Uitslag Barcelona - Benfica

FC Barcelona heeft de halve finales van de Champions League bereikt. In het eigen Nou Camp versloegen de Spanjaarden het Portugese Benfica met 2-0.

De ontmoeting tussen twee Nederlandse coaches, Frank Rijkaard en Ronald Koeman, was niet zo sprankelend als vorige week, maar bevatte ditmaal wel doelpunten. Al na vier minuten kregen de Catalanen een strafschop cadeau. Een voorzet van Mark van Bommel belande op de hand van Petit, en arbiter Michel liet er geen twijfel over bestaan. Het eerste doelpunt bleef echter uit, Ronaldinho schoot slap in en doelman Moretto redde attent. Toch ging Barcelona door met aanvallen, want het had een doelpunt nodig om verlenging te voorkomen.

Benfica-verdediger Beto verspeelde na negentien minuten slordig de bal en Samuel Eto'o stal deze. De lage voorzet kon niet uitblijven en Ronaldinho hoefde enkel zijn voet tegen de bal te zetten om deze in de touwen te laten verdwijnen. In de rest van het eerste bedrijf was het Benfica dat vrij machteloos probeerde langs de sterke Catalaanse verdediging te komen. De Spaanse koploper had kunnen rusten met 2-0, maar tijdens de thee was de stand slechts 1-0.

Daardoor geloofde Benfica er nog in, want één doelpunt zou genoeg zijn. Toch kon het niet veel gevaarlijker worden dan in de eerste helft, maar datzelfde gold voor de Spanjaarden. Samuel Eto'o meette zichzelf een gele prent aan na een schwalbe. Met nog een tiental minuten op de klok kwam de Portugese spits Simão vrij voor Barça-goalie Valdés, maar mikte centimeters naast de Spaanse goal.

Met nog enkele minuten te spelen zette Benfica alles op alles, maar ook invaller Laurent Robert kon met een aantal opmerkelijke missers geen verandering in brengen, ook al speelde Barcelona in de tweede helft minder goed dan de Portugezen. Toch was het Barcelona dat de wedstrijd in de laatste minuut volledig besliste. Invaller Ludovic Giuly kreeg de bal met een mooie stift bij Eto'o, die vrij gemakkelijk af kon ronden. In de halve finales ontmoet Barcelona AC Milan, dat gisteren te sterk was voor Olympique Lyon.