Astana-Würth mogelijk niet in de Tour de France

Astana-Würth mag aanstaande zaterdag wellicht niet starten in de 93e Tour de France. Officieel is het bericht nog niet bevestigd door de organisatie maar volgens de Spaanse krant El Pais zal de ploeg van kopman Alexandre Vinokourov worden uitgesloten van deelname.

De organisatie van de grootste wielerkoers ter wereld zou de equipe hebben uitgesloten wegens vermeende betrokkenheid bij dopinggebruik. De ploeg kreeg eerder nog een licentie van de UCI en mocht blijven deelnemen aan de Pro-Tour, zodoende leek er geen vuiltje aan de lucht voor deelname aan de Tour.

Afgelopen dagen werd de wielerwereld opgeschrikt door een Spaans dopingschandaal De Spaanse equipe Liberty Seguros was één van de hoofdrolspelers in deze zaak. Daarop werden ploegleider Manolo Saiz en arts Eufemiano Fuentes ontslagen, beide waren hoofdverdachte in de zaak. Liberty Seguros trok zich vervolgens terug als sponsor waarna de equipe verder ging als Astana-Würth. Vervolgens kreeg Astana-Würth officieel toestemming van de UCI om te kunnen deelnemen aan La Grande Boucle.