Schots kampioenschap beslist

Corné (Curchulain)
Met een 1-0 overwinning op naaste concurrent Heart of Midlothian is Celtic voor de 40e keer in de historie kampioen van Schotland geworden. Met nog zes wedstrijden te spelen is de voorsprong van 20 punten op Hearts niet meer te overbruggen voor de club uit Edinburgh.

Celtic kende een droomstart van de wedstrijd tegen de club van interim-manager Valdas Ivanauskas. John Hartson gaf zichzelf al in de derde minuut een cadeautje ter ere van zijn 31e verjaardag en zette de Glaswegians op voorsprong. Op het veld was van verschil nauwelijks sprake. In een fysieke wedstrijd waren de Hearts meer dan de gelijke van de Bhoys, maar keeper Artuc Boruc en zijn verdediging hielden het droog. Wegens buitenspel werd wel een inzet van Andy Webster afgekeurd en claims over een penalty na een ongelukkige actie van Bobo Balde werden weggewuifd terwijl Ivanauskas naar de tribune werd verwezen vanwege zijn protest.

Nu de strijd om de eerste plaats voorbij is kan gekeken worden naar de tweede plaats, die ook recht geeft op het spelen van Champions League-voorrondes. De Rangers zijn inmiddels Hearts tot op drie punten genaderd. Aanstaande zaterdag staan thuiswedstrijden tegen respectievelijk nummer tien Dunfermline en nummer zeven Motherwell op het programma.