'Newcastle wil Waterreus'

Ronald Waterreus schijnt in de belangstelling van Newcastle United te staan. De Limburger zit momenteel zonder club en Newcastle heeft met de blessure van Shay Given geen redelijke backup meer voor tweede man Steve Harper.

In de pikorde komt na Harper de Nederlander Tim Krul, maar die wordt met zijn 18 jaar niet als redelijke optie gezien om Harper eventueel te vervangen. Een naam die al gecirculeerd heeft is die van de Zweed Magnus Hedman, die naar eigen zeggen al een bod van Newcastle heeft afgeslagen maar volgens coach Glenn Roeder nooit benaderd is. Ook de Tsjech Jaroslav Drobny, die afgelopen zomer door Fulham de wacht aangezegd werd, zou een mogelijke kandidaat zijn, maar Waterreus is ogenschijnlijk Roeders eerste keus.

Waterreus mocht afgelopen zomer vertrekken bij het Schotse Rangers, en zou graag naar de Verenigde Staten willen om in de Major League Soccer zijn carrière af te maken. Daar zou hij echter pas in januari aan de slag kunnen, wat Newcastle perfect uitkomt. Given wordt verwacht rond die tijd van zijn darmoperatie hersteld te zijn.