FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 augustus 2005

Wijvenpraat

Zo las ik dus van de week het bericht dat de man moeite heeft om vrouwenstemmen te begrijpen. Het geluid zou doorgesluisd worden naar een gedeelte van de hersenen dat complexe boodschappen ontcijfert. Daarentegen wordt stemgeluid van andere mannen doorgestuurd naar het gedeelte van de hersenen dat gewoon geluid verwerkt. Nu kwam de onderzoeker, psycholoog Michael Hunter, met de briljante conclusie dat het aan de hoogte en diversiteit van de vrouwenstem lag.

Hoog en divers? Ja dááháág! Als de gemiddelde vrouw tegen een gemiddelde man zegt: 'zal ik je eens even lekker pijpen', heeft die man niet meer dan 0,3 seconden nodig om volmondig 'uiteraard!' te roepen en zijn Willy tevoorschijn te halen. Nee, dat kan het niet zijn. Maar wat is het dan wel? Het antwoord lijkt mij vrij simpel: de omgang met vrouwen vereist een gigantische hoeveelheid capaciteit van onze hersenen.

Neem nou een doodnormale vraag als: 'hoe staat deze blouse?' Het antwoord: 'nou, als je hem erg ver uitrekt, past hij net over je enorme reet,' is, hoewel vaak de waarheid, natuurlijk geen optie. Zeker niet als het je vriendin is en je de eerste drie maanden nog wat te neuken wilt hebben. Dus ga je op zoek naar het diplomatieke antwoord, maar dat is niet zo één twee drie gegeven.

Allereerst moet je vaststellen wat de daadwerkelijke vraag is. Is de blouse bijvoorbeeld oud dan is de echte vraag: ben ik niet teveel aangekomen? Is de blouse nieuw dan is de echte vraag: ik heb deze blouse tegen beter weten in, in een maat gekocht die ik vorig jaar had. Is het te zien dat de knoopjes bijna op springen staan? Wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt als de vraag bij de oude blouse, maar dan met als extraatje dat ze er net 85 euro voor heeft uitgegeven. Een verkeerd antwoord kan in beide gevallen leiden tot een avond dikke depressie en bij de nieuwe blouse, tot een ritje naar de winkel om hem terug te brengen. Maak je trouwens vooral niet druk over een antwoord in de categorie modebewustzijn. Er is geen vrouw die denkt dat we daar onder lijden.

Nu we hebben vastgesteld wat de vraag is, kunnen we ons gaan concentreren op het antwoord. De waarheid is, zoals eerder gezegd, een big no no, maar een leugen gaat er bij de dames meestal ook niet in. Ze zijn dan toch weer niet helemaal achterlijk. Het moet dus een antwoord zijn dat de waarheid tot het uiterste rekt, zonder ongeloofwaardig te worden. Een countervraag met daar achteraan het antwoord is altijd de beste optie: 'is die blouse nieuw? Hij staat je echt goed!' Vergeet hierbij vooral niet het uitroepteken aan het eind. Zowel bij de oude als de nieuwe blouse heb je dan twee complimenten in één gegeven: haar feilloze kledingkeuze en haar gelijk gebleven figuurtje. Ze zal dan tevreden met zichzelf, en veel belangrijker, tevreden met jou, de dag vervolgen.

De mannelijke hersenen hebben het dus niet makkelijk, zeker niet als je bedenkt dat het antwoord direct moet aansluiten op de vraag. Iedere hapering of twijfel zal door de vrouw meteen geïnterpreteerd worden als een negatief antwoord op de onderliggende vraag. En dan heb ik het nog niet eens over een moeilijke vraag als: 'vind je me nog net zo aantrekkelijk als toen je me voor het eerst ontmoette?'

Het komt mij daarom in het geheel niet vreemd voor, dat het geluid dat door vrouwen wordt geproduceerd direct naar een deel van de hersenen gaat dat zeer complexe boodschappen kan verwerken. Stel je voor dat het geluid eerst naar het simpele kroegpraat-deel van je hersenen gaat, je er dan achter komt dat het antwoord daar niet vandaan kan komen en je dan nog een heel ander deel van je hersenen moet inschakelen.

We zouden de rest van ons leven pikstraf hebben.

"Sterke groei Japanse online gaming markt verwacht"

De brancegroep Onlinegameforum schat in dat de markt voor online games in Japan dit jaar met 62% zal stijgen, naar zo'n 687 miljoen euro. De Japanse markt volgt hiermee de groeitrend die al langer gaande is in de rest van de wereld.

De cijfers, genoemd in de Japanse Mainichi Shimbun krant suggereren dat de omzet in de online games markt te Japan dit jaar meer dan 93,8 miljard Yen zal bedragen, zo'n 687 miljoen euro. Vorig jaar was de totaalomzet van deze markt nog 57,8 miljard Yen (423 miljoen euro)

Naast traditionele PC mmorpg's verwacht men dat de verdere groei sterk gestimuleerd zal worden door de launch van de next-gen consoles die sterk bouwen op online gaming.

Belgische abdij moet bierverkoop staken

Icoon opmerkelijk nieuwsBelgische monniken uit het Belgische Westvleteren hebben hun bierverkoop moeten staken, omdat deze als beste uit een stemming kwam op www.ratebeer.com. Het bier uit de abdij werd, nadat het was uitgeroepen tot beste biertje, zo veel besteld dat de monniken dit niet meer konden bijbenen.

Duizenden mensen uit meer dan 65 landen stemden op de site van Ratebeer op diverse biersoorten. De Westvleteren 12 kwam hierbij als winnaar uit de bus. De abdij, waar dertig monniken wonen, is niet van plan om de productie te verhogen. "Onze winkel is gesloten, omdat ons bier is uitverkocht", zo is te horen op de voicemail van de "bierfoon" van de Belgische abdij.

De abt van de abdij reageert als volgt: "We zijn geen brouwers, we zijn monniken. De enige reden dat wij bier brouwen is om het "monnik-zijn" te kunnen betalen. Voor buitenstaanders is dit niet te begrijpen, maar het leven in de abdij komt op de eerste plaats, niet het bierbrouwen."

FOK!voetbalmanager 2005 online

Vrijdag 12 augustus begint de competitie en dus is het tijd voor een nieuwe FOK!voetbalmanager. Vanavond is deze online gegaan en je kan dus vanaf dit moment je team samenstellen en je eigen subleague oprichten.

Door in het menu 'Manager' op aanmelden te klikken begin je je deelname. Kies vervolgens Teammanagement en je kan je eigen team samenstellen. Kies het beste team en win aan het einde van de competitie mooie prijzen.

Je moet je team voor 12 augustus 18:00u af hebben om mee te doen. Dit betekent dat je op dat moment een team van elf spelers moet bezitten. Er is de afgelopen tijd druk gewerkt om alle spelers up-to-date in de database te krijgen en we zullen dit gedurende de komende tijd zo snel mogelijk bijwerken als er veranderingen zijn.

FOK!sport wenst je een mooi voetbalseizoen en daarbij een succesvolle manager.

Naar de Voetbalmanager.

Update: [06-08-05]

Door het later nog aanpassen van spelerswaarden zijn er teams ontstaan die een grotere totaalwaarde dan het maximale budget hebben gekregen, deze situatie is opgelost door alle teams te resetten. Iedereen zal zijn team dus opnieuw moeten opstellen. Wij bieden onze excuses aan voor deze overlast.

Update: [12-08-05]

Er is de afgelopen tijd druk gewerkt om alle spelers up-to-date in de database te krijgen en we zullen dit gedurende de komende tijd zo snel mogelijk bijwerken als er veranderingen zijn.

Werknemers gedupeerd door 'faillissement' bedrijf

IcoonDe eigenaar van een Assense drukkerij heeft zijn vijf werknemers gedupeerd door hen voor te houden een faillissement te hebben aangevraagd. Daar blijkt nu echter helemaal geen sprake van geweest, waardoor de vijf geen recht op een uitkering hebben.

In juli werd het vijftal naar huis gestuurd met de mededeling dat het failissement van de drukkerij was aangevraagd. Bij de rechtbanken in Assen en Groningen blijkt er echter helemaal geen faillissement uitgesproken te zijn over het bedrijf, dat voornamelijk tijdschriften drukte. Wel heeft de eigenaar zijn bedrijf volgens de Kamer van Koophandel op 2 augustus beëindigd, tegelijk met een ander bedrijf van hem in het Groningse Sappemeer.

"Dit is het ergste wat het personeel kan overkomen", aldus Cees Peijster van FNV Kiem. "Gelukkig zien we dit in de grafische sector heel zelden, hooguit eenmaal per jaar. De werknemers kunnen nu alleen nog maar zelf het faillissement van de werkgever aanvragen. Ze zullen dat ook doen, maar tot dat uitgesproken is kan nog wel twee maanden duren. Zolang kunnen ze geen uitkering aanvragen," aldus de vakbondsman.

Peijster hoopt bij de uitkeringsinstantie UWV nog iets te kunnen betekenen voor de ex-werknemers, die het salaris van de maand juli en daarnaast hun vakantiedagen nog tegoed hebben. "Maar ik weet toch al wat het antwoord is: nee. Ze mogen het gewoon niet. Pas als het faillissement is uitgesproken kunnen de mensen maximaal drie maanden salaris krijgen", aldus een sombere Peijster. Eén van de werknemers vermoedde al dat er iets niet in de haak zat. "Er werd alleen maar uitgegeven, er kwam nauwelijks iets binnen", zo zegt hij. Ook plaatste de werknemer vraagtekens bij het onderkomen van het bedrijf: "een enorm pand voor een starter. Dat alleen kostte al 5000 euro huur per maand.".

In juni gaven de werkgever en zijn vrouw nog een interview in een plaatselijke huis-aan-huisblad waarin hij grootse plannen voor een werkgelegenheidsproject in samenwerking met de gemeente Assen aankondigde. Daarbij zouden werklozen bij de drukkerij aan de slag kunnen, waarbij ze intern zouden worden opgeleid.

Talpa introduceert sms-spel over commercials

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Talpa introduceert bij de lancering van de zender komende zaterdag een sms-spel tijdens de commercials. Nieuw is dat het spel over de inhoud van de commercials gaat om zo de kijker over te halen meer naar de commercials te kijken en niet tijdens het reclameblok weg te zappen.

Die avond zal aan het eind van een reclameblok een vraag verschijnen met betrekking tot één van de zojuist verschenen reclameboodschappen. Met een sms'je kan het juiste antwoord doorgegeven worden. 'Het Geheugenspel' zal in het laatste reclameblok ten einde komen met het publiceren van het juiste antwoord en de naam van de winnaar.

