FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 juni 2006

Oekraïne door na strafschoppen

In een matige wedstrijd heeft Oekraïne de kwartfinales weten te bereiken na een strafschoppenserie (0-3). Zwitserland baarde in negatieve zin opzien, door geen enkele keer te scoren vanaf de elfmeterstip.

De opstelling van Zwitserland kende nauwelijks verrassingen. Bondscoach Kuhn passeerde Spicher en plaatste Magnin als linksback. Aan Oekraïense zijde waren iets meer personele veranderingen zichtbaar. Rebrov stond niet in de basisopstelling en een andere vaste kracht Rusol moest een schorsing uitzitten wegens een tweede gele kaart uit de voorronde.

Beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar tijdens de eerste helft. Het leverde echter nauwelijks uitgespeelde kansen op in het begin. Halverwege de eerste helft waren aan beide kanten twee grote kansen op te merken. Eerst kopte Sjevtsjenko op aangeven van een vrije trap de bal tegen de grond richting de lat. Niet veel later werd de lat van het andere doel geraakt door Frei vanuit een vrije trap.

Vanaf dat moment begon Oekraïne veel druk te zetten, waarbij de Zwitserse verdediging leek te wankelen. Djourou werd hiervan het slachtoffer en werd gewisseld voor de meer ervaren Grichting. Aan het slot van de eerste helft drongen de Zwitsers aan. De Oekraïense verdediging deed echter prima zijn werk, waardoor groot gevaar uitbleef.

In de tweede helft was er wederom sprake van een gelijkopgaand spel. De eerste gele kaart werd pas in de 59ste minuut aan Barnetta uitgedeeld door arbiter Archundia, die opvallend veel toeliet. Daarna gebeurde er weinig bijzonders op het veld. Het niveau van de wedstrijd kakte in en steeds meer werden er fouten over en weer gemaakt. De gevaarlijkste kansen waren aan de zijde van Oekraïne te noteren. Een verlenging was echter het logische gevolg na een slechte tweede helft.

In de verlenging probeerde Zwitserland nog voor enig gevaar te zorgen, maar keeper Sjovkovski hoefde niet in actie te komen en de Oekraïense verdediging kon gemakkelijk stand houden. In de tweede helft van de verlenging stuurden beide landen aan op penalties. Zwitserland drong nog even aan, maar op een kans van Streller na, gebeurde er zeer weinig.

Tijdens de strafschoppenserie werd Zwitserland de schlemiel van de avond. Nadat Sjevtsjenko de eerste strafschop nog miste, ging aan Zwitserse zijde drie strafschoppen op rij mis. Streller schoot zeer zwak in, Barnetta mikte de bal op de lat en Cabanas' schot werd gemakkelijk gepakt door Sjovkovski. Milevsky (met een Panenka), Rebrov en Goesov waren wel succesvol, waardoor Oekraïne de strafschoppenserie met 3-0 won.

In de kwartfinale zal de WK-debutant het op moeten nemen tegen Italië, dat zich vanmiddag al wist te plaatsen. Met nul reguliere tegendoelpunten in het toernooi zal Zwitserland toch de koffers moeten pakken na vier duels. Hiermee hebben de Zwitsers dus een vreemd record te pakken gekregen dit WK.

Opstellingen:

Zwitserland: Zuberbühler, P.Degen, Müller, Djourou (34. Grichting), Magnin, Barnetta, Cabanas, Vogel, Wicky, Frei (116. Lustrinelli), Yakin (64. Streller)

Oekraïne: Sjovkovski, Vasjtsjoek, Goesin, Nesmatsjni, Goesev, Timosjtsjoek, Vorobei (93. Rebrov), Kalinitsjenko (75. Rotan), Sjelajev, Voronin (110. Milevski), Sjevtsjenko

Wedstrijdverloop:

Zwitserland 0 - 0 Oekraïne

Oekraïne wint na strafschoppen

* Sjevtsjenko mis 0-0
* Streller mis 0-0
* Milevski raak 0-1
* Barnetta mis 0-1
* Rebrov raak 0-2
* Cabanas mis 0-2
* Goesov raak 0-3

59’ Barnetta (Zwi)

Arbiter: Archundia (Mex)

Toeschouwers: 45.000

WK 2006: Uitslag Zwitserland - Oekraïne

Icoon WK 2006Oekraïne heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK Voetbal in Duitsland. De Oekraïners versloegen Zwitserland na penalty's. Na 120 minuten voetbal stond de stand van 0-0 op het scorebord.

Beide landen konden vanavond in Keulen absoluut niet overtuigen en legden geen beste wedstrijd op de mat. De eerste helft was nog redelijk, maar in de tweede helft en de beide verlengingen was het niveau zeer laag. Zowel Oekraïne als Zwitserland speelde rommelig en maakte veel fouten. Veel kansen waren er niet te noteren. Lang voor het laatste fluitsignaal zag het er al naar uit dat het op penalty's zou uitlopen.

Ook bij de strafschoppen was het niveau niet al te hoog. De Zwitsers spanden hierbij de kroon en wisten niet één keer te scoren. Bij Oekraïne miste enkel aanvoerder Sjevtsjenko. Omdat drie andere Oekraïners, waaronder Milevski met een gewaagde stiftbal door het midden, wel scoorden, wonnen ze de penaltyserie met 3-0. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vind je op de WK-site van FOK!.

Oekraïne treft in de kwartfinales Italië, dat eerder vandaag Australië uitschakelde. De laatste kwartfinalisten zullen morgen bekend worden, als de duels Brazilië - Ghana (om 17.00 uur) en Spanje - Frankrijk (21.00 uur) gespeeld worden.

Astana-Würth mogelijk niet in de Tour de France

Astana-Würth mag aanstaande zaterdag wellicht niet starten in de 93e Tour de France. Officieel is het bericht nog niet bevestigd door de organisatie maar volgens de Spaanse krant El Pais zal de ploeg van kopman Alexandre Vinokourov worden uitgesloten van deelname.

De organisatie van de grootste wielerkoers ter wereld zou de equipe hebben uitgesloten wegens vermeende betrokkenheid bij dopinggebruik. De ploeg kreeg eerder nog een licentie van de UCI en mocht blijven deelnemen aan de Pro-Tour, zodoende leek er geen vuiltje aan de lucht voor deelname aan de Tour.

Afgelopen dagen werd de wielerwereld opgeschrikt door een Spaans dopingschandaal De Spaanse equipe Liberty Seguros was één van de hoofdrolspelers in deze zaak. Daarop werden ploegleider Manolo Saiz en arts Eufemiano Fuentes ontslagen, beide waren hoofdverdachte in de zaak. Liberty Seguros trok zich vervolgens terug als sponsor waarna de equipe verder ging als Astana-Würth. Vervolgens kreeg Astana-Würth officieel toestemming van de UCI om te kunnen deelnemen aan La Grande Boucle.

De top 10 mannelijkste games aller tijden

De website Arthur's Hall heeft een lijst opgesteld van de tien mannelijkste games ooit gemaakt. De lijst, die hier te bekijken valt, bevat titels als Pro Wrestling voor de NES en Metal Slug voor de Neo Geo. De absolute topper volgens de lijst is Contra uit 1988 voor de NES; om de maker van de lijst te citeren:
It's the combination of game design perfection, historical import, extreme manly violence, and sweaty muscles easily makes Contra the manliest game ever made. I also see no reason for Contra to ever been unseated from its throne of manly perfection. Modern manly games like God of War are only pretenders. Contra will reign forever!

Mensen die zich extra in willen lezen over wat echte mannelijkheid inhoudt kunnen terecht in dit topic in TTK.



Contra

Dopingschandaal rond Ullrich

Opnieuw opschudding in het wielerpeloton, de Spaanse krant El Pais meldt dat er een onderzoek loopt naar Jan Ullrich. De Duitser is in verband gebracht met doping na onduidelijkheden met namen op zakjes bloed.
In het laboratorium van wielerarts Eufemanio Fuentes zijn bloedzakjes gevonden van Ullrich met daarop een andere naam, namelijk 'Hijo Rudicio'. Volgens El Pais is Rudicio de vertrouwenspersoon van Ullrich, namelijk Rudy Pevenage. Tevens zou de naam 'Jan' op een ontvangstbewijs van verboden middelen gevonden zijn. Het zou hierbij gaan om een totaalbedrag aan verboden middelen van 1900 euro.

Afgelopen week werd de wielerwereld ook al opgeschrikt door een dopingschandaal. Ook toen was het El Pais die het nieuws publiceerde. Volgens de krant zijn er 58 renners betrokken bij een internationaal dopingnetwerk. De Spaanse wielrenners reageerden toen met een staking tijdens het nationaal kampioenschap.


Jan Ullrich, wel of geen dopinggebruik?

Night Watch released in US

De RPG "Night Watch" is vandaag uitgebracht in de US. De Europese release datum is nog niet precies bekend, maar het spel wordt ergens eind dit jaar hier verwacht.
Het spel is gebaseerd op de Russische cult-vampierfilm "Night Watch"



De game sleurt de speler mee in de strijd tussen de "Night Watch" en de "Day Watch". Deze twee partijen, bestaande uit mensen met speciale gaven, zijn al millennia lang een verborgen oorlog voeren met als doel de wereld te overheersen. Het is aan de speler om te kiezen met welke kant hij of zij in zee gaat.



De "normale" mensen weten van dit alles niets van af en worden buiten hun weten om gebruikt als pionnen in deze onzichtbare oorlog. De setting van dit spel is dus een beetje in de sfeer van de "Vampire - The Masquerade" franchise.

[Upd]Wimbledon uur later van start gegaan

Maandagmiddag zijn met een uur vertraging de 120e All England Championships op Wimbledon begonnen. Regen was de oorzaak van het oponthoud.

Als eerste tennissers verschenen de Zwitserse titelverdediger Roger Federer en de Fransman Richard Gasquet op het gras van het centre court. Op de eerste dag komen geen Nederlanders in actie.

Update 17:32 uur

En het regent er weer. De Zwitserse titelverdediger Roger Federer en zijn Franse tegenstander Richard Gasquet stonden drie kwartier op het gras van het centre court toen opnieuw druppels uit de hemel vielen. De stand was op dat moment 6-3 1-2 voor Federer. Ook op de andere banen was er toen nog geen wedstrijd afgelopen.

Update 21:29

Morgen zal er weer verder worden gespeeld. Wanneer Michaella Krajicek, die oorspronkelijk voor morgen stond gepland, moet spelen, is nog onbekend.

Hiddink: "Penalty was onterecht"

"Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld. Wat wil je ook na een knock-out in de allerlaatste seconde," aldus Guus Hiddink na afloop van het met 1-0 verloren duel tegen Italië. Maar de Nederlander zei ook dat hij erg trots was op zijn team en hun prestaties.

Hiddink was vooral erg te spreken over het feit dat Australië het Italië lastig heeft kunnen maken. "Wij domineerden. En dat vind ik nogal wat. Je hebt het wel over Italië, een absolute grootmacht. Het enige verwijt dat je ons kunt maken, is dat de beslissende pass uitbleef."

Aanvankelijk had Hiddink slechts twijfels gehad over de penalty die de Aussies de das omdeed. "Ik vraag me ten zeerste af of de penalty terecht was", was zijn eerste reactie. Maar later zei hij: "Ik heb de tv-beelden gezien. Er is geen twijfel meer. De strafschop was onterecht."

Doelman Mark Schwarzer van Australië sprak van een grote teleurstelling. "Deze klap komt ongelooflijk hard aan. We hadden niet hoeven te verliezen. Met name in de tweede helft hebben we een groot overwicht gehad. Helaas zijn we vergeten de bevrijdende treffer te maken."

Footman fan solliciteert bij Middlesborough

Ooit bang dat al die uren die je eenzaam achter je PC'tje zit te gamen nutteloos zijn geweest? John Boileau vond van niet en solliciteerde op de manager vacature van Middlesborough. Waarom hij vond dat hij kans maakte op de baan? Hij is een die-hard fan van de Championship / Football manager reeks. Boileau: "De tactiek van het voetbal is altijd al belangrijk geweest voor mij. Dit blijkt uit de grote prestaties in Football Manager 2005." Tot zijn grote prestaties rekent hij het succes dat hij behaalde met Nuneaton en het winnen van de Zweedse titel met Kalmar FF.

Niet alleen op de computer had Boileau succes. Hij leidde St-Paul's onder de 11 team naar de overwinning in de Nuneaton's 1999 Summer Playscheme Cup. Het prijzengeld bedroeg een stunning 10 pond per speler (alleen te besteden bij Whiteman's Sporting Goods).

Niet geheel onverwacht werd Boileau niet aangenomen. Wel kreeg hij een brief van direceteur Steve Gibson, waarin stond: "You were of course the outstanding candidate but after careful consideration we decided against your appointment. Quite frankly we were of the opinion that your tenure with us would have been short lived, as your undoubted talent would result in one of the big European Clubs seeking your services. We consider it a sign of our progress that someone of your status could consider us."

Check de volledige briefwisseling hier.

Punten 9e ronde

Tussen al het voetbalgeweld in Duitsland, gaat de F1manager gewoon door. Ronde negen was de Grand Prix van Canada, gisteravond werd die verreden. De punten voor deze ronde zijn zojuist verdeeld.

We hebben deze ronde maar liefst elf rondewinnaars. Alle elf spelers scoorden 360 punten. Onder hen was ook de alweer nieuwe top vier van het totaalklassement: Weekstrom, the_usual_suspect , mbn en Arhan, met respectievelijk 2128, 2090, 2088 en 2087 punten.

Bij de subleagues was er maar één rondewinnaar: DeEchteKenners stak opnieuw met kop, schouders en 360 punten boven de rest uit. Optimized wisten tweede te worden met 280 punten en ! ! Rock & Roll ! ! waren goed voor 275 punten en een derde plaats.

