FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 juli 2006

Peiling: Christelijke en linkse partijen op winst

Icoon VerkiezingenIn de meest recente peiling van de politieke barometer van Interview/NSS en het tv-programma Nova groeien zowel de Christelijke partijen, als de linkse. Daarentegen moeten VVD, D66 en PvdV juist zetels inleveren.

De ChristenUnie doet het bijzonder goed met André rouvoet als lijsttrekker. CU heeft drie zetels in de Tweedekamer, maar als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de partij zeven zetels krijgen. Meer dan een verdubbeling in drie jaar tijd. Vorige week kon de Christelijke partij rekenen op zes zetels.

Ook de partij van Jan Peter Balkenende, het Christen Democratisch Appèl, gaat voortvarend. Ten op zichte van vorige week heeft het CDA drie zetels gewonnen. Dit is echter nog altijd minder dan de 44 zetels die ze tijdens de verkiezingen van 2003 kregen.

Jan Marijnissen en Wouter Bos kunnen ook tevreden zijn over het oordeel van de kiezer. Zij hebben deze week allebei één zetel gewonnen. PvdA komt daarmee uit op 48 zetels. Ten opzichte van 2003 is dat een winst van zes zetels. De Socialistische Partij heeft bij de peilingen 15 zetels, dat zijn er 6 meer dan bij de laatste verkiezingen.

Grote verliezer deze week is de VVD van Mark Rutte. De liberale partij heeft maar liefst drie zetels in moeten leveren ten opzichte van vorige week. Alexander Pechtold zal ook niet tevreden zijn over deze week. Zijn partij verliest 2 zetels t.o.v. vorige week en komt daarmee uit op slechts 2 zetels. In 2003 waren dat er nog zes. Tot slot gaat ook Wilders van twee naar één.

De zetelverdeling is hier op een geordende manier na te lezen.

Loting Bavaria World Darts Trophy

De loting voor de Bavaria World Darts Trophy, die van 2 tot en met 10 september op de Vechtsebanen in Utrecht wordt gehouden, heeft in de eerste ronde al een aantal Nederlandse onderonsjes opgeleverd.

Raymond van Barneveld zal het moeten opnemen tegen Michael van Gerwen. Van Gerwen werd onlangs nog in de kwartfinale van het IDL uitgeschakeld door Van Barneveld. Ook Niels de Ruiter en Mareno Michels komen elkaar in de eerste ronde tegen. De meeste andere Nederlanders hebben zwaar geloot.

Albertino Essers moet het opnemen tegen de als tweede geplaatste Martin Adams. Embassy winnaar Jelle Klaasen mag het opnemen tegen de als vierde geplaatste Tony Eccles. Co Stompé loot Darryl Fitton en Dick van Dijk moet het opnemen tegen Tony O'Shea. Alleen Vincent van der Voort treft in de Zweed Goran Klemme een onbekende tegenstander

Loting Bavaria World Darts Trophy eerste ronde

Colin Lloyd - Peter Manley
Gary Anderson (1) - Ted Hankey
Brian Sorensen - Phil Taylor
John Walton (8) - Shaun Greatbatch
Ronnie Baxter - Paul Hogan
Martin Atkins (5) - Paul Hanvidge
Mike Veitch - Dirk Hespeels
Tony Eccles (4) - Jelle Klaasen
Dick van Dijk - Tony O'Shea
Martin Adams (2) - Albertino Essers
Goran Klemme - Vincent van der Voort
Niels de Ruiter (7) - Mareno Michels
Gary Robson - Simon Whitlock
Michael van Gerwen (6) - Raymond van Barneveld
Co Stompé - Darryl Fitton
Mervyn King (3) - Tony Martin

Raymond van Barneveld en Phil Taylor zijn tijdens dit BDO toernooi niet geplaatst aangezien zij deel uitmaken van een andere dartsbond: de PDC.

Ajax toont interesse in Koreaan

Ajax, Manchester City en Aston Villa hebben interesse getoond in Lee Chun-Soo. De Koreaan speler van Ulsan Hyundai Horang-I speelde al eerder in Europa voor het Spaanse Real Sociedad, maar wist daar niet te imponeren.

Chun-Soo die afgelopen seizoen nog tot beste voetballer van de K-League werd uitgeroepen, zei voorzichtig te zijn met uitspraken. "Het enige wat ik zeg is dat er belangstelling is vanuit Nederland en Engeland. Ik zeg ook niet welke clubs dat zijn, het is in Engeland in ieder geval geen topclub zoals Manchester United of Chelsea"

Chun-Soo reageerde positief toen hem werd gevraagd of de interesse uit Nederland afkomstig is van Ajax. "Ik ben in hun stadion geweest en het was behoorlijk indrukwekkend en een club als Ajax speelt altijd Champions League"

Del Horno vrijwel zeker naar Valencia

Asier del Horno zal vrijwel zeker naar Valencia CF vertrekken. Zijn huidige club Chelsea heeft vrijdag een akkoord over de transfer bereikt met de Spanjaarden.

Vorig jaar werd de linksback door Chelsea overgenomen van Athletic Bilbao, maar Del Horno wist nooit een vaste plek te veroveren in de Londense hoofdmacht.

Door een hardnekkige achillespeesblessure miste Del Horno, die nog een contract tot medio 2008 bij Chelsea had, het einde van afgelopen seizoen en door de blessure kon hij ook niet meedoen aan het WK voetbal. Del Horno moet alleen persoonlijk nog tot een akkoord komen met Valencia. Hoeveel Del Horno kost, wil de Spaanse club niet bekendmaken.

Gerucht: Zo'n 20 tot 30 Virtual Console games

In het Wii Rumor Roundup op IGN valt te lezen dat er bij de launch van de Wii hoogstwaarschijnlijk tussen de 20 en 30 Virtual Console games downloadbaar zijn. Deze klassiekers uit vervlogen tijden zullen komen van de NES, SNES, TurboGrafx 16 en SEGA Genesis consoles. In ieder geval zullen er titels komen uit de stallen van Nintendo en SEGA, of er ook third-parties hun oude games via Virtual Console aan de man gaan brengen is nog niet bekend. Daarnaast blijft het aantal voorlopig een gerucht van de 'insiders', hoewel het volgens IGN aannemelijk is.

Voorzitter Barcelona treedt af

Joan Laporta heeft vrijdag bekend gemaakt dat hij aankomende woensdag zal aftreden als voorzitter van FC Barcelona in gezelschap van zijn medebestuursleden. Hij maakt daarmee de weg vrij voor de nieuwe verkiezingen. De Spaanse rechter had daartoe opdracht gegeven.

"Maar ik ben van plan me opnieuw kandidaat te stellen om de belangen van Barcelona te verdedigen", aldus Laporta na afloop van de spoedvergadering.

Woensdag achtte rechter Roberto Garcia Geneceros de klacht van drie clubleden gegrond. Zij voerden aan dat Laporte al aan het einde van zijn ambtstermijn van vier jaar was gekomen. Op 22 juni 2003 trad Laporte aan als preses. Omdat het 'bestuursjaar' volgens de statuten loopt van 1 juli tot en met 30 juni, was zijn eerste jaar in functie weliswaar erg kort, maar het betekent wel dat er nu nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven.

Onder Laporta en trainer Frank Rijkaard was Barcelona de laatste jaren erg succesvol. Bij zin aantreden beloofde de voorzitter de komst van middenvelder David Beckham. Dat lukte niet, maar de Braziliaan Ronaldinho bleek een meer dan geslaagd alternatief.

De verkiezingen voor het voorzitterschap van Barça zijn op 10 september.

Andershandigdag!

Morgen (zaterdag 22 juli) is het Andershandigdag. Je weet wel, de dag dat je met links moet rukken in plaats van met rechts. Ook als je morgenochtend bij de AH vakken staat te vullen kom je er niet onder uit, je moet je andere handje gebruiken...

Morgen willen we alleen stuntelende mensen zien. Een hele dag lang! Bij alles wat je doet!

Wat is AHD precies vraag je je af?

quote:
Q: Maar...wanneer gaat AHD precies in? Hoe lang gaan we het doen? Sta ik niet compleet voor lul als ik opeens alles met rechts/links* doe?

A: Vanaf het tijdstip dat je morgen (zaterdag) wakker wordt. Probeer alle dingen die je normaal met je 'gewone hand' deed nu met je 'andershand' te doen.
Het duurt een hele dag, oftewel tot zondagmorgen. Daarna kunnen we kijken of iedereen wel de gehele dag andershandig was of dat sommigen het wel eens vergaten. Ook kunnen we kijken hoe onze omgeving reageerde op AHD (dat wil zeggen: als je het ze niet hebt verteld). Valt het ze op dat je voor een dag alles opeens met links/rechts* doet of merken ze het niet eens? Hoe ging het met je 'andershand'? Kon je alles even makkelijk doen of had je met sommige dingen (schaar, blikopener, etc...) meer moeite? Enfin, dat is iets om het morgen over te hebben!

Ook voor de reacties op de weblog, verwachten we alleen maar typefouten. Als je niest, dan graag met je rechterhand voor je mond. Want handenschudden gaat alleen nog maar met links.

Wat gaat er bij jou gebeuren als je alles met je andere hand moet doen? Morgen is het Andershandigdag dus Fok!kers doe mee, en bedenk: links is rechts en rechts is links... en houdt pleisters bij de hand!

Nieuwe trailer Dino-RTS ParaWorld

SEK (Diggles) heeft een nieuwe trailer gereleased van haar 3D prehistorische RTS game ParaWorld. Deze high-res "Birth of a Dinosaur" trailer duurt een aanzienlijke 9 minuten en laat de creatie van een van de dinosaurus modellen in het spel zien.

Paraworld is een RTS die zich afspeelt in de prehistorie en de 19e eeuw. Drie onderzoekers worden ergens in de 19e eeuw door een gemene collega een parallelle wereld ingestuurd. In deze prehistorische wereld lopen de dinosauriërs nog vrij rond en wordt het gebied bewoond door tribes. De speler heeft keuze tussen drie “tribes” die allemaal in de single-player campaign aan bod komen, alleen in het laatste gedeelte wordt de speler voor de keuze gesteld om de tribe te kiezen waarmee de laatste confrontatie wordt gespeeld.

De trailer is hier te downloaden.

Wielrennen: Ullrich ontslagen door T-Mobile

Icoon WielrennenJan Ullrich is ontslagen door zijn ploeg T-Mobile. Dit is vanmiddag bekend geworden. Zijn persoonlijke manager, Rudy Pevenage, is ook niet meer welkom. Hij was al eerder ontslagen.

De Tour-winnaar van 1997 is het oneens met zijn ontslag en zal het aanvechten, zo liet 'der Jan' op zijn website weten. Hij heeft inmiddels wel afgezegd voor vijf criteriums, die na afloop van de Tour de France worden verreden.

Vlak voor de start van de Tour de France werd Ullrich door zijn ploeg T-Mobile Team teruggetrokken en geschorst omdat hij wordt beschuldigd van doping via de diensten van Spaanse arts Fuentes.

Naast kopman Jan Ullrich zette T-Mobile ook de Spaanse renner Oscar Sevilla op straat. Ook hij wordt genoemd in het Spaanse onderzoeksrapport naar Fuentes.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!
Met dank aan Fireman voor de submit.

Xbox Live Arcade feitjes

Wanneer je de leaderboards van verschillende Xbox Live Arcade games bekijkt op de Xbox 360 kom je een aantal aardige dingen tegen. Een gebruiker op het populaire gamesforum NeoGAF nam de tijd en bekeek hoeveel een aantal XBLA games ongeveer verkocht hebben en kwam ook een aantal andere opvallende zaken tegen.

Allereerst de verkopen, deze zijn gebaseerd op het aantal mensen in de leaderboards en zullen niet volledig accuraat zijn.

188.428 Geometry Wars
143.223 Uno
107.886 Marble Blast Ultra
78.790 Smash TV
77.394 Gauntlet
70.264 Zuma
50.994 Bejeweled 2
50.229 Feeding Frenzy
45.010 Joust
43.416 Frogger
38.726 Mutant Storm Reloader
35.136 Bankshot Billiards
29.557 Crystal Quest
23.732 Outpost Kaloki X
22.887 Robotron 2084
21.321 Astropop
18.091 Jewel Quest
14.063 Cloning Clyde

Tevens vielen hem een aantal andere zaken op:
-Meer dan 20.000 spelers van Uno hebben nog geen enkel singleplayer spel weten te winnen.
-De slechtste eindtijd in de eerste level van Marble Blast Ultra bedraagt meer dan een uur
-Op de eerste dag dat Cloning Clyde beschikbaar was verkocht het 8500 exemplaren, de volgende dag 5410


Geometry Wars: Retro Evolved

Dit wil je niet horen

Iedereen kan zich 11 september nog wel herinneren. Steeds meer verhalen doen zich de ronde. De ene heeft het over een complot, de ander ziet dit als een straf van god... ga maar door.

Maar soms dan is de realiteit schokkend genoeg om nog even te bedenken dat er ook gewoon mensen zijn gestorven op een gruwlijke manier. Luister en bedenk eens hoe je je zou voelen als je in zijn schoenen stond.

