FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 juli 2006

Man overleeft val van 19 hoog

Icoon ShockingAls door een wonder heeft een man in Berlijn een val van negentien verdiepingen overleefd. Hij viel van een flatgebouw, dat in totaal 20 etages telt. Zaterdagochtend troffen voorbijgangers hem aan op het trottoir voor het gebouw. Tot hun verrassing kon de man zelf vertellen wat er was gebeurd.

De Duitser was van een balkon in het trappenhuis gevallen om vervolgens door de overkapping van een toegangsdeur verder naar beneden te storten. Het weinig plezante contact met het trottoir leverden hem wonden aan zijn hoofd en een aantal botbreuken op, maar hij verkeert niet in levensgevaar.

Met dank aan santax voor de submit.

Winst Oranje in Honkbalweek

Het Nederlands team heeft hun eerste wedstrijd op de Haarlemse Honkbal Week gewonnen. China werd eenvoudig met 11-2 verslagen.

In de tweede inning scoorde Nederland al direct drie runs en in het vervolg van de wedstrijd namen de Nederlanders zeer eenvoudig afstand van hun Chinese collega's. In de zevende inning werd er nog enigszins tegengestribbeld door de Chinese ploeg, maar uiteindelijk werd er door Oranje met duidelijke cijfers gewonnen.

Eerder op de dag won het team van de Verenigde Staten na een bizarre slotfase van Japan. Aan het begin van de negende inning leken de Japanners zich nog op te maken voor een overwinningsfeestje, maar de Amerikanen trokken uiteindelijk aan het langste eind met een 4-3 overwinning. Voor de VS was dat de eerste overwinning, nadat men vrijdag het openingsduel tegen Chinese Taipei met 4-1 had verloren.

Uitslagen oefenwedstrijden 22-07-2006

Al enkele weken zijn de voetbalploegen weer aan het trainen. Na een aantal oefenwedstrijden tegen amateurploegen zoeken de meeste clubs wat meer tegenstand tegen (sub)toppers. Hieronder volgen de uitslagen van vandaag.

Schijndel - Feyenoord 0-6
Doelpunten: Van Hooijdonk (3), Bahia,Boussaboun, Hofs

Elinkwijk - FC Utrecht 0-3
Doelpunten: van Dijk, Caluwé, Rossini

ADO Den Haag - WBC (Sur) 2-0
Doelpunten: Rankovic (2)

FC Groningen - FC Porto (Por) 2-2
Doelpunten: Nevland (2)

SC Heerenveen - Gençlerbirligi (Tur) 2-2
Doelpunten: Bosvelt, Bradley

Cherno More Varna (Bul) - Heracles Almelo 2-1

Westerlo (Bel) - NEC 3-0

FC Eindhoven - PSV 0-4
Doelpunten:Afellay, Koné, Smit, Väyrynen

Schouwse selectie - RKC Waalwijk 0-3

Lierse SK (Bel) - AZ 2-2
Doelpunten: Dembélé, Molhoek

Sint Truiden (Bel) - Roda JC 0-0

Eerder vandaag speelden Ajax en Arsenal tegen elkaar. Het verslag vind je hier.

Marijnissen: media verdraaien mijn woorden

Jan Marijnissen, de leider van de Socialistische Partij (SP), heeft via zijn weblog gereageerd op de berichten dat hij de daden van verzetstrijders tijdens de 2e wereldoorlog met de daden van terroristen in het Midden-oosten aan elkaar gelijk stelt. De SP-leider zegt dat zijn woorden expres zijn verdraaid. "Sommige kwaadwillenden zijn in de media aan de haal gegaan met mijn opmerkingen met betrekking tot terrorisme" en vervolgens hebben alle andere media hen als een kip zonder kop gevolgd. Hij legt uit wat hij werkelijk met zijn opmerkingen bedoelde.

Wat ik heb gezegd is dat onderdrukking en uitbuiting vroeg of laat tot verzet leiden. Zoals uit de reacties blijkt is vaak afhankelijk van aan welke kant je staat of je spreekt van 'verzet' of iets anders. Nelson Mandela was voor velen een verzetsheld, voor het apartheidsregime was hij echter een levensgevaarlijke 'terrorist'. De Duitse bezetter noemde de mensen in het verzet ook zo.

In het interview, wat overigens in mei jl is afgenomen en dus niet naar aanleiding van de recente gebeurtenissen, heb ik willen aangeven dat er in het Midden-Oosten sprake is van een fundamentele onrechtvaardigheid, te weten de bezetting van de Westbank. Dit gegeven leidt tot verzet, onvermijdelijk.

Hier houdt de historische parallel dan ook meteen op. Noch de SP noch ikzelf hebben ooit sympathie kunnen opbrengen voor de methodes van Hamas, Hesbollah en anderen voor wie een mensenleven blijkbaar weinig voorstelt. Wij hebben aanslagen die tot doel hebben zoveel mogelijk menselijk leed te veroorzaken altijd ondubbelzinnig veroordeeld.

De verschrikkelijke gebeurtenissen in het Midden-Oosten van de afgelopen tijd laten zien dat zonder een structurele oplossing, die rekening houdt met de fundamentele rechten van alle betrokken partijen, duurzame vrede een illusie blijft."


Het gehele interview waarin Jan Marijnissen o.a. zijn mening over het hedendaagse terrorisme geeft, is hier na te lezen.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

[F3] Van der Garde zesde op Norisring

Guido van der Garde is zaterdag op de Duitse Norisring als zesde gefinisht in een race voor de Formule 3 Euro Series. De Brit Paul di Resta was de snelste, voor de Duitser Sebastian Vettel en de Amerikaan Jonathan Summerton, die als derde eindigde.

Van der Garde had bij de finish zestien seconden achterstand op di Resta. Van der Garde vertrok vanaf pole, maar doordat hij zijn motor liet afslaan bij de start van de race, ging hij als laatste van start.

Posthuma ontevreden na tijdrit

Joost Posthuma was vanmiddag niet tevreden nadat hij na de tijdrit de finish bereikte. "Superslecht", vond de renner van Rabobank, die uiteindelijk toch nog als twaalfde eindigde.

Posthuma zei dat hij gedurende de tijdrit geen enkel moment in zijn ritme was gekomen. "Volgens mij heb ik er een derde bal bij gekregen, zo'n pijn had ik aan mijn zitvlak. En ik verloor al na een paar kilometer mijn bidon. Soms zit je in een tijdrit in een flow en kun je heerlijk volle bak rijden. Dat gevoel miste ik vandaag. Het warme asfalt zoog ontzettend en het was geen meter vlak. In die race naar Rennes had ik het gevoel dat ik meer power had, nu was ik gewoon te veel met andere dingen bezig."

Uiteindelijk moest Posthuma 4 minuten en 2 seconden inleveren op ritwinnaar Honchar. De Nederlander bleef zijn Russische ploeggenoot Mentsjov voor, die als zeventiende eindigde vandaag.

Tour de France: Uitslag 19e Etappe

Icoon Tour de FranceZonder ongelukken wint Floyd Landis morgen de Ronde van Frankrijk. In de laatste tijdrit maakte hij de achterstand op Carlos Sastre en leider Oscar Pereiro goed. De ritzege was voor de Oekraïense hardrijder Sergej Gontsjar.

De Amerikaanse kopman van Phonak begon dankzij zijn heroïsche aanval in de laatste Alpenrit aan de tijdrit met een halve minuut achterstand op gele trui Oscar Pereiro (Caisse d'Epargne) en een twintigtal seconden op Carlos Sastre (CSC).

Die laatste moest bij het eerste tussenpunt al zijn tweede plaats afstaan aan Landis. Gele trui Pereiro hield vrij verrassend vrij lang stand, maar even voor halfweg de tijdrit was ook zijn voorsprong op Landis weggesmolten. De ritzege was evenwel niet voor Landis. Die gaat naar de Oekrainer Sergej Gontsjar die net als in de eerste tijdrit in Rennes de beste was. Diens ploegmaat Andreas Klöden was nog de verrassing van de dag. Met zijn tweede plek in de tijdrit neemt hij in extremis nog de 3de podiumstek in Parijs over van een teleurstellende Carlos Sastre.

Rituitslag:
1 Serguei Gonchar (Ukr) T-Mobile 1.07.45 (50.48 km/h)
2 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile 0.41
3 Floyd Landis (USA) Phonak 1.11
4 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 2.40
5 Sebastian Lang (Ger) Gerolsteiner 3.18
12 Joost Posthuma (Ned) Rabobank 4.03

Klassement:
1 Floyd Landis (USA) Phonak 85.42.30
2 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 0.59
3 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile 1.29
4 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 3.13
5 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto 5.08
14 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 19.46


Landis kus
Landis viert met zijn vrouw zijn Tourzege


Meer nieuws over de Tour de France lees je op de speciale Toursite van FOK!

Moerenhout langer bij Phonak

Koos Moerenhout heeft zijn contract bij wielerploeg Phonak met twee jaar verlengd. Moerenhout zei dit vandaag na afloop van de individuele tijdrit in de Ronde van Frankrijk.


Moerenhout is erg blij met de contractverlenging. "De ploegleiding is tevreden over me. Ik voel me op mijn gemak bij deze ploeg. Het is een internationaal gezelschap waarin een hele goede sfeer heerst", aldus de 32-jarige knecht van Floyd Landis, die in het verleden fietste voor Rabobank, Farm Frites, Domo-Farm Frites, Lotto-Domo en Davitamon - Lotto.

Albers tevreden na testdagen


Christijan Albers is erg tevreden over de progressie die zijn team afgelopen week heeft geboekt in het Spaanse Jerez de la Frontera. Op de laatste testdag reed de coureur van Midland F1 99 ronden en liet een tijd van 1.19.139 noteren.

Albers werkte aan de banden, de nieuwe wielophanging en nieuwe aërodynamische componenten. "Het was weer een goede testdag voor ons. We hebben ons in de ochtend geconcentreerd op de banden, maar het circuit verloor in de middag veel grip doordat het heel erg warm werd. De ontwikkeling van de wielophanging verloopt erg goed. Volgens mij hebben we veel nuttige informatie verzameld voor de komende races," aldus de Nederlander.

Zwaargewonden bij ongeluk op het water

Icoon OngelukIn de buurt van Ouddorp in Zuid-Holland zijn zaterdag twee mensen gewond geraakt doordat er vanaf een passerende kotter een brandende jerrycan net naast hun rubberboot werd gegooid. Ook drie personen, onder wie een 11-jarig kind, die zich aan boord van de boot bevonden waarvan de jerrycan werd gegooid, raakten gewond. De vijf gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Later is één van de gewonden, een jongen van ongeveer twaalf jaar, overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

Op de kotter was een familiefeest gaande toen uit het ruim van de boot een jerrycan met brandstof werd gehaald om te worden aangesloten op de buitenboordmotor. Op het dek vloog de jerrycan in brand. Een van de opvarenden tilde de jerrycan op en gooide deze overboord. Op dat moment kwam er juist een rubberboot voorbij.

De waterpolitie doet momenteel onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Voetbalwereld neemt afscheid van Bergkamp

In een uitverkocht Emirates Stadion, het fonkelnieuwe stadion van Arsenal, heeft Dennis Bergkamp vandaag afscheid genomen van de voetbalwereld. Maar liefst 54.000 toeschouwers zagen hoe Bergkamp het met Arsenal opnam tegen zijn jeugdliefde Ajax. In de tweede helft streden oude sterren van beide clubs tegen elkaar.

Dennis Bergkamp geldt als een stilist in de voetbalwereld. Hij maakte veel mooie treffers, waarvan je hier een mooi overzichtsfilmpje kunt zien. Zo herinneren we ons allen nog zijn fabelachtige goal op het WK van 1998 tegen Argentinië. Meer mooie Bergkamp-goals vind je hier en hier.