Voor het overallklassement betekent dat dat Twijzel boppe met 2046 punten de eerste plaats nog stevig in handen houdt. R.I.P. Ferrari staat nu tweede met 1890 punten, op de voet gevolgd door The Outsiders met 1861 punten.

De volgende ronde is de Grand Prix van de Verenigde Staten. Wisselen voor deze ronde kan tot 01 juli 00.01u.

Nieuwe beelden Darkstar One

Van de ruimtesim Darkstar One, dat bij onze Oosterburen al met lovende kritieken ontvangen is, zijn een zestiental nieuwe screenshots verschenen om ons zoet te houden tot de Engelstalige release begin augustus.

In Darkstar One kruip je in de huid van Kayron Jarvis, een piloot die een mysterieus schip erft van zijn vermoorde vader. Dit schip, dat gebouwd is met buitenaardse technologie kan uitgebreid worden met een enorme hoeveelheid onderdelen en draagt tevens een geheim met zich mee dat van belang zal zijn voor de verhaallijn. Deze verhaallijn hoef je echter niet noodzakelijk te volgen, mocht je liever op piraten gaan jagen of gaan handelen dan kan dat ook gewoon.

Een kleine selectie van de screenshots vind je hieronder, de rest is hier te vinden.




Pilatus 2006

Raadsel: het is groen met rode en gele vlekken.
Antwoord: een wedstrijd die door Ivanov wordt gefloten

Akkoord, erg flauw. Maar als verliezend land zoek je natuurlijk graag naar oorzaken buiten jezelf. Dus wijzen we naar het belachelijke fluitgedrag van de russische scheidsrechter. Twintig kaarten in een wedstrijd, 16 gele en 4 rode. Wat een idiotie!

Ook Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, vond de manier waarop Ivanov de wedstrijd had geleid slecht: "de wedstrijd Portugal - Nederland had een betere scheidsrechter verdiend".

Maar daarmee is Blatter wel de Pilatus van 2006. Mede door zijn conservatieve beleid zijn de huidige scheidsrechters tot "watjes" verworden. Die niets meer tolereren. Ivanov voerde slechts het beleid uit dat Blatter wenst. Wie aan onbenulligheden als een bal wegtrappen waarde geeft door er een gele kaart voor te laten trekken krijgt op den duur te zien wat we gisteren zagen: een wedstrijd met veel gele en rode kaarten. Niet per definitie een harde wedstrijd maar een wedstrijd met veel kaarten. Die twee begrippen worden door deze aanpak dus uit elkaar gehaald.
En dat is niet de schuld van een scheidsrechter maar van de overkoepelende organisatie die deze regels bedenkt. De FIFA dus, met Sepp Blatter aan het hoofd.

De voortekenen waren er al: Australië - Croatië, waar de scheidsrechter, Poll, de weg zodanig kwijt raakte dat hij iemand drie gele kaarten gaf. En dan Duitsland - Zweden, waarin de Zweed Lucic voor een onbenulligheid op het middenveld, op appel van de Duitsers, een tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Simon, die dat ook nog eens lachend deed. En hij bezegelde daarmee het lot van Zweden dat al met 2-0 achterstond.

Op de fiets naar mijn werk zag ik enkel nog verbleekte oranje vaandels en vlaggen die, ondanks de harde wind, wezeloos aan hun stok hingen. Albert Heijn heeft zijn wuppies verwijderd en reisbureau's zullen ons de komende dagen gaan verblijden met mooie aanbiedingen om zo snel mogelijk uit Nederland weg te kunnen.
Het is voorbij.
Gelukkig zijn de knoppen van mijn zes jaar oude Oleander vanochtend opengegaan.

Man steelt 125 fietsbeldoppen

Icoon OpmerkelijkEen 29-jarige man is maandagmorgen in Zwolle opgepakt wegens het stelen van 125 fietsbeldoppen. Toen de politie de Zwollenaar aanhield, verklaarde hij dat de fietsbeldoppen bestemd waren voor zijn vrienden, zodat ze hem zouden kunnen bellen.

Omstreeks 05.00 uur kwam het bericht bij de politie binnen dat een man aan fietsen aan het rommelen was in een fietsenstalling. De man had toen al 125 fietsbeldoppen bemachtigd. De verdachte werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

De politie is nu op zoek naar de gedupeerden van deze actie. "Als we geen melding krijgen van diefstal, kunnen we er geen zaak van maken", aldus een politiewoordvoerder.

Met dank aan Bunch voor de submit.

FOK!radio: Student Of The Year-babe Toeps live

FOK!RadioVoor de mensen die meteen willen luisteren: Klik hier.

Het ging op het laatste moment tussen Steffen de Wit en Bianca de Jong. Maar uiteindelijk werd de laatste vorige week 'Student Of The Year'. Bianca, op FOK! ook bekend als Toeps (foto), heeft nu een contract gewonnen bij een Amsterdamse castingbureau en mag gratis op vakantie. Fotografie is al helemaal haar ding, want in het subforum Fotografie op het FOK!forum is ze al veelvuldig te vinden. Maar op meerdere plekken op internet hebben ze haar ontdekt. De weblog GeenStijl besteedde uitgebreid aandacht aan haar. Hoe was die dag eigenlijk? Hoe ging de verkiezing in z'n werk? En heeft het erg geholpen dat er op FOK! en GeenStijl zoveel aandacht was voor de verkiezing? Dat horen we vanavond van Toeps zelf. Want ze zit live in de uitzending. FOK!radio begint zoals vanouds om 20:00 uur. Vragen en opmerkingen kun je uiteraard stellen via IRC of Skype.

En als het over vrouwen gaat, is Marty26 er natuurlijk als de kippen bij. Hij komt Nolius vanavond vervangen die er niet bij kan zijn.

FA Nikky neemt het forum weer met ons door en Admin Yvonne komt weer roddelen. Verder legt Blinky weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Nieuw is de stream via AAC+. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je met lage bandbreedte toch nog goede kwaliteit kunt horen. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Winamp! Ook Realplayer speelt AAC+ af. Probeer het zelf door hier te klikken.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

De FOK! Voetbal Enquête

FOK! houdt op het eigen voetbalforum een enquête aangaande van alles betreft voetbal.

Via deze link kom je in het betreffende topic. Daar kun je door de 68-vragen lange lijst lopen en de antwoorden invullen die jij wilt. Op zaterdag 15 juli zal de volledige uitslag hier op de voetbalmanager gepost worden.

Doordat er 68 in te vullen punten zijn kan het even duren voor je er doorheen bent. Neem er dus even de tijd voor. Voor FOK! is dit tevens een goede meting om te kijken waar de belangstelling ligt, en waar niet.

Je hoeft niet alles in te vullen als je dat niet wilt. Sterker, als je ergens totaal geen belangstelling voor hebt is het zelfs beter niets in te vullen om een zo eerlijk mogelijke uitslag te krijgen.

Succes, de Sportcrew.

Hermaaaaaan, wil je met me trouwen?!

Uitstraling. Sex appeal. Tom Cruise heeft het. Robin van Persie. Brad Pitt. En natuurlijk ook Herman Berghuis.

Herman had bij Idols een leuk dansje. Hij kon niet zingen, maar hij werd dankzij zijn optreden wel 'een bekende Nederlander'. Herman verdient tegenwoordig een aardig centje bij op braderieën en kermissen en hij is nog steeds heel erg populair bij de dames.

Kijk maar eens naar deze beelden. Dit filmpje werd gemaakt door twee vriendinnen op een kermis. Herman doet zijn dansje en een van de dames doet hem plotseling een huwelijksaanzoek!

Met dank aan KaMo voor de submit.

Vader Ivanov trots op fluitende zoon

Icoon WK 2006Dat er een beroerde scheidsrechter op het veld stond bij het WK-duel tussen Portugal en Nederland zal nu wel een keer duidelijk zijn. Toch heeft de Russische scheidsrechter in ieder geval nog één fan, zijn vader.

Zelfs FIFA-president Sepp Blatter sprak zijn onvrede uit over het optreden van Ivanov. "Ik heb gehoord dat Blatter kritiek had op mijn zoon", aldus Valentin Ivanov Sr., die zelf speelde op de WK's van 1958 en 1962. "Maar hij moet de hand in eigen boezem steken want de FIFA heeft zelf van de scheidsrechters geëist hard op te treden tegen overtredingen. De scheidsrechter probeerde de zaak vanaf het begin onder controle te houden met kaarten. Als hij dat niet had gedaan, dan was het uitgelopen op een massale vechtpartij."

Met dank aan ChrisHiss voor de submit.
Voor meer WK-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK! WK2006-subsite
.

Column: Trulli, mijn seizoensgids

Er klopt iets niet. Het is zo’n gevoel dat kan knagen aan je, terwijl je er niet helemaal de vinger op kunt leggen. Nogmaals kijk ik de uitslag van de kwalificatie door. Rosberg staat voor Massa. Onverwacht, niet goed voor m’n managerscore, maar niet wat er aan me knaagt.

Toch blijft ook op zondag dat gevoel dat er iets niet klopt, maar ik kom er maar niet achter wat het is. Räikkönen lijkt het tempo van Alonso, in ieder geval aan het begin van de race, aardig te kunnen volgen. Dat is opmerkelijk te noemen, maar het is niet wat me dwars zit. Daarachter rijdt Fisichella, en op steeds groter wordende achterstand volgt de Trulli trein. Niets mis mee, zou je zeggen.

Dan begint het te dagen – het is Trulli. Trulli heeft zich een volle tien plekken voor Ralf gekwalificeerd. Op zich is dat nog niet zo vreemd, Trulli verliest wat plekken tijdens de race, Ralf wint er een paar en aan het eind van het seizoen staan ze weer ongeveer gelijk. Voor de race wordt duidelijk dat Trulli zijn contract bij Toyota waarschijnlijk tot 2009 gaat verlengen. Al iets meer opmerkelijk, en het heeft wel verband met het raadselachtige gevoel, maar het is het niet precies. Het is het feit dat Trulli, halverwege het seizoen, zich zo ver voor zijn teamgenoot kwalificeert, finisht en een contractverlenging krijgt.

Zo lang ik Trulli ken, heeft hij al last van de middenjaarsdip. Het is een soort half-life crisis maar dan ieder seizoen weer. De eerste races van het jaar presteert hij behoorlijk goed, maar vanaf het moment dat de zomer een beetje begint vallen de resultaten steeds meer tegen. Soms komt hij er richting de herfst weer bovenop. En soms, zoals in 2004, wordt het allemaal alleen maar erger. Voor de helft van het seizoen maar in één race geen punten gepakt, na Frankrijk geen enkel punt meer gescoord. Zo gaat dat met Trulli.

Waar die middenjaarsdip vandaan komt is me niet helemaal duidelijk. Is het de schuld van het team dat de ontwikkelingen van de concurrentie niet kan volgen? Is het puur een kwestie van motivatie, als een scholier die zich ieder jaar weer voor neemt om er iets moois van te maken, al snel weer vervalt in middelmatigheid en desinteresse, en dan aan het eind van het jaar er nog even aan moet trekken om toch nog wat voldoendes uit het vuur te slepen? Het maakt me niet eens zo veel uit. Waar het om gaat is dat Trulli’s dip zo voorspelbaar is dat je er de seizoenen op gelijk kunt zetten.

Maar in 2006 lijkt de gebruikelijke norm opeens niet meer op te gaan. Het begin van het seizoen viel ontzettend tegen, maar Canada was (in vergelijking) een absolute toprace en het lijkt zowaar goed te gaan met Jarno. Natuurlijk maakt één zwaluw nog geen zomer, en het zou best kunnen dat we slechts een tijdelijke opleving hebben gezien. Maar ik weet in ieder geval waar dat onbestemde gevoel vandaan komt. Is het zomer? Is het nog lente? Is de herfst alweer begonnen? Ik weet het niet, het weer kan geen keuze maken en mijn seizoensgids Trulli maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Kenteris en Thanou geven fout toe

De Griekse atleten Konstantinos Kenteris en Ekaterini Thanou hebben toegegeven dat ze de dopingreglementen voor aanvang van de Olympische Spelen in 2004 hebben overtreden.

Voor de Zomerspelen in Athene ontstond er een grote rel rond de atleten, omdat ze niet aanwezig waren bij drie dopingtests. De twee Griekse sprinters gaven hun fout toe bij het sporttribunaal (CAS) in Laussanne. Vanaf 22 december 2006 kunnen Kenteris en Thanou weer meedoen aan internationale wedstrijden. Dan zit hun schorsing van twee jaar er weer op.

Scheids fluit Australië naar huis

Italië heeft zich ten koste van Australië geplaatst voor de kwartfinales van het WK. Totti bezorgde de Italianen ver in de blessuretijd van de tweede helft via een makkelijk gegeven penalty de onverdiende overwinning: 1-0.

Australïë, dat voor het eerst de achtste finales op een WK bereikte, moest het vandaag in Kaierslautern doen zonder de geschorste Brett Emerton. Ook Harry Kewell stond, vanwege een blessure, niet aan de aftrap. De twee werden vervangen door Luke Wilkshire en Mark Bresciano. Schwarzer stond, zoals bekend, weer in het Australische doel.

Aan Italiaanse zijde bleven Francesco Totti en Mauro Camoranesi uit de basis. Wel aan de afstrap stonden Alessandro Del Piero en Luca Toni. Laatstgenoemde moest in het duel tegen Tsjechië, na twee eerdere basisplaatsen, nog toekijken. Voor Del Piero was het de eerste basisplaats op dit WK. Verder verving Marco Materazzi in de verdediging Alessandro Nesta, die in het duel met Tsjechië van afgelopen donderdag geblesseerd raakte.

Beide ploegen startten rustig en konden er in de eerste helft geen schouwspel van maken. Italië had licht de overhand en creëerde ook de beste mogelijkheden. De beste kansen waren voor Toni, die enkele goede voorzetten echter niet tot doelpunten kon promoveren. Ook Gilardino had mogelijkheden de score te openen, maar zag zijn inzetten eveneens gekeerd door de goed keepende Schwarzer.

