden van zijn landgenoot Loris Capirossi, die dit seizoen al drie races wist te winnen en enige tijd kans leek te maken op het kampioenschap. Door een valpartij in Spanje kon Capirossi echter een aantal races niet voluit rijden en verloor zo de aansluiting op de kampioenschapsleider.

Momenteel is Sete Gibernau racecoureur naast Capirossi bij het Ducati team, maar de Spanjaard presteert dit seizoen erg slecht. Mocht Melandri het contract tekenen dan zal Gibernau opzoek moeten naar een ander team.

[upd] 'Verdachte moord Melanie bekent'

Icoon BinnenlandsDe hoofdverdachte in de zaak rond de verkrachting en de dood van Melanie Sijbers, de 41-jarige Peter H. uit Geldrop, blijkt een veroordeeld crimineel met een aanzienlijk strafblad. H. werd in 2001 veroordeeld tot tbs maar kwam snel vrij uit de kliniek. Welke delicten de man nog meer gepleegd heeft, wil justitie niet zeggen. Criminaliteit zit schijnbaar in de familie, want ook de broers van de verdachte kwamen in contact met justitie.

H. staat in zijn woonplaats Geldrop en zijn geboorteplaats Mierlo bekend als crimineel en bovendien als verkrachter en pedofiel. Ondanks de slechte naam van de verdachte werd hij na verhoor, op de eerste dag na de verdwijning van Melanie, vrijgelaten. De man sloeg op de vlucht, toen bleek dat de politie hem voor de tweede keer wilde verhoren. Op de dag van de verdwijning zocht hij drie keer telefonisch contact met Melanie en sprak hij met haar af. Afgelopen zaterdag meldde hij zich bij een politiebureau in Eindhoven.

Het openbaar ministerie houdt de man verantwoordelijk voor moord of doodslag, het opzettelijk onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag en vrijheidsberoving. Gisteren werd het voorarrest van de man met veertien dagen verlengd.

Melanie Sijbers wordt komende vrijdag begraven.

Update 11.30 uur
Peter H. heeft bekend Melanie te hebben vermoord, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De man is de stiefvader van Melanie's hartsvriendin.

De politie houdt volgens de burgemeester van Geldrop voortdurend de stemming in de buurt en omgeving van de betrokken families in de gaten. De stiefdochter van de verdachte en haar moeder, zijn vrouw, komen ook nu nog bij de familie Sijbers over de vloer. Volgens vader John Sijbers rekent hij hen het gebeuren niet aan. Hij betreurt het dat sommigen hen bedreigen.

Met dank aan The-Ghost en 314 voor de submit.

Man bedreigt moeder met zwaard

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft maandag een 20-jarige Wageninger aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn moeder hebben bedreigd met een zwaard.

De man had ruzie met zijn 50-jarige moeder en haalde toen het zwaard tevoorschijn. De vrouw wist haar huis uit te vluchten en waarschuwde de politie. De politie wist de man thuis aan te houden. Het zwaard werd aangetroffen op zijn slaapkamertje.

Het zwaard is in beslag genomen. De moeder heeft aangifte gedaan tegen haar zoon. De man is in verzekering gesteld.

AIVD beducht voor extreemrechts geweld

Icoon BinnenlandsExtreemrechtse groepen in Nederland vormen een steeds grotere bedreiging voor de democratische rechtsorde en de nationale veiligheid. Dat schrijft De Telegraaf vandaag zich daarbij baserend op informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Volgens de krant heeft de AIVD de onderzoeken naar neonazi's flink opgeschroefd omdat er onder extreemrechts onrustbarende ontwikkelingen aan de gang zijn die dicht tegen het terrorisme aanzitten.

Vorige week werden bij een inval een woning van een extreemrechts stel in Rotterdam mogelijk verdachte foto's gevonden alsmede grondstoffen om explosieven mee te maken. Het gaat om foto's van gebouwen in Den Haag en Rotterdam, die door de Nationale Recherche zijn aangetroffen in een onderzoek naar rechts-extremisme.

De Rotterdamse woning waar de spullen zijn aangetroffen, werd vorige week leeggehaald door de nationale recherche nadat de bewoners, twee skinheads een vrouw van 19 en een man van 21, waren opgepakt wegens bedreiging van een Antilliaan. Bij de doorzoeking is ook beslag gelegd op wapens, munitie en neonazistische documenten.