In de toekomst kunnen meerdere vragen per avond gesteld worden. In het eerst volgende reclameblok worden de winnaars bekend gemaakt. De prijs staat in relatie tot het product waar de vraag betrekking op heeft. Komende zaterdag zal de vraag in het teken staan van de reclamespot over de Toyota Avensis.

Veterane Dietzsch bezorgt Duitsland eerste goud

Franka Dietzsch heeft Duitsland zijn eerste gouden medaille op het WK Atletiek bezorgd. De 37-jarige Dietzsch pakt haar tweede wereldtitel.

Dietzsch zette een uitstekende reeks neer met vijf pogingen die de 64 meter overschreden. De 66,56 meter uit haar vierde poging leverde haar het goud op. Dietzsch is een ware veterane: al op het WK van 1991 in Tokyo was ze erbij. Daar sneuvelde ze in de kwalificatierondes. Na dat debuut groeide Dietzsch uit tot een echte topper met als hoogtepunten de wereldtitel van 1999 en de Europese titel van 1998.

Naast Dietzsch staan ook Sadova (de Olympisch kampioene) en Pospí¨ilová op het podium. Sadova werd nog nooit wereldkampioen en vandaag was een 64,33 ook niet genoeg. De finale bij het discuswerpen was aanvankelijk gepland op dinsdag, maar die dag viel door regenbuien grotendeels in het water.

Uitslag Discuswerpen Vrouwen:
1 Franka Dietzsch GER 66.56
2 Natalya Sadova RUS 64.33
3 Vera Pospí¨ilová-Cechlová CZE 63.19
4 Beatrice Faumuina NZL 62.73
5 Nicoleta Grasu ROM 62.05
6 Shuli Ma CHN 61.33
7 Dragana Toma¨evic SCG 60.56
8 Olena Antonova UKR 59.37

Davis wereldkampioen Hinkstapspringen

De Amerikaan Walter Davis is wereldkampioen bij het hinkstapspringen voor mannen geworden tijdens het WK atletiek in Helsinki.

Davis liet een sprong van 17,57 meter noteren, en dat was 15 centimeter meer dan de Cubaan Yoandri Betanzos die het zilver pakte. Het brons was voor de Roemeen Marian Oprea die 17.40 meter sprong.

Uitslag Hinkstapspringen mannen

1. Walter Davis (USA) 17,57 meter
2. Yoandri Betanzos (Cub) 17,42 meter
3. Marian Oprea (Roe) 17,40 meter
4. Leevan Sands (Bah) 17,39 meter
5. Karl Taillepierre (Fra) 17,27 meter
6. Jadel Gregorio (Bra) 17,20 meter
7. Kenta Bell (VS) 17,11 meter
8. David Giralt (Cub) 17,09 meter
9. Viktor Jastrbov (Oek) 16,90 meter
10.Dmitri Valyukevich (Slw) 16,79 meter

Gatlin ook op 200 meter onstuitbaar

Na zijn winst op de 100 meter heeft Justin Gatlin ook de gouden medaille op de 200 meter veroverd. Amerika heerste en pakte de eerste vier plaatsen.

Gatlins tijd van 20,04 viel een beetje tegen, maar dat was vooral te wijten aan de omstandigheden. De pas 23-jarige Gatlin bleef zijn landgenoten Spearmon, Capel en Gay met groot verschil voor. Spearmon (die dit jaar een scherpe 19,93 liep) was zeer slecht weg en kon zodoende Gatlin nooit meer achterhalen. Capel verraste met een derde plaats. De 27-jarige Amerikaan werd twee jaar geleden wereldkampioen, maar liet daarna niets meer zien. De talentvolle Usain Bolt raakte tijdens de race geblesseerd en kon derhalve niet meespelen.

De grote man die vanavond ontbrak was Shawn Crawford. In Athene won Crawford de gouden medaille, maar een blessure zorgde ervoor dat hij al anderhalve maand niet meer had getraind. Ook een fitte Crawford had Gatlin waarschijnlijk niet kunnen stoppen. Maurice Greene was in 1999 trouwens de laatste sprinter (en tot vanavond de enige) die op één mondiaal toernooi zowel de 100 als de 200 meter wist te winnen. Op de Spelen was Carl Lewis in 1984 de laatste die dit kunstje flikte. Komend weekend kan Gatlin een derde wereldtitel veroveren op de estafette.


Uitslag 200 Meter mannen:
1 Justin Gatlin USA 20.04
2 Wallace Spearmon USA 20.20
3 John Capel USA 20.31
4 Tyson Gay USA 20.34
5 Stéphane Buckland MRI 20.41
6 Patrick Johnson AUS 20.58
7 Tobias Unger GER 20.81
8 Usain Bolt JAM 26.27

Perry behaalt goud op 100m horden

De Amerikaanse hordenloopster Michelle Perry heeft de wereldtitel op de 100 meter horden veroverd.

Perry liep een tijd van 12.66, een tiende sneller dan Foster en Ennis. Deze Jamaicaanse vrouwen deelden het zilver. Het leek er totaan de laatste horde op dat Joanna Hayes mee ging strijden om de titel, maar ze viel over de laatste horde. Ze schoot vol van emotie en moest bovendien met een brancard het stadion verlaten.

Heidfeld tekent pre-contract BAR

Nick Heidfeld staat momenteel onder contract bij BMW-Williams, maar heeft bij het team van BAR Honda een voor-contract voor 2006 getekend.

BAR is erin geslaagd Nick Heidfeld een voorlopig contract voor 2006 te laten tekenen. Door dit contract komt de positie van de Japanner Takuma Sato onder hevige druk te staan.

De verbintenis tussen Williams en Heidfeld loopt aan het einde van dit jaar af en er waren al enkele geïnteresseerde teams. Naast BAR was ook BMW erop gebrand de jonge Duitser volgend jaar aan hun team toe te voegen. BMW vond echter het aanbod van BAR te veel ($5 miljoen per jaar, plus bonussen) en wilde dit niet overtreffen.

Wie er dan volgend jaar bij BMW zullen rijden is nog onzeker. De kans is klein dat het één van de huidige Sauber-coureurs wordt omdat Felipe Massa al een contract bij Ferrari heeft getekend en BMW niet erg enthousiast is over Jacques Villeneuve.

Logitech introduceert twee nieuwe laser muizen

Eerder berichtten we al over geruchten dat Logitech een nieuwe laser muis zou gaan introduceren. Nu blijkt dat Logitech zelfs met 2 nieuwe laser muizen komt, genaamd de G5 en G7.

Beide muizen bieden een resolutie van 2000dpi (dat direct aangepast kan worden bijv. tijdens het gamen), full-speed USB (niet te verwarren met hi-speed USB) en voetjes van polytetrafluoroethyleen die het glijden moeten verbeteren.

De G5 zal een muis zijn met een 'ouderwetse' draad eraan en de mogelijkheid het gewicht van de muis aan te passen. De G5 zal qua vorm lijken op de MX518. Verder zal de muis een vrij ongewoon uiterlijk krijgen dankzij een kleurencombinatie van roest rood, rookzwart en zilverkleuren. Deze paintjob is met de hand afgewerkt.

De G7 is een lichtgewicht draadloze muis met 2 oplaadbare 18-gram Lithium-Ion batterijen. Ook zal de G7 volgens Logitech geen last ondervinden van storing door gebruik te maken van een frequentie van 2,4ghz en mocht er toch storing plaatsvinden dan zal de muis wisselen van frequentie. Ook heeft Logitech geluisterd naar klachten van gamers over het te snel in idle stand gaan van de MX1000 en de optie toegevoegd om de muis dit pas te laten doen na een minuut waardoor de muis zonder problemen opgetild kan worden. Verder zal de G7 qua vormgeving lijken op de MX1000.

Al dit moois kost echter wel flink wat, de G5 zal voor $69,99 van eigenaar verwisselen en de G7 voor $99,99.


De G7

Geen Xbox 360 accessoires zonder licentie

Microsoft is van plan ervoor te zorgen dat bij haar Xbox 360 alleen gelicenseerde accessoires zullen werken, waarover Microsoft logischerwijs royalties ontvangt. Volgens CNET zal Microsoft een speciaal mechanisme maken voor accessoires dat benodigd is voor gebruik bij de Xbox 360. Dit mechanisme zal Microsoft vervolgens alleen leveren aan bedrijven die een licentie afnemen. CNET kwam hierachter via rapporten die een fabrikant van 3rd party accessoires had ingediend bij de SEC (Securities and Exchange Commision).

Bij de huidige Xbox kunnen makers van accessoires er nog voor kiezen om niet het Xbox logo te gebruiken in verband met het product en ook geen royalties af te dragen of dit logo wel gebruiken en wel royalties af te dragen.

Veel belangstelling voor WK honkbal

De kaartverkoop voor het wereldkampioenschap honkbal, dat van 2 tot 17 september in ons land plaatsvindt, verloopt prima.

Vooral de wedstrijd tussen Oranje en Cuba staat in de belangstelling. Voor die laatste groepswedstrijd van het Nederlands team zijn er nog maar enkele honderden kaarten beschikbaar.

De finale die op zaterdag 17 september in Rotterdam is is ook bijna uitverkocht. " Het is een prettig gegeven dat we half augustus onze kaartverkoopbegroting al hebben gehaald", aldus Dino Rasmijn, de penningmeester van de organisatie.

Atletiek: Rens Blom wereldkampioen polsstok

Polsstokhoogspringer Rens BlomRens Blom heeft voor een unieke prestatie gezorgd bij het WK Atletiek in Helsinki. Hij werd de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit. Blom deed dit op het onderdeel polsstokhoogspringen.

Aanvankelijk leek het er slecht uit te zien voor Blom. Onder zware omstandigheden (lichte regen en veel wind) moesten de twaalf springers beginnen aan hun finale. Bij 5.50 had de Nederlander bij zijn eerste twee pogingen een verkeerde aanloop, waardoor hij niet eens in de buurt kwam van de lat. Zijn derde sprong was wel voldoende.

Op 5.65 had Blom heel veel geluk bij zijn tweede sprong. De lat kwam ver los van de liggers, maar landde miraculeus weer op die liggers en bleef liggen. Nadat Blom ook in twee sprongen over 5.75 ging was een medaille zeker. Voordat Blom aan de volgende hoogte begon had hij al zeker zilver, alleen Walker was ook over 5.75 gegaan.

De 28-jarige Limburger ging als eerste over 5.80, slechts één centimeter onder zijn Nederlandse record. De Amerikaan Walker had al één foutsprong, waardoor hij 5.85 nodig had om voorbij Blom te gaan. Daarop miste hij twee keer, dit resulteerde in een historische prestatie voor Rens Blom: de eerste gouden medaille bij een wereldkampioenschap atletiek voor een Nederlander.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Rens Blom wereldkampioen polsstok

Rens Blom heeft voor een unieke prestatie gezorgd bij het WK Atletiek in Helsinki. Hij werd de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit. Blom deed dit op het onderdeel polsstokhoogspringen.

