FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 april 2006

Schots kampioenschap beslist

Met een 1-0 overwinning op naaste concurrent Heart of Midlothian is Celtic voor de 40e keer in de historie kampioen van Schotland geworden. Met nog zes wedstrijden te spelen is de voorsprong van 20 punten op Hearts niet meer te overbruggen voor de club uit Edinburgh.

Celtic kende een droomstart van de wedstrijd tegen de club van interim-manager Valdas Ivanauskas. John Hartson gaf zichzelf al in de derde minuut een cadeautje ter ere van zijn 31e verjaardag en zette de Glaswegians op voorsprong. Op het veld was van verschil nauwelijks sprake. In een fysieke wedstrijd waren de Hearts meer dan de gelijke van de Bhoys, maar keeper Artuc Boruc en zijn verdediging hielden het droog. Wegens buitenspel werd wel een inzet van Andy Webster afgekeurd en claims over een penalty na een ongelukkige actie van Bobo Balde werden weggewuifd terwijl Ivanauskas naar de tribune werd verwezen vanwege zijn protest.

Nu de strijd om de eerste plaats voorbij is kan gekeken worden naar de tweede plaats, die ook recht geeft op het spelen van Champions League-voorrondes. De Rangers zijn inmiddels Hearts tot op drie punten genaderd. Aanstaande zaterdag staan thuiswedstrijden tegen respectievelijk nummer tien Dunfermline en nummer zeven Motherwell op het programma.

"TV kijken en gamen groot gevaar voor volksgezondheid!"

In een speciale uitgave van Archives of Pediatric and Adolescent Medicine is een onderzoek geplaatst naar de gevolgen van televisie kijken en gamen onder de Amerikaanse jeugd.

"In het onderzoek wordt aangetoond dat langdurig televisie kijken of gamen kan resulteren in een zwaarder gewicht, het beginnen met gebruik van alcohol en tabak, risicovolle seksuele handelingen en een sociaal isolement", aldus Dimitri Christakis en Frederick Zimmerman van de Universiteit van Washington in Seattle.

"De link tussen gewelddadige media en agressie bijvoorbeeld zijn net zo sterk als de link tussen roken en longkanker", voegde Christakis daar nog aan toe. Aangezien elk kind met een gsm in staat is om zelfs mobiel tv te kijken verwacht hij dat het probleem nog veel groter wordt.

Een bloemlezing:

"[...]
toddlers who watch more than two hours of television a day are more likely to be overweight at ages 3 and 4-and-a-half

each additional hour of TV watched each day by kids resulted in an extra 167 calories consumed, often from sugary drinks, fast foods and candy featured in adverts

among teenagers whose parents discouraged sex, watching two or more hours of TV per day made it significantly more likely the teen would have sex within the year

playing a violent rather than a benign video game makes children more accepting of using drugs or alcohol, and having sex without a condom, because, the researchers suggest, it increases general disregard for the safety of yourself and others
[...]"


Ook ene Bruce Bartholow onderzocht de effecten van mediageweld, maar deed dat aan de Universiteit van Missouri in Columbia en is het eens met de andere researchers dat het tijd wordt voor een waarschuwing bij de volksgezondheid. "De media-industrie ontkent steevast elke beschuldiging dat hun producten negatieve consequenties hebben voor de gebruikers, zelfs nu de relaties al tientallen jaren zijn aangetoond."

Een ander onderzoek onder volwassenen die Grand Theft Auto III of The Simpsons: Hit and Run speelden, kwam tot de conclusie dat deze mensen significant meer aannamen dat zij werden beticht van valsspelen. "Wat dit onderzoek suggereert is dat je na het bekijken van mediageweld je misschien wel denkt dat " ze " er op uit zijn jou te grijpen", sprak Sonya Brady van de Universiteit van Californie (San Fransisco).

Drie verschillende universiteiten, drie verschillende onderzoeken en nog meer verschillende resultaten. FOK!Games wacht met spanning af naar nog meer vage onderzoeken...

[Gerucht] Is dit de PS1 emulator voor de PSP?

Het nieuws rond de downloadservice en emulator om PlayStation 1 spellen op je PSP te kunnen spelen is een beetje stilgevallen. Toch verschenen er op een website, via email, een drietal foto's waarvan beweerd wordt dat hier de lijst met downloadable games getoond wordt.

"[...]
My friend who is a designer at sony gave me these pics, he said that this is what the psone emulator for psp will look like. he said that the games will be downloaded by a program shown in the screenshots and will be played under "game". I think this is true because he showed them to me from his camera which doesn't show ANY edited images.
[...]"


Photoshop of feit? De tijd zal het leren.

CL-records voor Arsenal

Arsenal heeft dankzij de 0-0 bij Juventus twee prestigieuze Champions League records verbeterd.

Beide records hebben te maken met de sterke defensie van The Gunners. Ten eerste is deze verdediging liefst acht duels achtereen gespeend van tegendoelpunten. De manschappen van Arsene Wenger slikten eind september in het uitduel bij Ajax voor het laatst een tegendoelpunt, via Markus Rosenberg. Hierna slaagden Sparta Praag (2X), FC Thun, Ajax, Real Madrid (2X) en Juventus (2X) er niet in te scoren tegen Arsenal. Tot vanavond moesten de Engelsen dit record nog delen met AC Milan 2004/2005.

De reeks van Arsenal

#Opponent:Thuis/Uit:Uitslag:
1Sparta PraagUit0 - 2
2Sparta PraagThuis3 - 0
3FC ThunUit0 - 1
4AjaxThuis0 - 0
5Real MadridUit0 - 1
6Real MadridThuis0 - 0
7JuventusThuis2 - 0
8JuventusUit0 - 0

Het andere record betreft het aantal minuten zonder tegendoelpunt. De doelman van Arsenal (zowel Jens Lehmann als Manuel Almunia werd gedurende de reeks ingezet) hoefde al 739 minuten niet te vissen. Daarmee verbetert Arsenal de prestatie van Ajax 1995/96. De Amsterdammers bleven 658 minuten verschoond van tegendoelpunten. Ajax deed dit in de persoon van Edwin van der Sar wél met één keeper.

Langste Doelpuntloze Reeksen:

#ClubSeizoenMinutenKeeper(s)
1.Arsenal2005/06739 Jens Lehmann, Manuel Almunia
2.Ajax1995/96658Edwin van der Sar
3.AC Milan2004/05623Dida, Christian Abbiati
4.Real Madrid1997/98+98/99594Bodo Illgner
5.Chelsea2003/04561Carlo Cudicini
6.AC Milan1994/95558Sebastian Rossi
7.Juventus2003/04+04/05557Gianluigi Buffon
8.Panathinaikos1995/96545Józef Wandzik

Uitslag Barcelona - Benfica

FC Barcelona heeft de halve finales van de Champions League bereikt. In het eigen Nou Camp versloegen de Spanjaarden het Portugese Benfica met 2-0.

De ontmoeting tussen twee Nederlandse coaches, Frank Rijkaard en Ronald Koeman, was niet zo sprankelend als vorige week, maar bevatte ditmaal wel doelpunten. Al na vier minuten kregen de Catalanen een strafschop cadeau. Een voorzet van Mark van Bommel belande op de hand van Petit, en arbiter Michel liet er geen twijfel over bestaan. Het eerste doelpunt bleef echter uit, Ronaldinho schoot slap in en doelman Moretto redde attent. Toch ging Barcelona door met aanvallen, want het had een doelpunt nodig om verlenging te voorkomen.

Benfica-verdediger Beto verspeelde na negentien minuten slordig de bal en Samuel Eto'o stal deze. De lage voorzet kon niet uitblijven en Ronaldinho hoefde enkel zijn voet tegen de bal te zetten om deze in de touwen te laten verdwijnen. In de rest van het eerste bedrijf was het Benfica dat vrij machteloos probeerde langs de sterke Catalaanse verdediging te komen. De Spaanse koploper had kunnen rusten met 2-0, maar tijdens de thee was de stand slechts 1-0.

Daardoor geloofde Benfica er nog in, want één doelpunt zou genoeg zijn. Toch kon het niet veel gevaarlijker worden dan in de eerste helft, maar datzelfde gold voor de Spanjaarden. Samuel Eto'o meette zichzelf een gele prent aan na een schwalbe. Met nog een tiental minuten op de klok kwam de Portugese spits Simão vrij voor Barça-goalie Valdés, maar mikte centimeters naast de Spaanse goal.

Met nog enkele minuten te spelen zette Benfica alles op alles, maar ook invaller Laurent Robert kon met een aantal opmerkelijke missers geen verandering in brengen, ook al speelde Barcelona in de tweede helft minder goed dan de Portugezen. Toch was het Barcelona dat de wedstrijd in de laatste minuut volledig besliste. Invaller Ludovic Giuly kreeg de bal met een mooie stift bij Eto'o, die vrij gemakkelijk af kon ronden. In de halve finales ontmoet Barcelona AC Milan, dat gisteren te sterk was voor Olympique Lyon.

Stoffen covers voor je DS Lite

Je DS Lite is natuurlijk je lust en je leven. Deze dien je met alle macht te verdedigen tegen alle invloeden van buitenaf. Net zoals elke handheld doe je dat door er een beschermend hoesje voor te kopen.

Sommige fabrikanten denken niet aan bescherming, maar eerder aan een cool design!

De stoffen hoesjes zijn hier te bestellen voor 3,800 yen per stuk exclusief de verzendkosten natuurlijk. Omgerekend ongeveer 27 Euro.

Voetbal: Uitslagen Champions League

Icoon Champions LeagueArsenal en FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Arsenal was te sterk voor Juventus, terwijl FC Barcelona verantwoordelijk was voor de eliminatie van Benfica.

FC Barcelona won met 2-0 van Benfica. In Portugal eindigde de eerste ontmoeting in 0-0, waardoor Frank Rijkaard het onderonsje met Ronald Koeman in zijn voordeel besliste. De Spaanse landskampioen startte met Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst in de basis, en eerstgenoemde viel meteen op. Petit maakte namelijk hands op een inzet van Van Bommel. Ronaldinho miste de hierop toegekende strafschop, maar scoorde even later. Vlak voor tijd tekende Eto'o voor de 2-0.

Arsenal bleef zeer eenvoudig op de been bij Juventus: 0-0. In Londen werd het acht dagen terug 2-0. Juventus creëerde niet één uitgespeelde kans, en Arsenal-doelman Lehmann hoefde nauwelijks op te treden. Een rode kaart van Pavel Nedved in de tweede helft besliste het treffen definitief. Robin van Persie kreeg overigens geen speeltijd.

Dinsdag plaatsten Villarreal en AC Milan zich al voor de halve eindstrijd. FC Barcelona ontmoet nu AC Milan, terwijl Villarreal de degens kruist met Arsenal. De heenwedstrijden vinden over twee weken plaats. Op 17 mei is het Stade de France het decor van de finale.


Uitslagen:
FC Barcelona * - Benfica 2-0 (0-0)
Juventus - Arsenal * 0-0 (0-2)

Dinsdag:
Villarreal * - Internazionale 1-0 (1-2)
AC Milan * - Olympique Lyon 3-1 (0-0)

* = geplaatst voor de halve finale

Tussen haakjes uitslag eerste ontmoeting


Schema Halve Finales:
Arsenal - Villarreal
AC Milan - FC Barcelona

Speeldata: 18/19, 25/26 april


-------

Klik hier voor een uitgebreid verslag van FC Barcelona - Benfica

Hier vind je een verslag van Juventus - Arsenal

Rutte geërgerd door 'beledigende' Verdonk

Mark RutteMark Rutte, tot voor kort de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de VVD, is geërgerd door insinuaties van zijn belangrijkste tegenstrever Rita Verdonk. De minister had gesteld dat zij zich onderscheidt van Rutte omdat zij voor 'daadkracht en duidelijkheid' is en onderstreepte herhaaldelijk dat zij 'haar afspraken nakomt', daarmee suggererend dat Rutte dat niet doet.

"Ik ga niet met modder terugsmijten. Het is onzin wat zij heeft gezegd. Het is beledigend voor de VVD-leden. Ik roep haar nogmaals op het debat over de inhoud te voeren", reageerde de huidige staatssecretaris van Onderwijs boos. Voormalig lijsttrekker Gerrit Zalm probeerde de rimpelingen glad te strijken. Hij noemde beiden daadkrachtig, en bestempelde de strubbelingen tussen Rutte en Verdonk als 'aanloopproblemen'. Zalm zei te rekenen op een positieve en faire campagne, waarbij de kandidaten 'zichzelf presenteren en niet teveel praten over anderen'.

Verdonk presenteerde zich vandaag officieel als kandidaat-lijsttrekker tijdens een persconferentie op de BouwRAI in Amsterdam. "Ik doe het", liet ze voor een gehoor van veelal ondernemers weten. "Ik wil Nederland eens flink opschudden." Mocht ze de strijd om het leiderschap van de liberalen verliezen, dan wil ze toch op de lijst staan om voor de VVD de Tweede Kamer in te gaan. De minister ontkende dat ze in dat geval een eigen partij zal oprichten. Tijdens de persbijeenkomst wilde ze niet tot detail ingaan op haar ideeën. "Ik heb overal een mening over, maar die ga ik nu niet met u delen", aldus Verdonk.

Met dank aan PIM4EVER voor de submit.

