Leider Samuel Sanchez wint weer in Baskenland

Na de tweede etappe heeft Samuel Sanchez opnieuw een etappezege behaald in de Ronde van Baskenland. De leider van het algemeen klassement sprong weg in een lastige aankomst bergop.

De etappe van vandaag was weer behoorlijk heuvelachtig te noemen met vijf beklimmingen, waarbij op de laatste helling de eindstreep getrokken werd. In het begin waren enkele opgaves te noteren. Onder andere Frank Schleck, die nummer 5 stond in het algemeen klassement moest opgeven door een val en werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Ivan Parra en Egoi Martinez waren voor een groot gedeelte van de rit voorin te vinden. Nadat zij gepakt werden door het peloton, volgden nieuwe uitlooppogingen, maar die zouden geen zoden aan de dijk zetten. In plaats daarvan viel het peloton in brokken uit elkaar en ging een groep van tachtig zich opmaken voor de finish in Lerin, waarbij het gemiddelde stijgingspercentage in de laatste kilometer boven de 10% ligt.

In deze kilometer waren aanvallen te noteren van Angel Gomez, Leonardo Bertagnolli en Alberto Contador. Geen van allen kregen echter veel ruimte. Het was leider Samuel Sanchez die met een laatste krachtsinspanning wegreed uit het pak en de etappe op zijn naam schreef. In het algemeen klassement blijft de Bask logischerwijs eerste, gevolgd door Alberto Contador. Michael Boogerd eindigde als tiende in deze etappe en staat zodoende nog steeds in de hoogste regionen van het algemeen klassement.

Uitslag derde etappe Segura - Lerin (170 km)

#CoureurTijd
1.Samuel Sanchez (Spa)4:07.36
2.Davide Rebellin (Ita)0.01
3.Alberto Contador0.02
4.Alessandro Bertagnolli (Ita)z.t.
5.Angel Gomez (Spa)z.t.

Algemeen klassement:

#CoureurTijd
1.Samuel Sanchez (Spa)11:41.07
2.Alberto Contador0.02
3.Davide Rebellin (Ita)0.03

Submitter:  Bron: Fok!