Met dank aan ChOas voor de submit

Codemasters kondigt binnenkort nog een MMORPG aan

Codemasters lijkt zich al een tijdje te willen gaan richten op de markt van de Massive Multiplayer Online Role Playing Games. Zo geven ze momenteel de games RF Online en Dungeons & Dragons: Stormreach uit en in ontwikkeling zijn verder nog de games Archlord en The Lord of the Rings: Shadows of Angmar.

Een medewerker van Codemasters lichtte ons vandaag in dat het bedrijf ook met een vijfde MMORPG gaat komen. Waar de game over gaat kon de beste man niet vertellen aangezien de game nog niet eens aangekondigd is. We kregen zelfs niet te horen wanneer de game dan aangekondigd zou worden. "You'll be hearing from us soon" was alles wat hij kon loslaten.


Lord of the Rings: Shadows of Angmar

Lang zullen we leven

Het moet niet gekker worden. Enkele jaren geleden patenteerde een advocaat in Australië het wiel. Gelukkig was het een grap. Maar dit is geen grap: Een lied wat iedereen wel eens zingt, wat eigenlijk toch algemeen gebruikt moet kunnen worden, is beschermd door een copyright tot 2030.

Wat is er aan de hand? Op het liedje 'Happy Birthday to You', zeer populair tijdens viering van verjaardagen, rust een copyright. De rechten van het liedje zijn in handen van Warner Chappell, een dochteronderneming van Time Warner. Je mag het dus niet in het openbaar zingen zonder te dokken.

Voor ons een goede reden om weer over te schakelen op het traditionele en niet minder fraaie "Lang zal hij leven".

Met dank aan BGS voor de submit.

Screenshots arcadeversie Half-Life 2

Taito heeft een speciale arcade versie van Half-Life 2 ontwikkeld. Voor de besturing heeft men gekozen voor een joystick met twee pedalen. Helaas geen vishengel dus om de wateren van City 17 mee te verkennen. De kast is daarnaast ook nog uitgerust met een LCD HDTV.

Een foto van de kast plus 30 screenshots zijn vrijgegeven, al is het maar de vraag of wij Nederlanders ooit de kast in het echt te zien krijgen.












Excelsior wil Loran of Seip

Voor de start van de competitie wil Excelsior zich nog gaan versterken met een centrale verdediger. Tyrone Loran en Marcel Seip hebben hierbij de beste papieren.

Loran is de eerste keuze van de Rotterdammers. Loran heeft nog een contract tot medio 2007 bij RBC Roosendaal, maar heeft een arbitragezaak aangespannen om zijn verbintenis laten ontbinden. De speler vindt dat hij door de degradatie van zijn club een transfervrije status heeft.

Seip is transfervrij aan te trekken. De speler heeft geen club meer, sinds zijn verbintenis bij SC Heerenveen aan het eind van afgelopen seizoen afliep. Zelf geeft Seip de voorkeur aan een buitenlands avontuur, maar een Russisch club is afgehaakt en vooralsnog is er geen andere interesse uit het buitenland.

Landis komt naar criterium Stiphout

Floyd Landis, topfavoriet voor de eindzege in de Tour de France, zal aankomende dinsdag aan de start verschijnen van het criterium van Stiphout. Dat maakte de Brabantse organisatie vrijdag bekend.

Ook Nederlands kampioen Michael Boogerd, Steven de Jongh, Bram Tankink, Koos Moerenhout en Joost Posthuma zullen zich laten zien in Stiphout. De organisatie onderhandelt nog met de Deen Michael Rasmussen, de Rabobank-coureur die de bolletjestrui in zijn bezit heeft.

Coolen nieuwe trainer AGOVV

Rini Coolen is de nieuwe trainer van AGOVV. De voormalig coach van FC Twente volgt Stanley Menzo op, die naar FC Volendam vertrok.

Coolen tekende voor één seizoen bij de club uit Apeldoorn. "We hadden het gevoel dat Rini Coolen het best bij deze spelersgroep past", aldus een woordvoerder van de club.

Coolen, die als speler uitkwam voor Go Ahead Eagles, Heracles, De Graafschap en AZ, was anderhalf jaar coach bij Twente. Afgelopen februari stapte hij op vanwege tegenvallende resultaten. De Tukkers stonden toen dertiende.

Dutch Open: Coria naar de halve finales

Guillermo Coria heeft vrijdag de halve finale weten te bereiken van het Dutch Open in Amersfoort. De als eerste geplaatste Argentijn versloeg zijn landgenoot Agustin Calleri met 6-3 7-6.

Calleri stond vorig jaar nog in de eindstrijd. Nu had hij alleen in de tweede set iets in te brengen, maar die ging alsnog met 4-7 verloren. Coria treft zaterdag Marc Gicquel of Novak Djokovic. De andere halve finale gaat tussen Nicolas Massu, die verrassend Carlos Moya versloeg, en de Spanjaard Ruben Ramirez

Punten etappe 18

Met nog twee etappes te gaan is het nog steeds spannend in de Tour de France, maar ook in de FOK!Tourmanager. Hieronder de punten.

Dagwinnaar vandaag is ArnoudBM met 58 punten. Uhm pakt de tweede plaats met 48 punten. Wiebse eindigt vandaag met 46 punten als derde. krvabo is met 45 punten vierde geworden, twee punten voor Undergod die de top 5 afsluit.

In het algemeen klassement is het nog steeds spannend. Bulbs staat eerste met 2451 punten. el_salvador staat tweede met 2413 punten. franco21 en JelleS staan gedeeld derde met 2376 punten en Arcee staat met 2350 punten vijfde. Falco staat met 2300 punten zesde en 7T7 staat vandaag zevende in het algemeen klassement.

Pindakaas populairder dan PSP onder vakantiegangers

Uit een opiniepoll op FOK!games is gebleken dat meer mensen pindakaas mee op vakantie nemen dan een PSP. 14% pakt een potje pindakaas in, tegenover 10% die toch kiest voor de PSP. Veruit het populairst is de Nintendo DS, die wordt door 28% ingepakt in de koffer. 'Ouderwetse' spellen als Yahtzee en Sudoku zijn niet echt populair onder de gamers, 4% neemt Sudoku's mee, slechts 3% Yahtzee.



voor de PSP.

Man betrapt bij verdrinken puppies

Icoon MisdaadEen nog onbekende man werd gisteren betrapt toen hij zijn puppies aan het verdrinken was in een sloot in Zwijndrecht. Een vrouw zag dit gebeuren, maar toen de man haar opmerkte, gooide hij de doos die hij in zijn handen had neer, en vluchtte hij met zijn auto weg. De vrouw belde de politie, maar die kon de verdachte niet meer achterhalen.

Toen de vrouw in de doos keek, zag zij dat één van de puppies nog in leven was. In het water lagen nog eens twee puppies, maar die waren reeds verdronken. Vervolgens bracht zij de overlevende voor de zekerheid naar een dierenarts. Het dier, dat een kruising is tussen een dwergpincher en een chihuahua, bleek gezond. De 35-jarige vindster heeft besloten om de puppy te houden. Het hondje heeft zij de naam 'Beethoven' gegeven, vernoemd naar de vindplaats: de Van Beethovenlaan.

De politie is dringend op zoek naar de man die dit op zijn geweten heeft. Volgens de getuige reed hij in een nieuw uitziende, zwarte, glimmende auto, vermoedelijk een BMW. Het signalement van de man is: ongeveer 35 a 40 jaar, 1.80m, zwart haar, zwarte snor, blanke huid en hij droeg die dag een blauwe spijkerbroek en een wit overhemd.

Met dank aan Ikook en Vince_Taylor voor de submit.

AnthonyZeus

Maak kennis met FOK!ker AnthonyZeus. Pro-Wrestler van beroep en tevens een 19-jarig ex-werknemertje bij een niet nader te noemen bedrijf. Een 33-jarige MILF zorgde ervoor dat Anthony er met nóg meer plezier werkte. Want wat was het geval? Deze moeder geilde op hem en dat stak ze niet onder stoelen of banken.

En hoewel Anthony vaak de gelegenheid had om haar eens flink uit te wonen (lees: in de lift, op kantoor, in de pauze, in de Amsterdamse bossen...), greep hij pas gisteravond zijn kans. Bij haar thuis welteverstaan. Daar werd ze genomen als/door een beest:

quote:
Op donderdag 20 juli 2006 19:56 schreef AnthonyZeus het volgende:
ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Ik heb haar HELEMAAL de tyfus in geneukt...een 33 jarige vrouw met veel ervaring...alleen weinig goede sex partners...BRILJANT! Ze kreunde: BEEST!! Hoe kan jij zo goed neuken voor een 19-jarige!!!

Ik zal zometeen de foto's ff sturen...Heb niets gemaakt tijdens het neuken, maar wel nadat we de douche uit stapten...paar mooie dingen gefilmd

Ondertussen hebben verschillende weblogs (waaronder GS, VK en Zaanzone) de hype opgepikt die ontstond op FOK! (waar anders?)

Overigens is AnthonyZeus echt niet heel kieskeurig en al op zoek naar een volgend gewillig slachtoffer:

quote:
Op woensdag 19 juli 2006 14:47 schreef AnthonyZeus het volgende:

[..]

Ow...mevrouw wil ook geneukt worden? Is niet erg hoor, 16/17jarigen pak ik ook.

Met dank aan Bupatih voor alle tekst.

Tour de France: Uitslag 18e Etappe

Icoon Tour de FranceMatteo Tosatto heeft de achttiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De 32-jarige coureur van Quick-Step klopte Cristian Moreni en Ronny Scholz in een sprintje met drie overlevenden van een lange vlucht. Het is pas de eerste Italiaanse ritzege in deze Tour. Oscar Pereiro behield de gele trui.

Liefst vijftien coureurs - allen ongevaarlijk voor het klassement - kozen vandaag het hazenpad. Alleen Gerolsteiner was in de personen van Levi Leipheimer en Ronny Scholz met een duo vertegenwoordigd. De andere namen: David Zabriskie, Egoi Martinez, Patrik Sinkewitz, Sylvain Calzati, Juan Antonio Flecha, Mario Aerts, Matteo Tosatto, Sébastien Hinault, Inaki Isasi, Cristian Moreni, Benoit Vaugrenard, Manuel Quinziato en Jérôme Pineau.

De hoofdmacht liet aanvankelijk begaan. Zowat elke ploeg was immers voorin vertegenwoordigd. Alleen Agritubel, Saunier Duval, Phonak, Caisse d’Epargne, Lampre en Milram hadden de boot gemist. Verrassenderwijs ging Saunier Duval zich op kop zetten. De Spaanse equipe beschikt niet over een topspurter. Kennelijk leidde dit tot onrust voorin, want al op vijftig kilometer van de finish opende Calzati de debatten. De Fransman kon niet wegkomen, iets waar Leipheimer en Isasi even later wel in slaagden. Ondertussen haalde het werk van Saunier Duval niets uit. Doordat geen enkele ploeg een handje wilde bijsteken, waren de vluchters al vroeg buiten schot.

Het Spaans/Amerikaanse duo liet zich op twintig kilometer inlopen. Dat was het sein voor Ronny Scholz om te demarreren. Hij sloog meteen een kloof, enkel Cristian Moreni (Cofidis) en Matteo Tosatto (Quick-Step) reden nog naar de Duitser toe.

Ronny Scholz leidde de sprint in, maar Matteo Tosatto kwam er vlot over. Cristian Moreni werd uiteindelijk tweede.

Rituitslag:
1 Matteo Tosatto (Ita) Quick-Step-Innergetic 4.16.15(46.126 km/h)
2 Cristian Moreni (Ita) Cofidis
3 Ronny Scholz (Ger) Gerolsteiner 0.02
4 Manuel Quinziato (Ita) Liquigas 0.47
5 Sébastien Hinault (Fra) Crédit Agricole 1.03
40 Koos Moerenhout (Ned) Phonak 8.00

Klassement:
1 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 84.33.04 (40.747 km/h)_
2 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 0.12
3 Floyd Landis (USA) Phonak 0.30
4 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile 2.29
5 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto 3.08
12 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 13.52

Meer nieuws over de Tour de France lees je op de speciale Toursite van FOK!

Klassementen Tour de France

Alleen de gele en witte trui staan de laatste twee dagen nog op het spel. Robbie McEwen en Mickael Rasmussen zijn mathematisch zeker van respectievelijk de groene trui en bolletjestrui. Hieronder de nieuwe rangen en standen na de achttiende etappe.


Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Oscar Pereiro (Spa)CDI84:33.04
2.Carlos Sastre (Spa)CSC0’12”
3.Floyd Landis (USA)PHO0’30”
4.Andreas Klöden (Dui)TMO2’29”
5.Cadel Evans (Aus)DAV3’08”
6.Denis Menchov (Rus)RAB4’14”
7.Cyril Dessel (Fra)A2R4’24”
8.Christophe Moreau (Fra)A2R5’45”
9.Haimar Zubeldia (Spa)EUS8’16”
10.Michael Rogers (Aus)TMO12’13”
11.Frank Schleck (Lux)CSC13’48”
12.Michael Boogerd (Ned)RAB13’52”
13.Levi Leipheimer (USA)GER15’01”
14.Pietro Caucchioli (Ita)LAM15’46”
63.Koos Moerenhout (Ned)PHO2.05’51”
89.Pieter Weening (Ned)RAB2.48’28”
92.Joost Posthuma (Ned)RAB2.49’38”
93.Bram Tankink (Ned)QUI2.49’45”
141.Wim Vansevenant (Bel)DAV3.50’36”

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DAV254
2.Erik Zabel (Dui)MIL175
3.Thor Hushovd (Noo)CA160
4.Bernhard Eisel (Oos)FDJ157
5.Luca Paolini (Ita)LIQ152

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.Mickael Rasmussen (Den)RAB163
2.Floyd Landis (USA)PHO131
3.David de la Fuente (Spa)SAU113
4.Carlos Sastre (Spa)CSC99
5.Frank Schleck (Lux)CSC94

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Damiano Cunego (Ita)LAM84.50.22
2.Marcus Fothen (Dui)GER00’05”
3.Mathieu Sprick (Fra)BOU1.23’08”
4.David de la Fuente (Spa)SAU1.31’25”
5. Moises Duenas Nevado (Spa)A2R1.42’40”

Uitslag 18e etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Matteo Tosatto (Ita)QUI4.16.15
2.Cristian Moreni (Ita)COFz.t.
3.Rony Scholz (Dui)GER0’02”
4.Manuel Quinziato (Ita)LIQ0’47”
5.Sébastien Hinault (Fra)CA1’03”
6.Jerome Pineau (Fra)BOUz.t.
7.Sylvain Calzati (Fra)A2Rz.t.
8.Benoit Vaugrenard (Fra)FDJz.t.
9.Inaki Isasi (Spa)EUSz.t.
10.Egoi Martinez (Spa)DISz.t.
11.Mario Aerts (Bel)DAVz.t.
12.Patrik Sinkewitz (Dui)TMOz.t.
13.Juan Antonio Flecha (Spa)RABz.t.
14.Levi Leipheimer (USA)GER1’06”
40.Koos Moerenhout (Ned)PHO8’00”
75.Michael Boogerd (Ned)RABz.t.
98.Joost Posthuma (Ned)RABz.t.
101.Bram Tankink (Ned)QUIz.t.
127.Pieter Weening (Ned)RABz.t.

Opgaves: David Lopez Garcia (Spa)

Niet gestart: Oscar Freire (Spa)

Ploegenklassement 18e etappe:

#PloegTijd
1.Gerolsteiner12.57.52
2.Cofidis6’52”
2.Quick-Step6’52”
4.Liquigas7’39”
5.Française des Jeux7’55”

Algemeen ploegenklassement:

#PloegTijd
1.T-Mobile253.49.15
2.CSC10’03”
3.Rabobank12’31”
4.AG2R19’06”
5.Lampre47’06”

Honda 007 haalt de 400 km/h

Honda Racing F1 heeft gisteren een snelheid van 400 km/h bereikt op de Bonneville International Speedway in Utah. Hiermee is de Honda de eerste 'legale' F1 wagen die deze snelheid bereikt.

Honda Racing F1 had eerder deze week haar pogingen hervat om de 400 km/h te halen. Gistermiddag om drie uur was het Alan van der Merwe die met een 'legale' Honda 007 een magische snelheid van 400,450 km/h wist te bereiken. Deze poging werd niet als een record opgenomen omdat op de terugweg de 400 niet werd bereikt. De uiteindelijke snelheid bleef hangen op 393.613 km/h als gemiddelde van beide runs. Vannacht zijn ze bezig geweest met de versnellingsbak en hopen de snelheid van gistermiddag te kunnen herhalen.

Grenspaal 184 opnieuw gejat

372 kilo weegt het gevaarte, maar toch is grenspaal 184 bij Valkenswaard opnieuw gestolen. Vorig jaar nog werd de paal ook gejat, maar toen werd het teruggevonden in Maarheeze en feestelijk teruggeplaatst. Maar feest is het dit keer niet.

Burgemeester Hans Haas van Valkenswaard is niet blij met de diefstal. Volgens hem moet er zwaar materieel zijn gebruikt om de paal van de grens te lichten. Hij heeft geen idee wie het gedaan zou kunnen hebben.

Maar mocht de paal worden teruggevonden, dan komt er dit keer geen feestelijke herplaatsing. Haas wil daar geen belastinggeld aan besteden.


Vorig jaar werd de paal nog feestelijk teruggeplaatst.

Tosatto redt Italiaanse eer

Matteo Tosatto heeft de achttiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De 32-jarige coureur van Quick-Step klopte Cristian Moreni en Ronny Scholz in een sprintje met drie overlevenden van een lange vlucht. Het is pas de eerste Italiaanse ritzege in deze Tour. Oscar Pereiro behield de gele trui.

Zonder Oscar Freire vertrok het Tourpeloton om kwart voor één voor een overgangsrit richting Mâcon, hoofdstad van het departement Saône-et-Loire, middenin de Bourgogne. In het eerste gedeelte van het parcours lagen enkele uitlopers van de Alpen. Lastigste obstakel was de Col du Berthiand, een colletje van de tweede categorie op ruim zeventig kilometer van de aankomst. Met de meeste sprinters alweer naar huis leek het een dag voor avonturiers te worden.

Al bij het uitrijden van Morzine ontstond de eerste kopgroep. David Millar, Yaroslav Popovych en Benoit Vaugrenard slaagden er echter niet in ver uit te lopen. Na dertig kilometer vechten voor ook maar één minuut voorsprong werd het drietal tot de orde geroepen. Hierop volgde een periode van relatieve rust, alvorens de beslissende ontsnapping tot stand kwam. Liefst vijftien coureurs – allen ongevaarlijk voor het klassement – kozen het hazenpad. Alleen Gerolsteiner was in de personen van Levi Leipheimer en Ronny Scholz met een duo vertegenwoordigd. De andere namen: David Zabriskie, Egoi Martinez, Patrik Sinkewitz, Sylvain Calzati, Juan Antonio Flecha, Mario Aerts, Matteo Tosatto, Sébastien Hinault, Inaki Isasi, Cristian Moreni, Benoit Vaugrenard, Manuel Quinziato en Jérôme Pineau.

De hoofdmacht liet aanvankelijk begaan. Zowat elke ploeg was immers voorin vertegenwoordigd. Alleen Agritubel, Saunier Duval, Phonak, Caisse d’Epargne, Lampre en Milram hadden de boot gemist. Verrassenderwijs ging Saunier Duval zich op kop zetten. De Spaanse equipe beschikt niet over een topspurter. Kennelijk leidde dit tot onrust voorin, want al op vijftig kilometer van de finish opende Calzati de debatten. De Fransman kon niet wegkomen, iets waar Leipheimer en Isasi even later wel in slaagden. Ondertussen haalde het werk van Saunier Duval niets uit. Doordat geen enkele ploeg een handje wilde bijsteken, waren de vluchters al vroeg buiten schot.

Voorin ontstond een steekspel tussen Leipheimer en Isasi enerzijds en de dertien achtervolgers anderzijds. Het Spaans/Amerikaanse duo liet zich op twintig kilometer inlopen. Dat was het sein voor Ronny Scholz om te demarreren. Na enige moeite sloten Tosatto en Moreni aan. Daarachter kwam de achtervolging moeizaam op gang door splitsingen, strubbelingen en tempowisselingen. Tosatto, Scholz en Moreni mochten het uitmaken in een sprintje. Scholz deed al het kopwerk, maar had geen energie meer voor een explosie. Tosatto daarentegen buitte zijn snelheid uit en klopte Moreni. Alsnog een ritzege dus voor het geplaagde Quick-Step. Het peloton met geletruidrager Oscar Pereiro bolde op precies acht minuten over de streep.

Morgen strijden Oscar Pereiro, Carlos Sastre en Floyd Landis om de eindwinst in de individuele tijdrit tussen Le Creusot en Montceau-les-Mines. Wanneer Landis tijdig is hersteld van zijn legendarische raid door de Alpen moet hij in staat worden geacht zijn halve minuut achterstand goed te maken. Het parcours is overigens verre van vlak. Met name in de tweede helft liggen enkele geaccidenteerde stukken.


Uitslag 18e Etappe – Morzine – Mâcon – 197 kilometer:

#CoureurPloegTijd
1.Matteo Tosatto (Ita)QUI4.16.15
2.Cristian Moreni (Ita)COFz.t.
3.Rony Scholz (Dui)GER0’02”
4.Manuel Quinziato (Ita)LIQ0’47”
5.Sébastien Hinault (Fra)CA1’03”
6.Jerome Pineau (Fra)BOUz.t.
7.Sylvain Calzati (Fra)A2Rz.t.
8.Benoit Vaugrenard (Fra)FDJz.t.
9.Inaki Isasi (Spa)EUSz.t.
10.Egoi Martinez (Spa)DISz.t.
11.Mario Aerts (Bel)DAVz.t.
12.Patrik Sinkewitz (Dui)TMOz.t.
13.Juan Antonio Flecha (Spa)RABz.t.
14.Levi Leipheimer (USA)GER1’06”
15.David Zabriskie (USA)CSC2’25”
16.Bernhard Eisel (Oos)FDJ8’00”
17.Luca Paolini (Ita)LIQz.t.
18.Erik Zabel (Dui)MILz.t.
19.Marco Velo (Ita)MILz.t.
20.Thor Hushovd (Noo)CAz.t.

AS Roma meldt zich ook voor Trezeguet

Het is nog onzeker waar de toekomst ligt van David Trezeguet. De spits van Juventus wil vertrekken en kan kiezen uit Liverpool en Olympique Lyon. l'Equipe meldt dat ook AS Roma zich inmiddels voor de Fransman heeft gemeld.

Het is onbekend of de Romeinen inmiddels al een bod hebben uitgebracht op de Fransman. Vooralsnog lijkt Liverpool de belangrijkste gegadigde, omdat de Fransman liet weten wel iets te voelen voor een vertrek naar Engeland.

Rourke snijdt vingertopje af

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse acteur Mickey Rourke heeft in een woedeuitbarsting het topje van zijn pink afgesneden. "Ik was zo kwaad, dat ik besloot dat ik die vinger niet nodig had."

Het vingertopje bleek uiteindelijk nog te redden. Volgens Rourke hing het nog aan een pees. "Mijn goede vriend Gary heeft ervoor gezorgd dat mijn vingertopje niet verder afscheurde. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen, heeft een chirurg het weer aan mijn pink genaaid. Ik kan het nog steeds goed buigen", aldus Rourke.

Criss Angel

Iemand zin in een goocheltrucje?? Criss Angel in ieder geval wel. Voor wie hem niet kent: hij is een illusionist die de meest wonderlijke dingen doet.

Iedereen kent wel het trucje van mensen door midden zagen. Deze doormiddenhakking van deze vrouw is eerder komisch dan verbazingwekkend…. En nog makkelijk te verklaren ook (toch???).

Dat hij het zelfde daarna bij zich zelf doet is ietwat schokkender. Het is een truc, maar ik heb geen idee hoe hij zijn eigen doormiddenhakking voor elkaar krijgt.

Heb je de smaak te pakken, kijk eens op YouTube voor nog meer filpmjes van deze bijzondere man.

Tunks-Koeman komt voortaan uit voor Canada

Kogelstootster en discuswerpster Lieja Tunks-Koeman zal voortaan uitkomen voor Canada. Tunks-Koeman had een verzoek ingediend om voor Canada te mogen uitkomen en dit is gehonoreerd door de IAAF.

Tunks-Koeman is getrouwd met de Canadese discuswerper Jason Tunks en woont al jaren in Canada. Momenteel heeft ze haar loopbaan onderbroken omdat ze zwanger is van haar eerste kind. In juni 2007 mag Tunks-Koeman voor het eerst voor Canada uitkomen. Normaal gesproken mag een atleet pas na drie jaar uitkomen voor een ander land. Voor Tunks is deze termijn ingekort tot een jaar, omdat de Nederlandse atletiekunie heeft ingestemd met het verzoek van Tunks.

Tunks-Koeman behaalde zeventien nationale titels en won op het EK indoor in 2002 brons bij het kogelstoten. In 2000 en 2004 kwam ze bovendien namens Nederland uit op de Olympische Spelen.

Nederlandse militairen doden Talibanstrijders

Icoon OorlogNederlandse commando's hebben in Uruzgan in de afgelopen tien dagen minstens achttien Talibanstrijders gedood. Aan Nederlandse zijde vielen geen slachtoffers. Dat heeft generaal Dick Berlijn vrijdag bij een persconferentie in Den Haag bekend gemaakt.

De Talibanstrijders waren bezig stellingen te betrekken in de bergen rondom het Nederlandse kamp dat momenteel opgericht wordt, en vormden volgens Berlijn een bedreiging. "Als wij niets hadden gedaan, dan zouden onze soldaten onder vuur kunnen komen en zou de bouw van ons kamp gehinderd kunnen worden."

Ongeveer 455 Nederlandse militairen zijn momenteel bezig met de opbouw van het kamp. Vanaf volgende maand zullen er rond de 1400 militairen verblijven.

[Upd] Ullrich ontslagen door T-Mobile

Jan Ullrich heeft afgezegd voor vijf criteriums, die na afloop van de Tour de France worden verreden. De Duitse wielrenner had een vijftal contracten, maar liet deze door zijn manager Wolfgang Strohband inleveren. Hij zou ze rijden in Oostenrijk en Duitsland.

