Astana-Würth heeft selectie rond

Michel (Baraja)
Astana-Würth reist met een uitgebalanceerde ploeg richting Straatsburg, waar over vijf dagen de 93e Ronde van Frankrijk begint. Alexandre Vinokourov fungeert als kopman.

Vinokourov, de nummer drie van 2003, neemt met Andrei Kashechkin en Assan Bazayev twee landgenoten mee. Laatstgenoemde is niet meteen de meest ervaren man. Afgelopen seizoen reed de 25-jarige Bazayev nog voor Capec, een ploegje uit Kazachstan. Ook Joseba Beloki zal koersen aan de zijde van Vinokourov. De Bask reed na een lange periode van blessureleed een redelijke Tour in 2005 en zal nu willen verbeteren. Alberto Contador lijkt een voorname pretendent in het gevecht om de witte trui.

Lange tijd bestond er overigens onduidelijkheid over de deelname van Astana-Würth, maar donderdag gaf de licentiecommissie van de UCI groen licht. Comunidad-Valenciana werd wel geweerd wegens vermeende betrokkenheid in de dopingzaak rond dokter Fuentes.

Selectie Astana-Würth:
Assan Bazayev (Kaz), Joseba Beloki (Spa), Alberto Contador (Spa), Allan Davis (Aus), Jörg Jaksche (Dui), Andrei Kashechkin (Kaz), Isidro Nozal (Spa), Luis Leon Sanchez (Spa), en Alexandre Vinokourov (Kaz)