Uitslag Juventus - Arsenal

Arsenal heeft zich voor het eerst in de geschiedenis gekwalificeerd voor de halve finales van de Champions League. The Gunners bleven eenvoudig op been in Delle Alpi (0-0), na de 2-0 in Londen.

Juventus moest het doen zonder de geschorsten Patrick Vieira, Mauro Camoranesi en Jonathan Zebina. Bovendien raakte Alessandro Del Piero niet tijdig fit. Fabio Capello was dus genoodzaakt tot improvisatie en startte met Giuliano Giannichedda in de basis. Lilian Thuram werd verrassend genoeg gepasseerd. Arsene Wenger bracht weinig wijzigingen aan ten opzichte van het heenduel. Fredrik Ljungberg maakte z’n rentree en dat ging ten koste van Robert Pires.

De Bianconeri probeerden gedoseerd aan te vallen, maar Trezeguet en Ibrahimovic werden maar moeizaam bereikt. Nedved sloot geregeld bij, maar het meeste gevaar kwam nog van Zambrotta. De international scoorde bijna van afstand. Op enkele minuten na controleerde Arsenal de eerste helft. Het duo Fabregas/Henry was andermaal een bron van gevaar. Na zo’n half uur nam Henry de bal op fabuleuze wijze aan, om met links te vuren. Buffon lag echter in de weg. Vlak daarna brak Eboué door op rechts. De Ivoriaan treuzelde met passen, waardoor Juve zich achterin hergroepeerde.

Ook in de tweede helft bleef een offensief van Juventus aanvankelijk uit. Trezeguet en Ibrahimovic kregen de lange ballen nauwelijks onder controle. The Gunners leunden genoegzaam achterover en Henry loerde op een uitbraak. Pas rond het uur kreeg Juventus haar eerste grote mogelijkheid: Trezeguet gleed een voorzet van Chiellini net niet binnen. In de hierop volgende counter gooide Fabregas de ontmoeting bijna in het slot.

Een rode kaart van Nedved bleek de doodsteek voor Juventus. De Tsjech, die matig speelde, maakte een domme overtreding op Eboué met een gele kaart op zak. Het was een actie die de frustratie van de thuisploeg goed typeerde, want Lehmann werd nauwelijks op de proef gesteld. Arsenal verzuimde via Hleb en Ljungberg Italië met een zege te verlaten, maar veel zal dat de mannen van Wenger niet deren. Juventus struikelt net als in 2005 (Liverpool) over een Engelse opponent die in eigen land tegenvallend presteert.

Juventus - Arsenal 0-0*

Scheidsrechter: Fandel (Dui)
Toeschouwers: 50.000
Geel: Chiellini (Juventus), Flamini, Reyes** (Arsenal)
Rood: Nedved


* = naar halve finale
** = geschorst voor het komende CL-duel

Opstellingen

Juventus: Buffon, Zambrotta, R. Kovac, Cannavaro, Chiellini ( 65. Balzaretti), Mutu ( 60. Zalayeta), Emerson, Giannichedda, Nedved, Trezeguet, Ibrahimovic.

Arsenal: Lehmann, Eboué, Touré, Senderos, Flamini, Hleb, Ljungberg, Gilberto, Fabregas, Reyes ( 62. Pires), Henry.

Under Defeat uitverkocht

De DreamCast game Under Defeat is uitverkocht. Nergens in Japan is nog de gewone versie te koop en de Limited Edition is ook bijna op.

Van de gewone versie komt waarschijnlijk nog wel een tweede druk, in geringe oplage, maar voor de Limited Edition geldt Op = Op!

Under Defeat kwam op 23 maart uit in Japan. Binnenkort kun je een review van Under Defeat op FOK!games verwachten.

Rayman 4 en andere Ubisoft games

Ubisoft heeft aangekondigd dat Rayman 4 er komt voor praktisch alle consoles, inclusief de Nintendo Revolution. De devisie in Montpellier is bezig met de ontwikkeling van de game.

De allereerste informatie kwam van een uitgelekt intern bericht van Ubisoft waarin zij de plannen voor het komende jaar uitlegden. Op deze lijst staan nog veel meer spellen aangekondigd:

Tom Clancy's Firehawk (PS3, Xbox 360, PC)
Tom Clancy's Rainbow Six 5 (PS3, Xbox 360, Rev, PC, PSP)
Tom Clancy's Ghost Recon 4 (PS3, Xbox 360, PC, Xbox, PS2)
Assassin (PS3, Xbox 360, Rev, PC, PSP)
Lumines 2 (PS2, PSP)
Game 5 (PS3, Xbox 360, PC)
Alive (PS3, Xbox 360, PC)
Naruto (Xbox 360)
Rayman 4 (PS3, Xbox 360, Rev, PC, PS2, handheld)
Dark Messiah of Might & Magic (PC, PS3, Xbox 360)

Eminem wil weer scheiden van jeugdliefde

EminemSlechts drie maanden hield het stand. Rapper Eminem en zijn jeugdliefde Kimberly Scott waren op 14 januari voor de tweede keer met elkaar in het huwelijk getreden, maar medewerkers van de rechtbank in het Amerikaanse Detroit hebben bevestigd dat de muzikant inmiddels de scheiding heeft aangevraagd. Hun eerste huwelijk liep in 2001 na ruim twee jaar op de klippen.

De 33-jarige Marshall Bruce Mathers III en de 30-jarige Kim leerden elkaar kennen op de middelbare school. Beiden groeiden ze op in een arme buitenwijk van Detroit. Eminem en Kim zijn de ouders van een 9-jarige dochter, Hailie. Het eerste huwelijk eindigde in een fel juridisch gevecht om het kind. De haat-liefde verhouding tussen Eminem en zijn jeugdliefde was onderwerp in een aantal songs van de rapper.

Prehistorische tandartsen hadden al boor

Icoon Wetenschap Prehistorische tandartsen boorden 9000 jaar geleden, in de oude steentijd, al gaatjes. Onderzoekers hebben in Pakistan bewijzen gevonden dat de tandartsen toen al boren gebruikten. Tot nu toe was de wetenschap in de veronderstelling dat de eerste boren 6000 jaar geleden werden gebruikt. Een internationaal onderzoeksteam heeft de vondst bekend gemaakt in het Britse vakblad Nature.

In Mehrgarh in Beloetsjistan werden in elf graven uit de oude steentijd kiezen gevonden met duidelijk geboorde gaatjes. De boor was gemaakt van vuursteen. Opmerkelijk is dat de boortjes erg efficiënt werkten. De onderzoekers hadden met een gereconstrueerde boor maar een minuut nodig om een gaatje in een tand te boren.

Sporen van slijtage laten duidelijk zien dat de mensen na hun tandartsbezoek hun tanden nog gebruikten om te kauwen. Het betreft hier dus geen vorm van verering die na de dood werd uitgevoerd. Het is echter niet bewezen dat het boren een medisch doel had. Ook bij onbehandelde tanden werden sporen van tandbederf gevonden. Mogelijk werd er ook in gezonde tanden geboord.

Zo'n 1500 jaar later moet het beroep van tandarts niet meer erg populair zijn geweest in Mehrgarh. In graven jonger dan 7500 jaar zijn namelijk geen kiezen met geboorde gaatjes meer gevonden.

Prehistorische boor
Reconstructie van een prehistorische boor

Britse IRA-spion dood aangetroffen

Icoon BuitenlandsDenis Donaldson, een voormalig kopstuk van Sinn Féin, de politieke tak van de Irish Republican Army (IRA), is gisteren dood aangetroffen. Zijn verminkte lichaam werd gevonden in het geïsoleerde huis waarin hij was ondergedoken. Donaldson was ondergedoken sinds hij twee maanden geleden publiekelijk toegaf zeker 20 jaar lang een Britse spion binnen de partij te zijn geweest.

Donaldson, die ooit veroordeeld werd voor het plegen van een bomaanslag, werd in december op een persconferentie als spion genoemd. Donaldson bleek niet allen bij de IRA te hebben gespioneerd, maar bij de 'British Security Service' ook de gegevens van 2000 mensen die onder bescherming stonden van de Britse geheime dienst te hebben gestolen. Al deze mensen moesten vervolgens verhuizen.

De Ierse regering veroordeelde direct na de bekendmaking de moord op Donaldson. Zij gaan er niet van uit dat het om een zelfmoord gaat. Bertie Ahern, de Ierse premier, sprak de hoop uit dat "Wie er ook verantwoordelijk is voor deze gruweldaad, hij snel berecht zal kunnen worden". Ook de Britse premier Tony Blair veroordeelde de moord.

Sinn Féin leider Gerry Adams heeft benadrukt dat de IRA niets te maken wil hebben met de zaak en heeft de moord scherp veroordeeld. De leider van de Ulsters Unionists (een Noord-Ierse politieke partij), Sir Reg Empey, denkt dat de autoriteiten nooit zullen weten wie er achter de moord zit. "Het was bijna niet te voorkomen. Een hoop mensen binnen de IRA en andere organisaties zullen beter slapen nu ze weten dat hij uit de weg geruimd is".


Denis Donaldson

'Steeds meer SOA besmettingen'

Icoon GezondheidHet aantal soa besmettingen is in 2005 flink gestegen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In 2005 steeg het aantal hiv besmettingen met 22 procent ten opzichte van 2004. Het aantal chlamydia-infecties steeg met 15 procent. Alleen syfilis en gonorroe kwamen minder vaak voor. Met zijn 5146 gevallen vorig jaar, blijft chlamydia de meest voorkomende soa. Gonorroe is tweede, er werden vorig jaar 1494 gevallen van de ziekte gemeld.

Kenniscentrum Soa Aids Nederland noemt de cijfers 'verontrustend'. Als oorzaken noemt de organisatie onveilige seks en het vaker afnemen van testen waardoor meer gevallen bekend worden. Het centrum wil meer preventie voor de groepen waarin, of waar soa en hiv het meeste voorkomt. Dit zijn homoseksuele mannen, prostituees, drugsgebruikers en allochtonen. Er kwamen ook positieve cijfers uit het onderzoek, zo is het aantal mensen dat zich heeft laten testen op een soa de afgelopen jaren gestegen.

Vorige week bleek overigens nog dat zo'n 5 procent van de Nederlandse bevolking ooit een soa heeft gehad en dat Nederlanders goed bekend zijn met het begrip soa.

Einde aan samenwerking PSV en FC Eindhoven

Er is een punt gezet achter de samenwerking tussen PSV en Fc Eindhoven.

De samenwerking tussen beide clubs duurde slechts één jaar. De technische staf van PSV stond er namelijk nooit voor de volle honderd procent achter. Alleen de Raad van Commissarissen zag enig heil in dit plan. Van de vijf spelers, die PSV bij de eerste divisionist had ondergebracht, zal in ieder geval Tim Janssen volgend seizoen bij RKC Waalwijk spelen. Het is nog niet bekend, waar Sepp de Roover, Otman Bakkal, Jelle ten Rouwelaar en Sasa Stojanovic aan de bak kunnen.

Oblivion Topless Mod verschenen

We zaten er met smart op te wachten en hier is hij dan: de topless mod voor Oblivion. Bij de meeste populaire games is er altijd wel iemand die zo snel mogelijk de game probeert om te zetten in een naaktstrand en bij deze is dat dus gelukt. Volgens de maker was de mod een eitje om te maken:
"[...]
In the process of trying to create a nude skin for Oblivion, I found Bethesda had already done all the work for me. They just covered it up with underwear afterwards. (At least in my version — I know sometimes European versions are different, as those cultures accept the human body better.)

Bethesda’s skins/models don’t really look amazing once they’re actually in the game, though… I’m sure someone will make better ones sooner or later. I’ll be looking forward to it too.
[...]"


Had Bethesda gerekend op perverselingen die dit zouden proberen en wilden ze dit steunen? Of hadden ze al naakte personages in de planning? Voor de mensen met de PC-versie van Oblivion is de mod hier te downloaden. Of er ook een versie voor de 360 komt die $2.50 gaat kosten is nog niet bekend.

Nintendo betaalt hoogste dividend ooit

Het waren de afgelopen dagen positieve dagen op economisch gebied voor Nintendo. Zo werden analisten met het aangename nieuws verrast dat de winst voor volgend jaar zo'n 30% hoger wordt geschat mede door de verkoop van de Nintendo DS. Vandaag werd er bekend gemaakt dat Nintendo een dividend aan zijn aandeelhouders gaat uitbetalen dat het hoogste ooit is uit de geschiedenis van het bedrijf. Nintendo gaat 370 Yen (2,57 euro) dividend uitkeren per aandeel, waarbij er vorig jaar nog maar 270 Yen per aandeel werd uitgekeerd. Verder heeft Nintendo bekend gemaakt dat het in de loop van deze maand zo'n 700.000 Nintendo DS lites op de markt gaat brengen in Japan om aan de hoge vraag te kunnen voldoen.



Koop er maar een lekker ijsje van...

Man slikte 40.000 xtc-pillen

Een 37-jarige man heeft naar schatting in negen jaar zeker 40.000 xtc-pillen geslikt. Naar eigen zeggen slikte hij in de laatste vier jaar van zijn verslaving 25 tabletten op één dag. Volgens wetenschappers is dit voor zover bekend de grootste gerapporteerde xtc-consumptie bij een mens.