Het was echter niet alleen Italië dat de klok sloeg. Australië bood meer dan goed tegenstand, en liet zien terecht in de achtste finales te staan. De beste kans voor de ploeg van Guus Hiddink was voor Chipperfield, de Italiaanse keeper Buffon wist zijn schot echter te keren. Net als Italië kwamen de Aussies in de eerste helft niet meer tot scoren, waardoor de ploegen met 0-0 gingen rusten.

Waar Australië in de tweede helft met dezelfde elf het veld opkwam, besloot Lippi wel te wisselen. Gilardino moest het veld verlaten, Iaquinta was zijn vervanger. Tien minuten later zag de Italiaanse bondscoach zich genoodzaakt om ook zijn tweede spits, Toni, van het veld te halen nadat Materazzi van het veld gestuurd was. De verdediger, nog bewierookt na zijn goal tegen Tsjechië, liet weer eens zien waarom hij als een keiharde speler bekendstaat en trapte met twee gestrekte benen Bresciano onderuit. Toni werd vervangen door Barzagli.

Australië zette hierna druk, maar speelde in een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. De beste kans was opnieuw voor Chipperfield, hij zag zijn inzet echter wederom gekeerd door Buffon. Italië loerde vooral op de counter en kreeg een goede kans middels Iaquinta. De invaller kreeg de bal via een kluts voor zijn voeten, maar raakte de bal niet goed genoeg om te scoren.

De wedstrijd kabbelde voort zonder al te veel kansen en leek op verlenging af te stevenen. De Italiaan Grosso was echter een andere mening toegedaan en liet zich, na goed opgekomen te zijn over de linkerkant, in het strafschopgebied vallen over de op de grond liggende Neill. De spaanse arbiter Medina Cantalejo besloot de struikelpartij te belonen met een penalty. Totti, ingevallen voor de tegenvallende Del Piero, liet deze buitenkans niet liggen en schoot goed binnen: 1-0.

Wat volgde was het laatste fluitsignaal, waardoor Italië zich heeft geplaatst voor de kwartfinales. Daarin treft de ploeg de winnaar van het treffen tussen Oekraïne en Zwitserland, dat vanavond om 21.00 uur van start gaat. Australië kan, met opgeheven hoofd, de koffers pakken en naar huis.

Grosso versiert de penalty

Opstellingen:

Italië: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Materazzi, Grosso, Gattuso, Pirlo, Del Piero (75' Totti), Perrotta, Toni (56' Barzagli), Gilardino (46' Iaquinta).

Australië: Schwarzer, Wilkshire, Neill, Moore, Chipperfield, Sterjovski (81' Aloisi) Grella, Bresciano, Cahill, Culina, Viduka.


Wedstrijdverloop:

Italië 1 - 0 Australië

95’ Totti 1-0 (penalty)

51’ Materazzi (Ita)
23’ Grella (Ita)
29’ Grosso (Ita)
49’ Cahill (Aus)
61’ Wilkshire (Aus)
89’ Gattuso (Ita)

Arbiter: Medina Cantalejo (Spa)

Toeschouwers: 46.000

WK 2006: Uitslag Italië - Australië

Icoon WK 2006Italië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK Voetbal. De drievoudig wereldkampioen schakelde Australië uit: 1-0. Francesco Totti zette in blessuretijd een strafschop om.

In de eerste helft gebeurde er niet zo veel. Italië meldde zich een aantal keer voor het doel van Australië, maar Luca Toni slaagde er niet in een van zijn kansen te benutten. Geen van beide teams had het overwicht. Vlak na de hervatting moest Italië met tien man verder. Marco Materazzi haalde de (in de ogen van de arbiter) doorgebroken Marco Bresciano neer. Bondscoach Marcello Lippi van Italië reageerde door spits Toni te wisselen voor Andrea Barzagli.

De Squadra Azzurri trok een muur op en liet het initiatief aan Australië. Tot serieuze mogelijkheden wist de underdog niet te komen, op enkele afstandsschoten na. Italië loerde ondertussen weinig vruchtbaar op de counter. Een verlenging leek onafwendbaar, totdat Fabio Grosso in het strafschopgebied onderuitging door toedoen van Lucas Neill. Francesco Totti schoot de enigzins makkelijk toegekende penalty koelbloedig binnen. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je op de WK-site van FOK!

Italië stuit vrijdag op Oekraïne of Zwitserland, die vanavond de degens kruisen. Morgen staan met Brazilië - Ghana en Spanje - Frankrijk de laatste achtste finaleduels op het programma. Duitsland, Argentinië, Engeland en Portugal schaarden zich in het weekend onder de laatste acht.

Geruchten launch Wii

Het laatste wat we van Nintendo hebben gehoord omtrent de launch van de Wii, is dat we 'm in het najaar kunnen verwachten. Voor de rest bleef het stil, met uitzondering van de vele geruchten en speculaties. Eens in de zoveel tijd duikt er weer eens een persoon of groepering op, die denkt de definitieve launchdata te weten, zo ook nu. De Franstalige website Inpact Virtuel claimt namelijk contact te hebben gehad met een anonieme bron binnen Nintendo. Deze persoon bracht naar buiten dat de Wii op 30 oktober in Japan zal verschijnen en tien dagen later in Amerika en Europa. Hoewel het een gerucht blijft, klinkt het wel aannemelijk. De PS3 komt namelijk op 17 november uit, en een lichte voorsprong qua verschijning is mooi meegenomen.

Blochin vreest Zwitserland

Oleg Blochin, bondscoach van Oekraïne, is er niet zo zeker van dat zijn ploeg vanavond Zwitserland zal verslaan en de kwartfinale van het WK bereikt. Blochin vreest vooral de fysieke kracht van de Zwitsers.

"Dat we door de poulefase zijn gekomen, heeft de ploeg mentaal sterk gemaakt", aldus de 53-jarige bondscoach. "Maar fysiek is er weinig vooruitgang geboekt." Blochin ziet Oekraïne als de underdog. Hij wil zich niet wagen aan een voorspelling van de uitslag. "De Zwitsers hebben een goed team, maar we hebben gezien hoe Mexico zich tegen Argentinië verzette. Er kan nog van alles gebeuren en iedereen kan winnen."

Namibië organiseert grootste BBQ in de wereld

Icoon OpmerkelijkHet Afrikaanse land Namibië gaat de grootste barbecue ter wereld organiseren. In de maand september zal in een stadion een barbecue worden georganiseerd die ongeveer 45.000 mensen moet gaan voeden. Hiervoor wordt zeker negen ton aan worstjes bruin gebakken.

"Het record van Namibië zal worden geplaatst met 9 ton aan "boerenworstjes", die als ze achter elkaar liggen een rij vormen van zeven en een halve kilometer", zo meldt Uschi Ramakhutla van de Meat Company of Namibia, de organisator van de barbecue.

De president van Namibië is uiteraard ook van de partij op de gigantische barbecue. Hij zal de 44.159ste persoon zijn die een worstje van de barbecue pikt. Momenteel staat het wereldrecord op een barbecuefeest georganiseerd voor 44.158 mensen. Dit wereldrecord stamt nog uit 1993 en werd gevestigd in Australië.

'BMW Sauber wil Albers'

Bronnen van dichtbij het team van Midland F1 melden dat Christijan Albers een aanbieding gekregen heeft van BMW Sauber F1.

De sportdirecteur van BMW, Mario Theissen, wilde geen commentaar geven op dat nieuws. Via de woordvoerder van BMW liet hij weten dat het team pas aan het einde van het seizoen zal beslissen wie er in 2007 voor de renstal zal rijden. Op dit moment rijden Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve voor de Zuid-Duitse renstal.

Ook de manager van Albers, Lodewijk Varossieau, wilde niet bevestigen dat het om BMW gaat. "Chris staat inderdaad wel in de belangstelling van een beter team. En die belangstelling is er al redelijke tijd." Vorig jaar was Albers ook al in gesprek met BMW.

Albers heeft een eenjarig contract bij het team van Midland met een optie voor 2007. Mocht er echter een fabrieksteam Albers willen overnemen, dan kan dat. Er is een clausule met een beperkte afkoopsom, zo bevestigen zowel Varossieau als de huidige teambaas van Albers, Colin Kolles.

Bayern opent seizoen tegen Borussia Dortmund

De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Bundesliga levert meteen een kraker op. Landskampioen Bayern Munchen speelt op vrijdag 11 augustus haar eerste wedstrijd thuis tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op zowel betaalzender Arena als op de publieke zender ARD.

De overige ploegen in de Duitse Bundesliga gaan elkaar een dag later bestrijden. Nummer twee Werder Bremen speelt uit tegen Hannover, terwijl promovendus Alemannia Aachen thuis uitkomt tegen Bayer Leverkusen. Het Hamburger SV van Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz en Rafael van der Vaart speelt tegen Arminia Bielefeld. Schalke 04 moet de strijd aanbinden met Eintracht Frankfurt.

Prijs Xbox 360 wordt dit jaar niet verlaagd

De afgelopen tijd zijn er de nodige geruchten rond gegaan over een mogelijke prijsverlaging van de Xbox 360 later dit jaar. Echter, het lijkt er op dat de prijs van de 360 onveranderd zal blijven.

John Porcaro, PR manager voor Microsoft US heeft dit verklaard op zijn persoonlijke weblog. In een post op zijn blog schreef Porcaro:
"As you’re all aware, there have been rumors of a price drop for the Xbox 360 coming along later this year. The official word from folks in the know is that there are currently no plans for a price drop this fall.
If you’ve been holding off picking one up because you think they'll be cheaper in the future, or they've been hard to find, or because you’re too busy catching up on past episodes of Lost, wait no longer"

Verder bekritiseerde Porcaro nog de PlayStation 3 en het prijskaartje van 499/599 dollar dat aan het apparaat hangt:
"Just think... This holiday as some people go broke because they're forced to buy movie technology with their game console, you'll be choosing from 160 games, including Gears of War, Madden 07, Splinter Cell, Forza 2, and lots more."

Volgens Porcaro is de prijs van de PS3 reden geweest voor Microsoft om de prijs ongewijzigd te laten tot en met het eind van 2006:
"We're confident that we are at the right price at the right time and will remain so."

Beer Bruno doodgeschoten

Icoon BuitenlandsBeer Bruno is niet meer. Nadat er wekenlang jacht op het dier was gemaakt, zijn jagers er in de nacht van zondag op maandag in geslaagd de beer af te schieten. Het door de lokale autoriteiten opgelegde doodvonnis werd voltrokken in de buurt van het Duitse Spritzingsee in de deelstaat Beieren.

Jagers kregen het beest rond 04:50 in het vizier en schoten hem dood. De beer, die door de pers 'Bruno' werd genoemd, moest bij de eerste gelegenheid worden afgemaakt, omdat hij een gevaar zou vormen voor de mensen in de omgeving.

Al in mei namen de autoriteiten het besluit om het dier af te laten schieten, maar na massale protesten werd besloten eerst te proberen Bruno te vangen. Daarbij werden onder andere speciale vallen en Finse speurhonden ingezet. De beer was echter iedereen te slim af. Ondertussen doodde het beest wel regelmatig schapen en kippen.

Afgelopen zaterdag kwam Bruno, wiens echte naam JJ1 is, bijzonder dicht in de buurt van recreërende mensen in het natuurgebied bij Bayrischzell. Fietsers zagen hem later zwemmen in het Soinmeer. Aangezien Bruno steeds minder bang voor mensen bleek te worden, werd besloten hem af te schieten.


Beer Bruno


Met dank aan Aka-Zigor en woessie voor de submit.

Peiling: Italiaans 'nee' tegen grondwetswijzigingen

Icoon BuitenlandsZoals het er nu voorstaat, heeft een meerderheid van de Italianen in een referendum waarschijnlijk tegen de voorgestelde grondwetswijziging gestemd. De eerste uitslagen wijzen op een nipte meerderheid die de wijzigingen verwerpt.

De vorige regering van Italië, onder premier Berlusconi, slaagde erin de plannen door het parlement te krijgen. Het plan was om de premier en de regionale besturen meer macht te geven, wat ten koste zou gaan van de president, het parlement en het kabinet.

De huidige Italiaanse premier Prodi verzet zich tegen deze wijziging. Hij is bang voor een grote kloof tussen noord en zuid. Het Italiaanse volk lijkt hem nu dus in meerderheid te steunen.

Met dank aan Twist. voor de (herschreven) submit.

Crespo twijfelt aan niveau scheidsrechters

Hernán Crespo, spits van het nationale Argentijnse elftal, zet zijn vraagtekens bij de kwaliteiten van de scheidsrechters op het WK. De 30-jarige aanvaller van Chelsea is ervan overtuigd dat zijn team op dit WK doelpunten is ontnomen door foute beslissingen van de arbitrage.

"We hebben drie wedstrijden gewonnen op dit WK en in die wedstrijden hebben we goede doelpunten gemaakt, die niet zijn toegekend door de scheidsrechter", aldus Crespo. Daarmee doelt de aanvaller op de goals van Roberto Ayala tegen Ivoorkust, Lionel Messi tegen Mexico en zijn eigen doelpunt tegen Servië en Montenegro. "Scheidsrechters kunnen natuurlijk fouten maken, maar op dit hoge niveau kun je je afvragen of zij de juiste mensen zijn".

De Argentijnen spelen vrijdag in de kwartfinale in het Olympiastadion in Berlijn tegen gastland Duitsland.

Internet down...?

Er zijn een paar onderzoekjes gehouden naar Nederlanders en hun Internetgebruik.Volgens één of ander onderzoekje zijn Nederlanders fervente internetters. Maar liefst 74% van de Nederlanders gebruikt Internet zeer regelmatig. Verder bleek dat ongeveer 30.000 scholieren internet verslaafd zijn.

