Uitslag Juventus - Arsenal

Arsenal heeft zich voor het eerst in de geschiedenis gekwalificeerd voor de halve finales van de Champions League. The Gunners bleven eenvoudig op been in Delle Alpi (0-0), na de 2-0 in Londen.

Juventus moest het doen zonder de geschorsten Patrick Vieira, Mauro Camoranesi en Jonathan Zebina. Bovendien raakte Alessandro Del Piero niet tijdig fit. Fabio Capello was dus genoodzaakt tot improvisatie en startte met Giuliano Giannichedda in de basis. Lilian Thuram werd verrassend genoeg gepasseerd. Arsene Wenger bracht weinig wijzigingen aan ten opzichte van het heenduel. Fredrik Ljungberg maakte z’n rentree en dat ging ten koste van Robert Pires.

De Bianconeri probeerden gedoseerd aan te vallen, maar Trezeguet en Ibrahimovic werden maar moeizaam bereikt. Nedved sloot geregeld bij, maar het meeste gevaar kwam nog van Zambrotta. De international scoorde bijna van afstand. Op enkele minuten na controleerde Arsenal de eerste helft. Het duo Fabregas/Henry was andermaal een bron van gevaar. Na zo’n half uur nam Henry de bal op fabuleuze wijze aan, om met links te vuren. Buffon lag echter in de weg. Vlak daarna brak Eboué door op rechts. De Ivoriaan treuzelde met passen, waardoor Juve zich achterin hergroepeerde.

Ook in de tweede helft bleef een offensief van Juventus aanvankelijk uit. Trezeguet en Ibrahimovic kregen de lange ballen nauwelijks onder controle. The Gunners leunden genoegzaam achterover en Henry loerde op een uitbraak. Pas rond het uur kreeg Juventus haar eerste grote mogelijkheid: Trezeguet gleed een voorzet van Chiellini net niet binnen. In de hierop volgende counter gooide Fabregas de ontmoeting bijna in het slot.

Een rode kaart van Nedved bleek de doodsteek voor Juventus. De Tsjech, die matig speelde, maakte een domme overtreding op Eboué met een gele kaart op zak. Het was een actie die de frustratie van de thuisploeg goed typeerde, want Lehmann werd nauwelijks op de proef gesteld. Arsenal verzuimde via Hleb en Ljungberg Italië met een zege te verlaten, maar veel zal dat de mannen van Wenger niet deren. Juventus struikelt net als in 2005 (Liverpool) over een Engelse opponent die in eigen land tegenvallend presteert.

Juventus - Arsenal 0-0*

Scheidsrechter: Fandel (Dui)
Toeschouwers: 50.000
Geel: Chiellini (Juventus), Flamini, Reyes** (Arsenal)
Rood: Nedved


* = naar halve finale
** = geschorst voor het komende CL-duel

Opstellingen

Juventus: Buffon, Zambrotta, R. Kovac, Cannavaro, Chiellini ( 65. Balzaretti), Mutu ( 60. Zalayeta), Emerson, Giannichedda, Nedved, Trezeguet, Ibrahimovic.

Arsenal: Lehmann, Eboué, Touré, Senderos, Flamini, Hleb, Ljungberg, Gilberto, Fabregas, Reyes ( 62. Pires), Henry.

Submitter:  Bron: FOK!