De man stopte zeven jaar geleden met het slikken van de pillen, maar heeft desondanks nog last van zijn kortetermijngeheugen. Onderzoek heeft uitgewezen dat regelmatig gebruik van de drug het geheugen en leervermogen blijvend kan beschadigen. Volgens deskundigen in een Londens ziekenhuis gaat het hier om een extreem geval.


XTC


Met dank aan Schaberg en woessie voor de submit.

Erotische MMO-game in de ijskast

De erotische MMO "Spend the Night" waar we al eerder aandacht aan besteedden is voorlopig gecanceld. De reden hiervoor is dat de developer Republik Games er niet in slaagde de financiering rond te krijgen. "Unfortunately, game development is expensive and attention doesn't translate into operational funds", aldus de CEO. Over gebrek aan aandacht hadden ze inderdaad niet te klagen, op het hoogtepunt werd de site 1,8 miljoen keer per dag bezocht en schreven zich honderd mensen per dag in voor de nieuwsbrief. In Spend the Night zou het mogelijk moeten zijn om contacten te leggen, te daten en om virtuele seks te hebben. Enthousiastelingen zullen dus helaas nog even moeten wachten of zelf voor financiering moeten zorgen.

Twee trouwringen kosten trainer schorsing

De wedstrijd in de Bulgaarse competitie tussen Vihren Sandanski en Rodopa Smolyan begon met negen spelers tegen elf. Twee spelers van Vihren moesten eerst in de dug-out hun trouwringen afdoen, voordat ze het veld mochten betreden.

Speler-coach van Vihren, Georgi Bachev, protesteerde bij de arbiter over de gang van zaken en kreeg een gele kaart. In de tweede helft kreeg hij zijn tweede gele kaart en moest hij vertrekken, desondanks won Vihren met 2-1.

Het incident rond de trouwringen heeft echter nog een staartje gekregen. De Bulgaarse voetbalbond heeft Bachev, wegens zijn heftige protesteren, een schorsing van vier wedstrijden opgelegd. "Het is een misdaad. Niet tegen mij, niet tegen Vihren, maar een misdaad tegen het voetbal," aldus Bachev.

Aanbevolen

Graag wil ik de volgende groepen bij jullie onder de aandacht brengen.

De eerste is de Duitse band Corvus Corax, een groep die uit acht leden bestaat.

De muziek die ze maken, is middeleeuws met een moderne slag. Na jarenlang oude muziek te hebben bestudeerd, besloten ze dit nieuwe leven in te blazen op eigentijds wijze.

Vijf leden spelen voornamelijk op doedelzakken, maar nee niet de Schotse, maar authentieke middeleeuws.
Drie leden spelen slagwerk en zijn belangrijk bij het unieke ritme.

De concerten die zij geven, zijn groots en extravagant, ze halen alles uit de kast, grote orkesten en koren, de kleding en looks passen daar dan ook zeer bij.

Hun laatste cd Cantus Boranus of DVD van hetzelfde concert kan ik dan ook van harte aanbevelen.

De tweede groep komt ook uit Duitsland en is Unheilig.
Deze groep bestaat uit 5 leden waar de zanger Der Graf een zeer bijzondere verschijning is. Kaal en met een zeer diepe stem, bepaalt hij de sfeer.

De muziek is een soort metal/techno rock en is soort kruising van Depeche Mode en Kraftwerk.

De teksten zijn overdonderend, prachtig en melancholiek, dit samen met de gedreven muziek die haarfijn aansluit en het geheel compleet maakt.

De laatste cd Moderne Zeiten is prachtig en is een aaneensluiting van harde nummers, met een paar prachtige ballades daartussen, die bij mij kippenvel veroorzaken.

Kaarten A1GP Zandvoort al bijna uitverkocht

Icoon A1GPHet A1 Grand Prix-weekend op Zandvoort, begin oktober dit jaar, is al bijna uitverkocht. Via het officiële kanaal, de website van A1GP, zijn nog slechts duinkaarten te verkrijgen.

De voorverkoop voor de openingsrace van het seizoen 2006/2007 begon afgelopen maandag. De duurste kaarten, die het hele weekend recht geven op een plaats op een van de belangrijkste tribunes plus toegang tot de paddock, kostten 150 euro per stuk. Het is niet bekend hoeveel kaarten er precies beschikbaar waren gesteld.

Voor meer sportnieuws zie FOK! Sport.

Talpa stopt met NSE Nieuws

Icoon TelevisieTalpa stopt met het programma NSE nieuws. Het programma dat een boegbeeld van de zender had moeten worden haalde nooit de gehoopte kijkcijfers. Een woordvoerder van NSE bevestigde dit vandaag.

In augustus 2005 startte Talpa met het programma NSE, dat zou staan voor "Nieuws, Sport en Entertainment". Onder andere Beau van Erven Dorens werd hiervoor binnengehaald bij Talpa. Vrijdag zal de laatste uitzending zijn.

Logo NSE.


Met dank aan justhg voor de submit.

Erik Meijer stopt na seizoen

Erik Meijer zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. De 36-jarige aanvaller komt momenteel uit voor Alemannia Aachen.

Meijer heeft een rijke carrière achter de rug, waarin hij eenmaal het shirt van het Nederlands elftal mocht aantrekken. De Limburger kwam achtereenvolgens uit voor Fortuna Sittard, FC Antwerp, Eindhoven, opnieuw Fortuna Sittard, MVV, PSV, KFC Uerdingen, Bayer Leverkusen, Liverpool, Preston North End, Hamburger SV en Alemannia Aachen.

Waarschijnlijk neemt Meijer afscheid door de voordeur, want Alemannia klopt nadrukkelijk aan de poort van de Bundesliga. Met vijf treffers heeft Meijer een steentje bijgedragen aan het goede seizoen van Aachen.

[A1GP] Zandvoort bijna uitverkocht

Het A1 Grand Prix-weekend op Zandvoort, begin oktober dit jaar, is al bijna uitverkocht. Via het officiele kanaal, de site van A1GP, zijn slechts nog duinkaarten te verkrijgen.

De voorverkoop voor de openingsrace van het seizoen 2006/2007 begon afgelopen maandag. De duurste kaarten, die het hele weekend recht geven op een plaats op een van de belangrijkste tribunes plus toegang tot de paddock, kostten 150 euro per stuk. Het is niet bekend hoeveel kaarten er precies beschikbaar waren gesteld.

GP2: testdag 05-04-2006

Aan het einde van de eerste testdag voor de GP2 op het circuit van Valencia in Spanje was het de Brit Lewis Hamilton die de snelste tijd van de dag liet noteren.

Met een tijd van 1:19.362 was Hamilton 0,235 seconden sneller dan de nummer twee van vandaag, Alexander Premat. De derde tijd is gereden door voormalig Formule 1 testrijder Franck Montagny. Bij de teams deed ART Grand Prix goede zaken door op de eerste en tweede plaats te eindigen.

Top 10 tijden dag 1:

PosCoureurTeamTijd
1HamiltonART Grand Prix1:19.362
2PrematART Grand Prix1:19.597
3MontagnyFMS International1:19.918
4PiquetPiquet Sports1:19.945
5NegraoPiquet Sports1:20.017
6CommendyiSport International1:20.099
7VallesCampos Racing1:20.178
8LapierreArden International1:20.214
9Di GrassiDurango1:20.342
10YoshimotoBCN Competition1:20.403

Xbox 360 Livestrong bandjes

Wil je meegaan met de inmiddels ietwat stoffige livestrong bandjes hype? En wil je daarbij je liefde voor de Xbox 360 duidelijk maken? Dan heeft BestBuy iets leuks voor je: de Xbox 360 livestrong bandjes. Alle gegenereerde inkomsten zullen naar de Boys & Girls Clubs of America gaan, dit is een organisatie die onder andere kinderen mogelijkheid biedt om wegwijs te worden achter de computer. Een bandje kost slechts één dollar, helaas beperkt de verkoop zich voorlopig tot Amerika en is het stukje rubber alleen in de winkels te verkrijgen.



Terreurverdachte blijkt meezinger

Icoon OpmerkelijkEen Britse man die in een taxi het nummer 'London Calling' van punkgroep 'The Clash' meezong, is woensdag aangehouden op verdenking van terrorisme. De chauffeur had de politie gebeld, omdat zijn passagier de tekst "Het is nu oorlog, de strijd komt eraan" meezong.

De politie haalde vervolgens de 24 jarige Harraj Mann uit het vliegtuig waarmee hij van Durham naar Londen zou vliegen. Na verhoor werd de man weer vrijgelaten. Hij had inmiddels echter wel zijn vlucht gemist.

Punten Tweede Ronde

De rijders zijn binnen na hun rit van Gent naar Wevelgem: tijd voor de punten van de tweede ronde van de FOK!Wielermanager.

jmherder was deze ronde het meest succesvol met 176 punten, gevolgd door Gluttony en medewinnaar van vorige week Borrel met 170 en 168 punten. Twee van de winnaars van de vorige ronde voeren het tussenklassement aan: Borrel met 448 punten en _Michael_Jackson_ met 443 punten. jmherder staat met 409 punten derde.

Voor de tweede ronde op rij ging bij de subleagues Scribbly met de meeste punten aan de haal: 142 dit keer. Met 114 punten volgde Boontje komt om zijn loontje en Valkenswaard! completeert de top drie met 113 punten. In het tussenklassement heeft Scribbly al een aardig gat geslagen. Met 422 punten is het verschil bijna 100 punten tot nummer twee Boontje komt om zijn loontje met 329 punten. Klassiekers staat voorlopig derde met 312 punten.

Je kunt voor de volgende ronde wisselen tot 9 april 00.01 uur.

Weren haatzaaizenders mislukt

TelevisieEen aantal had het al wel verwacht, maar nu heeft ook minister Piet Hein Donner van Justitie moeten beamen dat het weren van Arabische haatzaaizenders totaal mislukt is. Eind januari maakte Donner bekend dat de doorgifte van de Libanese zender Al Manar en de Iraanse zender Sahar TV1 was gestaakt. Eén dag later waren ze echter via andere kanalen al weer te ontvangen.

Volgens Donner werken de klassieke methoden niet meer om de internationale verspreiding van radicale ideeën via moderne media als internet, tegen te gaan. ''De methode van wegdrukken is veel minder effectief'', aldus de minister vanmiddag op een discussiebijeenkomst in Den Haag. De zenders werden indertijd op zwart gezet omdat ze zich bezondigden aan anti-Joodse uitspraken en radicale uitingen.

In 2004 werd er ook al een poging ondernomen om satellietzender Al Manar uit Europa te bannen. In een nieuwsbericht uit die tijd dat op FOK! verscheen, staat te lezen wat er zoal op die zender vertoond wordt.

New York Yankees groot-grootverdieners

De New York Yankees zijn de grootverdieners onder de grootverdieners in de Major League Baseball. De gehele top drie van meest verdienende spelers staat onder contract bij de ploeg uit de Bronx.

Uit vandaag gepubliceerde cijfers blijkt dat het gemiddelde salaris in de Major League Baseball maar liefst 8,9 procent is gestegen naar bijna 2,9 miljoen dollar. Dit staat in schril contrast met het gemiddelde in 1997: na een stijging van 17,6 procent bedroeg dat toen een krappe 1,4 miljoen dollar.

De top drie wordt bezet door spelers van de New York Yankees. Alex Rodriguez staat voor het zesde achtereenvolgende jaar aan de leiding met 25,7 miljoen, op eerbiedige afstand gevolgd door Derek Jeter en Jason Giambi met 20,6 en 20,4 miljoen gemiddeld. Op de vierde plaats staat homerun-koning Barry Bonds van de San Francisco Giants met 20 miljoen.

Het totale spelerssalaris van de Yankees is echter licht gedaald tot 198,7 miljoen dollar. De Boston Redsox geven 'slechts' 120,1 miljoen uit aan spelerssalarissen. Twee andere markten met dubbele vertegenwoordiging, Los Angeles en Chicago, staan met de Angels en White Sox respectievelijk derde en vierde. De tweede ploeg uit New York, de Mets, staan vijfde met 100,9 miljoen en zijn daarmee het laatste team dat meer dan 100 miljoen uitgeeft.

Aan de onderkant van de competitie hangen de Florida Marlins. Met een totale uitgave aan spelerssalarissen van een schamele 15 miljoen dollar zijn er maar liefst twaalf spelers die in hun eentje meer verdienen dan de hele ploeg uit Miami bij elkaar. Slechts acht van de 25 spelers die bij de selectie van de Marlins zitten verdienen meer dan het minimumloon van 327.000 dollar.

Op 19 december loopt de CAO voor de honkballers af, en zal er onderhandeld gaan worden over de financiële structuur van de competitie. Vorig jaar werd een compleet seizoen in de NHL afgeblazen wegens het uitblijven van een nieuwe CAO die paal en perk aan spelerssalarissen stelde in ruil voor financiële zekerheid van en competitiviteit tussen de teams en daarmee het behoud van de competitie.

Basso grijpt macht in Sarthe

Ivan Basso heeft de leiding genomen in het Circuit de Sarthe. De kopman van CSC, anderhalve week geleden al winnaar van het Criterium International, was de snelste in de tijdrit.