Vlak voor de start van de Tour de France werd Ullrich door zijn ploeg T-Mobile Team vlak teruggetrokken en geschorst omdat hij wordt beschuldigd van doping via de diensten van Spaanse arts Fuentes. Door die schorsing kan Ullrich aan geen enkele wedstrijd deelnemen. De directie van T-Mobile zal na de Tour een beslissing nemen over de toekomst van Ullrich.

Update 16:10 uur

Zojuist is bekend geworden dat T-Mobile Ullrich heeft ontslagen. Daarnaast is ook de persoonlijke manager van Ullrich, Rudy Pevenage, niet meer welkom.

De Tour-winnaar van 1997 is het oneens met zijn ontslag en zal het aanvechten, zo liet 'der Jan' op z'n website weten.

Kamer 315

'Eet nu maar de worteltjes, dat is goed voor je', zegt de verpleegster. Ongeduldig vist ze met een lepeltje de worteltjes van het bord en houdt het voor zijn gerimpelde mond. Twee waterige ogen, ooit felblauw maar nu vaal en grijs, staren naar de worteltjes. Hij houdt niet van worteltjes. Nooit van gehouden. Niet toen hij jong was en zeker niet nu hij oud is. Hij heeft eigenlijk helemaal geen trek meer de laatste tijd. Na een paar happen zit hij vol, maar hij heeft geen zin om dat aan de verpleegster te vertellen. Ze luistert toch niet. Ze ziet alleen een lastige oude man, die zijn worteltjes niet wil eten. Hij keert zijn hoofd af. De verpleegster zucht en zet het bord op het dienblad dat boven zijn borst hangt. 'Dan moet je het zelf maar weten', zegt ze vinnig en loopt de kamer uit.

Je, zegt ze. Niet u, maar je. En daar komt het uiteindelijk allemaal op neer. Als je maar oud genoeg wordt, gaan ze vanzelf weer je zeggen. De oude man draait zich op zijn zij en grimast even van de pijn. Iedere beweging doet pijn. Daar had hij vroeger toch nooit last van. Hij heeft een kamer voor zichzelf alleen in het verpleegtehuis. Betaald met het geld uit zijn eigen bedrijf waar hij zijn hele leven hard gewerkt heeft. Mooie tijden waren dat. Zware tijden, maar mooi. Aanzien had hij, en respect, daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Door de open deur ziet hij een aantal mensen door de met TL-buizen verlichte gang lopen. Ze lachen. Waarschijnlijk net op bezoek geweest bij hun opa, oma, vader of moeder. Hoe lang heeft hij zijn kinderen al niet gezien? Zeker al een maand niet. Niet dat het erg is. Ze hebben allemaal hun eigen leven, maar hij mist ze wel heel erg. Het zo begeerde aanzien en respect vallen in het niets bij de glimlach van je eigen kind. Niets is zeker in het leven, helemaal niets, behalve dat je als vader je leven zou geven als je daarmee je kinderen pijn zou kunnen besparen.

Ja, hij mist zijn kinderen, maar nog meer mist hij Ellie. Samen met Ellie kon hij alles aan. Ellie was de spil in zijn leven waar alles om draaide. Ze gaf hem de kracht om iedere nieuwe dag met opgeheven hoofd tegemoet te treden. Eén blik in haar ogen en alles werd bijzaak. Vijfenveertig jaar lief en leed. Vijfenveertig jaar samen lachen en samen huilen. Wat zeiden de doktoren ook al weer? Haar hart wil niet meer. Haar geest is sterk, maar het lichaam is zwak. En dat was dat. Twee zinnetjes die het einde beschrijven van de persoon waar niet genoeg woorden voor bestaan om haar te bedanken voor alles wat ze voor je heeft betekent.

En daarna? Daarna wil je niet meer. Alles, zelfs de kleinste dingen, herinneren je aan de tijd samen. Jonge mensen snappen het niet. Zelfs zijn kinderen snappen het niet. Uren alleen in je huis. Niets te doen behalve treuren. Te oud om nog iets te gaan ondernemen en eigenlijk ook helemaal geen zin om het huis uit te gaan. De welkome afwisseling als je kinderen langskomen helpt je de weken door. Maar na een paar maanden word je een zeur. Vinden ze dat het tijd wordt dat je verder gaat met je leven en pakken ze hun eigen leven weer op. Dagen alleen worden weken alleen en de weken worden maanden. Slecht slapen, veel piekeren, heimwee naar de vrouw die je leven compleet maakte, eisen hun tol op je oude lichaam en voor je het weet lig je aan de hartbewaking in een groot ziekenhuis. De geest is zwak, maar het lichaam nog niet. Meneer is te oud om nog alleen thuis te blijven en heeft constante verzorging nodig. Moeilijke blikken bij de kinderen. Ze hebben het druk. Geen tijd voor een oude man. Het woord verpleegtehuis valt steeds vaker en je bent terug bij af. Behandeld worden als een klein kind, alleen nu door meisjes die jong genoeg zijn om je kleindochter te zijn.

Hij opent zijn ogen. Het bord met de worteltjes is weg. Weggehaald terwijl hij sliep. Hij slaapt te veel, het leven glip door zijn vingers, maar er is ook niets anders te doen. Door de deur op de gang klinkt muziek. Verbaasd slaat hij de dekens terug en stapt uit bed. Op blote voeten loopt hij naar de deur. De vloer is koud. Hij merkt het niet. Muziek in een verpleegtehuis? Dat is heel erg vreemd. De gang is verlaten. Zelfs het bureau waar altijd de nachtzuster zit is leeg. De muziek komt uit de recreatiekamer waar de tv staat en tijdschriften liggen. Waar hij af en toe stil voor zich uit staart en net als alle andere patiënten zijn tijd uitzit. Hij loopt de ruimte in. Er is een feestje aan de gang. Veel mensen in feestkleding. Ze praten en lachen. Vrolijke gezichten. Aan de zijkant van de kamer is een bar verschenen en muziek klinkt uit twee grote zwarte boxen. Niet die herrie die ze tegenwoordig produceren, maar mooie jazz. De muziek waar hij altijd van heeft gehouden. Het duurt even voordat hij doorheeft dat hij iedereen in de kamer kent. In de loop der jaren uit het oog verloren, maar allemaal mensen die ooit iets hebben betekend in zijn leven.

Daar staan Hans en Gerrit, vrienden waar hij in de tweede wereldoorlog samen mee heeft gevochten. Ze zien hem en zwaaien. Hij zwaait schuchter terug. Nu ziet iedereen hem en ze komen op hem af. Ze schudden zijn hand en groeten. 'Hoe gaat het?' zeggen ze en 'lang niet gezien.' Hij schudt de hand van Kees, zijn jeugdvriend. Van Margaretha, zijn eerste liefde. Meer en meer bekenden komen op hem af en een warm gevoel overspoelt zijn oude lichaam. De pijn waar hij al zo lang mee leeft dat ze een deel van hem is geworden, is weg. En daar, daar bij de deur ziet hij haar. Hij loopt langzaam op haar af. Bang dat als hij te snel loopt ze weer verdwijnt. Tranen van geluk stromen over zijn wangen. 'Ellie', zegt hij zachtjes, 'Ellie, ik heb je zo gemist', en hij neemt haar in zijn armen. In de recreatiekamer gaat het feest nog lang door.

De verpleegster op de ochtendronde komt zijn kamer binnen met het ontbijt en ziet het meteen. Vandaag hoeft ze geen lastige oude man te voeden. Ze loopt de gang weer op en belt de hoofdzuster. De familie moet ingelicht worden en een berichtje gaat naar de administratie, simpel en kort. Kamer 315 is vrij.

Sony koopt Unreal Engine 3 licentie

Sony Online Entertainment heeft zich aangesloten bij de immer groeiende lijst van bedrijven die een licentieovereenkomst hebben met Epic Games voor het gebruik van de Unreal Engine 3.

De engine gaat worden gebruikt voor de ontwikkeling van enkele next-gen console -en PC-games, waaronder de DC Comics titel waar momenteel aan gewerkt wordt.

SOE president John Smedley zei dat de teams van ontwikkelaars erg verheugd zijn over de overeenkomst. "De combinatie van een hoogstaande grafische engine en een robuuste set van ontwikkelingstoepassingen zorgen ervoor dat onze teams in staat zijn ongelofelijke en innovatieve gamecontent voor next-gen consoles en PC af te leveren."

Uiteraard was Vice-president Mark Rein van Epic games eveneens zeer te spreken over de overeenkomst. "Het is voor ons een groot voorrecht dat Sony de Unreal Engine 3 gaat gebruiken voor hun next-generation projecten."

Andere bedrijven die ook al een licentie hebben voor de Unreal Engine 3 zijn onder andere THQ, BioWare, Midway, Atari en Buena Vista Games.

We zijn benieuwd...



Yeah, baby!

Overkill Apache (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Overkill Apache" en ook in dit laatste spel mag je lekker gaan schieten, maar nu met een helikopter. Verzamel zo veel mogelijk power-ups en schiet zoveel mogelijk vijanden in stukken en haal een zo hoog mogelijke score daarmee. Wat is jullie hoogste score?

Driften en een schop

De humor van dit filmpje laat even op zich wachten, het begint met iemand die in een stoere Amerikaanse musclecar wat rondjes aan het rijden is rond een gebouw, daarna nog wat andere stunts doet, allemaal een normaal ''kijk eens wat ik kan'' filmpje.

Dan neemt het filmpje een onverwachte wending....

En omdat dit filmpje eigenlijk helemaal niet grappig is en veels te kort is een wat langer autofilmpje, allemaal rallycrashes compleet met Japans commentaar.

De Vries naar Dunfermline

Dunfermline Athletic en Dorus de Vries zijn het eens geworden over een contract voor één seizoen. De Vries, die transfervrij vertrok bij ADO Den Haag, was de afgelopen weken op proef bij de Schotse voetbalclub.

Tijdens de stage maakte de 25-jarige doelman een goede indruk, hetgeen nu heeft geleid tot een contract. Over acht dagen start de Schotse competitie. Durnfermline opent het nieuwe seizoen op 29 juli met een thuiswedstrijd tegen Heart of Midlothian.

Thing Thing Arena (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Thing Thing Arena" en dit spel lijkt wel een beetje op het vorige. Ook hier mag je weeer lekker gaan knallen. Je kunt verschillende onderdelen uitoefenen. Wat zijn jullie hoogste scores per onderdeel?

Agent schoot zijn vrouw en zichzelf dood

Icoon BinnenlandsDe politieman die afgelopen dinsdag samen met zijn vrouw dood in hun huis in Ermelo werd aangetroffen, heeft zijn vrouw en zichzelf met zijn dienstwapen doodgeschoten. De aanleiding voor het drama is nog onduidelijk. Dit heeft de politie vrijdag bekend gemaakt.

Dinsdag vond een familielid het echtpaar, waarna er een onderzoek werd ingesteld. Er wordt nu nog onderzocht hoe de man zijn dienstwapen thuis heeft kunnen gebruiken. Volgens de voorschriften moeten dienstwapens namelijk in een kluis op het politiebureau worden bewaard.

Aanstaande maandag wordt het echtpaar begraven. De media is dringend verzocht daarbij weg te blijven.

Boateng nieuwe aanvoerder Middlesbrough

George Boateng is de nieuwe aanvoerder van Middlesbrough. Hij is de opvolger van Gareth Southgate, die de nieuwe trainer van de Engelse club wordt.

"Er waren nog één of twee spelers kandidaat", aldus Southgate. "Mark Viduka is aanvoerder van Australië en Chris Riggott heeft ook enige ervaring met de rol. Maar ik denk dat George een uitmuntende aanvoerder is. Hij is erg gedreven, heeft een grote wil om te winnen en is op het veld een natuurlijke leider."

In 2002 kwam Boateng over van Aston Villa en verlengde onlangs zijn contract tot medio 2009. De viervoudig Nederlands international pakte met Boro in 2004 de Carling Cup en dit jaar wist de club de finale van de UEFA Cup te halen.

FIA spreekt ban uit over dempersysteem

De internationale autosportbond FIA heeft een ban uitgesproken over een innovatief dempersysteem, dat er voor zorgt dat banden minder ‘springen’ als er over oneffenheden als kerbstones gereden wordt. Per direct is het gebruik daarvan verboden.

Naar verluidt is het team van Renault het eerste team geweest dat gebruik maakte van het massadempersysteem, hoewel ze nooit bevestigd hebben dat ze ermee rijden. Ook de teams van Red Bull Racing, Ferrari en McLaren hebben zo’n systeem op de auto.

Aangezien de gewichten kunnen bewegen, constateerde de FIA een overtreding van artikel 3.15 in het technisch reglement. Dit artikel zegt dat alle onderdelen op de auto vast moeten zitten en niet mogen bewegen. De teams moeten de dempers per direct vervangen.

"Het gebruik van massadempers, meestal geplaatst in de neus van de auto, wordt almaar groter. Hoewel ons nooit gevraagd is of het gebruik ervan in strijd is met de Technische Reglementen, vonden we tot op heden dat dit niet het geval was," aldus FIA’s technisch-afgevaardigde Charlie Whiting. "Nieuw bewijs en een escalatie in de ontwikkeling ervan door de teams, heeft echter duidelijk gemaakt dat het doel van het systeem is de aërodynamische prestaties van een auto te verbeteren".