De nachtmerrie van velen is dan ook dat je (om wat voor een reden dan ook) niet meer kunt internetten. Zenuwachtig op de F5-toets klikken in de hoop dat er weer wat leven in zit. En dan de enorme teleurstelling dat het nog steeds niet werkt!

De één kan beter met deze frustraties om gaan dan de ander. Speciaal voor de eerste categorie is dit (herkenbare?) filmpje bedoeld.

Uitrolbaar asfalt voor het eerst toegepast

Icoon FileDe techniek met uitrolbaar asfalt wordt vandaag voor het eerst toegepast in Nederland. Op de A35 bij Hengelo wordt een stuk wegdek vervangen door een nieuw wegdek uit te rollen. Het asfalt is vantevoren in de fabriek geprepareerd en opgerold, en wordt dan net als graszoden uitgerold over de onderlaag van het wegdek.

Het uitrollen van asfalt is goedkoper dan de traditionele techniek voor het leggen van een asfaltwegdek. Ook de snelheid van het vervangen van een wegdek wordt middels het asfalt-op-een-rol groter: het kan twee keer zo snel worden gelegd als normaal. Daarnaast is het asfalt ook tweemaal zo stil als gewoon zoab (zeer open asfalt beton). Rijkswaterstaat heeft deze hele week nog nodig om het nieuwe wegdek te testen. Volgende week maandag zal het eerste verkeer over de 'asfaltzoden' rijden.

Met dank aan ACT-F voor de submit.

Jongere voelt zich minder veilig dan bejaarde

Icoon BinnenlandsEen kleine 33 procent van de jongeren in de leeftijdscategorie van 15 tot 24 jaar voelt zich wel eens onveilig. Bij 65-plussers voelde bijna 20 procent zich onveilig dit jaar. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). In totaal gaf 24 procent van de Nederlanders begin dit jaar aan zich wel eens onveilig te voelen. Dit getal is lager dan vorig jaar, toen 27 procent zich onveilig voelde.

Vooral drukke steden roepen bij mensen een gevoel van onveiligheid op, het platteland wordt als veiliger beschouwd. Ook hangjongeren en de sfeer bij uitgaansgelegenheden komen voor veel mensen dreigend over. Verder blijkt dat vrouwen zich vaker onveilig voelen dan mannen. Opvallend is dat hoe ouder de vrouwen worden, hoe veiliger ze zich gaan voelen.

Voorbeschouwing Dag 18

Nog twaalf teams zijn in de race voor de heilige voetbalgraal. Vandaag staan er opnieuw twee aantrekkelijke ‘alles of niets’ duels op het programma: Italië – Australië en Zwitserland – Oekraïne.

Italië haalt haar inspiratie dit WK uit revanchegevoelens. Niet alleen de voorgaande mislukte toernooien (2002, 2004) spelen hierbij een rol, ook het grootschalige corruptieonderzoek. Vandaag kan de Squadra Azzurri wraak nemen op Guus Hiddink, de coach van Zuid-Korea in dat wonderlijke achtste finaleduel van vier jaar geleden. Marcello Lippi zal naar alle waarschijnlijkheid weer beginnen met Luca Toni en Alberto Gilardino voorin. Het uitgangspunt is namelijk winst, terwijl tegen Tsjechië (2-0 winst met een 4-5-1 systeem) ook een remise zou hebben volstaan. Achterin vervangt Marco Materazzi de geblesseerde Alessandro Nesta. Als wisselspeler opende Materazzi de score tegen de Tsjechen.

Australië is gehandicapt door de schorsing van Brett Emerton. Hiddink wilde niet prijsgeven hoe hij dit verlies gaat opvangen. Een mogelijke optie voorziet in Lucas Neill als rechtsback en het posteren van Tony Popovic in het centrum. Popovic kampte met een blessure, maar is weer fit. Het lijkt echter waarschijnlijker dat Mark Bresciano ditmaal vanaf het begin erbij is. Mark Schwarzer viert zijn comeback in het doel, nadat Zeljko Kalac opzichtig blunderde tegen Kroatië (2-2). Hiddink gaat op jacht naar zijn derde opeenvolgende kwartfinaleticket. De Achterhoeker staat voor een lastige taak, want Italië is al 21 duels zonder nederlaag.

’s Avonds strijden Oekraïne en Zwitserland om een kwartfinaleplaats. Zwitserland is de enige ploeg die deze eindronde nog geen tegentreffer heeft hoeven incasseren. Frankrijk (0-0), Togo (2-0) en Zuid-Korea (2-0) vonden geen gaatje in de hechte afweer. Philippe Senderos, boegbeeld van de defensie, ontbreekt echter met een schouderblessure. Zijn vervanger luistert naar de naam Johan Djourou. Bondscoach Kuhn kan weer beschikken over Daniel Gygax, maar handhaaft Hakan Yakin, die sterk speelde tegen Zuid-Korea. Voor Zwitserland zou een kwartfinalestek geen unicum zijn. In 1934, 1938 en 1954 bereikte het Alpenland ook al eens de laatste acht.

Oekraïne hoopt het Kroatië van 1998 te worden: debuteren met een historische prestatie. Net als Zwitserland leunen de Oost-Europeanen op de sterke verdediging. Slechts één land slaagde er dit jaar in te scoren tegen het team van Blochin, al was dat wel Spanje op het WK. De 0-4 werd echter ongedaan gemaakt met overwinningen op Saoedi-Arabië (4-0) en Tunesië (1-0). Oekraïne zal Viatcheslav Sviderskyi en Andrei Rusol wegens een schorsing moeten missen. Yezerskyi en Vashchuk lijken de aangewezen vervangers. Voor de rest laat Blochin het basiselftal vermoedelijk intact.


17.00 uur, Kaiserslautern, Italië - Australië:

Vermoedelijke opstellingen:

Italië: Buffon, Zambrotta, Materazzi, Cannavaro, Grosso, Pirlo, Perrotta, Gattuso, Totti, Gilardino, Toni.

Australië: Schwarzer, Moore, Neill, Chipperfield, Culina, Grella, Bresciano, Cahill, Sterjovski, Kewell, Viduka.


21.00 uur, Keulen, Oekraïne - Zwitserland:

Vermoedelijke opstellingen:

Oekraïne: Shovkovsky, Yezerskyi, Vashchuk, Nesmachnyi, Gusev, Tymoschuk, Shelayev, Kalinichenko, Rebrov, Shevchenko, Voronin

Zwitserland: Zuberbühler, Spycher, Djourou, Müller, P. Degen, Wicky, Vogel, Cabanas, Barnetta, Frei, Yakin.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Het sprookje van Guus Hiddink strandt nu wel in de achtste finales. Italië buit het kwaliteitsverschil uit en zegeviert met 3-0.

Zowel Zwitserland als Oekraïne legt sterk de nadruk op de defensie, zodat er weinig spektakel valt te zien. Uiteindelijk maakt Shevchenko het verschil: 1-0.

TV-tijden maandag 26 juni

Ook zonder Nederland gaat het WK verder. Vandaag worden er opnieuw twee achtste finales gespeeld. Hieronder vind je een overzicht van de tv-programma's over het WK van vandaag.

ZenderTijdProgramma
Sport 1.17.00-8.00WK gisteren
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Nederland 29.10-11.00Wedstrijd gisteren
Eurosport10.00-11.00World Cup Season Legends
Eurosport11.00-11.30World Cup Show
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
Eurosport11.30-12.30World Cup Season Legends
SBS611.50-12.25Hart van Oranje (hh)
ARD12.15-13.00Persconferentie
Eurosport14.15-16.15World Cup Season Legends
Sport 1.115.45-16.45WK gisteren
Eurosport16.15-16.45World Cup Show
Nederland 216.30-16.50Voorbeschouwing Italië - Australië
Nederland 216.50-18.55Italië - Australië (live)
Sport 1.117.00-19.00Italië - Australië (live)
ARD17.00-19.05Italië - Australië (live)
Nederland 218.55-19.05Nabeschouwing Italië - Australië
ZDF19.23-19.25WM Intern
RTL719.30-20.29Voetbal Insite
Nederland 220.05-20.35WK Journaal
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
ARD20.15-21.00WK 2006 live
Nederland 220.35-20.50Voorbeschouwing Zwitserland - Oekraïne
Nederland 220.50-22.55Zwitserland - Oekraïne (live)
Sport 1.121.00-23.00Zwitserland - Oekraïne (live)
ARD21.00-23.30Zwitserland - Oekraïne (live)
Talpa21.45-22.05Villa BvD
Talpa22.50-23.55Villa BvD
Nederland 222.55-23.00Nabeschouwing Zwitserland - Oekraïne
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
SBS623.15-23.50Hart van Oranje
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
Sport 1.123.15-0.15WK vandaag
BBC10.15-1.00World Cup Match of the Day
Talpa0.20-1.15Villa BvD (hh)
Eurosport1.00-1.30World Cup Show
BBC12.55-4.35WK Voetbal

Belgische overheid wil internet censureren

Icoon InternetDe Belgische overheid werkt aan een plan om dubieuze websites die via Belgische internetproviders toegankelijk zijn te gaan blokkeren. De minister van Informatisering Peter Vanvelthoven heeft de maatregelen aangekondigd. Het gaat dan met name om sites met kinderporno, racistische websites en on-line winkels die illegale producten zoals wapens aanbieden.

De maatregelen maken deel uit van een groter nieuw wetsvoorstel op het gebied van informatisering. Vanaf 2009 zal ook de zogenaamde SIS-kaart, een identificatiebewijs voor sociale zekerheid, samenvallen met een eID. Dit eID is een elektronische identiteitskaart. Uiteindelijk wil België toewerken naar een model waarin een Belg aan één identiteitskaart voor alles voldoende heeft. Europeanen en niet-Europeanen die legaal in België verblijven krijgen een eigen eID voor vijf jaar toegekend. Voor kinderen onder de twaalf jaar komt er een speciaal eID met een registratienummer van Child Focus, om opsporing van vermiste kinderen te vergemakkelijken.

Ook kersverse ouders hebben baat bij het wetsvoorstel. Het wordt over niet al te lange tijd dan ook mogelijk om een geboorteaangifte langs elektronische weg te doen. Het systeem voor deze aangifte zal de komende tijd met een kleine groep testers worden uitgeprobeerd.

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Lippi heeft respect voor Aussies

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi heeft respect voor het nationale Australische elftal.

"De Australiërs zijn goed georganiseerd, ze rennen hard en hebben goede spelers. Dat zijn alle benodigde ingrediënten voor een goed team," aldus de 58-jarige bondscoach.

Vanmiddag om vijf uur spelen de Italianen de achtste finale tegen Australië. Eerder deze week zei de bondscoach van Australië, Guus Hiddink, dat de Italianen honderd procent favoriet voor het wereldkampioenschap zijn. Lippi laat zich echter niet in de luren leggen door de 'valse bescheidenheid' van de Australiërs. "De goede organisatie laat ook zien hoe goed hun trainer is", reageerde Lippi.

Nederlandse man wil vaker seks

Icoon EnquêteBijna 45 procent van de Nederlandse mannen wil vaker seks en meer initiatief van hun partner. Dat blijkt uit een online onderzoek onder ruim 35.000 mannen, uitgevoerd door het internetplatform Je Echte Leeftijd. 85 procent van de mannen geeft aan pas tevreden te zijn over de vrijpartij als ook de partner een orgasme heeft bereikt. Samenstelster van de enquête en seksuoloog Vera Steenhart: "Veel vrouwen vinden dat voor zichzelf niet zo noodzakelijk, maar kennelijk is dat voor mannen heel belangrijk."

Volgens Steenhart zoeken mannen hun informatie liever op internet op, want bij problemen in hun seksleven durft slechts 6 procent van de mannen naar een seksuoloog te gaan, 23 procent stapt naar een huisarts. Ruim 66 procent wil dat de partner meer initiatief toont en een kwart van de ondervraagde mannen heeft seksuele wensen waarvoor binnen de relatie geen plaats is.

G-plek
Overigens weet 55 procent van de heren de beruchte G-plek te vinden. 86 procent gaf aan geen moeite te hebben met het vinden van de clitoris. Van de deelnemers geeft 42 procent aan wel eens erectieproblemen te hebben, waarvan 13 procent regelmatig. Maar bijna niemand lijkt wat aan deze problemen te doen.

Met dank aan Susanne voor de submit.

Scolari wil in beroep tegen rood Deco

Bondscoach Luiz Felipe Scolari wil dat de Portugese voetbalbond alles in het werk stelt om Deco alsnog aan de aftrap te krijgen voor het kwartfinaleduel tegen Engeland.

Deco was een van de vier spelers die zondag een rode kaart kreeg in de achtste finale tegen Nederland (1-0). De spelverdeler ontving zijn tweede gele prent omdat hij opzichtig het spel vertraagde door de bal vast te houden. Daarover maakt Scolari zich echter niet druk. ”Die eerste gele kaart was onterecht. De bal was eigenlijk van ons, maar de Nederlandse speler moest op aandringen van zijn coach verder spelen. De FIFA zou nu een gidsrol kunnen vervullen als het gaat om fairplay”, zei de keuzeheer.

Scolari wil dat de Portugese voetbalbond FPF actie onderneemt: ”De bond zou een brief kunnen sturen naar de FIFA vanwege die eerste gele kaart.” Naast Deco verloor Portugal ook Costinha met tweemaal geel.

Prinses Alexia vandaag 1 jaar oud geworden

Icoon KoningshuisDe tweede dochter van ZKH Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima is vandaag één jaar oud geworden. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien werd geboren op 26 juni 2005 als tweede kind van het Koninklijk paar. Na Willem-Alexander en Prinses Catharina-Amalia is zij de derde in de lijn van troonopvolging.

Prinses Alexia kwam ter wereld in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze draagt de titels Prinses der Nederlanden en Prinses van Oranje-Nassau. Ze woont samen met haar zusje Prinses Catharina-Amalia en haar vader en moeder in Villa Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Haar zusje wordt op 7 december dit jaar drie jaar oud.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia


Met dank aan Cheesecake en een anoniempje voor de submit.