Basso raffelde de 8,8 kilometer af in een tijd van 10’33”, slechts één tel rapper dan zijn ploegmaat Brian Vandborg. Stefan Schumacher stond lange tijd bovenaan de tabellen met 10’36”. Uiteindelijk finishte de Duitser op een verdienstelijke derde stek. Top-10 noteringen waren er ook voor Christophe Moreau (6e), Sergei Gonchar (7e) en Michael Rogers (8e).

’s Morgens vond er een rit in lijn plaats. Daarin toonde Paride Grillo zich de rapste. Liefst vier Italianen plaatsen zich bij de eerste vijf. Robert Förster, dinsdag nog de snelste, was op plaats drie de dissonant in het gezelschap. Het klassement is een blauwdruk van de uitslag van de chrono: Basso primus, voor Vandborg en Schumacher.

Uitslag Etappe 2A:

#CoureurTijd
1.P. Grillo (Ita)xxxx
2.A. Loddo (Ita)z.t.
3.R. Förster (Dui)z.t.
4.A. Furlan (Ita)z.t.
5.D. Bertolini (Ita)z.t.

Uitslag Etappe 2B:

#CoureurTijd
1.I. Basso (Ita)10.33
2.B. Vandborg (Den)0.01
3.S. Schumacher (Dui)0.03
4.B. Vaugrenard (Fra)0.03
5.S. Matveyev (Oek)0.04

Klassement:

#CoureurTijd
1.I. Basso (Ita)xxxx
2.B. Vandborg (Den)0.01
3.S. Schumacher (Dui)0.03

Quad-SLI bereikt Europa

nVidia's Quad-SLI, de techniek waarmee men vier videokaarten tegelijk kan gebruiken om samen één beeld op te bouwen, heeft Europa bereikt. Quad-SLI gebruikt twee videokaarten die op hun beurt weer bestaan uit twee videokaarten als het ware aan elkaar geplakt zodat ze hun data over één PCI-Express aansluiting versturen.

XFX is de eerste fabrikant die komt met de kaarten, genaamd de "1GB XFX 7900GTX Mem Clock GPU 24 pipes". De Britse retailer Scan verkoopt deze kaarten voor 582,74 pond. Voor twee van deze kaarten betaal je dus omgerekend 1778 euro. Quad-SLI werkt gewoon op elk bestaand Nforce 4 SLI of nforce SLI x32 moederbord.

Mocht je zin hebben in je zakken legen dan kun je dat hier doen.



Disney begint mobiele telefoniedienst

Icoon TelecomDisney is vandaag begonnen met het aanbod van een mobiele telefoniedienst. Disney mobile gaat zich richten op kinderen in de leeftijd van tien tot vijftien jaar en hun ouders. Het grootste doel is de controle van ouders op hun pubers. Via internet kunnen de ouders instellen wanneer, hoeveel en hoelang hun kind mag bellen. Door de ingebouwde gps-ontvanger in het toestel kunnen de ouders heel makkelijk zien waar zoon- of dochterlief uithangt.

Voor 60 dollar (Pantech toestel) of 110 dollar (LG Electronics) kopen ouders voor hun kinderen een telefoon inclusief een tweejarig abonnement. De telefoons zullen trouwens geen Disney cartoons bevatten. Onderzoek van Disney zelf toonde namelijk aan dat pubers een cartoontelefoon niet stoer vinden. Disney hoopt in juni met de dienst te gaan starten in de Verenigde Staten.



Het duurste type dat Disney gaat aanbieden, van LG Electronics, bevat een camera.

Rapper klaagt GeenStijl aan

Icoon InternetDe Heerhugowaardse rapper X-Angelus gaat aangifte doen tegen weblog GeenStijl wegens schending van zijn portretrecht. Het weblog publiceerde vorige week een filmpje waarop te zien is hoe twee jongens ene Remco uit Heerhugowaard flink in elkaar schoppen, omdat hij van één van hen een brommer gestolen had. Rapper X-Angelus - echte naam Alex en gelieerd aan de rapgroep DSS - filmde het gebeuren vanuit een auto waarin nog iemand zat toe te kijken, en becommentarieerde de zaak.

Het incident vond al geruime tijd geleden plaats. De vier daders zijn door de Alkmaarse rechtbank onlangs al veroordeeld tot fikse werkstraffen. Een persoon bracht ruim twee maanden in voorarrest door. De beelden van het filmpje dienden als bewijs tijdens de rechtszaak.

Het Talpa-programma NSE besteedde gisteren aandacht aan de zaak (zie videofragment). Daarin zei de rapper het niet leuk te vinden dat GeenStijl alles weer opgerakeld heeft. Bovendien is tussen slachtoffer Remco en die vier daders alles weer koek en ei. Remco beaamde dat in die uitzending. Het was allemaal lang niet zo erg als het leek, zo zei hij.

Internetadvocaat Anton Dekker zei tegen NSE dat de privacywetgeving ook op internet geldt. Een ieder mag zich volgens de advocaat dan ook verzetten tegen publicatie van zijn of haar afbeeldingen. Naar de mening van Dekker hoort GeenStijl de lezer zakelijk te informeren over het incident. Dat gebeurt volgens hem nu niet, omdat de betrokkenen door GeenStijl belachelijk worden gemaakt.

Namens GeenStijl liet Dominique Weesie weten de aangifte te zullen afwachten: ''Laat die advocaat maar komen''. Voorlopig staat het gewraakte filmpje nog gewoon on-line (beelden kunnen als schokkend worden ervaren!!).


Rapper Alex en Remco weer vriendjes

Leider Samuel Sanchez wint weer in Baskenland

Na de tweede etappe heeft Samuel Sanchez opnieuw een etappezege behaald in de Ronde van Baskenland. De leider van het algemeen klassement sprong weg in een lastige aankomst bergop.

De etappe van vandaag was weer behoorlijk heuvelachtig te noemen met vijf beklimmingen, waarbij op de laatste helling de eindstreep getrokken werd. In het begin waren enkele opgaves te noteren. Onder andere Frank Schleck, die nummer 5 stond in het algemeen klassement moest opgeven door een val en werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Ivan Parra en Egoi Martinez waren voor een groot gedeelte van de rit voorin te vinden. Nadat zij gepakt werden door het peloton, volgden nieuwe uitlooppogingen, maar die zouden geen zoden aan de dijk zetten. In plaats daarvan viel het peloton in brokken uit elkaar en ging een groep van tachtig zich opmaken voor de finish in Lerin, waarbij het gemiddelde stijgingspercentage in de laatste kilometer boven de 10% ligt.

In deze kilometer waren aanvallen te noteren van Angel Gomez, Leonardo Bertagnolli en Alberto Contador. Geen van allen kregen echter veel ruimte. Het was leider Samuel Sanchez die met een laatste krachtsinspanning wegreed uit het pak en de etappe op zijn naam schreef. In het algemeen klassement blijft de Bask logischerwijs eerste, gevolgd door Alberto Contador. Michael Boogerd eindigde als tiende in deze etappe en staat zodoende nog steeds in de hoogste regionen van het algemeen klassement.

Uitslag derde etappe Segura - Lerin (170 km)

#CoureurTijd
1.Samuel Sanchez (Spa)4:07.36
2.Davide Rebellin (Ita)0.01
3.Alberto Contador0.02
4.Alessandro Bertagnolli (Ita)z.t.
5.Angel Gomez (Spa)z.t.

Algemeen klassement:

#CoureurTijd
1.Samuel Sanchez (Spa)11:41.07
2.Alberto Contador0.02
3.Davide Rebellin (Ita)0.03

Bioscoopbezoek daalt snel

Icoon FilmNederlanders gaan steeds minder vaak naar de bioscoop. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2005 zijn er dit jaar tot nu toe 12,7 procent minder kaartjes verkocht. En dat terwijl 2005 al een rampjaar was voor bioscopen.

De Nederlandse Federatie voor Cinematografie wijt deze daling aan illegale downloads via het internet en andere vormen van piraterij. "Er worden zelfs films gedownload die niet eens in de bioscoop zijn verschenen", aldus NFC-voorzitter Wilco Wolfers.

Met de komst van het WK-voetbal verwacht de NFC een nóg grotere daling. "Gebleken is dat Nederlanders meer naar de wedstrijden kijken dan andere nationaliteiten. Wij volgen ook wedstrijden van andere landen fanatiek. Als bioscoopman hoop ik dat Nederland in de eerste ronde wordt uitgeschakeld. Wellicht maakt dat iets uit voor onze bezoekcijfers".

O'Brien terug naar de Verenigde Staten

De 28-jarige John O'Brien keert terug naar zijn vaderland, de Verenigde Staten. Hij tekende een contract bij Chivas USA.

De laatste jaren was de Amerikaan continu geblesseerd en ook bij zijn laatste club ADO Den Haag kwam hij daardoor nauwelijks aan spelen toe. De voormalig speler van Ajax zal waarschijnlijk zaterdag al zijn debuut voor Chivas maken in het duel tegen D.C. United.

O'Brien is ook opgeroepen voor het nationale elftal van de Verenigde Staten, dat volgende week woensdag vriendschappelijk tegen Jamaica speelt.

Zanger Gene Pitney (65) dood aangetroffen

Gene Pitney (1941 - 2006)Gene Pitney is vanochtend in een hotelkamer in het Welshe Cardiff dood aangetroffen. De 65-jarige Amerikaanse zanger was bezig met een tournee door Groot-Brittannië, en had gisteravond nog opgetreden. Waar hij precies aan is overleden is nog onbekend. Volgens zijn manager Mark Howes oogde Pitney fit tijdens de toer, en voelde de zanger zich goed.

Pitney brak als zanger en als songwriter aan het begin van de jaren 60 door. Zelf zong hij onder meer 'Twenty Four Hours from Tulsa', voor anderen schreef hij bijvoorbeeld 'Hello Mary Lou' (gezongen door Ricky Nelson). De Amerikaan was later in zijn carrière vooral bekend in Groot-Brittannië. In 1989 scoorde hij in een duet met de Brit Marc Almond een enorme hit met 'Something's Gotten Hold of My Heart', een nummer dat hij eerder solo had gezongen.

De zanger die bekend stond om zijn unieke, droeve stemgeluid en dramatische songteksten, werd in 2002 geëerd met een plek in de Rock and Roll Hall of Fame.

Met dank aan hydex voor de submit.

Hushovd wint sprint in Wevelgem

Thor Hushovd heeft Gent-Wevelgem gewonnen. De Noor was de snelste in de massasprint in de semi-klassieker tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Kopp werd tweede voor Petacchi.

De start vond vanochtend plaats in Deinze, een plaats vlakbij Gent. Het peloton ging op weg voor 205 kilometer richting Wevelgem. De wind was het grootste deel van de koers in de rug, waardoor de snelheid hoog lag en er weinig vluchtpogingen waren. Halverwege de koers gingen Eisel en Gussev op avontuur, maar hun voorsprong werd nooit groot. Op zeventig kilometer van de meet konden onder andere Gilbert en de winnaar van vorig jaar, Nico Mattan, aansluiten. Enkele kilometers later was het peloton weer compleet.

De Kemmelberg moest de scherprechter van deze koers worden, deze heuvel moest twee keer worden beklommen in de laatste zestig kilometer. Bij de eerste beklimming liet Hushovd zien dat hij sterk was, ook Cancellera en Hoste gingen goed met de Noor mee. Er vielen geen gaten in de kop van het peloton. Na de afdaling kwam er een ontsnappingspoging van vijf man met onder andere de Nederlander Steven de Jongh. De vijf bleven tot na de tweede beklimming van de Kemmelberg voorop. Voorin het peloton reden Erik Dekker en zijn ploeggenoot, de nummer twee van vorig jaar, Juan Antonia Flecha. Bovenop was het verschil nog een kleine halve minuut. Op 33 kilometer van de finish was de vluchtpoging voorbij toen een klein peloton de groep van De Jongh greep.

In dit peloton zat onder andere Petacchi met een aantal ploeggenoten, Boonen zat er niet bij. De wereldkampioen reed er ruim een halve minuut achter in een tweede peloton. Het eerste peloton werd aangevoerd door Milram, de ploeg van Petacchi. Zij probeerden ervoor te zorgen dat Boonen niet terug kon komen. Bij Boonen waren Van Bon en Mattan de enige die wilden rijden. Zij reden voor hun sprinter Steels. Twintig kilometer voor Wevelgem was het duidelijk dat de groep Boonen niet meer terug zou komen.

Er waren nog pogingen om de massasprint te ontlopen door Michaelsen en Roesems, maar deze waren zonder succes. Roesems kwam nog erg dichtbij, hij reed vanaf 13 tot 1,5 kilometer net voor de groep uit, maar moest het toen opgeven. Op het moment dat Roesems werd gegrepen ging Pozzato in de aanval. De Italiaan werd net gegrepen voor de streep door de sprintende meute. Hushovd was daarvan de snelste, net voor Kopp en Petacchi.

Uitslag Gent - Wevelgem

#CoureurTijd
1.Thor Hushovd (Noo)4:57.33
2.David Kopp (Dui)z.t.
3.Alessandro Petacchi (Ita)z.t.
4.Filippo Pozzato (Ita)z.t.
5.George Hincapie (VS)z.t.
6.Fabian Cancellara (Zwi)z.t.
7.Bernhard Eisel (Oos)z.t.
8.Erki Pütsep (Est)z.t.
9.Allan Davis (Aus)z.t.
10.Kurt-Asle Arvesen (Noo)z.t.
11.Heinrich Haussler (Dui)z.t.
12.Henk Vogels (Aus)z.t.
13.Alexei Markov (Rus)z.t.
14.Baden Cooke (Aus)z.t.
15.Franck Renier (Fra)z.t.
16.Martin Elmiger (Zwi)z.t.
17.Grégory Rast (Zwi)z.t.
18.Vicente Reynes (Spa)z.t.
19.Marcus Burghardt (Dui)z.t.
20.Jimmy Engoulvent (Fra)z.t.

