Okken uitgeschakeld op 800 meter

Arnoud Okken is al in de series op de 800 meter uitgeschakeld. De Nederlander eindigde in zijn serie als vijfde en slaagde er tevens niet in zich onder de zes tijdsnelsten te scharen.

De 23-jarige atleet leek bij het uitgaan van de laatste bocht over goede papieren te beschikken, maar zijn eindsprint liet Okken in de steek. Een vijfde plaats met 1.48.95 was niet voldoende voor een ticket voor de halve finales. Omdat de serie van Okken een langzame was mocht hij ook niet verder als tijdsnelste.

Okken miste vorig jaar de Olympische Spelen en wilde in Helsinki zich daarvoor revancheren. In 2002 brak de Nederlander stormachtig door; hij eindigde als vijfde bij het EK in München. Een jaar later werd hij zelfs zesde bij het WK indoor in Birmingham. Okken heeft dus geen progressie geboekt in de afgelopen jaren.

Er waren geen verrassingen in de series van de 800 meter. Olympisch kampioen Borzakovskiy ging heel overtuigend verder. Ook Rashid Ramzi, de nieuwe wereldkampioen op de mijl, plaatste zich. Mehdi Baala wist zich knap te herstellen van zijn teleurstellende optreden op de 1.500 meter door zijn heat te winnen.