Uitslagen 3e Voorronde CL

Niet alleen Ajax kwam gisteren in actie tijdens de derde voorronde van de Champions League. Ook enkele andere topclubs gaven acte de présence. Internazionale en Liverpool deden uitstekende zaken, terwijl Udinese goed debuteerde.

Internazionale had het niet bepaald getroffen met de loting. De ploeg van Mancini werd gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, dat in Oekraïne de scepter heeft overgenomen van Dinamo Kiev. Inter, nog zonder Figo, domineerde voor het grootste gedeelte de wedstrijd maar de kansen waren er voor thuisploeg Donetsk. De Italiaanse formatie was koelbloediger en dat uitte zich in treffers van Martins en Adriano in het laatste kwart van de wedstrijd.

Liverpool speelde alweer zijn vijfde kwalificatiewedstrijd in het kader van de Champions League. In Bulgarije tegen CSKA Sofia verliep dat net zo vlekkeloos als de vier voorafgaande wedstrijden. Mede dankzij twee doelpunten van Morientes werd het 1-3. Udinese kende ondertussen een uitstekend CL-debuut door in Lissabon het plaatselijke Sporting te kloppen: 0-1. Een penalty van Iaquinta na 27 minuten bracht de beslissing.

Verder vielen de uitstekende prestaties van de Zwitserse clubs op. Zowel Thun (0-1 tegen Malmö FF) als FC Basel (2-1 tegen Bremen) boekten een goed resultaat. Thun schakelde eerder al Dinamo Kiev uit. Dinsdag werden er al zes wedstrijden gespeeld in de derde voorronde.