AZ-trainer Van Gaal steunt Blind

Na de bevochten 3-2 overwinning dinsdagavond op NAC Breda schaarde AZ-coach Louis van Gaal zich vierkant achter zijn Ajax-collega Danny Blind. "Ik leef met hem mee. Ik geef mijn steun aan hem", aldus Van Gaal.

Met die woorden doelde Van Gaal op de forse kritiek die Blind zondag uitte op scheidsrechter Luinge tijdens de competitiewedstrijd tegen Roda JC. Blind wond zich vooral op over de schijnbare willekeur waarmee Luinge met de extra speeltijd omsprong. Dinsdag had Van Gaal dezelfde negatieve indruk van arbiter Haverkort.

"Hij gaf na de tweede helft drie minuten extra speeltijd aan, maar daar gingen we dik overheen. Daardoor speelden we nog bijna gelijk ook. Het is toch van de gekke dat we afhankelijk zijn van het humeur van een scheidsrechter om te ervaren hoeveel tijd er werkelijk wordt bijgetrokken? Het is de hoogste tijd voor objectieve maatstaven, die in mijn ogen de vierde official zou moeten hanteren. Want zoals het nu bij de scheidsrechters gaat, is belachelijk," aldus Van Gaal.

Toevallig ontmoeten Van Gaal en Blind elkaar aankomende zondag in de ArenA voor de competitiewedstrijd Ajax - AZ.