PoPoLoCrois

In Japan zijn strips (manga) en tekenfilms (anime) reeds tientallen jaren razend populair. Al in 1997 kon men genieten van de serie \"The Legend of PoPoLoCrois\" en verscheen ook de game op de PlayStation 1. Tot nu toe kon alleen Japan van PoPoLoCrois genieten, maar nu is de game door firma Agetec ook uitgegeven voor de Verenigde Staten en Europa.


Beelden uit de tekenfilmserie

In de game neem je de rol van de tienjarige Pietro op je. Pietro is de zoon van koning Paulo en koningin Sania in het kleine koninkrijk PoPoLoCrois. Op een dag ontdekt Pietro dat zijn moeder helemaal niet dood is, zoals hem altijd door zijn vader is voorgehouden, maar in een soort coma is. Pietro komt er achter dat zijn moeder het land heeft verdedigd tegen boosaardige invloeden.

Helaas is daardoor haar ziel meegesleurd in de eeuwige duisternis. Pietro verzamelt alle moed bij elkaar en gaat op zoek naar middelen om zijn moeder te redden. Daar is koning Paulo helemaal niet blij mee, maar Pietro gaat op avontuur!

Net als de tekenstijl is de opbouw van de wereld in PoPoLoCrois klassiek te noemen. Je bekijkt de omgeving van bovenaf (isometrisch), waarin je platte poppetjes in een driedimensionale wereld ziet. De besturing van je personages gaat alleen in de windrichtingen en de camerahoek is niet te veranderen. In het ongeveer dertig uur durende RPG bezoek je onder andere zwevende werelden, bossen, kerkers en grotten.

Natuurlijk kom je diverse monsters tegen die je proberen een kopje kleiner te maken. Dat blijft echter veelal bij proberen, want behalve de boss-monsters is er nagenoeg geen enkele vijand die jouw party ook maar een beetje op zijn knieën krijgt. Het grootste deel van de gevechten is supermakkelijk.