Ritje in WRC wagen aangeboden op eBay

Roderik (Hammer20)
In Duitsland wordt, tussen 11 en 13 augustus, de eerstkomende WRC rally verreden. De titelsponsers OMW en de ADAC, de Duitse variant van de ANWB, hebben een zitje in de 0-wagen aangeboden op eBay. Het geld van de hoogste bieder gaat naar SOS Kinderdorpen.

Tijdens een WRC rally bestaat er altijd een nummer 0-wagen. Deze WRC bolide, bestuurd door Rudi Stohl, gaat het parcours af voor alle deelnemers die aan de rally meedoen. Met deze auto wordt daardoor de baan redelijk schoon gemaakt en worden de toeschouwers op de hoogte gebracht dat de rally begonnen is.

De rit in de 0-wagen vindt plaats op de eerste dag van de rally. De eerste proef, met een lengte van 12.5 km. zal dan verreden worden. De gelukkige winnaar krijgt naast de rit ook kaarten voor de afstellingsproef, toegang tot alle overige proeven en een plaats op de tribune bij de start en finishlijn.

Er kan sinds twee dagen worden geboden, het hoogst geboden bedrag is inmiddels 572 euro. Er kan, voor de geïnteresseerden, nog drie dagen geboden worden.