Dominguez wint in Burgos

Michel (Baraja)
Nog maar zestien dagen en dan gaat de Ronde van Spanje van start. Vandaag won Juan-Carlos Dominguez met de Ronde van Burgos een belangrijke koers in voorbereiding op de Vuelta.

De 34-jarige Dominguez sloeg gisteren zijn slag door de koninginnerit op zijn naam te schrijven. In een lastige etappe met veel cols onderweg en de aankomst bergop reed de renner van Saunier Duval iedereen uit het wiel. Zijn ploeggenoot Joaquin Rodriguez kon nog enigszins bijblijven en eindigt als tweede in de eindstand. Carlos Castano is de nummer drie. Vandaag kwam de leiderstrui van Dominguez niet meer in gevaar. Na 166 kilometer draaide de laatste rit uit op een massasprint die winnend werd afgesloten door David Herrero.

Dit jaar namen veel topteams niet deel aan de Ronde van Burgos, vanwege het drukke programma in de ProTour. Afgelopen week vond de ENECO Tour plaats, zaterdag is alweer de Classica San Sebastian en dan volgt vanaf maandag de Ronde van Duitsland. ‘Burgos’ is niet een wedstrijd uit de ProTour. Dat zal Dominguez weinig uitmaken, want hij boekt zijn twee grote zege, nadat hij eerder in 2002 de proloog van de Giro wist te winnen.


Eindklassement:
1. Juan-Carlos Dominguez (Spa-Sdv) 16.11.44
2. Joaquin Rodriguez (Spa-Sdv) op 0.29
3. Carlos Castano Panadero (Spa-Apv) 0.45
4. Santo Anza (Ita-Asa) 1.01
5. Antonio Colom (Spa-Iba) 1.08
6. Josep Jufre (Spa-Ref) 1.10
7. Michele Scarponi (Ita-Lsw) 1.13
8. Aitor Osa (Spa-Iba) 1.28