Bergkamp kwam op zijn twaalfde terecht in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in 1986 zijn debuut maakte in het eerste elftal. In 1993 vetrok hij naar Inter, wat geen groot succes werd. Hij ging naar Arsenal, waar hij van 1995 tot vanavond speelde. Voor het Nederlands elftal speelde hij in totaal 79 wedstrijden, waarin hij 37 keer scoorde.



Dennis Bergkamp na zijn winnende treffer tegen
Argentinië op het WK 1998 (foto: Sportbeeld.nl)


Verslag afscheidswedstrijd Bergkamp
De eerste helft van de wedstrijd ('gewoon' Ajax tegen 'gewoon' Arsenal) eindigde in 1-0 voor Ajax. In de tweede helft keerden de 'legends' van Arsenal het tij: 2-0. Eindstand: 2-1 voor Arsenal.

Voorafgaand aan de wedstrijd trapte Bergkamp samen met zijn zoontje en vader af. Het tempo de eerste helft was laag, en het werd een waar wisselfestijn: alle spelers kregen de kans mee te doen. In de 37e minuut bracht Huntelaar Ajax op voorsprong door een voorzet van Manucharyan binnen te werken.

In de tweede helft nam oud-arbiter Mario van der Ende de fluit in de hand en traden de twee legendarische ploegen aan. Ajax speelde met onder andere Johan Cruijff, Marco van Basten, Frank en Ronald de Boer, Edwin van der Sar, Edgar Davids, Aron Winter, Wim Jonk en Bryan Roy. Arsenal bracht spelers als Thierry Henry, Petit, Marc Overmars, Gilles Grimandi, Nwankwo Kanu en Giovanni van Bronckhorst binnen de lijnen.

Na tien minuten spelen opende Thierry Henry de score voor de 'legends' van Arsenal na een pass van Lee Dixon. In de 63ste minuut maakte Gilles Grimandi een nare overtreding op Davids wat een penalty opleverde. De strafschop werd echter niet benut door Ronald de Boer. In de 80ste minuut maakte Nwankwo Kanu de tweede goal voor Arsenal na een solo-actie. Hij had hier wel het achterwerk van Jaap Stam voor nodig.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

[DTM] Green pakt pole op Norisring

De Brit Jamie Green heeft de snelste tijd gereden in de kwalificatie op de Norisring. Green bleeft met een minimaal verschil van 0.020 seconde klassementsleider Bernd Schneider voor. Jeroen Bleekemolen zal morgen vanaf de achttiende positie de race gaan starten.

Uitslag DTM kwalificatie Norisring:

Pos.RijderAutoTijd
1Jamie GreenAMG-Mercedes48.489
2Bernd SchneiderAMG-Mercedes48.509
3Bruno SpenglerAMG-Mercedes48.622
4Jean AlesiAMG-Mercedes48.647
5Mika HakkinenAMG-Mercedes48.655
6Mattias EkströmAudi A448.676
7Tom KristensenAudi A448.717
8Timo ScheiderAudi A448.925
9Christian AbtAudi A448.787
10Frank StipplerAudi A448.789
11Daniel La RosaAMG-Mercedes48.789
12Heinz-Harald FrenzenAudi A448.949
13Alexandros MargaritisAMG-Mercedes48.949
14Pierre KafferAudi A449.417
15Mathias LaudaAMG-Mercedes49.065
16Martin TomczykAudi A449.069
17Susie StoddartAMG-Mercedes49.331
18Jeroen BleekemolenAudi A449.409
19Stefan MuckeAMG-Mercedes49.797
20Vanina IckxAudi A449.936

Silva mist mogelijk start competitie

Het is onzeker of Bruno Silva inzetbaar is voor FC Groningen tijdens de start van de competitie. De Uruguayaan heeft een knieblessure.

Maandag zal de 26-jarige rechtsback voor uitvoerig onderzoek naar het ziekenhuis gaan, en dan zal moeten blijken hoe lang hij is uitgeschakeld. Silva staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen bij Groningen. Afgelopen seizoen speelde hij 21 competitiewedstrijden en wist daarin één keer te scoren.

Uitslag Testimonial Dennis Bergkamp

Vanavond werd de afscheidswedstrijd voor Dennis Bergkamp gespeeld. In een uitverkocht Emirates Stadium werd het in de eerste helft 1-0 voor Ajax. De legendarische ploeg van Arsenal was in de tweede helft met 2-0 te sterk voor de legendes van Ajax.

Deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Bergkamp. Na een actieve voetbalcarriére van 20 jaar hangt de speler zijn kicksen aan de wilgen. In de eerste helft trad het huidige elftal van Arsenal aan tegen de selectie van Ajax van komend seizoen. In de tweede helft was het de beurt aan de oude garde. Legendarische spelers van Arsenal en Ajax konden nog eenmaal hun kunstje laten zien in een uitverkocht Emirates Stadium. De leiding was in de eerste helft in handen van Andre Marrinner. In de tweede helft nam oud-arbiter Mario van der Ende het fluitje van hem over.

Voorafgaand aan de wedstrijd trapten Bergkamp samen met zijn zoontje en vader af. Daarna kon het echte werk beginnen. De eerste helft stond na een half uur spelen vooral in het teken van wissels. Op die manier kregen alle spelers de kans om nog even mee te doen in dit duel voor The Non-Flying Dutchman. Ook het tempo lag niet hoog, maar dat kon men eigenlijk ook wel verwachten. Na zes minuten spelen kreeg Ajax de eerste hoekschop. Arsenal werkte deze goed weg en hield een inworp over. Het eerste schot op doel was van Ajax. Deze was afkomstig van de voet van Kenneth Perez. Enkele minuten later maakte Lehmann de eerste redding op een doelpoging van Klaas-Jan Huntelaar. De corner die hierop volgde leverde niks op. In de zestiende minuut kreeg ook Arsenal zijn eerste kans, maar keeper Maarten Stekelenburg pareerde het schot. In de twintigste minuut kreeg Bergkamp een kans op de eerste goal.

Na een voorzet van Hléb lobte de aanvaller de bal maar net over het doel. Aan de andere kant kreeg Huntelaar een grote kans. Tom De Mul zette voor, maar de jonge aanvaller van Ajax kon het niet afronden. De corner die hierop volgde leverde wederom niets op. Na een pass over de linkerkant kreeg Bergkamp bijna een kans om de score te openen. De voorzet was echter niet zuiver genoeg. Ook de poging op doel van Flamini was onvoldoende voor een goal. Na 35 minuten spelen brak Edgar Manucharyan door via de linkerkant. Pascal Cycan wist de aanval echter in de kiem te smoren. Twee minuten later bracht Huntelaar Ajax op voorsprong door een voorzet van Manucharyan binnen te tikken. Vijf minuten voor rust kreeg Manucharyan een grote kans, maar hij wist de voorsprong voor de Amsterdammers niet uit te breiden. Vlak voor rust ging doelman Mart Poom nog in de fout, maar dit bracht geen gevaar voor de Engelse ploeg. Ook Ajax kreeg nog een kans, maar het schot van Babel werd gekeerd door de keeper van Arsenal.

In de tweede helft traden de twee legendarische ploegen aan. Arsenal stond onder leiding van Glenn Hoddle en bij Ajax stond Johan Cruiff aan het roer. Overigens werd ook in deze helft volop gewisseld, zodat veel spelers in actie konden komen. Petit en Bergkamp brachten de bal aan het rollen na het eerste fluitsignaal in de tweede helft. De eerste kans was wederom voor Ajax. Na een pass van Edgar Davids schoot Aron Winter over het doel van David Seaman. Vijf minuten later kreeg Bryan Roy een kans, maar ook hij wist deze niet te verzilveren. Nigel Winterburn gaf niet veel later een voorzet. Deze belandde echter in de handen van keeper Edwin van der Sar. Na tien minuten spelen opende Thierry Henry de score voor legendarisch Arsenal na een pass van Lee Dixon. Niet veel later leverde een cross-pass richting Marc Overmars een kans op, maar de kleine aanvaller wist niet te scoren. In de 63ste minuut maakte Gilles Grimandi een nare overtreding op Davids wat een penalty opleverde. De strafschop die hierop volgde werd niet benut door Ronald de Boer.

Ook Cruijff en Marco van Basten speelden nog twintig minuten mee. Bergkamp wist overigens niet dat de bondscoach van Oranje ook aanwezig was in het Emirates Stadium. Ten Cate nam de honeurs waar als coach van legendarisch Ajax. Stanley Menzo, doelman van Ajax, zorgde ervoor dat Bergkamp de voorsprong van Arsenal niet kon uitbereiden. Een kwartier voor het einde zette Alfons Groenendijk voor op Van Basten. Hij kreeg het echter niet voor elkaar om de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. Niet veel later kreeg Ian Wright een kans, maar ook hij wist deze niet te verzilveren. In de 80ste minuut vergrootte Nwankwo Kanu de voorsprong van Arsenal na een solo-actie. Hij had hier wel het achterwerk van Jaap Stam voor nodig. Nog geen minuut later kreeg Bergkamp een geweldige kans, maar Menzo wist dit schot te parreren.

Karakteristieken:

Scoreverloop eerste helft:
Arsenal - Ajax 0-1
37' Huntelaar 0-1

Scheidsrechter: Andre Marrinner


Scoreverloop tweede helft:
Legendarisch Arsenal - Legendarisch Ajax 2-0
54' Henry 1-0
80' Kanu 2-0

Scheidsrechter: Mario van der Ende

Ruim 2 jaar cel voor jarenlange incest

JustitieEen 59-jarige inwoner van Waddinxveen is gisteren door de Haagse rechtbank veroordeeld tot 36 maanden celstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk. De Waddinxvener misbruikte bijna dagelijks zijn dochter tussen haar 4e en 10e levensjaar. Pas toen had ze door dat het abnormaal was wat haar vader deed en wist ze hem van zich af te houden.

Het nu 15-jarige meisje deed vorig jaar aangifte nadat ze suïcidaal werd en kampte met een drankprobleem. Daar heeft ze momenteel nog steeds last van.

De mogelijk oorzaak van de incest zou zijn geweest dat vaders seksleven jarenlang op een laag pitje stond, omdat zijn vrouw er een minnaar op na hield. Volgens de vader valt hij zelf niet per se op kinderen, maar wilde hij wel meewerken aan een behandeling op dat gebied. De rechtbank legde hem zo'n behandeling verplicht op.

Deskundigen achtten de dader enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. De man zou een gebrek aan ''emotionele diepgang'' hebben. Zij vrezen - ondanks verdachtes berouw - voor kans op herhaling.

Met dank aan Mach3 voor de submit.

The slowest man on earth

Stel, je doet iets met 'multimedia' en je komt na een dag hard werken 's avonds thuis en ziet op straat een oude man staan die echt heel slecht ter been is.

Natuurlijk informeer je dan even vriendelijk of je 'm kunt helpen, misschien een taxi voor 'm bellen of zo. Maar nee, die ouwe knar wil niks van je weten en scheldt je zelfs uit. Tja, dan heeft ie er om gevraagd:

Check hier de clip over deze 'slowest man on earth'. Hij is geproduceerd door Mickey DeLorenzo, opgenomen vanuit zijn eigen appartement op de South Street in Philadelphia. Het fijne muziekje is van Green Day ("Tired of Waiting for you").

Met dank aan M.e.g.a.t.r.o.n. voor de submit.

FC Twente naar voorronde UEFA Cup

FC Twente heeft zich weten te plaatsen voor de tweede voorronde van de UEFA Cup. In de derde ronde van de Intertoto Cup maakte de Tukkers de 1-0 nederlaag bij Kalmar FF goed door in eigen huis met 3-1 te winnen van de Zweden.

