Mama is lief!

Arjen (Mr_Belvedere)

Mama heeft voor mij een nieuw spel gekocht. Ik heb heel hard gewerkt op school, want mama heeft mij beloofd dat ik een nieuw spelletje krijg voor de computer als ik een goed rapport heb. Mama is heel lief voor mij! Ik hou van mama!

Gisteren heb ik mijn rapport laten zien aan mama. Ik had allemaal zessen! "Zie je nou wel schat?! Als je maar goed je best doet kun je echt wel voldoendes halen!" Mijn mama is heel slim en weet alles. "Maar je hebt mij een nieuw spelletje beloofd mama!", riep ik aan de andere kant van de eettafel. Papa las, zoals altijd, de krant en keek tegelijkertijd naar het Sportjournaal.

Hem maakt het niet zoveel uit of ik goede punten haal. Papa vindt mij heel lief als ik rustig aan het spelen ben. Papa is moe als hij thuis komt en gaat altijd slapen. Mama zucht. "Okee, zaterdag gaan we naar de winkel. Heb je al een spelletje uitgezocht?" Ik knik driftig ja. Ik ben al maanden op het internet aan het kijken geweest naar de nieuwste spelletjes en heb mijn verlanglijstje allang klaar. Ik geef mama het uitgeprinte lijstje.

"Black? Far Cry? Doom 3.. Doom? Dat klinkt erg eng!", denkt mama hardop. "Niet waar!", schreeuw ik, "Iedereen op school speelt Doom! Het is echt hardstikke leuk!" Mama kijkt wantrouwend naar mij en ik voel mijn oren rood worden. "Echt waar mama!", schreeuw ik nog een keer. Mama zucht weer. Mama zucht altijd heel veel.

Vandaag zijn we naar de speelgoedwinkel geweest en mama gaat Doom 3 voor mij kopen! "Schat. Er staat iets van 18+ op de doos. Is dit echt wel geschikt voor jou?", vraagt mama nogmaals. "Jaweeeeheeeeeel!", zeur ik,"Ik wil Dooohoooom!" Ik houd de doos stevig vast terwijl mama betaalt. Mama is lief! "Ik wil naar huis!", schreeuw ik. "Nog even niet schat. Mama wil nieuwe kleertjes voor je kopen" "Neeeeeeeej! Ik wil naar huis!", schreeuw ik nu keihard. "Kom nou lieverd. Je moet echt nieuwe kleren!" "Naar huuuiiiisss!", gil ik. Mama gaat met mij meer naar huis.

Ik ren de trap op naar mijn kamer. "Wel de koptelefoon op!", roept papa vanachter de krant. "Ja papa", hijg ik hem na. Ik scheur de verpakking aan flarden, zet de koptelefoon op en zet het scherm en computer aan. Doom 3 laadt... Waauuuww! Gaaf! Monsters! Die ga ik kapot schieten! "Sterf kankerhond!", gil ik door mijn kamer. "Vreet kogels! Val kapot!" Ik schiet alles overhoop! Doom is cool! Zachtjes hoor ik "eten!", maar ik trek me er niets van aan. Ik moet eerst die vuurspuwende monsters afknallen! Sterf! Val dood neer! Maar opeens wordt de koptelefoon van mijn hoofd gerukt. "Eten! Nu!", roept mama boos. "Ik moet nog eventjes!", gil ik, maar mama zet de computer uit! "Neeeeeee!!!!!!! Ik had nog niet gesaved.", schreeuw ik boos, "nu moet ik helemaal opnieuw beginnen!" Mama zucht, "Kom. Je eten wordt koud." Boos loop ik achter mama aan. Mama is stom! En het eten is ook niet lekker! Toch prop ik alles naar binnen tot mijn wangen bol staan en ik bijna stik. "Doe nou rustig schat. Dat spelletje loopt niet weg hoor." Ik kijk mama kwaad aan en slik toch dapper al het eten door. "Ik ben klaar!", roep ik en ren naar boven. Terug naar Doom! Sterf stomme vuurgooier! Ik ga je afmaken! Dan komt mama in mijn kamer.

"Lieverd. Je moet naar bed." "Alsjeblieft? Nog eventjes maar? Toe nou! Ik hoef alleen nog maar dit level en dan ben ik klaar! Ah kom op zeg, nog eventjes maar! Heel eventjes! Mamaaaaaaaaaaaaaa!" Mama zucht,"Nee schat. Het is al veel te laat en je moet nu echt naar bed anders ben je morgen moe.". "Neeeheeej! Ik wil spelen!!!! Nog eventjes maar." "Okee, nog vijf minuutjes dan." Dan kijkt mama op het scherm en ziet de monsters. Mama kijkt naar het scherm, dan weer naar mij en dan weer naar het scherm. "Cool he!", roep ik. "Moet je kijken mama!" en ik laat aan mama zien hoe je met een machinegeweer een zombie door zijn hoofd schiet. "Hahaha! Hij is dood!", gil ik. Mama kijkt weer naar het scherm, maar zegt niets.

"Nu gaan slapen schat", fluistert ze. Ik save en zet de computer uit. Mama knuffelt mij en geeft me een kus. "Welterusten lieverd." "Welterusten mama!". Mama is lief!