Vuurwapen gevaarlijk
In de woning is overigens ook bewijs gevonden dat één van Nederlands meest gezochte voortvluchtige criminelen, Erik Jan Quakkelsteijn, daar heeft verbleven. Naar de beruchte Rotterdamse gangster wordt al sinds zijn ontsnapping uit de Rotterdamse bajes De Schie in 2001, gezocht. De man is extreem vuurwapengevaarlijk.

Quakkelsteijn werd vlak voor zijn ontsnapping veroordeeld tot 12 jaar cel wegens de overval op een grenswisselkantoor op het centraal station Rotterdam (1999) en drie andere roofpartijen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland (1995 en 1998) en in Maastricht (1997). Steevast waren daarbij met explosieven, onder meer zware fragmentatiebommen, de gevels van de gebouwen aan gort geblazen en schoot de dader tijdens zijn aftocht hele magazijnen aan scherpe munitie leeg op achtervolgende agenten.

Piquet tevreden over Renault-test

Nelson Piquet Jr. is tevreden over het verloop van zijn alleerste Formule 1-test voor het team van Renault, vorige week op het circuit van Silverstone. De Braziliaan was direct erg snel. Volgend seizoen is hij samen met Ricardo Zonta de officiële testcoureur van het Franse team.


"De test had voor mij niet beter kunnen verlopen. Alle testdagen verliepen erg soepel. Het team van Renault was erg geduldig met mij en gaf mij de tijd om de auto te leren kennen. Onze samenwerking is erg goed begonnen. Ik was een beetje ongerust over hoe zwaar het fysiek gezien zou zijn, maar mijn conditie bleek eigenlijk nog redelijk goed. Ik boekte elke run weer meer progressie. Ik voelde me al snel comfortabel in de wagen, waarna ik meer kon pushen," aldus de Braziliaan die afgelopen jaar tweede werd in de GP2-serie.

Scheikundeleraar zet lokaal in de hens

Icoon BrandEen scheikundeleraar van het Ichtus College in Kampen, heeft maandagmiddag brand veroorzaakt tijdens zijn les. In het scheikundelokaal deed de docent een proef met fosfor. Dit ging niet helemaal goed: de stof begon plotseling te branden. Het lokaal stond binnen de kortste keren vol met rook.

De docent heeft het scheikundelokaal meteen ontruimd en alarm geslagen. Alle docenten, medewerkers en leerlingen moesten het gebouw verlaten. De straat waarin de school staat is ongeveer anderhalf uur afgesloten geweest vanwege ontploffingsgevaar.

De brandweer had de brand zeer snel onder controle. Niemand is gewond geraakt, ook de schade aan het schoolgebouw bleef beperkt.

Met dank aan D_tje voor de submit.

Bush maakt rapport over Irak openbaar

TerrorismeIn opdracht van de Amerikaanse president George Bush is dinsdag een deel van een officieel rapport over Irak en terrorisme openbaar gemaakt. Dat gebeurde nadat dit weekeinde via de krant The New York Times belangrijke bevindingen waren uitgelekt.

Volgens Bush was de conclusie dat door de oorlog in Irak een nieuwe generatie terroristen is opgestaan en de wereld onveiliger is geworden, uit zijn verband gerukt. Het rapport moest daarom volgens hem openbaar worden gemaakt om een volledig beeld te schetsen.

In het verslag staat dat het islamitisch terrorisme in omvang is toegenomen en zich heeft verspreid over de hele wereld. ''Het Irak-conflict is een 'cause célèbre' geworden voor jihadstrijders, kweekt een diepe wrok jegens de Amerikaanse inmenging in de moslimwereld en kweekt aanhangers voor de mondiale jihadbeweging. (...). Jihadstrijders, hoewel slechts een klein percentage van de moslims, nemen zowel in aantal als in geografische spreiding toe''.

Standpunt Bush
Maar het rapport lijkt Bush' standpunt te onderschrijven dat het Amerikaanse leger in Irak moet blijven om een flinke slag toe te dienen aan het terrorisme. ''Als jihadstrijders die Irak verlaten zelf beseffen of ervan overtuigd worden dat ze gefaald hebben, dan zullen er minder strijders geïnspireerd zijn om door te gaan met de strijd''.

Ook staat in het verslag, dat in april van dit jaar is voltooid en is opgesteld door zestien verschillende geheime diensten binnen de Amerikaanse overheid, dat door de Amerikaanse strijd tegen het terrorisme de leiding van al-Qaeda zwaar is beschadigd en dat operaties van het terreurnetwerk zijn verstoord.