FC Twente was in de eerste helft de beste van de twee teams, maar wist weinig kansen te creëren. Na rust bracht Touma de thuisclub op een verdiende voorsprong, maar zag het er na de gelijkmaker van Johansson via een afstandsschot even weer somber uit.

FC Twente moest nu tweemaal scoren om toch door te kunnen, en dankzij twee goals van uitblinker Touma in de 73e en 79e minuut van de wedstrijd lukte dit ook.

Feyenoord zet aantal spelers terug


Erwin Koeman had al eerder aangegeven dat de selectie van Feyenoord te groot was. Feyenoord liet vele spelers vertrekken. Nu heeft Koeman nogmaals zes jongens teruggezet naar het tweede elftal.

Het gaat hier om: Christian Gyan, Diego Biseswar, Maikel Aerts, Jeffrey Altheer, Samuel en Patrick Mtiliga. Deze spelers zullen zich dus waar moeten gaan maken bij het beloftenelftal van de Rotterdammers, ze mogen ook verhuurd worden.

Punten etappe 19

Met nog één etappe te gaan is lijkt de strijd om de gele trui beslist. In de FOK!Tourmanager is het nog spannend. Hieronder de punten.

Dagwinnaar vandaag is lapin met 212 punten. -.-martin-.- pakt de tweede plaats met 181 punten. XyritZz eindigt vandaag met 180 punten als derde. bertushenk is met 177 punten vierde geworden, twee punten voor hinse die de top 5 afsluit.

In het algemeen klassement is het nog steeds spannend. Bulbs staat eerste met 2590 punten. franco21 is naar de tweede plaats gestegen, een puntje voor el_salvador die derde staat. Arcee is naar de vierde plaats gestegen en heeft 2503 punten. JelleS staat vijfde met 2479 punten. Falco staat met 2439 punten zesde en 7T7 staat vandaag zevende in het algemeen klassement.

Klassementen Tour de France

De laatste tijdrit zorgde ervoor dat de Amerikaan Floyd Landis weer in het geel kwam, en waarschijnlijk morgen in Parijs zal worden gehuldigd als de opvolger van zijn landgenoot Lance Armstrong. Verder pakte Cunego de witte trui en zijn alle truien nu verdeeld. [/url].

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Floyd Landis (USA)PHO85:42.30
2.Oscar Pereiro Sio (Spa)CEI0’59”
3.Andreas Klöden (Dui)TMO1’29”
4.Carlos Sastre (Spa)CSC3’13”
5.Cadel Evans (Aus)DAV5’08”
6.Denis Menchov (Rus)RAB7’06”
7.Cyril Dessel (Fra)A2R8’41”
8.Christophe Moreau (Fra)A2R9’37”
9.Haimar Zubeldia (Spa)EUS12’05”
10.Michael Rogers (Aus)TMO15’07”
11.Frank Schleck (Lux)CSC17’46”
12.Damiano Cunego (Ita)LAM19’21”
13.Levi Leipheimer (USA)GER19’22”
14.Michael Boogerd (Ned)RAB19’46”
62.Koos Moerenhout (Ned)PHO2.09’30”
85.Joost Posthuma (Ned)RAB2.52’00”
93.Pieter Weening (Ned)RAB2.56’03”
94.Bram Tankink (Ned)QUI2.57’02”
140.Wim Vansevenant (Bel)DAV4.00’21”

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DAV254
2.Erik Zabel (Dui)MIL175
3.Thor Hushovd (Noo)CA160
4.Bernhard Eisel (Oos)FDJ157
5.Luca Paolini (Ita)LIQ152

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.Mickael Rasmussen (Den)RAB163
2.Floyd Landis (USA)PHO131
3.David de la Fuente (Spa)SAU113
4.Carlos Sastre (Spa)CSC99
5.Frank Schleck (Lux)CSC94

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Damiano Cunego (Ita)LAM86.01.51
2.Marcus Fothen (Dui)GER00’36”
3.Mathieu Sprick (Fra)BOU1.28’51”
4.David de la Fuente (Spa)SAU1.35’39”
5. Moises Duenas Nevado (Spa)A2R1.48’19”

Uitslag 19e etappe

#NummerRennerPloegNationaliteitTijd
123GONCHAR SerhiyUKRTMO01.07.45
221KLÖDEN AndréasGERTMO00' 40"
371LANDIS FloydUSAPHO01' 10"
497PEREIRO SIO OscarESPCEI02' 39"
544LANG SebastianGERGST03' 18"
618ZABRISKIE DavidUSACSC03' 35"
72EKIMOV ViatceslavRUSDSC03' 41"
861EVANS CadelAUSDVLz.t
972GRABSCH BertGERPHO03' 43"
1081CUNEGO DamianoITALAM03' 44"
11146MILLAR DavidGBRSDV04' 00"
1257POSTHUMA JoostNEDRAB04' 02"
1342FOTHEN MarcusGERGST04' 15"
1417VOIGT JensGERCSCz.t
15156LARSSON GustavSWEFDJ04' 20"
16134CHAVANEL SylvainFRACOF04' 32"
1751MENCHOV DenisRUSRAB04' 33"
1898PORTAL NicolasFRACEI04' 34"
1926ROGERS MichaelAUSTMO04' 35"
2014SASTRE CarlosESPCSC04' 42"

Loco-burgemeester A'dam met poep bekogeld

In Letland zijn vandaag voorstanders van een 'Gay Pride' met onder meer zakjes stront bekogeld. Onder de bekogelden bevonden zich onder andere loco-burgemeester Tjeerd Herrema (PvdA) van Amsterdam en Europarlementariër Sophie in 't Veld (D66).

Het stadsbestuur van de Letse hoofdstad Riga had de 'Gay Pride' gisteren verboden. Voorstanders van de parade woonden vanochtend een kerkdienst bij, en werden bij het verlaten van het gebedshuis opgewacht door een menigte anti-homo demonstranten die hen 'trakteerden' op menselijke uitwerpselen.

Herrema spreekt van een ''schokkende gebeurtenis'' dat een manifestatie die stil en vreedzaam was bedoeld, zo werd verstoord door betogers. Hij hekelde de gebrekkige politiebescherming voor de homo's en sympathisanten van de 'Gay Pride'. Hij verklaarde verder dat er nog veel moet gebeuren in Letland voordat er van een gelijke behandeling van homo's sprake is.

Letland trad in 2004 toe tot de Europese Unie. Het land heeft zich daarbij onder meer verplicht de rechten van homo's te waarborgen.

Adressen pedofielen in VS binnenkort online

Icoon MediaIn Washington is afgelopen vrijdag door de senaat een wet aangenomen die het mogelijk maakt veroordeelde pedofielen op een op internet openbare databank te registreren met vermelding van adres.

De omvang van de op te zetten databank is behoorlijk, maar liefst 550.000 namen zullen erin vermeld gaan worden. Pedofielen worden tevens verplicht om een adreswijziging door te geven bij verandering van woon- of verblijfplaats op straffe van tien jaar gevangenisstraf. Ongeveer 150.000 nog niet geregistreerde pedofielen moeten zich met adres gaan aanmelden.

De wet voorziet ook in nieuwe, zwaardere straffen. Daders die kinderen misbruiken en vermoorden wacht de doodstraf, het verkrachten van kinderen is goed voor minstens dertig jaar achter tralies. Recidieve misbruikers worden na eventuele vrijlating van elektronische bewaking voorzien.

Maasland & Geel opvolgers B&vD

IelevisieTalpa heeft bekend gemaakt dat Bridget Maasland en Cees Geel de plaats van de gestopte talkshow van Barend & Van Dorp zullen overnemen. Vanaf het najaar zal iedere werkdag om 23:30 door het duo een late night-talkshow worden gepresenteerd. Dagelijks ontvangen zij actuele gasten uit de wereld van politiek, sport, kunst en cultuur.

De omroep van John de Mol heeft het over ''de waan van de dag door de ogen van Bridget Maasland en Cees Geel in een informatief en onderhoudend uurtje op de late avond.''



Maasland & Geel

Spaanse justitie vervolgt wielrenners niet

De wielrenners die bij het Spaanse dopingschandaal betrokken zijn, zullen niet strafrechtelijk worden vervolgd. Elisa Beni Uxabal, woordvoerster van de Spaanse justitie, heeft dit zaterdag gezegd.

Dokter Eufemaniano Fuentes, om wie de affaire draait, en vier andere betrokkenen, zullen wel worden aangeklaagd door justitie vanwege het in gevaar brengen van de gezondheid van topsporters. De 58 renners op de beruchte Spaanse lijst, onder wie Jan Ullrich en Ivan Basso, kunnen wel worden geschorst voor hun aandeel in de zaak door de sportbonden.

McEwen doet mee aan Vuelta

De Vuelta a España 2006 wint met de dag aan statuur. Ook Robbie McEwen zegde zijn deelname toe.

McEwen is kennelijk niet verzadigd na drie ritzeges in zowel Giro als Tour. Bovendien hoeft hij slechts te finishen in Parijs om voor de tweede maal het puntenklassement te winnen. De Australiër heeft alvast aan de ploegleiding gevraagd of luxeknecht Gert Steegmans mee mag naar Spanje.

McEwen treedt waarschijnlijk in het strijdperk met Alessandro Petacchi, die wegens een valpartij in de Giro de Tour moest missen. Ook enkele andere grote namen zullen op het appèl verschijnen. Zo kondigde eerder deze week Danilo Di Luca zijn komst aan. Verder zullen Alexandre Vinokourov, Denis Menchov en Michael Rasmussen er waarschijnlijk bij zijn in Málaga, waar op 26 augustus de Ronde van Spanje van start gaat.

De la Fuente meest strijdlustig

David de la Fuente is tot meest strijdlustige coureur van de Tour de France uitgeroepen. De 25-jarige Spanjaard van Saunier Duval liet zich geregeld vooraan opmerken.

De la Fuente genoot bij de start in Straatsburg weinig bekendheid, maar door enkele lange vluchten veranderde dat snel. De Spanjaard maakte vooral indruk tijdens de zware bergetappe naar Pla-de-Beret; hij was de laatste die zich door de favorieten liet opslokken. De la Fuente hield zoveel bergpunten over aan dit avontuur dat hij plots een voorname kandidaat was om de bolletjestrui te winnen. Uiteindelijk bleek de Saunier Duval-man over iets te weinig klimtalent te beschikken. Afgelopen jaar liet Oscar Pereiro zich huldigen in Parijs als meest strijdlustige van het pak.

Oosten van Nederland geplaagd door stroomstoringen

Icoon BinnenlandsEnschede Zuid is vanmiddag rond half twee getroffen door een stroomstoring. Energiebedrijf Essent zegt dat ongeveer duizend huishoudens in de wijken Wesselerbrink en de Helmerhoek zonder stroom zitten.

Volgens ondernemers in het winkelcentrum Zuid aan de Wesseler Nering vond er een kleine explosie plaats in de verdeelkast van Essent. Ondertussen heeft het energiebedijf in een deel van de Zuidwijken, waaronder het winkelcentrum, de storing verholpen.

Vrijdagochtend ging het ook al mis in het plaatsje Enter. Hier zat een onbekend aantal huishoudens van kwart voor zes tot kwart voor acht zonder stroom. Volgens Essent lag de oorzaak van de storing bij een mankement in een kabel.

Het oosten van Nederland lijkt geplaagd te worden door storingen. Woensdag viel in een groot deel van Twente de stroom uit na een explosie. Donderdagavond was het wederom raak in Twente. Hier werden opnieuw 5000 huishoudens getroffen.

Met dank aan SethGecko en Royster voor de submit.

Gonchar wint de tijdrit, Landis in het geel

Gonchar heeft de laatste en belangrijkste tijdrit gewonnen. Het geel is weer terug bij de Amerikaan Floyd Landis, die met een fomidabele derde plaats in de tijdrit van vandaag het geel weer om de schouders heeft die hij in de Alpen verloren was.