Opnieuw FIA-AMD enquête

De FIA heeft net zoals vorig jaar weer een grootschalige enquête gelanceerd. Samen met AMD wil de FIA weer het succes bereiken dat ze vorig jaar bereikten met deze enquête. Een groot aantal vragen die te maken hebben met de Formule 1 staan in de enquête.

"De eerste FIA/AMD-enquête was heel erg informatief voor ons. Hierdoor konden we reglementen bedenken voor 2008 die graag gezien zijn door de fans. We waren tevreden met de resultaten van de vorige enquête en ik zou ieder die geïnteresseerd is in Formule 1 willen aansporen om er aan mee te doen," aldus FIA-president Max Mosley.

Mensen die deelnemen aan de enquête maken kans op een prijs. Er worden 51 namen getrokken en hiervan winnen er 50 een gesigneerde Formule 1-rijderscap. Ook wordt er één AMD Acer Ferrari-laptop weggegeven. Hier kan je de enquête vinden.

Todt: "We liggen nog ver achter op Renault"

Fernando Alonso heeft gisteren zijn voorsprong op de nummer twee, Michael Schumacher, uitgebreid naar 25 punten. Vooralsnog is er geen enkel team dat de snelheid van Renault kan evenaren. Ferrari-teambaas Jean Todt erkent dat zijn team nog ver achter ligt op Renault.

Ondanks een achterstand van 34 punten in het constructeurklassement is Todt niet van plan op te geven. "We rekenden van tevoren op een spannende en zware race en die hebben we ook gekregen. Je kunt op twee manieren kijken naar de twaalf punten die Michael en Felipe hebben gescoord met hun tweede en vijfde plaats. Je kunt het negatief bekijken en zeggen dat het gat in beide klassementen is opgelopen. Je kunt het ook positief zien en kijken naar de plekken die we hebben gewonnen na de start van de race," aldus de Fransman.

Oranje staat te koop

Op de vraag- en aanbodsite Markplaats.nl wordt sinds vandaag het Nederlands Elftal te koop aangeboden.

Een supporter is zo teleurgesteld in de prestaties van Oranje op het WK in Duitsland, dat hij het complete elftal maar te koop heeft gezet, tegen elk aannemelijk bod. En, zo schrijft de Rotterdammer; 'voor de snelle beslisser..... Als u het team nu overneemt krijgt u de bondscoach er gratis bij...'

Blessure Cristiano Ronaldo niet ernstig

Cristiano Ronaldo hoeft niet bang te zijn dat hij de wedstrijd in de kwartfinale tegen Engeland moet missen.

De Portugese vleugelspits viel in de wedstrijd tegen Nederland geblesseerd uit na een overtreding van Khalid Boulahrouz. "Ze hebben me verteld dat ik een lichte kneuzing heb aan mijn bovenbeen. Ik denk dat ik tegen Engeland gewoon kan spelen," aldus de aanvaller.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari houdt nog een slag om de arm. "Hij heeft bijna een week de tijd om te herstellen. Ik hoop dat hij op tijd fit is." Engeland en Portugal spelen aankomende zaterdag in Gelsenkirchen.

Vader Ivanov trots op fluitende zoon

De kritiek op de arbitrage na Portugal - Nederland was niet mals te noemen. Toch zijn er nog altijd personen te vinden die de fluitende prestaties van Valentin Ivanov weten te waarderen.

Het gaat hier om de vader van de scheidsrechter: Valentin Ivanov senior. Hij snapt niets van de kritiek van Sepp Blatter: "Ik heb gehoord dat Blatter kritiek had op mijn zoon. Maar hij moet de hand in eigen boezem steken want de FIFA heeft zelf van de scheidsrechters geëist hard op te treden tegen overtredingen. De scheidsrechter probeerde de zaak vanaf het begin onder controle te houden met kaarten. Als hij dat niet had gedaan, dan was het uitgelopen op een massale vechtpartij."

Ivanov sr. kwam als aanvaller uit voor de Sovjetunie op twee WK's. Hij werd zelfs gedeeld topscorer met vier doelpunten op het WK van 1962 in Chili.

Betaalde downloadable content ook naar Wii

Reggie Fils-Aime, president en chief operating officer van Nintendo of America heeft bevestigd dat de nieuwe console van Nintendo, de Wii, uitgevers de mogelijkheid zal geven om premium downloadable content aan consumenten te verkopen.

Deze mogelijkheid kent Microsofts Xbox Live systeem op dit moment al en dit zien we terug bij onder andere de chapter 2 content voor Ghost Recon: Advanced Warfighter en de verscheidene downloadable content packs voor The Elder Scrolls IV: Oblivion. Ook het online systeem op Sony's PlayStation 3 zal uitgevers vergelijkbare mogelijkheden bieden.

Reggie benadrukte tevens het besluit om aan premium downloadable content te doen volledig bij de publishers ligt. Hij gaf ook een aantal voorbeelden van hoe men downloadable content in games gebruikt ziet worden:
"If you've gotten to a particular part in a game, we could push content out to you, so you get to battle a new boss. Maybe you get a new artifact; maybe you get a new weapon".

Uitbreiding Galactic Civilizations II aangekondigd

Kort na het verschijnen van de laatste patch, dus het moment dat iedereen weer eens een keertje GCII heeft opgestart, kondigt Stardock aan dat de game een uitbreiding krijgt. De expansie, met de naam Dark Avatar, zal deze herfst worden verspreid via de online distributie service van Stardock, TotalGaming.net.

De tot nu toe vrijgegeven details op een rijtje:


- Nieuwe campagne en verhaallijn
- De introducite van asteroïden riemen
- Unieke nieuwe planeten
- Het gebruik van spionnen
- Uitgebreidere diplomatieke verdragen
- Nieuwe schip onderdelen
- Verbeterde AI

Prijzen FOK!WK-pool bekend

Nederland is helaas dan wel uitgeschakeld, maar de FOK!WK-pool gaat gewoon door tot het bittere eind, de finale dus. En nu kunnen we jullie ook bekendmaken, welke prijzen er te winnen vallen.

Voor de winnaar van de FOK!WK-Pool een Twister tweepersoonsdekbed. Iedereen kent natuurlijk wel het spel Twister van vroeger. Veel lol beleeft door over elkaar heen te vallen en je in de meest moeilijk posities te manoeuvreren? Je voet een meter links van je rechter arm zetten, terwijl je over een ander persoon heen moet buigen ? Bereid je voor om dit allemaal te herleven in een nieuwe vorm: het Twister dekbedovertrek. De set wordt compleet geleverd met 2 kussens, 2 hoezen en 2 dobbelstenen.

Voor de beste van de rest, de nummer twee dus, is er een originele "Playboy Strandhanddoek Tas", ideaal voor als je naar het strand gaat. Doe al je strand spullen in de "Playboy Strandhanddoek Tas" en eenmaal aangekomen op het strand, verandert je je "Playboy Strandhanddoek Tas" in een handomdraai in een mooi strandlaken! 100% katoen. Lengte 170 cm, doorsnede 80 cm.

De prijzen voor de WK-pool worden beschikbaar gesteld door X-Toys, dat sinds kort een speciale afdeling op de website heeft met allerlei artikelen van Playboy.

Casar kopman La Française des Jeux

La Française des Jeux heeft haar selectie voor de Tour de France bekend gemaakt. Het kopmanschap bij de Franse ploeg is voor Sandy Casar.

Casar boekte onlangs nog een goed resultaat in de Giro, waar hij de top tien in het algemeen klassement haalde. Ook in de Tour zijn de verwachtingen rond hem hoog. Naast Casar is de Belg Philippe Gilbert een renner waar wat van verwacht mag worden. Gilbert gaat voor de dagwinsten. McGee wordt vanwege een blessure niet meegenomen. De selectie telt in totaal vijf Fransen.

Selectie La Française des Jeux :
Sandy Casar (Fra), Thomas Lövkvist (Zwe), Philippe Gilbert (Bel), Bernhard Eisel (Oos), Carlos Dacruz (Fra), Sébastien Joly (Fra), Benoit Vaugrenard (Fra), Gustav Erik Larsson (Zwe) en Christophe Mengin (Fra)

Geen nieuwe namen bij Bouygues

Als een van de laatste equipes heeft Bouygues Telecom haar Tourselectie vrijgegeven. Ze bevat geen wijzigingen ten opzichte van 2005.

Boegbeeld van Bouygues is Thomas Voeckler, die in 2004 liefst anderhalve week de gele trui droeg. Afgelopen jaar kon de chouchou van het Franse publiek echter niet bevestigen. Manager Jean-René Bernaudeau stuurt een ware vrijbuitersploeg naar de Grande Boucle, waarin ook de anciens Didier Rous en Laurent Brochard een plaatsje hebben gevonden. Aan tafel ontstaan er geen communicatieproblemen, want het complete team bestaat uit Fransen.

De selectie:
Walter Bénéteau, Laurent Brochard, Pierrick Fédrigo, Anthony Geslin, Laurent Lefèvre, Jérôme Pineau, Didier Rous, Matthieu Sprick en Thomas Voeckler.

Virgin Games komt ook met online distributie

Online distributie is de nieuwste rage in PC-game land. Natuurlijk kon Virgin Games niet achterblijven en kondigde dit weekend aan dat het bezig is aan een nieuw distributie systeem. Virgin Games, niet echt een grote naam (meer) op het gamesgebied, wil het tweede kwartaal van 2007 de nieuwe service aan de man brengen.

Het speciale aan het systeem is dat een snelle breedband connectie niet nodig is. Dit moet worden veroorzaakt door het streaming-principe, wat ook wordt gebruikt bij sommige MMO's (bijvoorbeeld Guild Wars). Hierbij worden alleen de "core components" van de game geïnstalleerd, wat in eerste instantie de download hoeveelheid aanzienlijk vermindert. De meer specifieke content, zoals de levels en karakters, wordt tijdens het gamen gedownload (gestreamd, als bij filmpjes).

Naast toegankelijkheid moet de service nog een unieke mogelijkheid bieden: het lenen van games. Virgin directeur Simon Burridge: "Er is nooit echt een markt geweest voor PC game verhuur, vanwege het gemak waarmee PC games te hacken zijn. Deze service zal voor het eerst de mogelijkheid aan uitgevers bieden om hun games te verhuren, omdat consumenten nooit de gehele game op de harde schijf hebben staan."

Virgin wil dat zowel basic als hardcore gamers wat aan de service hebben. Uit de site van Virgin blijkt dat zij wel de basic spelletjes, als poker en casino, voor hun rekening nemen. Om het spelaanbod wat te vergroten, wil Virgin samenwerken met andere developers. Deze zullen dan via de service hun games aanbieden.

Beschadigd werk apart gerestaureerd

Icoon KunstHet Rijksmuseum in Amsterdam heeft besloten dat ze het schilderij dat gisteren werd beschadigd, niet in het openbaar gaan restaureren. Volgens het museum is het beter dat in alle rust in een aparte ruimte te doen.

Gisteren gooide een 69-jarige man een chemische stof tegen het schilderij van Bartholomeus van der Helst, daarbij werd vooral de vernislaag aangetast, de verflagen zijn niet zwaar beschadigd. Het schilderij is metershoog, wat het moeilijk maakt het te verhuizen. Daarom keek het Rijksmuseum eerst of het mogelijk was om het schilderij in de zaal te restaureren.

De verdachte stond op een zwarte lijst, maar het was gisteren erg druk in het museum, waardoor hij zonder problemen langs de controle kwam.

Met dank aan Twist. voor de submit.

Robinho mist Ghana

Brazilië kan tijdens het achtste finaleduel met Ghana niet beschikken over Robinho. De 22-jarige aanvaller raakt niet op tijd hersteld van zijn dijbeenblessure.

Robinho raakte zaterdag geblesseerd en moest vroegtijdig de training verlaten. ”Robinho is uitgeschakeld voor de wedstrijd tegen Ghana en we vervolgen de fysiotherapie”, staat te lezen op de website van de Braziliaanse voetbalbond. Brazilië zal nu starten met Adriano en Ronaldo in de spits. Wegens de goede vorm van Robinho zou de plaats van Adriano in het geding zijn geweest.

'AZ toch akkoord met Didulica'

Waar het er eerst op leek dat de financiën een struikelblok zouden vormen, zal Joey Didulica deze week toch bekend maken dat hij naar AZ gaat. De 28-jarige doelman zal volgens De Telegraaf deze week een vierjarig contract in Alkmaar tekenen.

Didulica, die deel uitmaakte van de Kroatische WK-selectie, speelde in het verleden vier seizoenen voor Ajax. In die periode werd hij voor korte tijd uitgeleend aan het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen. In Amsterdam lukte het hem nooit om een basisplaats te veroveren. Bij het Oostenrijkse Austria Wien, waar hij de afgelopen drie seizoenen het doel verdedigde, lukte hem dat wel. Afgelopen seizoen werd hij samen met de club landskampioen.

