Hiddink: "Penalty was onterecht"

Olga (Nuongirl)
"Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld. Wat wil je ook na een knock-out in de allerlaatste seconde," aldus Guus Hiddink na afloop van het met 1-0 verloren duel tegen Italië. Maar de Nederlander zei ook dat hij erg trots was op zijn team en hun prestaties.

Hiddink was vooral erg te spreken over het feit dat Australië het Italië lastig heeft kunnen maken. "Wij domineerden. En dat vind ik nogal wat. Je hebt het wel over Italië, een absolute grootmacht. Het enige verwijt dat je ons kunt maken, is dat de beslissende pass uitbleef."

Aanvankelijk had Hiddink slechts twijfels gehad over de penalty die de Aussies de das omdeed. "Ik vraag me ten zeerste af of de penalty terecht was", was zijn eerste reactie. Maar later zei hij: "Ik heb de tv-beelden gezien. Er is geen twijfel meer. De strafschop was onterecht."

Doelman Mark Schwarzer van Australië sprak van een grote teleurstelling. "Deze klap komt ongelooflijk hard aan. We hadden niet hoeven te verliezen. Met name in de tweede helft hebben we een groot overwicht gehad. Helaas zijn we vergeten de bevrijdende treffer te maken."