Om kwart over elf werd de tijdrit gestart door Wim Vansevenant van de Davitamon-Lotto ploeg.Toen Sébastien Hinault startte, was er een uur verstreken en waren er 20 rijders door gekomen op het eerste meetpunt. Florent Brard ging aan de leiding na 16.5 gevolgd door Aitor Hernandez en Bradley Wiggins. De Noor Thor Hushovd was inmiddels ook onderweg en stond op een vijfde plaats. Ook op het tweede meetpunt, 34 km, was Brard wederom het rapst toen hij over de meet kwam. De Fransman werd op de voet gevolgd door Wiggens en Filippo Pozzato.Op het derde meetpunt en tevens laatste voor de finish verloor Brard veel,Wiggens wist op de eindmeet een snelste tijd neer te zetten van 01:15.20

Even voor één uur start ook voor Nederland de tijdrit. Bram Tankink was de eerste Nederlander die aan de start kwam. Twee minuten later ging ook Joost Posthuma van start. Tankink zette en 29ste tijd neer. Posthuma reed een stuk beter en wist een top drie plaats te veroveren. De derde Nederlander, Peter Weening, wist finishde op een 33ste plaats.

Tijdrijder David Zabriskie wist in zijn tijdrit de eerste plaats te behalen en verwees Ekimov naar een tweede plaats. De Rus reed een verrassende tijdrit en erd gevolgd door Bert Grabsch en Posthuma. Sebastien Lang wist de grens van 48 km/h te overschrijden en kwam binnen in een tijd van 1:11.03. De tijd van de Duitser bleef lang staan, maar Gonchar reed in een moordend tempo en met een tijd van 1:07.45 bracht hij Lang op een achterstand van drie minuten. De tijd van Gonchar bleef nog lang staan. Frans Kampioen tijdrijden Sylvain Chavanel wist niet verder te komen dan een tiende positie.

Ook Hincapie beet zich stuk op de tijd van Gonchar en kwam over de meet als vijftiende. Niemand kon hem niet meer passeren. De strijd voor de witte trui was ook beslecht toen Cunego met een snellere tijd binnenkwam dan Fothen. Landis kwam als derde binnen en wist meteen dat hij de gele trui weer veroverd had die hij in de Alpen verloren had.Uiteindelijk was de Amerikaan bijna twee minuten sneller dan de Spanjaard Pereiro.

De beste Nederlander is Joost Posthuma, na een goede tijdrit werd hij twaalfde

Uitslag laatste tijdrit

#NummerRennerPloegNationaliteitTijd
123GONCHAR SerhiyUKRTMO01.07.45
221KLÖDEN AndréasGERTMO00' 40"
371LANDIS FloydUSAPHO01' 10"
497PEREIRO SIO OscarESPCEI02' 39"
544LANG SebastianGERGST03' 18"
618ZABRISKIE DavidUSACSC03' 35"
72EKIMOV ViatceslavRUSDSC03' 41"
861EVANS CadelAUSDVLz.t
972GRABSCH BertGERPHO03' 43"
1081CUNEGO DamianoITALAM03' 44"
11146MILLAR DavidGBRSDV04' 00"
1257POSTHUMA JoostNEDRAB04' 02"
1342FOTHEN MarcusGERGST04' 15"
1417VOIGT JensGERCSCz.t
15156LARSSON GustavSWEFDJ04' 20"
16134CHAVANEL SylvainFRACOF04' 32"
1751MENCHOV DenisRUSRAB04' 33"
1898PORTAL NicolasFRACEI04' 34"
1926ROGERS MichaelAUSTMO04' 35"
2014SASTRE CarlosESPCSC04' 42"

Israël voert opnieuw militaire acties uit in Libanon

Icoon OorlogZo'n tien Israëlische pantservoertuigen zijn vanmiddag Libanon binnengegaan. Dit nadat zij een grensafscheiding hadden geplet. De pantservoertuigen omsingelden een observatiepost van de troepenmacht van de Verenigde Naties in Libanon.

De luchtmacht van Israël heeft vandaag ook nog zendmasten gebombardeerd van telefonie en televisie. Er zouden volgens de Libanese politie op minstens twee plaatsen luchtaanvallen hebben plaatsgevonden. Door het bombardement op de masten is een medewerker van een Libanese televisiezender om het leven gekomen, twee anderen raakten gewond.

Met dank aan santax voor de submit.

Grote betoging tegen Israël en VS

Ruim tweeduizend demonstranten van onder andere joodse, Palestijnse en Libanese afkomst hebben vanmiddag in Amsterdam gezamenlijk betoogd tegen de Israëlische aanvallen in Gaza en Libanon, en de steun die de Verenigde Staten hieraan geeft. De demonstratie begon bij het Beursplein. Achter een groot spandoek met de tekst 'Stop de Oorlog' liepen de demonstranten naar het Museumplein. Onder hen bevonden zich politici van GroenLinks, PvdA en SP. Op het Museumplein aangekomen, werden er enkele toespraken gehouden. Volgens de politie is de demonstratie rustig verlopen.

Het doel van de demonstratie was om de Nederlandse regering ertoe aan te zetten dat ze het Israelische geweld veroordeelt. Door de aanvallen van het Israëlische leger zijn er minstens 362 mensen in Libanon, en een onbekend aantal in Gaza gestorven. Zij waren grotendeels burgers. Verder zijn er een half miljoen ontheemde Libanezen. Omgekeerd hebben aanvallen van vooral de Libanese Hizbollah beweging enkele tientallen Israeli's het leven gekost. Verwacht wordt dat deze aantallen nog verder zullen oplopen.

Volgens Tariq Shadid van de Palestijnse Gemeenschap in Nederland (PGN) houdt Israël zich niet aan het internationale recht. "De Nederlandse regering heeft een traditie waarin ze zich aan het internationale recht heeft gehouden. Daarom willen we dat de regering zich ook nu voor dat recht uitspreekt en Israël daar op wijst". Minister Ben Bot (CDA) heeft vrijdag gezegd dat ieder land het recht heeft zichzelf te verdedigen, maar erkende ook dat de Israëlische aanvallen niet volgens de regels verliepen.

Ook in andere landen, zoals in Australië, Griekenland en Groot-Brittannië vonden vandaag demonstraties plaats tegen het excessieve geweldgebruik van Israelische kant. Donderdag vond er in Amsterdam ook al een demonstratie plaats, maar dan vóór Israëls recht op zelfverdediging, georganiseerd door het CIDI.

Demonstratie in a'dam
De kop van de demonstratie.


Het programma van de demonstratie die vandaag in Amsterdam werd gehouden, is hier na te lezen.

Pfister tot 2008 bondscoach Togo

Otto Pfister blijft tenminste tot 2008 bondscoach van Togo. De Togolese voetbalbond heeft vandaag bekendgemaakt dat de Duitser zijn contract heeft verlengd.


Bij de WK van de afgelopen zomer in Duitsland verloor Togo onder leiding van Pfister drie keer. Gedurende het toernooi stapte de trainer zelfs even op, omdat de spelers in zijn ogen te veel werden afgeleid door een financieel geschil met de bond. Na een aantal dagen besloot hij toch de nationale ploeg weer onder zijn hoede te nemen.

Precisiebommen met spoed naar Israel

Icoon Israël/PalestinaDe Amerikaanse regering heeft besloten met spoed precisiebommen naar Israel te verschepen. Jeruzalem vroeg hierom nadat vorige week de bombardementen op Libanon begonnen.

Het Pentagon doet geen mededelingen over het type bom dat geleverd wordt, maar vermoed wordt dat het hier om bommen van het type GBU-28 "bunker busters" gaat.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan heeft inmiddels een oproep tot een staakt-het-vuren gedaan, en verzocht de Hezbollah tot vrijlating van de twee ontvoerde Israëlische militairen. Hezbollah wees dit verzoek echter van de hand.

Verder waarschuwde Annan Israel voor een invasie in buurland Libanon. Hij zei te vrezen voor "meer acties van Hezbollah", en het feit dat "ook Iran en Syrië verder bij het confict betrokken zouden kunnen raken; ik denk dat het een ernstige escalatie is als Israël Libanon binnentrekt" aldus Annan voor de Amerikaanse zender CNN.

Israëlische militairen zijn sinds zaterdagmorgen al enkele kilometers de Libanese grens overgetrokken, zo verklaarde een woordvoerder van het Israëlische leger. Het zou nu nog gaan om een beperkte actie, maar de kans bestaat dat de operatie zich zal uitbreiden.
Intussen heeft Israel al enkele duizenden reservisten opgeroepen zich te melden.

Caravan te zwaar beladen met aardappels

Icoon FileBij een verkeerscontrole langs de A7 bij het Oost-Groningse Scheemda door onder meer politie en de ANWB, is een overbeladen caravan van de weg gehaald. De caravan woog ruim 300 kilo te veel.

Dit kwam onder andere doordat de eigenaar 50 kilo aardappels had meegenomen in zijn caravan. Een oplossing werd echter gevonden: de aardappels werden voor een deel in de auto geladen en voor een deel in de caravan van vrienden gestopt.

In totaal werden 80 caravans bekeken. De meeste hadden hun zaakjes prima op orde, eventuele gebreken werden ter plekke verholpen. Omdat het een vrijwillige controle was, zijn er geen bekeuringen uitgedeeld.

Dutch Open: Massu en Djokovic naar finale

Nicolas Massu uit Chili en de Serviër Novak Djokovic staan in de finale van het Dutch Open in Amersfoort.

Djokovic hoefde daar het minste voor te doen. Bij een stand van 6-1 en 1-0 gaf zijn tegenstander Guillermo Coria op wegens een blessure aan zijn nek.

Massu won met 6-1 en 6-3 van de Spanjaard Ruben Ramirez Hidalgo. Hidalgo was eerder deze week nog te sterk voor Paul-Henri Mathieu en Alberto Martin, maar tegen Massu kwam de Spanjaard er niet aan te pas. Massu gaf geen enkele breakkans weg en wist zelf vier van de acht breakpoints te verzilveren.

Ambassadekinderen sturen open brief aan koningin

Icoon BuitenlandsDe twee kinderen die in de Nederlandse ambassade in Syrië verblijven, hebben een open brief gestuurd aan de koningin en de premier. Deze open brief is gepubliceerd via de website van de Telegraaf. Sara (10) en Ammar (13) vragen in de brief om hulp om zo snel mogelijk terug naar Nederland te kunnen.

In de open brief schrijft Sara, mede namens haar broer: 'koningen Beatrix kant u ons alsteublieft helpen??? Of de minister president? Helpt u ons alsteublieft. Mama wil ons terug Papa wil ons terug, maar wij willen alleen naar Mama en onze familie en vrienden in nederland toe,'

In 2004 zijn de twee kinderen ontvoerd naar Syrië door hun vader. Vier weken geleden wisten de kinderen op eigen houtje te ontsnappen en naar de ambassade te vluchten. Ze wisten de weg door een routebeschrijving die hun moeder hen al in 2004 had gegeven.

Nederland probeert met man en macht de Syrische autoriteiten zover te krijgen dat de kinderen naar Nederland kunnen vertrekken. Om diezelfde reden heeft de Nederlandse ambassadeur Roderick van Schreven besloten om nog wat langer op zijn post te blijven. Hij zou eigenlijk vertrekken om ergens anders te werken.

Sara en Ammar
De gevluchte kinderen Ammar en Sara

Rotterdammer schiet vriendin per ongeluk in bil

Icoon MisdaadEen 27-jarige Rotterdammer heeft vrijdag zijn vriendin in haar bil geschoten toen hij haar zijn pistool wilde laten zien. Het 20-jarige slachtoffer lag op het bed, toen het wapen pardoes afging. Zij is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, alwaar doktoren een operatie uitvoerden aan haar kont.

