Nadal en Agassi verder in Montreal

Michel (Baraja)
Andre Agassi en Rafael Nadal hebben zich gekwalificeerd voor de derde ronde van het Masterstoernooi in Montreal. Omdat eerder een pak toppers werd uitgeschakeld lijken zij de voornaamste kanshebbers op de titel.

Agassi versloeg in een veteranenduel de Zweed Jonas Björkman. Beide spelers zijn al ruim boven de dertig, maar haalden nog een uitstekend niveau. De Amerikaan was net iets beter en trok met 6-1, 3-6 en 6-2 aan het langste eind. Opgeteld zijn beide spelers al 34 jaar proftennisser. ”Het is leuk om tegen iemand te spelen die je zo goed kent. Er is wederzijds respect", aldus de Las Vegas Kid. In de volgende ronde ontmoet Agassi in Kiefer een lastige opponent.

Rafael Nadal had geen enkele moeite met Ricardo Mello: 6-1 en 6-2. Met zijn aanstekelijke spel dominerende de jonge Spanjaard vanaf het eerste punt. Ook Davydenko en Gaudio mogen naar de derde ronde. Davydenko versloeg Berdych, terwijl Gaudio pas in drie sets Carlsen de baas was. Dinsdag raakte Montreal een aantal toppers kwijt: Coria, Roddick en Hewitt vlogen er alledrie uit. Roger Federer kan wegens een rustperiode zijn titel niet verdedigen.