Gascoyne op non-actief

Olga (Nuongirl)

Verschillende media melden dat Mike Gascoyne het team van Toyota F1 zou hebben verlaten. Eind 2003 werd Gascoyne nog als grote vangst binnengehaald bij het Japanse raceteam.

Hoewel de seizoensstart van het team van Toyota slecht was, ging het tijdens de Grand Prix van Australië al weer een stuk beter. Ralf Schumacher wist zijn Toyota zelfs naar de derde plek te sturen in Melbourne.

Tegenover Grandprix.com wilde Gascoyne zelf niet verder gaan dan het standaard "geen commentaar". Dat is opvallend omdat dergelijke geruchten in de Formule 1 meestal gelijk worden tegengesproken als zij op onwaarheden blijken te berusten.

Aan de andere kant zou het vertrek van Gascoyne erg verrassend zijn omdat er helemaal niets bekend was over enige spanningen tussen Gascoyne en zijn werkgever.

Update 05-04 @ 13.1:
Vanochtend is bekend gemaakt dat Mike Gascoyne voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld. De Brit is geschorst vanwege een fundamenteel meningsverschil.

Toyota liet in een verklaring weten: "Vanwege een fundamenteel verschil van mening over de technische werkzaamheden van het Formule 1-team, heeft Toyota Motorsport technisch directeur Mike Gascoyne voor onbepaalde tijd geschorst." In december 2003 kwam Gascoyne bij het team van Toyota. Hij behoort met Adrian Newey en Ross Brawn tot de best betaalde ingenieurs in de Formule 1.