Na het incident onderzocht de politie het huis van de Rotterdammer. Daarbij werden, naast het vuurwapen, een gaspistool en 160 xtc-pillen gevonden. De verboden spullen zijn in beslag genomen en de man is opgepakt voor verhoor.

Bergkamp wil vanavond geen cadeautjes

Vanavond zal Dennis Bergkamp voor het laatst te bewonderen zijn op het voetbalveld. De 37-jarige aanvaller neemt in het fonkelnieuwe en uitverkochte Emirates Stadium van Arsenal definitief afscheid.

Het Ajax van nu en helden uit het verleden draven op om Bergkamp te eren. Toch wil Bergkamp niets van gemaakte liefdadigheid weten. " Ik denk niet dat ze me goals cadeau gaan geven. Als dat wel zo is, zou ik me daar een beetje voor schamen. Maar als ik zelf een doelpunt weet af te dwingen, dan is dat prima," aldus Bergkamp.

Sluierverbod op basisschoolplein taboe

Basisschool IJplein in Amsterdam-Noord is op de vingers getikt door het stadsdeel omdat ze een sluierverbod voor moeders op het schoolplein had ingesteld. De school wilde zo voorkomen dat kinderen aan een onbekende worden meegegeven. Tot een kwartier na schooltijd is een school wettelijk verantwoordelijk voor de leerling. De juf staat na schooltijd altijd buiten te kijken of de ouder van een bepaalde leerling al voor het hek staat. Pas dan laat ze het kind gaan. Het is dus niet wenselijk dat zij het gezicht niet kan zien. Het ophouden van een helm wordt ook niet gewaardeerd, zo stelde de school.

Een gesluierde moslimmoeder was echter woedend over het verbod, diende een klacht in en dreigde naar Commissie Gelijke Behandeling te stappen. Het stadsdeel stelde de klageres echter al in het gelijk.

Volgens verantwoordelijk PvdA-wethouder Chris de Wild Propitius mag een school namelijk niet op eigen houtje kledingvoorschriften invoeren: ''Een school kan niet zomaar het beleid veranderen, ook al zeggen zij dit te doen in het belang van het kind. Als wij als stadsdeel een dergelijke regel overwegen in te voeren, moet eerst duidelijk zijn of er überhaupt draagvlak voor is. En daar is eerst een brede maatschappelijke discussie voor nodig.''

De school rest voorlopig niets anders dan het kind mee te geven aan iemand die niet te herkennen is.

Verkeerde gevangene vrijgelaten

Icoon BuitenlandsEen Belgische gangster heeft met een simpele list weten te ontsnappen uit een gevangenis in de Belgische stad Vorst. De man, Bilal Ould Haj geheten, die een hele reeks gewapende overvallen op zijn naam heeft staan, nam de plaats in van zijn celgenoot. Deze persoon had zijn straf er al op zitten en zou die dag vrijkomen. De gevangenisdirectie had vervolgens niets in de gaten van de wisseltruc, waarna ze de topcrimineel lieten gaan. Pas nadat de celgenoot een half uur later vroeg om ook vrijgelaten te worden, kwam het bedrog aan het licht.

Haj zat in afwachting van zijn proces in de gevangenis. Naast de wisseling van plaatsen, trok hij ook de kleren van zijn celgenoot aan, waarmee hij de veligheidscontrole succesvol wist te passeren. Het lijkt erop dat zijn vingerafdrukken - in principe verplicht bij het binnenkomen en verlaten van de gevangenis - niet werden genomen. Justitieminister Laurette Onkelinx is woedend op de gevangenisdirectie en heeft een administratief onderzoek laten instellen.

'Tot 25 jaar legitimeren bij aankoop alcohol'

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft weer wat nieuws bedacht om drankmisbruik onder jongeren tegen te gaan: een zogenaamde 'vergewisplicht'. Die houdt in dat iedereen tot 25 jaar zijn leeftijdsbewijs (id-kaart) moet laten zien als hij of zij alcohol wil kopen. Nu hoeven verkopers alleen naar de id-kaart te vragen als onduidelijk is of de koper wel de minimumleeftijd van 16 jaar (licht alcoholisch) of 18 jaar (sterke drank) haalt.

De VVD-bewindsman heeft de zogenoemde vergewisplicht opgesteld in het voorontwerp wijziging Drank- en Horecawet, die naar de verschillende partijen is gestuurd. Later zal blijken of deze wet inclusief de vergewisplicht door de Kamer kan komen.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) is woest over de voorgenomen vergewisplicht die Hoogervorst ze wil opleggen en is bang voor een hoop 'gedoe' aan de kassa: ''Alleen als we zeker weten dat iemand ouder dan 25 jaar is, hoeven we straks niet om legitimatie te vragen. Met dit voorstel kun je straks bijna iedereen wel om legitimatie vragen'', aldus het CBL. Koninklijk Horeca Nederland is eveneens fel tegen de plannen van Hoogervorst maar verwacht niet dat het voorstel ook maar enige kans van slagen heeft.

Eerder al wilde de VVD'er de leeftijdsgrens om licht alcoholisch te kopen, omhooggooien van 16 naar 18 jaar. Dat werd echter afgewezen door de Kamer.

Met dank aan heineken6pack voor de submit.

RVD boos op kapper

Jamal Saoud, eigenaar van kapperszaak Haarvisie in Rijswijk, heeft de woede van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) op zijn hals gehaald. In een poging om reclame te maken voor zijn kapperszaak, maakte hij afbeeldingen van premier Balkenende en kamerlid Wilders die allebei een hip kapsel hebben gekregen in zijn zaak. Volgens de RVD mag dit niet. "Als de kapper niet ophoudt, krijgt hij een groot probleem. Je mag leden van het kabinet niet voor commerciële doeleinden gebruiken."

De kapper heeft de afbeeldingen in poster-vorm in zijn zaak opgehangen en er flyers van gemaakt die in Rijswijk zijn verspreid. Op de afbeeldingen staat naast een foto van Balkenende en Wilders (mét moderne haardracht), ook de slogan "Wordt het niet eens tijd voor een nieuw kapsel?"

De RVD heeft Saoud een brief gestuurd en hem dringend verzocht te stoppen met de campagne. Saoud denkt er niet aan: "Ik maak Balkenende niet belachelijk. Hij ziet er zelfs veel leuker en hipper uit met het alternatieve kapsel. Als zijn vrouw het zou zien, zou ze hem meteen hierheen sturen. Waarom mag ik hem niet op een leuke manier afbeelden en mogen kranten wél spotprenten plaatsen?"

De RVD-woordvoerder wijst op het verschil tussen journalistieke vrijheid en het gebruik van een afbeelding voor commerciële doeleinden "waar je toestemming voor nodig hebt". Volgens de RVD moet Saoud niet alleen zijn posters verwijderen. "Hij moet ook aantonen dat hij de flyers heeft verspreid vóórdat hij de waarschuwingsbrief heeft ontvangen én dat hij niet in staat is om ze alsnog terug te halen".

Saoud reageert met een brief aan de RVD: "De actie loopt tot 2 september en ik ben bereid om de minister-president een gratis was- en knipbehandeling aan te bieden als eventuele tegemoetkoming". Hij is niet van plan de posters weg te halen. "Laat de rechter maar een uitspraak doen".

Saoud in zijn zaak
Saoud met de gewraakte posters

Met dank aan pberends voor de submit.

Grote financiële problemen Zuid-Afrika

De krant Cape Times meldt dat Zuid-Afrika nog 295 miljoen euro nodig heeft om het wereldkampioenschap voetbal van 2010 te kunnen organiseren.

Vanwege de financiële problemen is het zelfs onzeker of het stadion in Kaapstad gebouwd kan worden. Het financiële gat komt door een verkeerde inschatting van de bouwkosten. De totale kosten van de stadions worden nu al minstens drie keer hoger dan de ingecalculeerde 157,2 miljoen euro.

De wereldvoetbalbond FIFA zou zelfs al met de gedachte spelen om Zuid-Afrika het WK af te nemen. Australië, dat zich heeft gemeld voor de organisatie in 2018, zou al klaarstaan als eventuele vervanger om het WK van 2010 te organiseren.

Ye Olde Sidescroller niet naar de GameCube

Ye Olde Sidescroller, de platformgame ontwikkeld door de makers van Alien Hominid, zal niet meer voor de GameCube verschijnen. Maar niet getreurd, de game is niet gecanceld maar zal voor Xbox Live Arcade uitgebracht worden. De game heeft ook een naamsverandering ondergaan en gaat nu door het leven als Castle Crashers. Verwacht wordt dat in het voorjaar van 2007 gamers in 4-player de game kunnen gaan verkennen.

Ander goed nieuws voor de platformfans: ook Alien Hominid zal richting Xbox Live Arcade komen.





Rayman: Raving Rabbids exclusieve Wii release-titel

In het blad Nintendo Power is in een interview met de makers van Rayman te lezen dat het spel exclusief op de Nintendo Wii zal uitkomen, de andere consoles zullen waarschijnlijk later volgen. Volgens de makers is de Wii zo anders dat ze hebben besloten om zich te concentreren op de gameplay die mogelijk is met de Wii-controller.

"It’s so different from the other consoles that we decided to reconsider everything…We believe in the Wii and building gameplay around the controller. So now we are designing Raving Rabbids specifically for the Wii. It’s not just an adaptation. It’s a very special project, because this is really a revolution for us. Now we have to focus on one version - the Wii version.” Aldus Michel Ancel. Xavier Poix had hier nog het volgende aan toe te voegen: "The more we heard about the Wii, the more interested we became. Then when we got our development kits, we knew that everything we dreamed of doing on this was possible. That’s why we changed our minds. We decided, ‘Ok let’s just focus on Wii’. That’s it. The other (versions) can come later.”

Ze zijn dus heel erg enthousiast over de Nintendo Wii en hebben daarom besloten om de gameplay van Rayman Raving Rabbits aan de Wii aan te passen. Er zal in ieder geval een offline multiplayer in het spel zitten, maar over een online functie is nog niks besloten. Nintendo moet eerst met meer informatie komen over de Wi-Fi en WiiConnect24.

Verder hadden ze ook wat te zeggen over de hardware van de Wii. Het gaat volgens hun niet om het aantal polygonen, maar om de art die in een game zit. De hardware in de Wii is krachtig genoeg en de focus ligt vooral op het verzinnen van nieuwe gameplay: With the Wii, it’s all about having fun.

Met dank aan Xrenity voor het melden van dit nieuws in het Wii-topic op het forum

Marijnissen: verzet WO2 is met terreur MO te vergelijken

De leider van de Socialistische Partij (SP), Jan Marijnissen, vindt de terroristen die huishouden in het Midden-Oosten, vergelijkbaar met het Nederlandse verzet in de Tweede Wereldoorlog. Marijnissen doet zijn uitlatingen in een interview in de nieuwste editie van het mannenblad Penthouse. Het interview werd overigens eind mei al afgenomen.

De letterlijke quote van de SP-leider uit de Penthouse luidt: ''Terrorisme is iets van alle tijden en overal, en het heeft vaak tot doel het de bezetter zo onaangenaam mogelijk te maken. In de Tweede Wereldoorlog hebben Nederlanders hier gemeentehuizen opgeblazen om zand in de vernietigingsmachine van nazi-Duitsland te gooien - bij de burgerlijke stand stonden de joden geregistreerd. In het Midden-Oosten is het niet veel anders. Het islamitische fundamentalisme, inclusief de terroristische tak, is een reactie op de bezetting van Palestina door Israël, op de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten en op de steun van het Westen aan ondemocratische regimes in het Midden-Oosten. Kijk, ik ben tegen geweld, maar het is toch wel een beetje dom als je niet kunt begrijpen hoe dat mechanisme werkt.''

