Sony koopt Unreal Engine 3 licentie

Sony Online Entertainment heeft zich aangesloten bij de immer groeiende lijst van bedrijven die een licentieovereenkomst hebben met Epic Games voor het gebruik van de Unreal Engine 3.

De engine gaat worden gebruikt voor de ontwikkeling van enkele next-gen console -en PC-games, waaronder de DC Comics titel waar momenteel aan gewerkt wordt.

SOE president John Smedley zei dat de teams van ontwikkelaars erg verheugd zijn over de overeenkomst. "De combinatie van een hoogstaande grafische engine en een robuuste set van ontwikkelingstoepassingen zorgen ervoor dat onze teams in staat zijn ongelofelijke en innovatieve gamecontent voor next-gen consoles en PC af te leveren."

Uiteraard was Vice-president Mark Rein van Epic games eveneens zeer te spreken over de overeenkomst. "Het is voor ons een groot voorrecht dat Sony de Unreal Engine 3 gaat gebruiken voor hun next-generation projecten."

Andere bedrijven die ook al een licentie hebben voor de Unreal Engine 3 zijn onder andere THQ, BioWare, Midway, Atari en Buena Vista Games.

We zijn benieuwd...



Yeah, baby!