FOK! interviewt: Girlz 0f Destruction




Dus jij dacht dat gamen alleen iets is voor mannen? Guess again, vrouwen beginnen steeds meer hun plaatsje op te eisen in de gelederen van de gamers. Het is waar dat vrouwen vooral simpele spelletjes spelen, zoals de vele varianten op Puzzle Bobble, Mahjongg of Zuma. Maar daar blijft het niet bij; ook typische mannengames worden steeds vaker opgepakt door vrouwen. Om de mannen dan een poepie te laten ruiken ga je op zoek naar andere vrouwelijke gamers en organiseer je je in een clan. Hoe noem je je clan dan? De girlz 0f destruction! De girlz zijn ondertussen erg succesvol en hebben een flinke sponsordeal binnengehaald met VIA (een grote chipfabrikant). Wat heet, ze hebben zelfs hun eigen gamehuis gekregen: The Home of Chrome. Hier trainen zij voor wedstrijden en ontvangen ze andere gamers om hun skills te polishen. Natuurlijk willen wij daar alles van weten, tijd voor een interview met twee van hun leden!

Wie zijn de Girls 0f Destruction?
\"We zijn een clan met alleen maar vrouwelijke leden, zeven om precies te zijn. We hebben elkaar in 2001 eens ontmoet, het klikte toen meteen zo goed dat we samen een clan op hebben gericht. We zijn flink gaan oefenen en hebben ondertussen al succesvol aan verschillende toernooien deelgenomen. Zo zijn we in 2005 in de top 3 van QuakeCon geëindigd. Het prijzengeld bedroeg toen 30.000 dollar, dat was wel erg lekker.\"



De twee girlz waarmee het interview gehouden werd en hun PR-persoon

Wat is de reactie van andere gamers als ze tegen jullie moeten gamen?
\"De meesten lijken zich een beetje bedreigd te voelen. Ze doen dan extra hun best om te winnen, want van een meisje kunnen ze natuurlijk helemaal niet verliezen. Een gamer weigerde zelfs te erkennen dat we van hem gewonnen hadden, hij bleef het gewoon glashard ontkennen! Toch hebben ze wel respect voor ons, dit komt omdat we lang en hard gewerkt hebben om onze skills zo te ontwikkelen.\"

Sinds 2005 worden jullie gesponsord door VIA, geen kleine jongen. Hoe is dat zo gekomen?
\"In 2005 launchte VIA hun nieuwe S3 Graphics Chrome S20-serie van grafische producten. Ze waren op zoek naar ambassadeurs voor deze serie en toevallig kwamen we elkaar tegen op de E3 van 2005. Sindsdien hebben we een partnership en zijn we de officiele Chrome Ambassadors voor VIA en S3 Graphics computer hardware. Vanzelfsprekend sponsoren ze onze gaming gear (die heel stil is en een goede prijs kwaliteit verhouding heeft!) en ze hebben ook voor het \'Home of Chrome\' gezorgd.\"




Home of Chrome?
\"Jup. Sinds februari bewonen we ons eigen gamehuis in Zweden met vier van de zeven leden van de clan. Het doel van het huis is onder andere om de gaming industrie te promoten, maar ook om ons een goede oefenlocatie te leveren zodat we ons goed kunnen voorbereiden op toernooien. Het is erg leuk om er samen te wonen, zeker met je eigen clanleden. Het is net alsof je een paar leuke roommates hebt! Maar je moet niet denken dat we er alleen maar aan het gamen zijn hoor, we hebben bijvoorbeeld ook een sauna. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor de beste gaming gear en een zeer goede internetverbinding, deze is cruciaal voor het gamen. We zitten er trouwens niet alleen met onze clanleden, er komt ook vaak genoeg bezoek!

Wie is er dan langs geweest?
Er komen geregeld bekende gamers langs om te oefenen. Zo houden we onze skills op peil. Er is zelfs voor gezorgd dat ze kunnen blijven slapen, er is namelijk een speciale guest room. Het is erg gezellig en we hebben veel lol samen. Een voorbeeld van de gasten die we hebben ontvangen is Pneumatic. We proberen om verschillende bezoekers langs te laten komen, iedere gamer heeft zijn eigen stijl. Door te oefenen met gamers met verschillende stijlen raak je beter voorbereid op toernooien, want daar kom je de meest verschillende speelstijlen tegen. Normaliter oefenen we zo\'n vijf uur per dag, als er een toernooi aankomt dan kan dat al snel oplopen naar een uurtje of acht.