Het Samenwerkend Verzet '40/'45 is niet blij met de uitlatingen van Marijnissen. ''Het lijkt wel een Duitser. Die noemden ons namelijk ook terroristen. De vergelijking van Marijnissen gaat mank en ik denk dat hij hier veel verzetsmensen mee op het hart trapt. Het getuigt van weinig respect voor de mensen die zich destijds verzet hebben. Ik denk niet dat dit verstandig is'', aldus voorzitter Rudi Hemmes van de Stichting Samenwerkend Verzet 1940-1945.

Met dank aan Manchester en Guido voor de submit.

Krajicek/Husarova in finale Palermo

Michaëlla Krajicek heeft zich met haar dubbelpartner Janette Husarova geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Palermo. Het Nederlands/Tsjechische duo versloeg in de halve eindstrijd de Spaanse vrouwen Maria Jose Martinez Sanchez en Arantxa Parra Santonja met de setstanden 6-3 en 7-5.

Krajicek en Husarova zullen het in de finale moeten opnemen tegen de Italiaanse vrouwen Alice Canepa en Giulia Gabba. Het duo wist via de kwalificaties het hoofdtoernooi te bereiken, en was in de halve finales met 7-5, 2-6 en 6-2 te sterk voor Klaudia Jans en Alicja Rosolska uit Polen.

'Madonna vraagt Brad Pitt om hulp bij adoptie'

Icoon ShowbizzHet Britse roddelblad The Sun meldt vrijdag dat Madonna en Guy Ritchie advies aan Brad Pitt hebben gevraagd over het adopteren van een kindje. Pitt is nu zelf bezig, door middel van een procedure, officieel adoptievader van de door Angelina Jolie geadopteerde kinderen Maddox en Zahara te worden.

Madonna en haar man zouden Brad en Angelina niet alleen om hulp hebben gevraagd, maar hebben ze ook meteen dezelfde advocaat in de arm genomen om hen te helpen met de adoptie. Volgens een bron bij de krant is het stel stapel op kinderen. Omdat het Madonna niet gelukt is nog een keer zwanger te worden, hebben ze voor adoptie gekozen om hun gezin toch uit te kunnen breiden.

De zangeres en de regisseur hebben al een zoontje van vijf, Rocco. Ook heeft Madonna al een dochter uit een eerdere relatie met Carlos Leon, Lourdes (9).

Madonna en Guy Ritchie
Madonna en Guy Ritchie

Wijn verwerkt tot brandstof

Icoon EuropaOp verzoek van Portugal wordt er twintig miljoen liter Portugese wijn verwerkt tot biobrandstof en industriële alcohol. Dat heeft de Europese Commissie besloten.

Eerder werd hetzelfde besluit genomen over 640 miljoen liter overtollig wijn uit Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Ook is er een voorstel gedaan om het jaarlijkse budget van 500 miljoen euro te gaan besteden aan extra reclame en het opkopen van 400.000 hectare inefficiënte wijngaarden. Dat voorstel viel dinsdag in goede aarde bij de landbouwministers van de 25 EU-landen.

'Juli wordt de warmste maand ooit'

Icoon AlgemeenVolgens een woordvoerder van het KNMI in De Bilt wordt deze maand juli de warmste maand ooit. Over de eerste 21 dagen lag de gemiddelde temperatuur boven de 22 graden; het huidige record staat op gemiddeld 21,4 graden en staat op naam van juli 1994.

"Gezien de voorspellingen voor de komende dagen denk ik dat we ruim boven de 22 graden gaan uitkomen," aldus de woordvoerder van het KNMI. "Een unieke gebeurtenis. Het wordt de warmste maand sinds 1706 toen we zijn begonnen met registreren."

Mocht het warmterecord daadwerkelijk sneuvelen, dan past dat in de verwachting van het KNMI hoe het klimaat zich de komende decennia zou ontwikkelen. In die verwachting neemt de kans op hitte toe. Er zijn in totaal vier scenario's opgesteld; alle vier laten ze een opwarming zien tussen de 0,9 en 2,3 graden.

Qua droogte zullen er geen records sneuvelen. Hoewel het volgens het KNMI uitzonderlijk droog is, waren er drogere maanden. Gemiddeld heeft Nederland een neerslagtekort van 180 millimeter, met uitschieters in Overijssel naar 240 millimeter. Het recordjaar is 1976, toen het neerslagtekort opliep tot 300 millimeter.

Met dank aan Jootje90 voor de submit.

Williams op stoom in Cincinnati

Serena Williams heeft bij het WTA-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati de halve finale weten te bereiken. De Amerikaanse won in de kwartfinale van Amy Frazier met 6-2 en 6-2. De als eerste geplaatste Patty Schnyder wist ook de laatste vier te bereiken, zij was met 7-6 en 7-5 te sterk voor de Indiase Sania Mirza.

Williams kwam sinds de Australische Open van begin dit jaar wegens een enkelblessure niet meer in actie. Daardoor zakte ze naar de 139e plaats op de werelranglijst.

In de halve eindstrijd in Cincinnati ontmoet Williams de Russische Vera Zvonareva. Schnyder speelt tegen Katarina Srebotnik.

Uitslag Tri-Nations speelronde 3

De Zuid-Afrikaanse rugbyers kregen een kans om zich te herstellen na de 49-0 nederlaag die zij een week eerder tegen Australië te verwerken kregen. Het probleem was echter de tegenstander: Nieuw-Zeeland had een week daarvoor de Australiërs met 32-12 naar huis gestuurd. Er stond de Springboks dus een moeilijke taak te wachten in het Westpac Stadium in Wellington.

Al na zeventien seconden leek het onwaarschijnlijke echter al te gaan gebeuren. Fourie du Preez spurtte de gehele verdediging van de Nieuw-Zeelanders eruit nadat Dan Carter wat ongelukkig uitverdedigde. Percy Montgomery converteerde voor de 7-0 voorsprong voor Zuid-Afrika. De fouten stapelden zich daarna echter op, en Carter kreeg alle ruimte om zijn fout goed te maken met vier succesvolle penalty's. Piri Weepu zorgde ervoor dat Carter ook nog in de eerste helft een conversiepoging mocht verzilveren.

Montgomery miste in de tussentijd drie penalties, wat het verschil op slechts drie punten had kunnen brengen. In de 63e minuut pakten de Springboks nog wat op die achterstand terug via een try van Breyton Paulse met conversie van Montgomery. Voordat Richie McCaw in de laatste minuten nog een try voor de All Blacks scoorde had Carter nog drie penalty's aan het totaal van de Kiwi's toegevoegd. Eindstand 35-17. Voor Nieuw-Zeeland is het de twintigste opeenvolgende thuisoverwinning.

Volgende week is Nieuw-Zeeland te gast bij Australië in het Suncorp Stadium in Brisbane.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland2920016729
2.Australië2511016132
3.Zuid-Afrika2002001784

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt

[F3] Van der Garde naar pole

Voor de tweede maal in zijn carriére heeft Giedo van der Garde poleposition veroverd in de Formule 3. De Nederlandse autocoureur van het ASM-team was vrijdag in de kwalificatietraining voor de negende race van de Euro Series de snelste.

Bij een temperatuur van 35 graden kwam Van der Garde op de Norisring tot een tijd van 49,194 seconden. Met een lengte van 2,3 kilometer is de voormalige 'Reichsparteitaggelände' in Neurenberg een zeer klein circuit. Van der Garde bleef er zijn Schotse teamgenoot Paul di Resta, tevens leider in het kampioenschap, voor.

'Terrorismebeleid werkt averechts'

Icoon BinnenlandsUit een onderzoek van de Volkskrant blijkt dat de maatregelen van de regering om terrorisme te bestrijden radicalisering in de hand werken. Volgens onderzoekster Beatrice de Graaf heeft het beleid tot nu toe nog geen positieve resultaten opgeleverd. Voor het onderzoek werden vrienden en familieleden van terreurverdachten, wetenschappers en inlichtingendiensten geraadpleegd.

Vooral het optreden van de politie wordt als provocerend ervaren. Binnen moslimkringen doen verhalen de ronde over 'moedwillige vernedering van moslims' door de politie. Zo zouden er slaapkamers van moslima's worden binnengevallen zonder dat de vrouwen tijd krijgen zich te bedekken. Bij een huiszoeking in Den Haag zou een jongetje van anderhalf jaar oud glassplinters over zich heen hebben gekregen.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat de politie geen rekening houdt met de geloofsachtergrond van gezinnen. Er zou overal met 'evenveel respect' worden opgetreden.

Zesde editie Campzone begonnen

Icoon GamesIn Biddinghuizen is gisteren de zesde editie van het outdoor game-festival Codemasters Campzone begonnen. Er wordt op een recordaantal van 2000 bezoekers uit binnen- en buitenland gerekend.

Campzone staat in het teken van MMORPG's en Next Gen HDTV-gaming. MMORPG staat voor Massive Multiplayer Online Role Playing Game. Dit zijn spellen waarbij je een personage ontwikkelt en dit via internet met en tegen andere mensen laat vechten in een reusachtige wereld. HDTV is al wat meer bekend bij het grote publiek, dit is televisie en dus ook gaming met een stukken hogere resolutie dan voorheen.

Campzone wordt al sinds 2001 gehouden en is bedoeld voor eenieder die eens lekker een dagje wil gamen tegen anderen. Natuurlijk kun je ook langer dan een dagje strijden, want het evenement duurt elf dagen, en er is dus een camping waar het vooral gezellig is. De hitte zou volgens de organisatie geen probleem zijn.

Met dank aan Evertjan voor de deels herschreven submit.

Heroes trailer verschenen

Er is een trailer verschenen van Heroes. Er is nog opvallend weinig bekend over deze titel, die ontwikkeld wordt door Grasshopper Manufactor, en deze trailer brengt daar weinig verandering in. We zien twee personen die elkaar, te zien naar het vele vechten tussen hen, niet erg mogen. Dit alles is gegoten in een Cell-shaded stijl, zoals we die ook kennen van Killer 7 (eveneens gemaakt door Grasshopper Manufactor). Nieuwe informatie hoeven we pas te verwachten in november/december.

Ga naar trailer pagina

Holman heeft voorkeur voor NEC

Brett Holman zal als het aan hem ligt komend seizoen gaan spelen voor NEC. De 22-jarige aanvaller van Feyenoord heeft meerdere aanbiedingen op zak, maar NEC zou zijn voorkeur hebben.

Holman werd de afgelopen vier seizoen door Feyenoord uitgeleend aan Excelsior. Lange tijd leek het er ook op dat hij ook dit seizoen bij Excelsior actief zou zijn maar Feyenoord haalde de Australiër terug tot ongenoegen van Holman. Mochten NEC en Feyenoord tot overeenstemming komen, zal Holman bij NEC weer worden herenigd met zijn oude trainer bij Excelsior Mario Been.

Gefilmde spermadonor eist schadevergoeding

Icoon OpmerkelijkEen 27-jarige Amerikaan heeft een klacht bij de rechtbank van Los Angeles ingediend tegen een lab in Pasadena, ten noorden van de Californische metropool. De man, die al een jaar plichtsgetrouw zijn sperma aan het lab leverde, bleek tijdens zijn bezigheden gefilmd te worden.

Toen de man op een dag in het masturbatiekamertje weer hard aan het werk wilde gaan voor het goede doel viel zijn oog op een klein gaatje. Het gaatje trok zijn aandacht en hij ging op onderzoek uit. Toen hij zag dat in het gaatje een cameralens zat die al zijn bezigheden aan het vastleggen was, kon men de giften van de gulle spermaschenker voorlopig vergeten.