Stand MLB per 26 juni

Na bijna een half seizoen staan de Detroit Tigers met de beste balans bovenaan de ranglijst van de Major League Baseball. Al sinds 1993 hebben de Tigers geen winnend seizoen meer gehad, maar nu zijn ze als eerste team bij de 50 overwinningen. Nu nog zeker 30 te gaan.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
Boston Red Sox724428.6118-2W8
New York Yankees734231.5755-5L1
Toronto Blue Jays754134.5475-5L1
Baltimore Orioles773542.4555-5L1
Tampa Bay Devil Rays763343.4346-4L1
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers765125.6719-1W3
Chicago White Sox754926.6539-1L1
Minnesota Twins743935.5279-1W4
Cleveland Indians743341.4463-7L1
Kansas City Royals742450.3247-3W2
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics754134.5477-3W1
Texas Rangers764036.5265-5L2
Seattle Mariners773839.4947-3W2
Los Angeles Angels753441.4535-5L1
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets754728.6275-5W1
Philadelphia Phillies743539.4732-8L4
Florida Marlins723240.4447-3W1
Washington Nationals773344.4293-7W1
Atlanta Braves763244.4212-8W1
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals744232.5684-6L6
Cincinnati Reds764135.5394-6W1
Houston Astros763838.5004-6W1
Milwaukee Brewers763739.4875-5L2
Chicago Cubs742846.3782-8L3
Pittsburgh Pirates772651.3380-10L11
West DivisionPWLPCTL10STRK
Los Angeles Dodgers754035.5335-5W4
San Diego Padres753936.5205-5L2
Colorado Rockies753837.5075-5W2
San Francisco Giants753738.4934-6L1
Arizona Diamondbacks763739.4872-8W1

Figo wordt niet vervolgd

De FIFA zal Luis Figo niet vervolgen wegens zijn kopstoot tegen Mark van Bommel tijdens Portugal – Nederland (1-0).

Scheidsrechter Ivanov schotelde Figo de gele kaart voor vanwege het incident. Na de wedstrijd gingen er stemmen op om de gele kaart te veranderen in een rode kaart, waardoor Figo automatisch zou worden geschorst voor het kwartfinaleduel tegen Engeland. De FIFA zal echter geen verdere stappen ondernemen: ”De tuchtcommissie kan alleen optreden wanneer de arbiter iets níet heeft gezien. Figo werd meteen bestraft”, aldus woordvoerder Siegler.

Mark van Bommel was na afloop duidelijk: ”Hij gaf me een kopstoot en de juiste straf daarvoor is niet een gele kaart. Ik verwijt de leidsman dat hij Figo niet uit het veld stuurde.”

FOK! Prijswinnaars week 25

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! 5x2 kaarten weg voor het Exposurefestival. Het goede antwoord op de prijsvraag is "2e keer" en dit zijn de winnaars:


Hallahan
Tha_Mars
Dolvito
-jos-
MeineN


Ook gaven we een 9th edition boosterbox weg van Vesho.nl Het antwoord op de vraag moest zijn '15 juni' en dit is de winnaar:


iKKe007


Ook gaven we maar liefst 25 keer een complete webhostingpakket weg met 250 MB webruimte, een tool om je eigen website te maken en een complete weblog. De antwoord en op de vraag zijn: "www.froukjerocks.com, Clockwork Orange en Zelfs ik kan het" en dit zijn de winnaars:

Fielmich
RAMeLaiR
Tha_Mars
Ruliz
TjetMaster
DaMook
Svensational
Juusjuh
Pat-man
jimpsel
mschol
peety
reintje17
JhonnyEnglish
EllenW
Mortharer
kristo
sjrdvanh
RoyKruyshaar
Leijooo
Qunix
MaceNL
Calixte_Lexiss
Bafnek
P4ULuZ


Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, krijgen de onderstaande mensen ook nog een prijzenpakket van Little Man Tate, met daarin een gelimiteerd geel vinyl van "What? What You Got, een aansteker en buttonss een album van Arling & Cameron thuisgestuurd. Het antwoord op de vraag is "The Agent" en dit zijn de winnaars:


salgera
wx
sjerren
almaz
Fiama


Tot slot maakte je ook nog kans op een dvd van 'House of Flying Daggers' of 'Legend of the red dragon', die we weg mogen geven ter promotie van de film 'The Promise'. Het antwoord is 'Wu Ji' en dit zijn de winnaars:


klokop
Stretch
sunny19
Roelxxl
Yi-Long
vanillivi
Dolvito
tralalala
mega_horse
shuttie


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Sparta en Vitesse starten competitie 2006/2007

Sparta Rotterdam en Vitesse beginnen het nieuwe voetbalseizoen op vrijdag 18 augustus. Een dag later volgen drie duels. Excelsior, de enige nieuweling op het hoogste niveau, speelt zaterdag de 19e thuis tegen Roda JC

Het komende seizoen staat op tweede kerstdag een kraker op het programma: Feyenoord - PSV. Volgens het schema, dat dinsdag door alle clubs zal worden besproken, is er evenals het afgelopen seizoen ook voetbal rond kerst en oud & nieuw. Bijzonder is dat er voor oudejaarsdag ook duels op de kalender staan.

Eerste ronde, 18-20 augustus:

18 augustus

Sparta - Vitesse

19 augustus

ADO Den Haag - SC Heerenveen
Excelsior- Roda JC
Willem II- FC Utrecht

20 augustus

FC Groningen - Feyenoord
Ajax -RKC Waalwijk
PSV - NEC
AZ - NAC Breda
Heracles - FC Twente

Golf van moorden in Acapulco

Icoon BuitenlandsDe Mexicaanse politie heeft gisteren in de Mexicaanse badplaats Acapulco de lichamen van zeven mensen gevonden, die door geweld om het leven zijn gekomen. Zij zijn waarschijnlijk slachtoffer van een strijd tussen rivaliserende drugsbendes.

De slachtoffers werden geboeid en geblinddoekt aangetroffen, met op hun lichamen sporen van marteling. De doodsoorzaak was een schot door het hoofd. Acapulco gaat al enkele maanden onder een golf van geweld gebukt, veroorzaakt door de georganiseerde misdaad.

De voornaamste slachtoffers van de bendes zijn politiemedewerkers, zo werden er afgelopen week nog vier agenten ontvoerd en op brute wijze vermoord. Dit meldden Mexicaanse autoriteiten gisteren. Ook werd de politie zaterdag nog bestookt met granaten door onbekenden.

Met dank aan woessie voor de submit.

Veerman stopt na deze kabinetsperiode

Icoon PolitiekMinister Veerman van Landbouw wil de volgende kabinetsperiode geen minister meer zijn. Dit meldde hij in een interview met het dagblad Trouw. Veerman maakte dit besluit onlangs ook bekend aan Jan Peter Balkenende en zijn partij, het CDA.

"Ik heb in mijn hart overlegd wat te doen en het besluit genomen na deze periode te stoppen." De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt zijn besluit nu al bekend, een jaar voor de verkiezingen, om mensen niet op het laatste moment teleur te stellen.

"Er zijn mensen die tegen me hebben gezegd dat ik dat ik door moet gaan, op deze of een andere post." Veerman zegt ook dat hij aan zijn plicht heeft voldaan. Hij wilde namelijk een aantal jaren aan "de publieke zaak" geven.

Ook is hij van mening dat de klus waar het huidige kabinet in 2002 aan is begonnen nog lang niet af is. Hij doelt hiermee vooral op de bekosting van de vergrijzing, het flexibeler maken van de arbeidsmarkt en het terugdringen van de staatsschuld.

"Wij stonden vier jaar geleden voor de opgave een aantal grote problemen aan te pakken, die de kabinetten-Kok hadden achtergelaten." Hij bedoelt hiermee onder meer de WAO en het ziektekostenstelsel. "Achteraf zeg ik dat we hier en daar sneller gingen dan de samenleving aankon."

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 34 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Media: Oranje - Portugal was veldslag

Over de gisteren gespeelde voetbalwedstrijd tussen Nederland en Portugal op het WK-voetbal hebben de buitenlandse kranten geen goed woord over. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad schrijft over een absolute wanvertoning: ''Voor de ogen van miljoenen tv-kijkers ontspon zich een wansmakelijk schouwspel, waarover tot in lengte van dagen zal worden nagepraat.'' De Duitse Bild noemt het de meest onsmakelijke wedstrijd uit de WK-historie: ''Op het einde was er alleen nog maar pure haat te bespeuren op het veld. Het was een afschuwelijk slagveld met ontelbaar veel grove overtredingen.''

Het Franse L'Equipe had zich, evenals veel andere kranten, verheugd op een mooi duel tussen twee topploegen: ''Maar het draaide uit op een regelrechte veldslag.'' In Groot-Brittannië schrijft The Times dat het doelpunt van Maniche het enige hoogtepunt was in een meedogenloos duel. De grootste sportkrant uit Italië, La Gazetta dello Sport, vindt dat de wedstrijd in de tweede helft meer leek op rodeo dan op voetbal.

Record
De Russische scheidsrechter Ivanov scoorde gisteren een record met het getrokken kaartenaantal. Nog nóóit vielen zoveel gele en rode kaarten in een WK-duel. In totaal greep Ivanov twintig keer in de borstzak naar een kaart. Vier spelers kregen een rode kaart na twee keer geel. Acht andere spelers kregen één gele kaart.

Het vorige record dateert van vier jaar geleden. De Spaanse scheidsrechter Antonio Lopez Nieto gaf toen tijdens de groepswedstrijd Duitsland - Kameroen zestien keer geel en twee maal rood.

FIFA-baas Sepp Blatter spreekt overigens schande van de kaartentrekkende scheidsrechter Ivanov.

Scolari: "Figo speelde correcter dan Heitinga"

Luis Felipe Scolari oordeelt dat Luis Figo veel correcter dan Johnny Heitinga was in zijn doen en laten. Hij heeft geen moeite met het provocerende gedrag, dat Figo gisteravond liet zien.

Door een schwalbe lukte het Figo een tweede gele kaart voor Khalid Boulahrouz uit te lokken. Niet veel later sloeg de vlam helemaal in de pan toen Johnny Heitinga na een Portugese blessurebehandeling de bal niet teruggaf. "Zijn gedrag was veel correcter dan van die Hollander die de bal niet teruggaf", oordeelt Scolari. "Jezus Christus keert zijn andere wang toe, maar Luis Figo is Jezus Christus niet."

Enige ervaring met dit soort wedstrijden heeft Scolari wel. "Dit was een typisch Zuid-Amerikaanse wedstrijd. Ik ben dus wel gewend aan dit soort toestanden. Vooral tegen Argentijnse ploegen is het oorlog. Je moet weten te lijden en je in te houden."

Van Bon naar Rabobank

Leon van Bon fietst komend seizoen opnieuw voor Rabobank. De 34-jarige coureur komt over van Davitamon-Lotto en tekent een contract voor één seizoen.

Van 1996 tot en met 2000 reed Van Bon ook al voor Rabobank. Na een kortstondig avontuur bij Mercury belandde de nummer drie van het WK 1997 in Belgische dienst, bij eerst Domo en later Davitamon-Lotto. Als lid van de Raboploeg boekte Van Bon zijn grootste successen met onder andere twee etappezeges in de Ronde van Frankrijk en winst in de HEW Cyclassics. Davitamon-Lotto heeft Van Bon niet opgenomen in de Tourselectie.

FIFA-baas spuwt gal over Ivanov

Icoon WK 2006De baas van FIFA vindt dat het WK-duel van gisteren tussen Nederland en Portugal, dat met 1-0 gewonnen werd door Portugal, een betere scheidsrechter had verdiend dan degene die de wedstrijd floot, de Rus Ivanov.

Het leek wel of de Rus niet genoeg kon krijgen van kaarten trekken, hij trok er maar liefst twintig, 16 gele en vier rode. Dit is een WK-record. Volgens Blatter had Ivanov zelf ook een kaart verdiend. "Het was een wedstrijd vol emotie. De scheidsrechter voelde dat niet aan en floot niet consequent."

Bondscoach van Basten van het Nederlands elftal: "Het is jammer dat er in de tweede helft amper meer gevoetbald kon worden. Elke keer werd er afgefloten of lagen er Portugezen op de grond."

Volgens Van Basten ging Portugal stukken beter met de situatie om dan zijn eigen team. "Ik denk zeker dat het iets met ervaring te maken heeft dat we er nu uitliggen. Zij hebben zoveel tijd gerekt, waardoor we niet meer aan voetballen toe kwamen. Ik denk dat de scheidsrechter daar veel meer aan had kunnen doen."

Met dank aan pberends voor de submit.

Astana-Würth heeft selectie rond

Astana-Würth reist met een uitgebalanceerde ploeg richting Straatsburg, waar over vijf dagen de 93e Ronde van Frankrijk begint. Alexandre Vinokourov fungeert als kopman.

Vinokourov, de nummer drie van 2003, neemt met Andrei Kashechkin en Assan Bazayev twee landgenoten mee. Laatstgenoemde is niet meteen de meest ervaren man. Afgelopen seizoen reed de 25-jarige Bazayev nog voor Capec, een ploegje uit Kazachstan. Ook Joseba Beloki zal koersen aan de zijde van Vinokourov. De Bask reed na een lange periode van blessureleed een redelijke Tour in 2005 en zal nu willen verbeteren. Alberto Contador lijkt een voorname pretendent in het gevecht om de witte trui.

Lange tijd bestond er overigens onduidelijkheid over de deelname van Astana-Würth, maar donderdag gaf de licentiecommissie van de UCI groen licht. Comunidad-Valenciana werd wel geweerd wegens vermeende betrokkenheid in de dopingzaak rond dokter Fuentes.

Selectie Astana-Würth:
Assan Bazayev (Kaz), Joseba Beloki (Spa), Alberto Contador (Spa), Allan Davis (Aus), Jörg Jaksche (Dui), Andrei Kashechkin (Kaz), Isidro Nozal (Spa), Luis Leon Sanchez (Spa), en Alexandre Vinokourov (Kaz)

Agritubel zonder Dekkers in Tour

Hans Dekkers is niet opgenomen in de equipe van Agritubel voor de Tour de France. De 24-jarige Eindhovenaar beleefde een matige voorbereiding wegens ziekte.

Dekkers beschikte over goede papieren voor een invitatie, maar kon zich onvoldoende bewijzen in de Dauphiné Libéré. Debet hieraan was koorts. Agritubel, dat mee mag doen dankzij een wildcard, bestaat uit een Frans/Spaans mengelmoesje. Kopman is de bij Quick-Step geflopte Juan-Miguel Mercado. Veel bekende namen herbergt de ploeg niet of het moet Benoit Salmon zijn, de beste jongere van 1999.