Toch blijft de groep van Osama bin Laden de grootste bedreiging voor de VS en Amerikaanse doelen in het buitenland, zo wordt gewaarschuwd. Als de beweging snel na elkaar zijn leiders kwijtraakt zal al-Qaeda mogelijk uiteenvallen in kleinere groepen die, voorlopig althans, een minder grote bedreiging zullen vormen.

'Eerste islamitische ziekenhuis in Rotterdam'

Icoon BinnenlandsRotterdam krijgt naast de grootste moskee van Nederland, een nieuwe primeur. Over twee jaar moet hier het eerste islamitische ziekenhuis in de Westerse wereld staan. Op de zakenbeurs in Rotterdam, wordt dit plan vandaag gepresenteerd. De mannen in dit ziekenhuis worden behandeld door mannelijke artsen en de vrouwen door vrouwelijke. Hoe dit met de verpleging gaat, is onbekend.

Er komt ook een verpleegafdeling voor mensen die geen acute zorg nodig hebben, de voeding is 'halal' en patiënten krijgen islamitische geneesmiddelen en kruiden. Ook is er plek voor een gebedsruimte met een ziekenhuisimam en wordt het gebouwd volgens islamitische maatstaven.

"Het wordt een efficiënt en compact ziekenhuis van 15.000 vierkante meter, waarbij het accent ligt op de polikliniek en de dagbehandeling. De islamitische achtergrond en waarden worden in acht genomen", zegt ondernemer Paul Sturkenboom in het Financieele Dagblad. Omdat dit het eerste islamitische ziekenhuis buiten de Arabische wereld is, verwacht hij ook veel patiënten uit het buitenland.

De initiatiefnemer wil binnenkort met de verzekeraars gaan praten over de realisering van het plan. "Als zij nee zeggen, gaat het niet door"

Met dank aan diverse FOK!-ers, waaronder Voytek87, pberends, Mr.Spock voor de submit.

Lafis ploegleider Unibet.com

De Zweed Michael Lafis wordt aankomend seizoen ploegleider bij de wielerformatie Unibet.com. De voormalig renner van onder meer Farm Frites is gisteren tot overeenstemming gekomen met algemeen manager Koen Terryn en sportief manager Jacques Hanegraaf.

Lafis reed in 2000 zijn laatste seizoen bij Farm Frites, waar Hanegraaf toen werkzaam was. "Jacques was de algemeen manager van de ploeg in 2000. Dit jaar belde hij me op en vroeg of ik interesse had om ploegleider te worden bij Unibet", aldus Lafis. "Natuurlijk had ik daar zin in. Na mijn carrière begon ik het wielermagazine Cykelnytt in Zweden waardoor ik in contact bleef met de professionele wielersport." Daarnaast hielp Lafis mee met de organisatie van de Ronde van Zweden. "Ik heb voldoende ervaring als beroepsrenner om Unibet aan mooie resultaten te helpen."

Weer rellen in Brussel na dood Marokkaan

BuitenlandsIn Brussel zijn in de Marollenwijk gisteravond wederom rellen uitgebroken naar aanleiding van de dood van een 25-jarige Marokkaan in de gevangenis van Vorst. Zo'n honderd jongeren van tussen de 15 en 20 jaar van Noord-Afrikaanse komaf bekogelden een ziekenhuis met molotov-cocktails. Voorbijgangers kregen stenen naar hun hoofd. Ook werd een jeugdcentrum in brand gestoken.

Toen de brandweer arriveerde keerden de relschoppers zich tegen hen. De politie arresteerde gisteren ruim veertig reljongeren. Maandag werden bij rellen al een café en auto's in brand gestoken.

Justitie-minister Laurette Onkelinx heeft een onderzoek gelast naar de precieze omstandigheden rond de dood van de Marokkaan. Hij overleed nadat hij een kalmeringsmiddel had gekregen.

De vader van de overleden jongeman trachtte gisteren, net als maandag, vergeefs de jongeren te kalmeren. Straathoekwerkers zullen de komende dagen doorgaan met hun pogingen de gemoederen te bedaren. De burgemeester van Brussel heeft echter gewaarschuwd dat de politie in het vervolg strenger zal optreden. ''We kunnen niet toelaten dat deze wijk in rep en roer wordt gebracht door een probleem dat van buiten de wijk afkomstig is,'' zo luidt het.

