Maniche: "Overwinning verdiend"

Luiz Felipe Scolari won ook zijn elfde achtereenvolgende WK-duel. Het slachtoffer was Nederland: 1-0.

Scolari zag een merkwaardig duel: ”Het is de eerste keer in lange tijd dat ik een team leid dat met negen spelers eindigt. De FIFA heeft altijd de mond vol over fairplay, maar we hebben hier andere dingen gezien.” Op de rode kaarten na, vond Scolari het een aantrekkelijk schouwspel: ”Het was een fysieke uitputtingsslag, soms zeer hard. Maar het was ook een mooie wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen.”

Matchwinnaar Maniche vindt de uitslag conform de verhoudingen: ”We zijn zeer trots op deze zege. Onze kwalificatie is dubbel en dwars verdiend. Het is het werk van een zeer getalenteerde groep. Je mag je niet laten misleiden door die 20 kaarten. Zo gewelddadig was de wedstrijd niet. Ik denk dat de arbiter niet goed begreep wat er op het spel stond.”

Luis Figo wilde niet te lang stilstaan bij de winst en keek al vooruit naar zaterdag: ”In de eerste helft hebben we tactisch goed gespeeld tegen een lastige tegenstander. Toen we met zijn tienen vielen, was het heel zwaar. We hebben hard gewerkt en veel karakter getoond. In de kwartfinales wachten de Engelsen, die wedstrijd kan beide kanten uit. Wij hebben een fantastische ploeg, ik denk enkel aan winnen.”