De 27-jarige Ken Rigberg is volgens eigen zeggen zo getraumatiseerd dat hij het gevoel heeft bij elke seksuele handeling bekeken te worden. Hij eist naast spijtbetuigingen een flinke compensatie in dollars.

Eerste gameplay trailer van Devil Kings 2

Capcom heeft onlangs het vervolg op de hack & slash game Devil Kings aangekondigd. Het eerste Devil Kings spel,dat matig scoorde, was een regelrechte kopie van Dynasty Warriors, en ook dit tweede deel lijkt verdacht veel op deze serie.

Inmiddels is er ook een gameplay-trailer van Devil Kings 2 online gekomen. De trailer laat enkele speelbare characters zien, die met lange combo's en veel grafisch geweld de vele tegenstanders een kopje kleiner maken.
De trailer kun je hier bekijken.

Devil Kings 2 zal eind dit jaar in Europa verschijnen.



Mijn kantoor...

My job is stupid, My day's a bore, Inside this office, From 8 to 4. Nothing ever happens,
My life is pretty blank, Pretending that I am working, Pray I don't get canned.

Het is eindelijk weekend, even het gezeur en gezeik van het werk achter je laten. Even twee dagen alleen maar leuke dingen doen, om dan maandag weer naar de baas te moeten.
Weer terug naar de vervelende routine dat werk heet.

Voor vele zal dit een feest der herkenning zijn: het zware leven van een kantoormedewerker…… My Cubicle Clip #1, Clip #2. Zelfde nummer alleen andere video.

Spel: Kaleidoscope Classic

Vroeger had je Rubik's Cube - overigens hard aan het werk voor een comeback zoals de Wuppies -, tegenwoordig is menig WC verrijkt met een Sudokuscheurkalender. Wat zou de volgende hype worden? Deze Kaleidoscope Classic? Een hype is het in elk geval niet. Deze puzzel timmert vanuit Down Under al langer aan de weg, daar was het een direct kassucces als het best verkochte spel. Maar wat is het?

PSV geïnteresseerd in Kromkamp

Oud-AZ verdediger Jan Kromkamp staat in de belangstelling van landskampioen PSV. De International die pas sinds begin dit jaar actief is bij Liverpool mag pas weg als Daniel Alves naar de Britse havenstad komt.

PSV-trainer Ronald Koeman wil nog altijd twee of drie versterkingen naar Eindhoven halen. Zijn voorkeur gaat daarbij uit naar Nederlandse spelers, omdat hij graag de Nederlandse voetbalcultuur bij de club wil bewaken. Eerder trok PSV al twee buitenlanders aan de Mexicaan Carlos Salcido en de Portugees Manuel Da Costa

SGP en CU tegen rockfestival

Icoon BinnenlandsHet metalfestival Elsrock dat op 26 augustus in de gemeente Rijssen-Holten zou plaatsvinden, moet verboden worden. Dat vinden de SGP en de ChristenUnie. Het helse gekrijs, de diepe grunts en de teksten over dood en verderf kunnen volgens de partijen echt niet door de beugel. Ook de uitstraling van de bands is hen een doorn in het oog. Eerder maakten de kerkraden al bezwaar tegen het festival.

Afgelopen woensdag hebben de twee partijen schriftelijke vragen gesteld aan de verantwoordelijke wethouder. De SGP en de ChristenUnie vinden onder meer dat hij het festival moet verbieden op basis van een vloekverbod dat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat.

De SGP probeert wel vaker een popconcert tegen te houden. Zo wilde de SGP in Staphorst onlangs een concert van de band Normaal verbieden. Dat concert mocht uiteindelijk wel doorgaan.
Met dank aan overaloptegen voor de submit.

DVD: Discovery Body Atlas

Het menselijk lichaam is en blijft een wondertje. Een beetje kennis van je eigen lijf is natuurlijk nooit weg en is gezien de Health-hype natuurlijk wel erg handig. Weer een volgend superdieet, zelf dokteren (niet doen) of op zijn minst zelf begrijpen wat die dokter nou precies bedoelde, sporten, spierpijn, honger, hoofdpijn, ga zo maar door. Discovery Body Atlas geeft in een vijfeneenhalf uur (!) de werking van je lijf weer.

Groningse woont acht dagen met dode

Icoon ShockingEen bejaarde vrouw in Musselkanaal heeft acht dagen lang verzwegen dat haar echtgenoot is overleden.
De Groningse zette zoveel mogelijk haar normale leven voort terwijl het stoffelijk overschot van haar 73-jarige echtgenoot in huis lag. Het lichaam werd deze week ontdekt door iemand van de woningcorporatie, na klachten van de buren over stank.

De gemeente denkt dat de vrouw erg in de war was na het overlijden. "De vrouw heeft gezegd dat ze niemand wilde lastigvallen", meldt de gemeente. Ze is ondergebracht in een zorginstelling. De man zou een natuurlijke dood zijn gestorven.

Ethiopisch-Somalische oorlog dreigt

Icoon BuitenlandsIn Somalië hebben de nieuwe machthebbers de bevolking opgeroepen tot een heilige oorlog tegen Ethiopië. Volgens de leiders, die sinds een paar maand de macht met geweld hebben overgenomen in Somalië, zou Ethiopië een invasie jegens Somalië hebben voorbereid.

In Ethiopië ziet men de nieuwe regering als terroristen. Men zegt dat het de voormalige regering, die is verdreven uit de hoofdstad Mogadishu, te willen steunen. Er zouden honderden Ethiopische soldaten Somalië binnengetrokken zijn maar Ethiopië ontkent dat er al troepen in Somalië zijn. Meerdere getuigen zeggen Ethiopische militairen in Somalië gezien te hebben

Zuid-Afrika dichtbij vastleggen Parreira

Carlos Alberto Parreira wordt waarschijnlijk de nieuwe bondscoach van Zuid-Afrika. De 63-jarige oefenmeester stapte deze week op als eindverantwoordelijke van het Braziliaanse nationale elftal.

De onderhandelingen tussen Parreira en de Zuid-Afrikaanse bond zijn al in een vergevorderd stadium. ”Wel moeten we mondeling nog een aantal zaken afronden”, aldus de Braziliaan. Parreira heeft grote ervaring als bondscoach: eerder voerde hij het commando over de ploegen van Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Brazilië. Zuid-Afrika organiseert in 2010 het WK en net nu verkeert het team in een grote crisis. Het WK van 2006 bleek een brug te ver en tijdens de Afrika Cup viel het doek al in de poulefase. De afgelopen dagen werd ook Danny Blind in verband gebracht met Bafana Bafana.

NS stuurt machinist in korte broek naar huis

Icoon VervoerDe NS heeft deze week twee machinisten naar huis gestuurd die in korte broek aan de slag wilden gaan. De spoorwegen vinden een treinbestuurder die zo is gekleed onvoldoende representatief. Vakbond VVMC is het niet met dit besluit eens en vindt het de hoogste tijd voor een korte uniformbroek.

De machinisten werken op de standplaats Amsterdam. Volgens NS-woordvoerster Carola Belderbos kwamen ze naar hun werk in respectievelijk een afgeknipte spijkerbroek en sportbroekje. "Dat is in strijd met de afspraken die we met de vakbonden over kleding hebben gemaakt en het gaat ten koste van de veiligheid," legt Belderbos het besluit ze naar huis te sturen uit.

NS'ers moeten ook bij tropische temperaturen een broek met lange pijpen aan. Dit is volgens het bedrijf wel een dunnere zomerpantalon. In het kledingpakket zit daarnaast een overhemd met korte mouwen.

Vanaf het moment dat de thermometer in De Bilt 25 graden aangeeft, mag spoorwegpersoneel de verplichte stropdas afdoen.

Met dank aan pberends voor de submit.

Olga Lawina is terug!

Hou je vast, Olga is niet dood! Olga is gereïncarneerd en ze kan nog beter jodelen als voorheen.
Ze had al wereldwijde bekendheid, maar dit keer pakt ze het groot aan. Als je voor een jury gaat staan, waar ook nog eens de grote David Hasselhoff totaal uit zijn dak gaat, dan mag je wel zeggen dat je iets geweldigs neerzet.

Olga, welkom terug! We hebben je gemist. Nu nog even wachten tot je 18 bent.

Met dank aan KaMo voor de submit

Dakota Fanning (12) speelt verkrachtingsscène

Icoon FilmEen film waarin de 12-jarige actrice Dakota Fanning een verkrachtingsscène speelt, heeft deze week behoorlijk wat stof doen opwaaien in de Amerikaanse media. In de film Hounddog zal volgens Lloyd Grove, columnist voor de krant New York Daily News, expliciet te zien zijn hoe het door Fanning gespeelde personage het slachtoffer wordt van incest. Tevens zou de jonge ster meermaals in weinig meer dan haar ondergoed te zien zijn.

De film vertelt het verhaal van Lewellen, een meisje dat onder moeilijke omstandigheden opgroeit op het platteland in het zuiden van de Verenigde Staten. "Het is een verhaal over menselijk begrip, over een kleine meid die het niet getroffen heeft in het leven, maar die troost vindt in de muziek van Elvis en daardoor weet te overleven", aldus producent Lawrence Robins.

Veel investeerders durfden hun naam niet aan het project te verbinden, waardoor de set tijdelijk gesloten moest worden wegens geldtekort. "Er zijn twee taboes in Hollywood: kindermisbruik en het vermoorden van dieren. In deze film krijg je beide te zien", vertelt een insider. Uiteindelijk werden toch nog enkele geldschieters gevonden, waardoor de film deze week de afrondende draaidag mocht beleven.

Zowel de moeder van Dakota als haar agent, Cindy Osbrink, zijn ervan overtuigd dat de film hun kleine ster een Oscarnominatie op kan leveren. "Voor haar als actrice is het hele verhaal een uitdaging, niet alleen de verkrachtingsscène. Ik ben nog nooit zo trots op haar geweest, ze wordt elke scène beter!", aldus Osbrink. Het is nog niet bekend of en wanneer de film in Nederland te zien zal zijn.

Oudste Bioscoop van Nederland gesloten

Icoon TheaterDe oudste bioscoop van Nederland, genaamd Alhambra en gevestigd in het centrum van Enschede, is met directe ingang gesloten.

Na de opening van de mega-bioscoop Cinestar op het evenemententerrein aan de westzijde van Enschede kreeg de in 1912 geopende bioscoop Alhambra te kampen met zeer sterk teruglopende bezoekersaantallen. In een laatste poging om bezoekers weer terug te halen heeft Alhambra onlangs een grote renovatie uitgevoerd.

De bezoekers bleven echter weg en de bank heeft het krediet met directe ingang opgezegd waardoor de exploitant geen andere mogelijkheid meer ziet dan het aanvragen van het faillissement. Het personeel van Alhambra is inmiddels ingelicht.

Met dank aan Janssen voor de volledig herschreven submit.

Gerucht: Guitar Hero op de Xbox 360?

Volgens de website Andygamer heeft een anonieme bron hun verteld dat RedOctane bezig is met een versie van Guitar Hero voor de Xbox 360. Microsoft wil geen commentaar geven op dit gerucht, net zoals op alle andere geruchten. Op dit moment is RedOctane ook bezig met Guitar Hero 2 en of deze naar de Xbox 360 komt of dat er een nieuwe versie voor wordt ontwikkeld werd niet verteld door de anonieme bron.

Binnenkort ook op de Xbox 360?

Toch een gaming-handheld van Microsoft?

Na weken van speculeren is eindelijk de Zune aangekondigd, een draagbare muziek-speler van Microsoft. Voorlopig zal de Zune alleen een muziekspeler zijn, maar er zijn plannen om verschillende modellen uit te brengen onder de Zune-naam.

