Van Nistelrooy haalt uit naar Van Basten

Voor het eerst heeft Ruud van Nistelrooy hard uitgehaald naar bondscoach Marco Van Basten. In een interview met het blad Sportweek bekritiseert de voormalig international van Oranje het selectiebeleid van de bondscoach.

"Het jammere is dat de bondscoach zich niet alleen laat leiden door voetbalkwaliteiten van spelers, maar ook door andere dingen. Ik noem dat het 'ik mag je-gehalte'", aldus de spits.

Na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland besloot Van Basten om de spits van Real Madrid niet meer op te roepen voor het Nederlands elftal. "Hij wil bepaalde persoonlijkheden gewoon niet in zijn selectie hebben. Zég dat dan. Draai er niet omheen. Hij vond dat ik alledrie de poulewedstrijden slecht had gespeeld op het WK. Nou, als hij me tegen Ivoorkust slecht vond, is het misschien ook wel beter om niet met elkaar te werken," aldus Van Nistelrooy, die de afgelopen twee jaar een vaste basisplaats had in Oranje. Na de groepswedstrijden bij het WK in Duitsland moest hij die plek afstaan aan Dirk Kuyt.