De 10 grootste oplichters in de geschiedenis

Oplichters kom je overal ter wereld tegen. Ze proberen op een onrechte manier geld te verdienen. Heel veel mensen trappen in deze oplichterspraktijken en dit zal nooit veranderen.

Om de allergrootste oplichters even op een rijtje te zetten, is er iemand geweest die een top 10 te maken hiervan. Namen die hier onder andere in voorkomen zijn: Frank Abagnale, Milli Vanilli en Wilhelm Voigt.

Lammers langer bondscoach hockeydames

Marc Lammers heeft zijn contract als bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam met twee jaar verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2008.

Aanvankelijk zou Lammers pas na het WK in september met de hockeybond overleg voeren over een eventuele nieuwe verbintenis, maar aan beide zijden bevalt de samenwerking. ”We zijn blij dat we het contract met Marc nu al hebben kunnen verlengen”, aldus bestuurslid Albers. ”Dat heeft met prima resultaten te maken.”

Lammers zwaait de scepter over het Nederlandse hockeyteam sinds oktober 2000, na de Olympische Spelen in Sydney. In Athene 2004 veroverde hij het zilver. De bondscoach toonde zich content met de nieuwe overeenkomst: ”Mijn vernieuwende ideeën en aanpak zijn snel geaccepteerd. Dat maakt de volgende stap naar de top voor mij makkelijker.”

Filmpjes van 2006 FIFA World Cup verschenen

Eind deze maand kun je het WK alvast in je eigen huiskamer naspelen met 2006 FIFA World Cup en te weten gaan komen wie het WK van 2006 zal gaan winnen. 2006 FIFA World Cup biedt een goede weergave van de bekendste voetballers, alle twaalf de stadions waarin de wedstrijden worden gespeeld en de stadions van iedere kwalificatieregio. Je kunt met je favoriete land spelen, waarbij je keuze hebt uit 127 landenteams, vanaf de kwalificatie wedstrijden tot en met de finale van het WK in Duitsland.

Het spel zal verschijnen voor de PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, GameCube, DS, GBA, PSP, PC en mobiele telefoon. Op Gamespot zijn een drietal filmpjes verschenen van de PlayStation 2 versie van 2006 FIFA World Cup. Bekijk de filmpjes hier


Van Van Lul tot Van Lil

Icoon OpmerkelijkNiet iedereen is gelukkig met zijn naam, dat is bekend. Sommige mensen hebben het echter bijzonder slecht getroffen, zoals een Belgische man en zijn kinderen en kleinkinderen. Sinds gisteren hebben ze een nieuwe achternaam. De reden voor de naamsverandering was duidelijk: de familie ging namelijk door het leven als Van Lul.

"Een foutje van een ambtenaar in de 17e eeuw", zegt opa Gaston. "Nu heten we weer gewoon Van Lil zoals voor 1600." Vooral voor zijn zoon was het een probleem. Die was namelijk zelfstandig ondernemer, maar zette niet graag 'BV Van Lul en zoon' op zijn busje. De postbode die bij de familie de post bezorgt is gelukkig al gewend aan naamsveranderingen in zijn wijk. Buurman Paepe heette tot voor kort namelijk nog Poep.

Met dank aan Petra76 voor de submit en de vertaling vanuit het Vlaams.

Tijls tips voor thuis (6): Sell! Sell! Sell!

Ik weet het nog niet hoor, of ik daar mijn wel hond van af zou trekken: George Bush. De man weet van bijna niets en 9/11 heeft hij ook vast niet helemaal zelf op zijn geweten, maar ik vraag me af of een paar ambtenaren ontslaan wel genoeg is als de zaak eenmaal goed uit de hand is gelopen.

But hey! Tijls tips voor thuis en de wereldpolitiek, hoe ver kunnen twee zaken uiteen liggen? Oordeel zelf.

Huysegems wil duidelijkheid van Van Gaal

De Belgisch international van AZ, Stein Huysegems, wil binnekort van trainer Louis van Gaal horen hoe en of de trainer met hem verder wil.

"Voorlopig geef ik alles in deze competitie", aldus de aanvaller. "Ik wil gewoon spelen. Voordat ik een langer verblijf bij AZ overweeg, wil ik graag weten wat de club met mij van plan is."

Tijdens de afgelopen winterstop hadden verschillende clubs interesse om de aanvaller aan te trekken maar toen weigerde de club uit de Alkmaarder Hout om mee te werken aan een tussentijds vertrek.

In 2003 kwam Huysegems over van Lierse SK, hij heeft nog een contract in Alkmaar tot medio 2007.

Thuiswedstrijden Excelsior op zaterdag

Als Sparta erin slaagt om zich te handhaven in de Eredivisie, dan zal Excelsior volgend jaar op zaterdagavond zijn thuiswedstrijden moeten spelen.

Het liefst zouden alle drie de Rotterdamse clubs op zondag spelen, maar dat zou, mede door politie-inzet, teveel problemen gaan opleveren.

Met het oog op volgend seizoen is de kampioen van de Gouden Gids Divisie druk op zoek naar nieuwe spelers, maar volgens de directeur van de Rotterdammers, Simon Kelder, heeft een nieuwe trainer de hoogste prioriteit.

'Mbo-scholen geven te weinig les'

Icoon Onderwijs Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven is niet tevreden over mbo-scholen, omdat ze te weinig lesgeven. Tenminste dertien procent van de mbo-scholen geeft minder les dan wettelijk verplicht is. Dit bleek uit een steekproef van het ministerie.

Een mbo-opleiding moet verplicht 850 lesuren per jaar aanbieden. De scholen krijgen geld om dat aantal aan te bieden. "Als ze dat niet doen, dan volgen uiteindelijk sancties", zo laat de minister weten. Op sommige ROC-opleidingen is het aantal lesuren meer dan gehalveerd van 25 lesuren per week naar 10. De minister heeft de schoolinspectie de opdracht gegeven een uitgebreider onderzoek te beginnen om de redenen van de problemen te achterhalen.

Jeugd in varkenshok op illegaal opvoedkamp

ShockingIn Spanje heeft de politie een illegaal opvoedkamp voor Zwitserse jongeren ontdekt. Het kamp, in de buurt van Gerona, in het noordoosten van Spanje, bestond uit een oude boerderij en enkele caravans. Zwitserse ouders stuurden lastige jongeren erheen om heropgevoed te worden. Zo'n opvoedcursus kostte 4.000 euro.

De jongeren werden in het kamp slecht behandeld en werden bij wijze van straf soms wekenlang, acht uur per dag, in een varkenshok opgesloten. De drie leiders van het kamp, een 44-jarige Zwitser, een 30-jarige Française en een 60-jarige Italiaan, zijn vastgezet op beschuldiging van opsluiting en fysiek en psychisch geweld. De politie werd getipt door één van de jongeren die erin slaagde te ontsnappen.

Met dank aan piepster voor de submit.

Alonso verwacht sterke tegenstanders

Volgens wereldkampioen F1, Fernando Alonso, zal het team van Renault binnenkort uitgedaagd worden door sterke tegenstanders.

Tijdens de Grand Prix van Australië leek Alonso één van zijn gemakkelijkste overwinningen binnen te halen, bovendien won hij al in Bahrein en behaalde een tweede plaats in Maleisië. Hierdoor leidt hij de strijd om het kampioenschap met een comfortabele voorsprong van veertien punten. "Vroeg of laat zullen de tegenstanders opnieuw gevaarlijk zijn," aldus de 24-jarige Alonso.

"In Bahrein was Ferrari onze gevaarlijkste rivaal," aldus de Spanjaard in een interview tegenover La Gazzetta dello Sport. "in Maleisië was het Honda Racing F1, en in Australië McLaren Mercedes."

Alonso zei verder dat hij gelooft in een comeback dit seizoen van Ferrari en Michael Schumacher."Op dit moment zijn ze wat aan het sukkelen, maar binnenkort komen we op circuits die Bridgestone en Ferrari beter liggen, en dan zullen ze winnen."

Tussen de 500 en 600 euro voor een PS3

Sony's next-gen console, de PlayStation 3 zal aldus George Formay de president van Sony Computer Entertainment France en de vice-president van SCEE tussen de vijfhonderd en zeshonderd euro gaan kosten. Bij het interview op de TV-zender Europe 1 bevestigde Formay tevens nogmaals de release datum van november voor Europa.

Verder liet Formay weten dat het uitstel van de PlayStation 3 van de lente naar november vooral lag aan problemen met DRM (Digital Rights Management)-standaarden voor het Blu-ray formaat. Aldus Formay is dit uitstel echter wel gunstig omdat er meer tijd is voor Sony om voorraden op te bouwen en om de launch goed te laten verlopen.

Met dank aan tain voor het melden van dit bericht

Hobbel verdwijnt van Albert Park

De hobbel waar zowel Michael Schumacher als Juan Pablo Montoya afgelopen zondag hun race door zagen eindigen wordt verwijderd van het Albert Park circuit.

Beide coureurs hadden last van onderstuur in de laatste bocht en belandden op een hobbel. Daardoor kon Schumacher zijn wagen niet meer recht houden en belandde in de muur. Montoya hield zijn wagen ternauwernood op de baan, maar moest zijn bolide ook parkeren omdat deze toch kapot ging. Ook ex-wereldkampioen Mika Häkkinen schreef enkele jaren terug zijn auto af op de beruchte hobbel.

Na een verklaring van de zevenvoudig kampioen gaat de organisatie van de Australische Grand Prix de hobbel deze week nog weg werken. "Ik vroeg me al af waarom die hobbel er nog altijd zit," vertelde de Duitser aan nationale televisie. De reden van uitval wil Schumi echter niet wijten aan de hobbel. "Ik wil geen excuses zoeken, het was zonder meer mijn fout."

250 Philipswerknemers ontslagen

Icoon BinnenlandsDe lampenfabriek van Philips in Weert gaat dicht, zo meldde een woordvoerder van het elektronicabedrijf vandaag. De vestiging is niet rendabel genoeg, door concurrentie uit Oost-Europa en Azië. Hiermee komen 250 werknemers op straat te staan.

In de fabriek in Weert, waar een paar jaar geleden nog duizend mensen werkten, werden gloeilampen en speciale verlichting gemaakt. De productie wordt gedeeltelijk overgenomen door de fabriek in het nabijgelegen Maarheeze. De rest van de productie zal naar lagelonenlanden gaan, zoals China en Polen. De sluiting zal in drie stappen plaatsvinden. Over twaalf maanden sluit de fabriek definitief zijn deuren.

Door de vakbonden moet nog onderhandeld worden over een sociaal plan. Ze vrezen dat dit het begin van het einde is voor de productie van lampen in Nederland. Naast Maarheeze hebben bijvoorbeeld ook Oss en Terneuzen nog lampenfabrieken. Philips zegt geen plannen te hebben voor verdere sluitingen.

Mariah Carey

Mariah Carey is geboren op 27 maart 1970 op Long Island, New York. Mariah was het derde kind van Patricia Hickey en Roy Alfred Carey. Patricia en Alfred hadden al een zoon, Morgan en een dochter, Alison.

Na haar ontdekking door Tommy Mottola in november 1988 werd er veel aandacht en geld gestoken in het eerste album van Mariah. Ze werd neergezet als de blanke Whitney Houston. Halverwege 1990 kwam haar debuutalbum 'Mariah Carey' uit. De combinatie van talent, goede marketing, goede looks en een portie geluk liet haar ster snel omhoog schieten.

De muziek van Carey wordt beschreven als variërend van soul tot beschaafd funky dansmateriaal. Op haar debuutalbum laat ze een mix van stijlen zien namelijk Pop, R&B en Rock. Dit met kleine invloeden van Reggae en Hip Hop op een paar nummers. Alle nummers op het debuutalbum werden mede door Carey geschreven. Het album leverde vier Amerikaanse nummer 1-hits op. Dit resulteert in een verkoop van 9 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten en twee Grammy's in 1991.

Na deze bliksemstart volgden de volgende successen snel. Carey domineerde de pop-charts gedurende de jaren '90 met vijftien Amerikaanse nummer 1-hits (in totaal 61 weken), tien multi-platina albums en een hele reeks uitverkochte tournees. Dit alles door een combinatie van talent en een zeer uitgekiende marketing. Zo is Mariah bijvoorbeeld een pionier in het serieus remixen van nummers, zodat deze geschikt worden voor verschillende publieken (denk aan dance, R&B en studioversies van bijna elke single, het album 'The Remixes' vormt een aardig compleet overzicht hiervan).