Voor gamers is de volgende opmerking de meest interessante: additional Zune-branded devices will follow, including a portable video player and, potentially, a portable game device. Microsoft is dus serieus van plan om een soort van draagbare game-console uit te brengen, maar wanneer dit gaat gebeuren en in welke vorm is dus nog niet bekend. Waarschijnlijk willen ze eerst afwachten of het eerste Zune-apparaat, een muziek-speler die dit jaar nog moet uitkomen, een succes zal worden.



De Zune-apparaten zullen ook via WiFi contact hebben met andere apparaten: Ubiquitous access to digital media from a wide range of Windows-powered devices in what ultimately aspires to be one part MySpace, one part iTunes and one part Xbox Live. Microsoft heeft grote plannen met Live Anywhere en de Zune-reeks lijkt hier (logischerwijs) dus ook gebruik van te gaan maken, maar op welke manier is niet geheel duidelijk.

[TDF] Voorbeschouwing 19e Etappe

De favorieten moeten deze ronde nog één keer alles geven in een 57 kilometer lange individuele tijdrit tussen Le Creusot en Montceau-les-Mines. Krijgen we een herhaling van de historische ontknoping van 1989?

Anders dan zeventien jaar geleden zijn er nu drie kanshebbers voorafgaand aan de laatste race van de waarheid. Een groot verschil met de jaren Armstrong en Indurain, waarin over de eindwinnaar al lang geen onduidelijkheid meer bestond, al voelde Armstrong een beetje de adem van Jan Ullrich in zijn nek in 2003.

Oscar Pereiro, Carlos Sastre en Floyd Landis staan binnen de halve minuut. Landis is topfavoriet, maar datzelfde gold voor Laurent Fignon in 1989 en Herman Van Springel in 1968. De Phonak-kopman finishte twee weken geleden in Rennes als tweede in de strijd tegen het uurwerk en won 1.10 op Sastre en 1.40 op Pereiro. Ook in andere Tourtijdritten troefde Landis de twee Spanjaarden af (zie kader). Waarschijnlijk weten we al heel veel na zestien kilometer, waar de eerste tijdsopname is gesitueerd. Het tweede tussenpunt ligt zo’n veertien kilometer verder. Het parcours is iets glooiender dan twee weken geleden. Vooral in het tweede gedeelte zitten enkele lastige stukken.

Niet alléén de strijd om de eindzege is interessant. Zo vinden er traditioneel verschuivingen plaats in de top tien. Het podium lijkt vast te staan, of Andreas Klöden moet een superdag beleven. Cadel Evans oogt zeker van de vijfde stek. Daarachter kan nog wat gebeuren. Christophe Moreau zou Cyril Dessel en Denis Menchov kunnen passeren en zo als zesde eindigen. Haimar Zubeldia en Michael Rogers staan rotsvast op de plaatsen negen en tien. Michael Boogerd heeft ook weinig te winnen en moet serieus aan de bak om de twaalfde plaats te behouden. Levi Leipheimer hoeft maar 1.09 goed te maken op onze landgenoot.

Boeiend wordt eveneens het gevecht om de witte trui. Damiano Cunego verdedigt een voorsprong van vijf seconden op Marcus Fothen. In Rennes won Fothen ruim vijf minuten op het Italiaanse klimmertje. Resteert de vraag wie gaat lopen met de dagzege. Topfavoriet is Sergei Gonchar, die in Rennes als enige een snelheid van vijftig kilometer per uur haalde. Wanneer de Oekraïner slechte benen heeft, treden Sebastian Lang, David Zabriskie, Gustav Larsson en Marcus Fothen op de voorgrond, evenals de klassementsrenners. Joost Posthuma fietst zich wellicht opnieuw binnen de top tien.


Tijdritten met Pereiro, Sastre en Landis in de Tour:

2004 – Bourg d’Oisans – L’Alpe d’Huez – 15,5 kilometer:

1.L. Armstrong39'41"00'00"
10.C. Sastre42'08"02'27"
14.O. Pereiro42'47"03'06"
21.F. Landis43'16"03'35"

2004 – Besancon – Besancon – 55 kilometer:

1.L. Armstrong1.06'49"00'00"
4.F. Landis1.09'14"02'25"
17.C. Sastre1.11'45"04'56"
21.O. Pereiro1.12'1005'21"

2005 – Fromentine – Noirmoutier – 19 kilometer:

1.D. Zabriskie20'51"00'00"
6.F. Landis21'53"01'02"
29.C. Sastre22'23"01'32"
58.O. Pereiro23'07"02'06"

2005 – Saint-Etienne – Saint-Etienne – 55,5 kilometer:

1.L. Armstrong1.11’46”00'00"
6.F. Landis1.13’48”02'02"
12.C. Sastre1.14’56”03'10"
15.O. Pereiro1.15’11”03'25"

2006 – Saint Grégoire – Rennes – 52 kilometer:

1.S. Gonchar1.01’43”00'00"
2.F. Landis1.02’43”01'00"
18.C. Sastre1.03’53”02'10"
23.O. Pereiro1.04’23”02'40"


Klassement wanneer verschillen even groot zijn als in Rennes:

#Coureur:Land:Tijd:
1.F. LandisUSAxxxx
2.C. SastreSPA0'58"
3.O. PereiroSPA1'10"
4.A. KlödenDUI2'41"
5.C. EvansAUS3'26"
6.D. MenchovRUS4'27"
7.C. MoreauFRA6'18"
8.C. DesselFRA6'36"
9.H. ZubeldiaSPA11'17"
10.M. RogersAUS12'06"

Cadel Evans tevreden over Tour

Cadel Evans kijkt tevreden terug op de Tour de France. De 29-jarige Australiër eindigt waarschijnlijk op de vijfde plaats.

Evans debuteerde afgelopen jaar met een achtste notering en boekt dus terreinwinst. ”Tot nu toe ben ik erg tevreden. Ik benutte al mijn mogelijkheden om tijd te pakken”, aldus de medekopman van Davitamon-Lotto. ”Ik ben vooral consistent geweest, rijdend naar mijn mogelijkheden.” Evans staat ruim tweeënhalve minuut verwijderd van het podium, maar geeft de moed niet op: ”Het is nog niet voorbij. Interessant wordt de strijd zeker.”

Ook Evans vindt het maar een vreemde Tour: ”Deze ronde was compleet anders dan die van vorig jaar. Je wist precies wat wanneer ging gebeuren, wanneer je waakzaam moest zijn. Dit jaar zijn er zoveel onvoorspelbare factoren, dat is niet in mijn voordeel. Doordat mijn ploeg hier niet goed tegen wist op te boksen, verspeelde ik veel energie.”

Duff naar Newcastle United

Damien Duff is zeer dichtbij een overstap naar Newcastle United. Alleen de medische keuring staat een transfer nog in de weg.

Duff komt over van Chelsea, waar hij na de entree van Michael Ballack overbodig was geworden. De snelle Ier leek begin deze week over te stappen naar Tottenham Hotspur, maar Newcastle kwam met een hoger bod. Voor veertien miljoen euro zal Duff zijn dribbels maken op St. James’ Park. The Magpies hebben Michael Owen in de lappenmand zitten, terwijl Alan Shearer met pensioen is. Duff speelde drie seizoenen voor Chelsea. Alleen in de eerste jaargang was de aanvaller een vaste waarde.

Texas Hold'em toch niet gratis?

Veel mensen wachten al tijden op de gratis arcade poker-game Texas Hold'em voor de Xbox 360. In januari werd de game door Peter Moore aangekondigd als een gratis arcade-game (door middel van sponsoring) die deze lente zou moeten uitkomen.

Aan het weer te zien is de lente alweer een tijdje voorbij en nog steeds geen Texas Hold'em. Volgens Major Nelson (Xbox Live medewerker) is dit het gevolg van problemen met de sponsor van het spel. Er is veel onderhandeling over de logo's van beide partijen in het spel.

Volgens de laatste berichten moet het spel 23 augustus uitkomen, op een Xbox Live Arcade-woensdag. Alleen het lijkt erop dat het spel niet meer gratis is; Xbox Live-manager Greg Canessa heeft nu gezegd in een interview dat het spel toch geld zal kosten, maar hoeveel is nog niet bekend.

Microsoft zelf wil er nog niks over zeggen, maar wel dat Greg te vroeg heeft gesproken."De details van Texas Hold'em worden nog uitgewerkt en op dit moment is er nog niks bekend over een eventuele prijs voor het spel" aldus Microsoft. Afwachten dus tot 23 augustus.

Ontwikkeling van Endless Saga gestopt

Eén van de eerst aangekondigde PS3 RPG's zal niet meer worden uitgebracht. Het gaat om de game Endless Saga van de Koreaanse publisher Webzen. Een jaar geleden werd de trailer getoond, maar sindsdien werd er niets meer vrijgegeven.

Webzen heeft bevestigd dat ze Endless Saga niet meer zullen uitbrengen. De game was nog erg vroeg in de ontwikkeling en het budget voor deze game is toegewezen aan andere games. Webzen zal zich nu focussen op het uitbrengen van Soul of the Ultimate Nation, Huxley en All Points Bulletin. De uitgever laat de PS3 niet in de steek, want ze zijn alweer in gesprek met Sony over een nieuwe game voor de PS3.

GTR 2 demo beschikbaar

Simbim en 10tacle Studios zijn bezig met het ontwikkelen van GTR 2 en het is nu mogelijk om de demo van GTR 2 te downloaden. In de demo kan je twee verschillende FIA-GT wagens kiezen en daarmee op het circuit van Barcelona racen tegen 15 andere computer tegenstanders.

Het gehele spel zal meer dan 140 verschillende wagens bevatten en 34 verschillende circuits. Er zal ook een Driving School in zitten waar je de kneepjes van het vak geleerd zullen worden. Via deze link kun je de demo van 312 MB downloaden. Het gehele spel zal vanaf 29 september in de winkels liggen.

Testdag 21-07-2006

Gisteren is er opnieuw getest op Paul Ricard en Jerez. Hieronder vind je de uitslagen.
Uitslag testdag Jerez:
PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 K. Räikkönen McLaren 01:17.199 76
2 C. Klien Red Bull 01:17.320 100
3 R. Barrichello Honda 01:17.391 104
4 H. Kovalainen Renault 01:17.461 85
5 N. Rosberg Williams 01:17.520 122
6 F. Alonso Renault 01:17.774 119
7 A. Davidson Honda 01:17.885 111
8 R. Kubica BMW 01:18.075 62
9 G. Paffett McLaren 01:18.328 137
10 J. Villeneuve BMW 01:18.741 80
11 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:18.774 94
12 R. Schumacher Toyota 01:19.083 95
13 C. Albers Midland F1 01:19.139 98

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 01:06.470117
2 M. Schumacher Ferrari 01:06.517147

Testdag 20-07-2006

Eergisteren is er getest op Paul Ricard en Jerez. Hieronder vind je de volledige testuitslagen. Ook gisteren is er nog getest op deze twee circuits.

Uitslag testdag Jerez:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 R. Barrichello Honda 01:16.981 76
2 J. Button Honda 01:17.403 102
3 H. Kovalainen Renault 01:17.440 125
4 R. Kubica BMW 01:17.980 96
5 K. Räikkönen McLaren 01:18.025 57
6 N. Heidfeld BMW 01:18.193 95
7 D. Coulthard Red Bull 01:18.719 41
8 O. Panis Toyota 01:18.802 127
9 N. Rosberg Williams 01:18.996 63
10 R. Doornbos Red Bull 01:19.104 48
11 P. de la Rosa McLaren 01:19.134 36
12 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:19.216 65
13 T. Monteiro Midland F1 01:19.286 75
14 J.M. López Renault 01:20.634 47
15 R. Zonta Toyota geen tijd1

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 00:59.073 145
2 M. Schumacher Ferrari 00:59.544 152
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.