De selectie:
Juan-Miguel Mercado (Spa), Manuel Calvente (Spa), Cédric Coutouly (Fra), Moises Duenas (Spa), Christophe Laurent (Fra), Eduard Gonzalo (Spa), José-Alberto Martinez (Spa), Samuel Plouhinec (Fra) en Benoit Salmon (Fra)

Rankings: Krajicek maakt reuzensprong

Michaëlla Krajicek begint op Wimbledon als 39e op de wereldranglijst. Voor de 17-jarige Nederlandse is dat tot nu toe haar hoogste notering.

Dankzij haar toernooiwinst in Rosmalen maakte Krajicek een reuzensprong van zestien plaatsen. Vpor het begin van het Ordina Open stond ze nog 55e.


Op de ranglijst bij de heren is er nog maar één Nederlander bij de eerste 100. Raemon Sluiter is 94e, Melle van Gemerden zakte zes plaatsen en is nu de nummer 106. Roger Federer heeft de koppositie nog altijd stevig in handen.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7260
2R. NadalSPA4545
3D. NalbandianARG3360
4I. LjubicicKRO3055
5A. RoddickUSA2430
6N. DavydenkoRUS2195
7J. BlakeUSA2085
8T. RobredoSPA1920
9L. HewittAUS1900
10M. AncicKRO1885
94R. SluiterNED447
106M. van GemerdenNED404
220P. WesselsNED176

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1A. MauresmoFRA3306
2K. ClijstersBEL3159
3J. Henin-HardenneBEL2603
4M. SharapovaRUS2400
5N. PetrovaRUS2308
6S. KuznetsovaRUS2107
7L. DavenportUSA2080
8E. DementievaRUS1962
9M. PierceFRA1810
10P. SchnyderZWI1753
39M. KrajicekNED533.75
171E. TamaëlaNED164.50

Panzer Tactics screens

Met Panzer Tactics kan de speler de tweede wereld oorlog naspelen op de DS. Het spel bevat drie campaigns waarin de speler kan meevechten aan de kant van de Duitsers, Russen of de Geallieerden. Het vechten gebeurt turn-based op een hexagonaal veld waar de speler de beschikking heeft over meer dan 150 verschillende units.



Het spel gebruikt de stylus of de knoppen om de verschillende units te besturen. De echte die-hard spelers kunnen bonus missies verdienen door extra missiedoelen te voltooien tijdens de 30 missies die elke campaign bevat.



Het spel zal eind dit jaar in de winkels verschijnen.

WK gevoel op nieuwe shot Heroes of Annihilated Empires

Ondanks dat het WK voor Nederland gisteren eindigde gaat het toernooi voor andere landen gewoon nog door, zo ook voor de Oekraïne. Om het elftal van de Oekraïne, dat vanavond om 21:00u speelt tegen Zwitserland, te steunen heeft de in Kiev gelegen ontwikkelingsstudio GSC Gameworld een speciale WK screenshot uitgegeven van hun aankomende RTS Heroes of Annihilated Empires.

Heroes of Annihilated Empires verschijnt eind september voor de PC.



Vooral verbazing in Nederlandse kranten

"Wij waren beter, zij waren slimmer", aldus de subkop op de voorpagina van zowel de Telegraaf als het AD vandaag. De Volkskrant wijt de "inktzwarte bladzijde in het nationale voetbal" vooral aan de spelers van beide ploegen.

"Het schouwspel had niets te maken met voetbal", schrijft de Volkskrant. " Het was een theater van zichzelf aanstellende spelers. Het waren schandelijke overtredingen. Je waande je soms in een Romeinse arena. Het wachten was op de leeuwen." De voornaamste conclusie van de ochtendkrant is dat "Nederland is uitgeschakeld op het WK, maar het ware beter geweest als de FIFA ook Portugal naar huis had gestuurd."

"Rood voor Oranje", is de kop van De Telegraaf in zijn sportkatern. De Russische scheidsrechter Valentin Ivanov wordt bestempeld als "de Russische flierefluiter". In het wedstrijdverslag van de krant legt het de nadruk op het hard spel van Portugal. "Keihard Portugal maakt einde aan WK-droom", is de subkop en een foto waarop de Portugees Nuno Valente Arjen Robben met een hooggeheven schoen op het hoofd raakt, onderstreept dat.

Het Algemeen Dagblad is de verbazing nog niet te boven. "16x geel, 4x rood", staat op de voorpagina in grote letters. In zijn oordeel over de scheidsrechter en de spelers staat de krant tussen De Telegraaf en de Volkskrant in. "Marco van Basten probeerde nog te sturen en te wijzen om het dreigende noodlot af te wenden. Het hielp niet na een tweede helft waarin een gelijkspel zo dichtbij was en waarin beide ploegen er een ware schoppartij van maakten. Uiteindelijk trok de warrige scheidsrechter Ivanov zestien gele en vier rode kaarten en dat hadden er nog veel meer kunnen zijn," aldus de krant.

69-jarige man beschadigt doek Rijksmuseum

Icoon KunstEen 69-jarige man heeft gisteren het topschilderij 'De Schuttersmaaltijd Ter Viering Van De Vrede Van Münster' van Bartholomeus van der Helst uit 1648 beschadigd. Uiteindelijk liep alleen het vernis van het schilderij in het Rijksmuseum averij op. Bewakers van het museum wisten te voorkomen dat er meer schade kwam.

Met een onbekend chemisch middel wilde de man het doek bewerken. Toen het beveiligingspersoneel van het museum rook van het doek zag komen, kwamen ze in actie en hielden ze hem aan. Toen bleek dat het om een oude bekende ging. Zijn foto hing al bij de beveiliging. Door de drukte had hij toch binnen weten te komen. De man is overgedragen aan de politie.

Wat de exacte schade is, is nog niet bekend. Door de grootte van het schilderij is het niet gemakkelijk te verplaatsen. Waar het doek gerestaureerd zal worden is nog niet bekend.

Buikdansen

Persoonlijk houd ik niet zo van de muziek uit het Midden Oosten. Het is meestal of veel te druk of veel te monotoon (maar dan niet monotoon genoeg, ofwel stil).

Wat ze wel een stuk beter voor elkander hebben zijn imo de buikdanseressen. Helemaal snappen doe ik het nog niet i.v.m. geen hoofddoeken en zo weinig mogelijk van je lichaam bedekken MAAR dat boeit niet zo. Buikdansen is eye-candy, geen brain-candy. Enjoy!

Montoya niet blij met Rosberg


De Grand Prix van Canada is niet succesvol verlopen voor Juan Pablo Montoya. In de beginfase van de race probeerde de Colombiaan veel en kwam in aanraking met Nico Rosberg, die hard van de baan ging.

"Hij was aan het racen. Hij stuurde in toen ik hem al had ingehaald. Ik zat aan de binnenkant en hij stuurde in. In de eerste ronde zaten Michael Schumacher en ik in dezelfde situatie en hij realiseerde dat twee auto's niet door die bocht kunnen. Hij ging door het gras, waardoor het goed ging," aldus de Colombiaan die later de race moest verlaten nadat hij tegen de muur reed.

Veel minder kanker bij allochtonen

Icoon GezondheidHoe sterker allochtonen zich aanpassen aan de westerse levensstijl, des te groter is de kans dat ze kanker krijgen. Zo blijkt uit een onderzoek van KWF Kankerbestrijding. De westerse levensstijl, waarin het veelvuldig gebruik van alcohol, tabak en vet eten algemeen is, zorgt ervoor dat autochtonen veel vaker kanker krijgen dan hun allochtone landgenoten.

Allochtonen komen daardoor ook minder vaak te sterven door toedoen van kanker. "Het aandeel van kanker als doodsoorzaak ligt bij allochtonen gemiddeld de helft lager dan bij autochtonen van dezelfde leeftijd", aldus KWF. Enige uitzondering hierop vormen de Turkse mannen die vaker longkanker krijgen, omdat het "stevige rokers" zijn.

Het KWF bespeurt echter ook een minder gunstige tendens in de toekomst. Het aandeel van allochtonen zal toenemen in de groep kankerpatiënten. Dit heeft twee oorzaken. Ten eerste worden allochtonen natuurlijk blootgesteld aan de westerse levensstijl, wat hen 'verwestert'. Ten tweede is deze stijging te wijten aan de vergrijzing bij de eerste generatie allochtonen. "Kanker is immers een ziekte die voornamelijk voorkomt bij oudere mensen".

Optimisten

Er zijn nogal wat nadelen aan het voetbalfan zijn. Naast het feit dat je op een schandelijke manier wordt uitgeschakeld ben je de komende paar dagen ook nog eens overgeleverd aan de "antivoetballers". Van die mensen die liever naar de Tour de France kijken en mensen die beginnen te ouwehoeren over "relativeren". Deze morgen is voor mij al gevuld met lichtelijke ergernissen over de mensen die van mening zijn opeens "viva portugal" te roepen en ook op het internet zijn er verschillende mensen die het leuk vinden om het leven van de oranjefan zuur te maken door juichtopics te openen en of je lastig te vallen met het een en het ander qua optimistisch gebral.

Ik wil een ieder die aan de omschreven dingen bij zichzelf herkent vriendelijk toch dringend verzoeken om
Je irritante hoofd dicht te houden.

VanTheMan:"Ik had op meer krediet gehoopt"

Na afloop van Nederland – Portugal was Ruud van Nistelrooy de persoon waar de meeste camera's gericht op waren. De spits was door bondscoach Van Basten buiten het elftal gelaten en moest vanaf de bank toezien hoe zijn droom om wereldkampioen te worden uiteen spatte.

"Wat ik wel en niet kan, is al tien jaar bekend. Het is hard om dan op dit moment daarop afgerekend te worden."

Maandenlang twijfelde niemand aan de positie van Ruud van Nistelrooy. De spits genoot het volledige vertrouwen van Marco van Basten en als één van de weinige spelers leek hij al weken voor het WK zeker te zijn van een plek in de basis. "In de aanloop naar het WK heb ik alles gespeeld, in de groepsfase ook. Blijkbaar heb ik in de poulewedstrijden niet naar tevredenheid gefunctioneerd, daar is de keuze van de bondscoach op gebaseerd. Natuurlijk heb ik daar moeite mee. Je hoopt op meer krediet, maar dat was niet zo." aldus de Nederlandse spits.


"Ik heb hier lang met de bondscoach over gepraat. Dat was goed, aan dat gesprek heb ik een goed gevoel overgehouden. Natuurlijk was ik het niet met alles eens wat hij zei, maar ik heb de mening van de bondscoach gerespecteerd en geaccepteerd. Het enige wat ik kon doen was me positief opstellen in de groep en hopen dat ik verderop in het toernooi nog een kans zou krijgen. Om dan nu naar huis te moeten, is heel moeilijk."

Als vervanger van Van Nistelrooy stond Dirk Kuyt gisteravond tegen Portugal in de punt van de aanval. Van Nistelrooy weigerde om commentaar te geven op het spel van zijn collega, ook al speelde de Feyenoorder geen goede wedstrijd. "Achteraf stoer lullen is onzin. Ik ga me niet verlagen door te roepen dat het met mij beter was gegaan of iets dergelijks, dat heeft helemaal geen zin. Daar ben ik de persoon niet voor."

De Graaf verkast naar NAC Breda

NAC Breda heeft Edwin de Graaf aangetrokken. De middenvelder heeft voor vier jaar getekend.

De Graaf had nog een doorlopend contract bij Feyenoord, maar mocht daar vertrekken. In totaal kwam hij maar in zes wedstrijden in actie voor de Rotterdammers. De 26-jarige Hagenees stond ook in de belangstelling van NEC en een aantal buitenlandse clubs.

“We zijn al geruime tijd bezig met Edwin. Hij is het type voetballer dat uitstekend bij NAC past: altijd voorop in de strijd en spelend met passie, zowel verdedigend als aanvallend. Een echte aanwinst dus”, aldus algemeen directeur Theo Mommers.

Deco: "We komen in de finale"

Deco, die er gisteravond met twee gele kaarten uit werd gestuurd in de wedstrijd tegen Nederland, denkt dat zijn land een grote stap heeft gezegd op weg naar de finale.

De laatste minuten van de hectische wedstrijd moest Deco bekijken vanaf het "strafbankje", waar hij bij Khalid Boulahrouz en Giovanni van Bronckhorst zat. "Deze overwinning is fantastisch. Nu winnen we ook de volgende wedstrijden en komen in de finale."

Miljardair schenkt 85% van vermogen aan goede doelen

De Amerikaan Warren Buffett wil 85 procent van zijn vermogen aan liefdadigheidsorganisaties schenken. Het vermogen van de op één na rijkste man van de wereld wordt geschat op meer dan veertig miljard dollar. Dat schrijft het tijdschrift Fortune.

Vanaf juli zal de 75-jarige miljardair beginnen met het weggeven van 85 procent van zijn aandelen in zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway. "Ik weet wat ik wil doen en het is logisch om daarmee te beginnen", aldus Buffett.

De aandelen zullen naar vijf stichtingen gaan. Tachtig procent zal naar de stichting gaan die Bill en Melinda Gates hebben opgezet. De stichting heeft nu een budget van dertig miljard dollar dat onder meer gebruikt wordt voor onderzoeken naar infectieziekten in ontwikkelingslanden.

Warren Buffet
Warren Buffett

Feyenoord dichtbij huren Johnson

Glen Johnson komt het komende seizoen wellicht op huurbasis uit voor Feyenoord. De 21-jarige rechtsback krijgt bij Chelsea nauwelijks speeltijd.

Feyenoord heeft al een akkoord met Chelsea, het wachten is nu op de beslissing van Johnson. Ook Portsmouth ligt namelijk in de markt voor de international. ”De speler was diep onder de indruk van het stadion, hij heeft rondgekeken in de kleedkamers en hij heeft ook de stad nog bezocht”, aldus directeur Chris Woerts van Feyenoord. Johnson was in 2003 de eerste aankoop van suikeroom Abramovich, maar heeft nooit een basisplaats weten te veroveren. Chelsea legde destijds tien miljoen euro op tafel voor de verdediger.

