Voorbeschouwing CL woensdag

Gerard (RedFever007)
Morgenavond zal PSV het moeten opnemen tegen Girondins Bordeaux. Liverpool en Galatasaray zullen elkaar op Anfield Road treffen. Verder spelen Bayern München, Internazionale, Barcelona en Chelsea woensdagavond. Hieronder een overzicht van de andere wedstrijden in de tweede ronde van de Champions League.

Poule A

Programma
Levski Sofia – Chelsea
Werder Bremen– Barcelona

Hoewel er nog maar één wedstrijd gespeeld is, mag worden aangenomen dat de strijd om de eerste twee plekken beslist is. Zowel Barcelona als Chelsea wisten vorige week te winnen. De Spanjaarden deden dat zeer overtuigend tegen Levski Sofia met maar liefst 5-0. Tegenstander van Barça is nu Werder Bremen, dat met 2-0 van Chelsea verloor. De Duitsers doen het in eigen land zeker niet goed, de club staat achtste op de ranglijst. Giovanni van Bronckhorst zal niet meereizen naar Bremen, hij is door coach Frank Rijkaard thuisgelaten.

Levski Sofia speelt op eigen veld tegen Chelsea. Coach José Mourinho kan daarbij weer beschikken over Khalid Boulahrouz in de verdediging. In principe moet Levski Sofia voor het miljoenenteam van Abramovich geen probleem zijn. Chelsea en Barcelona kunnen morgenavond een belangrijke stap zetten en de beide andere ploegen op zes punten achterstand zetten.


Poule B

Programma
Spartak Moskou – Sporting Portugal
Internazionale – Bayern München

De Italiaanse koploper in de Serie A speelt in het Giuseppe Meazza stadion tegen Bayern München, dat op zijn beurt koploper is in de Bundesliga. De Duitsers hadden vorige week geen enkele moeite met Spartak Moskou, einduitslag: 4-0. Nieuw bij Bayern is Mark van Bommel. De oud-PSV’er scoorde inmiddels al twee keer voor Die Roten, afgelopen weekend maakte hij de beslissende 2-1.

Internazionale nam afgelopen weekend de koppositie in Italië over van Palermo door met 4-3 te winnen van Chievo Verona. In de Champions League verloor de Italiaans kampioen met 0-1 van Sporting Portugal. De Portugese ploeg staat momenteel tweede in de Portugese competitie net achter FC Porto. Voor de komende wedstrijd op het hoogste Europese podium zal de ploeg moeten afrijzen naar het verre Spartak Moskou, dat derde in de Russische competitie staat.


Poule C

Programma
Liverpool – Galatasaray
Girondins Bordeaux – PSV

In Poule C is er nog niets veranderd aan de beginstand. Alle vier ploegen speelden gelijk en wisten ook alle vier niet tot scoren te komen. Nederlands enige deelnemer aan de voormalige Europacup-1 PSV, kwam thuis niet voorbij Liverpool. De komende tegenstander van de Eindhovenaren is Girondins Bordeaux.

De Franse ploeg kan vrijwel op volle oorlogssterkte tegen PSV aantreden. Een tegenvaller voor PSV zal ongetwijfeld het meespelen van Johan Micoud zijn, de spelmaker bij de Fransen. Veel personele problemen kent trainer Ricardo sowieso niet, alle selectiespelers op Marc Planus na, zijn fit en inzetbaar.

Aan de kant van PSV zijn de problemen groter. Spits Patrick Kluivert raakte in de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag (0-2) geblesseerd aan de knie en speelt zeker niet. Ook Phillip Cocu, Jefferson Farfan en Jason Culina zullen niet in actie komen. Het meespelen van Ibrahim Afellay is twijfelachtig, wel gaat de middenvelder mee naar Bordeaux. Eventueel kan de 20-jarige spelen. In de wedstrijd tegen Feyenoord liep Afellay een hersenschudding op.

Liverpool ontvangt op Anfield Road het Galatasaray van Eric Gerets. De Turken spelen tot op heden een zeer matig seizoen. In de afgelopen vijf duels in de competitie, werd er maar één winnend afgesloten. Coach Gerets staat ondanks het magere resultaat nog niet onder druk van het bestuur. Ook aan de Engelse zijde zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Dirk Kuyt was afgelopen weekend wel succesvol door voor Liverpool te scoren in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspurs, 3-0 winst.

Poule D

Programma
Sjachtar Donetsk - Olympiakos Piraeus
Valencia – AS Roma

AS Roma had twee week geleden geen enkele moeite met Sjachtar Donetsk en wist met 4-0 te winnen van de Oekraïnsche ploeg. Ook in de competitie gaat het goed met de Romeinen. Samen met Internazionale wordt gestreden om de eerste plaats, momenteel bezet AS Roma de tweede plaats. Woensdag wacht Valencia, dat afgelopen speelronde in Spanje met 1-1 gelijkspeelde tegen Barcelona.

Het meest doelpuntrijke duel van de vorige speelronde was tussen Olympiakos Piraeus en Valencia. De Spanjaarden trokken aan het langste eind door met 4-2 te winnen van de Grieken. In de Griekse competitie gaat het evenwel uitstekend met de ploeg. Alle tot nu toe gespeelde wedstrijden, vijf in totaal, werden gewonnen en de club staat dan ook bovenaan de ranglijst. Tegenstander Sjachtar Donetsk staat in de Oekraïne bovenaan met twintig punten uit acht duels.