Petacchi: "Boonen respecteert anderen niet"

Michel (Baraja)
Alessandro Petacchi is licht geďrriteerd over enkele uitspraken van Tom Boonen. De wereldkampioen verweet Petacchi lichtzinnigheid.

Boonen vindt dat Petacchi te makkelijk denkt over de Vlaamse wedstrijden: ”Hij dacht die koerskes hier eens rap op te kuisen, maar zo gaat dat niet. Petacchi blijft met mij de beste sprinter, maar daarmee houdt het op.”

Petacchi reageert stekelig op deze uitspraken: ”Boonens oordeel interesseert me niet. Ik geef geen commentaar op anderen. Ik respecteer hen. Boonen niet.” De spurter van Team Milram geeft hoog op van zijn nederigheid: ”Ik heb grote renners geklopt, maar bescheidenheid siert de mens. Kijk maar naar Zabel. Zo’n palmares, maar de nederigheid zelf. Dáár heb ik respect voor.”

”Ik heb het grootste respect voor Tom, als renner, als atleet, als fenomeen”, vervolgt Petacchi. ”Maar ik hou er niet van dat hij commentaar geeft op mij. Ik won de meeste wedstrijden van alle profs de laatste drie jaar. Boonen zal me wel eens kloppen, twee op de tien keer misschien.”