Dat de massa zich in het dempersysteem vrij kan bewegen, "heeft invloed op de aërodynamische prestaties van de auto. Dat is in strijd met artikel 3.15 van de technische reglementen. En daarom wordt gebruik van massadempers niet langer toegestaan," schrijft Whiting in een brief aan de teams.

Stickman Sam (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Stickman Sam" en je kruipt hier in de rol van, hoe kan het ook anders, Sam. Sam wordt opgeleid op bepaalde missies uit te gaan voeren. In totaal zijn er vier delen van de avonturen van Sam. Hoe ver zijn jullie gekomen?

Ritje in WRC wagen aangeboden op eBay

In Duitsland wordt, tussen 11 en 13 augustus, de eerstkomende WRC rally verreden. De titelsponsers OMW en de ADAC, de Duitse variant van de ANWB, hebben een zitje in de 0-wagen aangeboden op eBay. Het geld van de hoogste bieder gaat naar SOS Kinderdorpen.

Tijdens een WRC rally bestaat er altijd een nummer 0-wagen. Deze WRC bolide, bestuurd door Rudi Stohl, gaat het parcours af voor alle deelnemers die aan de rally meedoen. Met deze auto wordt daardoor de baan redelijk schoon gemaakt en worden de toeschouwers op de hoogte gebracht dat de rally begonnen is.

De rit in de 0-wagen vindt plaats op de eerste dag van de rally. De eerste proef, met een lengte van 12.5 km. zal dan verreden worden. De gelukkige winnaar krijgt naast de rit ook kaarten voor de afstellingsproef, toegang tot alle overige proeven en een plaats op de tribune bij de start en finishlijn.

Er kan sinds twee dagen worden geboden, het hoogst geboden bedrag is inmiddels 572 euro. Er kan, voor de geïnteresseerden, nog drie dagen geboden worden.

Hamburger SV hoeft Kluivert niet meer

Hamburger SV heeft gezegd dat ze zich niet langer zullen mengen in de strijd om Patrick Kluivert.

"Het risico is ons te groot”, aldus Dietmar Beiersdorfer vrijdag. Hiermee doelde de directeur van de Duitse voetbalclub op de vele blessures waar Kluivert de laatste jaren mee te maken heeft gehad. "We contracteren geen spelers van wie we niet zeker weten of ze ons daadwerkelijk verder helpen.”

Kluivert speelde vorig seizoen bij Valencia. Na de komst van aanvaller Fernando Morientes naar de Spaanse club is de voormalig speler van Ajax overbodig geworden.

Sony blijft het UMD-formaat voor films ondersteunen

Het UMD-formaat (Universal Media Discs voor de PSP) voor films van Sony heeft het moeilijk: veel film-maatschappijen brengen steeds minder films uit op UMD-formaat en ook grote winkel-ketens zoals Target en Wal-Mart hebben de UMD-films uit de schappen gehaald of overwegen dit om te doen.

Een UMD

In reactie op die verhalen heeft Sony verteld dat ze het UMD-formaat voor films zullen blijven ondersteunen. Ze willen de film-maatschappijen overtuigen van het UMD-formaat en ze helpen met het begrijpen van de wensen van de consument. Ook zal Sony door blijven gaan met het verbeteren van de functionaliteiten van de PSP. Sony geeft de strijd dus nog niet helemaal op, maar de film-maatschappijen en winkels lijken minder overtuigd.

'Neef bedreigde wethouder Aboutaleb'

TerrorismeDe doodsbedreiging aan het adres van de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb zou afkomstig zijn geweest van zijn 24-jarige achterneef Lahbib B. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag op basis van verklaringen van terreurverdachte Samir A. en veroordeeld Hofstadgroeplid Nouredinne el F.

Lahbib B. zou volgens zijn radicale vrienden met wapens hebben gelopen en hebben geroepen dat hij zijn oom wilde doden omdat hij geen goed moslim zou zijn. Dit hebben zij verklaard tegenover hun raadsman Victor Koppe. Advocaat Koppe: ''volgens mijn cliënten wisten alle jongens uit de vriendengroep hoe radicaal B. was. Hij was zelfs zo open over zijn doodswens aan Aboutaleb dat anderen hem tot bedaren probeerden te brengen.''

Lahbib B., wiens familie zorgt voor de bezittingen van Aboutaleb in Marokko, is vorig jaar opgepakt. Tegen de radicale achterneef van de Amsterdamse wethouder is echter geen hard bewijs, zodat hij vrijuit gaat. Hij ontkent ook dat hij zijn oom zou hebben willen vermoorden. Aboutaleb wil zelf niet reageren uit veiligheidsoverwegingen.

A.Opvallend is overigens dat Samir A. nu mede verdacht wordt van het werven voor de jihad van diezelfde Lahbib B. en zijn vrouw Hanan. Hij zocht hen vaak thuis op en zou zo een nieuwe terreurcel hebben gevormd. Lahbib B. en zijn echtgenote werden ook opgepakt maar kwamen uiteindelijk weer op vrije voeten omdat ze verklaarden te zijn gedwongen mee te doen met Samir A. Nu zijn ze kroongetuigen van Justitie en zitten zelfs in een getuigenbeschermingsprogramma.

Samir A. en Nouredinne el F. staan vandaag terecht in een pro-formazitting in de zogenaamde Piranha-zaak. Ze worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het werven van strijders voor de jihad. Ook de vrouw van Nouredinne die al eens eerder vastzat, Soumaya S., is verdachte in deze zaak.

Commentaar Nintendo op niet zo stressbestendige DS lite

In de afgelopen weken hebben een aantal blogs aandacht besteed aan de DS Lite, en het feit dat de scharnieren van het apparaat ogenschijnlijk eenvoudig zouden beschadigen, wat weer aan de looks van de handheld zou afdoen. Ondanks het feit dat dit dus een cosmetisch mankement is en geen functioneel probleem, lijkt het er toch op dat Nintendo dit onder de garantie zal laten vallen.

Nintendo zegt ook dat in de VS slechts 0.02% van de verkochte DS Lites kampt met het probleem van 'estetisch gehandicapte' scharnieren. Toch moedigt Nintendo mensen aan de klantenservice te bellen als ze vinden dat de functionaliteit van hun DS onder dit probleem lijdt, alsmede elk ander probleem.

Meer kinderporno op internet

Icoon InternetOndanks de jacht op online kinderporno is het aantal meldingen van websites met kinderporno het afgelopen jaar toegenomen. Deze toename is deels te wijten aan de nieuwe trend om foto's van kinderporno te plaatsen op algemene message boards en in online fotoalbums, waardoor deze moeilijker op te sporen zijn.

De helft van het kinderpornomateriaal wordt vanuit de Verenigde Staten op internet geplaatst. Dit komt voornamelijk doordat er in de VS een relatief grotere hoeveelheid aan providers is, en aan het intensieve gebruik van internet.
Daarnaast heeft een wetswijziging bijgedragen aan een hoger aantal meldingen. Zo zijn internetproviders tegenwoordig verplicht om foto's van kindermisbruik te melden. De Britse organisatie Internet Watch Foundation (IWF) roept op tot een nog nauwere internationale samenwerking tegen deze kinderpornosites.

In de eerste zes maanden van dit jaar ontving deze organisatie 14.313 meldingen van verdacht materiaal. Dat is 24 procent meer dan in het eerste half jaar van 2005. Van de onderzochte websites bleek meer dan 33 procent illegaal. Dat is een stijging van 49 procent ten opzichte van vorig jaar.
De directeur van de IWF noemde 2006 "het drukste jaar tot dusver". Hij vermoedt dat de toename van het aantal meldingen een gevolg is van een groeiende publieke afkeer van deze sites en een toenemende behoefte kinderporno uit te roeien.

Een woordvoerder van Maatschappelijke Veiligheid van de Britse regering onderschrijft de oproep van de IWF tot meer actie van de internationale gemeenschap. Hij vindt het "van cruciaal belang het bewustzijn onder internetgebruikers te vergroten en hun te laten weten dat IWF het meldpunt is voor sites met onaanvaardbaar beeldmateriaal".

Wie kinderporno wil aangeven, kan dat doen bij www.iwf.org.uk of bij het Nederlandse www.meldpuntcybercrime.nl. Aangifte doen kan anoniem.

Osim nieuwe bondscoach Japan

Ivica Osim is de nieuwe bondscoach van Japan. De Serviër is de opvolger van de Braziliaan Zico.

De opvolging is geen groot nieuws, beide partijen waren het al vrij snel na afloop van het WK in Duitsland eens met elkaar. Osim coachte Joegoslavië tijdens het wereldkampioenschap van 1990 naar de kwartfinales. In 2005 won hij de Japanse League Cup met JEF United, de eerste prijs uit de clubhistorie.

Apen blij met vierdaagsefruit

Icoon BinnenlandsNiemand is blijer met de afgelasting van de Nijmeegse Vierdaagse dan de chimpansees van dierentuin Burgers Zoo in Arnhem. De leiding van het militaire kamp Heumensoord in Nijmegen heeft de dierentuin 2500 appels, 2500 mandarijnen en 2500 bananen geschonken. Deze waren overbodig geworden door het vroegtijdige vertrek van een hoop militairen.

Omdat de Vierdaagse al na één dag werd afgebroken, ging een groot deel van de ruim 6000 inwoners van het kamp al ruim voor het einde van de week weer naar huis toe. Veel van het voedsel dat voor de militairen was ingekocht, werd hierdoor overbodig. De leiding van het militaire kamp informeerde bij Burgers Zoo of zij daar wat met het fruit konden. De dierentuin reageerde enthousiast. Zij verdeelden het fruit onder de chimpansees. Die konden de appels, mandarijnen en bananen wel waarderen. "Ze krijgen niet zo vaak bananen", vertelt verzorgster Wineke Schoo, "daar worden ze te dik van. Maar ze zijn er wel heel erg gek op."

Een deel van het fruit is overigens ingevroren. Zo kunnen de apen ook de komende tijd nog genieten van bijvoorbeeld een bananenijsje.

Home and Entertainment-divisie Microsoft draait verlies

Microsoft heeft de financiële cijfers van het vierde kwartaal van het fiscale jaar bekend gemaakt, dit kwartaal eindigde 30 juni. In het geheel heeft het bedrijf 2.3 miljard dollar winst gemaakt met een omzet van 11.8 miljard dollar. Dit is 24% minder dan vorig jaar, toen de winst 3.7 miljard dollar was.

Een onderdeel van Microsoft dat zijn omzet gigantisch zag stijgen was de home and entertainment-divisie (waaronder de games en consoles). Dit jaar was de omzet 1.14 miljard dollar, een stijging van 94% ten opzichte van vorig jaar. De omzet van de verkoop van de Xbox en de Xbox 360 bedroeg 503 miljoen dollar, een stijging van 129 procent.

De reden voor deze stijging is de goede verkoop van de Xbox 360. Na een aantal maanden van tekorten heeft Microsoft verteld dat er in Amerika 1.8 miljoen consoles zijn verscheept dit kwartaal, wat het totaal op 5 miljoen brengt.

Ondanks de grotere omzet heeft de home and entertainment-divisie alsnog een heleboel verlies gedraaid. Namelijk 414 miljoen dollar voor het kwartaal, een stijging van 106 procent. De grootste factor hiervoor is dat de Xbox 360 met een redelijke hoeveelheid verlies wordt verkocht. Volgens Microsoft is het echter de bedoeling dat er uiteindelijk een netto winst gedraaid zal worden op de verkoop van de Xbox 360.

Het is ook interessant om te lezen dat Microsoft echter nog steeds verlies draait op de eerste Xbox. Hoeveel verlies werd niet verteld. De aankoop van Lionhead Studios heeft ook voor verlies gezorgd, vooral omdat er 19% meer mensen in dienst zijn.

Over het gehele fiscale jaar heeft Microsoft een omzet gedraaid van 44.28 miljard dollar en 12.60 miljard dollar winst. De home and entertainment-divisie heeft een totale omzet gedraaid van 4.226 miljard dollar en een verlies van 1.262 miljard dollar, een stijging van 160 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze grote stijging is te verklaren door de goede verkopen van Halo 2 in het vorige fiscale jaar, terwijl er dit fiscale jaar geen grote game is uitgebracht.

Arnold interim-bondscoach Socceroos

De Australische voetbalbond FFA heeft Graham Arnold benoemd als interim-bondscoach. De oud-speler van NAC Breda is de opvolger van Guus Hiddink, die met Australië het WK wist te halen en daar in de tweede ronde werd uitgeschakeld. Arnold was in Duitsland assistent van Hiddink.

De FFA was al geruime tijd op zoek naar een opvolger van Hiddink, maar slaagde er niet in om een geschikte vervanger te vinden, waarna Arnold werd aangesteld als interim-coach. De oud-international zal de nationale ploeg in ieder geval tijdens de twee kwalificatieduels in augustus voor de Azië Cup gaan leiden.

Nederlandse economie draait goed

Icoon Economie Het gaat goed met de Nederlandse economie. De consumptie neemt toe en de werkloosheid daalt. De consumptie, de bestedingen van Nederlandse huishoudens, stegen in mei met 4,6 procent. Het is de grootste stijging sinds augustus 2000. Sinds halverwege vorig jaar stijgt de consumptiegroei. "Deze ontwikkeling zet de laatste maanden versterkt door", aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral aan duurzame goederen werd veel meer besteed dan in mei vorig jaar. Aan schoenen, woninginrichting, consumentenelektronica en auto's werd meer uitgegeven.

