[UPDATE]Sony patenteert 'Wii-camera'

Japanse bronnen weten te vermelden dat Sony een nieuw patent heeft aangevraagd van een soort van Wii-controller in de vorm van een camera. Volgens het patent gaat het om het principe dat een camera 3D-bewegingen kan registreren.



De gamer zal een controller vast hebben die gezien wordt door de camera in 2D en met behulp van de Cell-processor zal dit beeld omgezet worden naar 3D-coördinaten. Dit betekent dus dat de camera gebruikt kan worden als een soort Wii-controller. Soortgelijke technieken bestaan al langer, maar het is voor het eerst dat er maar 1 camera gebruikt hoeft te worden.

In hoeverre deze techniek ook echt gebruikt gaat worden in de PS3 is nog niet bekend. Een patent hoeft nog niet te betekenen dat Sony het echt gaat toepassen in de PS3 of een ander apparaat.

UPDATE
Tijdens de D.I.C.E. summit van 2005 heeft Sony een presentatie rondom nieuwe interfaces gegeven. Hierin kwam ook een Magic Wand naar voren, in combinatie met een Eye-Toy.
In 2000 speelde SCE al met het idee van een pen-controller, maar bleek onhaalbaar omdat de techniek die gebruikt werd, meerdere camera's vereiste. In 2003 vroeg Sony een patent aan, waarin een soortgelijke techniek beschreven werd, maar dan met slechts één Eye-Toy en één PS2-console.
Tenslotte heeft Sony in 2005 dit patent geupdate, waarbij de beelden worden omgezet in 3D-informatie. (bron)
Het is vooralsnog niet duidelijk of Sony daadwerkelijk de Magic Wand nog uit zal brengen als zodanig.

met dank aan Nebo voor het melden van de update