Logitech introduceert twee nieuwe laser muizen

Bernd (Retuobak)
Eerder berichtten we al over geruchten dat Logitech een nieuwe laser muis zou gaan introduceren. Nu blijkt dat Logitech zelfs met 2 nieuwe laser muizen komt, genaamd de G5 en G7.

Beide muizen bieden een resolutie van 2000dpi (dat direct aangepast kan worden bijv. tijdens het gamen), full-speed USB (niet te verwarren met hi-speed USB) en voetjes van polytetrafluoroethyleen die het glijden moeten verbeteren.

De G5 zal een muis zijn met een 'ouderwetse' draad eraan en de mogelijkheid het gewicht van de muis aan te passen. De G5 zal qua vorm lijken op de MX518. Verder zal de muis een vrij ongewoon uiterlijk krijgen dankzij een kleurencombinatie van roest rood, rookzwart en zilverkleuren. Deze paintjob is met de hand afgewerkt.

De G7 is een lichtgewicht draadloze muis met 2 oplaadbare 18-gram Lithium-Ion batterijen. Ook zal de G7 volgens Logitech geen last ondervinden van storing door gebruik te maken van een frequentie van 2,4ghz en mocht er toch storing plaatsvinden dan zal de muis wisselen van frequentie. Ook heeft Logitech geluisterd naar klachten van gamers over het te snel in idle stand gaan van de MX1000 en de optie toegevoegd om de muis dit pas te laten doen na een minuut waardoor de muis zonder problemen opgetild kan worden. Verder zal de G7 qua vormgeving lijken op de MX1000.

Al dit moois kost echter wel flink wat, de G5 zal voor $69,99 van eigenaar verwisselen en de G7 voor $99,99.


De G7