Maradonna nergens te zien in nieuwe God Hand-screens

Men neme een bezeten hand, een legende over diezelfde hand, een handje vol martial arts en een grote doos over-the-top humor en je weet ongeveer waar God Hand over gaat. Binnenkort kunnen we billenkoek uitdelen, honkballen met je tegenstander en op andere manieren afrekenen met het tuig van deze aardkloot. Tot die tijd zullen we het met screens zoals hieronder moeten doen.
CDA schrapt Turkse kandidaten uit lijst

Icoon Politiek Na de PvdA heeft ook het partijbestuur van het CDA dinsdag besloten kandidaten van de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november te schrappen vanwege omstreden standpunten over de genocide in Armenië.

Het gaat om de CDA'ers Ayhan Tonca (35e op de lijst) en Osman Elmaci (56e) die eerder in opspraak kwamen omdat ze de genocide in Armenië in 1915 niet zouden erkennen. Afgelopen vrijdag brachten de twee nog een verklaring uit waarin ze aangaven de volkerenmoord juist wel te erkennen.

Desondanks is na een gesprek met het dagelijks bestuur van het CDA dinsdagavond besloten het duo van de lijst af te halen.

Het partijbestuur van de PvdA besloot dinsdag Erdinc Sacan (nummer 53 op de lijst) te schrappen omdat hij de genocide niet erkent.

Sacan beheerde de chatbox op internet waar eerder dit jaar mensen discussieerden die de Turkse volkerenmoord op Armeniërs in 1915 ontkennen. Bij de genocide kwamen naar schatting 1,5 miljoen Armeniërs om.

CDA en PvdA vinden het van groot belang dat de kandidaten het fractiestandpunt onderschrijven. De Tweede Kamer sprak in 2004, op initiatief van de ChristenUnie, unaniem uit dat de regering bij onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie steeds de massamoorden op de Armeniërs aan de orde moet stellen.

De kandidatenlijsten van CDA en PvdA voor de komende verkiezingen moeten nog definitief worden vastgesteld. Dat gebeurt komend weekeinde tijdens de partijcongressen.

CD: Rowwen Heze - Rodus en Lucius

De titel "Rodus & Lucius" is niet afgeleid van een legende uit de Peel-streek, maar het slaat op de twee rottweilers die de opnamestudio bewaakten waar Rowwen Heze de nieuwe cd heeft opgenomen. Een cd die meteen in de eerste week op nummer 1 in de Album Top 100 terecht kwam. Is het een offensief geweest van de trouwe groep fans die niet kunnen wachten op de dag dat heel Holland Limburgs lult, of is de verwachting zo hoog dat iedereen smachtend naar de winkel is gerend om het nieuwe album met een nog zelf te branden dvd te halen?
Subheader

Van Nistelrooy voorbij Eusebio op topscorerslijst

De twee doelpunten van Ruud van Nistelrooy in de wedstrijd gisteravond van Real Madrid tegen Dinamo Kiev waren zijn 48e en 49e in de Champions League. Daarmee kwam hij in het eeuwige topscorersklassement op de vierde plaats te staan en is de Portugees Eusebio nu voorbij gegaan.

Clubgenoot Raul scoorde gisteren daarintegen ook tweemaal, waardoor de Nederlander niet op hem inliep. Met zijn twee doelpunten van gisteren nam Raul de eerste plaats over van de Oekrainer Andrei Sjevtsjenko. Raul heeft nu 53 doelpunten gescoord in de Champions League.

Na afloop van de wedstrijd gisteren was Van Nistelrooy een gelukkig man. "Het was een mooie avond voor mij. Niet alleen omdat ik twee doelpunten heb gemaakt, maar vooral omdat de ploeg met 5-1 heeft gewonnen. Deze overwinning valt samen met de geboorte van mijn dochter Moa. Alles gaat goed. Bij Real beginnen de dingen nu op zijn plaats te vallen. Iedereen werkt hard en er zijn veel spelers die in het basiselftal kunnen spelen."

A1GP: Verstappen rijdt niet in Zandvoort

Icoon SportJos Verstappen zal wegens contractuele problemen niet rijden voor Team Nederland tijdens de A1 Grand Prix-races op Zandvoort. Voor de races op Zandvoort zijn al tienduizenden kaarten verkocht, mede door de eerder aangekondigde deelname van Verstappen.

