Footman fan solliciteert bij Middlesborough

Ooit bang dat al die uren die je eenzaam achter je PC'tje zit te gamen nutteloos zijn geweest? John Boileau vond van niet en solliciteerde op de manager vacature van Middlesborough. Waarom hij vond dat hij kans maakte op de baan? Hij is een die-hard fan van de Championship / Football manager reeks. Boileau: "De tactiek van het voetbal is altijd al belangrijk geweest voor mij. Dit blijkt uit de grote prestaties in Football Manager 2005." Tot zijn grote prestaties rekent hij het succes dat hij behaalde met Nuneaton en het winnen van de Zweedse titel met Kalmar FF.

Niet alleen op de computer had Boileau succes. Hij leidde St-Paul's onder de 11 team naar de overwinning in de Nuneaton's 1999 Summer Playscheme Cup. Het prijzengeld bedroeg een stunning 10 pond per speler (alleen te besteden bij Whiteman's Sporting Goods).

Niet geheel onverwacht werd Boileau niet aangenomen. Wel kreeg hij een brief van direceteur Steve Gibson, waarin stond: "You were of course the outstanding candidate but after careful consideration we decided against your appointment. Quite frankly we were of the opinion that your tenure with us would have been short lived, as your undoubted talent would result in one of the big European Clubs seeking your services. We consider it a sign of our progress that someone of your status could consider us."

Check de volledige briefwisseling hier.