VanTheMan:"Ik had op meer krediet gehoopt"

Olga (Nuongirl)
Na afloop van Nederland – Portugal was Ruud van Nistelrooy de persoon waar de meeste camera's gericht op waren. De spits was door bondscoach Van Basten buiten het elftal gelaten en moest vanaf de bank toezien hoe zijn droom om wereldkampioen te worden uiteen spatte.

"Wat ik wel en niet kan, is al tien jaar bekend. Het is hard om dan op dit moment daarop afgerekend te worden."

Maandenlang twijfelde niemand aan de positie van Ruud van Nistelrooy. De spits genoot het volledige vertrouwen van Marco van Basten en als één van de weinige spelers leek hij al weken voor het WK zeker te zijn van een plek in de basis. "In de aanloop naar het WK heb ik alles gespeeld, in de groepsfase ook. Blijkbaar heb ik in de poulewedstrijden niet naar tevredenheid gefunctioneerd, daar is de keuze van de bondscoach op gebaseerd. Natuurlijk heb ik daar moeite mee. Je hoopt op meer krediet, maar dat was niet zo." aldus de Nederlandse spits.


"Ik heb hier lang met de bondscoach over gepraat. Dat was goed, aan dat gesprek heb ik een goed gevoel overgehouden. Natuurlijk was ik het niet met alles eens wat hij zei, maar ik heb de mening van de bondscoach gerespecteerd en geaccepteerd. Het enige wat ik kon doen was me positief opstellen in de groep en hopen dat ik verderop in het toernooi nog een kans zou krijgen. Om dan nu naar huis te moeten, is heel moeilijk."

Als vervanger van Van Nistelrooy stond Dirk Kuyt gisteravond tegen Portugal in de punt van de aanval. Van Nistelrooy weigerde om commentaar te geven op het spel van zijn collega, ook al speelde de Feyenoorder geen goede wedstrijd. "Achteraf stoer lullen is onzin. Ik ga me niet verlagen door te roepen dat het met mij beter was gegaan of iets dergelijks, dat heeft helemaal geen zin. Daar ben ik de persoon niet voor."