Aanvankelijk leek het er slecht uit te zien voor Blom. Onder zware omstandigheden (lichte regen en veel wind) moesten de twaalf springers beginnen aan hun finale. Bij 5.50 had de Nederlander bij zijn eerste twee pogingen een verkeerde aanloop, waardoor hij niet eens in de buurt kwam van de lat. Zijn derde sprong was wel voldoende.

Op 5.65 had Blom heel veel geluk bij zijn tweede sprong. De lat kwam ver los van de liggers, maar landde miraculeus weer op die liggers en bleef liggen. Nadat Blom ook in twee sprongen over 5.75 ging was een medaille zeker. Voordat Blom aan de volgende hoogte begon had hij al zeker zilver, alleen Walker was ook over 5.75 gegaan.

De 28-jarige Limburger ging als eerste over 5.80, slechts één centimer onder zijn Nederlandse record. De Amerikaan Walker had al één foutsprong, waardoor hij 5.85 nodig had om voorbij Blom te gaan. Daarop miste hij twee keer, dit resulteerde in een historische prestatie voor Rens Blom: de eerste gouden medaille bij een wereldkampioenschap atletiek voor een Nederlander.

Okken uitgeschakeld op 800 meter

Arnoud Okken is al in de series op de 800 meter uitgeschakeld. De Nederlander eindigde in zijn serie als vijfde en slaagde er tevens niet in zich onder de zes tijdsnelsten te scharen.

De 23-jarige atleet leek bij het uitgaan van de laatste bocht over goede papieren te beschikken, maar zijn eindsprint liet Okken in de steek. Een vijfde plaats met 1.48.95 was niet voldoende voor een ticket voor de halve finales. Omdat de serie van Okken een langzame was mocht hij ook niet verder als tijdsnelste.

Okken miste vorig jaar de Olympische Spelen en wilde in Helsinki zich daarvoor revancheren. In 2002 brak de Nederlander stormachtig door; hij eindigde als vijfde bij het EK in München. Een jaar later werd hij zelfs zesde bij het WK indoor in Birmingham. Okken heeft dus geen progressie geboekt in de afgelopen jaren.

Er waren geen verrassingen in de series van de 800 meter. Olympisch kampioen Borzakovskiy ging heel overtuigend verder. Ook Rashid Ramzi, de nieuwe wereldkampioen op de mijl, plaatste zich. Mehdi Baala wist zich knap te herstellen van zijn teleurstellende optreden op de 1.500 meter door zijn heat te winnen.

Makaay kost Bayern extra geld

Bayern München moet uiteindelijk 500.000 Euro meer voor Roy Makaay betalen dan aanvankelijk was gedacht. In augustus 2003 werd de aanvaller voor 18,75 miljoen Euro overgenomen van Deportivo la Coruna.

In de overeenkomst tussen de Duitse club en Deportivo was een clausule opgenomen, waarin Bayern zich verplichtte om voor 2006 mee te doen aan een voorbereidingstoernooi voor de competitie. Die verplichting kwam Bayern niet na, waardoor de Duitse club nu 500.000 Euro extra voor Makaay moet betalen.

Hete Paaldanseres

Er zijn veel vrouwen die echt goed kunnen paaldansen. Je ziet er ook heel erg veel in de clubs waar ze die palen hebben staan maar het zou leuker zijn als je zo'n ding in je eigen huis zou hebben zodat je eigen vriendin een Private Show kan fixen voor jouw.
Natuurlijk vinden wij het ook fijn als ze dit opnemen en even online zetten zodat andere mensen het ook kunnen bekijken.

Bekijk de hete paaldanseres hier.

Franse bondscoach blij met terugkeer drietal

De Franse bondscoach Raymond Domenech is erg blij met de terugkeer van Zinedine Zidane, Claude Makélélé en Lilian Thuram. Het drietal, dat vorig jaar na het Europees kampioenschap stopte als international, maakt deel uit van de selectie voor de oefeninterland tegen Ivoorkust.

"Ik ben blij dat ze terug zijn. We kunnen hun ervaring en technische vaardigheden goed gebruiken", aldus Domenech. Zidane (Real Madrid), Makélélé (Chelsea) en Thuram (Juventus) willen Frankrijk helpen om zich te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap 2006 in Duitsland.

Frankrijk stelt in Groep 4 teleur. De ploeg van Domenech, die aanvaller Robert Pires van Arsenal voor voor de wedstrijd tegen Ivoorkust wederom passeerde, won slechts twee van de zes duels en staat vierde op drie punten van koploper Ierland. Zwitserland en Israël staan ook nog boven Frankrijk.

Dominguez wint in Burgos

Nog maar zestien dagen en dan gaat de Ronde van Spanje van start. Vandaag won Juan-Carlos Dominguez met de Ronde van Burgos een belangrijke koers in voorbereiding op de Vuelta.

De 34-jarige Dominguez sloeg gisteren zijn slag door de koninginnerit op zijn naam te schrijven. In een lastige etappe met veel cols onderweg en de aankomst bergop reed de renner van Saunier Duval iedereen uit het wiel. Zijn ploeggenoot Joaquin Rodriguez kon nog enigszins bijblijven en eindigt als tweede in de eindstand. Carlos Castano is de nummer drie. Vandaag kwam de leiderstrui van Dominguez niet meer in gevaar. Na 166 kilometer draaide de laatste rit uit op een massasprint die winnend werd afgesloten door David Herrero.

Dit jaar namen veel topteams niet deel aan de Ronde van Burgos, vanwege het drukke programma in de ProTour. Afgelopen week vond de ENECO Tour plaats, zaterdag is alweer de Classica San Sebastian en dan volgt vanaf maandag de Ronde van Duitsland. ‘Burgos’ is niet een wedstrijd uit de ProTour. Dat zal Dominguez weinig uitmaken, want hij boekt zijn twee grote zege, nadat hij eerder in 2002 de proloog van de Giro wist te winnen.


Eindklassement:
1. Juan-Carlos Dominguez (Spa-Sdv) 16.11.44
2. Joaquin Rodriguez (Spa-Sdv) op 0.29
3. Carlos Castano Panadero (Spa-Apv) 0.45
4. Santo Anza (Ita-Asa) 1.01
5. Antonio Colom (Spa-Iba) 1.08
6. Josep Jufre (Spa-Ref) 1.10
7. Michele Scarponi (Ita-Lsw) 1.13
8. Aitor Osa (Spa-Iba) 1.28


Fabregas tot 2011 bij Arsenal

Francesc Fabregas heeft zijn contract bij Arsenal verlengd tot medio 2011. De pas achttienjarige middenvelder geldt als de opvolger van de vertrokken Patrick Vieira.

Fabregas speelde tijdens het afgelopen seizoen liefst 45 wedstrijden voor The Gunners. Alleen Pires en Touré kwamen vaker uit voor Arsenal. De Spanjaard speelde vooral zo veel omdat Edu en Gilberto Silva vaak ontbraken wegens blessures. Dit seizoen krijgt Fabregas de erfenis van Patrick Vieira op zijn schouders te verwerken. De Fransman vertrok naar Juventus.

Zaakwaarnemer Diaz is tevreden over de nieuwe overeenkomst: ”Met deze verbintenis beloont Arsenal het harde werken van ‘Cesc’, die op zijn achttiende al een gewaardeerde basisspeler is." Fabregas denkt alvast aan successen en bagatelliseert de nederlaag tegen Chelsea om de Community Shield: ”Dat was alleen maar een serieuze oefenwedstrijd. Vanaf deze week staan we er als de competitie aanvangt tegen Newcastle United. Wij zijn echte winnaars.”

De Jong uitgeschakeld op 400m horden

De Nederlandse Marjolein de Jong is uitgeschakeld in de halve finale van de 400 meter horden.

De Jong, sterk presterend tijdens de series, kwam er niet aan te pas in de eerste van drie series over 400 meter horden. Ze werd uiteindelijk zesde in haar serie, waardoor ze uitgeschakeld is voor een plaats in de finale. De eerste twee van iedere serie plus de twee tijdsnelsten plaatsen zich namelijk voor die finale.

De tijd die De Jong liep was wel goed. Ze liep 55.92, daarmee bleef ze maar 0.09 boven haar persoonlijke record.

Duitser loog over castratie

calvobbes en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

KnipDe 52-jarige Duitser uit Kevelaer die onlangs beweerde gecastreerd te zijn in een bos na een homo-internetdate, heeft gelogen. Hij heeft namelijk zelf zijn ballen weggesneden in een dronken bui. Hij verzon de niet bestaande dader naar eigen zeggen omdat hij zich schaamde.

De Duitser had verteld zijn testikels te hebben verloren op 28 juli in een bos bij Weeze. De dader kende hij niet. Die had hij ontmoet via internet zo beweerde hij. Deze week gaf hij in een verhoor echter toe zijn ballen zelf weggehaald te hebben.

Vrijdag kort geding Ajax

De rechter zal een oordeel moeten vellen over de competitiewedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag. De Amsterdammers hebben voor vrijdag een kort geding ingediend.

Tot twee maal toe heeft de gemeente Amsterdam de wedstrijd verboden in de ArenA. Burgermeester Cohen weigerde toestemming te geven omdat hij voor zowel zaterdag 13 als zondag 14 augustus te weinig politie op de been kan brengen.

De KNVB wil de wedstrijd nu aankomende zondag op een neutrale en geheime plaats en zonder publiek laten spelen.

Ajax zegt niet tegen wie het een kort geding aan spant. "Dat zal blijken in de rechtbank," aldus een woordvoerder.

Motor Blazer

Je hebt sommige motorrijders die hun gas weleens helemaal opentrekken op een rechte weg en bij zo'n motorrace gebeurd dat natuurlijk vaker, maar we hebben het hier gewoon over normale straatjes of snelwegen.
Er zijn ook motorrijders die gewoon volle gas geven in bochten, bochten maken met 300 km per uur en dit is echt wel gevaarlijk ook al ben je zo'n ervaren rijder.

Het is onverantwoordelijk van jezelf maar je bent ook nog eens een gevaar op de weg voor andere weggebruikers.
Bekijk het filmpje.