De werkloosheid is gedaald naar het laagste niveau sinds de zomer van 2003. Er zijn 407.000 werklozen, dat is 5,5 procent van de beroepsbevolking. In het laatste half jaar zijn 600.000 mensen weer aan het werk gegaan. Het CWI, het Centrum voor Werk en Inkomen, spreekt van een "krachtig herstel van de arbeidsmarkt".

Vooral veel jongeren hebben werk gevonden. Er zijn nog nog 86.000 jongeren werkloos. 32.000 jongeren hebben werk gevonden, maar daaronder bevinden zich slechts negenduizend vrouwen. Wel blijft het werkloosheidspercentage onder jongeren het hoogste. "Jongeren ondervinden de meeste gevolgen van conjuncturele veranderen", zegt Hans Langenberg van het CBS. "Als de economie het slecht doet dan staan de net afgestudeerden langer buitenspel, onder meer door een gebrek aan ervaring. Nu de economie opleeft, zie je dat deze groep sneller een baan vindt". Hij merkt op dat werkgevers bang zijn om dure vaste krachten aan te nemen.

Argentinië wil Basile en Maradona

Alfio Basile is één van de grootste kanshebbers om de nieuwe bondscoach van Argentinië te worden. Basile, momenteel nog hoofdtrainer van Boca Juniors, moet José Pekerman opvolgen die na het WK 2006 zijn koffers pakte.
Mocht Basile tot bondscoach worden benoemd dan is dat niet zijn eerste keer, tussen 1991 en 1994 leidde hij La Selección ook al. Voorafgaand en tijdens het WK 1994 in Amerika, lieten de Argentijnen een goede indruk achter. Door het dopingschandaal rond Diego Maradona, die betrapt werd op het gebruik van drugs, verliet de ploeg het WK in de achtste finale na verlies tegen Roemenie.

De Argentijnse voetbalbalbond, de AFA, heeft er geen bezwaar tegen als Basile ook Maradona opneemt in de technische staf. Dat Basile nu de leiding heeft over Boca Juniors is voornamelijk te danken aan Pluisje, hij maakte zich sterk voor de komst van Basile naar Boca Juniors.

De overgang naar La Selección is nog niet helemaal in kannen en kruiken, Boca heeft nog bedenktijd gevraagd aan de AFA dat een verzoek deed bij Boca om Basile te laten gaan. Aangenomen wordt dat Boca Juniors akkoord gaat met het voorstel van AFA. Vice-voorzitter Pedro Pompilio verwoordde het als volgt: “De nationale ploeg is als een meisje van vijftien jaar; daar kan niets tegenop”.

Boek: Harmen van Straaten - Luchtacrobaten

Met zijn nieuwe boek Luchtacrobaten heeft Harmen van Straaten zich aan de literatuur gewijd, nadat hij als illustrator en schrijver al bij de maak van vele kinderboeken (de boeken over 'Eend' en over 'Tim') betrokken was.
Maar literatuur is duidelijk iets anders dan het schrijven van kinderboeken. In de literatuur worden zaken verwacht als: een serieuze karakterontwikkeling, en een 'avontuur' dat zich afspeelt in een meer gecompliceerde tijdspanne. Ook wordt er een zekere thematiek, een boodschap in het boek verlangd. Of Harmen van Straaten er met verve in geslaagd is om één van die kenmerken aan dit boek mee te geven valt te betwijfelen.

Israël klaar voor grondoffensief in Libanon

OorlogIsraël staat op het punt om met duizenden soldaten een aanval te beginnen in het zuiden van Libanon aan de grens. Volgens de Israëlische krant Haaretz zijn er duizenden militairen naar Libanon gestuurd om te worden ingezet bij een grootschalig grondoffensief tegen Hezbollahstellingen.

De Israëlische regering heeft honderdduizenden mensen in het zuiden van Libanon inmiddels het dringende advies gegeven ''onmiddellijk'' te vluchten. Een hoge Israëlische commandant zei dat Israël binnenkort mogelijk heel veel reservisten oproept.

Excuus
Het aantal raketbeschietingen van de Hezbollah op Israël is gisteren drastisch gedaald. Volgens tellingen van het Israëlische leger kwamen er donderdag 15 projectielen van Hezbollah neer in het noorden van het land. Daarvoor waren dat er nog meer dan 100 per dag.

Hezbollah heeft overigens zijn excuses aangeboden voor de dood van twee Israëlisch-Palestijnse kinderen in Nazareth. De twee slachtoffertjes van 3 en 9 jaar kwamen om het leven bij een raketaanval van de militante beweging. ''Ik vraag de familie om vergeving. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid'', aldus de Libanese Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een interview met de Arabische tv-zender al-Jazeera.

Met dank aan TaLoN.NL voor de submit.

[UPDATE]Sony patenteert 'Wii-camera'

Japanse bronnen weten te vermelden dat Sony een nieuw patent heeft aangevraagd van een soort van Wii-controller in de vorm van een camera. Volgens het patent gaat het om het principe dat een camera 3D-bewegingen kan registreren.



De gamer zal een controller vast hebben die gezien wordt door de camera in 2D en met behulp van de Cell-processor zal dit beeld omgezet worden naar 3D-coördinaten. Dit betekent dus dat de camera gebruikt kan worden als een soort Wii-controller. Soortgelijke technieken bestaan al langer, maar het is voor het eerst dat er maar 1 camera gebruikt hoeft te worden.

In hoeverre deze techniek ook echt gebruikt gaat worden in de PS3 is nog niet bekend. Een patent hoeft nog niet te betekenen dat Sony het echt gaat toepassen in de PS3 of een ander apparaat.

UPDATE
Tijdens de D.I.C.E. summit van 2005 heeft Sony een presentatie rondom nieuwe interfaces gegeven. Hierin kwam ook een Magic Wand naar voren, in combinatie met een Eye-Toy.
In 2000 speelde SCE al met het idee van een pen-controller, maar bleek onhaalbaar omdat de techniek die gebruikt werd, meerdere camera's vereiste. In 2003 vroeg Sony een patent aan, waarin een soortgelijke techniek beschreven werd, maar dan met slechts één Eye-Toy en één PS2-console.
Tenslotte heeft Sony in 2005 dit patent geupdate, waarbij de beelden worden omgezet in 3D-informatie. (bron)
Het is vooralsnog niet duidelijk of Sony daadwerkelijk de Magic Wand nog uit zal brengen als zodanig.

met dank aan Nebo voor het melden van de update

Frankrijk looft FIFA, Italië vindt het schandalig

De schorsingen gisteren voor Zinedine Zidane (drie duels) en Marco Materazzi (twee) zijn goed gevallen in Frankrijk, maar heel slecht in Italië.

De voorzitter van de Franse voetbalbond, Jean-Pierre Escalettes, zei dat het een intelligente en gepaste strafmaat is. "De provocateur wordt bestraft, want hij is de echte verantwoordelijke. Dit is jurisprudentie waar in de nationale competities op verder kan worden gebouwd."

De AIC, de Italiaanse spelersvakbond, is absoluut niet blij met de straffen. Ze vinden die voor Zidane te laag en voor Materazzi veel te hoog. "De FIFA heeft schandalig gehandeld. Er is geen rekening gehouden met de verantwoordelijkheid van beiden." AIC-topman Campana vindt vijf duels schorsing voor Zidane en één voor Materazzi eerlijker.

"Op het EK 2004, toen Totti rood kreeg tegen Denemarken, werd er ook geen rekening gehouden met de provocaties van Poulsen", aldus Campana. Bovendien voert de AIC ook aan dat De Rossi op het WK vier duels schorsing kreeg voor zijn elleboogstoot, en Zidane komt weg met drie wedstrijden voor een kopstoot zonder bal in de buurt.

PvdA uitgejouwd op pro-Israël demonstratie

Het officiële standpunt van de PvdA inzake de strijd die Israël in Libanon tegen de Hezbollah voert, is gisteren met een massaal boe-geroep ontvangen op een pro-Israël-manifestatie in Amsterdam bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein. PvdA-europarlementslid Edith Mastenbroek kreeg van de honderden betogers weinig bijval voor het standpunt van de sociaal-democraten dat er een wapenstilstand en onderhandelingen tussen Israël en Hezbollah moeten komen alsmede een VN-vredesmacht die toeziet op de ontwapening van Hezbollah.

Mastenbroek - die ondanks het boe-geroep onverstoorbaar door sprak, zei verder dat Israël de provocaties van Hezbollah niet onbeantwoord kan laten, maar dat het militaire optreden op lange termijn niet bijdraagt aan vrede en veiligheid. Ze onderschreef Israëls recht op veiligheid overigens wel volmondig.

VVD
Wel met applaus ontvangen werd de toespraak van VVD-Kamerlid Hans van Baalen die het standpunt van de liberalen uitdroeg. Hij legde de verantwoordelijkheid voor de confrontatie volledig bij Hezbollah en Hamas. Volgens hem leggen PvdA, GroenLinks en SP ten onrechte de schuld van het conflict bij zowel Israël als Hezbollah en Hamas.

Namens het CDA stelde ook Kamerlid Frans de Nerée tot Babberich zich vierkant op achter Israël: ''In wat voor wereld leven we? Als het aan ons ligt, niet in een wereld waarin de terroristen uitmaken hoe die eruit ziet. Wat nu in het Midden-Oosten gebeurt, is vreselijk maar onontkoombaar.''

'Niet onderhandelen'
Rabbijn Michael Melchior, lid van het Israëlisch parlement, hield ook een toespraak: Hij hoonde pleidooien voor onderhandelingen met Hezbollah weg: ''Wij gaan niet onderhandelen over onze zelfmoord.'' Hij wees verder op het gevaar van ''schurkenstaat'' Iran wanneer die over massavernietigingswapens kan beschikken.

Tijdens de demonstratie dook een vrouw op die een tegenprotest hield. Zij werd aangehouden door de aanwezige politie vanwege het tonen van een bord met een tekst 'die niet in overeenstemming was met het gedachtengoed op de bijeenkomst'.

De demonstratie was georganiseerd door onder meer het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en het Centraal Joods Overleg.

Morgen is er een betoging in Amsterdam tegen het ingrijpen van Israël in Libanon en de Palestijnse gebieden, georganiseerd door onder meer het Nederlands Palestina Komitee, de Internationale Socialisten en PvdA deelraadvoorzitter Ahmed Marcouch. Dat protest begint om 13.00 uur op het Beursplein.

Freire op weg naar huis

Oscar Freire gaat niet van start in de achttiende etappe van de Tour de France. De 30-jarige Spanjaard is grieperig.

Freire overwoog donderdag al de pijp aan Maarten te geven, maar haalde toch finishplaats Morzine. De Raborenner hoopte dat een goede nachtrust voor enige verbetering zou zorgen, maar dit bleek niet het geval. Freire won twee etappes in deze Tour en was nog eens mee in een lange vlucht. In het puntenklassement bekleedde de drievoudig wereldkampioen de tweede plaats achter Robbie McEwen.

DEFCON bevestigd voor september

Hoewel het spel oorspronkelijk in april al uit had moeten komen, heeft ontwikkelaar Introversion september nu als releasedatum aangegeven.

In DEFCON speel je een nucleaire grootmacht, en moet je proberen door middel van dreiging en het uitvoeren van aanvallen je tegenstander vernietigen, en tegelijk z'n middelen tot wraakacties uitschakelen.
Het spel wordt op de gehele wereldbol gespeeld, en je zult onder meer onderzeeërs en nuke-silo's tot je beschikking hebben.

Interessant aspect van dit spel is dat het in real-time gespeeld kan worden. En met real-time bedoelt Introversion ook echt real-time. Zo zullen raketten er net zolang over doen als in het echt om hun doel te raken.

Bestuurder hete auto lijkt dronken

Icoon AlgemeenUit onderzoek van de Vlaamse Automobilistenbond (VAB) blijkt dat rijden in een hete auto vergelijkbaar is met rijden onder invloed van alcohol. Het onderzoek bestond uit een praktijktest.

Bij buitentemperaturen van 32 graden kan het in de auto ruim 40 graden worden. Die warmte heeft een dusdanige invloed op het concentratievermogen van de bestuurder, dat het te vergelijken valt met dronkenschap. Volgens de VAB rijden automobilisten zonder airco momenteel dus bijzonder gevaarlijk, vooral als de auto donker van kleur is. Bij een buitentemperatuur van 32 graden kan de temperatuur in de auto dan oplopen tot wel 55 graden.

Serena Williams kan rekenen op wildcard US Open

De organisatie van de US Open heeft tennisster Serena Williams alvast een wildcard in het vooruitzicht gesteld. De voormalig nummer één van de wereld staat op dit moment 139e op de werelranglijst en dat is niet voldoende voor rechtstreekse toelating.

"Als het nodig is, geven we Williams een wildcard", aldus een woordvoerder van het organisatiecomité.

In 1999 en 2002 schreef Williams de US Open op haar naam. De laatste zes maanden kwam ze, vanwege een knieblessure, niet in actie. In Cincinnati maakt ze op dit moment een succesvolle rentree. Ten koste van haar landgenote Bethanie Mattek wist ze donderdag de derde ronde te bereiken.