De soundtrack van de eerste grote film van Mariah, 'Glitter', flopte echter, samen met de film. Eind 2002 kwam Mariah met een nieuw studio-album, 'Charmbracelet', dat gepromoot werd met een zeer uitgebreide wereldtournee. Dit werd echter geen groot succes. Na deze depressie kwam Mariah weer helemaal terug met haar nieuwe album 'The Emancipation of Mimi', en ook met dit nieuwe comeback-album had ze weer een uitgebreide wereldtournee gepland. Het album was een groot succes in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In 2005 scoorde Mariah Carey weer met de ballad 'We Belong Together' en 'Get Your Number'. Half december kwam haar nieuwe single uit 'Don't Forget About Us' van de nieuwe 'Ultra Platinum Edition' van 'The Emancipation of Mimi' waarop vier nieuwe nummers van haar te vinden zijn.

Haar single 'Don't Forget About Us' werd nummer één in Amerika en het werd haar 17e nummer één hit. Alleen Elvis Presley had er ook zoveel. Al met al is Mariah dus een zeer succesvolle zangeres.

Ajax legt Poepon vast

Ajax is samen met jeugdspeler Rydell Poepon een tweejarig contract dat ingaat op 1 juli 2006 overeengkomen.

Poepon, die op 28 augustus 1987 werd geboren, kwam in augustus 2004 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Daarvoor speelde de spits bij Zeeburgia.

De 18-jarige Poepon is tevens jeugdinternational in Oranje Onder 19 jaar. Hij speelt op dit moment in de A1 van trainers Sonny Silooy en Dick de Groot. Poepon zal volgend seizoen de overstap naar Jong Ajax maken.

Gascoyne op non-actief


Verschillende media melden dat Mike Gascoyne het team van Toyota F1 zou hebben verlaten. Eind 2003 werd Gascoyne nog als grote vangst binnengehaald bij het Japanse raceteam.

Hoewel de seizoensstart van het team van Toyota slecht was, ging het tijdens de Grand Prix van Australië al weer een stuk beter. Ralf Schumacher wist zijn Toyota zelfs naar de derde plek te sturen in Melbourne.

Tegenover Grandprix.com wilde Gascoyne zelf niet verder gaan dan het standaard "geen commentaar". Dat is opvallend omdat dergelijke geruchten in de Formule 1 meestal gelijk worden tegengesproken als zij op onwaarheden blijken te berusten.

Aan de andere kant zou het vertrek van Gascoyne erg verrassend zijn omdat er helemaal niets bekend was over enige spanningen tussen Gascoyne en zijn werkgever.

Update 05-04 @ 13.1:
Vanochtend is bekend gemaakt dat Mike Gascoyne voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld. De Brit is geschorst vanwege een fundamenteel meningsverschil.

Toyota liet in een verklaring weten: "Vanwege een fundamenteel verschil van mening over de technische werkzaamheden van het Formule 1-team, heeft Toyota Motorsport technisch directeur Mike Gascoyne voor onbepaalde tijd geschorst." In december 2003 kwam Gascoyne bij het team van Toyota. Hij behoort met Adrian Newey en Ross Brawn tot de best betaalde ingenieurs in de Formule 1.

'Jezus liep over ijs in plaats van water'

Icoon WetenschapJezus liep niet over water, maar over ijs. Dat stelt Doron Nof, Professor in de Oceanografie. In het Nieuwe Testament staat dat Jezus over het water van het Meer van Galilea liep. Maar de professor uit Florida heeft ontdekt dat het meer, dat nu het Kinneret meer heet, weleens bevroren kan zijn geweest. Een ongebruikelijke combinatie van water- en weersomstandigheden in wat nu het noorden van Israël is, kan hebben geleid tot de ijsvorming.

Uit het onderzoek van Nof blijkt dat tussen de 1500 en 2600 jaar geleden een periode van koelere temperatuur was aangebroken in het gebied waar het meer ligt, waardoor aan de westoever een ijslaag heeft kunnen ontstaan die dik genoeg was om erover te lopen. Nof gebruikte gegevens over de oppervlaktetemperatuur van de Middellandse Zee en statistische modellen om de dynamiek van het Kinneret meer te onderzoeken.

Voor mensen die vanaf een afstandje toekeken zou het volgens de onderzoeker bijna onmogelijk zijn om een drijvend stuk ijs te onderscheiden van water. "Als je mij vraagt of ik geloof dat iemand op het water liep, zeg ik 'nee'. Misschien liep iemand op ijs, ik weet het niet", aldus Nof. "Ik geloof dat er iets natuurlijks was dat het verklaart."

Overigens heeft Nof al vaker getwijfeld aan verhalen in de bijbel. Begin jaren negentig verklaarde hij dat een wind die tien uur lang met een snelheid van 72 kilometer per uur blies, ervoor kan hebben gezorgd dat de Rode Zee werd gespleten zodat Mozes daar met zijn gevolg doorheen kon trekken op weg naar het beloofde land. Dit nam niet iedereen hem in dank af.

Meisje (14) door groep in Houten belaagd

BinnenlandsOp het station van Houten is zondagavond een 14-jarige meisje door drie meiden in elkaar getrapt terwijl een groep van zo'n 20 tot 30 jongeren het slachtoffer belaagde. Volgens één van de belagers had het slachtoffer haar voor kankerhoer uitgemaakt. Toen ze dat ontkende, werd ze gelijk geschopt en geslagen. Ze wist even te ontkomen doordat twee andere meisjes haar over het spoor hielpen vluchten. Gelukkig kwam er geen trein langs.

De belagers en de groep 'toeschouwers' volgden de meiden echter naar de andere kant van het perron. De 14-jarige werd belaagd met stenen en overal geschopt en geslagen. ''Ze riepen dat ze me dood gingen maken'', aldus het slachtoffer vandaag in het AD. Uiteindelijk kwamen twee oudere dames tussen beiden en begeleidden haar naar het politiebureau.

De drie hoofddaders zijn inmiddels aangehouden. De groep die toe stond te kijken nog niet. Volgens de vader van het slachtoffer betrof het 'gewone meiden' die het op zijn dochter hadden gemunt: ''Autochtone meiden die op de gymnastiek-, en hockeyclub zitten.'' Ook het slachtoffer is van Nederlandse komaf. Ze weet nog niet wanneer ze weer naar school kan: ''Ik heb geen idee hoe ik me voel als ik weer op school ben. Maar ik ben hier niet zomaar overheen.'' Aan het incident heeft ze kneuzingen en een hersenschudding overgehouden.

Nintendo Europa geeft lente releasedata vrij

Nintendo Europa heeft op haar site de geplande releases voor de lente bekend gemaakt:

Nintendo DS
Megaman Battle Network 5 Double Team DS (Capcom/Nintendo) 13 april
Tetris DS (Nintendo) 21 april
Trauma Centre: Under the Knife (Atlus/Nintendo) 28 april
Pokémon Link! (Nintendo) 5 mei
Metroid Prime Hunters (Nintendo) 5 mei
Super Princess Peach (Nintendo) 26 mei
Dr. Kawashima's Brain Training: Hoe oud is jouw brein? (Nintendo) 9 juni
New SUPER MARIO BROS. (Nintendo) 30 juni

GameCube
Chibi-Robo! (Nintendo) 26 mei

GameBoy Advance
Polarium Advance (Nintendo) 7 april
Final Fantasy IV (Nintendo) 2 juni

Moeliker verlaat SC Heerenveen

Kevin Moeliker vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SC Heerenveen. De 25-jarige doelman wil spelen en zoekt daarom zijn heil bij Go Ahead Eagles.

Moeliker verhuisde in de winterstop van Stormvogels Telstar naar SC Heerenveen. De Friese club zocht nog een tweede keeper wegens de zware knieblessure van Boy Waterman. Maar Moeliker wil niet verder bij SC Heerenveen en tekende een contract tot medio 2009 bij Go Ahead Eagles. ”Kevin wil gewoon keepen. Bij SC Heerenveen had hij daar niet veel zicht op”, aldus Gerard Marsman, technisch manager van de Eagles.

Red Bull versterkt zich met Saunt

Het team van Red Bull Racing heeft bekendgemaakt dat Keith Saunt later dit jaar in dienst zal treden als operations director. Nu is Saunt nog werkzaam als hoofd productie voor het team van Renault.

In een persbericht laat Red Bull weten dat Saunt verantwoordelijk zal gaan worden voor de gehele operationele gang van zaken bij het F1-team.

Eerder dit jaar haalde de teambaas van Renault, Flavio Briatore, nog uit naar het koopgedrag van Red Bull. "Red Bull Racing is flink aan het winkelen en ze bieden belachelijke salarissen. We dachten altijd dat Ferrari het meeste geld uitgaf, maar misschien ligt dat nu anders. Vorig jaar kregen ze veel respect van iedereen, maar dat begint te veranderen", aldus Briatore, die zijn hoofd productie nu ziet vertrekken naar het team van Dietrich Mateschitz.

Theater: Mayumana

De naam betekent zoveel als vaardigheid in het Hebreeuws. In dit geval vaardigheid in rammen, slaan en tikken op alles wat los en vast zit. En dan ook nog op een ritmische manier, ondersteund door dans en humor. Dat valt in elk geval uit het affiche te halen. Afgelopen vrijdag was de première van de show in de Oude Luxor te Rotterdam. Geheel in sfeer van een show kregen wij op de heen weg een klap-band. Met een beetje hulp van de ANWB konden we gelukkig een klein half uur te laat toch nog genieten van de show.
Mayumana

Personeel seksblad opgepakt in Den Helder

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Sandy Wenderhold, hoofdredacteur van porno-magazine Chick, is vandaag met een paar medewerksters van het seksblad gearresteerd bij de marinehaven in Den Helder. De hoofdredactrice en haar medewerksters maakten zich volgens de politie schuldig aan het openlijk aanbieden van porno, wat nog immer strafbaar is in Nederland.

Wenderhold was met haar gevolg en 400 Chicks in een grote Hummer naar de marinestad afgereisd om, naar eigen zeggen, 'het marinepersoneel een hart onder de riem te steken'. Nabij het marineterrein werden honderden seksbladen uitgedeeld aan de - voornamelijk mannelijke - militairen die naar hun werk gingen. De meesten namen overigens geen Chick aan.

Volgens Wenderhold werden de Chicks weggegeven om de spanning er een beetje vanaf te halen, ''nu het marinepersoneel zo weinig meer mag''. Uiteindelijk sommeerde de politie tot tweemaal toe de Chick-dames met het uitdelen te stoppen. Het gezelschap werd uiteindelijk gearresteerd. De resterende voorraad seksbladen - en dat waren er niet veel meer - is in beslag genomen en ligt nu op het politiebureau te Den Helder.

Petacchi: "Boonen respecteert anderen niet"

Alessandro Petacchi is licht geïrriteerd over enkele uitspraken van Tom Boonen. De wereldkampioen verweet Petacchi lichtzinnigheid.

Boonen vindt dat Petacchi te makkelijk denkt over de Vlaamse wedstrijden: ”Hij dacht die koerskes hier eens rap op te kuisen, maar zo gaat dat niet. Petacchi blijft met mij de beste sprinter, maar daarmee houdt het op.”

Petacchi reageert stekelig op deze uitspraken: ”Boonens oordeel interesseert me niet. Ik geef geen commentaar op anderen. Ik respecteer hen. Boonen niet.” De spurter van Team Milram geeft hoog op van zijn nederigheid: ”Ik heb grote renners geklopt, maar bescheidenheid siert de mens. Kijk maar naar Zabel. Zo’n palmares, maar de nederigheid zelf. Dáár heb ik respect voor.”

”Ik heb het grootste respect voor Tom, als renner, als atleet, als fenomeen”, vervolgt Petacchi. ”Maar ik hou er niet van dat hij commentaar geeft op mij. Ik won de meeste wedstrijden van alle profs de laatste drie jaar. Boonen zal me wel eens kloppen, twee op de tien keer misschien.”

"Gullit geen kandidaat-trainer Vitesse"

In een gesprek met het Algemeen Dagblad zegt technisch manager Jan Streuer van Vitesse dat Ruud Gullit geen kandidaat is voor de functie hoofdtrainer bij de Arnhemse club.

"Normaal gesproken ga ik niet in op namen, maar de komst van Gullit is niet aan de orde", aldus Streuer. De naam van Gullit als nieuwe trainer werd in het programma Voetbal Insite gezegd door Hans Kraay Jr. Kraay Jr. zei in dat programma dat sponsoren de naam van de voormalig trainer van Feyenoord hadden genoemd. "Ik sluit overigens niet uit dat sponsors zijn naam hebben genoemd, maar geldschieters weten soms niet helemaal waarover zij praten", aldus de technisch manager van de Arnhemmers.

Lerares had 28 keer seks met 13-jarige

Lerares Rachel HoltEen 34-jarige lerares uit de Amerikaanse staat Delaware is aangeklaagd wegens verkrachting van een minderjarige, nadat ze in één week maar liefst 28 keer van bil ging met een 13-jarige scholier. Een 12-jarig vriendje van het 'slachtoffer' mocht daarbij een aantal keren toekijken, en de vrouw zou de jongens bier hebben laten drinken. Ze is gevangen gezet, en de politie is een onderzoek gestart.

Rachel Holt (foto), de lerares in kwestie, wordt verkrachting ten laste gelegd, omdat in de staat Delaware minderjarigen als te jong worden beschouwd om in te kunnen stemmen met seks. De vader van de jongen heeft aangifte gedaan toen hij achter de 'ongepaste' relatie kwam. Zijn zoon zou hebben gezegd bij een vriendje te blijven slapen, en ging vervolgens naar het huis van de vrouw. Zij zou vervolgens naar het ouderlijk huis van de jongen hebben gebeld, en zich aan de vriendin van de vader als de moeder van het vriendje hebben voorgedaan, om zo het alibi van de 13-jarige te bevestigen.