'Vette' band loopt boos weg uit TOTP

Icoon Muziek nieuws De Britse band The Magic Numbers is kwaad weggelopen uit opnames voor het tv-programma Top of the Pops. Presentator Richard Bacon kondigde ze aan als een 'vette smeltkroes van talent' waarop de bandleden boos het podium verlieten, verontschuldigingen van Bacon ten spijt. Ze noemden de aankondiging 'vernederend en niet grappig'. Volgens Bacon was het woord 'vet' echter bedoeld om naar de status van de band te verwijzen, en niet naar het uiterlijk van de bandleden.

De bandleden verontschuldigen zich op hun website aan hun fans en zeggen dat het een speciale dag had moeten worden. "Dit was geen makkelijke beslissing voor ons, maar we staan er nog steeds achter. We hadden het gevoel dat we stelling moesten nemen en vertrekken", aldus de band.

The Magic Numbers behoort tot de meest gewaardeerde nieuwe Britse bands van dit jaar. Ze hebben een rauwe retro-sound met harmonische samenzang. Op 19 september speelt de band in Paradiso, Amsterdam.


The Magic Numbers

Verstandelijk gehandicapt meisje seksueel misbruikt

Romanov, The_Order en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws In Oud-Beijerland zijn een 53-jarige man en een 49-jarige vrouw gearresteerd op verdenking van het seksueel misbruiken van een minderjarig kind met een verstandelijke beperking. Ze worden er tevens van verdacht pornografische foto's van het meisje te hebben gemaakt.

Dit maakte een woordvoerster van justitie vandaag bekend. Het tweetal is door rechtbank in Dordrecht in bewaring gesteld. Nu wordt onderzocht of er meerdere slachtoffers zijn met een verstandelijke handicap, die door de Oud-Beijerlanders op de foto zijn gezet. De woordvoerster gaf aan dat daar aanwijzingen voor zijn.

In verband met de privacy van het jonge slachtoffertje wil justitie niets zeggen over de leeftijd. Wat de connectie van het tweetal met het meisje is, wil de woordvoerster eveneens niet kwijt.

Van Haaren tekent bij RKC

Ramon van Haaren speelt komend seizoen voor RKC Waalwijk. De blessuregevoelige speler tekent een contract voor één seizoen bij de eredivisionist.

Tijdens de voorbereiding was Van Haaren al op proef bij RKC. Hij maakte een uitstekende en fitte indruk. Wellicht speelt hij zaterdag al mee tijdens de Brabantse derby tegen Willem II. Daarmee keert de linksback weer terug op het oude nest; van 1993 tot en met 1996 speelde Van Haaren ook al voor RKC. Hierna kwam hij achtereenvolgens uit voor Roda JC, Feyenoord en Sparta Rotterdam. Bij die laatste club kwam hij niet meer in aanmerking voor een nieuw contract. Dat was vooral vanwege zijn blessureleed. Mede door die tegenslagen speelde de 32-jarige Van Haaren slechts veertien competitiewedstrijden voor Feyenoord.

Alonso sluit Ferrari niet uit

Fernando Alonso sluit een eventuele overstap naar Scuderia Ferrari in de toekomst niet uit. De Spanjaard wordt genoemd als vervanger van Michael Schumacher voor 2007.

Alonso zei in een interview: "Natuurlijk wil ik graag naar Ferrari. De afgelopen vijf jaar waren zij degenen met de beste en de meest productieve wagen. Maar als mijn contract met Renault F1 afloopt, houd ik alle opties open."

Alonso, die dit jaar de jongste wereldkampioen ooit kan worden, relativeerde zijn ambities wel. "Iedereen wil in de snelste wagen rijden. Het is een kwestie van tijd welke wagen dat is: op dit moment wil iedereen bij McLaren of Renault rijden, omdat zij nu races winnen."

Nieuw: De op afstand bestuurbare gamer

Bij het Japanse NTT Basic Research Laboratory heeft men een techniek ontwikkeld waarmee men mensen op afstand kan besturen. Onderzoeker Taro Maeda en zijn team geloven dat met deze techniek de game-ervaring realistischer gemaakt kan worden. Galvanic Vestibular Simulation (GVS), zoals de techniek heet, brengt mensen uit evenwicht, hierdoor zal het lichaam automatisch proberen de balans te herstellen en zal dus een bepaalde richting op gaan. Om mensen uit evenwicht te halen bevestigt men elektrodes bij de vestibulaire zenuwen onder het oor. De apparatuur voor de techniek bestaat uit een helm met de elektrodes en een afstandsbediening die sterk lijkt op het type dat ook gebruikt wordt voor op afstand bestuurbare auto's.

Eerder deze maand demonstreerde men GVS al op Siggraph, een jaarlijkse conferentie voor computergraphics en interactive technieken. De techniek werd hier gedemonstreerd op bezoekers die zich opgaven als vrijwillige proefpersoon. Tot het vermaak van de overige bezoekers konden de mensen bestuurd worden door de demonstrateur.

GVS heeft het potentieel binnen games gebruikt te worden, in racegames zou men bijvoorbeeld de sensatie kunnen krijgen naar links of rechts gedrukt te worden wanneer men een scherpe bocht maakt. Het kan ook direct een motivatie zijn om wat beter te rijden. Naast de entertainment-toepassingen heeft GVS ook potentieel binnen de medische wereld als behandelingsmiddel voor mensen met een evenwichtsstoornis.

Er is echter wel een maar, onderzoeker Brian Day van het University College te Londen waarschuwt dat overmatig gebruik van elektronisch opgewekte evenwichtspulsen kan leiden tot weefselschade.

Verslaggevers

Het beroep verslaggever is gevaarlijker dan men denkt vooral tijdens Live uitzendingen want als er iets fout gaat of iets verkeerd gezegd wordt dan kun je het niet even terugdraaien of even wissen.
Dat is het nadeel van Live verslagen.

Er zijn van die momenten waarbij een verslaggever de dupe kan zijn van een Live verslag. Tijdens een show met stunts door brandende hoepels gaat het compleet mis.
Bekijk dit live verslag maar eens.

Nederland wil verbod 'Argentijnse forehand'

De Nederlandse internationals hebben bij de FIH, de internationale hockeyfederatie, aangedrongen op een verbod van de zogenaamde 'Argentijnse forehand'.

Bondscoach Roelant Oltmans heeft zich aangesloten bij het verzoek van zijn internationals. Volgens de bondscoach is de relatief nieuwe slagtechniek levensgevaarlijk omdat de bal makkelijk keihard omhoog kan schieten.

Karel Klaver nam het initiatief tot het verzoek, de international werd zelf drie jaar geleden het slachtoffer van een omhooggeschoten bal en raakte door de klap op zijn slaap levensgevaarlijk gewond. Bij de 'Argentijnse forehand' wordt de bal met de zijkant van de stick net boven de krul geslagen. Als de speler de bal niet precies in het hart raakt, kan de bal alle kanten uit schieten.

KNVB zet Heracles, Graafschap uit beker

De KNVB gaat De Graafschap en Heracles waarschijnlijk uit het bekertoernooi verwijderen. De teams stelden dinsdag een niet-speelgerechtigde speler op.

Beide clubs wonnen overtuigend hun eerste wedstrijd in de Amstel Cup, maar hadden daarbij de hulp nodig van een speler die niet beschikbaar was. Heracles won simpel met 3-0 van DCG, maar maakte gebruik van de diensten van Sergio Hellings, die geschorst was. Ditzelfde geldt voor De Graafschap, dat Jeffrey de Visscher ten onrechte liet meespelen. Ook De Visscher had nog een schorsing staan. De Superboeren versloegen AFC met 2-0.

Voor beide gevallen heeft de voetbalbond de uitslag nu omgezet in een 3-0 nederlaag voor de profclubs. De aanklager heeft nog tot maandag de tijd om een verweerschrift in te dienen. Als de onregelmatigheden worden bevestigd zal de KNVB beide clubs uit het bekertoernooi nemen. Dan treft DCG in de tweede ronde Go Ahead Eagles en speelt AFC tegen FC Omniworld.

Nieuwe vrijdagcoureur Minardi

Enrico Toccacelo wordt de nieuwe vrijdagtester voor Minardi. De Italiaan is nu voor de rest van het seizoen test-, en reservecoureur bij het Italiaanse team.

Toccacelo werd vorig seizoen tweede in de Formule 3000, achter Vitantonio Liuzzi. "Dit is een fantastische kans voor mij en ik kan het nog haast niet geloven", zei Toccacelo. "Dit is echter het moment waar iedere jonge rijder naar toe werkt en ik ben van plan zo veel mogelijk te leren bij het team. Minardi heeft al regelmatig laten zien dat het een perfecte leerschool is voor jonge talenten en hopelijk kan ik veel halen uit deze kans."

Ook teambaas Paul Stoddart is tevreden met de 26-jarige Italiaan. "We zijn erg blij dat Enrico ons komt versterken op vrijdag. Hij zal spoedig ons team van goede technische data kunnen voorzien om de Minardi Cosworth PS05 te verbeteren."


Met dank aan MaximusF1 en ElmarO voor de submit

Teaser trailer van Tekken voor de PS3

Als je dacht dat de Tekken serie het bij de huidige generatie consoles zou houden heb je het goed mis. Vandaag is er op IGN een korte teaser trailer van Tekken (6) op de PlayStation 3. Hierin zie je een van de characters wat moves uithalen. Even geleden hebben we nog de laatst Tekken voor de huidge generatie consoles gereviewd. Of deze game net zo goed zal worden... we zullen er nog even op moeten wachten. Hier kan je alvast de teaser trailer bekijken.

Van Dijk langer bij Mr Bookmaker

Wielrenner Stefan van Dijk heeft zijn contract met zijn ploeg MrBookmaker verlengd met twee jaar. De winnaar van de zesde etappe in de Eneco Tour heeft nu een contract tot en met 2007 bij de Belgische formatie.

"Mijn ambities en die van de ploeg liggen dicht bij elkaar. We willen allebei graag de Ronde van Frankrijk rijden en nu de organisatie van de Tour uit de ProTour is gestapt, liggen die kansen weer open voor meer ploegen," aldus van Dijk. Mr Bookmaker heeft geen ProTour-status

GeenStijl onder vuur vanwege 'Housewitz'

IcoonWeblog GeenStijl komt steeds meer onder vuur te liggen wegens het on-line houden van het zogenaamde Housewitz flashflimpje, waarin de spot wordt gedreven met de omstandigheden tijdens de Tweede Wereldoorlog in vernietigingskamp Auswitz. Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft aangekondigd dat het aangifte gaat doen tegen GeenStijl, ondanks het feit dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam eerder oordeelde dat de inhoud opzich niet strafbaar is. Het Meldpunt is het echter oneens met het OM, en zegt dat in het filmpje opzettelijk een bevolkingsgroep wordt beledigd en opzettelijk de spot wordt gedreven met het leed wat hen is aangedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het MDI verwijst daarbij naar artikel 137c van het Wetboek van Strafrecht.