Muziek videos uit de jaren 80

Zo'n 20 jaar geleden zaten we volop in de 80s.
MTV was aan zijn opmars bezig. Pop artiesten stonden in strakke maatpakken en dito kapsels te play-backen op de podia van Veronica's Countdown.

We leerden lopen als een egyptenaar (The Bangles) , Cyndi Lauper leerde ons dat meisjes alleen maar plezier wilden, Duran Duran had het over The Reflex, het regende purper bij Prince en Frankie wou naar Hollywood op een relaxete manier.

Op deze site kan je zo'n 1400 videoclips bekijken uit dat gouden tijdperk. Goed voor weer een aantal uren nostalgisch tijdverdrijf.

Torres blaakt van zelfvertrouwen

Fernando Torres hoopt dat Zinedine Zidane dinsdag zijn laatste wedstrijd als profvoetballer speelt.

De aanvaller van Spanje gunt Zidane een waardig afscheid op het WK, maar hij zal er dinsdag alles aan doen om dit te voorkomen. "Ik hoop dat Zidane na de wedstrijd tegen Spanje met pensioen kan", aldus Torres.

Torres blaakt van het zelfvertrouwen voor het de wedstrijd tegen de Fransen. De aanvaller van Atletico Madrid denkt dat Frankrijk niet voor niets als tweede achter Zwitserland in groep G eindigde. "Dat was zeker geen ongelukje. Frankrijk heeft een geweldige ploeg en we hebben veel respect voor hen als oud-wereldkampioen, maar wij zijn totaal niet bang voor ze."

Afgelopen april maakte de 33-jarige Zidane bekend zijn contract bij Real Madrid in te leveren en na het WK te stoppen met voetballen.

Boulahrouz boos over tweede geel

Khalid Boulahrouz kookte zondagavond van woede. Na ruim een uur spelen werd de verdediger met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd, maar had geen flauw idee waarom. Volgens hem was er van een overtreding helemaal geen sprake.

"Er gebeurde helemaal niets", aldus Boulahrouz over het incident met Luis Figo waarbij hij zijn tweede gele kaart kreeg. "Ik speelde de bal gewoon terug op Van der Sar en plotseling hoorde ik een fluitje en een heleboel commotie. Ik dacht dat het niets met mij te maken, dat hij ergens anders voor floot of zo."

"Kijk, die scheidsrechter had de wedstrijd gewoon helemaal niet onder controle. Als je iemands benen breekt, is het normaal dat je een rode kaart krijgt. Maar om dan voor zoiets uit het veld gestuurd te worden, slaat nergens op. Of die overtreding in het begin van de wedstrijd op Cristiano Ronaldo niet met rood bestraft had kunnen worden? Nee. Ik was misschien wel iets te laat, maar ik heb zijn benen niet gebroken".

Hoe boos hij over de tweede gele kaart is, wordt duidelijk als een nietsvermoedende journalist aan Boulahrouz liet weten dat hij toch echt vond dat de verdediger een gele kaart verdiende bij de actie met Figo. Boulahrouz ontplofte door die woorden. "Ik weet niet welke beelden jij gezien hebt, hoor. Heb je eigenlijk wel verstand van voetbal? Nee? Dat dacht ik al, dat kan niet anders bij zo'n opmerking".

Irene

Ireen was een prinsesje
Die de wereld zo vertrouwde
Dat ze zomaar in de zee sprong
Omdat zij had leren houden
Van dolfijnen en de branding
Waarin niemand kan verdrinken
Ze zei "als je blijft geloven
kan de zwaarste boom niet zinken"
Maar haar hemel ging pas open
Toen haar lichaam was ontloken
En hoe zij heeft gevreën
Dat weet alleen die prinses op mijn kruis

Van der Sar stopt mogelijk als international

Edwin van der Sar heeft mogelijk zijn laatste interland gespeelt voor Oranje. Afgelopen winter gaf de sluitpost van Manchester United aan dat hij bij een uitschakeling het stoppen als international als een serieuze optie ziet.

Gisteravond reageerde Van der Sar na afloop van de wedstrijd tegen Portugal tegenover de NOS teleurgesteld, maar liet nog niets weten over de komende tijd van zijn interlandcarrière. De keeper brak vanavond nog wel het aantal gespeelde interlands; met 113 interlands passeerde hij Frank de Boer.

Evenement: Bullet for my Valentine

Met een naam als Bullet for my Valentine (BFMV) geeft de band al gelijk de toon van de muziek aan. Geen kost voor roomse tienermeisjes of ziekenfondsbrilletjes met een polootje. BFMV speelt rauwe, innovatieve metal. Nu-metal volgens sommigen, met als kanttekening dat de nu-metal van een paar jaar geleden dan toen-metal zou moeten heten. De roze zomerjurkjes waren thuis gelaten en de kleur van de avond was zwart (niet geheel ongebruikelijk voor metalavonden).

Hushovd kopman Crédit Agricole

Thor Hushovd is de kopman van Crédit Agricole voor de Tour de France. De Noor wordt omringd door een redelijk sterke ploeg.

Crédit Agricole verloor in de winterstop Christophe Moreau aan AG2R, maar daarmee zijn de klassementsaspiraties nog niet verdwenen. Pietro Caucchioli eindigde namelijk als eens als elfde in de Ronde van Frankrijk. Toch lijkt Hushovd de aangewezen man om voor successen te zorgen. De Noor verdedigt zijn groene trui en enkele ritten lijken op zijn maat gesneden. Hushovd is samen met Patrice Halgand de enige in de selectie die ervaring heeft met het winnen van een Tourrit.

De selectie:
Alexandre Botcharov, Pietro Caucchioli, Anthony Charteau, Julian Dean, Jimmy Engoulvent, Patrice Halgand, Sébastien Hinault, Thor Hushovd en Christophe Le Mevel

Lucic zwaait af als international

Teddy Lucic (33) beëindigt zijn interlandcarrière. De Zweedse verdediger stelt zich niet meer beschikbaar na het WK.

Lucic neemt afscheid op trieste wijze, want hij werd tijdens het achtste finaleduel tegen Duitsland (0-2) vlak voor rust van het veld gestuurd. Met tien man slonken de kansen van Zweden tot het minimum. Lucic kwam tot 85 interlands, zonder daarin te scoren. De momenteel voor Häcken spelende verdediger vierde zijn debuut op 4 juni 1995 tegen Brazilië. Naast het WK 2006 gaf Lucic ook acte de présence op het WK van 2002 alsmede het EK van 2004.

Blatter ontevreden over Ivanov

De kans lijkt niet groot dat Valentin Ivanov op 9 juli de finale in goede banen mag leiden. Na afloop van Portugal – Nederland (1-0) hekelde FIFA-president Sepp Blatter het optreden van de Rus.

”Eigenlijk zou de scheidsrechter een gele kaart moeten krijgen”, zei Blatter. ”Hij bleek het niveau van de spelers niet aan te kunnen. Het was een fantastische show, maar met een inconsistent fluitende scheidsrechter en sommige spelers die zich niets aantrokken van fairplay.” Volgens Blatter is aan de uitslag weinig af te dingen: ”Deze wedstrijd boordevol emotie en drama leverde een verdiende winnaar op.”

Maniche: "Overwinning verdiend"

Luiz Felipe Scolari won ook zijn elfde achtereenvolgende WK-duel. Het slachtoffer was Nederland: 1-0.

Scolari zag een merkwaardig duel: ”Het is de eerste keer in lange tijd dat ik een team leid dat met negen spelers eindigt. De FIFA heeft altijd de mond vol over fairplay, maar we hebben hier andere dingen gezien.” Op de rode kaarten na, vond Scolari het een aantrekkelijk schouwspel: ”Het was een fysieke uitputtingsslag, soms zeer hard. Maar het was ook een mooie wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen.”

Matchwinnaar Maniche vindt de uitslag conform de verhoudingen: ”We zijn zeer trots op deze zege. Onze kwalificatie is dubbel en dwars verdiend. Het is het werk van een zeer getalenteerde groep. Je mag je niet laten misleiden door die 20 kaarten. Zo gewelddadig was de wedstrijd niet. Ik denk dat de arbiter niet goed begreep wat er op het spel stond.”

Luis Figo wilde niet te lang stilstaan bij de winst en keek al vooruit naar zaterdag: ”In de eerste helft hebben we tactisch goed gespeeld tegen een lastige tegenstander. Toen we met zijn tienen vielen, was het heel zwaar. We hebben hard gewerkt en veel karakter getoond. In de kwartfinales wachten de Engelsen, die wedstrijd kan beide kanten uit. Wij hebben een fantastische ploeg, ik denk enkel aan winnen.”

Van Basten: "Niet aan voetballen toegekomen"

Bondscoach Marco van Basten was na afloop van de nederlaag tegen Portugal (0-1) niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Ivanov.

Ivanov trok liefst vier rode kaarten, een unicum in de WK-historie. ”Het is jammer dat de arbiter er een bende van maakte”, zei Van Basten. ”Hij had een te grote invloed op het wedstrijdverloop.” Volgens de bondscoach ontbrak het Oranje aan tijd: ”In de tweede helft was het alleen maar mensen uitlokken en op de grond liggen. Volgens mij hebben we maar 25 minuten gevoetbald. Zij waren daarin gehaaider dan wij. We hebben ons laten ringeloren.”

Recordinternational Edwin van der Sar hekelde het aantal om zeep geholpen mogelijkheden. Nederland noteerde 22 schoten, waarvan er acht tussen de palen belandden. ”Zij waren net wat uitgekookter dan wij. Onze gemiste kansen maakten het verschil. Het is niet erg om met 0-1 achter te komen, maar dan moet je de eerste de beste kans promoveren tot gelijkmaker.” Giovanni van Bronckhorst zou graag later zijn koffers hebben gepakt: ”Het is enorm balen. We wilden niet naar huis. We hebben er voor gevochten, maar één uitbraak werd ons fataal.”

Britten opgepakt in Marokko wegens bankroof

Icoon BuitenlandsIn de Marokkaanse hoofdstad Rabat zijn vier Britten gearresteerd door de Marokkaanse politie. De vier werden gezocht omdat ze betrokken zouden zijn bij een bankroof in het Engelse Kent waarbij in februari ongeveer 76 miljoen euro buit werd gemaakt.

De overvallers deden zich voor als politieagenten. Ze knevelden de beheerder van het depot en namen hem mee. Tegelijkertijd werd het gezin in gijzeling genomen. De overvallers dreigden zijn gezin te doden wanneer hij niet mee zou helpen. Er zijn al verscheidene arrestaties verricht. Een aanzienlijk deel van de buit is teruggevonden.

De roofoverval wordt wat betreft de omvang van de buit als één van de grootste misdrijven uit de Britse geschiedenis gezien

DVD: Two for the money



Inzetten op sportwedstrijden is van alle tijden. Al bij de Romeinen werd er gretig ingezet op gladiatoren en wagenrenners en ook bij het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland wordt er voor miljoenen euro's gewed op uitslagen en statistieken. In de Verenigde Staten is het wedden op sportwedstrijden verboden, maar ondergronds is er een welige markt voor. Niet alleen kun je daar veel geld verdienen door op het winnende 'paard' in te zetten, maar ook door mensen van goede adviezen te voorzien. Over dat laatste gaat de film Two for the money, met Matthew McConaughey en Al Pacino.

Australië mogelijk zonder slaapplaats

Het Australische team kan in de problemen komen als het de achtste finale tegen Italië weet te winnen. Het hotel is namelijk geboekt tot 28 juni. De winnaar van het duel speelt op 1 juli de kwartfinale.

Guus Hiddink verwacht geen grote problemen en neemt aan dat er wel een oplossing gevonden kan worden. Desnoods kan een tentenkamp worden opgezet, aldus de Nederlandse bondscoach van de Australiërs.

De wedstrijd tussen Italië en Australië wordt op maandagmiddag 26 juni gespeeld. De tegenstander van de winnaar komt uit de avondwedstrijd op dezelfde dag, tussen Zwitserland en Oekraïne.

Vive Le Tour! #1 Toen de Paus de Tour won ...

Mijn vroegste herinnering aan de Tour de France dateert van lang geleden. Ik moet een jaar of acht geweest zijn toen ik op "Radio Tour" hoorde hoe men een verwoede strijd leverde om de gele of groene trui.

Op mijn fietsje reed ik nadien in het park hier vlakbij samen met mijn kameraadjes mijn eigen Tour de France. Toen droomde ik nog dat ik ooit zou meerijden in wat terecht de mooiste koers ter wereld wordt genoemd. Waarom was ik gefascineerd door de Tour? Meer dan door de andere wedstrijden. Nu ja, op die andere Ronde, die van Vlaanderen na misschien. Ik vermoed om dezelfde reden die honderdduizend mensen ook nu nog ieder jaar naar het parcours drijft. De Tour wordt gereden tijdens de vakantie en daardoor is iedere fan er eigenlijk altijd intensief mee bezig. In de Tour wordt altijd feller gereden. De Tour heeft ook altijd een grotere internationale dimensie gehad dan bijvoorbeeld de Giro, een koers die nochtans louter sportief gerust de vergelijking moet kunnen doorstaan. Maar toch is de Tour gewoon uniek. Kijk je niet om de koers, dan wel om de poëtische beelden van kastelen, natuurschoon en ander fraais die we elk jaar op de buis te zien krijgen. Ga je niet live om de renners dan ga je om het geweldige mediacircus te bekijken. En toch begon het ooit allemaal zo klein, maar tegelijk was de Tour al sinds haar begin een fenomeen. Net als vorig jaar ga ik als opwarmertje tot aan de Tourstart enkele keren met u even grasduinen in de opmerkelijke gebeurtenissen van ondertussen 103 jaar Tour de France.

Lees hier verder.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.