Holt is onderwijzeres aan een basisschool in het stadje Claymont. De beide jongens zaten in haar klas. Volgens een ouder wilde de lerares graag bij haar pupillen horen, wat zich onder andere uitte in populair taalgebruik. De vrouw was alleenstaand, en gaf sinds ongeveer drie jaar les aan de school.

StoneTrek

Je neemt een serie die zich ver in de toekomst af speelt, zoals Star Trek. En vervolgens neem je een serie die weer terug naar de prehistorie gaat, zoals The Flintstones. Mix deze twee dan vervolgens door elkaar en je krijgt het idee voor "StoneTrek".

Een cartoonmaker genaamd Brain Matthews heeft dit concept bedacht en heeft hier een aantal episodes van gemaakt in flash. Maak kennis met de U.S.S. Magnetize en zijn crew en bekijk hun avonturen.

Haagse bende 'Gaslaan-boys' opgerold

MisdaadIn Den Haag heeft de politie met het oprollen van een bende jeugdcriminelen de rust hersteld in de wijk De Verademing en omgeving. Tussen januari en eind maart zijn 25 pubers aangehouden die zich schuldig hadden gemaakt aan tientallen inbraken, straatroven, brandstichtingen en vernielingen.

De knapen noemden zichzelf de 'Gaslaan-boys', een verwijzing naar het nabij de wijk gelegen park Gaslaan. Slechts één van de jongens was meerderjarig. Niemand ging naar school. Ze speelden de politie in de kaart door groepsfoto's op websites te plaatsen. Op sommige internetpagina's staan de jongens met slag- en steekwapens. Via de sites communiceerden ze bovendien met elkaar.

Alle Gaslaan-boys hebben hun betrokkenheid bekend. Ze moeten zich niet alleen voor de rechter verantwoorden, maar zullen ook de schade moeten vergoeden. Volgens de politie gaat het om een bedrag tussen de 50.000 en 100.000 euro.


De Gaslaan-boys

Standen NHL per 4 april

Met nog twee weken te gaan beginnen de playoff-kandidaten zich te manifesteren. Twee ploegen zijn al zeker van thuisvoordeel in de eerste ronde, en Detroit heeft de beste papieren om de President's Trophy te winnen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers¹754221 129624119124-8-618-13-66-2-2
Philadelphia754123 119324723820-12-621-11-56-3-1
New Jersey753927 98721321323-11-316-16-66-3-1
N.Y. Islanders743336 57120925218-17-215-19-32-7-1
Pittsburgh741942 135121429010-21-89-21-54-5-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa¹745017 710728917828-7-222-10-56-2-2
Buffalo¹754623 69825122624-10-322-13-32-7-1
Montréal753927 98722322523-10-416-17-58-2-0
Toronto743532 77722724522-12-313-20-45-4-1
Boston762835 136921424615-14-813-21-53-5-2
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina²754920 610427423430-7-119-13-55-5-0
Tampa Bay754030 58523523522-12-218-18-36-3-1
Atlanta743632 67824925221-13-415-19-26-4-0
Florida753432 97721823123-9-411-23-58-2-0
Washington742538 116121428115-17-610-21-53-3-4
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit²755215 811227718924-9-528-6-37-0-3
Nashville754324 89423421628-8-115-16-75-5-0
Columbus753240 36719725520-17-012-23-36-4-0
Chicago742340 115719125713-18-510-22-63-5-2
St. Louis742040 145418826911-19-69-21-80-7-3
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary754224 99320018826-7-416-17-55-4-1
Colorado754126 89026523423-8-618-18-25-3-2
Edmonton763826 128824423918-15-620-11-65-3-2
Vancouver774030 78724023623-9-517-21-25-4-1
Minnesota763534 77721620221-16-214-18-54-6-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas¹754921 510324319626-11-223-10-36-2-2
Anaheim754023 129223520625-9-515-14-78-2-0
San Jose743726 118523622422-8-715-18-45-3-2
Los Angeles774032 58524125725-12-115-20-44-6-0
Phoenix753635 47622924918-17-318-18-17-3-0

De playoffplaatsen op dit moment:

Eastern ConferenceGPPTS
Ottawa¹*74107
Carolina²*75104
N.Y. Rangers¹*7596
Buffalo¹7598
Philadelphia7593
New Jersey7587
Montréal7587
Tampa Bay7585
Western ConferenceGPPTS
Detroit²*75112
Dallas¹*75103
Calgary*7593
Nashville7594
Anaheim7592
Colorado7590
Edmonton7688
Vancouver7787

¹ Geplaatst voor playoffs
² Zeker van divisietitel
* De divisiewinnaars plaatsen zich automatisch op plaatsen 1, 2 en 3

Microsoft aangeklaagd vanwege patentschending

Microsoft gebruikt in de Xbox 360 MPEG-2-decodeersoftware om DVD's te lezen. Nu is daar opzich niks mee, maar Lucent Technologies heeft nu een proces tegen Microsoft aangespannen omdat een patent van Lucent gebruikt wordt in deze MPEG-2-decodeersoftware. Het gaat om patent nummer 5.227.878 en heeft de naam: Adaptive coding and decoding of frames and fields of video.

Om ditzelfde patent is al eens een proces geweest tussen Lucent en Microsoft. Dit speelde in 2003 en werd 'gewonnen' door Microsoft omdat er een typefout zat in het patent. Lucent ging direct een stap hoger en de rechter gaf hun vervolgens gelijk en het patent werd ontdaan van de typefout. Microsoft is echter doorgegaan met de ontwikkeling van de Xbox 360 en de distributie, en daarom heeft Lucent Microsoft opnieuw aangeklaagd. Lucent wil van Microsoft graag een schadevergoeding zien en stuurt aan op een jury-proces. Dit maakt de uitkomst moeilijker te voorspellen en de verwachting is ook dat beide bedrijven een schikking zullen treffen.

Ook in Finland volgen ze Heracles

De verrichtingen van Heracles in de Eredivisie worden in het Finse Oulu met extra aandacht gevolgd. Mochten de Almeloërs zich zonder nacompetitie weten te handhaven op het hoogste Nederlandse niveau, dan zal Mika Nurmela de kleuren van de plaatselijk AC verdedigen.

"Als we het redden met Heracles, zijn we toch een paar maanden vrij. Ik kan mijn club in Finland dan een handje helpen, bovendien blijf ik dan fit en in conditie," aldus Nurmela. Nurmela zal dan direct de opening van het Finse voetbalseizoen met AC Oulu kunnen meemaken, als op 4 mei FC Hämeenlinna de eerste tegenstander is. Hoe lang de club uit de tweede divisie kan beschikken over de 34-jarige aanvaller is niet bekend.

Wat de toekomst van Nurmela, wiens contract bij Heracles afloopt, zal brengen is nog onzeker. "Maar zoals het er nu voor staat, wil ik zo lang mogelijk op hoog niveau blijven spelen, dus ik sta overal voor open. Ook voor een club in Nederland dus. In dat geval ben ik dus op 1 juli terug in Nederland."

'Bedgate' houdt Britse pers in de ban

Jack Straw'On-Brits' gedrag van de Britse minister van buitenlandse zaken Jack Straw (foto) houdt sinds een paar dagen de Britse pers bezig. Straw zou tijdens een vlucht van Irak naar Londen het enige bed van het toestel hebben ingepikt, waardoor zijn vrouwelijke Amerikaanse collega Condoleezza Rice op de grond moest slapen. 'Bedgate', zo kopten verschillende Engelse kranten.

De beide ministers vlogen afgelopen weekend naar de Britse hoofdstad, waar Rice premier Tony Blair zou ontmoeten. Toen bleek dat het toestel maar over één bed beschikte, bood Rice het uit beleefdheid aan Straw aan. Dat liet hij zich geen twee keer zeggen. De verraste bemanning vond Rice even later slapend op de grond, terwijl Straw het bed had ingenomen. "Een regelrechte schande", verklaarde een vrouw op een Londense radiozender. De Britse regering weigerde alle commentaar op het voorval.

Met dank aan LiamP voor de submit.

Mevrouw de President

Ondergetekende is een nakomertje uit een familiegeneratie waarvan een groot deel de tweede feministische golf heeft doorstaan. Moeders in de menopauze die zogenaamd klagend onder hun stigma van 'sexobject' gebukt gingen, dochters die al jong op het hart gedrukt kregen nog harder rond te neuken dan al die ranzige mannen die toch niet konden weten wat echte liefde was. Neem die sexistische klootzakken nooit in vertrouwen, genetisch zijn het allemaal latente verkrachters. "a Woman needs a man like a fish needs a bicycle". "When God created men she was only joking". "Alle vrouwen zijn lesbisch behalve diegenen die het nog niet weten".

Lees verder

Lammens weg bij RBC Roosendaal

Het begint een beetje een leegloop te worden bij RBC Roosendaal. De club, die aankomend seizoen in de Gouden Gids Divisie speelt, neemt na dit seizoen afscheid van Sidney Lammens. Het contract van de verdediger loopt na dit seizoen af en zal niet worden verlengd.

In het contract van Lammens was een optie opgenomen waarin stond dat er voor 1 april gesprekken moesten plaatsvinden over aanpassing van zijn contract. Die onderhandelingen hebben niet plaats gevonden, en de manager van RBC, Rob Meppelink, gaf al eerder aan dat het loon van de rechtsback te hoog ligt voor de Eerste Divisie. Lammens speelde in totaal 83 competitiewedstrijden voor de club uit Roosendaal.

Brandgevaarlijke kabels vanwege lage prijs

Icoon BinnenlandsDe brancheorganisatie voor intallateurs Uneto-Vni en die voor kabelfabrikanten Nedek luiden de noodklok over het gebruik van brandgevaarlijke kabels in gebouwen. Voor weinig geld kunnen veilige kabels gebruikt worden, maar bouwbedrijven vinden het prijsverschil te groot.

Remco van der Linden van Uneto-Vni zegt vandaag in het Algemeen Dagblad dat veel installateurs nog steeds puur op de kosten werken en pvc-kabels nou eenmaal het goedkoopste zijn. Ook hebben veel installateurs en adviseurs simpelweg nog nooit van rookvrije bekabeling gehoord. Casper Willems van Nedek zegt dat een bedrijf graag extra geld uittrekt voor een luxer tapijt, maar dat veilige bekabeling niet belangrijk gevonden wordt, omdat je die toch niet ziet. Voor een paar duizend euro, zo'n 0,1 procent van de bouwkosten, heb je extra veel brandveiligheid. Willems noemt dat een schijntje, vergeleken met de installatie van bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie.

Hoe gevaarlijk rokende kabels zijn, bleek tien jaar geleden, toen er brand uitbrak op het vliegveld van Düsseldorf. Zeventien mensen stikten in de rook die het gevolg was van de grote hoeveelheid brandend pvc, waarvan een kwart in de bekabeling zat. Inmiddels is het daarom in Duitsland verplicht om rookvrije kabels te gebruiken. In Nederland is dat echter niet zo. Uneto-Vni en Nedek hebben bij het ministerie van VROM gepleit voor het verplicht gebruik van rookvrije of -arme kabels, maar VROM weigert vooralsnog. Volgens het ministerie is de huidige bouwregelgeving veilig genoeg.

Verdonk sluit nieuwe Paarse coalitie niet uit

Rita VerdonkRita Verdonk, die zich deze week kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap van de VVD, sluit een toekomstige coalitie met de PvdA niet uit. Ze neemt daarmee afstand van eerdere uitlatingen van onder meer Jozias van Aartsen en Mark Rutte, die lieten weten niets te zien in samenwerking met de sociaal-democraten. In een interview met De Telegraaf vertelt Verdonk geen enkele grote partij te willen uitsluiten.

"Ik ga uit van de eigen kracht van de VVD en ga me absoluut niet tegen andere partijen afzetten. Na de verkiezingen in 2007 kijken we met welke partij we onze doelstellingen kunnen realiseren. Dat kan elke grote partij zijn", zegt Verdonk. "Ik voer wat dat betreft dus een heel andere koers dan Rutte." PvdA-leider Wouter Bos reageerde verrast. "Kennelijk heeft Verdonk gezien dat de felle anti-PvdA-campagne van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen, waarvoor Rutte verantwoordelijk was, faliekant is mislukt", stelt Bos.

'Slechte vorm van cabaret'
De strijd om het leiderschap bij de liberalen heeft bij de achterban voor gemengde gevoelens gezorgd. Een aantal parlementariërs vreest voor een richtingenstrijd tussen de linkervleugel (Rutte) en de rechts-conservatieve flank (Verdonk), wat het beeld van een verdeelde partij zou kunnen opleveren. Voormalig staatssecretaris en commissaris van de Koningin Henk Vonhoff noemde de procedure 'een slechte vorm van cabaret'. Hij vindt het raar dat twee leden van het kabinet campagne moeten voeren en zich moeten uitspreken over onderwerpen buiten hun portefeuille. Volgens de bejaarde liberaal had de partij best even kunnen wachten met het kiezen van een lijsttrekker.