Het is niet GeenStijl dat het filmpje heeft gemaakt, maar economie-student Dicky Thijssen, die het eerder dit jaar op zijn website zette en wat GS aan de kaak stelde. Voor het maken van 'Housewitz' heeft Thijssen al uitgebreid zijn excuses aangeboden. Ook aan het MDI, waar hij het als een 'flauwe grap' omschreef. GeenStijl zegt het filmpje on-line te houden, omdat mensen kennis moeten kunnen nemen van dergelijke verschijnselen. Bovendien zou het aantonen dat er nogal wat schort aan het onderwijs inzake de Tweede Wereldoorlog. Anders zou iemand zulke zieke zooi niet maken, is de redenering van de makers van het log.

Wiesenthal
Naast het MDI ligt GeenStijl ook onder vuur van het Auschwitz-museum in Polen. Het museum wil dat de Nederlandse overheid maatregelen neemt om de verspreiding tegen te gaan. Bovendien is ook de media in Israël er op gedoken. Eveneens het Simon Wiesenthal Centrum heeft zich in de zaak gemengd. Die noemt de reden (de disclaimer) die GeenStijl geeft om het flashflimpje on-line te houden, een drogreden. ''GeenStijl gaat voorbij aan de grenzen van de vrijheid van meningsuiting op een ongekend niveau van obsceniteit.'' De disclaimer is een lege huls en geeft alleen maar profijt aan bepaalde skinheadgroeperingen die dergelijke filmpjes graag zien.

Het rumoer om het filmpje is eigenlijk nu pas goed losgebarsten. Waar gisteren een simpele zoekopdracht naar 'Housewitz' op Google nog 170 hits gaf, zijn dat er vandaag al 622. Internet journalist Francisco van Jole - zolangzamerhand ook bekend als GeenStijl-criticus - zei in het Radio 1-journaal dat hij verwacht dat GeenStijl het filmpje spoedig off-line zal halen wanneer het gedreigd wordt met juridische maatregelen.

Volgens de makers van het log, die deze week uitgebreid in de Nieuwe Revu staan, is daar geen sprake van en blijft de flashanimatie on-line. Revu bericht overigens niet over deze actuele situatie, maar besteedt wel maar liefst 6 pagina's aan het fenomeen GeenStijl. Onder meer Fleischbaum (Telegraaf-redacteur Dominique Weesie) en Prof. Hoxa (Ambroos Wiegers) alsmede een aantal critici, waaronder Van Jole en Trudy Prins, komen uitgebreid aan het woord.


Beeld uit flashfilmpje Housewitz, zoals gemirrord op GS.

Wind en werk, een goede combi?

Dat tegen de wind in fietsen niet slim is weten we allemaal wel. Maar ook als reporter voor bijvoorbeeld het nieuws kan je je werk een stuk aangenamer maken als je even kijkt waar de wind vandaan komt.

De man in het volgende filmpje schijnt die les gemist te hebben. Aangezien hij niet zo slim gaat staan.

Waar zou hij meer last van krijgen? De rook? Of is ie gewoon high aan het worden?

Met dank aan bruceLEE voor de submit

United aast op 'nieuwe Cafu'

Manchester United is in gesprek met de Braziliaan Cicinho. Volgens BBC Sport is de 25-jarige rechtsback momenteel in Engeland om te onderhandelen over een contract.

De Engelse club zal Cicinho's huidige werkgever São Paulo FC naar verluidt twaalf miljoen euro moeten gaan betalen. Cicinho wordt in Brazilië gezien als de opvolger van Cafu.

Behalve United worden ook Juventus en AC Milan, de huidige club van Cafu, met de Braziliaanse international in verband gebracht, en eerder deze zomer toonde FC Porto eveneens interesse. In Manchester kan de aanvallend ingestelde vleugelverdediger voor vier jaar tekenen. Zijn contract bij São Paulo loopt nog tot medio 2008.

Bikini herinnert je om te draaien in de zon

In Engeland is een bikini op de markt gebracht die zonaanbidders er aan helpt herinneren dat ze zich om moeten keren. De zogenaamde 'Tan-Timer Bikini' heeft een elektronische klok die iedere 15 minuten piept, zodat de drager weet dat het tijd is om zich om te draaien of de schaduw op te zoeken.

Uit onderzoek is gebleken dat 59 procent van de Britten wel eens in slaap valt tijdens het zonnen op het strand. De bikini's, die 20 pond (zo'n 29 euro) moeten gaan kosten, worden verkocht in de winkels van New Look in Engeland. New Look is de op drie na grootste vrouwenkledingwinkel in Engeland.

Volgens een woordvoerder van New Look wordt een mannelijke versie wellicht in de toekomst gelanceerd.

De 'Tan-Timer Bikini'
De 'Tan-Timer Bikini'

Misschien kort geding om Ajax-ADO

Ajax heeft voor vrijdag een reservering voor een kort geding ingediend. Dat heeft een woordvoerder van de club vandaag bevestigd.

De KNVB wil het competitieduel tussen Ajax en ADO Den Haag van aanstaande zondag laten afwerken op een neutraal terrein. Bovendien moet de locatie geheim worden gehouden en mag er geen publiek naar binnen. De KNVB heeft dit besloten omdat burgemeester Cohen wegens onvoldoende politiecapaciteit geen toestemming heeft gegeven voor de wedstrijd. Ook een duel op zaterdag is onmogelijk volgens Cohen.

Ajax is het niet eens met de beslissing van de KNVB. Een duel zonder publiek kost de Amsterdammers tonnen aan inkomsten, nog afgezien van immateriële schade. Nu moet de rechter mogelijk een oordeel vellen over het duel. Vandaag nog is er overleg tussen het bestuur van Ajax en de KNVB. Het Ajax-bestuur houdt de hoop op een goede uitkomst levend.

'Romein' bedreigt mensen met speer

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Apeldoorn is eergisteren een man aangehouden die in een Romeinse ouftit omstanders op straat bedreigde met een speer. De man bleek bij zijn aanhouding "zeer verward". Op het politiebureau zag de man zelf ook in dat hij professionele hulp nodig heeft, aldus de politie.

De man bedreigde willekeurige mensen die hij tegenkwam. Toen de politie ter plaatse was, was de man verdwenen. Dankzij aanwijzingen van omstanders werd de man gevonden.

Na het doorzoeken van de woning van de man vond de politie de speer. Daarnaast troffen agenten zeventig wietplanten aan. De plantage is ontmanteld.

Quick-Step heeft Rujano bijna binnen

Quick-Step is in verregaande onderhandelingen met José Rujano, de nummer drie van de Giro. De Venezolaan staat op het punt een tweejarig contract te tekenen bij de Belgische ploeg. Luca Paolini verliet vandaag het team van Patrick Lefèvre. Hij tekende bij Liquigas- Bianchi.

Rujano begon als grote onbekende aan de Ronde van Italië, maar groeide uit tot een sensatie. De pas 23-jarige vlieggewicht van 49 kilogram won het bergklassement en de koninginnerit met aankomst in Sestrières. In die etappe reed hij zelfs bijna Savoldelli uit de roze trui. Momenteel rijdt de voormalige koffieplanter voor het Continental ProTour-team Colombia-Selle Italia. Daar werd hij in 2003 al prof. Quick-Step onderhandelt nog steeds met de nummer twee van de Giro, Gilberto Simoni.

Luca Paolini rijdt vanaf 2006 voor Liquigas-Bianchi. De 28-jarige Italiaan mocht vertrekken van Lefèvre. Anderhalve week geleden werd hij nog tweede in de HEW Cyclassics. Paolini won in 2003 de Brabantse Pijl en werd tijdens het WK in Verona knap derde. Vanwege die prestaties toonde ook T-Mobile interesse.

Feyenoord laat oog vallen op Cziommer

Wegens de blessures van Nicky Hofs en Romeo Castelen is Feyenoord op zoek naar een middenvelder. En Schalke 04-speler Simon Cziommer is een van de voornaamste kandidaten op het lijstje van kandidaten.

Bij Schalke komt de middenvelder nauwelijks aan spelen toe, mag vertrekken en staat open voor een transfer. Vorig seizoen speelde de Duitser nog op huurbasis bij FC Twente. Feyenoord toonde al eerder interesse voor Cziommer, maar toen lukte het niet hem te halen.

UFO's mijden Brits luchtruim

Ongeïdentificeerde vliegende objecten (UFO's) hebben dit jaar weinig zin om over Groot-Brittannië te vliegen. Er worden er zelfs zo weinig gesignaleerd dat sommige UFO-spotters-groepen overwegen te stoppen, zo meldt de Britse krant The Guardian.

Als voorbeeld noemt de krant de situatie in het graafschap Cumbria. Daar werden in 2003 nog 60 UFO's gezien. In 2004 waren dat er 40, maar dit jaar is er nog géén een gespot. De afdeling Cumbria van de British UFO Hunters weet geen verklaring te geven voor het fenomeen, anders dan dat mensen nu wellicht andere hobby's hebben dan naar de hemel te turen op zoek naar UFO's.

Susan Blackmore, een psycholoog die paranormale activiteiten bestudeert, denkt dat de hype over vliegende schotels en aanverwante zaken een beetje over is. Haar voorspelling is dat het voor een langere tijd zal wegblijven en dan zal terugkomen. Erg rouwig is ze er niet om dat de UFO-hype over is. Meestal is het geloof in buitenaardsleven onschadelijk, maar sommige mensen kunnen zeer bang raken en/of geobsedeerd worden. Het kan ook tot een anti-wetenschapshouding leiden en de overtuiging dat er van alles wordt verzwegen.

SIRE begint nieuwe campagne tegen irritaties

froukeh had ons via de nieuws-submit te melden:

SIREDe Stichting Ideële Reclame (SIRE) begint vandaag met een nieuwe campagne hopend dat Nederlanders minder snel en minder hevig geïrriteerd gaan reageren op elkaar. De campagne zal onder de naam 'Kort Lontje' reclames op televisie en radio te zien en te horen zijn.

Het onderzoeksbureau TNS NIPO onderzocht in opdracht van SIRE de irritaties onder de Nederlanders. Hieruit bleek dat 84 procent van de mensen meer irritaties bij anderen bemerken dan tien jaar geleden. Die irritaties zijn vooral in het verkeer te vinden, maar ook in winkels, op straat en in het openbaar vervoer winden mensen elkaar op. Ook bleek uit het onderzoek dat 42 procent zegt zelf sneller geïrriteerd te zijn. Het onderzoek is onder vijfhonderd mensen gehouden.