Volgens Huub Rothengatter, de manager van Verstappen, is er geen harde garantie van de organisatie van de raceklasse over het salaris en het prijzengeld. Verstappen reed ook vorig jaar in de A1 Grand Prix en zegt lang te moeten hebben gewacht op zijn salaris. Hij is teleurgesteld dat daar nu geen goede afspraken over gemaakt kunnen worden.

"Ik heb echt maandenlang moeten wachten op mijn centen. Terwijl ik er alles voor doe om de A1 goed te promoten," licht de Nederlander toe. "Ga maar na, óók de laatste tijd. Ik was op de Masters in Zandvoort, in Assen, in Rotterdam. Allemaal promotie voor de A1, terwijl er nooit op tijd betaald werd. Pas vanmiddag zijn de laatste financiële zaken geregeld die nog met vorig seizoen te maken hadden! Het enige dat we geregeld wilden zien is dat we een garantie kregen voor de tijdige uitbetaling van mijn salaris. En dat wilden ze niet geven."

Verstappen hoopte nog op een tijdige oplossing, maar moet toch zijn fans op Zandvoort gaan teleurstellen. "Ik weet ook dat er veel fans naar Zandvoort komen om mij te zien. Ik besef dat ze zwaar teleurgesteld zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat ze de ware reden achter mijn besluit nu kennen," aldus Verstappen. Jeroen Bleekemolen zal nu de honneurs waarnemen.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!

Organisatie GP Turkije vindt boete te hoog

De organisatoren van de Grand Prix van Turkije hebben protest aangetekend bij de FIA vanwege de boete van 5 miljoen euro die ze hebben gekregen. De boete werd hen opgelegd vanwege de schending van de politieke neutraliteit na afloop van de race in Istanbul.

Mehmet Ali Talat, die werd aangekondigd als de president van de niet erkende republiek Noord-Cyprus, was betrokken bij de prijsuitreiking. Talat overhandigde de winnaar van de Grand Prix van Turkije, Felipe Massa, voor het oog van een miljoenenpubliek de beker. De Turkse autosportbond Tosfed heeft begrip voor de strafmaatregel, maar vindt de boete veel te hoog.

Hoge bomen vangen veel wind

“The only thing people love more than a hero, is to see a hero fail.” Deze zin komt uit een willekeurige superheldenfilm op een moment dat de held het zwaar heeft en hij bang is voor de mening van de onschuldige burgers die hij zo lang beschermd heeft. Het enge is dat het klopt. Mensen genieten ervan om te zien dat, hoe machtig iemand ook is, hij nooit echt superieur wordt aan de mens zelf, want ook een held kan falen. Heeft dit te maken met simpelweg jaloezie, kunnen mensen er niet tegen dat anderen wel iets bereikt hebben in hun leven? Of wil men er gewoon simpelweg aan herinnerd worden dat iedereen maar menselijk is en dat niets buiten hun eigen bereik is?

Name that Bitch!

Jullie hadden na de de ronde van dit weekend natuurlijk nog een tussenstandje tegoed.

Na vele mislukte pogingen had erikbobo het uiteindelijk als eerste goed, het antwoord was inderdaad Jan Pronk. Hij krijgt 2 punten. Verder nog veel mensen met één punt. Vanaf nico35 uiteraard geen punten meer dankzij de_Onverzettelijke, die dus een linkje naar de foto in zijn reactie had gezet.

1 Pandaman 5
2 Tokamak 3
3 Icefire1971 3
4 Skankingrudi 2
5 HvS 2
6 Ilske 2
7 LordNemesis 2
8 Simsfan88 2
9 Erikbobo 2
10 M.e.g.a.t.r.o.n. 1
11 B 1
12 Kabuto_Raiger 1
13 KaMo 1
14 BasOne 1
15 iwan-dj 1
16 singlemetkids 1
17 Dondermeester 1
18 Nico35 1
19 MoHaa 1
20 deliberator 1

The rules The prizes The game The score

Vrouw gepakt met kilo cocaïne in kapsel

Icoon OpmerkelijkDe douane op Schiphol mag bij hun collega's van het Ierse Cork Airport in de leer. Een Amerikaanse reizigster is namelijk tijdens haar reis van Lagos naar Ierland met maar liefst een hele kilo cocaïne door de Nederlandse controle gekomen. De Corkse douane, ogenschijnlijk beter bekend met creatievere manieren om drugs te smokkelen, trof de cocaïne aan in het kapsel van de vrouw.

