Argentinië wil Basile en Maradona

Gerard (RedFever007)
Alfio Basile is één van de grootste kanshebbers om de nieuwe bondscoach van Argentinië te worden. Basile, momenteel nog hoofdtrainer van Boca Juniors, moet José Pekerman opvolgen die na het WK 2006 zijn koffers pakte.
Mocht Basile tot bondscoach worden benoemd dan is dat niet zijn eerste keer, tussen 1991 en 1994 leidde hij La Selección ook al. Voorafgaand en tijdens het WK 1994 in Amerika, lieten de Argentijnen een goede indruk achter. Door het dopingschandaal rond Diego Maradona, die betrapt werd op het gebruik van drugs, verliet de ploeg het WK in de achtste finale na verlies tegen Roemenie.

De Argentijnse voetbalbalbond, de AFA, heeft er geen bezwaar tegen als Basile ook Maradona opneemt in de technische staf. Dat Basile nu de leiding heeft over Boca Juniors is voornamelijk te danken aan Pluisje, hij maakte zich sterk voor de komst van Basile naar Boca Juniors.

De overgang naar La Selección is nog niet helemaal in kannen en kruiken, Boca heeft nog bedenktijd gevraagd aan de AFA dat een verzoek deed bij Boca om Basile te laten gaan. Aangenomen wordt dat Boca Juniors akkoord gaat met het voorstel van AFA. Vice-voorzitter Pedro Pompilio verwoordde het als volgt: “De nationale ploeg is als een meisje van vijftien jaar; daar kan niets tegenop”.