"Het is niet de bedoeling dat wij met het vingertje gaan zwaaien, maar we willen mensen net even prikkelen om na te denken over hoe kort hun lontje eigenlijk is", aldus directeur Adri de Vries van SIRE. Mensen op een leuke manier aan het denken zetten is wat SIRE wil.

Negentig procent van de Nederlanders maar liefst stoort zich aan a-sociaal gedrag. Mensen tot een leeftijd van 35 spreken andere mensen eerder aan op zijn of haar gedrag. Volgens het onderzoek zijn er ook regionale verschillen geconstateerd. In het oosten konden mensen zich minder vaak herinneren dat ze zelf geïrriteerd reageerden. Terwijl in het noorden ze vaker geïrriteerd raken van het verkeer. In het westen waren er weer meer irritaties over de irritaties van anderen. Ook zijn er verschillen in geïrriteerd gedrag van man en vrouw. Mannen kiezen voor gebaren maken en schelden, vrouwen voor mopperen en nukkigheid.

De Vries: "We leven boven op elkaar, hebben weinig ruimte, zijn bijzonder assertief en claimen direct ons recht. Je recht halen is de norm, anders ben je een loser."

Een tekort lontje
-
Je kunt hier de tv-spot vinden. En hier staat de radio-spot.

Nieuwe scan & info Mario & Luigi: Superstar Saga 2

In Famitsu zijn weer een hoop nieuwe screenshots van deze game voor de DS verschenen. De eerste Superstar Saga was een groot succes door de verfrissende gameplay en de grappige verhaallijn. Door gelijktijdig Mario en Luigi te besturen moesten in deze RPG-achtige game allerlei puzzels opgelost worden.

Speelde het eerste deel zich nog af in het Bean Kingdom waar Mario een superster was, dit tweede deel keert weer terug naar het welbekende Mushroom Kingdom. Het tweede scherm van de DS zal ingezet worden om de broers te kunnen scheiden, iets wat op de GBA niet echt mogelijk was. In de game zijn ook Baby Mario en Baby Luigi terug te vinden; wat hun rol is is echter nog niet geheel duidelijk.

Australische flitspaalfoto niet rechtsgeldig

In een rechtszaak tegen de Australische verkeerspolitie is een opmerkelijke uitspraak gedaan. De politie kon niet bewijzen dat de foto's niet gemanipuleerd waren wat leidde tot het verwerpen van de boete.

De Australische wet verplicht de politie om een codering aan te brengen op de foto die bewijst dat er niet gemanipuleerd is. Deze zogenaamde MD5-code (een wiskundig algoritme) kon echter niet als bewijs worden gebruikt omdat de verkeerspolitie het niet voor elkaar kreeg om binnen 8 weken een expert te vinden die hiervoor sluitend bewijs kon leveren. Volgens advocaat Miralis van betrokken motorrijder moest de verkeerspolitie eerst bewijzen dat het algoritme zorgvuldig was en dat er niets mee was gebeurd voordat zijn verdachte kon worden beschuldigd.

Volgens de Australische NSW Law Society opent deze uitspraak de deur voor andere automobilisten om op dezelfde gronden bezwaar aan te tekenen.

-
Buzzz vertaalde en submitte dit bericht waarvoor dank!

Nederlandse economie groeit weer

amr_diab had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal weer gegroeid. Ten opzichte van het eerste kwartaal bedraagt die groei 1,2 procent. In vergelijking met een jaar geleden komt de groei uit op 1,3 procent. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.

Hogere export en hogere investeringen hebben bijgedragen aan de groei. Consumenten en overheid hebben minder uitgegeven, iets wat langer aan de gang is en waar geen eind aan lijkt te komen.

Het CBS geeft aan dat het tweede kwartaal een werkdag meer heeft dan het tweede kwartaal in 2004. Hierdoor wordt het groeicijfer postitief beïnvloed. De werkgelegenheid kromp wel in het tweede kwartaal, maar minder dan in de vijf voorgaande kwartalen.

Vorig kwartaal kromp de economie nog met 0,5 procent en was daarmee de slechtst presterende economie van de Europese Unie. Twee Rotterdamse economen voorspelden toen dat Nederland aan een vooravond stond van een langdurige recessie.

Bombs Away

Bommenwerpers lopen heel erg vaak veel gevaar omdat er veel risico's aan zitten. Ze moeten overal rekening mee houden, zoals hoe sterk is de wind, vanuit welke kant komt de wind, wat voor activiteit is er in het gebied enz.
Tijdens zulke acties kan het ook fout gaan. In het volgend filmpje zien we 2 vliegtuigen vliegen en 1 lanceert zijn bommetjes maar het blijkt toch goed fout te gaan.

Bekijk het filmpje hier.

Boek: Daddy Cool - Lisa Mainwaring

Zoё en Dan zijn een jong werkend stel in Londen en hebben een tweeling van elf maanden oud. Qua plannen lukt alles nog maar net, totdat Zoё besluit de oppas te ontslaan en Dan ineens huisvader wordt. Dan wordt niet zomaar een huisvader, door een interview in een plaatselijke krant wordt hij de internationale celeb Daddy Cool, de ideale huisvader. Dit boek gaat over alle problemen van jonge ouders en de druk om de perfecte vader te zijn. Maar een perfecte vader, bestaat die eigenlijk wel?


14 doden bij helikopterongeval

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Door een hevige storm is woensdag een helikopter met twee bemanningsleden en twaalf passagiers aan boord neergestort. Hierbij zijn zeer waarschijnlijk alle inzittenden overleden.

Amper drie minuten nadat hij was opgestegen vanaf de Estse hoofdstad Tallinn voor een commerciële vlucht naar de Finse hoofdstad Helsinki stortte hij in de Baltische Zee. Reddingshelikopters, reddingsboten en duikers hebben de omgeving afgezocht en vonden alleen brokstukken van het toestel. Maar geen passagiers, daarom gaat men er vanuit dat iedereen overleden is. Aan boord waren zes Finse passagiers, twee Finse bemanningsleden, vier Esten en twee Amerikanen.

Koerts en O'Grady verlengen contract bij Cofidis

Jans Koerts en Stuart O'Grady hebben beiden hun contract bij het team van Cofidis verlengd. De 35-jarige Nederlander tekende voor één jaar bij en de 32-jarige Australiër zette zijn handtekening onder een contract tot en met 2007.

Koerts verhuisde begin dit jaar van Chocolade Jacques naar Cofidis. O'Grady is ruim anderhalf jaar actief voor de Franse formatie.

In juli van dit jaar kwam Koerts in de laatste etappe van de Portugese rittenkoers Troféu Joaquim Agostinho zwaar ten val. Aan de val hield de Nederlander twee gebroken enkels, meerdere breuken in het rechter bovenbeen en een gebroken rib over. Dit jaar zal hij daarom niet meerin actie kunnen komen.

Van Heeswijk wint in Zwolle

Wielrenner Max van Heeswijk spaarde zich woensdagmiddag waarschijnlijk in de afsluitende tijdrit van de Eneco Tour, want anders had hij niet zo gloedvol in de avonduren het profcriterium van Zwolle kunnen winnen.

De Nederlander van de ploeg van Discovery Channel, tweevoudig ritwinnaar in de Eneco Tour, versloeg na tachtig rondjes om de kerk Joost Posthuma van Rabobank en de Italiaan Ivan Basso (CSC). Kort na dit drietal won Rudi Kemna de sprint om de vierde plaats voor Peter Möhlmann.

Na afloop van de wedstrijd in Zwolle stak Posthuma de hoofdprijs van het Profcriterium Klassement in zijn zak, 12.5000 euro. Hij presteerde het beste in de negen criteriums uit deze cyclus. Basso eindigde als tweede in het klassement en Pieter Weening derde.

Je moeder in de zeik nemen

Iemand in de zeik nemen of een grap uithalen is altijd lachen tenminste als je het goed uitvoert.
Je moeder in de zeik nemen moet kunnen maar je moet natuurlijk niet te ver gaan zoals die gozers van Viva La Bam. Die stunts die hun uithalen bij hun ouders is gewoon soms onbegrijpelijk.

In dit filmpje zie je iemand zijn moeder slapen en op een gegeven moment maken ze haar wakker en dan...

Nadal en Agassi verder in Montreal

Andre Agassi en Rafael Nadal hebben zich gekwalificeerd voor de derde ronde van het Masterstoernooi in Montreal. Omdat eerder een pak toppers werd uitgeschakeld lijken zij de voornaamste kanshebbers op de titel.

Agassi versloeg in een veteranenduel de Zweed Jonas Björkman. Beide spelers zijn al ruim boven de dertig, maar haalden nog een uitstekend niveau. De Amerikaan was net iets beter en trok met 6-1, 3-6 en 6-2 aan het langste eind. Opgeteld zijn beide spelers al 34 jaar proftennisser. ”Het is leuk om tegen iemand te spelen die je zo goed kent. Er is wederzijds respect", aldus de Las Vegas Kid. In de volgende ronde ontmoet Agassi in Kiefer een lastige opponent.

Rafael Nadal had geen enkele moeite met Ricardo Mello: 6-1 en 6-2. Met zijn aanstekelijke spel dominerende de jonge Spanjaard vanaf het eerste punt. Ook Davydenko en Gaudio mogen naar de derde ronde. Davydenko versloeg Berdych, terwijl Gaudio pas in drie sets Carlsen de baas was. Dinsdag raakte Montreal een aantal toppers kwijt: Coria, Roddick en Hewitt vlogen er alledrie uit. Roger Federer kan wegens een rustperiode zijn titel niet verdedigen.

Circa 4% vaders voedt andermans kind op zonder dat te weten

Eén op de 25 mannen voedt het kind van een ander op, zonder dat hij dat weet. Dat stellen Britse wetenschappers na bestudering van onderzoeken uit alle delen van de wereld, die in de afgelopen 54 jaar zijn gepubliceerd.

Volgens de wetenschappers wijzen de studies uit dat wereldwijd gemiddeld 4% van de mannen 'een vreemd kind' opvoedt. De resultaten van de onderzochte onderzoeken liepen overigens enorm uiteen. Sommige onderzoeken hielden het op 1% en anderen kwamen tot wel 30%. Maar 4% is volgens de Britten het percentage waar het rond zal liggen.

De oorzaak van de door de mannen niet vermoede bastaardkinderen ligt vrijwel in alle gevallen bij de moeder die vreemd ging. Slechts heel zelden ging het om een fout bij kunstmatige inseminatie.

Blind niet ontevreden

Na afloop van het gelijkspel tegen Brondby (2-2) kon Ajax-trainer Danny Blind leven met de uitslag.

"Natuurlijk is het niet leuk wanneer de tegenstander vijftien seconden voor het laatste fluitsignaal scoort. Maar het was niet onterecht."