Over de haarconstructie was goed nagedacht. Het moest een boel ruimte bieden, staan als een huis en niet alleen functioneel van ontwerp zijn, dat zou in verkeerde zin opvallen. Uiteindelijk leek een jaren '60 kapsel, een zogeheten beehive, de perfecte keuze. De cocaïne werd keurig verpakt in acht zwarte katoenen pakjes en vastgezet in het haar. Gezien de hoeveelheid haarlak die nodig is om zoiets lang en stevig in de lucht te houden, zouden zelfs drugshonden niets in de gaten hebben.

Hoe de Ierse douane er toch in slaagde de vrouw te betrappen is vooralsnog niet bekend, maar het geeft te denken. Was er onbedoeld toch iets zichtbaar, of werd de vrouw gevraagd of er even in haar kapsel gevoeld mocht worden?


Retro én functioneel: de beehive!

Amerikaans bedrijf fokt allergievrije kat

Icoon WetenschapGoed nieuws voor mensen die wel graag een kat willen, maar er allergisch voor zijn. Het Californische bedrijf Allerca heeft een allergievrije kat gefokt voor diegenen die wel van katten houden, maar door hun allergie veroorzaakte irritaties als niezen en jeukende ogen ze zelf niet als huisdier kunnen houden. Een hypoallergische kat is echter niet goedkoop, het prijskaartje bedraagt momenteel door de hoge vraag maarliefst 4.000 dollar.

Het bedrijf zegt dat mensen die normaal allergisch zijn voor katten en een kat van hun speciale ras kopen geen klachten als niezen, rode en geïrriteerde ogen, huidirritaties of astma-aanvallen zullen hebben, een unieke uitzondering daargelaten. Sinds bekend werd gemaakt dat er een hypo-allergisch kattenras gefokt werd is de vraag ernaar zo hoog geworden dat er nu een wachtlijst is voor de kleine beestjes.

Het bedrijf benadrukt dat hun katten geen resultaat zijn van genetische engineering. Ongeveer één op de 50.000 katten heeft geen Fel d 1, het eiwit dat de allergische reacties veroorzaakt. Voor het bedrijf was het een kwestie van goed zoeken en fokken. Het bedrijf zegt verder dat hun katten vriendelijk, speels en aanhankelijk zijn. Ze hebben katten met verschillende vachten en patronen. De vacht is "van gemiddelde lengte, met weinig onderhoud en minimale haaruitval".

Geschat wordt dat ongeveer een derde van de wereldbevolking allergisch is voor katten. De markt voor hypoallergische katten zou dus enorm kunnen zijn. Een deel van de mensen met een allergie voor katten neemt desondanks, zelfs tegen medisch advies in, toch een kat als huisdier.


Er zit zelfs een jaar garantie op!


Fel d 1
Fel d 1 is het allergeen dat de allergische reacties veroorzaakt bij mensen. Fel d 1 wordt geproduceerd door het Fel d 1 gen, dat op het kattengenoom ligt. Met behulp van genetische screening is er gezocht naar katten die genetisch afwijken van voorgangers. Met behulp van bio-informatica werd een fokprogramma opgesteld waardoor de beste eigenschappen, in dit geval een veranderd Fel d 1 gen, gecombineerd werden. Het resultaat is een allergievrije kat.

Met dank aan Hertog_Martin voor het herschrijven en de submit!

Lekke band en muur nekken autodieven

Icoon Domme criminelenAutodiefstal, de geslaagde variant welteverstaan, vereist een mate van professionaliteit en intelligentie die sommige mensen nooit eigen zal zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de vier mannen die maandag probeerden hun slag te slaan in de Amerikaanse stad Detroit. Ze dwongen een vrouw haar auto af te staan, maar zagen over het hoofd dat het vehikel een platte band had. De eerste vluchtpoging van de dag duurde daardoor bijzonder kort.

De eigenaresse van de auto, die op een takelwagen zat te wachten, lichtte snel de politie in. Het autojattende viertal was inmiddels overgestapt in een andere auto, ditmaal zonder probleemband, maar mét de politie in de achtervolging. Een poging om middels een alternatieve route aan de lange arm der wet te ontsnappen, leek aanvankelijk wellicht een goed idee. Maar, na een hekje omver geploegd te hebben, bleek het rammen van een muur voor de vier mannen funest voor hun kansen om de kerstdagen bij familie door te brengen. Drie van de mannen werden ter plekke gearresteerd, de vierde werd dinsdagochtend gepakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1060
preview
WarioWare: Move It!
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
©FOK.nl e.a.