Verdonk wil illegalen niet terug in Nederland

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken onderzoekt of vreemdelingen die eerder illegaal in Nederland verbleven, de mogelijkheid kan worden ontnomen later op een legale wijze een verblijfsvergunning aan te vragen. Haar ministerie werkt volgens dagblad Trouw aan een aanscherping van de Vreemdelingenwet op dit punt. Zij hoopt daarmee onrechtmatig verblijf in Nederland te ontmoedigen.

Op dit moment kunnen illegalen die door Justitie het land zijn uitgebonjourd in hun land van herkomst een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) aanvragen. Voorwaarde is dan wel dat ze geen strafblad hebben opgebouwd in hun illegale periode in Nederland. Verdonk wil het illegalen echter moeilijker maken legaal terug te keren naar ons land. 'Eens eruit, altijd eruit', zo kopt dagblad Trouw zelfs vandaag.

In Nederland verblijven naar schatting tussen de 150.000 à 250.000 illegalen. Illegaal verblijf is op zich niet strafbaar. Pas wie enige malen door de politie is aangehouden kan tot ongewenst vreemdeling worden verklaard. Maar ook dat gebeurt niet in alle gevallen.

Earth 2140 gepatched

Dat is nog eens service: negen jaar na de release van een game nog een patch uitbrengen. 2140 is het eerste deel uit de Earth saga (inmiddels in 2160). De serie begon als 2D RTS, die mee probeerde te liften op het succes van Command & Conquer. Het vertelde het bekende verhaal over hoe de laatste grondstoffen op aarde op raakten en de daarbij behorende oorlog.

De patch voorkomt crashes die de XP versie soms veroorzaakte. Download de patch hier (1mb).


Toen en nu

Rebellin wint bij rentree

Davide Rebellin is winnaar geworden van de eerste etappe in de Brixia Ronde. De 34-jarige Italiaan won solo in Toscolano Maderno.

Nadat hij afgelopen mei uitviel in de Ronde van Italië met een ribbreuk, had Rebellin niet meer gekoerst. De rijder van Gerolsteiner had na 178 kilometer tussen Concesio en Toscolano Maderno op de streep 22 seconden voorsprong op Giuliano Figueras en 45 seconden op Paolo Valoti, die als derde eindigde.

India pakt verdachten aanslagen Bombay op

AanslagIn India zijn drie mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de bloedige reeks aanslagen op een aantal treinen in Bombay. Bij die terreurdaden vielen vorige week zeker 182 doden. De verdachten zouden extremistische moslims uit India zijn.

Volgens de politie maakten de verdachten deel uit van een samenzwering. Hun rol in het geheel is nog niet duidelijk. Meteen na de aanslagen werd al beschuldigend gewezen naar de extremistische islamitische separatistische beweging 'Lashkar-e-Taiba', die strijdt voor afscheiding van Kashmir van India. Deze ontkende overigens verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen en zei ze te veroordelen.

Williams lost bandenprobleem op

Williams F1 heeft het probleem, dat de lekke banden van Mark Webber op Magny Cours veroorzaakte, opgelost.

Nico Rosberg verklaarde dat de Bridgestonebanden oververhit raakten door een fout in de setup van de wagen. Zowel Rosberg als Webber hadden hier last van, maar het probleem was het best zichtbaar bij Webber, die uitviel door een lekke band. "De combinatie van hitte, de layout van het circuit en de verkanting in bepaalde bochten zorgde voor oververhitting van de banden", aldus de Duitser. Hij voegde aan zijn uitleg toe dat het probleem deze week wordt opgelost tijdens tests op Jerez.

Cvetkov niet naar Ajaccio

De Franse tweedeklasser Ajaccio was in de markt om Ivan Cvetkov. De Bulgaarse spits van Sparta ziet echter geen heil in de verhuizing naar de club van Ruud Krol. Hij blijft in Rotterdam waar zijn contract nog een jaar doorloopt.

Al zijn de perspectieven bij Sparta voor Cvetkov niet bijster goed. Door het aantrekken van Yannis Anastasiou lijkt er voor de Bulgaar slechts een rol op het tweede plan te zijn weggelegd. De club uit Rotterdam was dan ook bereid om mee te gaan werken aan een transfer van de spits. Daarnaast kan Sparta de financiële ruimte die bij het vertrek van Cvetkov ontstaat, goed gebruiken om onder meer de gewenste keeper aan te kunnen trekken.

7 jaar en tbs voor Amsterdamse pedofiel

JustitieDe 56-jarige Querido D. uit Amsterdam is gisteren veroordeeld tot 7 jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens seksueel misbruik van jongeren. De uitspraak is een stuk lager dan de eis van twee weken terug, want die bedroeg 12 jaar cel met tbs. De rechtbank hield namelijk rekening met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van D. en vond ook een aantal feiten niet bewezen.

D. heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan pedoseks met jonge jongens. Sommige van zijn slachtoffers waren niet ouder dan negen jaar. Hij palmde vooral jongens in uit gezinnen met een 'minder stabiele' thuissituatie. Deze gaf hij meer tijd en aandacht dan hun ouders. De jongens kregen dan het gevoel een speciale band met de man te hebben waarna hij langzaam aanstuurde op seks. Hij heeft toegegeven dat hij in de loop der jaren circa 30 jongens heeft misbruikt. Dat gebeurde overwegend op zijn bootje.

D. is van beroep beeldend kunstenaar en sinds 1984 werkloos. Zijn leven bestond uit zijn boot. Al vanaf 1973 begon hij zich actief met pedoseks bezig te houden.

Met dank aan Rianne84 en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Meer renders Sam&Max 2

De langverwachte tweede game met Sam & Max in de hoofdrol wordt ontwikkeld door TellTale Games, een ontwikkelstudio bestaande uit onder meer een aantal ex-LucasArts medewerkers. Zij maakten eerder een game op basis van de Bone-boeken van Jeff Smith, en CSI: 3 Dimensions of Murder. Sam & Max zal in episodes verschijnen, de eerste hiervan moet deze herfst klaar zijn. Op Adventure Gamers zijn enkele achtergrond-renders verschenen.







Heerenveen loot Roda JC in KNVB-beker

Er werd gisteren geloot voor de eerste en tweede ronde van de KNVB-beker. De wedstrijden in de eerste ronde, waar alleen amateurclubs aan meedoen, worden gespeeld op zaterdag 26 augustus. De winnaars gaan door naar de tweede ronde, en daar stromen de clubs uit het betaalde voetbal in.

SC Heerenveen en Roda JC treffen elkaar al direct in de tweede ronde. Bekerwinnaar Ajax speelt tegen Jong RKC Waalwijk, Feyenoord moet op bezoek bij Veendam. PSV treft de winnaar van de wedstrijd tussen de amateurclubs Kozakken Boys - Roda Boys. De wedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld op 19, 20 en 21 september.

Eerste ronde KNVB-beker:

FC Zutphen - Achilles'29
Sparta Nijkerk - Elinkwijk
HSC'21/Brein - Spijkenisse
ONS Sneek - Appingedam
FC Lisse - EVV
WHC - Gemert
Oisterwijk - HHC
Turkiyemspor - Spakenburg
UDI'19/Beter Bed - SC Genemuiden
Babberich - Rijnsburgse Boys
Bennekom - ADO'20
ASWH - WSV
Excelsior'31 - Geldrop/AEK
SV Meerssen - Quick Boys
IJsselmeervogels - JVC Cuijk
Schijndel - ACV
De Treffers/Kegro - Katwijk
Caesar/Vos Holding - VVOG
Ter Leede - FC Omniworld (amateurs)
Harkemase Boys - Argon
Tonegido/Haagse Bluf - Be Quick'28
Alkmaarsche Boys - Flevo Boys
Kozakken Boys - Roda Boys
DOTO - GVVV

Tweede ronde KNVB-beker:

Jong RKC Waalwijk - Ajax
BV Veendam - Feyenoord
Kozakken Boys/Roda Boys - PSV
SC Heerenveen - Roda JC
DOTO/GVVV - FC Twente
Harkemase Boys/Argon - Vitesse
FC Groningen - TOP Oss
Bennekom/ADO'20 - AZ
Ter Leede/FC Omniworld (amateurs) - Stormvogels/Telstar
ONS Sneek/Appingedam - Jong AZ
Alkmaarsche Boys/Flevo Boys - Willem II
Oisterwijk/HHC Hardenberg - MVV
FC Utrecht - AGOVV Apeldoorn
Turkiyemspor/Spakenburg - ADO Den Haag
De Graafschap - VVV Venlo
ASWH/WSV - Cambuur Leeuwarden
UDI'19/SC Genemuiden - FC Omniworld
Excelsior'31/Geldrop AEK - Go Ahead Eagles
RKC Waalwijk - FC Dordrecht
FC Eindhoven - Heracles Almelo
IJsselmeervogels/JVC Cuijk - NAC Breda
FC Emmen - FC Zwolle
HSC'21/Spijkenisse - FC Den Bosch
FC Zutphen/Achilles'29 - FC Volendam
RBC Roosendaal - Helmond Sport
Sparta Nijkerk/Elinkwijk - Haarlem
SV Meersen/Quick Boys - WHC/Gemert
Lisse/EVV - NEC
Schijndel/ACV - Excelsior
De Treffers/Katwijk - Sparta Rotterdam
Tonegido Haagse Bluf/Be Quick'28 - Caesar Vos Holding/VVOG
Babberich/Rijnsburgse Boys - Fortuna Sittard

[TDF] Voorbeschouwing achttiende etappe

De achttiende etappe gaat om 12:45 uur van start in Morzine en voert de renners over 197 km naar Mâcon.

Vandaag staan er met drie cols achtereenvolgens één van derde, één van de tweede en één van de vierde categorie weinig beklimmingen op het programma. Daarnaast moet er na 29,5 kilometer fietsen en na 169,5 kilometer gesprint worden, waarin er punten kunnen worden verdiend voor de groene trui.

Wellicht een etappe voor de avonturiers in het peloton, al is het de vraag of zij kunnen voorkomen dat de sprinters in lijn de dagprijs zullen betwisten.

Opnieuw stroomstoring in Twente

Icoon Binnenlands In Glanerbrug en in het oosten van Enschede zijn gisteravond ongeveer 5000 huishoudens getroffen door een stroomstoring. De storing begon tussen 19.00 en 20.00 uur, en duurde tot na middernacht. Dit is de tweede grote stroomstoring binnen 48 uur in Twente.

Volgens netwerkbeheerder Essent is de stroomstoring van gisteravond veroorzaakt door kortsluiting, waardoor er zeventien tussenstations uitvielen. De meeste woningen waren om middernacht weer voorzien van elektriciteit. Voor de overige aansluitingen heeft Essent de stroomvoorziening met aggregaten hersteld.

De storing van afgelopen woensdag werd veroorzaakt door een brand in een schakelstation in Hengelo. Ook toen was Essent de verantwoordelijke netwerkbeheerder. Volgens een woordvoerder van het bedrijf hebben beide storingen niets met elkaar te maken.

Met dank aan Janssen voor de herschreven (!) submit.

Dronken Let snijdt eigen penis af voor 1400 euro

Icoon Shocking Een beschonken man uit Letland heeft zijn eigen penis afgesneden vanwege een weddenschap om 1000 lats (1400 euro). Dat heeft de Letse televisie gisteren gemeld. De 30-jarige man zou het geld van een vriend krijgen, als hij de ballen zou hebben om het echt te doen.

Na het hak- en snijwerk werd de man hevig bloedend bij een ziekenhuis afgeleverd, met zijn penis in een plastic zakje. Artsen hadden meer dan drie uur nodig om een aantal zenuwen aan elkaar te hechten, en het geheel weer op zijn plaats te zetten.

Of de operatie echt geslaagd is, is nog niet bekend. Pas over een half jaar wordt het duidelijk of de man zijn penis weer 'naar tevredenheid' kan gebruiken. Of hij zijn geld daadwerkelijk heeft gekregen, is voorlopig ook nog onduidelijk.

Cunego komend jaar niet in Tour

Damiano Cunego doet niet mee aan de Tour de France van 2007. De jonge Italiaan slaat een jaartje over om in 2008 mee te strijden voor de eindoverwinning.

”Ik houd van de Tour de France. Voor een Italiaan is de Giro de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, voor de rest van de wereld de Tour”, aldus Cunego. ”Ik heb hier laten zien dat de echte Cunego terug is na een teleurstellende Giro. Het zou echter overmoedig zijn ieder jaar de dubbel Giro/Tour te rijden. Komend seizoen richt ik me op de Ronde van Italië en het najaar en in 2008 keer ik hier terug om mee te dingen naar de eindwinst.”

Cunego staat momenteel veertiende na een uitstekende driedaagse door de Alpen. De Girowinnaar van 2004 maakte zelfs zijn schier onoverbrugbare achterstand in het jongerenklassement goed, hoewel Marcus Fothen in de lange tijdrit zijn vijf seconden achterstand ongetwijfeld zal goedmaken.

Thuram, Zambrotta naar FC Barcelona

FC Barcelona heeft de komst van Lilian Thuram (34) en Gianluca Zambrotta (29) aangekondigd. De spelers komen over van het gedegradeerde Juventus.

