Frankrijk looft FIFA, Italië vindt het schandalig

Olga (Nuongirl)
De schorsingen gisteren voor Zinedine Zidane (drie duels) en Marco Materazzi (twee) zijn goed gevallen in Frankrijk, maar heel slecht in Italië.

De voorzitter van de Franse voetbalbond, Jean-Pierre Escalettes, zei dat het een intelligente en gepaste strafmaat is. "De provocateur wordt bestraft, want hij is de echte verantwoordelijke. Dit is jurisprudentie waar in de nationale competities op verder kan worden gebouwd."

De AIC, de Italiaanse spelersvakbond, is absoluut niet blij met de straffen. Ze vinden die voor Zidane te laag en voor Materazzi veel te hoog. "De FIFA heeft schandalig gehandeld. Er is geen rekening gehouden met de verantwoordelijkheid van beiden." AIC-topman Campana vindt vijf duels schorsing voor Zidane en één voor Materazzi eerlijker.

"Op het EK 2004, toen Totti rood kreeg tegen Denemarken, werd er ook geen rekening gehouden met de provocaties van Poulsen", aldus Campana. Bovendien voert de AIC ook aan dat De Rossi op het WK vier duels schorsing kreeg voor zijn elleboogstoot, en Zidane komt weg met drie wedstrijden voor een kopstoot zonder bal in de buurt.