Oud-staatssecretaris Robin Linschoten sprak zich in het televisieprogramma Barend en Van Dorp uit voor Mark Rutte. Hij ziet het als inzet voor de VVD om een linkse Kamermeerderheid te voorkomen. "Die strijd wordt gevoerd in het midden, niet op rechts", aldus Linschoten. Jacques Monasch, die in het verleden betrokken was bij verkiezingscampagnes van de PvdA, ziet juist kansen voor Verdonk. "Ze presenteert zich met succes als een sterke leider, een vrouw die niet aan aftreden denkt, maar aan optreden. Net als Fortuyn kan ze de traditionele, arbeidereske achterban van de PvdA wegtrekken", aldus Monasch.

Persconferentie
Rita Verdonk zal vanmiddag haar kandidatuur verder toelichten op een persconferentie. De keuze van de locatie, de Bouw-RAI en niet het Haagse perscentrum Nieuwspoort, lijkt te zijn ingegeven door de wil zich te positioneren als een politieke buitenstaander, net als Pim Fortuyn in 2001. Een andere overeenkomst met Fortuyn is het inschakelen van campagneleider Kay van der Linde, die Fortuyn bijstond toen deze zich opwierp als leider van Leefbaar Nederland. Van der Linde heeft als 'spindoctor' ruime ervaring opgedaan in de Verenigde Staten, waar hij zowel Democratische als Republikeinse politici begeleidde.

Met dank aan paddy voor de submit.

Shevchenko CL-topscorer aller tijden

AC Milan-spits Andrei Shevchenko is na dinsdagavond topscorer aller tijden in de Champions League. De 29-jarige Oekraïner passeerde Raúl dankzij zijn doelpunt in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Olympique Lyon.

Shevchenko staat nu op 52 treffers in het kampioenbal, eentje meer dan Raúl. In het seizoen 1997/1998 maakte Shevchenko namens Dinamo Kiev zijn eerste doelpunten in de Champions League, waaronder een fameuze hattrick bij FC Barcelona.

Shevchenko’s teller bij Kiev stokte bij negentien goals, de rest maakte hij in dienst van AC Milan. Op de ranglijst aller tijden van alle Europese bekertoernooien deelt Shevchenko nu de tweede stek, samen met Eusebio. Het duo heeft 56 treffers (Sheva maakte er ooit vier in de UEFA Cup). Aanvoerder van dat klassement is Gerd Müller, die liefst 62 maal het net liet bollen.


Topscorers Champions League aller tijden:

#Speler:Clubs:Goals:
1.A. ShevchenkoDinamo Kiev/AC Milan52
2.RaúlReal Madrid51
3.T. HenryAS Monaco/Arsenal46
4.R. van NistelrooijPSV/Manchester United44
5.A. Del PieroJuventus40

Christelijke site ineens pornosite

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Wie tot vorige maand op www.onewaywebwijzer.nl kwam, kreeg een website te zien met een jaargids waar een groot aantal christelijke websites te vinden was. De site was bekend onder gelovigen en veel kerkelijke websites hadden er een link naar. Helaas verliep afgelopen maand de registratie van de url. Op 24 maart is hij opnieuw geregistreerd, deze keer door een bedrijf van de Britse Maagdeneilanden.

Het bedrijf wist wel raad met de url, die bij veel christenen bekend was, en maakte van de site een Duitse pornosite. Dit is nog niet tot iedereen doorgedrongen en veel websites hebben nog links naar de webwijzer. Gisteren sloeg een webmaster alarm. De uitgever van de webwijzer, Everread, uit Wijk bij Duurstede, zegt dat ze een waarschuwend mailtje gestuurd hebben naar zoveel mogelijk sites die naar www.onewaywebwijzer.nl linkten, maar volgens de webmaster die alarm sloeg hebben ze niets ontvangen.

Dronkaard rijdt met 10 km/u over de snelweg

Icoon PolitieKordaat ingrijpen van een medeweggebruiker heeft ertoe geleid dat een dronken automobilist geen brokken veroorzaakt heeft. De dronkaard, een 40-jarige man uit Polen, reed met een vaartje van tien kilometer per uur slingerend over de snelweg tussen Arnhem en Nijmegen. Een 48-jarige Nijmegenaar ging voor hem rijden, waardoor de Pool tot stoppen werd gedwongen.

De Nijmegenaar haalde hierop de sleutels uit het contact van de dronkenlap, en waarschuwde de politie. Bij controle bleek vervolgens dat de Pool zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Hij is meegenomen naar het bureau en vastgezet.

Met dank aan punt.nl en TheLuggs voor de submit.

AZ-trainer Van Gaal steunt Blind

Na de bevochten 3-2 overwinning dinsdagavond op NAC Breda schaarde AZ-coach Louis van Gaal zich vierkant achter zijn Ajax-collega Danny Blind. "Ik leef met hem mee. Ik geef mijn steun aan hem", aldus Van Gaal.

Met die woorden doelde Van Gaal op de forse kritiek die Blind zondag uitte op scheidsrechter Luinge tijdens de competitiewedstrijd tegen Roda JC. Blind wond zich vooral op over de schijnbare willekeur waarmee Luinge met de extra speeltijd omsprong. Dinsdag had Van Gaal dezelfde negatieve indruk van arbiter Haverkort.

"Hij gaf na de tweede helft drie minuten extra speeltijd aan, maar daar gingen we dik overheen. Daardoor speelden we nog bijna gelijk ook. Het is toch van de gekke dat we afhankelijk zijn van het humeur van een scheidsrechter om te ervaren hoeveel tijd er werkelijk wordt bijgetrokken? Het is de hoogste tijd voor objectieve maatstaven, die in mijn ogen de vierde official zou moeten hanteren. Want zoals het nu bij de scheidsrechters gaat, is belachelijk," aldus Van Gaal.

Toevallig ontmoeten Van Gaal en Blind elkaar aankomende zondag in de ArenA voor de competitiewedstrijd Ajax - AZ.

WK zwemmen: Schreuder naar halve finale

Tijdens de ochtendsessies bij het wereldkampioenschap zwemmen in Shanghai heeft Hinkelien Schreuder zich voor de halve finale op de 100 meter rugslag geplaatst. De Nederlandse klokte een matige 1.00,89, dat goed was voor de veertiende plaats. De snelste tijd in de series was voor de Nieuw-Zeelandse Hannah McLean (59,11).


Robin Van Aggele wist zich ook te plaatsen voor de halve finale. Op de 100 meter schoolslag zwom hij een tijd van 1.00,19, de Griek Romanos Alyfantis was het snelst met 58,90.

Bas van Velthoven en Bastiaan Tamminga bleven in de series steken. Van Velthoven eindigde als 26e op de 200 meter vrije slag in een tijd van 1.48,91. Tamminga redde het niet op de 100 meter vlinderslag. In 53,72 werd ook hij 26e.

DVD: Wallace and Gromit


Ice Princess Cover


Animatiefilms zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit het filmlandschap. Dreamworks en Pixar toveren de ene na de andere film uit de computer, waardoor computergeanimeerde films de normaalste zaak van de wereld zijn geworden. Gelukkig is er ook een studio die de zaken flink anders aanpakt. Aardman Animation werkt namelijk met zogenaamde Claynimation: poppetjes en decors die uitsluitend uit klei bestaan. Een flinke klus, want elke frame moet gekleid worden, maar het levert een bijzonder origineel resultaat op. Het succes begon eigenlijk met een drietal korte filmpjes van het merkwaardige duo Wallace & Gromit; een Britse uitvinder met zijn briljante hond, die beiden een voorliefde hebben voor kaas. Na deze kortere filmpjes werd het tijd voor een volledige film: Chicken Run. Deze film over kippen die proberen te ontsnappen van de boerderij was zo'n succes dat de weg vrij lag voor het speelfilmdebuut van Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit. Sinds kort is deze typisch Britse film op DVD te koop.

Punten Ronde 31

Het is tijd voor de punten uit de 31e ronde van de FOK!voetbalmanager en het is, drie rondes voor het einde, nog steeds spannend.

We hebben twee weekwinnaars, Finkelstein en Ramin behaalden beiden 63 punten. primator eindigde met 62 punten als derde. een gedeelde vierde plaats was er voor bigfatW00t, e10, ISIDE en meneerdeman, die allen 59 punten behaalden.

In het algemeen klassement is het nog steeds spannend. BassieD gaat nog steeds aan de leiding, hij heeft 1524 punten. BliksemSchigt staat tweede met 1462 punten. MSNMGH staat met 1453 punten derde. Toinecents staat vierde en Brasil staat vijfde met 1432 punten.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar MHEKEBDETH met 55 punten, Twijzel boppe eindigde met 52 punten als tweede en ouwe pakte met 51 punten de derde plaats.

In het algemeen klassement bij de subleagues is de leiding nog steeds in handen van Tha League. Scribbly staat tweede met 1321 punten en II Mondo is derde met 1318 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot vrijdag 7 maart 18:00 uur.

Bob de Jong denkt aan nieuw team

Schaatser Bob de Jong denkt na over de mogelijkheid een nieuwe ploeg van de grond te tillen. De olympisch kampioen op de 10.000 meter heeft geen sponsor nadat zijn contract bij Team Telfort niet werd verlengd.

De Jongs ploeg zou vanwege de prestaties van de initiatiefnemer zonder moeite een A-status kunnen krijgen. ”Er zijn genoeg goede schaatsers beschikbaar om een team op de been te brengen dat kan concurreren met de huidige topformaties”, aldus De Jong. ”Gerard van Velde en Paulien van Deutekom zitten momenteel zonder team en daarnaast zijn er bij TVM nog een paar goede schaatsers buiten de boot gevallen.”

Nog altijd snapt De Jong weinig van zijn gedwongen vertrek bij Telfort: ”De meesten hebben mij gebeld. Ook zij waren overdonderd. Ze snapten niet wat er aan de hand was. Telfort richt zich op sprint, middenlange afstand en allround. Hoe zit het dan met Gretha Smit? Het blijft een vreemde zaak.”

Winst Tamaëla, verlies Van Gemerden

De Nederlandse tennissers hebben dinsdagavond wisselende resultaten geboekt in challengertoernooien.

Elise Tamaëla won in de eerste ronde van Dinan van de Poolse Joanna Sakowicz: 6-2, 6-2. De 22-jarige Culemborgse heeft dit seizoen al drie challengers op haar naam geschreven en nadert gestaag de top-100. In de volgende ronde kruist Tamaëla de degens met Sandra Kloesel of Agnieszka Radwanska.

In Monza, net als Dinan met gravel als ondergrond, viel al snel het doek voor Melle van Gemerden. Onze landgenoot verloor van Alex Calatrava: 6-7, 5-7. Afgelopen week haalde Van Gemerden nog de halve eindstrijd in het toernooi van Napels.

Verdonk zet terreurverdachten land uit

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie treedt hard op tegen criminele illegalen en vermeende terroristen. In toenemende mate worden ze Nederland uitgezet, zo bleek vanavond uit een reportage van het tv-programma NOVA. Het programma kreeg inzage in nog niet eerder gepubliceerde cijfers van de immigratie- en naturalisatiedienst IND, na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Uit de door de IND verstrekte cijfers blijkt dat het aantal ongewenstverklaringen de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld is (van 974 maal in 2002 tot 2.177 keer in 2005). Het ongewenst verklaren van vreemdelingen is vooral bedoeld om criminele vreemdelingen het land uit te krijgen. Sinds enige tijd wordt het middel ook ingezet tegen vermeende terroristen.

De minister verklaarde zelf in NOVA dat ze de afgelopen anderhalf jaar 30 vreemdelingen die verdacht werden van terrorisme ongewenst heeft verklaard; het betrof 19 Afrikanen (waarvan 10 Algerijnen en 6 Marokkanen), 9 Aziaten, één Europeaan en één statenloze. Daarvan zijn er inmiddels 16 daadwerkelijk het land uitgezet. Een aantal anderen vertrok uit eigen beweging. Verdonk gaf aan deze tactiek vaker te willen toepassen: ''Mensen die een gevaar zijn voor onze openbare orde of de veiligheid van de staat horen niet in Nederland. Als ik ze dan ongewenst kan verklaren, dan zal ik dat zeker doen. Het beleid kan op dit punt nog effectiever.''

Een aantal advocaten maakt zich zorgen over de rechtsgang. De ongewenstverklaring bij vermeende terroristen is vaak gebaseerd op een ambtsbericht van de AIVD. De onderliggende stukken blijven echter geheim voor de verdachte en zijn advocaat. De advocaten vrezen ook dat hun cliënten worden mishandeld of gevangen gezet in het land waarnaar ze worden uitgezet. Minister Verdonk zei dat van tevoren uitgebreid onderzoek naar de veiligheid van de ongewenst verklaarden in dit soort landen wordt gedaan.

Stevige dijen en heupen

Stevige dijen en heupen zijn een vrouwelijke eigenschap die -in weerwil van het slankheidsideaal- door veel mannen hogelijk worden gewaardeerd. Dit schijnt genetisch bepaald te zijn, met een hoge vruchtbaarheidsuitstraling of zo, maar in gewone mensen taal: indien in de juiste proporties, is 't gewoon geil.

Jammer eigenlijk dat het laatste topic hierover op FOK!s Babes & Hunks forum een beetje is doodgebloed. Misschien dat dit filmpje (beetje NSFW) de liefhebbers kan bekoren!

BTW, voor de fans: topic nummer's één, twee en drie.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.