FC Barcelona legt achttien miljoen euro op tafel om beide internationals los te weken. Thuram tekende een contract voor twee seizoenen, terwijl Zambrotta tot medio 2010 vastligt bij de Catalanen. Dinsdag verloor Juventus met Fabio Cannavaro en Emerson al twee topspelers aan Real Madrid. De selectie van FC Barcelona voor komend seizoen lijkt nu wel aardig rond. Eerder versterkte de winnaar van de Champions League zich met Eidur Gudjohnsen.

Godefroot bij Astana aan de slag

Walter Godefroot keert terug in het cyclisme. De 63-jarige Belg wordt de patron van Astana, op verzoek van Alexandre Vinokourov.

Astana is een voortzetting van Liberty Seguros, dat zich wegens dopingperikelen terugtrok uit het wielrennen. Deelname aan de Tour zat er niet in voor Astana: de ploeg herbergde teveel klanten van dokter Fuentes. ”Vino zei me dat het er bij Astana wat chaotisch aan toe gaat na de niet-selectie voor de Tour”, aldus Godefroot. ”Hij vroeg me een nieuwe structuur op poten te zetten, met het oog op de volgende jaren.”

Godefroot fungeerde eerder als sportdirecteur/ploegleider van IJsboerke, Capri Sonne, Lotto, Weinmann en Telekom. In 2004 en 2005 oefende hij de functie van teammanager bij T-Mobile uit.

VS: 'Iran aanwezig bij rakettest N-Korea'

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten hebben tijdens een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad Iran ervan beschuldigd aanwezig te zijn geweest bij de meest recente rakettest in Noord-Korea. Volgens de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Christopher Hill, was er op 4 juli jl. waarschijnlijk meer dan één Iraanse afgevaardigde in Noord-Korea. Het persbureau Reuters meldt dat Iran nog niet heeft gereageerd op de beschuldiging.

De Verenigde Staten zeggen zich ernstig zorgen te maken over de relatie tussen de twee landen. Zowel Iran als Noord-Korea zouden aan geheime nucleaire programma's werken. Volgens Washington hebben de landen al eerder samengewerkt en zou nu de kans bestaan dat het financieel noodlijdende Noord-Korea raketten en nucleair materiaal aan Iran verkoopt. De Iraanse Shahab-3 raket zou volgens experts al op een Noord-Koreaans ontwerp zijn gebaseerd.

De Amerikaanse onderminister Hill waarschuwde dat Noord-Korea nog verder zou kunnen gaan in hun pogingen om serieus genomen te worden. "Het is moeilijk te voorspellen wat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il van plan is. We moeten ons erop instellen dat hij wil laten zien wat in zijn optiek meer en meer kracht is. Het is onwaarschijnlijk dat Pyongyang van de nucleaire programma's afziet, waardoor de situatie in Oost-Azië instabiel is én blijft. Dit is niet het soort probleem dat verdwijnt door het te negeren; we moeten hier iets aan doen", aldus Hill.

'Landis slaat terug als een groot kampioen'

Voor de tweede dag op rij zette groot Tourfavoriet Floyd Landis de Tour de France en de wielerwereld op stelten. Waar hij gisteren nog de Tour leek verloren te hebben na een grote inzinking sloeg hij vandaag keihard terug. Na zijn Merckxiaanse solo komt de wielerwereld bijna woorden tekort om de prestatie te beschrijven.

Theo de Rooij, directeur van Rabobank, is erg onder de indruk van de prestatie van Floyd Landis: "Hij heeft een extra dimensie aan het wielrennen gegeven. Wat de Tour nu meemaakt, is met geen pen te beschrijven. We gaven geen stuiver meer om de kansen van Landis, maar hij reed iedereen in de vernieling. Hij verdient de zege"

Ook Davitamon-ploegleider Marc Sergeant had een gelijkaardige reactie: "Alle lof voor Landis. Wat die gedaan heeft, is bijna met geen woorden te beschrijven. Hij had woensdag een slechte dag, maar zijn conditie is super. Landis is de sterkste renner in de Tour. Het wordt zaterdag nog mooi."

Volgens Phonak-ploegleider John Lelangue is de wederopstanding van Landis mede te danken aan de grootste aller tijden, Eddy Merckx: Gisterenavond kregen we Eddy aan de telefoon omdat hij ons wist te melden dat de Tour niet gedaan kon zijn. We hebben tegen mekaar gezegd dat we niets meer te verliezen hadden en dat we dus moesten proberen om een sterk nummer op te voeren. Eddy herinnerde ons aan hoe hij ooit met negen minuten achterstand na een groots nummer over meerdere cols Luis Ocana op de knieën kreeg. Volgens Merckx zelf na de rit was dit "De reactie van een kampioen. Enkel de groten kunnen zo'n prestatie leveren."

In het tegenkamp van Landis heerst grote verslagenheid. Ploegleider José Miguel Echavarri van de verrassende gele trui drager Oscar Pereiro legt de schuld bij de ploegen van de andere favorieten: "Het machtsvertoon van Landis heeft deze Tour opnieuw volledig omgegooid. Onze ploeg was de enige die inzag dat de vlucht van de Amerikaan belangrijk was. Ik had verwacht dat andere ploegen hun verantwoordelijkheid zouden opnemen, toch zeker de ploegen die nog renners hebben die in aanmerking komen voor het podium. Er kwam een reactie, maar die kwam te laat. Omdat ze enkel Pereiro wilden uitschakelen, zagen ze niet in dat een renner als Landis iedereen een voetje gelicht heeft,"

Met nog een vlakke rit morgen, een lange tijdrit op zaterdag en het klassieke defilé naar de Champs Elysée in Parijs op zondag heeft Landis ondanks zijn (kleine) halve minuut achterstand op de Spanjaarden Oscar Pereiro en Carlos Sastre op papier de beste kansen tot winst in de spannendste Tour de France in meer dan vijftien jaar.


Landis slaat terug

Tour de France: 'Landis slaat keihard terug als een kampioen'

Icoon Tour de FranceVoor de tweede dag op rij zette groot Tourfavoriet Floyd Landis de Tour de France en de wielerwereld op stelten. Waar hij woensdag nog de Tour leek verloren te hebben na een grote inzinking sloeg hij donderdag keihard terug. Na zijn Merckxiaanse solo komt de wielerwereld bijna woorden tekort om de prestatie te beschrijven.

Theo de Rooij, directeur van Rabobank, is erg onder de indruk van de prestatie van Floyd Landis: "Hij heeft een extra dimensie aan het wielrennen gegeven. Wat de Tour nu meemaakt, is met geen pen te beschrijven. We gaven geen stuiver meer om de kansen van Landis, maar hij reed iedereen in de vernieling. Hij verdient de zege"

Ook Davitamon-ploegleider Marc Sergeant had een gelijkaardige reactie: "Alle lof voor Landis. Wat die gedaan heeft, is bijna met geen woorden te beschrijven. Hij had woensdag een slechte dag, maar zijn conditie is super. Landis is de sterkste renner in de Tour. Het wordt zaterdag nog mooi."

Volgens Phonak-ploegleider John Lelangue is de wederopstanding van zijn kopman mede te danken aan de grootste aller tijden, Eddy Merckx: Gisterenavond kregen we Eddy aan de telefoon omdat hij ons wist te melden dat de Tour niet gedaan kon zijn. We hebben tegen mekaar gezegd dat we niets meer te verliezen hadden en dat we dus moesten proberen om een sterk nummer op te voeren. Eddy herinnerde ons aan hoe hij ooit met negen minuten achterstand na een groots nummer over meerdere cols Luis Ocana op de knieën kreeg. Volgens Merckx zelf na de rit was dit "De reactie van een kampioen. Enkel de groten kunnen zo'n prestatie leveren."

In het tegenkamp van Landis heerst grote verslagenheid. Ploegleider José Miguel Echavarri van de verrassende gele trui drager Oscar Pereiro legt de schuld bij de ploegen van de andere favorieten: "Het machtsvertoon van Landis heeft deze Tour opnieuw volledig omgegooid. Onze ploeg was de enige die inzag dat de vlucht van de Amerikaan belangrijk was. Ik had verwacht dat andere ploegen hun verantwoordelijkheid zouden opnemen, toch zeker de ploegen die nog renners hebben die in aanmerking komen voor het podium. Er kwam een reactie, maar die kwam te laat. Omdat ze enkel Pereiro wilden uitschakelen, zagen ze niet in dat een renner als Landis iedereen een voetje gelicht heeft,"

Met nog een vlakke rit vrijdag, een lange tijdrit op zaterdag en het klassieke defilé naar de Champs Elysée in Parijs op zondag heeft Landis ondanks zijn (kleine) halve minuut achterstand op de Spanjaarden Oscar Pereiro en Carlos Sastre op papier de beste kansen tot winst in de spannendste Tour de France in meer dan vijftien jaar.


Landis kapot
Landis slaat terug


Meer nieuws over de Tour de France lees je op de speciale Toursite van FOK!

[Historie] Roger Walkowiak

In 1956 wist Roger Walkowiak de Tour de France 'out of the blue' te winnen. Nu vijftig jaar later draagt Oscar Pereiro de gele trui. er zijn parallellen op te merken tussen hem en Walkowiak, maar uiteraard ook wel wat verschillen.

Zo is het nog allerminst zeker of Pereiro, net als Walkowiak de gele trui tot Parijs brengt. De Spanjaard kan prima tijdrijden, maar Landis is toch net een tikkeltje beter. Desalniettemin is het nu toch wel het juiste moment (nu de laatste Alpenrit voltooid is) om een column over Walkowiak van Joost-mag-het-weten te plaatsen. Deze stond vorig jaar op de FP, maar wordt nu, weliswaar enigszins bewerkt, nog een keer geplaatst.

We spreken en schrijven de 11e juli van het jaar 1956. De zevende Touretappe wordt verreden, een groep van 31 renners ontsnapt, waarbij geen enkele renner van de ploegen van de favorieten, het peloton geeft hen 18 minuten cadeau. Roger Walkowiak, de "régional" grijpt de Gele Trui. Hij, de hardwerkende renner van de kleine "Nord-Est-Centre" ploeg. Hij, degene die niet goed genoeg was om voor de grote "Tricolore" ploeg te gaan rijden. Hij stond te blinken in het geel. Hij, de zoon van een Poolse immigrant.

Enkele (vlakke) ritten later neemt de Belg Adriaenssens die ook in de vlucht zat de trui echter even van hem over. En dan komen de Alpen eraan. Zoals iedere mindere god die de gele trui draagt gaat Adriaenssens roemloos ten onder in de eerste bergrit. Maar niet Walkowiak, hij ruikt opnieuw de Maillot Jaune. Hij geeft alles en herovert de trui. De favorieten kijken vreemd op dat iemand uit de vlucht van de kleine renners overblijft. En dan doet hij wél het onmogelijke, hij weerstaat het grote offensief van de grote Charly Gaul op de Croix-de-Fer. In de laatste bergetappe weerstaat hij zelfs het grote verbond tussen de legendarische Federico Bahamontes en Gilbert Bauvin dat elke andere renner op de knieën had moeten dwingen. Hij verloor weliswaar minuten, maar streed tot de laatste snik voor zijn trui. Bauvin zou uiteindelijk anderhalve minuut te kort komen.

De uiterst bescheiden Roger Walkowiak zorgde voor dé verrassing in meer dan een eeuw Tour de France door in het geel Parijs te halen. Het wordt hem kwalijk genomen door de vele critici en specialisten die ontgoocheld zijn in de afloop van deze Tour. Men noemde het een Tour zonder "panache", "Walko" won zelfs geen enkele rit. Men zou deze renner als snel vergeten zijn volgens de 'kenners'. Men had het verkeerd. In Frankrijk spreekt de gewone man nog altijd lyrisch over de "Tour de Walkowiak". Al 50 jaar wacht het Franse publiek op een nieuwe Walkowiak. Velen probeerden, velen kwamen naar zijn voorbeeld op dezelfde manier in de gele trui. We zagen het de laatste tien Tours alleen al bij pakweg Heulot, Vasseur, Simon en zelfs vorig jaar nog met Voeckler.

En nu dit jaar met Dessel en Pereiro. In de eerste Pyreneeënrit 'overkwam' de onbekende Franse coureur Cyril Dessel het geel. T-Mobile verdedigde de gele trui van Gontsjar niet en de tot nu toe onbekende renner van AG2R had zowaar de gele trui te pakken in een ontsnapping. Net als zijn Franse wielercollega's uit vorige tours kon hij de leiding in het algemeen klassement niet behouden. Zijn rol werd tot ieders verbazing echter overgenomen door Oscar Pereiro.

Voor de etappe naar Montelimar stond de Spanjaard op de 46ste plaats. We kennen allemaal het verhaal. Het was totaal niet gepland, toen het peloton begon aan de dertiende etappe, dat juist hij de leiding zou pakken in de Tour. In de drie spectaculaire Alpenetappes raakt hij de trui kwijt, maar herovert Pereiro het begeerde tricot weer. Zal dan vijftig jaar na dato een nieuw 'Walkowiakje' ontstaan? Nog drie etappes, die sowieso bloedstollend zullen zijn, moeten overbrugd worden om het antwoord op die vraag te weten.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.