Blind zei dat Brondby de remise verdiende. "Ze hebben meer kansen gekregen dan wij. Maar wij hadden dertien minuten voor tijd wel op 3-1 moeten komen", en daarmee doelde hij op de misser van invaller Sneijder.

Sneijder kwam dertien minuten voor het eind van de wedstrijd in het veld. Tot grote verbazing van de international koos Blind voor Boukhari als linkshalf. "Boukhari was dinsdag een beetje geblesseerd. Dat was een van de redenen dat ik met hem wilde beginnen. Ik hoefde maar eenmaal te wisselen wanneer hij niet meer verder zou kunnen. Ik had misschien twee keer moeten wisselen wanneer ik Boukhari als invaller had gebracht. Daarbij vind ik dat Boukhari het vermogen heeft om spelers en zichzelf in stelling te brengen. Natuurlijk was Sneijder teleurgesteld. Ik zal morgen nog een keer met hem gaan praten."

"We moeten nu waarschijnlijk winnen in Amsterdam" , aldus trainer Michael Laudrup van Bronby. "Dat is helemaal niet eenvoudig. Maar gelukkig hebben we niet met 2-1 verloren. Dan had ik heel weinig voor onze kansen gegeven."

Vlaams Belang geeft fout bericht toe

Icoon politiek buitenland nieuwsHet tijdschrift van de partij Vlaams Belang in Sint-Niklaas excuseert zich in de nieuwste editie voor foutieve berichtgeving. In de vorige uitgave werd gemeld dat een aantal allochtone jongeren vandalisme hadden gepleegd op een begraafplaats. Volgens het Vlaams Belang werd door de overheid ten onrechte verzwegen dat de grafvernielers van allochtone komaf waren. In het artikel stond verder dat een cultuur die geen respect meer heeft voor de doden en voor symbolen van een ander geloof, een ontspoorde cultuur is.

Hoofd-commissaris en burgemeester Freddy Willockx (SP.a) van Sint-Niklaas reageerde fel op de berichtgeving en zei dat de daders autochtone Belgen waren. Het Vlaams Belang excuseert zich nu voor de canard: ''Een normaal goed ingelichte bron had ons verteld dat de opgepakte daders allochtonen waren. Blijkbaar werden we slecht ingelicht en in dat geval verontschuldigen we ons hiervoor bij onze lezers.''

Volgens Willockx zet het Belang met 'dit soort' foute berichtgeving aan tot discriminatie, haat en geweld, en wil hiermee de inwoners van vreemde nationaliteit in de stad stigmatiseren. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas legde over deze zaak een klacht neer bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Dat leidde weer tot boosheid van het Vlaams Belang, die dergelijke commotie over één fout berichtje ''onbegrijpelijk'' noemde.

Mijn Diamanten Schatje

Op weg naar zijn geliefde om haar een verlovingsring te geven krijgt onze held een verkeers ongeluk. Door de slag wordt hij van zijn motorfiets geworden naar de koude donkere zee in en daarmee zijn bewust zijn en de ring verliest. Als hij wakker wordt bevind hij zich in een vreemde kamer met een rare sfeer. Alles wat hij nog weet op dit moment is dat hij eruit moet komen.

Deze dus, succes...

Boek: Danielle Steel - Tweede kans

Danielle Steel is een soort mitrailleur op boekengebied. Elk jaar ontspruiten er wel een aantal boeken aan haar typemachine (nee, geen computer voor haar). Ze schrijft romans die overwegend relaties als onderwerp hebben. Dat kan een liefdesrelatie zijn, maar bijvoorbeeld ook een relatie tussen ouder en kind zoals in Beschermengel. Haar nieuwste boek Tweede Kans gaat over de relatie tussen Fiona Monaghan, hoofdredactrice van het vooraanstaande modeblad Chic, en John Anderson, manager van een reclamebureau waarmee het blad zakendoet. Ze lijken voor elkaar geschapen, maar als ze eenmaal getrouwd zijn loopt hun relatie niet op rolletjes. Mja, het valt niet mee als je je vrouw (en je bed) moet delen met een snurkende hond...


'Zet VN in om spam te bestrijden'

Bas had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Zuid-Hollandse PvdA-Statenlid Kirsten Verdel vindt dat de Verenigde Naties (VN) het voortouw moeten nemen bij het bestrijden van spam. Verdel, die tevens werkzaam is bij internetaanbieder XS4ALL en studente bestuurskunde is, stelt dat in haar scriptie over spambestrijding. Volgens de studente is voor effectieve spambestrijding een platform vereist waarbinnen alle landen ter wereld verenigd zijn. ''Je kunt wel een nieuwe organisatie oprichten die spambestrijding gaat organiseren, maar waarom zou je het wiel opnieuw uit willen vinden?''

De VN zou er volgens Verdel onder meer voor moeten zorgen dat spamwetgeving wereldwijd in overeenstemming wordt gebracht. Nu zijn er volgens haar nog veel landen zonder wettelijke maatregelen tegen spam. Ook tussen de landen die wel spamwetgeving hebben aangenomen, bestaan er grote verschillen. Vaak speelt nu de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) een leidende rol bij de internationale discussies over het aanpakken van spam. De OESO is volgens de studente echter geen goede discussieleider omdat er veel minder landen lid zijn van de OESO dan van de VN.

Om spam uiteindelijk echt goed te kunnen bestrijden is het volgens Verdel noodzakelijk dat er een goede gezamenlijke aanpak komt van consumenten, internetproviders, overheden en consumentenorganisaties. Die aanpak zal niet alleen moeten bestaan uit betere wet- en regelgeving, maar ook uit goede technische spamfilters, zelfregulering waar dat mogelijk is, een vergroting van de het bewustzijn bij de ontvanger van de e-mail dat het niet verstandig is om op de e-mail in te gaan ('user awareness') en betere voorlichting aan de burgers.

Zie ook artikel op Webwereld. De scriptie van Verdel - ooit actief als nieuwsposter op FOK! (darktower) - is te downloaden vanaf haar weblog.

Ramzi, Värnik wereldkampioen

De Fin Pitkämäki kon gisteren de torenhoge verwachtingen van het Finse thuispubliek niet waarmaken. Bij het speerwerpen eindigde hij als vierde. Op de 1.500 meter was er een eerste gouden plak voor Bahrein.

Finland was gisteren in de ban van Tero Pitkämäki. De 22-jarige speerwerper kwam echter niet op het podium. Hij liet zich onder meer verrassen door de Est Andrus Värnik, die met een afstand van 87,17 meter het goud bemachtigde. Värnik had zich dinsdag nog met de hakken over de sloot gekwalificeerd voor de finale en gold derhalve niet als favoriet. Olympisch kampioen Thorkildsen werd tweede, Sergey Makarov veroverde het brons. Pitkämäki eindigde slechts als vierde en brengt Finland niet de eerste WK-medaille sinds 1999.


Uitslag Speerwerpen-mannen:
1 Andrus Värnik EST 87.17
2 Andreas Thorkildsen NOR 86.18
3 Sergey Makarov RUS 83.54
4 Tero Pitkämäki FIN 81.27
5 Alexandr Ivanov RUS 79.14
6 Eriks Rags LAT 78.77
7 Ainars Kovals LAT 77.61
8 Mark Frank GER 77.56

Op de 1.500 meter veroverde Rashid Ramzi de eerste plaats. De 25-jarige atleet komt uit voor Bahrein. Vroeger was hij echter Marokkaan. De voormalige landgenoot van Ramzi, Kaouch, werd tweede. Hij troefde net Rui Silva af in de sprint. Eén ronde voor het einde was de Amerikaan Alan Webb nog de koploper, maar hij blies zich te vroeg op; iedereen stoof hem voorbij. De race was er ook één met afwezigen, zo deden Hicham El Guerrouj en Bernard Lagat niet mee. Legende El Guerrouj (die in acht jaar slechts een handvol wedstrijden verloor) is oververmoeid en neemt een jaartje rust. Lagat mag drie jaar niet lopen, omdat hij van de Keniaanse naar de Amerikaanse nationaliteit is overgestapt.


Uitslag 1.500 meter mannen:
1 Rashid Ramzi BRN 3:37.88
2 Adil Kaouch MAR 3:38.00
3 Rui Silva POR 3:38.02
4 Ivan Heshko UKR 3:38.71
5 Arturo Casado ESP 3:39.45
6 Juan Carlos Higuero ESP 3:40.34
7 Alex Kipchirchir KEN 3:40.43
8 Tarek Boukensa ALG 3:41.01

AD: berichtgeving Kalou en Kuyt onjuist

Het Algemeen Dagblad rectificeert vanmorgen de eerdere berichtgeving over Feyenoorders Kalou en Kuyt.

Volgens de krant waren de twee, of hun transferrechten, door Feyenoord achter de rug van de spelers om verkocht aan een investeringsmaatschappij. Ook had de krant gepubliceerd dat dit zou zijn vastgelegd in een document dat zou zijn voorzien van de handtekening van een gevolmachtigd lid van de Raad van Commissarissen van Feyenoord.

Het AD schrijft nu: "Alvorens tot publicatie over te gaan hebben wij onvoldoende zorgvuldigheid betracht door het betreffende document niet voor commentaar aan Feyenoord voor te leggen. Inmiddels heeft Feyenoord onderzoek laten uitvoeren waaruit is gebleken dat het document niet is ondertekend door een van de leden van de directie of Raad van Commissarissen van Feyenoord. Het is dus niet juist, dat er een transferdocument is, waaruit blijkt dat Feyenoord Salomon Kalou en Dirk Kuyt, of de transferrechten van die spelers, heeft verkocht aan een investeringsmaatschappij. Wij betreuren deze gang van zaken, met name jegens de spelers Salomon Kalou en Dirk Kuyt en jegens Commissaris Willem Scholten."

AD rectificeert berichtgeving Kalou en Kuyt

Het Algemeen Dagblad rectificeert vanmorgen de eerdere berichtgeving over Feyenoorders Kalou en Kuyt. Volgens de krant waren de twee, of hun transferrechten, door Feyenoord achter de rug van de spelers om verkocht aan een investeringsmaatschappij. Ook had de krant gepubliceerd dat dit zou zijn vastgelegd in een document dat zou zijn voorzien van de handtekening van een gevolmachtigd lid van de Raad van Commissarissen van Feyenoord.

Het AD schrijft nu: "Alvorens tot publicatie over te gaan hebben wij onvoldoende zorgvuldigheid betracht door het betreffende document niet voor commentaar aan Feyenoord voor te leggen. Inmiddels heeft Feyenoord onderzoek laten uitvoeren waaruit is gebleken dat het document niet is ondertekend door een van de leden van de directie of Raad van Commissarissen van Feyenoord. Het is dus niet juist, dat er een transferdocument is, waaruit blijkt dat Feyenoord Salomon Kalou en Dirk Kuyt, of de transferrechten van die spelers, heeft verkocht aan een investeringsmaatschappij. Wij betreuren deze gang van zaken, met name jegens de spelers Salomon Kalou en Dirk Kuyt en jegens Commissaris Willem Scholten."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Uitslagen 3e Voorronde CL

Niet alleen Ajax kwam gisteren in actie tijdens de derde voorronde van de Champions League. Ook enkele andere topclubs gaven acte de présence. Internazionale en Liverpool deden uitstekende zaken, terwijl Udinese goed debuteerde.

Internazionale had het niet bepaald getroffen met de loting. De ploeg van Mancini werd gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, dat in Oekraïne de scepter heeft overgenomen van Dinamo Kiev. Inter, nog zonder Figo, domineerde voor het grootste gedeelte de wedstrijd maar de kansen waren er voor thuisploeg Donetsk. De Italiaanse formatie was koelbloediger en dat uitte zich in treffers van Martins en Adriano in het laatste kwart van de wedstrijd.

Liverpool speelde alweer zijn vijfde kwalificatiewedstrijd in het kader van de Champions League. In Bulgarije tegen CSKA Sofia verliep dat net zo vlekkeloos als de vier voorafgaande wedstrijden. Mede dankzij twee doelpunten van Morientes werd het 1-3. Udinese kende ondertussen een uitstekend CL-debuut door in Lissabon het plaatselijke Sporting te kloppen: 0-1. Een penalty van Iaquinta na 27 minuten bracht de beslissing.

Verder vielen de uitstekende prestaties van de Zwitserse clubs op. Zowel Thun (0-1 tegen Malmö FF) als FC Basel (2-1 tegen Bremen) boekten een goed resultaat. Thun schakelde eerder al Dinamo Kiev uit. Dinsdag werden er al zes wedstrijden gespeeld in de derde voorronde.

Uitslagen heenwedstrijden 3e Voorronde:
Brøndby IF – Ajax 2-2
Malmo FF - FC Thun 0-1
Shakhtar Donetsk - Internazionale 0-2
Steaua Boekarest - Rosenborg 1-1
FC Artmedia Bratislava -Partizan Belgrado 0-0
Anderlecht - Slavia Praag 2-1
FC Basel - Werder Bremen 2-1
CSKA Sofia - Liverpool 1-3
Rapid Wien - Lokomotiv Moskou 1-1
Sporting Lissabon - Udinese 0-1
Anorthosis Famagusta – Glasgow Rangers 1 - 2
Manchester United – Debrecen 3 - 0
Everton – Villareal 1 - 2
Wisla Krakow – Panathinaikos 3 - 1
Valerengen – Club Brugge 1 - 0
Real Betis Sevilla – AS Monaco 1 - 0


'Bonnie en Clyde' Hyatte opgepakt

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat Ohio is het voortvluchtige stel Hyatte aangehouden. Jennifer Hyatte (31) schoot dinsdag een cipier dood buiten de rechtbank in Kingston in de Amerikaanse staat Tennessee. De tot 35 jaar cel veroordeelde George Hyatte riep 'schieten' tegen zijn vrouw toen hij vanuit de rechtbank weer naar de gevangenis zou worden overgebracht. Zij zat buiten de rechtbank te wachten in een auto.

De moderne versie van het legendarische misdaadstel Bonnie en Clyde gaf zich zonder vuurwapenverzet over. Jennifer, die haar echtgenoot ontmoette toen zij in de gevangenis als verpleegster werkte, zou licht gewond zijn geraakt.


Misdaadkoppel Hyatte

Bedrijf organiseert maanreizen voor toeristen

static had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonVoor toeristen voor wie de andere kant van de wereld nog niet ver genoeg weg is heeft het Amerikaanse bedrijf Space Adventures een aanbieding, die wellicht interessant kan zijn. Het bedrijf wil namelijk, samen met de Russische ruimtevaartorganisatie Energiya, ruimtevluchten rond de maan organiseren.

In 2008 moeten de eerste toeristen om de maan kunnen cirkelen. Nadeel is alleen het grote prijskaartje dat aan de trip hangt: honderd miljoen dollar, oftewel zo'n 85 miljoen euro, per persoon. Per vlucht is er plaats voor twee toeristen. Op de lange termijn wil Space Adventures ruimtetoeristen zelfs de mogelijkheid te bieden om daadwerkelijk voet op de maan te zetten en zo in de voetsporen van Neil Armstrong en Edwin Aldrin te treden.

Het is overigens niet voor het eerst dat Space Adventures toeristen de mogelijkheid van een tripje naar de ruimte biedt. Voor de miljonairs Dennis Tito en Mark Shuttleworth organiseerde het bedrijf al eens een ruimtereis van een week, met een prijskaartje van een slordige twintig miljoen dollar (zeventien miljoen euro).

De maan


Vallend Jezusbeeld doodt 38-jarige vrouw

Icoon Buitenlands nieuwsEen kerkbezoek van een 38-jarige vrouw, in een dorpje op Sardinië, is haar fataal geworden. De vrouw kreeg een beeld van Jezus aan het kruis op haar hoofd en stierf ter plekke. De vrouw had haar kinderen van negen en achttien maanden bij zich toen het fatale ongeval plaatsvond.

De kerk zat stampvol omdat vandaag het feest werd gevierd van een lokale heilige. Zelfs op de trappen van de kerk stonden mensen om de mis bij te wonen. Op het moment dat de mis net was begonnen brak een deel van een uitstekend stuk muur af, waarna het Jezusbeeld naar beneden stortte en op de vrouw terecht kwam. Verder raakte er niemand gewond door de neerdalende Jezus.

Crucifix
Een soortgelijk beeld werd de vrouw fataal

Vier doden bij verkeersongeluk A270

Icoon Binnenlands nieuwsBij een verkeersongeval op de A270 tussen Eindhoven en Helmond zijn vandaag vier mensen omgekomen. Het ongeluk gebeurde vanavond om tien uur op de rijbaan naar Eindhoven. De auto klapte, door een nog onbekende reden, tegen een boom.

Drie van de vier omgekomen personen waren kinderen. Over de leeftijd konden nog geen uitspraken worden gedaan, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Naar de oorzaak van het ongeluk kan de politie alleen nog maar gissen.

Vuurwerkfestival Scheveningen goed bezocht

Icoon Binnenlands nieuwsEen kleine dertigduizend mensen heeft vanavond de eerste twee shows van het jaarlijkse vuurwerkfestival in Schevingen bezocht. Het festival wordt dit jaar voor de 26e keer gehouden, en wordt jaarlijks druk bezocht.

Op het festival geven acht landen een vuurwerkshow weg. Hierin zijn specifieke stukken vuurwerk van ieder land verwerkt. Vandaag mochten Spanje en Turkije het festival openen. Op zaterdag zal een jury bekend maken wie dit jaar de mooiste show ten toon stelde.

Vuurwerk

Corruptie kost Mexico 66 miljard euro

Icoon Buitenlands nieuwsDe grote hoeveelheid corruptie in Mexico kost de Mexicaanse staat zo'n 66 miljard euro per jaar. Dit bedrag staat gelijk aan twaalf procent van het bruto binnenlands product van Mexico.

Het onderzoeksbureau, dat onderzoek deed naar corruptie in het Latijns-Amerikaanse land, stelde ook vast dat vrouwen vaak 75 procent goedkoper uit zijn qua smeergeld dan mannen. Dit volgens de onderzoekers omdat vrouwen overtuigender overkomen, en niet eerlijker zoals vaak wordt aangenomen.

DICE maakt halfjaarscijfers bekend

Gisteren maakte de ontwikkelaar van de Battlefield serie, Digital Illusions CE (DICE) de cijfers bekend over de periode januari t/m juni van dit jaar. De netto-omzet daalde van 118,2 miljoen (13,3 miljoen euro) naar 102,6 miljoen Zweedse kronen (11,6 miljoen euro), een daling van 13%. De winst in deze periode kwam neer op 20,1 miljoen Zweedse kronen (2,3 miljoen euro). Er was voor DICE echter ook goed nieuws, in het 2e kwartaal van dit jaar was er een omzetstijging van zo'n 29%, ongetwijfeld veroorzaakt door de release van Battlefield 2.

Wat games betreft liet DICE weten 1.130.000 exemplaren van Battlefield 2 verkocht te hebben terwijl van de gehele Battlefield serie tezamen zo'n 6,2 miljoen exemplaren over de toonbank gingen sinds de eerste release. DICE maakte ook een geupdate lijst van verkoopsaantallen van al haar titels bekend, zie onder:

quote

# RalliSport Challenge (Xbox: 900.000 exemplaren)
# Battlefield 1942 (PC: 2.070.000 exemplaren)
# Battlefield Road To Rome (PC: 640.000 exemplaren)
# Midtown Madness 3 (Xbox: 570.000 exemplaren)
# Battlefield Secret Weapons (PC: 480.000 exemplaren)
# Battlefield Deluxe (PC: 370.000 exemplaren)
# Battlefield Vietnam (PC: 1.220.000 exemplaren)
# RalliSport Challenge 2 (Xbox: 400.000 exemplaren)
# Battlefield Anthology (PC: 260.000 exemplaren)
# Battlefield 2 (PC: 1.130.000 exemplaren)



Goede resultaten in het 2e kwartaal dankzij Battlefield 2

Far Cry 1.33 patch nu beschikbaar

Crytek, dat zo'n 1.5 jaar na de release van Far Cry nog steeds voor verse updates zorgt heeft weer een nieuwe patch beschikbaar gesteld voor de first person shooter. De patch, versie 1.33, is vooralsnog enkel beschikbaar voor de 32 bit versie van de game en fixt enkele issues die voornamelijk multiplayer gerelateerd zijn.

Voor het installeren van de patch heb je versie 1.31 of 1.32 nodig.

De release notes en een change log kun je hier vinden en hier kun je de patch downloaden.

Mirrors dankzij RDJ134:
File planet
GC Mania
Fragland
Worthplaying
GamersHell

Change log

quote

* Fixed a Shader Model 3.0 issue that caused graphics corruption on new ATI
hardware.
* Set the game to detect nVidia hardware to avoid shaders being compiled at run
time.
* Recompiled the 32bit version with a different version of STL to address some
server slowdowns.
* Fixed a video playback issue to ensure compatibility with MOD SDK dll code.
* Fixed server issues when the server type was changed during a running game.
* Fixed potential crash when using RCON to start a new level.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.